ost

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 047
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  15

ost last won the day on Februar 21

ost had the most liked content!

Om ost

Contact Methods

 • Website URL
  http://thygeson.blogspot.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 454 profilvisninger
 1. Ble anholdt av nysgjerrigper i utmark

  Om det er en Texas Ranger eller reell oppsynsmann, så ville jeg anbefale at man prøver å få til en så høflig/rolig samtale som mulig. Innled gjerne en samtale og be om navn på den andre. Finn ut litt om hva vedkommende gjør. Jeg husker fra militærtjeneste i Bosnia, hvordan vi stadig passet på at vi ved vakttjeneste hadde fokus på langsom eskalering av enhver situasjon. Der hvor våre allierte amerikanere gjerne mente vi skulle skyte både varselskudd og sikte med skarpladd våpen tror jeg en av våre tok ladegrep på børsa en gang på seks mnd, ellers var det nok å se bestemt ut og bruke en rolig tone. Kroppsspråk, hva som sies og generell holdning kan man komme langt med. Selv om oppsynet er aldri så mye Texas Ranger vil resultatet ofte bli langt bedre om man er åpen og likefrem, enn om man opptrer avvisende eller bryskt.
 2. En gang, sånn passe lenge siden, sluttet jeg i en jobb og fikk en avskjedsgave med i sekken. Arvtageren til jobben var en omskolert snekker. Vedkubben hadde han hentet fra vedlageret. I mange år har vedkubben ligget blant turutstyret uten at jeg har funnet en passende anledning til å bruke den. Helt til i dag. På dagens tur ble vedkubben lagt i bunn av sekken, sammen med en tennbrikett, en kaffekjele, vann, kaffe og fyrstikker. I tillegg til stormkjøkken og pølser og klær osv osv. Vel fremme i vannkanten en plass på Bygdøy, mens pølsene freste i panna og ungene lekte ble vedkubben forsiktig pakket opp og satt på høykant. Tennbrikketten ble plassert i hullet som så hendig bar boret langt nede på den ene siden, fyrstikken tente brikketten og kaffekjelen plassert på toppen av kubben. Snart sivet røyken ut rundt kjelen. Det ble kaffe, gode tanker om det som en gang var, og ideer til fremtidige turer. Takk for turen, og takk for en fin gave som endelig kom til sin rett!
 3. Lettpakking vinterstid

  @Jan Erik Hansen du kan jo også sjekke ut hjemmesiden til forfatteren - http://www.fjaderlatt.se/.
 4. Stadsbygda på Fosenhalvøya nå i ettermiddag. iPhone 6. Prøvde å få solspillet fra trærne mot snøen.
 5. Her følger en brukertest av Tommetrix blikkboksovn, produsert av @Tom42. Innledning, utpakking, montasje og vekt kan sees i denne tråden. Vinterferien er over oss, og endelig har man litt tid til egne sysler. En tur ut i svigerfars vedbod gir et godt fange med tørr småkvist. Utegrillen er et godt sted å prøve stasen. Lekende unger er gode som smaksdommere etter endt dyst. Her er ovnen klar til dyst. Jeg er litt usikker på om veden skal mates fra en eller to sider, etterhvert mater jeg mest fra kortsiden der den største åpningen er. Jeg har en bålkjele fra Rast som er helt full med kaldt vann. Aner ikke hvor mye dette er, en liter pluss. Når man først får fyr må man stadig dytte kvistene inn, ellers dør flammene ut eller sprer seg ut av boksen. Man må også ha nok kvist til å hele tiden mate ovnen. Jeg hadde en tanke om at jeg ville sitte igjen med glør etterpå, men det er full fres hele veien. Det som er igjen etterpå forsvinner fort. Vannkannen kokte etter et kvarters tid. Testpersonene likte kakaoen. Som turovn trekker jeg følgende foreløpige konklusjoner: - som vannkoker virker den utmerket, forutsatt godt med ved og god tid - veldig var for vind, jeg hadde en trekk fra siden som gjorde at veden forsvant litt for fort - krever konstant tilsyn, den kan ikke forlates bare for å "fikse" noe - gasskokeren blir nok primærkilden for matlaging på turer, men jeg ser ikke bort fra at denne også kryper ned i sekken når tid og sted tilsier det.
 6. TV-program

  Har sett alle episodene til nå, 7 så langt. Serien er en god studie i menneskers reaksjonsmønstre når det er dårlig med mat. Husk at filmingen er det deltagerne selv som står for. Produksjonen har bare klippet materialet etterpå. Jeg misliker at de ikke har vist mer av hvordan hver enkelt har innrettet seg, det er for mye fokus på prat i kameralinsen. Samtidig fremkommer det at lokasjonen kom overraskende på alle, de fleste hadde sett for seg storskog, ikke glissen nordnorsk vidde. Persongalleriet er også satt sammen av vidt forskjellige typer der flere er oppfordret til å bli med. Så flere av de som er med tenker nok langt mindre rasjonelt enn hardbarka norske jegere med overlevelsesinstinkt gjennom morsmelka.
 7. Tommetrix. Hva er dette?

  @Tom42 er makalaus! Grillrist dukket opp i posten. Nå er det bare om å gjøre å komme seg ut, det kan han nok ikke hjelpe til med!
 8. Vintertelt

  Like langt unna som leveggen er høy er det jeg lærte.
 9. Nye telt fra Helsport for 2017.

  De har også lagt ut tre andre alternativer på tarp. Pro, trek og X-trem. Pro har samme pris, men 260 gram tyngre enn Superlight. Trek er billigere (895,-) og to størrelser, men ingen vekt. X-trem er på 435 x 435 og 1,35 kg til 2500,-.
 10. Nye telt fra Helsport for 2017.

  @Nimrad tarpen ligger under "fjellutstyr" http://www.helsport.no/bitihorn-tarp-superlight. Fått pris, men ellers lite informasjon, og "ikke på lager"-status. Vekten, hvis den stemmer, er det ingenting å si på. Ikke prisen heller, men ut fra bildene er det vanskelig å si hvor mange opphengspunkter det er og hvor de er plassert. Dette har jo litt å si for bruksmulighetene. Personlig ser jeg at muligheten for å feste en bivvy under mønet litt inn fra kanten er vesentlig for mitt bruk, men dette er det ikke så mange produsenter som tenker på.
 11. Tommetrix. Hva er dette?

  Ja hva var det i pakken? Tusen takk! Det tar visst litt tid før jeg får fulgt opp og prøvd, men fyringsrapport vil komme etterhvert. Må bare bl.a. en tur til Sognsvann først på jakt etter en brukt engangsgrill for å berge risten. Her skal nemlig pølsegrilling til i tillegg til kaffen.
 12. Pil opp ↑↑

  Kjempefin løsning, men jeg skulle gjerne hatt en pil ned også, når jeg først har gått opp og vil ned igjen....
 13. @radiosugge - Send en epost til NSB det du beskriver reisen, hva og hvor og hvordan du opplevde det. Ta med litt ros og ris, og still samtidig spørsmål om hvordan de har tenkt seg at slik transport skal foregå samt hva som irriterte deg på denne turen. Du er garantert ikke den eneste med pulk til Finse, og eneste måten dette kan bli bedre på er at NSB får innspill fra passasjerene.
 14. En gang midt på 90-tallet fikk jeg kjøpt en slik bråkebøtte. Den fungerte utmerket frem til tidlig 2000-tall da pumpa knakk. Kombinert med en radikal endring av utelivet endte primusen i et evig flyttelass. Først i 2015 fikk jeg karret meg til å kjøpe en ny pumpe, som ble satt på nå i 2017... Når jeg nå ENDELIG skal prøve å få liv i den gamle rakkeren, ser jeg at den helt mangler primer pad (veken som lå på bunnen). I tillegg slår det meg at jeg jo bør ta en sjekk på det meste andre som sjekkes kan. Så: hva bør jeg se på og sjekke? Vet noen hvor jeg finner primer pad? Og kan bensin som har stått på flaske i 15 år fortsatt brukes? Ny pumpe til venstre, gammel til høyre. Ble litt satt ut av den hvite plastdingsen på enden av plastrøret som erstatter det jeg antar er ett kobberfilter på den gamle. Skal dette tas av?
 15. @Radiosugge søk opp John Zahorian på YouTube. Virkelig gode filmer fra CDT og PCT, samt egen filming av fartsrekord på Colorado trail, 484 miles på ni dager og tolv timer. Uten support/støtte. Det er et snitt på åtte mil dagen! Noen er bare helt sjuke.