ost

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 149
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

ost vant dagen sist September 17

ost hadde mest likt innhold!

Om ost

Contact Methods

 • Website URL
  http://thygeson.blogspot.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 910 profilvisninger
 1. DIY Packraft!

  En kunne nesten forveksle gulfargen med en badeand. Mangler bare pipelyden når du presser på den. Hadde vært morsomt å se bilder fra hele tilblivelsesprosessen.
 2. DIY Packraft!

  @KjetilO Kjempemorsomt å se. PS. jeg tror du har bomma litt på størrelsen hvis du hadde tenkt å bruke den i badekaret.
 3. Radius 21, min nye bestevenn!

  Nydelig! Trenger man vindskjerm på en slik sak?
 4. Hvor har du vært på tur i dag?

  Fin tur med minstejenta inn til gruven på østsiden av Sognsvann. Dessverre er det ikke søppelfritt i marka så vi tok med litt vi fant på vei hjem.
 5. Therm-a-Rest XLite mot XTherm

  Da har varen endelig kommet i hus. Gleder meg til å teste.
 6. pannebandEinunndalen

  Takk for nok en flott turrapport fra deg/dere! Tipper den gule pakkposen hadde en god søtlig eim da den ble åpnet etterpå. Kudos for å rydde skikkelig etter dere.
 7. Den evige utfordringen: starter du i april/mai får du skiføre første måneden i fjellet. Uansett om du går fra nord eller sør. Selvfølgelig er det årlige variasjoner, det vet man nesten ikke før man er der. Jeg ville tenkt start i midten av juni for å få mest mulig snøfritt. Og så gå mot der du er mest kjent, slik at slutten i september ikke er der du vil se mest. Alternativet med tidligere start medfører mye veitrasking.
 8. På tide med tarp!

  Apropos tarp: er det noen som har gode forslag til hvor man skaffer seg gode barduner til en grei penge? Gjerne med bardunstrammere som virker uten å veie/koste skjorta? Jeg ser for meg noe ikke større enn 2mm, gjerne farge eller reflekterende tråd også.
 9. På tide med tarp!

  Bilder: Et par objekter for referanse. 15 cm i bunnlinjen 23 cm høy Tverrsnitt på 9 cm (den hvite bardunen er ikke original) Original bardun (jeg kjøpe den brukt, men jeg tror denne er fra produsent). Som andre sier - disse er ubrukelige. Bør erstattes med 2 mm eller noe lignende.
 10. På tide med tarp!

  @Miamaria skal se om jeg kan skaffe bilde.
 11. Favoritter

  Hei @Kjell Iver m.fl. Men ting jeg har lurt på en stund. Finnes deg en mulighet for å merke ett innlegg jeg liker ekstra godt som "min" favoritt. Altså ikke i form av kudos til forfatteren, mer som en påminnelse til meg selv til senere bruk. Dette være seg en turrapport fra et område jeg har lyst til å besøke en gang, en matoppskrift eller en oppskrift på hvordan jeg skal få tak i egne kart. Det kan være noe jeg leser i dag, og som jeg ønsker å finne tilbake til om et par år uten å måtte søke meg gjennom en haug med andre innlegg som kanskje var det jeg ville ha, men ikke helt. Ost
 12. Takk for en flott rapport og bilder! Høres ikke ut som om du bytter jobb med det første...
 13. Julekalender 2017!

  Utfordringen akseptert. Plukket en vilkårlig dato. Sender også utfordringen til @TarjeiSkrede, @Blaser, @Humbug, @Memento mori, @REJOHN for å nevne noen.
 14. Ost sitt julekalenderbidrag

  fortsettelse følger
 15. Superlight vs standard

  Jeg har IKKE sl-telt, eneste Helsport teltet jeg har er ett Børgefjelltelt fra tidlig nittitall som jeg fortsatt bruker aktivt. Jeg har dog fulgt diskusjonen fra sidelinjen da jeg vil kalle meg en fullbefaren teoretisk teltnerd. Det fremstår for meg som at sl-teltene er akkurat like gode/dårlige som andre superlette telt fra andre produsenter. Det er spart vekt og styrke på alt, fra duken til stenger, bardunfester, plugger og andre materialer. Resultatet er at teltene i sl-serien ikke kan behandles som ekspedisjonstelt, men de fungerer ypperlig for de som enten er godværsfolk eller også for de som tenker seg om før teltet plasseres. Jeg tror du kan komme langt med sl-telt hvis de plasseres i le, og ikke der utsikten om morgenen er best. Det vil fungere ypperlig om du ser etter spisse grener på bakken før du setter det opp. For godværsentusiasten vil de være helt topp. Samtidig har flere rapportert om svakhet på de sl-teltene som har kryssende stangbuer - her slites duken i krysspunktet fort. Det ligger også filmer ute som viser at kombinasjonen av lettere DAC-stenger og færre bardunplasseringer enn andre telt ikke fungerer optimalt i vindkast. Da kan teltet fort legge seg/kollapse. Personlig syns jeg også det ser ut som om en stram sl-duk gir seg mer i vind enn kraftigere duk. For å oppsummere personlig teoretisk betraktning kjøper jeg ikke sl-telt fra Helsport da JEG mener Helsport sine teltformer ikke er optimale for slik tynn duk/lette stenger/superlett-perspektivet. De virker ja, men i deg segmentet tror jeg at man finner bedre andre steder.