Gå til innhold
  • Bli medlem

ost

+Blogger og sponsor
  • Innlegg

    1 769
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    33

ost vant dagen sist 10. februar

ost hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

2 160 Excellent

Om ost

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Oslo

Nylige profilbesøk

9 986 profilvisninger
  1. @peik Sitter akkurat og planlegger skitur fra Skansebakken i morgen, men er sterkt i tvil om smøreforholdene (har ikke felleski). Med meldte kuldegrader i natt - var snøen tørr nok til at du tror tørrvoks vil fungere, eller er isklister/universalklister løsningen?
  2. You could pack a small trangia alcohol-burner as a backup. Then you would have some sort of safety in a backupsystem.
  3. Jeg har nå latt sekken henge ute i 24 timer. Sol, litt vind og påfølgende nattefrost gjorde mye. Litt lukt henger fortsatt i, men mye forsvant med frisk luft. Som @aico skriver - jeg lurer også på hva selger prøver å skjule. Som gammel røyker er det primært sigarettrøyk jeg tenker på i slike sammenhenger. For min del er jeg overraskende var for den lukta, selv om det er mer enn 10 år siden jeg la sneipen på hylla. Heldigvis kjenner jeg ikke noe slikt fra sekken, hadde jeg gjort det hadde jeg ikke kjøpt den. Men tekstilrensen er nesten like ille ifølge mine nesebor.
  4. Har lekt med tanken.
  5. Jeg har altså kjøpt meg "ny" sekk gjennom Finn. Bakgrunnen for sekkekjøpet finnes her. Sekken er flott, og dekker absolutt de behovene jeg hadde. MEN (sukk): Selgeren har av ymse grunner spraylakkert sekken med PARFYMERT tekstilrens. Det er sikkert gjort i beste mening, men nå går jeg rundt med en sekk som lukter parfymebutikk på 12 mils avstand! Familien har lagt ned veto om at sekken skal i innerste boden når den ikke brukes, og jeg vurderer sterkt å investere i røykeri hagen slik at sekken kan få trekke i skikkelig luft. Hva gjør dere når dere skal selge brukt turutstyr? En ting er vask, men seigpining av andre uskyldige tredjepartsfolk ved bruk av parfymert tekstilrens, det er da som slag under beltestedet å regne? Eller?
  6. To innganger, høye ventiler og teltduken lenger ned mot bakken enn hva vi ofte ser i amerikanske telt.
  7. Tarptent annonserte et nytt telt for litt siden: https://www.tarptent.com/product/arc-dome/?fbclid=IwAR39JKpo9yBZlv7NJjeNMR2kpnXi-cy3V8hWvcAfSKFmLNyDqlxdMq8QwJA. Der skapte litt oppstandelse blandt Durston-fans da Dan Durston (skaperen av X-mid) visstnok også går svanger med en tilsvarende konstruksjon der to kryssende buer (som Unna) ligger over et innertelt som er litt skråstilt. Begge to (Tarptent og Durston sin) vil jo også være mulige konkurrenter til Trekkertent og Unna.
  8. Ingen bilder enda - men prosjektet er endelig ferdig. Tok bare et halvt år og vel så det. Symaskinen jeg bruker er primært tatt av to syinteresserte jenter samt en støttende mor, samtidig som jeg ikke akkurat har prioritert å bruke fritiden på dette prosjektet. Uansett - bilder kommer når været inviterer til oppheng og prøveligg, akkurat nå er det gråvær. Dessverre har Bark nå kastet inn håndkleet så det vil ikke være mulig å kjøpe mer fra dem. Jeg har instruksjonene fra dem fortsatt for eventuelle nye prosjekter. Det var ikke vanskelig å følge dem eller å sy køya.
  9. Jeg har prøvd en tidligere utgave av Osprey Talon som jobbsekk, min er på 31 liter og det er de minste literne jeg har i noen av sekkene mine. Pc og et lite skift går greit, men ikke et par sko i tillegg. Som dagstursekk derimot fungerer den greit. Et stort minus i min versjon er at den oppleves som trang, både i toppåpningen og i bunnen hvilket gjør den vanskelig å pakke. Bruker den til skiturer og sykkelturer der jeg vil ha med litt mat, en varm genser o.l. Til sykkelpendling bruker jeg denne: Silva Orbit 25L De 25 literne oppleves som som om sekken volummessig er større enn Tallon'en, men det er dårlig medlufting på ryggen.
  10. På Facebook finnes det grupper for pilegrimsvandrere - helt sikkert flere der som har gått Caminoen før og som kan gi deg velbegrunnet svar.
  11. Godt mulig, jeg har ikke prøvd noe slikt så for meg forblir der imponerende inntil det motsatte er bevist.
  12. Alle bardunene er ettermontert av meg, tror jeg brukte 2mm tråd. Ikke noe spesielt å montere i A-format, annet enn at jeg har en ekstra bardun i hjørnene av endestykkene som jeg trekker ned mot bakken/lenger ned på stammen hvis jeg har festet den i et tre.
  13. Den tarpen jeg har brukt mest er helt klart Warbonnet Outdoors minifly. Primært til hengekøyebruk, men også uten køye. Passe lang, lett, flere festepunkt og med endestykker som kan lukke litt i kortendene. Skulle av og til ønske at jeg hadde kjøpt storebroren Thunderfly for å få litt mer rom på siden av køya når jeg går ut/inn.
  14. Og med slike priser er det ikke lenge før man slutter å bruke tilbudet. Om jeg ønsker en natt på Krokskogen på f.eks Presthytta, 4 sengs ubetjent hytte hvor jeg nå må bestille hele, må jeg ut med 620 kr som medlem av DNT. Til sammenligning koster en natt på Sinnerdammen (ubetjent, 4 senger, mulig å bestille kun én seng) 315 kr for medlem. Fikk blod på tann nå og måtte sjekke litt mer. Lille Tømtehytta som er tillatt for hund er nå låst til forhåndsbestilling av HELE hytta, 4 sengeplasser, ubetjent og 740 kr for medlem. Den nye hytta ved Skjennungen med hele 7 sengeplasser er også låst til å booke hele hytta og koster 1160 for medlemmer, 1800 om du ikke er medlem. Nesten så jeg må bli aktiv på årsmøter og stille spørsmål om hvorfor denne politikken er blitt tillatt. Tydelig at hyttene ikke er for alle lenger.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.