whistler

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  863
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

whistler last won the day on Januar 10

whistler had the most liked content!

Om whistler

 • Bursdag 20. okt. 1984

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.friluftslivet.net

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Stekepanne

  GSI er ihvertfall det beste og mest holdbare jeg har prøvd. Har hatt min i et par år nå og den er like god. Slått seg bittelitt, men ikke mer enn at det er høyst akseptabelt. Veier en del, men det syntes jeg den er verdt.
 2. Rimelig alternativ til REAL?

  Mye bra i innlegget til Bjarne. Om du vil ha et frysetørret alternativ til REAL så syntes jeg Adventure Foods er bra. Ganske rimelig hos hektapåtur og Magasinet. Mountain House har også mye bra og ligger litt under REAL i pris.
 3. Downmat 7LW eller UL 7 LW?

  Har også med skumunderlag. Mitt delaminerte på tur nå i Januar, første natta på tur i fjellet.. Ikke særlig komfortabelt med en stor pølse på midten men med litt lite luft i gikk det greit å ligge på allikevel.
 4. Downmat 7LW eller UL 7 LW?

  Mitt Downmat 7LW delaminerte etter to års bruk... helt uten forvarsel og akkurat idet jeg satte meg forsiktig på det, så det virker litt virkårlig. Har hatt mange netter på det uten trøbbel. Damas Synmat delaminerte på 4. natta. Uansett syntes jeg Exped er verdt det så lenge det ikke blir trøbbel med reklamasjon (Og så lenge det ikke skjer dag to på en ukestur) 😅
 5. Downmat 7LW eller UL 7 LW?

  Jeg har et Synmat Hyperlite til sommerbruk og Downmat til vinterbruk. Hyperliten er ekstremt tynn i stoffet. Har ikke skjedd noe enda, men jeg ville ikke hatt tilsvarende stoff vinterstid når det er litt mer kritisk. Når det gjelder langsgående kontra tverrgående kanaler er det en evig diskusjon og koker vel ned til smak og behag. Personlig sover jeg mye bedre på Exped da de langsgående kanalene gjør at jeg ikke ruller av så lett. Ligger rett og slett stødigere.
 6. Downmat 7LW eller UL 7 LW?

  Jeg ville valgt vanlig Downmat om ikke det er helt krise med vekta.
 7. Smøring av fjellski

  Har du prøvd smøretapen på fjellski? Kunne vært spennende å prøve for å slippe å bruke kortfeller hele tiden. Burde ikke være noe problem å sette fellene over i de bratteste motbakkene?
 8. Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Herlig å slippe 😉
 9. Island i februar

  Island er utrolig flott, men jeg tror du glemmer at det er Februar Været er ekstremt skiftende på Island og særlig på denne tida av året. Jeg var der i Mars for to år siden og kjørte Arctic Trucks. Vi kom ikke inn til Landmannalaugar. Vær og føre ble for dårlig. Istedet valgte vi å reise inn til Thórsmørk. Selv det ble strabasiøst nok og vi var ikke fremme før langt på natt. Dagen etter skulle vi kjøre på breen, men måtte avbryte på grunn av whiteout. Ikke meningen å være negativ, men ha litt flere alternativer og vær klar for å endre planene raskt etter været
 10. Vintersovepose til fjellet

  Om du bruker pulk kan jeg anbefale Mammut Tyin 5-season eller Denali. Dette er robuste saker til en forholdsvis hyggelig pris. Men, de er ekstremt volumiøse så det er nesten bare å glemme selv i en kjempesekk.
 11. Vintersovepose til fjellet

  Uansett er det bedre å være litt for varm enn å fryse. Om det er i grenseland tar jeg heller på en balaclava og har glidelåsen litt åpen slik at varmluft lettere slipper ut.
 12. Vintersovepose til fjellet

  Ja, sannsynligvis Jeg har en Mammut Tyin Exp som vel er oppgitt til -25 i komfort. Denne syntes jeg er for varm om det er mildere enn -10.
 13. Underlag i teltet på vinterstid

  Ihvertfall unødvendig til røff turbruk. Garvet er mye dyrere Jeg har et par skinn som er 10-12 år gamle. Like fine enda. Du kan låne et av meg om du vil teste
 14. Fyring av primus.

  Noen som har prøvd Zibro renset parafin? Bruker det på en fjernstyrt parafinovn på hytta og den brenner veldig fint på dette drivstoffet, men har igrunn ikke tenkt på å prøve det på primusen. Billig er det ikke, men rimeligere enn Colemanfuel..
 15. Jervenduken - Oppskrytt eller uunværlig?

  Slenger inn en brannfakkel: Har aldri følt noe behov for dette produktet.. Tungt og unødvendig 😉 Har en lett vindsekk fra RAB for å ta lunsjen i om det er surt på fjellet og til nødbruk sammen med øvrig sovesystem. Hadde jeg vært posteringsjeger, kanskje..