Gå til innhold

ost

Blogger
 • Innholdsteller

  1 300
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  18

ost vant dagen sist Januar 4

ost hadde mest likt innhold!

Om ost

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

3 818 profilvisninger
 1. Ta en sjekk med Turistforeningen om når bruene blir lagt ut. På Hardangervidda og i Setesdalsheiene er det flere bruer som tas ned om vinteren for at de ikke skal skades av store snømengder. Litt kjedelig å drive elvekryssing i smelteperioden hvis du må vade strie stryk.
 2. Kort om exos: Du kan ta av lokket. Lokket i seg selv er beregnet til å ha 11 liters volum, dette betyr at sekkerommet har faktisk volum på 47 liter! (Kontaktet Osprey om dette før jeg kjøpte exos). God å bære, netting i ryggen gir god borttransport av svette. Det jeg ikke liker er: For dårlig innfesting av ting man ønsker å feste på utsiden, som f.eks liggeunderlag. De originale stroppene er både simple og korte. Sekken blir en klump på ryggen, dvs den holder ikke formen selv, men buler ut bakover. Hoftebeltet er verken fugl eller fisk. Med litt for mye mage (ikke alt for mye, men samtidig synlig 🤔) passer ikke beltet skikkelig. Det jeg liker veldig godt er de utvendige lommene, spesielt nettinglommen bak er fantastisk praktisk å ha, og noe jeg syns er utrolig at ikke "norske" sekkeprodusenter kopierer.
 3. Dette regnestykket får jeg ikke helt til å fungere. 3312 flygninger på 17 uker gir 27 flygninger om dagen forutsatt flygning 7 dager i uken. 38 turer med 5 dager. Sakset fra Fylkesmannens krav til å heve innsigelsen: Uttak og uttransport av ismasser kan kun foregå i perioden 1. september–1. april. Uttak av is skal bare skje i tidsrommet mandag til fredag mellom klokken 07.00- 17.00. Uttransport ved hjelp av helikopter eller tråkkemaskin skal kun foregå mellom klokken 16.00- 20.00. Det er ikke tillatt med drift og uttransport i helger eller helligdager. Helikopter er kun tillatt benyttet for uttransport av ismasser i september og oktober. Eventuell benyttelse av tråkkemaskin vil kun være tillatt på vinterføre. Fylkesmannen tillater helikopter kun i september/oktober. 8 uker. Med 5 dager i uken og 4 timer flytid blir det 20 t/uken. 160 timer effektiv flytid. Med tanken om at ett helikopter løfter ett tonn pr tur, 3312 tonn delt på 276 timer flytid gir 12 tonn i timen. Med Fylkesmannens forutsetning vil helikopter hente ut 1920 tonn, resten må tas med tråkkemaskin. Dette blir dyre isbiter.
 4. Jeg er ikke helt enig i dette utsagnet. Ja - uttak av is og smelting av is er to forskjellige ting. Samtidig vil begge to fremskynde prosessen som fører til at breen blir mindre. Og i disse klima-tider er det vel ikke fremskynding av breforsvinningen vi ønsker. Jeg er ellers enig @Jan Erik Hansen, det finnes nok av saklige argumenter mot. Slik Fylkesmannen har formulert sitt svar skal uthenting bare skje i den mørke årstiden, og helikopterturene om ettermiddag/kveld. Dette gir at entreprenøren må inn med arbeidslys, utstyr for å grave vekk snø for å komme til isen, osv. Det blir ikke to mann med spade, men aggregat som surrer og går, persontransport inn og ut, teknisk utstyr må oppbevares ett eller annet sted nærmest mulig driften.
 5. Hvordan er bæreevnen på Bergans Helium 55?
 6. På dansk TV ligger sesong 1, 2 og 3 av "Alene i vildmarken" fritt tilgjengelig på nett. Dette er samme serie som den Jens Kvernmo vant på TV2 for noen år siden. Ikke helt det samme som Helt alene, men den viser godt vanlige mennesker og rasjonelle/irrasjonelle valg gjort i ensomme situasjoner. Her Sesong 3 pågår, ny episode hver torsdag. Innspillingen er flyttet til Salsvannet nord i Trøndelag. Ett noe annet terreng, og det ser ut som om deltagerne klarer seg lengre enn hva de gjorde ved Altevann.
 7. Kartverket har som regel grei oversikt. Denne siden kan fortelle deg hvor landets ytterpunkter er, både på øy og fastlandet. Morsomt at Lindesnes på en måte også er en øy, ettersom det er gravd en kunstig kanal i Sprangereid. Viktig å ha tunga rett i munnen her altså. Men kort oppsummert. Ettersom Sprangereidkanalen er kunstig er Lindesnes fortsatt å regne som Norges sørligste punkt på fastlandet. Tar man med naturlige øyer ligger det sørligste punktet på et skjær ved navnet Pysen, ca 3 mil øst for Lindesnes, ca 1 mil sørøst for Mandal. Norges nordligste punkt på fastlandet er Kinnarodden. Inkludert øy er det Knivskjelodden vest for Nordkapp. Angående rutevalg: det har aldri eksistert noen offisiell rute. Takk og pris for det! Et grelt eksempel på hva som kan skje er turistforeningens definisjon av "Norge på tvers" som nå på folkemunne takket være foreningens markedsføring er en fem- til syv-dagers tur fra Sylene til Trondheimsfjorden. Det er hverken korteste eller lengste sted tvers over Norge. Det er bare beleilig kort og tilfeldigvis turistforeningshytter med passe mellomrom langs ruten. At det ikke er noen offisiell rute på langs gjør at hver enkelt kan finne sin vei. Jo mer "sikker" en rute blir, jo mer vil folk bli kritisert hvis de måtte finne på å gå en annen vei. Likevel. Jeg har nevnt det her inne før, belgieren Willem Vandoorne la ut kartspor for en rute han valgte i 2012. Han gikk mye i Sverige i nord, men gjennom Sør-Norge er det tidvis detaljert beskrivelse. På en mulig trase. Jeg lever i drømmen om å gå selv en gang. Kanskje det blir etapper, kanskje hele i ett. Men her i huset må ungene ha flyttet ut av redet før det kan bli en realitet.
 8. Flott tur, flott rapport og flotte bilder. Som tidligere nikotinslave selv så hadde jeg aldri turt å bare ta "en" til. Tilbakefallsfella er for meg for stor til det. Godt at andre er mer standhaftige. Er det lukkertiden som gir forskjellen mellom "Vintertelting under stjernene" 2 og 3? Eller er det redigering i ettertid?
 9. Jeg trodde Lundhags Avhu 2.0 også var bygget på Makke. Samme stoff, men litt annen plassering av lommer og uten borrelåsstrammere i livet.
 10. Trillestien ved Gerdingsdammen er delvis klopplagt, fin å trille også med smale dekk. Når utgangspunktet er rv. 4. Vil det si at du kommer med tog på Gjøvikbanen, eller syklende lenger østfra?
 11. @Memento mori til spørsmålet ditt - jeg har ingen av teltene, og har heller ikke erfaring med noen av dem. Så det så. Når du heller ikke sier noe om hvilken bruk du har for disse blir svarene fort like spredt som en flokk med kaklende høns. JEG ville beholdt Cho Oyo, bare fordi. Det er kult. En spesialitet, kuriositet, vanskelig å få tak i, bare .... derfor. I tillegg ville JEG gått for Unna. Du har allerede lettvekter (Zpacks), du har tunnel/flermanns, og så lenge Unna gir deg nok benlengde ville JEG mene Hilleberg gir bedre resultat enn Helsport i SL-serien. Nemo tiltaler meg rett og slett ikke. Trolltind vs Unna, hvis jeg skal ha ett kuppeltelt med minimalt fortelt, mener jeg sideinngang er å foretrekke. Det gir også muligheter for å ligge i teltet samtidig som man kokkelerer/ser ut bedre. @Jan Erik Hansen sin blogg gir mange gode eksempler på dette. Sånn. Det var mine to cent.
 12. ost

  Forsikring på hund?

  Hei Valpen er nå 12 uker, og jeg prøver å finne rette forsikring. Er det noen i forumet som har satt seg ned og sammenlignet de forskjellige hundeforsikringene som finnes med tanke på hva som lønner seg i lengden? Jeg er pragmatisk - hunden er (forhåpentlig) en lengst mulig levende kompis, men jeg må ikke ha livsforsikring over 10 år. Veterinærutgifter derimot, der ser jeg det er god variasjon og tenker det er et vesentlig moment. Likeså den årlige premien. Er det andre ting man bør tenke på? Jeg har en labradoodle type stor, han skal være familie/turkompis, ikke kjøpt inn for avl eller jakt. Interessert i alt av tips.
 13. Helt OT: ut fra overskriften trodde jeg du hadde beveget deg ut i kannibalismens verden for å lage vinterklær AV Lars Monsen. Riktignok er han hardfør, men isolerer han også?
 14. Godt å se at du fikk liv i den. Vindskjermen er sort. Den ene alufolien skal settes over forvarmingsskålen for å hindre varmespredning. Vi tok en soveposetopp en gang vi glemte det. Skjermen vil gi litt sidestoppeffekt også. Brenneren må uansett stå på plate dersom du bruker den i telt, undersiden blir bra varm og bunnduken vil ikke like den behandlingen. Den andre folien har jeg brukt som vindskjerm for diverse toppmonterte gassbrennere i lang tid. Må skaffe meg ny skjerm til det bruket nå ... Må innrømme at jeg kjente et stikk av vemod da jeg sendte den fra meg. Brenneren ble handlet inn direkte fra USA av faren til en kompis av meg mens vi gikk på videregående. Må ha vært rundt 1995/96. Men hos meg hadde den bare fortsatt å samle støv og ta opp plass i utstyrsskapet. Det er tross alt viktig å kunne kvitte seg med ting en ikke bruker også, ikke bare samle og samle.
 15. Her er familiens nyankomne tilskudd. Vil forhåpentlig også bli pappas turkompis, og kanskje opptrekker for ungene når skisesongen er der, i tillegg til å være en skikkelig familiehund. Åtte uker gammel labradoodle.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.