Gå til innhold

Svein Tore

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  94
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Svein Tore vant dagen sist Juni 19 2018

Svein Tore hadde mest likt innhold!

Om Svein Tore

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Svein Tore

  smal bålrist

  http://www.purcelltrench.com/ disse har en del rister for turbruk. Glenn Hoop/ wintertrekker omtaler de positivt i en hel del kanofilmer på yt
 2. Svein Tore

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Så den. Ikke helt det jeg var på jakt etter, men kjekk båt.
 3. Svein Tore

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Det ble en fin rundtur i Frafjordheiene i helga, Høgaleitet- Blåfjellenden- Langavatn- Sandvatn- Lortabu, telta i blåstøldalen og i nærheten av Sandvatn. Total gangtid ble 9,5 time, noe kortere enn forventet. Så det ble en lang god lørdagskveld i teltet, med bok og fotball på radioen☺️ Blåstøldalen, nydelig terreng. Sol og sommer på Stutaheiå Skikkelig St. Hans bål😃
 4. Svein Tore

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Hehe, du treffer bra på pris men ikke på vekt😅 Tja, får se hva det blir til. Blir nok uansett ikke enmannskano i år, får ta det opp til vurdering igjen senere. Kan ikke tenke meg noe bedre sted å tenke over dette enn i en packraft😉
 5. Unna er et herlig telt! Får plass nesten over alt Plass til to Men best for en rotekopp Yttertelt så det holder dersom en ønsker det Må bare fyre opp litt dersom noen sitter på gjerdet:)
 6. Svein Tore

  Hva har du kjøpt nå!

  Det ble et par Scarpa Zodiac pro gtx på meg i dag. Måtte en rask tur opp på Dalsknuten for test, kjentes veldig bra ut. Herlig med lettere sko! Mine velbrukte Scarpa Lhadak havner nå i søpla, det blir kona glad for. De lukter vistnok noe sært.
 7. Svein Tore

  Kanotur i Setesdals vesthei

  For en herlig tur! Har sett mye på kartet, men det har ikke blitt en såpass runde på oss ennå, kun et par turer til Rågeloni. Takk for turrapport:)
 8. Svein Tore

  Hva har du kjøpt nå!

  Som trøst for en annen handel som gikk i vasken, kjøpte jeg et Hilleberg Nammatj 3 gt. Blir pulk-telt, og telt for meg og ungene ellers. Erstatter et kaitum 2 gt som er for smalt for tre og for langt til en:)
 9. Svein Tore

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Jeg har desverre ikke kjøpt ny enmanns kano, Wenonah Argosy med treverk og lekker farge, da containeren aldri kom seg avgårde fra kaia i usa😢 Før det kjøpte jeg ikke enmannskano fra Finland pga veldig dyr frakt ( på en allerede dyr båt). Rett før jeg gir opp dette prosjektet, kanskje packraft er tingen.
 10. Svein Tore

  Mygg, knott, klegg og fluer

  Vest Agder, noen kilometer fra Tomannsbu turisthytte.
 11. Svein Tore

  Mygg, knott, klegg og fluer

  Man tager hva man haver. Leiren ble evakuert så fort vi hadde fått i oss frokost. Havregrøten var forresten ekstra mettende den dagen, og veldig crunchy.
 12. Svein Tore

  Hasle kano eller....???

  Gratulerer, det blir mange kjekke turer fremover nå😊
 13. Svein Tore

  Flyter kano?

  Hei I utgangspunktet vil de fleste kanoene som er på markedet ha nok oppdrift til å ikke synke til bunns når de er fulle av vann. Royalex og tilsvarende har nok oppdrift i skroget. PE, som Femundkanoen er bygget av, har såvidt jeg kan lese meg til en trelags konstruksjon med skum i midten, som nok også vil gi tilstrekkelig oppdrift. Allyer har denne matten som visstnok gir nok oppdrift, og kompositt kanoer har innebygde flyteelementer. Men uansett hvilken type kano det er snakk om, kan du ikke forvente mer enn at de såvidt flyter, med det aller meste av båten under vann. Marginene kan derfor være små, noe å tenke på før du eventuelt fester saker og ting fast i båten. Hasle kanoen har sikkert bedre oppdrift, men dette er ikke noe du vil ha glede av i det daglige. Uansett kano er det er en nokså smal sak å lage mer oppdrift, dersom det skulle være nødvendig. Oppdriften tester du enkelt under kontrollerte forhold. Går ut på en strand eller noe og fyll den med vann😊
 14. Svein Tore

  Tips fiskevann mellom Solheimsdalen-Kvinen

  Har hørt rykter om at Storevatn, sør for løypa mellom Donsen og Kvinen kan være bra, men har ikke fått noe stort der selv. Men det er jo et stort vatn.
 15. Svein Tore

  Hasle kano eller....???

  Som sagt, det med oppgitt lastekapasitet ville jeg tatt med en klype salt. Høyden har mye å si, dersom den er fem cm høyere er det jo sånn sett et ganske stort ekstra volum som skal "lesses ned". Sekundærstabilitet henger på en måte sammen med høyden på kanoen, i hvertfall på disse som ikke har noe "tumblehome" av betydning, dvs at skroget ikke svinger veldigt inn mot toppen, men går jevnt utover mer eller mindre helttil topps. Dette gjør det vanskeligere å komme godt til med padleåra dersom du sitter i midten, men gir som sagt god sekundær stabilitet. På Femundkanoen tipper jeg du kan sitte på tvers å dyppe beina i vannet uten å være redd for å tippe uti. Når vi skal fra A til B, syns jeg det er greiest at ungene sitter pent og pyntelig i bunn. Der har de noen leker, fiskestang eller aent å holde på med. Mine sitter greit i opp til en time, så trenger de en pause. Regner 5km i timen som regel, da padler vi i et rolig tempo vi kan holde lenge. Så får de heller en ekstratur etter vi har komt frem, så de kan sitte i sete i baugen å padle litt. Nå har vi i tillegg kano på hytta til svigers, så det er ikke så om å gjøre for de å padle selv akkurat under transportetappen. Smart å kjøpe seg noen gode årer, men dersom du ikke har allverdens erfaring, ville jeg gjerne startet med rette årer. Det er uansett fordel å ha mer enn ei åre per pers, så har du reserve. Også greit å ha et par "hverdagsårer" til grunt vann. Så kan du bytte til bent-shaft "pen-årer" når du er ute på dypt vann☺️ Har hatt en god runde i garasjen siste uke med pussing og lakking av årer, gikk hardt for seg i isen!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.