Gå til innhold
 • Bli medlem

Bjarne H.S.

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 696
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  55

Bjarne H.S. vant dagen sist 25. september 2020

Bjarne H.S. hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Bjarne H.S.

 • Rang
  Turblogger

Profil

 • Min blogg 📰: http://bjarnesturblogg.blogspot.no/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  @bjarnesatrang
 • Sted
  Haugesund

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg og turkompis sitter og planlegger turen vår i Femundsmarka til sommeren, i packraft. Det har vi ikke forsøkt før, vi har padlet Ally før. Vi har denne ruta, med start i Storvika og slutt i Røoset, som et hett alternativ, skulle Sverige bli umulig som startsted (noe vi aller helst ønsker oss). Vi pakker for 14 dager og ligger i ro noen dager flere steder.
 2. Et partre turer har det blitt, med hjemsted i Haugesund, sør for Bergen, for de som ikke vet hvor. Her er siste tur.
 3. 16,5 DR kan fint padles alene på turer slik du skisserer. Det gjelder bare å laste den riktig. Jeg har padlet mange turer sammen med turkompis som padler sin 16,5 alene, mens jeg padler min 15 foter. Se her f.eks. fra en tur her i Femundsmarka/Rogen for et par år siden. Når det er sagt, ja så kan en packraft nok fungere kanskje enda bedre i et landskap som Femundsmarka/Rogen og aksjonsradien kan enklere eller lettere utvides. Det skal nemlig prøves til sommeren er planen for min del. Packraften er klar for en ny tur i grenselandet.
 4. Det har funka bra for meg å jobbe som lærer. Da får jeg muligheten til flere perioder gjennom året å være på tur, samt selvsagt helgene og helligdagene. Får man også en god timeplan, ja så kan det også dryppe en ettermiddagstur og to i uka. Sjekk bloggen min så er det tydelig.
 5. Alle seriøse sportsbutikker/fiskeutstyrsbutikker bør ha inne agn til isfiske når vinteren tar til mange steder. Det vitner om dårlig planlegging i såfall hos disse. Det tar få dager å få dette til butikk når de bestiller fra leverandør. Jeg vet at "min" butikk får inn i dag en ny ladning og jeg har forhåndsbestilt der. En boks og to med maggot er enkelt å sende i posten. Kanskje kan du prøve å bestille hos nettbutikker som har dette inne? PS. "Min butikk" er Salar Sportsfiske i Haugesund. Denne butikken/nettbutikken sponser meg med fiskeutstyr.
 6. Du eier sikkert rettighetene til nevnte bilde også....
 7. Lite gjennomtenkt illustrerende bilde til kommentaren din...., meg om det! ...
 8. Den ble kun benyttet én gang sist sommer i Femundsmarka. Virker lovende. Den blir med i sekken kommende sommer også.
 9. Det ble en smellfeit havabbor på fisketuren i dag. Ny PB!
 10. Halvannen kilo ekstra vekt på turen i Femundsmarka nord i sommer var enkelt å velge vekk. Jeg mener Samsung S10'n reddet turen i så måte. Bildene kunne nok blitt hakket bedre med større kamera, men til mitt bruk, til bloggen, så tror jeg det holder med mobilen. Alle bildene på den turen ble tatt med mobilen i jpg. Det var kun ved et par anledninger at jeg savnet et større kamera (eks. kvelds og nattbilder). Også siste tur i høst ble kun dokumentert med mobilkameraet. Med litt peiling så kan man presse ganske mye ut av mobilkameraene.
 11. Hadde en flott, kanskje siste tur i kano denne høsten, sist helg!
 12. Det er ikke mange vann i lavlandet på Haugalandet som er veldig teltvennlig, alle har fisk, og de fleste kan drikkes, om enn ikke veldig godt drikkevann. Det er en fordel med en flytende farkost i allefall da for da er bl.a. Vigdarvatnet fint. Det finnes noen campplasser rundt på det vannet, på holmer og nes. Mer teltvennlig er det når du drar litt opp i høyden lenger øst, da er også vannet langt bedre å drikke. Etnefjellene fra Olalia og østover er fine områder. Sjekk ut Høylandsvatnet eller Lysevatnet med start øverst på Rusvegen i Etne, eller Strypeheiene og Midtre Etnefjell med start
 13. Det var jaggu litt av en pris på lapskausen jeg inntok i går ettermiddag. Det er tydelig at konkurransen er dabbet noe av. Nå trenger heldigvis ikke jeg å snu på krona, og kan bøtte innpå med Real hvis jeg vil, men det vil jeg selvsagt ikke. Man går rimelig kjapt lei. Jeg har ikke spist mange slike i år, og ser meg om etter gode og bedre erstatninger. Da blir det også langt billigere for de som leter etter det. Jeg anbefaler pasta, potetmos eller hurtigris til noen skiver smørstekt chorizo-pølse eller bacon om du vil. Fantastisk godt på tur!
 14. Jeg tror ikke du gjør du så mye feil ved å velge jakke fra Bergans. Jeg har i mange år nå brukt Bergans Microlight jakke som vindjakka til fine dager. Til dager med dårlig vær benytter jeg faktisk ennå jakka fra Berghaus som jeg ble sponset med for mange år siden (jeg har ennå ikke funnet noen verdig erstatter). Jeg har, for å være ærlig, ikke forsøkt skalljakker fra Bergans, men vil jo tro de tåler en uværsdag.
 15. Tester ut packraftens lastekapasitet på overnattingstur i Sveio, Vestland.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.