Jump to content

ost

+Blogger og sponsor
 • Posts

  1,632
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

ost last won the day on April 4

ost had the most liked content!

About ost

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

7,256 profile views

ost's Achievements

 1. Helt rett - det er ingenting mellom deg og køya. Når det er sagt har du jo et hav av muligheter. Personlig bruker jeg ofte lakenpose. Jeg hater pyjamas (blir så klam). Andre bruker pyjamas, andre igjen ullundertøy. Jeg bruker overquilt, og med lakenpose regulerer jeg varmen godt når quilten bare kan dyttes i fotenden.
 2. Underquilten skal brukes istedet for liggeunderlag. Bare pass på at det ikke blir trekk mellom køya og quilten.
 3. Det viktigste er at ungene er vant til å være ute, også om det ikke er sol, vindstille og varmt. Altså må "tur" være forbundet med noe godt. Med tre barn (nå 15, 13 og 11) har jeg langsomt innsett at det ikke nødvendigvis er likt for alle. Eldstemann vil gå langt, yngste er fornøyd etter 200 meter. Så med to jevngamle (tvillinger?) er jo forutsetningen der for at de takler like turer. Da må du selge inn "tur", og så "fjell og moskus" som gledesmoment. Da er mye gjort. Og ha lave skuldre!
 4. Jeg har Cumulus Taiga 480. Dette er en vinterquilt, tcomf oppgitt til -14c. Brukte den en sommer og det gjør jeg aldri igjen. Dæggern så varmt det var! Så tenk deg om hvilke temperaturmål det er på det du kjøper.
 5. Hvis du også ser på telt som bruker staver som stenger kan du jo vurdere x-mid 2 [Hidden Content]
 6. En ting folk tydeligvis glemmer er at Monsen snart bikker 60 år (født i 1963). Ut fra kommentarer her virker det som om heltedyrkerne av Monsen fortsatt tror han er 25 (eller 38 som han var da han krysset Kanada) og kan gjøre hva han vil.
 7. Han gjør en ting som jeg har sett/hørt/lest mange andre gjøre, men som jeg aldri har prøvd selv - det er å stappe soveposen løst i bunn av sekken (innenfor en vanntett pose). Jeg har alltid hatt en tanke om at soveposen er en så viktig bestanddel at den må beskyttes ved å ligge i egen trekk, hardstappet osv, men når man tenker litt nærmere på det skulle en vel kunne tro at sekkeposen er beskyttelse god nok. Denne måten utnytter jo plassen i bunn av sekken bedre også.
 8. Gleder meg til å se den. Uansett: gratulerer med vel gjennomført prosjekt!
 9. Du kan jo bare bruke en presenning da. Lett., billig, lite, fort og enkelt. Eller dyrt: Mountain Laurel Designs Cricket pyramid tarp Krever bruk av gåstaver, men lett som fy.
 10. @Måssåbjønntitter på gratisversjonen nå. Hvordan får du kart fra kartverket? Må du ha betalversjon for det? Pluss eller pro?
 11. I siste episode av podcasten til Randulf Valle - Uteliv - nerder han over gass på tur. Der tar han opp nettopp dette. Når boksen står opp ned kommer gassen ut i flytende form. Den må da forvarmes før den kommer ut, hvis ikke blir det som en god gammel primus med skikkelig overtenning (og det vil man Ikke ha i teltet)
 12. Du kan lage ruter i Strava, men den er kanskje forbeholdt eksisterende stier og veier.
 13. Vill gjetting: Lillsport eller Karrimor. Fra 80/90-tallet.
 14. Eneste mulige årsaken jeg kan tenkte meg må være at hun var veldig glad for å få ham ut av huset.
 15. ost

  Gummistøvler!!

  Takk for tips, skal sjekke ut. Eneste er at jeg ikke er på jakt etter vinterstøvler...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy