Gå til innhold
 • Bli medlem

Bjarne H.S.

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 689
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  55

Bjarne H.S. vant dagen sist 25. september

Bjarne H.S. hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Bjarne H.S.

 • Rang
  Turblogger

Profil

 • Min blogg 📰: http://bjarnesturblogg.blogspot.no/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  @bjarnesatrang
 • Sted
  Haugesund

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Den ble kun benyttet én gang sist sommer i Femundsmarka. Virker lovende. Den blir med i sekken kommende sommer også.
 2. Det ble en smellfeit havabbor på fisketuren i dag. Ny PB!
 3. Halvannen kilo ekstra vekt på turen i Femundsmarka nord i sommer var enkelt å velge vekk. Jeg mener Samsung S10'n reddet turen i så måte. Bildene kunne nok blitt hakket bedre med større kamera, men til mitt bruk, til bloggen, så tror jeg det holder med mobilen. Alle bildene på den turen ble tatt med mobilen i jpg. Det var kun ved et par anledninger at jeg savnet et større kamera (eks. kvelds og nattbilder). Også siste tur i høst ble kun dokumentert med mobilkameraet. Med litt peiling så kan man presse ganske mye ut av mobilkameraene.
 4. Hadde en flott, kanskje siste tur i kano denne høsten, sist helg!
 5. Hvis du kun ønsker å lese boka, så kan du fint det via Bokhylla.no. Der finner du boka her. Fungerer kun for norske IP-adressser.
 6. Det er ikke mange vann i lavlandet på Haugalandet som er veldig teltvennlig, alle har fisk, og de fleste kan drikkes, om enn ikke veldig godt drikkevann. Det er en fordel med en flytende farkost i allefall da for da er bl.a. Vigdarvatnet fint. Det finnes noen campplasser rundt på det vannet, på holmer og nes. Mer teltvennlig er det når du drar litt opp i høyden lenger øst, da er også vannet langt bedre å drikke. Etnefjellene fra Olalia og østover er fine områder. Sjekk ut Høylandsvatnet eller Lysevatnet med start øverst på Rusvegen i Etne, eller Strypeheiene og Midtre Etnefjell med start
 7. Det var jaggu litt av en pris på lapskausen jeg inntok i går ettermiddag. Det er tydelig at konkurransen er dabbet noe av. Nå trenger heldigvis ikke jeg å snu på krona, og kan bøtte innpå med Real hvis jeg vil, men det vil jeg selvsagt ikke. Man går rimelig kjapt lei. Jeg har ikke spist mange slike i år, og ser meg om etter gode og bedre erstatninger. Da blir det også langt billigere for de som leter etter det. Jeg anbefaler pasta, potetmos eller hurtigris til noen skiver smørstekt chorizo-pølse eller bacon om du vil. Fantastisk godt på tur!
 8. Jeg tror ikke du gjør du så mye feil ved å velge jakke fra Bergans. Jeg har i mange år nå brukt Bergans Microlight jakke som vindjakka til fine dager. Til dager med dårlig vær benytter jeg faktisk ennå jakka fra Berghaus som jeg ble sponset med for mange år siden (jeg har ennå ikke funnet noen verdig erstatter). Jeg har, for å være ærlig, ikke forsøkt skalljakker fra Bergans, men vil jo tro de tåler en uværsdag.
 9. Tester ut packraftens lastekapasitet på overnattingstur i Sveio, Vestland.
 10. Kommer helt an på formålet med turen og hvor mye man vil ha med seg. Jeg ser packraften ikke har samme gode lastekapasitet som Allyen min. Jeg sliter med å få plass til kjølebagen i packraften, 3 sekker med ved kan jeg nok bare glemme, kanskje jeg får plass til én. Den gode campingstolen min må jeg prøve å få festet på packraften, blir det tur til helga. Det vil være noen fordeler og ulemper med begge ser jeg.
 11. Har du god sikt, og ser fotobagen, ja da ville jeg forsøkt Svenskepilk!
 12. Turkompisen min Frank gjør det slik på bæreetapper over en km. Dette er en Ally 16,5. Sjøl klarer jeg min 15-foter på hodet med et sammenbrettet skumunderlag som demper.
 13. Jeg er virkelig glad i Allykanoen min, en 15 fot DR. Men, skulle jeg hatt en kano på hytta og kun brukt den derfra, på sjø eller vann der, ja så hadde jeg aldri valgt en Ally. Det er helt sikkert. Da ville jeg valgt noe som er langt enklere å padle og manøvrere. Allyen er virkelig fin til den bruken den er tiltenkt. Forøvrig så sitter jeg bak i min Ally når jeg padler alene og har god ballast foran. Jeg er ingen teknisk god padler heller.
 14. Til 9 fot ville jeg valgt 1000-snella. Jeg synes den balanserer best den lengden og spesifikasjonen på slukvekt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.