Gå til innhold

Klodrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Klodrik

Nylige profilbesøk

806 profilvisninger
 1. Klodrik

  Single wall telt: Mountain Hardwear Hylo

  Har brukt Hylo 3 i ganske røft vær i Jotunheimen. Var vel en 15ms i kastene og regnet pøste virkelig på. Teltet holdt tett, bortsett fra ett sted: i "hodeenden" hvor ventilen er over mesh-lommene på innsiden av teltet. Blåste rett og slett såpass kraftig at regnet pisket inn under ventilen og gjennom meshventilen. Ingen stor lekkasje å snakke om, men var vått i meshlommene og litt drypp under på teltgulvet. Kan nok fikses lett ved å stroppe en ekstra bardun til ventilen så man får dratt den mer nedover (står litt for vannrett ut til vanlig). Ellers gir teltet relativt lite kondens på grunn av sin gode lufting, men kondensen merkes mer enn det gjør ved todukstelt iom at du har kondensen "rett på". Dette gjør selvfølgelig at teltet også oppleves som relativt trekkfullt når det blåser. Om man synes det er en grei kamel å svelge for lav vekt og godt med boltreplass er teltet meget brukanes.
 2. Klodrik

  Hardangervidda sommer 2018

  Blir med i gjengen av folk som skal på tur i området denne sommeren. På mandag går turen til Trondsbu og Tinnhylen. Første etappe går langs Tinnhylen på umerket sti ned til Snero for camp 1. Rask visitt av T-merket motorvei før det krysses over sørsiden av Ruvlenuten til Nordvatnet på dag 2. Camp 2 vil bli over flere dager og det skal fiskes i området Nordmannslågen/Nordvatnet/Holmavatnet/Andersosen. Retur på umerket sti fra Nordvatnet rett nordover, forbi Eitro før en svinger Øst retning Trondsbu. Om noen har tips til fine fiskevann (haha, ingen vil vel avsløre dette ) eller mer sannsynlig; fine teltplasser er det bare å skrike ut!
 3. Klodrik

  Erfaringer med 3F UL Gear single telt?

  Hva med 3F UL Gear sitt Lanshan 2? Er vel en kopi av zpacks duplex, som jo går for å være et godt og relativt stødig telt.
 4. Klodrik

  Hva har du kjøpt nå!

  Men akkurat den her ventingen er ingen god følelse.. 😂 For å holde seg litt on topic: kjøpte nylig en Classic Gapahuk fra Magasinet også. Ops.
 5. Klodrik

  Hva har du kjøpt nå!

  Klarte ikke lenger å holde meg, så en dunpose er nå på vei i posten. Heldigvis kun 1249,- for en MH Ratio 32 på Fjellsport nå. https://www.fjellsport.no/mountain-hardwear-ratio-32-sherwood-regular.html
 6. Klodrik

  Førstereisgutt på bærtur.

  Will do! Tenker 3 dager selv dersom jeg ender opp med å velge vidda. Start Hallingskeid. Dag 1 går til Rembedalsseter, dag 2 til Kjeldebu og dag 3 til Finse.
 7. Klodrik

  Førstereisgutt på bærtur.

  Bare hyggelig! Endte med å få lyst til å gå denne ruta selv - dog trolig med bruk av hyttene, så det kan hende jeg kan bidra med enda mer i uke 26. Får se om jeg lander på denne ruta, eller en annen jeg også har vurdert.
 8. Klodrik

  Førstereisgutt på bærtur.

  Første alternativet som popper opp i mitt hode er å starte på Finse (eller Hallingskeid) og gå rundt Hardangerjøkulen. Toget går litt sjeldnere fra Hallingskeid, hvilket kan gjøre det lettest å ha dette som startsted, og Finse som avslutning. Om du bommer på togtidene kan du da trekke inn i en varm peisstue på Finse og nyte en overpriset pils i påvente av toget. Forsøker meg på en liten plan. Forbehold om at jeg ikke har gått denne turen selv, så forslag til f.eks. teltplass tas direkte fra kartet. Dag 1: Tar du 12-toget fra Bergen går det direkte til Hallingskeid på drøye 2 timer og klar til å gå rundt halv 3. Sommer i Norge betyr lenge lyst, så du burde fint klare å tusle en 15km denne dagen. Kanskje telte omkring Langvatnet et stykke før Rembedalsseter? Dersom du synes det blir noe langt avslutter du dagens etappe ved et av de umerkede tjernene nord for Langvatnet. Dag 2: Følg stien videre retning Leirhalsen og Kjeldebu. Rent lengdemessig kan det nok tenkes at telting omkring småtjernene ved Leirhalsen vil være passende. Dag 3: På tide å vende nesa nordover. Følg sti oppover ved Leiro, retning Skåltjørna. Kan tenkes at sistnevnte vil være et fint sted å avslutte dagens etappe. Dag 4: Straka vegen i mål. Togtabellen klarer du nok å lese selv. De to siste dagene blir litt kortere enn de to første. Dette kan selvfølgelig justeres slik du ønsker, der spesielt teltplass på dag 3 vil avgjøre hvilket tog du når frem til på dag 4. Ellers alltid lurt å telte med tilgang til rent vann (fortrinnsvis rennende), samtidig som det er lurt å holde seg litt lavt i terrenget for å unngå det verste av vær. PS: har vært noe ruteomlegging av ruta sør for Rembedalsseter retning Kjeldebu. Et litt våkent øye, kart og kompass, samt relevant info: https://www.ut.no/hytte/3.2072/ er derfor nødvendig.
 9. Klodrik

  Er dette et OK førstegangstelt?

  Hvordan synes du Marmot Vapor takler vind @Mareng? Du er jo lokalkjent så tenker de vindene man typisk møter i Bergsdalen og på vestsiden av Hardangervidda sommerstid(~15-20 ms?).
 10. Klodrik

  Min erfaring med Naturehike Hiby telt

  Takk for tråden. Dette redder meg, som er noen få cm høyere, fra å gjøre et bomkjøp i fremtiden.
 11. Klodrik

  Hva har du kjøpt nå!

  Skriv gjerne litt(eller mye) om dette teltet når det ankommer. Har fundert litt på det selv, men er skeptisk til liggelengden.
 12. Ikke for å være krass.. men du utstråler ikke nødvendigvis kunnskap. Spørsmålet jeg ville stilt meg selv er da; er det lurt å begi seg ut i relativt vanskelige forhold? Kan godt hende du har mer kunnskap enn det gis uttrykk for, men verdt å tenke over om du burde trosse forholdene når selv ikke hyttene i området anser det som fottursesong enda. Eksempler: - Tungt å gå i snø. - Våte og dertil kalde føtter. Goretex meg der sola ikke skinner, vasser du i snø i et par dager kan du banne på at det ikke holder. - Er du litt uheldig møter du på kaldt vær, snødriv og kraftig vind, kan være farlig selv for en erfaren fjellvandrer. - Det er ikke sikkert du ser de røde T-ene, ergo må du være i stand til å navigere ut i fra kart og kompass. - Snøsmelting. Bekker blir til elver og elver blir til.. tja store elver. - Det er ikke sikkert sommerbruene er montert enda, hvilket betyr dertil vanskeligere og farligere elvekryssing. Aldri gått ruta mellom Finse-Geiterygghytta selv (gikk Aurlandsdalen fra Geiterygghytta og ned), så er ikke sikkert det er noen store farlige elver du må krysse eller at alle disse farene vil gjøre seg gjeldende på denne etappen, men jeg vil anbefale å være føre var og velge en annen tur. Aurlandsdalen forsvinner ikke med det første, kanskje dere får tid til høsten eller neste sommer? Finn en rute i et fjellområde et par hundre meter lavere, og gjerne østover, da vil det fort bli mer farbart i fjellet.
 13. Tror du vil møte på litt vanskeligheter på etappen Finse-Geiterygghytta, pg første tredjedel av etappen Geiterygghytta-Østerbø i starten av Juni. Tvilsomt at det er gangbart med den gode snøvinteren som har vært. Riktignok ikke veldig lokalkjent på smelteforhold her, men moh. tilsier at du nok burde drøye et par uker, ja. Antar det er derfor hyttene ikke åpner før nærmere slutten av juni.
 14. Klodrik

  Overnatte i en eller flere fjellduker?

  Hva med dette? https://www.aliexpress.com/item/2017-Naturehike-1-Man-Tarp-Tent-Single-Person-None-Pole-Ultralight-Pyramid-Outdoor-Hiking-Camping-Tents/32836825717.html? Innertelt, drøyt 1 kilo om du dropper footprint. Flere som har relativt gode erfaringer med Naturehike (f.eks Cloup Up teltene) på nett. Denne typen telt kan også settes opp uten innertelt og således bli en fin tørr og lun rasteplass på dagtid. Ingen erfaring med nevnte telt selv, men har lyst å kjøpe for å teste det som romslig og ultralett solotelt ila året.
 15. Klodrik

  MSR Pocket Rocket Stove Kit

  Om du skal gå langt og tidvis skal innom hytter for å tørke/lage mer fancy mat, er det da slik at du skal lage hovedsaklig enkel mat på denne brenneren? Enkel mat anser jeg som ting som kun trenger kokende vann. Dvs Toro-poser, potetstappe med speket pølse, real turmat osv. For om du kun skal lage sistnevnte på denne brenneren kan du virkelig gå ultralett på turkjøkkenet. Mitt forslag til slikt ultralett kit er: Brenner: https://www.aliexpress.com/item/BRS-Only-25g-Titanium-Stove-Gas-Stove-Outdoor-Burner-Cooking-Stove-BRS-3000T/32224340142.html? Kjele: https://www.aliexpress.com/item/TOAKS-POT-800-Ultralight-Titanium-Pot-Outdoor-Camping-Cookware-Titanium-Water-Cup-Folding-Handle-800ml/32793736120.html? Kjelen tror jeg skal få plass til både en 230g gassboks(9x11 cm?), så du sparer en del volum under pakkingen. Dobbelsjekk gjerne målene da jeg tar de løst fra hode. Et annet tips er å kanskje kjøpe 2 brennere så du har en i backup dersom man skulle miste en eller en slutter å fungere. Veier tross alt bare 25 gram. Totale vekten på dette vil være 25 g + 112 g + 400(?) gram for en stappfull gassboks = 537 gram. Sleng på en long handle titanskje med polert bowl så er du fortsatt under 550 g totalt. Til sammenligning veier MSR settet du ser på over 730 gram UTEN gass.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.