Gå til innhold

whistler

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  2 121
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  23

whistler vant dagen sist Mars 9

whistler hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om whistler

 • Bursdag 20. okt. 1984

Profil

 • Min blogg 📰: http://www.friluftslivet.net

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

5 671 profilvisninger
 1. Da må vi få @Memento mori på banen. Forumets brennerguru 😊
 2. For å spare vekt tror jeg det du kan vinne mest på er å droppe mye av "kjekt å ha". Du har ekstremt mange "ting" på pakkelista. Ikke at det er noe feil med det, men istedet for å kjøpe enda flere lettere saker ville jeg heller sett på hva du kan ta bort, uten at du egentlig mister noe. F.eks: Ekstra bukse, et par ekstra sokker holder i massevis inntil ei uke på tur, vannrensesystem er stort sett unødvendig, deodorant, såpe, håndkle, mye oppbevaringsposer, karabinere, tau osv. som kanskje kan droppes?
 3. Som @borgern sier. Juster ned litt på pumpe. Har akkurat samme på min Nova. Jeg skrur den nesten helt igjen på pumpa og så en kvart tørn opp igjen. Da slutter pulseringen og den brenner rent og fint.
 4. Som @esphojo sier får du et innertelt som dekker omtrent halve lavvoen og gir soveplass til to. Det lå ute på helsport.no tidligere, men finner det ikke nå så ta eventuelt kontakt med Helsport og hør. Helt innertelt tror jeg stjeler for mye plass i disse små modellene, så det tviler jeg på blir noe særlig greie på.
 5. På min bedding er det en stor lomme bak og tre lommer med glidelås omtrent midt på. Den store lomma er veldig fin, men den har borrelås og det er litt upraktisk. Jeg bruker lommene til dunjakke, ekstra hansker, mat, solbriller, kart og kompass (om jeg ikke bruker det aktivt),solkrem, snøplugger osv..(greit å ha lett tilgjengelig). Skal jeg fiske i løpet av dagen ligger pilkeutstyr i lomma. Inni beddingen har jeg selvfølgelig underlag og sovepose, men legger gjerne klart det jeg vil ha rask tilgang på så fort teltet er oppe også. Bedding er genialt på turer der en går hver dag. På "basecampturer" bruker jeg den ikke. Fjellpulken har dratt det helt ut med den nye "Spica" modellen ser jeg. Den har tilogmed innebygget teltoppbevaring. Ser igrunn ganske bra ut, men stiv pris.
 6. Høres ut som en god plan! Det er jo en veldig enkel konstruksjon, så om du har litt erfaring med symaskinen bør det gå veldig greit. Skulle jeg gjort det ville jeg laget flere, gode store lommer med glidelås. Min erfaring er at beddingen ikke gjør pulken mer ustabil, kanskje heller motsatt om du er flink til å fordele vekten jevnt over.
 7. Fint å kombinere ski og truger. Da er du beredt for det meste av forhold. Et par lette truger på pulken kan være vel verdt det i skogsterreng. Går fint an å få villmarksfølelsen med utgangspunkt i løyper også. Du skal ikke så langt unna løypene før du er alene. Praktisk talt "ingen" går utenfor oppkjørte løyper i områder hvor det er løypenett.
 8. Spennende plan! Om 10-15 år når jeg er ferdig med "plikt-julefeiringer" skal jeg gjøre det samme Når det gjelder snø og isforhold varierer det veldig fra år til år, så jeg tror jeg ville hatt et par truger i tilegg. Med truger kommer du deg forholdsvis trygt frem selv om det er variable snøforhold.
 9. Jeg har ikke erfaring med fjellpulken sine, men de har lansert noen veldig spennende modeller nå nettopp! Min erfaring etter 4 år med Piteraq er at kvaliteten er OK, men ikke mer enn det. Hovedankepunktet er at den ikke er i nærheten av vanntett. Særlig glidelås er svakt punkt. Jeg ville sjekket ut fjellpulken skulle jeg kjøpt i dag.
 10. Ser faktisk litt spennende ut. Til året-rundt-bruk i høyfjellet kan denne ha noe for seg, særlig vinterstid når sola ikke er fremme manger timer i døgnet. De sier den gir 7,5W-10W ved 15mph, noe som vel er litt under 7 m/s. Det som hadde vært mer interessant å vite var ved hvilken vindstyrke den begynner å produsere strøm av betydning. Når det er sagt er det ofte 6-8 m/s i høyfjellet, så.. Ja, jo. Litt spennende.
 11. Fikk du nytt telt på grunn av hull i stangkanalene? Jeg har også hull nederst der kanalen går over i «stangkoppen». Har tent å reklamere på det lenge, men glemt det bort.
 12. Jeg får også tilsvarende i perioder, selv om støvlene passer helt fint. Det går over av seg selv, men er litt ubehagelig når det pågår. Litt guffent å "ikke kjenne tærne".
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.