Jump to content

ost

+Blogger og sponsor
 • Posts

  1,733
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

ost last won the day on September 10

ost had the most liked content!

Reputation

2,126 Excellent

About ost

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

8,844 profile views
 1. Da går du for felleski. Følg med på salg nå for å se om noen selger ut fjorårsmodeller.
 2. Oslogutt her, med ett år i Bergen i studietiden bak meg. Oslomarka vinterstid er noe helt annet enn Bergen. Her kan du ta skia med på jobb, dra ut etter lunsj og gå timesvis uten at du krysser ditt eget spor. Det er milevis med godt oppkjørte løyper, mange kollektivmuligheter ut i skogen og uendelige varianter hvor du er helt alene. Skaff deg et par løypeski først som sist. Du vil ikke angre!
 3. Fin tur - står på ønskelista en vakker dag. Hvordan kom du deg til Losby/hjem fra Bysetermåsan? Går det buss?
 4. Jeg vetvikke om denne hører hjemme her eller i "hva har du kjøpt nå" - tråden: I våres kjøpte jeg en treningsklokke, en Polar Pacer Pro, på Finn. Jeg ga 2000,- for en relativt lite brukt sak som ved første øyekast virket bra. Fikk med original innpakning og bilde av original kvittering. Utover sommeren begynte den av og til å skru seg av. Både når jeg trente og når jeg var i ro. Til slutt tok den kvelden. Gikk i svart og ville bare reagere dersom den sto i laderen, men gikk i svart igjen så snart jeg tok den på armen. Heldigvis var klokka under to år gammel og her til lands er vi så heldige at forbrukerkjøpsloven gjelder selv om produkter er solgt videre. Så jeg tok med klokka til XXL. De tok den inn, enig med meg om at her var noe galt. Etter kort tid fikk jeg beskjed om at jeg kunne komme å hente ny klokke. I løpet av sommeren hadde jeg funnet ut at Polar likevel ikke var så god som jeg trodde, så i stede for å ta i mot ny klokke fikk jeg en tilgodelapp på beløpet. Pålydende 2999,-. XXL hadde en jakke, Lundhags Traverse, på salg til 900 kr. Jeg tok den med meg ut av butikken, sammen med en tilgodelapp på nå 2099. Så nå sitter jeg her uten klokke, pluss 99 på konto og med en jakke jeg har fått, snarere enn kjøpt.
 5. Found the hut (using satelite image on Norgeskart)!
 6. Most digital maps in Norway were scanned from original papermaps late in the 1990-s. Many trails have just been blindly copied over, there is no governmental office that oversees hikingtrails. This trail might for example have existed some 50 years ago.
 7. DNT - the tourist association- says about this trail that it is an unmarked trail. For you and me that could mean anything from a well used path to nothing.
 8. En annen ting med quilt (som jeg gjør) er å supplere med en lakenpose. Fordeler: - Enda bedre varmeregulering - Mye lettere å vaske lakenposen etter tur som igjen gjør at quilten holder seg lengre - om man går innom en DNT-hytte er det nå krav om lakenpose for å sove der. Da har man det med seg (sovepose er ikke bra nok av hygeniske årsaker) Ulemper: - vekttillegg. En lakenpose veier fra 137 gram (silkepose fra RAB) til 270 gram (Blandingspose i bomull og silke fra DNT). PS: det går an å bruke lakenpose i sovepose også.
 9. @Kristian V. og du har vurdert Tarptent? Eks:Moment DW
 10. ost

  Sytråd - alternativer

  Dro på ferie. Køya ligger foran symaskinen i påvente av ledig tid...
 11. Hvis du finner en god en så skrik ut! Jeg har vært på nippet til å dra ut på tur i løpeshortsen, der finnes det jo mange i 5-inch som blir passe lengde. Rene korte turshortser er manglevare.
 12. Takk! 60L kommer nå til å erstatte min gamle Osprey Exos 58. Den er egentlig ikke utgått, men jeg har mislikt hvordan den former seg som en gigantisk bakoverpekende ølvom på tur, så da ble en 60L-ern kjærkomment på sitt vis. Selv om jeg fortsatt leter etter en sekk i 40-45 L segmentet. Kommer neppe en ny Padje Light på Finn til under halv pris med det første....
 13. Trodde jeg kjøpte en Lundhags Padje light 45 L på Finn, selgeren hadde sett feil, fikk en 60 liter i stedet.
 14. Hei, og så hyggelig at du stiller spørsmål, det er flere her inne som kjenner Nordmarka godt. Jeg ville kjørt til Hakadal og gått opp til Elvann. Ca 4 km motbakke, men flott vann å legge seg ved. Også Store Skillingen på Stryken anbefales. Ellers ville jeg sjekket bloggen til Martin Kvist: https://fantastiskemarka.no/. Han er ett oppkomme av gode tips.
 15. Inn til Thulittbruddet i Leksvika. Hadde ingen ide om hva jeg ville se, forventet muligens noen steinbiter i et gammelt brudd, hadde ikke trodd jeg skulle finne et aktivt steinbrudd 3 km fra nærmeste vei.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy