Jump to content

whistler

Aktiv medlem
 • Posts

  2,273
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

whistler last won the day on March 9 2019

whistler had the most liked content!

2 Followers

About whistler

 • Birthday 10/20/1984

Profile Fields

 • My blog: http://www.friluftslivet.net

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

9,179 profile views

whistler's Achievements

 1. 4 med innertelt. Plass til to personer med innerteltet og ovn.
 2. Har fått testet den litt i vinter med snøvær og mye vind. Den står EKSTREMT stødig. Den har en mye rundere form enn en vanlig lavvo. Det er hele 20 pluggfester nede ved bakken + 8 bardunfester. Duken legger seg selvfølgelig litt inn ved mye snø, men bare å passe på måke bort jevnlig så går det fint. Jeg er veldig positivt overrasket over Nortent. Skikkelig bra greier!
 3. Så lenge dere er på tur i et område det går an å finne ved ville jeg investert i en titanovn. Dyrt, men overlegen varme fra ved. F.eks. Nortent sin. Jeg kjøpte denne og en Nortentlavvo tidligere i vinter og det er virkelig helt rått hvor lett og gjennomtenkt dette utstyret er.
 4. Helt enig! Etter det jeg har fått med meg er det svært få igjen av de opprinnelige Helsport-ansatte etter at de flyttet hovedkontoret sørover. Jeg tror ikke de kommer til å lykkes, men det er stor sjans for at Barents gjør det om de har nok finansielle muskler. De gjorde en virkelig god jobb de siste årene før Helsport ble solgt.
 5. Her må Brav ha gjort en særdeles dårlig deal når de kjøpte "Helsport". Helliksen er allerede godt i gang og lager de samme bestselgerne, i tillegg til god progresjon på videreutviklingen. Helsport ser ikke ut til å fornye seg i det hele tatt. Akkurat det syntes jeg er helt topp! Her får en stor aktør som kjøper opp en solid merkevare merke hva kompetanse faktisk har å si. Ihvertfall slik det ser ut fra utsiden..
 6. Det er fullt mulig, særlig om formen er god, men jeg ville lagt på en dag til for å ha litt margin. Nå MÅ du gå ganske langt hver dag. Men en dag eller to ekstra har du mer fleksibilitet og kan nyte en dag med godt vær eller ta det litt med ro i teltet en dag med dårlig vær.
 7. Eventuelt parker på Dyranut. Litt lenger å kjøre, men da er du midt på vidda. Enkelt å legge opp en rundtur 😊
 8. Det er det ikke 😝 Det er på samme måte som svalbard litt knotete alene. Fordelen er at stengene glir lettere i kanalene enn på Svalbard ihvertfall. Hadde ikke gått for det om ikke jeg og @Tor-Erik-L-77stort sett er sammen på vinterturer i sterk kuling og under -26,5
 9. Teltet er meget godt, men Spitsbergen er enklere å slå opp og har rette vegger ininnertelt. To faktorer som gjorde at jeg byttet, før jeg igjen byttet til Hilleberg Saitaris som vel kan sies å være den ultimate kombinasjonen av Svalbard og Spitsbergen 😂
 10. Det er ikke røye på den sentrale Hardangervidda, men det er muligheter i randsonene i nord og øst. I området mellom Geilo og Finse er det mange vann med røye, øst for Kalhovd det samme. Har ikke erfaring fra disse områdene selv og tror det er plundrete med fiskekort i mange av vannene, så skal jeg anbefale på erfaring må det bli å legge turen om Lufsjå. Der er det bra med røye. Sjekk artsdatabanken og søk på røye så ser du hvilke vann det er observert røye i:
 11. Jeg har i flere år brukt RAB duntøfler inni Helsport bivuakksko. I bivuakkskoa har jeg skjært til ekstra "såler" av en litt tykk sittepute. Dette syntes jeg fungerer veldig bra ihvertfall og de er stabile nok til å kunne gå rundt med, bruke på isfiske osv. Er det ikke bikkjekaldt kan jeg eventuelt droppe duntøflene. Til innebruk i teltet funker duntøflene veldig godt alene. Disse duntøflene har jeg. Ser de koster omtrent det dobbelt nå av det jeg betalte for 5-6 år siden.. Men kvaliteten er ihvertfall ikke noe å si på. Nesten like fine i dag.
 12. Det er vel kun snakk om prioritering? For min del har jeg fått mer fritid etterhvert som jeg har «klatret på karrierestigen». I dag bedømmes min innsats etter hva jeg utretter, ikke hvor mange timer jeg er fysisk tilstede på et kontor. Jeg jobber stort sett hjemmefra og vet jeg er priviligert! Ikke alle har mulighet til det. Ellers har vi to barn med alt det innebærer, men gir hverandre rom til egentid i tillegg til fellestid. De neste åra håper jeg å kunne flytte nærmere gode turområder, bo enklere, jobbe mindre og ha mer tid til barn og hobbyer. Kan si hva man vil om dette litt rare året, men at det å jobbe fra «hvorsomhelst» har vist seg å funke og er kommet for å bli.
 13. Det er bare å sky Postnord som pesten. Makan til rot og rør. Jeg kjøper aldri noe fra en nettbutikk som kun tilbyr sending med Postnord. Betaler gladelig et par tiere ekstra for å få levering med Posten.
 14. Også enig i at REAL får litt ufortjent mye tyn her. For min del liker jeg best pastavariantene. Det gjelder egentlig all frysetørret. Jo mer fancy det skal være, jo værre blir det syntes jeg. Mine favoritter er pastavariantene til Summit to eat og Adventurefoods.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy