Jump to content

whistler

Aktiv medlem
 • Posts

  2,270
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Everything posted by whistler

 1. Helt enig! Etter det jeg har fått med meg er det svært få igjen av de opprinnelige Helsport-ansatte etter at de flyttet hovedkontoret sørover. Jeg tror ikke de kommer til å lykkes, men det er stor sjans for at Barents gjør det om de har nok finansielle muskler. De gjorde en virkelig god jobb de siste årene før Helsport ble solgt.
 2. Her må Brav ha gjort en særdeles dårlig deal når de kjøpte "Helsport". Helliksen er allerede godt i gang og lager de samme bestselgerne, i tillegg til god progresjon på videreutviklingen. Helsport ser ikke ut til å fornye seg i det hele tatt. Akkurat det syntes jeg er helt topp! Her får en stor aktør som kjøper opp en solid merkevare merke hva kompetanse faktisk har å si. Ihvertfall slik det ser ut fra utsiden..
 3. Det er fullt mulig, særlig om formen er god, men jeg ville lagt på en dag til for å ha litt margin. Nå MÅ du gå ganske langt hver dag. Men en dag eller to ekstra har du mer fleksibilitet og kan nyte en dag med godt vær eller ta det litt med ro i teltet en dag med dårlig vær.
 4. Eventuelt parker på Dyranut. Litt lenger å kjøre, men da er du midt på vidda. Enkelt å legge opp en rundtur 😊
 5. Det er det ikke 😝 Det er på samme måte som svalbard litt knotete alene. Fordelen er at stengene glir lettere i kanalene enn på Svalbard ihvertfall. Hadde ikke gått for det om ikke jeg og @Tor-Erik-L-77stort sett er sammen på vinterturer i sterk kuling og under -26,5
 6. Teltet er meget godt, men Spitsbergen er enklere å slå opp og har rette vegger ininnertelt. To faktorer som gjorde at jeg byttet, før jeg igjen byttet til Hilleberg Saitaris som vel kan sies å være den ultimate kombinasjonen av Svalbard og Spitsbergen 😂
 7. Det er ikke røye på den sentrale Hardangervidda, men det er muligheter i randsonene i nord og øst. I området mellom Geilo og Finse er det mange vann med røye, øst for Kalhovd det samme. Har ikke erfaring fra disse områdene selv og tror det er plundrete med fiskekort i mange av vannene, så skal jeg anbefale på erfaring må det bli å legge turen om Lufsjå. Der er det bra med røye. Sjekk artsdatabanken og søk på røye så ser du hvilke vann det er observert røye i:
 8. Jeg har i flere år brukt RAB duntøfler inni Helsport bivuakksko. I bivuakkskoa har jeg skjært til ekstra "såler" av en litt tykk sittepute. Dette syntes jeg fungerer veldig bra ihvertfall og de er stabile nok til å kunne gå rundt med, bruke på isfiske osv. Er det ikke bikkjekaldt kan jeg eventuelt droppe duntøflene. Til innebruk i teltet funker duntøflene veldig godt alene. Disse duntøflene har jeg. Ser de koster omtrent det dobbelt nå av det jeg betalte for 5-6 år siden.. Men kvaliteten er ihvertfall ikke noe å si på. Nesten like fine i dag.
 9. Det er vel kun snakk om prioritering? For min del har jeg fått mer fritid etterhvert som jeg har «klatret på karrierestigen». I dag bedømmes min innsats etter hva jeg utretter, ikke hvor mange timer jeg er fysisk tilstede på et kontor. Jeg jobber stort sett hjemmefra og vet jeg er priviligert! Ikke alle har mulighet til det. Ellers har vi to barn med alt det innebærer, men gir hverandre rom til egentid i tillegg til fellestid. De neste åra håper jeg å kunne flytte nærmere gode turområder, bo enklere, jobbe mindre og ha mer tid til barn og hobbyer. Kan si hva man vil om dette litt rare året, men at det å jobbe fra «hvorsomhelst» har vist seg å funke og er kommet for å bli.
 10. Det er bare å sky Postnord som pesten. Makan til rot og rør. Jeg kjøper aldri noe fra en nettbutikk som kun tilbyr sending med Postnord. Betaler gladelig et par tiere ekstra for å få levering med Posten.
 11. Også enig i at REAL får litt ufortjent mye tyn her. For min del liker jeg best pastavariantene. Det gjelder egentlig all frysetørret. Jo mer fancy det skal være, jo værre blir det syntes jeg. Mine favoritter er pastavariantene til Summit to eat og Adventurefoods.
 12. Helinox GC, Exped slippers, Sony radio og litt god whisky. Det er min luksus 👌😊
 13. Fordelen til Nortura er at de planlegger distribusjon gjennom vanlig dagligvare. Priser de produktene riktig kan nok dette bli en seriøs konkurrent til de etablerte. Nå spiser jeg ikke så mye frystørret på de fleste av mine turer, men når jeg skal handle til tur er det enklere å gjøre det på dagligvarebutikken enn sportsbutikken.
 14. Spitsbergen er noe enklere å sette opp og det er enklere å pakke i pulkpose. I praksis oppleves Spitsbergen som mer romslig i innerteltet på grunn av rette endevegger. Sideveggene syntes jeg også at oppleves som rettere. Det er rett og slett bedre romfølelse i Spitsbergen. Svalbard er nok noe mer vindstabil ved svært sterk vind.
 15. Svalbard er et suverent telt, ingen tvil om det! Jeg har de siste årene hatt Svalbard og har blant annet krysset Hardangervidda med det. Men, det skal sies at jeg ikke har det lenger da jeg byttet det i et Spitsbergen for å få rette endevegger og litt enklere oppsett. Jeg er 190cm høy og for meg blir det mye bedre plass i et tunnelltelt med rette vegger. Også litt irriterende at døren på innerteltet mot fortelt skrår ganske mye, noe som gjør at du gjerne får drypp fra taket om du ikke har vært supernøye med å skrape bort is før brenneren fyres opp på morgenen. Jeg går absolutt god for Svalbard, men ville seriøst tatt Spitsbergen med i betraktningen før du bestemmer deg.
 16. Artig med erfaring med campingtelt! Vi har også et Outwell telt til campingturer og er generelt veldig fornøyd med kvaliteten på det.
 17. Ikke sjokkerende det nei 🤣 Håper det ble en fin tur allikevel
 18. Det går nok helt fint. Tror nok ikke isen har lagt seg, med værmeldinga som er nå, så du kan nok ha med deg fiskestanga, men om fisken biter er noe helt annet Ser frem til turrapport!
 19. Det enkleste er å runde rundt nordsiden av det sørlige Tråenvatnet og så kan du enten gå nesten til sydenden av det nordre Tråenvatnet og gå inn derfra eller mer rett vest som er brattere. Jeg har bare gått inn der på snøføre på fjellski og da har jeg valgt den litt lengre, men slakere ruta opp via Nordre vannet.
 20. Det er veldig fint i område Langseterfjellet - Minneskleiv - Seteråsen. Du kjører opp Grytelvveien og parkerer ved Tråenvatna. Det har kommet litt snø der oppe denne uka, men ser det er noen plussgrader nå og meldt det samme de neste dagene, så mulig det forsvinner, men kan være greit å ha i bakhode
 21. Det høres ut som du har en fornuftig innstilling til denne turen og behov for utstyr, så dette kommer til å bli bra. Det viktigste jeg ville brukt tid og ressurser på nå er å ta flere helgeturer og gjerne langhelger for å bli vant til vinterfriluftslivet. Da finner du også raskt ut om utstyret du har holder mål eller om noe må forbedres. Dette gir deg verdifull kunnskap om det å gå med pulk, bruke brenner i kulda osv.. En dunjakke vil jeg absolutt anbefale. Veldig fint både å trekke utenpå i pauser og ikke minst bruke i leir. Ellers trenger du et par gode votter, gjerne slike som har en yttervott en innervott. Da er det enklere å regulere i forhold til temperatur. Ofte holder det med tynne ullhansker og yttervott når du går, mens hele votten kan brukes i leir når aktivitetsnivået er lavere.
 22. Om du ikke vil bruke tid på å gå noe særlig ville jeg anbefale å parkere bilen ved Ravalsjø på Raje. Gå så til det "lille" Fagervannet nordvest for Ravalsjø. Muligheter for fin fisk og fine plasser for telt eller hengekøye på østsiden av vannet.
 23. Ikke nødvendig å koke. Svarttjern er et forholdsvis stort tjern med plenty sirkulasjon. Bare å drikke.
 24. Langt ifra min type turstil, men wow så imponerende! Gratulerer med godt gjennomført 👍😊 Har gjort tilsvarende tur på ski, men på seks dager. Mer min stil 😝
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy