Gå til innhold

Bjarne H.S.

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 595
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  50

Bjarne H.S. vant dagen sist 7. mars

Bjarne H.S. hadde mest likt innhold!

4 følgere

Om Bjarne H.S.

 • Rang
  Turblogger

Profil

 • Min blogg 📰: http://bjarnesturblogg.blogspot.no/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  @bjarnesatrang
 • Sted
  Haugesund

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg bruker 100-130g tørrmelk i 750-850g frokostblanding. Omtrent.
 2. Kom over en lett tarp fra Urberg og den kom i dag. Noen som har erfaring med denne? 300x295cm, 8 barduner. Nesten like stor som Dovrefjelltarpen nevnt over, men drøyt dobbelt så dyr da. Mye mindre pakkevolum.
 3. Takk for det! Jeg har hatt suksess med møresilda i blank og svart og lignende, samt denne her som jeg har brukt mye siste året med bra suksess både til sjøørret og havabbor: Lill-Zigge fra Abu i litt forskjellige fargevarianter. Jeg har montert et øye på som du ser her.
 4. Heisann! Takk for sist Terrenget ytterst på Haugalandet er ikke veldig teltvennlig. Heller ikke særlig fiskevennlig snakker vi sjøørretfiske. Hele Boknafjordbassenget er stengt for fiske etter anadrome arter, dvs. sjøørret og laks. Denne fredningen gjelder mars og april. Jeg har ikke hørt annet at dette gjelder i år også. Skjoldafjorden som for oss i Nord-Rogaland er en populær sportsfiskefjord, er også stengt. Grensen for fredningen går fra Tungenes nord for Stavanger i rett linje til Kårstø i Tysvær. Innenfor er det altså fredning til 1. mai nå. Lysefjorden er forresten unntatt denne fredningen. Gode plasser å besøke nå etter sjøørreten kan være Straumane i Tysvær, like nord for Mjåsundbrua, samt flere plasser langs Førlandsfjorden og Førresfjorden. Et annet tips kan være å besøke Bukkøy på Karmøy, der de to første sesongene av Vikingane bl.a. ble spilt inn. I sundene der kan det gå sjøørret. I ferskvann så er det de grunne fiskevannene på Haugalandet som nå er aktuelle. Temperaturen stiger raskest der. Storavatnet ved næringsparken nord for Gismarvik i Tysvær er et slikt vann. Jeg liker meg best der langs vestbredden. Jeg ser også at det fiskes ørret nå i fiskevann på Karmøy, men der er jeg ikke veldig kjent. Sveio har mange fine fiskevann. Jeg ser du gikk fra Mølstre til Sveio. De vannene der kan ha fin ørretkvalitet, men særlig teltvennlig er det ikke der. Nå kan det se ut som våren kanskje tar grep i påsken her på våre kanter. Da er det kanskje sjanse for å smake på nærfjellene våre igjen såfremt det er isfritt? Flere fiskevann i Vigdarvassdraget våkner i disse dager, og blir det skikkelig finvær og temperatur ja da blir kanoen min tatt med på Vigdarvatnet bl.a. Der finnes det ok teltplasser noen steder, men lettest nådd med kano. God tur!
 5. Kommende sommer? Ja, du er optimist, skjønner jeg!!
 6. Jeg gidder ikke en gang å lese hele innlegget. Kjøp heller Reinsfjell 2 SL eller 3. Kuppeltelt er suverent langt bedre enn tunneltelt! Min mening.
 7. Virkelig fin rapport fra et kjent område jeg også gjerne vil besøke mer av. Min neste tur inn dit vil antakelig ta meg inn til Simletindvatnet og derfra følge Bora nedover mot Årmotvatni. Var ved Bora noen dager i 1999 tror jeg det var, finnes noen bilder på bloggen, og inn dit kan jeg godt altså tenke meg igjen, men altså prøve mer på liten, ukes rundtur. Igjen, en flott turrapport med gode bilder!
 8. Vet man selv om man er smittet før man legger ut på tur? ...
 9. Tja, hvordan er de sanitære forholdene på disse hyttene. Hygienen? Innlagt vann og strøm? Dusj og vannklosett? Hvem har vært der før deg? Har de tatt forholdsregler? Hvordan vet du i så fall det? Jeg tror du er best beskyttet hjemme! ...
 10. Moro at det nevnes, Kvernmos padleegenskaper. La merke til dem jeg også, uten å kunne påberope meg veldig mye bedre, men akkurat der kunne jeg klart meg som Kvernmo, eller kanskje også litt bedre...
 11. Jeg regner jo med at Helsport, som en seriøs aktør innen dette segmentet, og vil fremstå som natur- og miljøvennlig, trekker seg fra slike avtaler når de ser hva som er formidlet offentlig via TV-ruta. Jeg kan jo ikke forstå hvorfor de i så fall vil fortsette sponsingen videre av slik oppførsel. Her trekkes Helsport ned i søla. Det bør de komme seg vekk fra først som sist. De bør kanskje også offentlig gå ut å vise akkurat det. De kan være sikker på at mange følger med på dem og hvilke verdier de viser oss.
 12. Artig utvikling i tråden... Jeg gidder ikke bruke tid på kritikk av meg og mine intensjoner med denne tråden... Jeg er gammal ungdomsskolelærer og tåler en støyt Vi er mange her på FF som tidlig visste at disse to hadde planer og drømmer om tur i Canada. Jeg hadde en forventning til reelt villmarksliv fra begge før de dro over. Så langt er det vel bare, i mine øyne, at Kvernmo har innfridd. Dette selvsagt sett kun gjennom TV-ruta. Tonje har i flere år vist at hun kan klare seg ute en vinternatt og flere, det er jeg ikke i tvil om. Derfor trodde jeg også hun ville fremvise mer friluftsliv og villmarksliv enn hva hun har klart via TV2. Jeg hadde større forventninger faktisk enn hva hun har vist via TV. Jeg har dog kun sett 2 episoder og da fikk jeg nok bl.a. etter scenene der "proviantflyet" ankom. Jeg er kanskje blåøyd, men proviantfly? Jeg hadde jo trodd de skulle klare seg ute et års tid uten nettopp dette? Eller? Jeg vet jo ikke hva som var planlagt i detalj og må ta det som et slags forbehold. Jens Kvernmo har slik jeg ser det mer innfridd mine forventninger gjennom sine 4 episoder. Jeg er spent på de kommende, men leverer han som til nå, ja så gleder jeg meg virkelig.
 13. Bjarne H.S.

  Bytte sluk kroker

  Jeg bruker S-61 nr 2 ned i 7g slukstørrelse, f.eks. Aura Flake i 7g.
 14. Bjarne H.S.

  Bytte sluk kroker

  Hvis du har vurdert enkeltkrok på slukene, så anbefaler jeg Owner S-61. Disse har stort øye og er beregnet for sluker.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.