Gå til innhold

ost

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 395
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  21

ost vant dagen sist August 22 2019

ost hadde mest likt innhold!

Om ost

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

4 646 profilvisninger
 1. Hei alle dere smarte folk! Jeg trenger hjelp til å orientere meg i den elektroniske kartjungelen. Stadig vekk når jeg leser om andres turer, ser på et kart, et morsomt bilde på Instagram, blir fortalt om noe, osv, så tenker jeg at dit vil jeg også. I den sammenheng er jeg på jakt etter et godt system for lagring av stier, koordinater for interessante ting, turforslag, osv. Frem til nå har jeg basert meg på papirkart og hukommelse, men ser for meg at mye går i glemmeboken fordi det ikke lagres. Aller helst vil jeg ha et system hvor jeg kan flyte sømløst mellom mobiltelefon, Pc og eventuelt annet. Finnes det et kartsystem som jeg kan ha både på mobil og Pc, og hvor jeg kan lagre sporlogger osv? Må jeg bare løpe til nærmeste butikk og kjøpe meg en garmin-greie og garminkart? Eller er det kun en mappe på utforsker med .gpx-filer og et og annet exelskjema for enketlpunkt? Aller helst ser jeg for meg et kartprogram som kan brukes både på Pc og mobil (pr nå, Android), hvor jeg kan drømme om fremtidige langturer, samtidig som jeg lagrer lokale rariteter som skal besøkes med ungene i kommende formiddagstur. Hvordan gjør dere dette, og hva lønner seg i det lange løp?
 2. Når det gjelder import og toll bruker jeg alltid importkalkulatoren til toll-etaten: https://www.toll.no/no/verktoy/importkalkulator/ Tast inn selgers pris inklusive frakt og valuta og Vips! så har du forventet pris på varen. Det eneste du må passe på er å sjekke om den utenlandske selgeren har med mva eller ikke i sin pris.
 3. Jeg skal ta meg meg jentene mine på Hardangervidda neste sommer. De vil da være 9 og 11, og jeg må gråtkvalt bekjenne at de ikke er så turvante som det mannlige opphavet (jeg) trodde de ville være da de ble født... Jeg legger derfor opp til en rolig tur. Start på Halne, båten over Halnefjorden og gå til Heinseter. Dag to går vi til Rauhellerem. Dag tre blir enten retur til Halnefjorden og båt ut, alternativt fortsetter vi til Stigstuv hvis formen er god, været godt og humøret på topp. I så fall blir dag fire retur til Halne.
 4. @Terka den der var spennende. Hvordan virker den?
 5. Mye "morsomt" som kan skje når hunder går bak. Jeg har løpt forsiktig i sommer med bikkja, hatt en relativt kort strikk jeg fant på europris rundt livet mitt og til han. På vei ned en bratt sti der hunden lydig løp bak meg, opplevde jeg en skikkelig bråstopp. Midt på stien stod det et enslig tre, jeg valgte ene siden og bikkja hadde valgt den andre.... Hadde "litt" vondt i magen etterpå. Det er riktig at jeg må være forsiktig med å la ungene gå tur med hunden. Nå ligger vekten et sted mellom 30 og 35 kg, og jenta på 10 veier like mye. Jeg håpte innledningsvis at hun allerede nå kunne ta med ham ut, men etterhvert som hunden har vokst seg større enn både jeg og kona forventet (sånn er det å ha blandingshund), har jeg bare lagt fra meg den tanken. Ikke snakk om at jenta klarer å holde igjen hunden når han drar.
 6. Her er nok litt av problemet/utfordringen. Bikkja er glad i å løpe, men alle forståsegpåere jeg møter ser på hunden min og sier at "han der kan jeg glemme å løpe med, han er jo en snuser". Så langt er erfaringen den at jeg må la han snuse seg ferdig de to-tre første kilometrene, deretter kan vi løpe. Ja, han er helt klart en snusehund, snuten ned og halen opp er ofte gjennomgangstema på tur, men han har godt driv fremover også, bare ikke like mye som en ren trekkhund.
 7. Takk for god respons. Baggen må jeg se mer på, den så god ut. @elgen nei, bildet viser bare bikkja, selen han har på seg er en sele jeg bruker ved tur i nabolaget, liker bedre sele enn kun halsbånd. Innlæring av retning er jeg i gang med. På løpeturer aksepterer han "Gå bak" når vi løper nedoverbakke, og "høyre" har han av og til. "Rolig" gjør ham langsommere, men flere løpskommandoer har vi ikke enda. Jeg har ingen erfaring med seler fra før, dette er min første hund etter den vi hadde da jeg selv var barn. Non-stop ble kjøpt ettersom det var den jeg fikk i lokalbutikken. Sitter greit, kan ikke se gnagsår enda. Selve selen er litt stiv, usikker på hvordan det blir fremover. Har ingen planer om å bruke ham foran pulk, men kløv skal han få når han har blitt større (er vel anbefalt å vente til de er to år).
 8. Hei Bikkja har rukket å passere ett år, skisesongen er over oss, og da må man jo ut! MEN - den derre kosebikkja mi har lagt på seg adskillig mere muskler enn hva vi noen gang hadde sett for oss, så tanken om at han skal få trekke en unge (på ski) mens jeg løper ved siden av er foreløpig satt på vent. Dvs- jeg må finne en løsning som både gir meg/ungen nok avstand mellom person, skitupp og hund, og også en eller annen form for hurtig avkobling dersom noe skulle skje. Så hva bruker folk, og hva anbefaler dere? Jeg har kjøpt inn non-stop freemotion trekksele, men mangler magebeltet og bindeleddet mellom meg og hunden. Jeg er primært på dagstur i skog/oppkjørte løyper, og bikkja er en blanding, en såkalt labradoodle, puddel og jaktlabrador. Glad i tur, men ikke veldig veldressert, og vinterens mål er å prøve å få til en eller annen form for aksept mellom meg og han når det gjelder skitur, turglede og fokus på løypa og ikke alle andre fristelser.
 9. Alltid morsomt å lese turrapporter fra deg @snilen, det er noe litt annet enn en stille natt i nærturen (Det har sin sjarm det og). Er det samling på høyeste topp i alle land?
 10. Jeg sendte epost til dem selv, der jeg skrev: "dere annonserte varen som introduksjonstilbud med pris nedsatt med 30%. Jeg kjøpte altså en vare til 1399,- med oppført ordinær pris på 1999. Nå rett etter at salget er avsluttet er ordinær pris satt til 1199,-. Andre ville kanskje kalt det lureri, jeg velger å tro at det må være en feil her? Jeg fikk følgende svar: Det ble lagt inn en feil pris på Underquilten for 2 dager siden (vi oppdaget det først til morgen i dag). De første Underquiltene vi fikk inn kom med kostbar flyfrakt, nå har vi fått hovedsendingen med båtfrakt og vi har re kalkulert produktet, og ser at vi kan klare å selge det til kr 1399.- fast – da må vi fjerne tilbudet. Vedkommende som skulle endre prisen gjorde en feil og punchet inn 1199.- Dette ble rettet opp straks vi ble klar over det. At dette ser uprofesjonelt ut for forbrukeren har vi stor forståelse for, og vi kan ikke gjøre annet enn å beklage – samt lære av våre feil.
 11. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Gi gjerne en tilbakemelding på hva Hektapåtur svarer.
 12. Det neste nå er å bytte ut sekken med en rammeløs versjon. Da kutter du fort 250 til 500 gram i en sjau. Men brukererfaring har jeg ikke...
 13. Nå har det vært lite fjell på meg i det siste, det meste foregår under tregrensen. Der sverger jeg nå til Altra King MT 1,5. Her med plastposer i som brukes i camp på beina for å holde tørre sokker tørre.
 14. Hennessy hammock har flere modeller med integrert myggnett, oppheng og tarp. F.eks. denne: https://www.fjellsport.no/hennessy-hammock-expedition-asym-zip.html. MERK: er du over 180 cm bør du kjøpe Deluxe-utgaven. Følg med på salg, ligger ofte rundt 1500. Disse er sydd for at du skal ligge diagonalt. Det går greit med liggeunderlag, så lenge du husker å ikke blåse mer enn ca 70% med luft inn i underlaget, da former det seg bedre. Alternativet til liggeunderlag er såkalt "Underquilt", underdyne på godt norsk. Dette er en dyne som henges under hengekøya. Isolerer som bare det, og man slipper å baske med et underlag som ikke vil ligge på plass. Finnes flere alternativer på det norske markedet, alle såkalte innstegsmodeller. Skal du ha noe skikkelig på denne fronten må du utenlands. Har selv denne: https://www.hektapatur.no/sove-ute/hengekoyer/underquilt-og-liggeunderlag/falkeberg-underquilt-dun, jeg var god og varm fra lørdag til søndag, hvor det var ca 5 grader uten om natten. Den var på salg nettopp, da til 1400,-.
 15. Alenenatt i Maridalsalpene. Ut lørdag, parkerte på Skar og gikk opp via Mellomkollen til Midtkollen. Null sikt, vind og regn. Fant en plass til hengekøya syd på Midtkollen. Våknet til strålende sol og varm høsttemperatur. Retur via Gaupekollen og Vaggestein. Nyinnkjøpt hengekøye og presenning fra Warbonnet, hhv Eldorado og Minifly leverte varene.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.