Klodrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Billig telt som er vindstabilt?

  Takk for svar her, spesielt angående styrke på teltduk; det gir håp. Snedig tips angående mose til å dekke igjen mellomrom. Godt innlegg dette, takk. Viser jo det jeg tror om Naturehike; nemlig at det gir mye for pengene. Angående plassen er det her snakk om å bruke teltet alene og sammen med samboeren, så vil tro hun tåler å ligge litt tett inntil, selv etter et par dager med svett gange. Klart mindre gulvareal i innertelt enn Hylo 3, men det er også en utfordring å finne god grunn å ligge på når man er på høyfjellet, så det går kanskje greit at man har liten soveplass? Angående forteltene er de jo rundt 75cm med ganske bratte vegger. Helt greit for gassbrenner så fremt sekkene legges i andre forteltet. Hylo har vel 80cm(?) fortelt og der har jeg brukt brenner mens en 80 liter sekk lå ved siden av så.. 1) Det er helt greit å være brå. Det er derimot greit å være riktig informert når man velger å være det, hvilket betyr at du burde lese tråden før du uttaler deg. 2) Det skal brukes vår/sommer/høst på fjellet, IKKE vinterstid. Som forklart i tråden. Ergo gir jeg en god blanke i hva det tåler vinterstid. 3) Ikke alle har råd til Hilleberg og Helsport 4 sesongstelt, for eksempel meg som er student og lever under fattigsdomsgrensen hvert år. Derfor spørres det etter råd til alternativer som er noe snillere på lommeboken. At du ikke forstår dette får gå på din kappe. God erfaring det. Stemmer for øvrig overens med egne erfaringer, så er ikke nevneverdig redd for dette. Spørsmålet i første post retter seg således mot soliditeten (spesielt mtp vind) til dette Cloud Peak 2 teltet.
 2. Billig telt som er vindstabilt?

  Du kan tro jeg merket dette i kuling(med storm i kastene) i enduks-Hyloen. Uansett sjeldent et slikt problem oppstår, og dette teltet vil nok være bedre enn det jeg kommer i fra. Forhåpentligvis gir ventilasjonslukene under topphatten minimalt med kondens i tillegg. Ser poenget ditt - men hadde du sett Hylo 3 sin konstruksjon tror jeg du ville vært enig i at tilnærmet alt vil være mindre luftig. Endukstelt med en svær meshlinje langs HELE ene siden + full mesh dør + 2 (veldig effektive) lufteluker i hver ende + duk går ikke ned til bakken langs fortelt = det blåser kuling inne i teltet også. Er nok ganske luftig det Cloud Peak 2 også, men ser fortsatt for meg at det er lunere enn Hylo. Okkesom gode bemerkninger du kommer med. Er jo blant annet disse punktene som gjør meg noget skeptisk og skulle gjerne sett noe førstehåndserfaringer ført i penn. Ja den jeg refererte til i innledningen av tråden. Takk for at du fant den frem! Ser jo unektelig ut som Naturehike produserer decent kvalitet. Det stemmer for øvrig med erfaringer jeg leser ellers på interveven. Er lutter øre på andre alternativer. Gjerne da noe som er billigere enn alternativene jeg sikler på fra Hilleberg. Litt studentvennlig må det tross alt være.
 3. Hei! Leste for en stund siden om et Naturehike Cloud Up telt fra det fjerne Østen. Ikke helt det jeg søker etter i et telt per nå - men det vekket interessen. Har lenge siklet på Hilleberg Nallo (med og uten GT) eller Allak som et stabilt telt for høyfjellsbruk, da jeg synes MH Hylo 3 teltet som brukes per nå er noe trekkfullt. Kom så på dette Naturehike merket, og tittet i deres sortiment; har de noe for høyfjellet? Og det viste seg at de har en Allak(?) kopi til omkring 180 dollar. Lurer egentlig på om noen har 1) erfaringer med dette Cloud Peak 2 teltet eller 2) ser noen grunn til at det ikke skal fungere tålelig greit? Bruken det siktes på er sommer/høst/vår, fra 1500moh og nedover med to personer i teltet. Neppe i mer enn 15m/s, men man kan jo bli tatt på senga med gode 20 i kastene om man er uheldig. Prøver naturligvis å søke nedover i terrenget og finne lune teltplasser når slikt vær kommer - men det er jo ikke alltid like lett. Montro om et telt til 1500kr holder her? Har jo overlevd kuling i nevnte Hylo 3 som er et lettvekt endukstelt med det jeg vil tro er en svakere konfigurasjon av teltstenger? Hadde jo vært snedig om man kunne unngått å betale den dyre Hilleberg-prisen. Link til det aktuelle teltet: https://www.aliexpress.com/item/NatureHike-cloud-peak-tent-ultralight-two-man-camping-hiking-outdoor-NH17K240-Y/32821328292.html?
 4. Handle utstyr i Polen

  Var noen butikker med litt dunjakker og div turklær, samt en sportsbutikk på Galleria Krakowska sist jeg var der. En utålmodig og sulten fru gjorde at jeg ikke fikk tid til å se, men det kan jo være verdt et forsøk. Husker vi kidsa tok en tur innom det senteret når jeg deltok på Hvite busser hvertfall. 5-10 min gange nord(?) fra Rynek Glowny.
 5. Klokke?

  Bruker utelukkende selvtrekkende klokker selv. Det som etterhvert har blitt turklokka er en Sinn 103 St A. - Mekanisk, ergo du trenger ikke bekymre deg over batteritid. Den går så lenge du går - 200m vanntetthet - ETA 2824-2/Sellita SW-200 verk. Regnes vel som noe av det mest driftsikre man finner - Store markører og god lume. Ergo lett å lese tiden ved et kjapt øyekast, også når det er mørkt - Kronograf. Kjekt å ha når man vil vite nøyaktig hvor lenge man er ute på tur, koketid på real turmaten e.l. - Dag og dato. Fort gjort å glemme om man er på lengre tur. Bruker selv min på NATO-reim da det tørker fort og er komfortabelt selv når det blir svett. Reima er også såpass lang at jeg kan ta klokka utenpå jakka uten problem, dersom jeg trenger klokke lett tilgjengelig og jeg har hansker på. Blir fort litt fikkel å få den frem fra under ermet som er borrelåst fast da. Legger ved et bilde av min, riktignok her på skinn NATO fremfor den sedvanlige nylonen. Riktignok litt over budsjett, så jeg velger å foreslå et billigere alternativ: Helson Shark diver. Kommer i ymse størrelser, skivevalg og materialer. Jeg liker best versjonen i brass(messing) med sort skive, da denne får en kul patina etter bruk, slik min gjorde. Ellers er den vanntett til 500m og er bygd som en tanks. Om du utsetter denne for så harde påkjenninger at du risikerer å ødelegge den, ville jeg heller vært bekymret over å miste både arm og liv. Her er et bilde av den jeg hadde før:
 6. Erfaringer med Viking Anaconda

  Om du har andeføtter(brede og korte) burde du ta en titt på Merrell Moab Ventilator eller Moab GTX. Det som passet fruen i huset best av XXL sitt utvalg hvertfall(inkl Anaconda).
 7. Hallingskeid til Kaldavasshytta - Vossaskavlen?

  Nydelig! Akkurat et slikt sikkert svar jeg håpte på. Takk Lars
 8. Hallingskeid til Kaldavasshytta - Vossaskavlen?

  Enig, stien ser ut til å gå ganske nær vannet. Kan dog hende det ikke er så ille når man først kommer dit - det blir jo tross alt staket på nytt hvert år, og per erfaring er ikke de rød strekene på ut.no så sinnsykt nøyaktige at det gjør noe. Ser man på skyggene kan det nok også tenkes at sola lurer hjernen litt slik at det ser mer ut som et stup enn det egentlig er. Det blir dog bare spekulasjon. Tror kanskje ruta om 1542 slik jeg foreslo er tryggest. Eventuelt 1588 som du sier også, men ser da at man går over større område av breen, som kanskje kan være greit å unngå? Skal ta kontakt med Bergen turlag og se om de har noe info å komme med. Så fremt de, eller andre som nylig har vært der, kommer med skremmende informasjon tror jeg at jeg tar sjansen på denne turen. Burde være mulig å komme over når man har 3-4 alternative ruter.
 9. Hallingskeid til Kaldavasshytta - Vossaskavlen?

  Fin observasjon ang snømengde, og ellers godt svar! Det gjør meg naturligvis mer skeptisk dette her med snømengde nå vs. 2003. Ser på kartet at delen av breen man går langs, oppe på høyden, trolig er relativt flat. Vanskelig å si eksakt på meteren, men er vel kun en høydekurve der - og den går man langs (riktignok etter man har krysset den på breens smaleste punkt). Det mest utsatte område ut i fra flybilder å dømme, ser ut til å være rett etter man har krysset høydekurven og er mellom topp merket 1542 moh og Vossaskavltjernet(?). Utsnitt her: Man går altså på noe berg, og noe på det jeg tror er relativt flat/lite kupert snø-/isdekke store deler, men man går "nære kanten" forbi kulpen.Litt vanskelig å si, men det kan jo tenkes at en fremfor å skrå til høyre forbi kulpen, heller kan gå en større omvei om topp 1542 og sånn sett gå på vest(oversiden) av breen. Hvis ikke er som du sier Østsiden et alternativ. Ser dog et dalsøkk som kan bli litt knotete med dette rutevalget(rett øst og sør-øst for topp 1521 moh). Har ellers endel erfaring med å gå i fjellet og kan navigasjonsbiten. Er også trygg på hva jeg mestrer og ikke - så fremt jeg er kompetent nok til å forstå risikoen. Er jo tildels det som er problemet her; er ikke lommekjent i området så vet ikke hvor lett det er å gå "off road" rundt breen, ei heller har jeg erfaring med å traske på bre.
 10. Turtips 1-3. September

  Så lenge du starter relativt tidlig er ikke det noe problem, nei! Et par år siden sist jeg gikk der, og det jeg minnes best er at sekken var litt ubehagelig tung med tanke på terrenget. Knær får kjørt seg godt da man står sett går nedover. Annet enn det var det en aldeles nydelig tur som vel tok rundt 6 timer i behagelig/rolig tempo. Gikk ikke over Bjørnestigen pga litt lavt skydekke, men tror den ruta kan anbefales for finest mulig utsyn.
 11. Hei! Sitter og planlegger en liten tur for helga 8-10. september, og lurer på Hallingskeid - Kaldavasshytta - Myrdal som rute, da dette passer fint med bergensbanen. Ser dog på etappen mellom Hallingskeid og Kaldavasshytta at man vil gå over deler av Vossaskavlen. Har ingen brekurs, kun sunn fornuft og sedvanlig dødsangst. Hvordan er forholdene her? Slik jeg forstår det er løypa sommermerket med staker, og logisk nok tenker jeg det er tryggest å gå nå nær slutten av sesongen da eventuelle utrygge snøbroer og lignende har smeltet bort slik at man faktisk ser bresprekkene som ligger i ens vei. Dette er riktignok bare synsing, med tanke på at jeg aldri har vært på en isbre før. Det er jo staket som sommerruter. Dette gir ikke stort med info angående utstyr. Er det relativt trygt å gå her med en vanlig fjellstøvel og god balanse? Lite dagsaktuell info å grave frem. Advares om mye blåis i en forumpost fra et drøyt tiår tilbake; Lurer på om dette fortsatt gjelder? Fint om noen som har vært der oppe de siste par årene, eller optimalt sett de siste par ukene, kunne gitt noe input her.
 12. Crispi,Alfa eller La sportiva??

  Så denne litt sent, mao kanskje ikke så relevant for deg nå - men andre kan kanskje ha nytte av det senere. Har gått eggen tidligere og overnattet som sagt i Leirungsdalen selv. Besseggen husker jeg dog ikke så godt hvordan var mtp overnatting da det er endel år siden. Mye stein oppe ved selve eggen, men kan tenkes at man kan finne en plass ved Bjørnbøltjønne som jo ligger langs stien. Eller så kan man gå litt lenger og ta stien jeg ser på kartet gå ned til Bessvatn og legge seg til der nede. Ellers har vel Memurubu, som alle andre betjente DNT hytter, dedikerte teltplasser som pleier å være fine. Leirungsdalen var fin å overnatte i. Vi gikk fra veien, over Knutshøe og ned til Øvre Leirungen og la oss til 100 meter fra utløpet så vi slapp unna støyen fra elva, og var et godt stykke unna bilveien. Om man ikke har noe imot å gå femti meter for å hente vann kan det anbefales å legge seg relativt tett opp til trelinja (med snuta retning bilveien blir altså dette på venstre hånd for stien). Her fant vi et relativt flatt (og tørt) parti med en god sittestein og litt ly fra vinden som gjerne blåser rett gjennom dalen. For fiske kan det nevnes at jeg tok turens eneste ørret i nettopp Øvre Leirungen, i det lille bassenget som er før utløpet.
 13. Crispi,Alfa eller La sportiva??

  Gikk Knutshøe og overnattet i samme dal kun dager før du var der. Gikk selv med nærmere 20kg sekk og på bena hadde jeg Arcteryx Bora Mid GTX. Lette og gode - men samtidig en relativt stiv såle og med grei støtte for ankelen. Jeg var storfornøyd i dette terrenget hvertfall. Kanskje verdt å titte på dameversjonen?
 14. Allround dags-sekk

  Er storfornøyd med min Osprey Stratos 50. Husker det var en versjon i 36(?)L i butikken jeg var innom også, så den kan være verdt en titt. Luftig og godt bæresystem på 50L'en min hvertfall. Ellers har vel Norrøna, Berghaus, Fjellreven og alle de store en haug av alternativer til dagssekker i 30-40L segmentet. Bare å gå inn på fjellsport, hektapåtur osv og slå på de relevante filterene. Bruker selv en 22L Osprey Talon til det bruket du skisserer, men jeg bærer jakke/klær, lunsj og vann kun til meg selv - noe du kanskje ikke gjør?
 15. Nye fjellsko som faktisk er tette og holdbare

  Ser du nevner Bora2. Har du vurdert ordinær Bora? Kjøpte nettopp disse selv, så kan ikke uttale meg om holdbarheten. Derimot kan jeg si så mye som at jeg gikk i godt bergensvær i 3 timer på gjørmete og klissbløt sti på min første tur med dem. Ingen gnag, ingen sølepytt/rusk og rask mellom inner- og yttersko og de holdt seg knusk tørre - i motsetning til Salomon Gore tex'en til de jeg gikk på tur med. Angående holdbarhet ble jeg overbevist av denne reviewen: https://lesserplaces.com/2016/12/13/the-arcteryx-bora-mid-one-million-step-review/