ost

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 109
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  15

ost last won the day on Februar 21

ost had the most liked content!

Om ost

Contact Methods

 • Website URL
  http://thygeson.blogspot.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 736 profilvisninger
 1. Hevdsbegrepet tror jeg nok at, hvis jeg leser trådstarter rett, ikke er aktuelt i denne saken. Hvis jeg forstår kronologien rett, så har følgende skjedd: 1. Han har en hytte i utmark, 30 minutter fra nærmeste vei. 2. Det kommer et nytt hyttefelt, som gir en annen atkomst, nå er ny atkomst 10 minutter fra nærmeste vei. 3. Hyttefeltet og ny atkomst gjør at det dannes en sti fra hyttefeltet, via ny atkomstvei og over tunet frem til en idyllisk badeplass 4. Trådstarter har ikke noe i mot badingen, men ønsker at stien ikke skal gå over tunet. Hvis hyttefolket skal kunne benytte seg av hevd for å forlange at stien skal gå over tunet for å komme til badeplassen, må stien ha ligget der i over 50 år, og vært brukt av "alle" i samme perioden uten av hytteeier har motsatt seg dette. (Hevdslova § 8). Allemannsretten er i så måte en veldig positiv bestemmelse, men den var nok heller ikke ment som et grunnlag for at hvermansen skulle kunne ta seg fritt til rette på annen manns grunn.
 2. Bare for gøy, om noen har lyst

  Bruker du staver, eller har du karbonstenger til teltet? Fornøyd med EE quilten? Kan du også bruke den inni annen pose på senhøsten/vinteren?
 3. @Garegaupa Kommunen har opplysningsplikt - dvs at de skal kunne fortelle deg om hvilke retningslinjer som gjelder for deg. Det du må ha med deg er gnr/bnr på eiendommen det gjelder. Du låser deg på ingen måte ved å snakke med dem før du snakker med en advokat.
 4. Godt poeng. Et fint sted å starte er f.eks kommuneplanens arealdel. Denne har bestemmelser også for utmarksområder, ofte benevnt som NLF(R), Natur-, Landbruks-, friluftsformål samt reindrift, jf. plan- og bygningslovens § 11-7 nr. 5. Her kan det blant annet stå om det er tillatt med gjerder i utmarksområder, eller annen begrensning på tiltak på fritidseiendom i utmarka.
 5. pannebandFørstereisgutt på telttur

  Hei - det der er jo min argumentasjon! (ikke at den alltid hjelper...). Tre unger og meg selv har foreløpig blitt til pappa og en og en. Men nå begynner vekta å gå litt ned så nå kan jeg ha med minst to.... Til TS: Flott rapport! Bra at dere starter med liten unge. Det er mye tyngre å få med seg unger ut hvis de ikke er vant til det fra de er bitte små. Fortsett slik og stå på!
 6. Jeg ser det er flere som nevner å ta kontakt med hyttelag/veilag. Dette vil jeg på det sterkeste anbefale. Jeg vil tro at informasjon og samarbeid gir raskere og bedre resultater enn privat hevding av rettigheter. Før jeg skriver mer, må jeg få ta meg noen friheter: Du skriver at hytta ligger 14 mil fra nærmeste hav, og i sin tid 30 minutter fra vei. For at jeg skal få spekulere litt, jeg antar da at hytta ligger enten i ett skogsområde, eller på grensa mellom skog og fjell. Dialekten på innlegget ditt skulle vel også tale for det siste. Det er derfor å anta at når det har kommet ett hyttefelt, så er dette lagt ut av en eller flere grunneiere i samarbeid for å tjene penger. Slik det gjøres nå, er det da vanlig at hyttene legges enten ut som festeeiendommer eller selveietomter, og alle må betale en årlig sum til en veilag. Dette for at det skal være penger til skraping/brøyting osv osv. Er det festetomter er det gjerne det opprinnelige grunneierne som står som eier av vei og veilag, er det selveiertomter må det ett hyttelag til. Uansett: veilaget/grunneierlaget vil virke som kontaktpunkt for hele hyttefeltet. Dette er åpningen din for å komme med informasjon til alle på en best mulig måte, slik at alle forstår at du ikke er det sure personen som ikke liker andre, men i realiteten en som bare ønsker å vaske stuevinduet sitt litt sjeldnere. Altså: Ta kontakt med veilaget/hyttelaget, presenter problemstillingen, og be om hjelp/samarbeid til å løse problemet. Kanskje det finnes andre løsninger enn den du har presentert som også vil være fornuftige? Hvis du får meg deg hyttefolket på å lage en alternativ sti, dvs gjøre dem til "eiere" av den omlagte stien - DA har du kommet langt! Også ta med at du godt kan holde bålfolket med ved - hvis de bare betaler standard takst pr vedsekk. En annen ting - bare for å gå litt utenfor ditt problem, men bare for å (kanskje) hjelpe deg litt og. Du skriver at med hyttefeltet kan du nå kjøre slik at du bare går 10-12 minutter inn til hytta. Har du da sjekket at du har rett til å kjøre på den nye veien? Hvis du ikke har det - ta kontakt med veilaget og bli med på å betale du også. Da kan du selv være med på vedlikehold, kanskje skaffe deg parkeringsrett på annen manns grunn, og samtidig også kunne få et ord/fot/bil innenfor hyttelaget. Da har du enda en vei inn for å hjelpe til å omlegging av stien. Og til slutt - helt utenfor alt annet. Når malte du hytta sist? (ikke ta dette ille opp) Hvis folk som passerer ser en gammel slitt hytte, da er det lettere å tenke at "denne er sikkert ikke i bruk". Hvis de derimot ser en nymalt, velholdt plass, da er det lettere å tenke seg om to ganger før man marsjerer gjennom tunet. Lykke til.
 7. Til TS: mitt solotelt er Dix Moons Design Lunar Solo. 680 gram, en karbonstang på 70 gram i midten og 8 plugger i tillegg. En-duker, men hengende "brønn" for å holde mygg ute, slik duplex også har. For tresesongs telting under tregrensa er det ypperlig, jeg har ikke prøvd det på fjellet, men ville ikke nølt på sommeren med å ta det med. Undervurdert av mange. Jeg er 189 på strømpelesten, og har greit med plass. Skulle jeg hatt noe annet ville jeg gjerne prøvd tarptent prolite eller moment, og hele hurven fra Mountain Laurel Designs: Duomid, Trailstar, og Solomid XL. Tror alle ville kunne gi liggelengde nok til deg.
 8. Hilleberg Unna XL

  Jeg skjønner at du har like mye personlig erfaring som meg, så dine argumenter er vel akkurat like gode?
 9. Hilleberg Unna XL

  En kan jo bare tenke litt på hvor mange av disse teltene lages: i USA der man til dels har andre klimatiske forhold enn hva vi har... Når sommeren, som jo er hovedsesongenen for å være ute, består av lange perioder uten regn, eventuelt med korte kraftige regnskyll, vil fokus for teltet være myggbeskyttelse, ikke regn. Nå har jeg ikke slikt telt selv, men om myggnettingen er tett nok vil mye vann prelle av i den korte stunden teltet er reist opp uten ytterteltet strukket over.
 10. Telttur med utsikt i Oslo-området

  Hei @john85 og velkommen hit! Du spør om det finnes trær i skogen? Teltplasser med utsikt er det mange av, så lenge du ha vann i sekken er det bare å sikte på nærmeste ås/topp i Nordmarka eller Østmarka, så finnes det teltplasser over alt. Skal du være alene ville jeg sikte meg inn på Maridalsalpene, flott utsikt fra flere av dem. Ellers så hadde @martin.m en post her inne med teltplassering på Kolsåstoppen. Vilt, alene og utiskt.
 11. Liggeunderlag og pute

  Har dessverre ikke slik lomme på soveposen, det hadde ellers vært midt i blinken.
 12. "Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden

  For en fabelaktig tur det må ha vært!
 13. Test av lette fjelltelt i Villmarksliv

  @Thomas E takk for ett veldig godt innlegg. Jeg legger ofte spesielt merke til en vesentlig forskjell mellom norske og amerikanske telttester - kravet til tetting/lufting langs bakken/kanten. Helt ulike meninger og begge påberoper seg å ha de verste forholdene.
 14. Telt og tarp i kombinasjon

  Kan du ikke bruke kanoåra?
 15. Roadtrip til vega

  Kjører du Østerdalen ville jeg tatt med meg Jutulhogget, litt sør for Alvdal. Link