ost

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 082
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  15

ost last won the day on Februar 21

ost had the most liked content!

Om ost

Contact Methods

 • Website URL
  http://thygeson.blogspot.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 581 profilvisninger
 1. Syklister fritt vilt?

  Hørt om aktsomhet? Enhver som ferdes i trafikken skal være aktsom overfor annen trafikk. Syklister og bilister om hverandre. Aktsomhetskravet er en del av trafikkreglene, så dagens regelverk er absolutt tilpasset trafikkbildet. Det mange ikke har fått med seg er at gang- og sykkelveier dimensjoneres for gående og syklende opp til ca 20 km/t. En aktsom treningssyklist vet derfor at det å sykle på gangveien potensielt medfører større fare for medtrafikantene enn hva sykling i veien medfører. Dette skjønner også en aktsom bilist. Jeg tror ofte at de verste syklistene også er de verste bilistene. De som oppfører seg som om de eier veien når de sykler, gjør det gjerne når de kjører bil også.
 2. Plass til to i Scarp 1?

  @Tom42 Scarp 1 har inngang fra to sider, og kan bestilles med helt innertelt eller delt (eller begge). Så dine bekymringer burde være svart ut. Jeg har ikke erfaring med teltet, men det finnes folk her inne som i det minste har erfaring med Tarptent, både @tronn og @7homas. Sikkert folk ned erfaring fra Scarp 1 også.
 3. Aksjon Søppel

  I Nordmarka er det nok litt blanda. Hovedsakelig drives skogen av de to store grunneierne, Løvenskiold og Oslo kommune. De rydder nok ved søplespann og noen rasteplasser. I tillegg må de respektive turforeningene (Turistforeningen og Skiforeningen) rydde i tilknytning til sine hytter og stier. Ellers er det deg og meg og hvem ellers som måtte være villig til å rydde på andres vegne.
 4. Å slanke en sekk handler om tre ting 1) hva er overflødig 2) hva kan du bytte ut i noe lettere - denne posten kan fort bli veldig dyr dersom du ikke passer på 3) har du noe som kan fylle flere funksjoner Som @Nimrad sier så er det noen ting du kan gjøre for å få vekten drastisk ned - bytte sekk og telt. Problemet er jo at dette koster. Samtidig så er det vel slik at teltet er for to? Da kan jo hver enkelt sette halvparten av vekten på seg - bare for å visualisere hva hver enkelt "koster" av vekt i regnskapet. Du har også noen dobbelt opp - både kniv og gerber? Både fjellsko og sandaler? Jeg syns du har med mye fornuftig, og utgangspunktet mitt er at man i hovedsak skal bruke det man har, så kan man bytte ut når slitasje/bruk endres. Liggeunderlagene dine er jo 1 kg til sammen. Bytt ut Trango med Thermarest neoair xlite og spar nesten en halvkilo. Men som sagt - gjør det når behovet er der. God tur!
 5. Hvilken kategori?

  Hei. Det er ingen egen kategori for slikt, bare legg det ut i en egen tråd du kaller "pakklistehjelp" eller noe slikt så får du hjelp. Om du bruker tagger i tillegg er det kanskje flere som dukker innom basert på søk.
 6. Hvor har du vært på tur i dag?

  Uteliggerhytta bak Grefsenkollen. Eneste gjenværende hytte på Grefsenkollen av de som ble reist "ulovlig" av bostedsløse etter andre verdenskrig. Ofte folk som hadde vært krigsseilere eller som Harald uteligger-Tysklandsbrigaden. Oslo kommune brant ned hyttene på sekstitallet, men Harald Grandes fant de aldri. Mer her.
 7. På tide med tarp!

  Jeg har denne. 2,9 x 3,0 meter. 460 gram. Fast inventar i sekken på alle familieturer som tak ved vind/regn/snø ved matpauser. Medfølgende barduner må skiftes ut, ellers ingenting å klage på.
 8. Hike to Kjerag

  The drive to Kjerag from Stavanger (one way). Note that the northern one (3 h 40 min) is by ferry, and I do not know when it goes. For the blue line and the bottom grey, the road from Suleskard is usually closed until the 20th of May, but that depends on the amount of snow. The Hike: NOTE - it is only 4,5 km as the crow flies one way, but it is strenuous, reckon 2,5 to 3 km/hour. In May there might still be huge amounts of rotten snow, so you should be prebared for all conditions.
 9. Hva har du kjøpt nå!

  Hva slags bardun er det du har der?
 10. Jeg hadde en tilsvarende opplevelse. Vi var fire gutter, 13-15 år gamle, som gikk fra Tolga til Hjerkinn på en uke. Vi tillot oss haik med traktor, dette ga oss en boost første dagen. Ellers var det lange etapper, bom på matplanleggingen, sene kvelder og knall vær. Idag er det bare gode minner, skulle gjerne hatt igjen den fordomsfrie turgleden og urokkelige troen på at alt går...
 11. Rundtur, med og uten barn

  Hei og velkommen Mikkel. Og om du skriver på dansk vil vi forstå det og, norsk skriftspråk (bokmål) bygger på dansk... Så flott at du vil på tur med familien! Jeg kjenner ikke til tur-opplegget i Sverige, då jeg får ta utgangspunkt i det jeg kjenner her til lands. 1) DNT. Turistforeningen merker mange (ikke alle) ruter. De tar som regel for seg hytte-til-hytte turer/rundturer, og veldig mange vil du finne om du ser på http://www.ut.no. Du kan også få råd hos de lokale turistforeningene. Det er ingen regel om at du ikke kan følge deres forslag hvis du ikke bruker hyttene. Sett opp teltet litt unna hyttene f.eks. Mange hytter har også egne teltområder der man får litt mer tilrettelagt plass mot en mindre betaling. Da kan man dusje/spise inne der det tilbys. 2) I Norge kan du gå hvor du vil i utmarka. Kjøp et kart for det området du vil til, og planlegg turen selv. Teltet setter du opp der du vil. Bare du er minst 150 meter fra nærmeste hytte. Vann er som regel drikkbart så lenge det er rennende og det ikke er beitende dyr akkurat der. Ved finner du ved å bruke nedfall. Det er ellers bålforbud mellom 15. April og 15. September de fleste plasser, så ha med stormkjøkken/primus. Ikke nøl med å spørre deg for, både her inne og ellers. Og hvis du sier litt om hvor i landet du vil, skal du se du får turforslag her inne og.
 12. Nærtur på gamle trakter

  Takk. Tenkte mer på en presenning eller min personlige favoritt. Sammenlignet med tunneltelt trenger alt Uansett barduner for å stå.
 13. Nærtur på gamle trakter

  Takk for en flott rapport og god inspirasjon. Er det nok med jord til at du får gode bardunfester på den plassen der?
 14. Forslag til nye lett sekk

  ULA forhandles av en dansk nettbutikk http://www.backpackinglight.dk/product_info.php?cPath=88_95&products_id=210