Gå til innhold

ost

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 225
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

ost vant dagen sist Desember 14 2017

ost hadde mest likt innhold!

Om ost

Nylige profilbesøk

2 533 profilvisninger
 1. ost

  Npl - Ny kategori?

  Du er ikke den eneste som sluker alt som legges ut av slike turer... Denne siden er jo fin, men det er vel neppe alle som går som bruker å skrive seg inn her. NPL som egen kategori inn under Ekspedisjoner kanskje?
 2. ost

  Optimal bardunering...hva er det?

  Takk for svar. På mitt gamle Børgefjell T3 er det feste for bardun ved «mønet». Ut fra bildene ser det ut som om Helsport helt har gått bort fra dette på SL. Jeg ville da heller hatt et ekstra festepunkt her, enn å skille de to litt lengre ned langs stanga. Da ville utfordringen med defleksjon også bli minimert.
 3. ost

  Optimal bardunering...hva er det?

  @PTG godt med litt teori. For en som ikke klatrer: ved Y-oppsettet, så vil altså kreftene som virker på hvert forankringspunkt bli mindre jo flere forankringer? For telt - Y- oppsett vil da gi mer avlastning pr bardunfestepunkt og større sjangs for at festepunktet i teltet ikke ryker?
 4. Takk, @Sovjetunionen. Nå er ikke tabellen oppdatert på to år, og det er ikke noe jeg kommer til å gjøre. Dersom forumet eller noen andre har lyst til å ta opp tråden og utvikle dette mer, er de velkomne til det.
 5. ost

  Friluftsgave til brudepar?

  To ticket-to-the-moon hengekøyer med myggnetting og tarp. Da er markalivet klart for begge.
 6. ost

  Lettpakktur over vidda

  JEG mener @Jan@ bør gå all in og se over dammen langt mot vest. Der finner han Mountain Laurel Designs, et lite firma som har spesialisert seg på tarp-telt. For det mest vindsikre skal han gå for Trail Star. Viden kjent på de skotske vidder som ett av de mer stormsikre. Dersom han mener han med fornuften i behold kan tåle å bruke ett telt med litt mindre stormsikkerhet, velger han Solomid. Usnsett: jeg tror fullt og helt at TS klarer seg utmerket i sommerfjellet med ett telt som ikke har stormmatter eller ørten barduner. Litt vett i pannen har helten vår, og tenker kanskje litt på le/vind når teltet settes opp.
 7. ost

  Pacific Crest Trail 2018

  Lykke til og god tur! Blir det noen mulighet for å følge deg på ferden?
 8. ost

  Lettpakktur over vidda

  @Andre Pedersen veien min inn i "superlett"-tankegangen var mye samme bakgrunn som deg. Jeg har tre barn (11, 9 og 7) og er (dessverre) ikke en av de sterkeste mannfolka. For å komme meg på tur med barna MÅTTE vekten ned. Derfra gikk tanken over til hva jeg trenger når jeg er på tur alene. Samtidig går jeg med en hemmelig drøm om lange turer, og jeg tror jeg kan komme lengre, oppleve mer og samtidig komme bedre ut av det om grunnoppsettet mitt er slik at det ikke er tung sekk som skal sette en stopper for hvor langt jeg går eller hva jeg gjør. Mange drar på tur og er godt fornøye om de har gått 15 km på en dag. Hva om de kunne ha gått de dobbelte, være like slitne og fått med seg like mye opplevelse? Tung sekk er god trening sier mange. Jeg er helt enig, men jeg vil trene når jeg trener og gå på tur når jeg er på tur. Da mener jeg at jeg sitter igjen med mer opplevelse selv.
 9. ost

  Lettpakktur over vidda

  @Jan@ har du vurdert middager på hyttene og ellers bære annen mat og telt? Er jo ikke rent få hytter på den der vidda. På den måten kan du spare nokså mye vekt på sekken samt forbruk av drivstoff.
 10. Ett kjapt søk på nettet etter «rehydrating food on trail» gir mange resultater. Bl.a. dette: https://www.wonderlandguides.com/backcountry-cooking/dehydrating-food/tips-for-re-hydrating-dried-foods-in-the-backcountry
 11. ost

  Myggnetting under tarp

  Som sagt - jeg kjøpte brukt av @Rino Holt Larsen, og godt fornøyd, men når han skaffet seg det har jeg ikke lagt meg borti. For alt jeg vet kan han og ha kjøpt det brukt, men produktet ellers er helt OK. Bear Paw har alltid fått kritikk for litt skjødesløse sømmer og en tråd for mye her og der, jeg tror aldri jeg har sett at de er helt på topp i form av håndverkskvalitet, men så langt jeg kan se er det heller ingen feil ved produktet. Hva slags rykter som svirrer nå vet jeg lite om.
 12. ost

  Myggnetting under tarp

  Jeg har et slikt: Bear paw net tent 2. For et par år tilbake kjøpte jeg et slikt løst myggnett uten bunn som henger under presenningen. Dette måtte sikres med steiner i hjørnene, og hele stasen måtte løftes for å gå inn under. Funker, med sine minuser. Mitt største aber var inn ut og at det ikke var noe bunnduk. Det jeg har nå er kjøpt brukt her på forummet. Ikke noe å si på det, annet enn at formsydde vegger jo setter litt begrensninger på plass, akurat som i ett telt. På tur alene i kan en bivvy med myggnett over hodet være like bra.
 13. ost

  KANO TIL LEIE?

  @Kristineaak har du prøvd her: http://kanoutleie.org/?p= Speidergruppe på Nordberg som leier ut kano når de ikke bruker det selv.
 14. @RoyN @Snutemor Siden film fra en av Willem Vandoorne sine fabelaktige Grønlandsturer er lagt frem, vil jeg heller vise til hans Norge På Langs-tur fra 2012. Der hadde han ett oppsett med packraft i sekken, og padlet bl.a. fra Kautokeino til Tana, som beskrevet her. Bloggen hans fra turen er forøvrig god lesing i seg selv, og viser godt hvordan packraft kan kombineres med turlivet. Han har siden også tatt flere turer til Grønland, der han bl.a. krysser fjordarmer. Gjennomgående fra hans side er meget nøye vurdering av bølgemengde, og han ligger heller og venter på rolig vann enn å kaste seg ut i forhold han ikke tror han har kontroll på.
 15. ost

  Lett enmannstelt

  Har du lest denne? Ut fra bildene er det flere bardunfester. Spørsmålet mitt er hvilket bruksområde du ser for deg? Du har jo allerede ett stormtelt for turer langt over tregrensa, jeg trodde du nå var på jakt etter ett for skog/lavland og lettest mulig? Chinok er 1,35 kg, Bowfin er 1,06 kg.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.