Gå til innhold

Klodrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Klodrik

Nylige profilbesøk

354 profilvisninger
 1. Ikke for å være krass.. men du utstråler ikke nødvendigvis kunnskap. Spørsmålet jeg ville stilt meg selv er da; er det lurt å begi seg ut i relativt vanskelige forhold? Kan godt hende du har mer kunnskap enn det gis uttrykk for, men verdt å tenke over om du burde trosse forholdene når selv ikke hyttene i området anser det som fottursesong enda. Eksempler: - Tungt å gå i snø. - Våte og dertil kalde føtter. Goretex meg der sola ikke skinner, vasser du i snø i et par dager kan du banne på at det ikke holder. - Er du litt uheldig møter du på kaldt vær, snødriv og kraftig vind, kan være farlig selv for en erfaren fjellvandrer. - Det er ikke sikkert du ser de røde T-ene, ergo må du være i stand til å navigere ut i fra kart og kompass. - Snøsmelting. Bekker blir til elver og elver blir til.. tja store elver. - Det er ikke sikkert sommerbruene er montert enda, hvilket betyr dertil vanskeligere og farligere elvekryssing. Aldri gått ruta mellom Finse-Geiterygghytta selv (gikk Aurlandsdalen fra Geiterygghytta og ned), så er ikke sikkert det er noen store farlige elver du må krysse eller at alle disse farene vil gjøre seg gjeldende på denne etappen, men jeg vil anbefale å være føre var og velge en annen tur. Aurlandsdalen forsvinner ikke med det første, kanskje dere får tid til høsten eller neste sommer? Finn en rute i et fjellområde et par hundre meter lavere, og gjerne østover, da vil det fort bli mer farbart i fjellet.
 2. Tror du vil møte på litt vanskeligheter på etappen Finse-Geiterygghytta, pg første tredjedel av etappen Geiterygghytta-Østerbø i starten av Juni. Tvilsomt at det er gangbart med den gode snøvinteren som har vært. Riktignok ikke veldig lokalkjent på smelteforhold her, men moh. tilsier at du nok burde drøye et par uker, ja. Antar det er derfor hyttene ikke åpner før nærmere slutten av juni.
 3. Hei! Innser at denne jakken nok kunne hatt en bedre passform for meg. Noe tettsittende, og litt feil snitt for min kropp. Ønsker derfor aller helst å selge jakken, men kan være tilbøyelig til å bytte dersom du befinner deg i Bergen og har en jakke som passer bedre. Skulderbredden min er omkring 48 cm om jeg husker rett og kjøper burde ikke være bredere enn dette. Hekta på tur oppgir øvrige mål til å være 109 cm bryst, 86 cm liv og 89 cm ermer i størrelse Large. Forlenget ryggparti slik at dette burde være lang nok for de fleste som ellers treffer målene. Jeg er 183 høy og lengden er ikke noe å klage på. Jakken er i som ny tilstand. Brukstid maks 4 timer samlet. Ikke vært utsatt for vann. Farge: Evergreen (en relativt mørk, blågrønn farge. Jeg liker den i det minste godt!) Størrelse: Large Nypris var kr 2499 Selges for kr 1800 Elektronisk kvittering datert til oktober 2017 fra Hekta på tur medfølger slik at eventuelle problemer etter bruk kan fikses på garanti/reklamasjon.
 4. Klodrik

  Overnatte i en eller flere fjellduker?

  Hva med dette? https://www.aliexpress.com/item/2017-Naturehike-1-Man-Tarp-Tent-Single-Person-None-Pole-Ultralight-Pyramid-Outdoor-Hiking-Camping-Tents/32836825717.html? Innertelt, drøyt 1 kilo om du dropper footprint. Flere som har relativt gode erfaringer med Naturehike (f.eks Cloup Up teltene) på nett. Denne typen telt kan også settes opp uten innertelt og således bli en fin tørr og lun rasteplass på dagtid. Ingen erfaring med nevnte telt selv, men har lyst å kjøpe for å teste det som romslig og ultralett solotelt ila året.
 5. Klodrik

  MSR Pocket Rocket Stove Kit

  Om du skal gå langt og tidvis skal innom hytter for å tørke/lage mer fancy mat, er det da slik at du skal lage hovedsaklig enkel mat på denne brenneren? Enkel mat anser jeg som ting som kun trenger kokende vann. Dvs Toro-poser, potetstappe med speket pølse, real turmat osv. For om du kun skal lage sistnevnte på denne brenneren kan du virkelig gå ultralett på turkjøkkenet. Mitt forslag til slikt ultralett kit er: Brenner: https://www.aliexpress.com/item/BRS-Only-25g-Titanium-Stove-Gas-Stove-Outdoor-Burner-Cooking-Stove-BRS-3000T/32224340142.html? Kjele: https://www.aliexpress.com/item/TOAKS-POT-800-Ultralight-Titanium-Pot-Outdoor-Camping-Cookware-Titanium-Water-Cup-Folding-Handle-800ml/32793736120.html? Kjelen tror jeg skal få plass til både en 230g gassboks(9x11 cm?), så du sparer en del volum under pakkingen. Dobbelsjekk gjerne målene da jeg tar de løst fra hode. Et annet tips er å kanskje kjøpe 2 brennere så du har en i backup dersom man skulle miste en eller en slutter å fungere. Veier tross alt bare 25 gram. Totale vekten på dette vil være 25 g + 112 g + 400(?) gram for en stappfull gassboks = 537 gram. Sleng på en long handle titanskje med polert bowl så er du fortsatt under 550 g totalt. Til sammenligning veier MSR settet du ser på over 730 gram UTEN gass.
 6. Klodrik

  første telttur med sønnen min

  Støtter Bergsdalen. Går vel en skogsvei/militærvei fra Småbrekke og inn til Moavatnet, som muligens kan være en fin basecamp? Lett adkomst fra vei i det minste. Ellers var det fint i øvre Herfindalen/budalen da jeg gikk Vaksdal-Høgabu. Noe tyngre marsj vil jeg tro, samtidig som det kan være mer utfordrende å finne en fin teltplass i dalsøkket. Mye våt mark.
 7. Klodrik

  Telttur i Bergen (Arna, Dale?)

  Den bussen i Bergsdalen går vel bare til Raudland(?) på denne tiden av året, og muligens kun en gang om dagen. Bare søk opp "buss dale hodnaberg" så burde det være mulig å finne noe. Er en lokalrute. Hvordan føre er her oppe vet jeg ikke. Vil tro Høgabu og Gullhorgabu har sett sine første snøfall allerede. Muligens bart lengre ned mot dalbunnen og veien. Vet Kaldavasshytta som ligger (riktignok noen meter høyere) Sør/Sør-Øst for Upsete og Myrdal allerede har sett noen gode centimeter. Kan bli ganske så værhardt på denne tiden av året. Kaldt(blir fort et par minus i høyfjellet), vått og en god mengde vind er nesten en garanti her på vestlandet nå i Oktober/November. Ikke den ideelle tid for telting.. Dersom målet er å gå mye i fjellene mellom Voss og Bergen en langhelg eller generelt langs Bergensbanen, vil jeg egentlig anbefale å vente til våren/sommeren. Da er det gode muligheter i Bergsdalen(Høgabu/Gullhorgabu/Kiellandbu/Vending på ut.no for referanser), Kaldavasshytta fra Upsete og til Myrdal/Hallingsskeid, eller mer bynær tur som Vidden mellom Ulriken og Fløyen. Rett og slett ikke helt sesong for fottur i høyfjellet nå. Kan både være ganske kjipt og tidvis farlig.
 8. Klodrik

  Telttur i Bergen (Arna, Dale?)

  Problemet med Dale er at det er ekstremt bratt på alle kanter. Virkelig et høl av et sted - bokstavelig talt. En mulig inngangsport til Bergsdalen og hytter som Høgabu. Men for å komme opp til et fint område har du et par hundre høyemeter å forsere i bratt terreng. Vil tro Arna er lettere. Om du tar en titt på kartet over nedslagsfeltet, slik Mareng tipser om, kan du finne en teltplass på Arna-siden av Vidden(området mellom Fløyen og Ulriken. Søk opp ruta og se på kartet så forstår du nok.) Ellers er det muligheter på Gullfjellet, men der har jeg aldri vært så har ikke noe å bidra med. Rent konkret mener jeg å huske Borgavatnet er det vannet som ligger nærmest Vidden det er lov å telte ved. Akkurat på riktig side av vannskillet. Hvis ikke er muligens kanskje utover mot Sandviksfjellt (se Langevatnet og Ørneberget) lovlig? Husker ikke heeelt hvor disse grensene går.
 9. Klodrik

  Tursko til vintersbruk

  Arc'teryx Bora 2 kan fåes med vinter-inserts som er forede. Da kan du jo få en sko som passer til bruk både sommer og vinter. Riktignok noe kostbart, og kanskje litt vel kraftig tursko for det bruksområdet du beskriver her.
 10. Klodrik

  Billig telt som er vindstabilt?

  Takk for svar her, spesielt angående styrke på teltduk; det gir håp. Snedig tips angående mose til å dekke igjen mellomrom. Godt innlegg dette, takk. Viser jo det jeg tror om Naturehike; nemlig at det gir mye for pengene. Angående plassen er det her snakk om å bruke teltet alene og sammen med samboeren, så vil tro hun tåler å ligge litt tett inntil, selv etter et par dager med svett gange. Klart mindre gulvareal i innertelt enn Hylo 3, men det er også en utfordring å finne god grunn å ligge på når man er på høyfjellet, så det går kanskje greit at man har liten soveplass? Angående forteltene er de jo rundt 75cm med ganske bratte vegger. Helt greit for gassbrenner så fremt sekkene legges i andre forteltet. Hylo har vel 80cm(?) fortelt og der har jeg brukt brenner mens en 80 liter sekk lå ved siden av så.. 1) Det er helt greit å være brå. Det er derimot greit å være riktig informert når man velger å være det, hvilket betyr at du burde lese tråden før du uttaler deg. 2) Det skal brukes vår/sommer/høst på fjellet, IKKE vinterstid. Som forklart i tråden. Ergo gir jeg en god blanke i hva det tåler vinterstid. 3) Ikke alle har råd til Hilleberg og Helsport 4 sesongstelt, for eksempel meg som er student og lever under fattigsdomsgrensen hvert år. Derfor spørres det etter råd til alternativer som er noe snillere på lommeboken. At du ikke forstår dette får gå på din kappe. God erfaring det. Stemmer for øvrig overens med egne erfaringer, så er ikke nevneverdig redd for dette. Spørsmålet i første post retter seg således mot soliditeten (spesielt mtp vind) til dette Cloud Peak 2 teltet.
 11. Klodrik

  Billig telt som er vindstabilt?

  Du kan tro jeg merket dette i kuling(med storm i kastene) i enduks-Hyloen. Uansett sjeldent et slikt problem oppstår, og dette teltet vil nok være bedre enn det jeg kommer i fra. Forhåpentligvis gir ventilasjonslukene under topphatten minimalt med kondens i tillegg. Ser poenget ditt - men hadde du sett Hylo 3 sin konstruksjon tror jeg du ville vært enig i at tilnærmet alt vil være mindre luftig. Endukstelt med en svær meshlinje langs HELE ene siden + full mesh dør + 2 (veldig effektive) lufteluker i hver ende + duk går ikke ned til bakken langs fortelt = det blåser kuling inne i teltet også. Er nok ganske luftig det Cloud Peak 2 også, men ser fortsatt for meg at det er lunere enn Hylo. Okkesom gode bemerkninger du kommer med. Er jo blant annet disse punktene som gjør meg noget skeptisk og skulle gjerne sett noe førstehåndserfaringer ført i penn. Ja den jeg refererte til i innledningen av tråden. Takk for at du fant den frem! Ser jo unektelig ut som Naturehike produserer decent kvalitet. Det stemmer for øvrig med erfaringer jeg leser ellers på interveven. Er lutter øre på andre alternativer. Gjerne da noe som er billigere enn alternativene jeg sikler på fra Hilleberg. Litt studentvennlig må det tross alt være.
 12. Hei! Leste for en stund siden om et Naturehike Cloud Up telt fra det fjerne Østen. Ikke helt det jeg søker etter i et telt per nå - men det vekket interessen. Har lenge siklet på Hilleberg Nallo (med og uten GT) eller Allak som et stabilt telt for høyfjellsbruk, da jeg synes MH Hylo 3 teltet som brukes per nå er noe trekkfullt. Kom så på dette Naturehike merket, og tittet i deres sortiment; har de noe for høyfjellet? Og det viste seg at de har en Allak(?) kopi til omkring 180 dollar. Lurer egentlig på om noen har 1) erfaringer med dette Cloud Peak 2 teltet eller 2) ser noen grunn til at det ikke skal fungere tålelig greit? Bruken det siktes på er sommer/høst/vår, fra 1500moh og nedover med to personer i teltet. Neppe i mer enn 15m/s, men man kan jo bli tatt på senga med gode 20 i kastene om man er uheldig. Prøver naturligvis å søke nedover i terrenget og finne lune teltplasser når slikt vær kommer - men det er jo ikke alltid like lett. Montro om et telt til 1500kr holder her? Har jo overlevd kuling i nevnte Hylo 3 som er et lettvekt endukstelt med det jeg vil tro er en svakere konfigurasjon av teltstenger? Hadde jo vært snedig om man kunne unngått å betale den dyre Hilleberg-prisen. Link til det aktuelle teltet: https://www.aliexpress.com/item/NatureHike-cloud-peak-tent-ultralight-two-man-camping-hiking-outdoor-NH17K240-Y/32821328292.html?
 13. Klodrik

  Handle utstyr i Polen

  Var noen butikker med litt dunjakker og div turklær, samt en sportsbutikk på Galleria Krakowska sist jeg var der. En utålmodig og sulten fru gjorde at jeg ikke fikk tid til å se, men det kan jo være verdt et forsøk. Husker vi kidsa tok en tur innom det senteret når jeg deltok på Hvite busser hvertfall. 5-10 min gange nord(?) fra Rynek Glowny.
 14. Klodrik

  Klokke?

  Bruker utelukkende selvtrekkende klokker selv. Det som etterhvert har blitt turklokka er en Sinn 103 St A. - Mekanisk, ergo du trenger ikke bekymre deg over batteritid. Den går så lenge du går - 200m vanntetthet - ETA 2824-2/Sellita SW-200 verk. Regnes vel som noe av det mest driftsikre man finner - Store markører og god lume. Ergo lett å lese tiden ved et kjapt øyekast, også når det er mørkt - Kronograf. Kjekt å ha når man vil vite nøyaktig hvor lenge man er ute på tur, koketid på real turmaten e.l. - Dag og dato. Fort gjort å glemme om man er på lengre tur. Bruker selv min på NATO-reim da det tørker fort og er komfortabelt selv når det blir svett. Reima er også såpass lang at jeg kan ta klokka utenpå jakka uten problem, dersom jeg trenger klokke lett tilgjengelig og jeg har hansker på. Blir fort litt fikkel å få den frem fra under ermet som er borrelåst fast da. Legger ved et bilde av min, riktignok her på skinn NATO fremfor den sedvanlige nylonen. Riktignok litt over budsjett, så jeg velger å foreslå et billigere alternativ: Helson Shark diver. Kommer i ymse størrelser, skivevalg og materialer. Jeg liker best versjonen i brass(messing) med sort skive, da denne får en kul patina etter bruk, slik min gjorde. Ellers er den vanntett til 500m og er bygd som en tanks. Om du utsetter denne for så harde påkjenninger at du risikerer å ødelegge den, ville jeg heller vært bekymret over å miste både arm og liv. Her er et bilde av den jeg hadde før:
 15. Klodrik

  Erfaringer med Viking Anaconda

  Om du har andeføtter(brede og korte) burde du ta en titt på Merrell Moab Ventilator eller Moab GTX. Det som passet fruen i huset best av XXL sitt utvalg hvertfall(inkl Anaconda).
×