Gå til innhold

Bjarne H.S.

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 238
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  47

Bjarne H.S. vant dagen sist September 21 2017

Bjarne H.S. hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Bjarne H.S.

 • Rang
  Turblogger

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.bjarnesturblogg.no

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Haugesund
 • Interests
  @bjarnesatrang
 1. Soto'n er jo såre enkel da, akkurat som det virker som, men med skyhøy effekt da. Man kommer ikke utenom det...
 2. Motorsag - hva er gale?

  Motorisert friluftsliv? WTF! ...
 3. "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  Kjell Gunnar skriver en blogg jeg leser med glede. Han driver nemlig et friluftsliv jeg kjenner meg godt igjen i!
 4. Fem fluer på Hardangerviidda

  Opplevde virkelig hvor selektiv ørreten var på bibio i 2010, MEN jeg klarte å lure en med en våtflue, en Zulu. Den er det jo litt rødt på.
 5. Disse moderne fiskesnørene...

  Frode på Salar selger disse, som jeg er fornøyd med i allefall. PS. Til alle som leser innlegget så er jeg sponset av Salar Sportsfiske, så er det sagt.
 6. Disse moderne fiskesnørene...

  Skjøt gjerne med en liten svivel. Det er slik jeg gjør det. 50-70cm fc fortom på 0,23mm. Svivelen er utenfor toppringen når jeg kaster. Da får jeg en finfin katapulteffekt i kastet. FINS Windtamer er et bra multisnøre. Har brukt det i fem år nå. Jeg bruker nå 0,1mm til fjellfiske.
 7. Vestviddå 2018

  Ang. sluker. Ta med både skje og sildesluker, gjerne opp i over 20g de tyngste, har du stang til det. Jeg har med opp i 20g på mine turer. Det går mye i 12g sluker, men også 18g. På vestvidda er det både dype og grunne vann. Stingsilda, Jensensilda, Møresilda og Sølvkrokens Lillauren, Aura Flake og Spesialslukene er gode til fjellfiske. Blanke m/rødt, kobber og rødt, blankt og blått er sikre farger. Også en svart sluk er lurt å ta med. Ta gjerne med en sluk med skrekkfarger også (julepynt).
 8. Vestviddå 2018

  Jeg har aldri med mark til fjells, men jeg har en kastedupp og noen våtfluer med til haspelstanga. Likevel er det sjelden jeg får brukt det. Kun hvis fisken ikke tar sluk eller spinner og jeg ser at den vaker. Ellers har jeg fluestang med, men den er også sjelden i bruk hos meg i høyfjellet. Jeg er mer slukfisker. Du klarer deg godt med sluk og spinner.
 9. Vestviddå 2018

  Det pleier å gå fint å krysse elvene og bekkene i Grøndalen. Man må nok regne med å ta av fjellstøvlene her og der er det god vannføring. Ta med crocs til å vade med. Du trenger forresten ikke vade noen elver for å komme til Grøndalen fra Litlos. Det er kun hvis du vil over på nordsiden i Grøndalen at du må over elva. Grøndalen er et fint mål å ha og der er det blitt fin kvalitet på fisken også. Vil du lenger vest så er det greit å vandre fra Grøndalen og over mot Skålsløkene. August tror jeg er rette måneden å fiske der. Du er heller ikke langt fra Hårteigen i dette området. Får du finvær bør du jo ta en tur opp. En fantastisk opplevelse.
 10. Kano med barn

  Femundsmarka! Det burde gå fint, spør du meg. To uker (totalt) er god tid for en fin rundtur fra Käringsjön og inn i Femundsmarka og tilbake. Sjekk gjerne min tur i området i 2013.
 11. Fiskesluk Biltema

  Min erfaring: Fordelen med enkeltkrok er at jeg setter meg sjeldnere fast (mister langt sjeldnere sluker), sjeldnere rusk og rask på kroken, sluken "svømmer" langt bedre og får en livligere gange i vannet, skader fisken sjeldnere skulle jeg ønske å sette fisken ut igjen. Opplever ikke dårligere fangstresultat. Jeg ser flere fordeler enn ulemper med enkeltkrok slik jeg driver mitt sportsfiske.
 12. Litt lettare turkjøken og sån

  Har du vurdert Trangia stormkjøkken med gassbrenner? Stabilt, stødig og god effekt. Trygt. Jeg bruker den lille modellen, trygt også inne i forteltet.
 13. 2 serier med nye 1:50000 "plastkart"

  De har et ok utvalg av kart, også Nordeca, hos turistforeningen i Haugesund, på bytunet. Trolig får du de litt billigere der. Mulig også billigere fra DNTs nettbutikk hvis du er medlem av turistforeningen.
 14. 2 serier med nye 1:50000 "plastkart"

  Nordecas plastkartblader er ok. Jeg bruker ofte Nordecas kart på tur i Sveio. Det dekker hele Sveio, store deler av Bømlo og halve Stord, samt litt av fjellene øst for Ålfjorden. Bakdelen er at baksiden er 99,99999% blått hav. Der kartblader fra Nordeca normalt er dobbeltsidig, mister man selvsagt denne goden ved å ligge så nær storhavet
 15. Femundsmarka

  Jeg ville startet i Käringsjön på svensk side og padlet "labyrinten" og ned på Rogen i Rødviken. Derfra til Reva og opp Revapassasjen til Revsjøen. På sørbredden, vest for bekken fra Styggsjøan er det fine campplasser og kun noen hundre metere fra Styggsjøkoia. Her er min tur i 2013 fra området. Isgangen varierer nok i området fra år til år. Hold deg oppdatert om dette på fb-sidene til Käringsjön, Femundsmarkas venner og Engerdal Fjellstyre. En melding til Käringsjön via FB gir deg nok et sikrere svar på normal isgangtid. Fisket er nødvendigvis ikke det aller beste tidlig i juni, men fangst kan nok sikres også da, selvom det er lengre mellom nappene.
×