Bjarne H.S.

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 168
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  46

Bjarne H.S. vant dagen sist Juli 30

Bjarne H.S. hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Bjarne H.S.

 • Rang
  Turblogger

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.bjarnesturblogg.no

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Haugesund
 • Interests
  @bjarnesatrang
 1. Valg av telt: Orion eller Reinsfjell?

  Har nylig "lappet" bunnduken på mitt Reinsfjell SL 2 telt. Har lett etter gode alternativer ang. lapping og endte opp med Biltemas Duct tape. Har kun et døgn med dette og på bunnduken ser det ok ut! Vi får se seinere... De første hullene i bunnduken er fikset med gaffatape som ses på bildet. Senere hull er fikset med tape nevnt fra Biltema.
 2. Kamerautstyr på tur

  Ok...
 3. DNTs partitest

  Når ovenstående er sagt, ja så er det jo, i mine øyne, utrolig interessant hvordan friluftsfolket tenker i forkant av 11. sept. og valget. HVOR viktig er det EGENTLIG å få drive denne interessen i framtiden, som du har drevet den til nå. Godtar du en innsnevring? Aksepterer du langt DÅRLIGERE muligheter for DIN hovedfritidsinteresse? Toppene vil fremdeles være der, men vil DU takle været? Lakseelvene vil fremdeles være der, men er det laks DER? Vil du mestre de endrede klimatiske utfordringene vi allerede ser komme? Takler du fremtiden med tanke på din mulighet for friluftsliv, ELLER stikker du huet i jorda og later som det ikke gjelder DEG!? Hva er VIKTIGST for DEG? Hadde vært artig å høre.
 4. Kamerautstyr på tur

  Jeg bruker det som er for hånden, når jeg må "pusse" filterglasset (UV-filter). Dasspapir er fint slikt. Jeg har alltid godt med toalettpapir med på tur. Det brukes til mangt. Det ALLER viktigste er at bilder kan bli tatt!
 5. Hardangervidda, 2017

  For en herlig film, Raymond! Du driver akkurat et slikt friluftsliv jeg liker! Virkelig kjekt å se igjen området der jeg var innom tidlig i sommer etter bl.a. tips fra deg.
 6. DNTs partitest

  Hvis friluftsliv alene er det aller viktigste, ja så sier det seg vel selv hva man bør stemme ut fra akkurat den partitesten til DNT. For de aller fleste er det vel flere politiske temaer som er viktige, og så får man forsøke å rangere de som er aller viktigst for en selv å ta et valg deretter. Man bør stemme med den samvittigheten man har.
 7. Kamerautstyr på tur

  Må nesten bare få si det, men det er jo trist at du vil pakke ned et slikt gromkamera og ikke heller ha det framme å ta gode turbilder underveis. Det er slik jeg tenker da.
 8. Kamerautstyr på tur

  Jeg har speilreflekskameraet hengenes rundt halsen så lenge det er ok vær (m/vidvinkel objektiv). Da er det alltid skuddklart. Har en vanntett pakkpose tilgjengelig skulle det komme noen dråper. Da trer jeg denne bare over. Jeg pakker det kun ned ved vedvarende dårlig vær. Da i pakkpose, øverst i sekken ved siden av (det søkkvåte) teltet. Har et kompaktkamera i lommen alltid i tillegg som der ligger skuddklart (med ok zoom). Jeg kan nok si at jeg ikke behandler kamerautstyret så veldig forsiktig, så er du redd for det, så ikke hør på meg. MEN, jo mer forsiktig man er med det, jo færre bilder tror jeg. Det henger litt sammen det der.
 9. "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Jeg oppsummerer blant annet tursommeren på bloggen i dag. Den var jo ikke så aller verst, egentlig.
 10. Stormkjøkken og rødsprit - uhell 20-20 regelen

  Dette skjer nesten hvert eneste år at jeg hører nyheter som dette. Skyldes uvøren bruk og at de ikke vet alle fordelene med å gå over til gassbrenner i stormkjøkken. Jeg møtte et par unge karer på Hardangervidda i sommer som fyrte stormkjøkken og rødsprit. DET skulle de slutte med etter å se mitt med gassbrenner. Langt høyere effekt og utrolig mye tryggere.
 11. Størrelse på snelle? 1000 eller 2500?

  Jeg er uenig med deg på alle punkter. Det er lenge siden du har fisket med multisnøre tenker jeg.
 12. Hva gjør dere på telttur?

  Jeg har vært litt på tur og jeg kjeder meg sjelden (jeg kan riktignok bli litt utålmodig etter å komme meg videre for å se nye områder). Ei bok kan leses én gang til, er den spennende (kanskje ikke en kriminalroman der morderen avsløres på siste side). Jeg leser mest dokumentariske bøker. Jeg leste Max Manus sine to bøker 2 ganger på samme tur i sommer. Da er jeg jo også fascinert av temaet og synes dette er spennende. Jeg passer alltid på å ha nok strøm på radio og fotoapparater. Har aldri gått tom, men har rasjonert litt på radiolytting. Skrivesaker er også noe jeg har med. Skriver litt lister, oppsummerer, lager huskelister, alternativlister, dagboknotater, planlegger neste sommer... Papirkart er alltid med (bruker ikke gps). Jeg noterer på kartet, tegner inn ruta, planlegger videre tur, planlegger nye turer. Har som regel med kart til tilstøtende område jeg er i, eller også et i annen målestokk. Jeg telter utrolig sjelden langt fra fiskevann. Fiske er en av hovedaktivitetene mine.
 13. Turmat uten løk

  Har du sjekket ut noen av de andre merkene med frysetørket turmat? Trek'n Eat, Mountain House m.v. Mulig kan daglivarebutikken ha noe som kan brukes?
 14. Youtube videoer fra Norge

  Skogsnessen (fiske) TheEsfro (fiske) Villmarkens Gleder
 15. "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Takk for det! Jeg lå på vestsiden, på eidet ved det lille, runde tjønnet.