ost

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 012
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  14

ost last won the day on August 4 2016

ost had the most liked content!

Om ost

 • Bursdag

Contact Methods

 • Website URL
  http://thygeson.blogspot.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 332 profilvisninger
 1. Helsport huldreheimen xt long

  EN Standard, eller EN 13537, skal være lik for alle. Testforholdene er for en dukke i voksen størrelse (60 kg for kvinne og 80 kg for mann) men følere registrert på kroppen liggende med termo/ullundertøy PÅ i posen i et laboratorium. T-max er øverste anbefalte temperatur for det blir for varmt. T-Comf er anbefalt nedre grense for en kvinne uten at det gjøres ytterligere tiltak T-Lim er anbefalt nedre grense for en mann uten at det gjøres ytterligere tiltak T-Extrem er nedre grense man mener en person vil overleve når vedkommende har på seg alt mulig av klær i tillegg (fortrinnsvis tørre) og uten at vedkommende dør av forfrysning. Det er så langt vitenskapen har greid dette. Det skal også legges til at jo lavere temperaturen er, jo dårligere er testen, og ved rene vinterposer nesten umulig. Hvordan Helsport finner sine inndelinger har jeg ikke peiling på.
 2. Lage bål i granskogen ! Liten video

  Mye bedre kameraføring! Flott som treningsvideo. Flott at du også tar med "feil", i den forstand at du brenner deg, eller smaker ting som ikke er helt godt. Det gjør at jeg som seer kjenner meg bedre igjen. Du har også gått vekk fra "norwegian way" og over til "meg", veldig bra. Du har glemt en vesentlig ting: Kaffekjelen må svinges en to-tre ganger rundt slik at kaffen presses ned i kanna før du drikker. Vesentlig for både smaken og magiens skyld.
 3. Lage bål i granskogen ! Liten video

  Flott at noen har lyst til å lage videoer og tar risiko på å eksponere seg selv slik. Gjennom forumet her kan man være mer anonym med et nick uten at det er nødvendigvis røper hvem man er, en film kler deg mer naken. Hvis jeg likevel skal ta sjansen på å sette fingeren på noe (som ikke har med kameraføring å gjøre) så er det at du introduserer med "the norwegian way". I mine øyne er ikke din måte noe mer norsk enn min eller alle andres, uavhengig av hvordan det enn gjøres. Jeg ville heller bare sagt: "dette er en måte å gjøre det på". Da blir ikke noe mer rett enn noe annet. Og for alt jeg (du) vet kan din metode kanskje egentlig være svensk!
 4. Først og fremst: god tur! Det er nok mange her inne som drømmer om å gjøre en slik tur, men ikke alle som får anledningen. Får du fri så gå på. Dernest: jeg regner med at du kjenner til Denne siden. Start på bunn og gå gjennom blogger og nettsider for rutevalg, utstyrsvalg, depotet osv. Flere lar seg sikkert kontakte også. Så: et annet sted her inne har du spurt om kart og kompass kontra GPS. Jeg ville aldri lagt ut på en slik tur uten stålkontroll på kart/kompass. Elektronikk kan svikte. Lær deg også hvordan du tar ut koordinater fra kartet og overfører til GPS og motsatt. Da får du dobbel sikring på hvor du er om dekning eller tåke eller uvær virkelig gjør alt for at du ikke skal lykkes. Til slutt: få deg så lett sekk som mulig, dog ikke på bekostning av sikkerhet. Fjelltur i Norge sommerstid kan gi deg alle årstider på en gang.
 5. 2017 - hva skal du ?

  2017 er året der jeg skal få fokuset ned på det enkle friluftslivet med familieturen som pri en. Med tre unger mellom fem og ni og de fleste helgene fylt av forskjellige kjedelige gjøremål tilsier dette at fokuset må ligge i å komme seg ut når man kan med så lite ekstra som mulig.
 6. Hvor har du vært på tur i dag?

  1. januar hadde vi planlagt som familieturdag, men pga sykdomsrest fra romjula ble det ikke noe av. Til gjengjeld fikk jeg plutselig fri fra to og utover, da var det bare å pakke sekken og stryke på dør. Jeg har siklet etter islagte vann i lang tid, nå grep jeg muligheten. Fersk som jeg er på denne måten å ferdes på, la jeg derfor inn den sikkerhetsmarginen jeg klarte. Pakket tørt skift i vanntett pose i sekken, tok med ispigger og staver, og la i vei. Målet var Øyungen innerst i Maridalen. Resultat: Dette må jeg gjøre mere av!
 7. Finnes også noe her: http://www.backpackinglight.co.uk/bushcraft/RD103.html "the honey stove" som også finnes i forskjellige størrelser. Sidematet.
 8. Hvor har du vært på tur i dag?

  I dag fikk jeg med meg jentene mine på skøyter på Sognsvann. Flotte forhold, mulig å gå over det hele.
 9. Hva fikk du til jul? :)

  Av turting kom Mikroeventyr av Pettersen/Bølstad og Kjentmannsboka 2016-2019. Her har vi rukket to kortreiste poster allerede (34 og 35). I tillegg kan nevnes vernestøvler og vernebukse for egen vedproduksjons skyld. Blir neppe mye brukt på tur de to siste.
 10. Hvor har du vært på tur i dag?

  Fikk en sjelden mulighet til et par timers alenetid i marka. Kjørte inn i Maridalen og parkerte langsmed Greveveien ved Berntsberg. Gikk inn mot Dausjøen på vestsiden av elven før jeg gikk tilbake over en liten bro og opp på Dausjøberget. Flott kveldslys over Maridalsvannet som en IPhone6 ikke kan gjengi.
 11. Hva har du lest nå ?

  Mikroeventyr, av to av nettstedets (tidligere?) brukere @manepe og @passerinum. Det vil si, jeg leser, er ikke ferdig enda. Godt skrevet, mye flott inspirasjon. Fjellforum så vidt nevnt allerede på side 29. Begge forfatterne er drevne turfortellere og har gitt mye glede til undertegnede allerede, denne boken er en god fortsettelse.
 12. Fjellforumstøtte 2017

  Feirer mitt tusende innlegg med den selvforherligende opplysning om at jeg ga mitt skjerv på onsdag. To år til uten reklame!
 13. Helsport Reinsfjell SL (6700kr) vs Kelty 2TN (1500kr)

  Uten at jeg har noen av dem: En vesentlig forskjell er hvordan de settes opp. Reinsfjell har stangkanaler i ytterteltet, TN2 har stangfeste i innerteltet. Dette gir at om oppsettet skjer i regn vil innerteltet på Reinsfjell forbli tørt, mens for TN2 må innerteltet opp først og ytterteltet slenges over etterpå (hvilket ikke behøver å være helt enkelt hvis det blåser i tillegg). Et innertelt i ren mesh (netting) vil også medføre mer utlufting av oppspart varme i innerteltet. En annen sak er hvor du skal bruke det. Skal du bare holde deg til skogsområder holder TN2 i massevis. Der kan du greie deg med en presenning om du må. Skal du derimot på høyfjellet, også i perioder der det er vått og mye vind må du undersøke TN2 sine vindbestandige sider også.
 14. Monsen på villspor

  Jeg ler litt av kritikken. Programmet er tross alt laget for å nå flest mulig, ikke bare de som heltedyrker Monsen eller har like mye turerfaring. Sendetiden, lørdag klokken 2000, sier jo at familiene sitter samlet rundt TVen med godteri og mor/far og tre skrikerunger i sofaen, da må det som skjer fange interesse hos alle. Personlig skulle jeg ønske litt mer filming om kart-og rutevalg, samt en oppsummering fra Monsen hvor han får tilgang til en fasit - hvordan han kunne optimalisert rutevalget eller diskusjon om hvor/hvordan han tok feil.
 15. Høsttur i Indre Troms

  Flott rapport, ekstra morsomt med bilder som sier noe om hvordan terreng og sti er i områdene du går gjennom. Har du lagt ut turrapporter fra tidligere etapper også? Hvis så, kunne det vært aktuelt å linke dem inn her, for folk som gjerne vil se mer av denne (totale) turen?