Gå til innhold

Klodrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  45
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Klodrik

Nylige profilbesøk

1 914 profilvisninger
 1. Hei! Nærmer seg 3 uker på tur, 15. juni til 5. juli. Starter på Preikestolen før vi skal jobbe oss nordover, så nordøst og sirkle nedover med avslutning i Oslo. Røff skisse for turen er: - Bergsdalen - Siste etappe av Aurlandsdalen - Molladalen - Trollstigen (Kongen, Bispen, dronningen e.l.) - Innerdalen og Innerdalstårnet - Kjøre inn til Oppdal og sørover til Jotunheimen eller Rondane, avhengig av snøforhold - Sett litt på Urdadalstindene og Hellestugutindene Det jeg lurer på er: - Er truger nødvendig? - Snørapport fra alle nevnte områder? Skredfare, mulig å gå med fjellsko osv. - Tips til topper og turer, gjerne over flere dager med utgangspunkt fra bil. Trenger ikke være nøyaktig de stedene jeg har listet opp, men gjerne i nærheten.
 2. Velg XL. Det jeg bruker på 88 liter Xenith - og jeg kan ikke dra trekket utenpå z-liggeunderlaget jeg fester i bunn av sekken. Med XL kan du forhåpentligvis det på 75 literen.
 3. Jo takk! Tenkte på å sende både grønt og rødt bilde til Helsport, da spesielt med en forespørsel om de kan produsere tresesongs i rødt. Epost med forespørsel om røde Superlight-telt er nå sendt avgårde.
 4. Skulle ønske tresesongsteltene til Helsport kom i rødt. Her representert ved Helsport Reinsfjell SL3 i photoshop-rødt, da jeg ønsket å se hvordan det ville se ut.
 5. Fra en med kronisk PF; Voltarol forte krem + fotrulle/massasjeball er eneste reseptfrie remedier som hjelper her i gården. Tar bort det verste av smerte, resten får man bare bite i seg.
 6. Nordheimsund ja.. Da vet du kanskje noe om forholdene i fjellområdet mellom Kvam og Bergsdalen(altså Høgabu, Gullhorgabu, Vending). Håper på en tidlig barmarksesong i området!
 7. Har som sagt allerede bestemt meg, for nå. Men nei Soulo var aldri mer i vurderingen. Lite plass og høy vekt gjør at det falt igjennom. Bygd for å tåle ekstremt mye, men det blir litt overkill rett og slett.
 8. Takk for mange svar folkens! Ser Niak høster gode tilbakemeldinger, og det er nok det jeg i lengre tid har vært mest innstilt på selv. Oppdaget derimot Nigor Wickiup 3 for en tid tilbake og ble med ett ganske så fristet. Slo dermed til på Nigor-pakken til @Svandal. Gleder meg til å teste! Eneste fordel Niak kontra Wicki Up slik jeg ser det nå (før test av noen av dem) er nok at Niak trolig er raskere å sette opp + at det er frittstående. Fotavtrykket er også noe mindre, hvilket kan være praktisk. Wickiup har derimot fordelen av et ganske så enormt fortelt, bittelitt lavere vekt med halv innertelt. Blir spennende å teste Wickiupen i vind da det, og lignende pyramidetelt, får mye ros for nettopp det på forumer i USA og UK. Får se om jeg har valgt riktig eller må prøve et Niak senere. Det blir derimot ikke et Reinsfjell 2, slik @Bjarne H.S. anbefaler. Har brukt 3'ern og Reinsfjell er for all del et godt telt. Men jeg verdsetter ikke 2 innganger i veldig stor grad når jeg er alene, og vekten bikker dessverre over det ønskelige. Takk for nyttig info om Trolltind, @Memento mori. Absolutt et telt jeg kunne likt. Men slik @rayun er inne på må man velge telt ut ifra hvilke turer man drar på og værforholdene. Jeg skal nok bevege meg en del, hvilket gjør at vekt er viktig. Det er likevel slik at drittværet som kan komme her på vestlandet gjør at man ikke bare kan bli liggende dersom morgenen er grå og regnet siler. Dermed ekstremt vanskelig å skulle bruke et telt uten fortelt uten at ALT blir vått når man setter det opp, i fortsatt regnvær, senere på dagen. Hadde jeg skulle bevegd meg i mer alpint terreng hadde nok Trolltind vært enda mer aktuelt grunnet det enormt lille avtrykket. Slik jeg ser det er dermed både Wickiup 3 og Niak bedre valg enn Trolltind, sett bort i fra vekt, for mitt bruk.
 9. Hei! Har i lengre tid fundert på hva jeg skal gå til innkjøp av som mitt solotelt for bruk i årets 3 varmeste sesonger. Bruksområde er typisk høyfjell, altså sjeldent til aldri i bruk under tregrensa. Holder til vest i landet, så faren for regn og vind er stor selv om værmeldingen skulle mene noe annet. Har noen ønsker, men ingen spesifikke krav: - Takhøyde nok til at jeg på 185 kan sitte oppreist på underlag. - Stabilt i vind. Vil ikke kutte for mye på dette punktet da sikkerhet er desto viktigere når man reiser alene. - 100+ cm i sengebredde. Alt under det blir fort litt klaustrofobisk. - Lettest mulig. - Fortelt? Fint med kanskje ikke strengt nødvendig ref. mange diskusjoner om Hilleberg Unna her på forumet? Alternativene mine per nå: Helsport Trolltind SL: Fordeler med dette teltet er at det er veldig lett med 1,3 kg oppgitt vekt. Skal visstnok være stabilt i vind, men jeg antar det er litt avhengig av god plassering av teltet da sidevind nok vil rokke ved stabiliteten. God bredde i innerteltet. Noe skeptisk til høyden på innerteltet for en på min størrelse og mangelen på fortelt. Tar gjerne imot erfaringer og tips her. (Beklager stor hvit ramme på dette bildet fra Helsport..) Hilleberg Niak: Noe tyngre enn Trolltind med sine 1,7 kg, men dette teltet gir deg fordelen av et fortelt. Ser ikke like retningsavhengig ut som Trolltind når det kommer til vindstabiliteten, selv om en nok vil prøve å plassere forteltet vekk fra vinden for å minke trekk i innerteltet(mesh dør). Liggelengden er 10 cm lengre hvilket er beroligende, likeså er takhøyden 5 cm høyere hvilket kan tenkes å utgjøre forskjellen på krokrygg og ikke. Verdt 400 gram ekstra? Nigor Wickiup 3: Dette er nok det mest "spennende" alternativet av de 3. Fundert litt på dette teltet med et halvt innertelt. Vekten på dette vil i såfall bli omkring 1,6 kg (1,1 for yttertelt + 500 gram for inntertelt). Med andre ord ganske likt som Niak. Innerteltet vil her gi god liggelengde nær midten av teltet. Likeså vil takhøyden være særdeles god for et solotelt - men med det aberet at takhøyden skrår veldig mye ned mot veggene sett i forhold til et kuppeltelt. Litt mer plunder å sette opp da teltet ikke er frittstående, men tipi-stilen er utprøvd og skal visstnok være god i vind og regn. Forteltet vil være betydelig større enn Niak da det vil utgjøre halve teltet. Høres egentlig perfekt ut..? Hører veldig gjerne om erfaringer rundt dette teltet? https://www.nigor.eu/wickiup-3-fly-and-pole.html https://www.nigor.eu/tents/half-size-innertent-wickiup-3.html Bildet er av Wickiup 4, men det var det mest illustrerende jeg fant av oppsettet
 10. Har brukt Hylo 3 i ganske røft vær i Jotunheimen. Var vel en 15ms i kastene og regnet pøste virkelig på. Teltet holdt tett, bortsett fra ett sted: i "hodeenden" hvor ventilen er over mesh-lommene på innsiden av teltet. Blåste rett og slett såpass kraftig at regnet pisket inn under ventilen og gjennom meshventilen. Ingen stor lekkasje å snakke om, men var vått i meshlommene og litt drypp under på teltgulvet. Kan nok fikses lett ved å stroppe en ekstra bardun til ventilen så man får dratt den mer nedover (står litt for vannrett ut til vanlig). Ellers gir teltet relativt lite kondens på grunn av sin gode lufting, men kondensen merkes mer enn det gjør ved todukstelt iom at du har kondensen "rett på". Dette gjør selvfølgelig at teltet også oppleves som relativt trekkfullt når det blåser. Om man synes det er en grei kamel å svelge for lav vekt og godt med boltreplass er teltet meget brukanes.
 11. Blir med i gjengen av folk som skal på tur i området denne sommeren. På mandag går turen til Trondsbu og Tinnhylen. Første etappe går langs Tinnhylen på umerket sti ned til Snero for camp 1. Rask visitt av T-merket motorvei før det krysses over sørsiden av Ruvlenuten til Nordvatnet på dag 2. Camp 2 vil bli over flere dager og det skal fiskes i området Nordmannslågen/Nordvatnet/Holmavatnet/Andersosen. Retur på umerket sti fra Nordvatnet rett nordover, forbi Eitro før en svinger Øst retning Trondsbu. Om noen har tips til fine fiskevann (haha, ingen vil vel avsløre dette ) eller mer sannsynlig; fine teltplasser er det bare å skrike ut!
 12. Hva med 3F UL Gear sitt Lanshan 2? Er vel en kopi av zpacks duplex, som jo går for å være et godt og relativt stødig telt.
 13. Men akkurat den her ventingen er ingen god følelse.. 😂 For å holde seg litt on topic: kjøpte nylig en Classic Gapahuk fra Magasinet også. Ops.
 14. Klarte ikke lenger å holde meg, så en dunpose er nå på vei i posten. Heldigvis kun 1249,- for en MH Ratio 32 på Fjellsport nå. https://www.fjellsport.no/mountain-hardwear-ratio-32-sherwood-regular.html
 15. Will do! Tenker 3 dager selv dersom jeg ender opp med å velge vidda. Start Hallingskeid. Dag 1 går til Rembedalsseter, dag 2 til Kjeldebu og dag 3 til Finse.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.