whistler

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  920
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

whistler last won the day on Januar 10

whistler had the most liked content!

Om whistler

 • Bursdag 20. okt. 1984

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.friluftslivet.net

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Objektiver på tur

  Kjører foreløpig bare 18-55, men sikler veldig på et skikkelig lyssterkt vidvinkelobjektiv til nattfoto.
 2. Noen som har vært på Hardangervidda de siste dagene? Har det satt seg litt? Setter kurs sørover fra Finse på Lørdag og værmeldingen ser egentlig ganske lovende ut.
 3. Mogen er fint utgangspunkt, men uansett hvor du går inn fra sørøst vil du måtte ta en del høydemeter fra start. Ved å starte på Halne, Trondsbu eller Dyranut slipper du dette. Jeg tipper det er verdt å kjøre noe minutter lenger for å komme til bedre utgangspunkt så lenge du skal ha med barn 😃 Mitt forslag er å parkere på Trondsbu. Om du absolutt ikke vil kjøre over til RV7 ville jeg kjørt til Kalhovd og ruslet i retning Mårbu.
 4. Moms ved netthandel fra utlandet

  Norsk MVA tilkommer på kjøpesum og frakt. Ingen toll på turutstyr (Toll på klær). Mener alle butikker i EU skal trekke fra lokal MVA så lenge de selger til et land utenfor EU. Det enkleste er nok å registrere deg, legge varene i handlekurven og gå til kassen. Da bør de automatisk trekke ut Engelsk MVA. Du får ihvertfall fort se om det er tilfelle, hvis ikke må du nesten bare kontakte dem.
 5. Du har helt rett. Jeg blandet tydeligvis den gamle satsen med og uten binding. Det betyr at det er en ikke ubetydelig økning. Allikevel er det fortsatt verdt det for meg, men jeg har full forståelse for at det nærmer seg smertegrensen når man bruker den lite.
 6. Tipper det kommer en økning etterhvert. Mitt abbonement skal fornyes i Juni og jeg blir vel ikke veldig overrasket om de setter opp prisen til 149,- da. Forsåvidt spiselig økning syntes jeg, da den har vært uforandret på 14,95,- siden jeg tegnet abbonementet i 2015. Jeg bruker den stort sett hver måned, året rundt, så for meg er det verdt det.
 7. 199,- gjelder vel om man kun abbonerer fra måned til måned. Står 149,- for samme plan ved årsavtale. På min kontoside er prisene fortsatt oppgitt i dollar og Freedom Safety ligger til 14,95,- som du sier.
 8. Vann på tur

  Unødvendig i Norge, heldigvis 😃
 9. GPS til nybegynner

  Treakse kompass er selvfølgelig en stor forbedring og gjør det enklere å se retning sporet går i. Det er det eneste jeg savner på min gamle Oregon 300.
 10. Hehe. Forsåvidt enig at jeg var i overkant grei ved å kalle det designspråk. Du har helt rett i at det har skjedd forsvinnende lite de siste årene. Jeg har en Oregon 300 som sikkert er 10 år gammel. Fungerer strålende og jeg ser ingen grunn til å bytte. Flere og flere benytter nok smarttelefon. Jeg gjør det selv som en avlastning, men i vinterfjellet fungerer det ikke godt nok enda etter min erfaring. Batteriet er det største problemet. Om Garmin klarer å lage en god enhet som kombinerer Inreach-funksjonaliteten og vanlig GPS-navigasjon tror jeg det kan bli en god enhet. Dessverre har de ikke gjort det enda.. De nylig lanserte modellene byr ikke på noe nytt i forhold til de opprinnelige enhetene.
 11. Hvilke fotposer?

  Høres ut som en god ide! 😃
 12. Hvilke fotposer?

  Jeg kan veie i kveld, men det blir ikke helt vitenskapelig da jeg har teipet inn de hjemmelagde sålene, men da får vi svaret på hva de veier med denne nødvendige modden Jeg bruker pulk på vintern så jeg har ikke like stort vektfokus på vinterutrustningen
 13. Forslag til telt med plass til hund

  Jeg ville prøvd å finne noe annet. Nordmarka er greit, men det er enkleste modell laget spesielt for XXL. Litt lav takhøyde og litt kjipere ventilasjon. Ihvertfall 2-mannsutgaven. Jeg testet dette og det gikk fort ut på finn.no Sjekk litt på finn.no etter f.eks. Fjellheimen 3-camp? Det nye Lofoten 3-camp ser også veldig spennende ut, men ligger litt over budsjett. Outleten til Helsport er også verdt å følge med på. Her dukker det stadig opp nye telt som bare er prøveoppsatt for foto og lignende.
 14. Hvilke fotposer?

  Hmm. Det hørtes i utgangspunktet mye ut. Jeg har aldri tenkt på at vektforskjellen på dem var så stor, men det er mulig det stemmer. Det virker som det er litt mer isolasjonsfyll i Exped sine, ihvertfall litt mer fluffy, men Helsport sine er det nok brukt tyngre materialer. Jeg har bruk Synbooty på noen vinterturer, men ble lei av at det festet seg så godt. Stoffet er grovt, men litt "loddent" så det fryser fort fast i det. Helsport sitt er glatt og det er veldig lett å børste. Ikke noe kjempeproblem med Exped heller, men når du tar dem inn i teltet vil snøen tine og for hver gang du gjør det vil de gradvis bli fuktige.
 15. Hvilke fotposer?

  Stemmer i for Helsports bivuakksko, men de trenger en ekstra såle. Jeg har som @Tor-Erik-L-77 lagt inn såler av litt kraftig sitteunderlag-type. Det hjelper veldig både på isolasjonen og stabilitet når man rusler rundt. Jeg syntes denne løsningen er bedre enn å trekke noe utenpå skiskoene. Det er deilig å få av klamme skisko og ta på tørre varme "tøfler". Har også et par Exped Synbooty, men disse er ikke like gode til vinterbruk da det fester seg for mye snø og is under.