Gå til innhold

ost

Blogger
 • Innholdsteller

  1 288
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  18

ost vant dagen sist Januar 4

ost hadde mest likt innhold!

Om ost

Nylige profilbesøk

3 590 profilvisninger
 1. Helt OT: ut fra overskriften trodde jeg du hadde beveget deg ut i kannibalismens verden for å lage vinterklær AV Lars Monsen. Riktignok er han hardfør, men isolerer han også?
 2. ost

  MSR xgk II shaker jet

  Godt å se at du fikk liv i den. Vindskjermen er sort. Den ene alufolien skal settes over forvarmingsskålen for å hindre varmespredning. Vi tok en soveposetopp en gang vi glemte det. Skjermen vil gi litt sidestoppeffekt også. Brenneren må uansett stå på plate dersom du bruker den i telt, undersiden blir bra varm og bunnduken vil ikke like den behandlingen. Den andre folien har jeg brukt som vindskjerm for diverse toppmonterte gassbrennere i lang tid. Må skaffe meg ny skjerm til det bruket nå ... Må innrømme at jeg kjente et stikk av vemod da jeg sendte den fra meg. Brenneren ble handlet inn direkte fra USA av faren til en kompis av meg mens vi gikk på videregående. Må ha vært rundt 1995/96. Men hos meg hadde den bare fortsatt å samle støv og ta opp plass i utstyrsskapet. Det er tross alt viktig å kunne kvitte seg med ting en ikke bruker også, ikke bare samle og samle.
 3. ost

  Hvem har hund og hvilken rase?

  Her er familiens nyankomne tilskudd. Vil forhåpentlig også bli pappas turkompis, og kanskje opptrekker for ungene når skisesongen er der, i tillegg til å være en skikkelig familiehund. Åtte uker gammel labradoodle.
 4. Rydder i turutstyret. Denne ble kjøpt på loppemarked. Beskrevet i innlegg på forumet tidligere. Selger da jeg prøver å fokusere på å komme meg ut, fremfor nostalgitripp jeg egentlig ikke har tid til. Den brenner, men ikke helt rent. Sliter med å få alt til å fungere, men har pusset en del på den. Pris: så for meg 350,- slik at jeg går i 0 i forhold til hva jeg ga på loppis. Sender hvis kjøper betaler frakt/porto. Står i Oslo.
 5. ost

  Nødhjelp, fiskestang og kjærlighet.

  Godt forslag, problemet er bare det at kona mi har en god/stygg/fantastisk (stryk det som ikke passer) evne til å alltid prioritere ungene først. Hvis jeg hadde gitt henne ett gavekort på x kr der og der ville hun brukt noe på seg selv og resten på ungene. Det er både prisverdig og flott, men akkurat nå ville jeg prioritere henne. Derfor må jeg kjøpe noe fysisk. Når det er sagt - jeg endte opp med Forcemaster. Det ble en kombinasjon av pris/anbefaling. Prisen var såpass god at jeg la på Fjellreven keb curved bukser som jeg fant til 1499 på Gmax. Ingen dårlig pris det heller. Det stod på ønskelisten det og. Og skulle kona kjøpt bukse selv hadde hun aldri kjøpt et plagg med normalpris på 2300,-...
 6. ost

  Nødhjelp, fiskestang og kjærlighet.

  Takk for tips om butikk. Flott sted, godt utvalg og ikke minst god hjelp. Nå gjenstår det bare at kona blir fornøyd.
 7. God jul til alle! Jeg lurer på om dere fiskere kan hjelp en stakkar i en fortvilet situasjon... Det er i dag tredje juledag, og nyttårsaften fyller min kjære kone år. Som vanlig har forberedelsene før jul gått med til gavekjøp til barn, husvask og andre nødvendige gjøremål. Bursdagsgavehandling til kona har de siste årene hatt en tendens til å bli utsatt til romjula. Så også i år. I tillegg får vi valp i huset 3. janaur - fokuset har altså ikke ligget på romantisering eller kurtisering. Jeg har i alle år lempet på med friluftsrelaterte gaver til henne, men har etterhvert innsett at overnattings-/ekspedisjonsdrømmings-/lettvekstkjøret/fancyschmancy osv er min drøm. Hun er av den huslige typen - hjemmet og barnas velvære står i fokus. Av tidligere erfaring har jeg derfor innsett at kjøkkenting som regel faller i god smak, og hadde tenkt å kaste meg på det kjøret i år også. Julaften kommer det plutselig fra kona at hun ønsker seg ny fiskestang! Av alle de fabelaktige ting man kan gjøre ute, så har jeg klart å gifte meg med en dame som foretrekker stille stunder langs Trondhjemsfjorden med fiskestanga. Jeg - som i utgangspunktet ikke var noe fisker i det hele tatt, har etterhvert latt meg fascinere av denne formen for avkobling, men opp til det nivået kona har kommer jeg nok ikke. Om det er zen-tanker, sjøluft i lungene, lading av batterier eller bare innhenting av barndomsminner, det vet jeg ikke. At jeg ønsker at hun skal får gjøre det når vi har muligheten - helt klart. Og i sommer knakk hennes kjære gamle fiskestang. Når hun en sjelden gang ønsker seg noe friluftsrelatert - og noe som betyr noe for henne - selvfølgelig skal hun få det da! Det er bare noen utfordringer her: 1. Det er i dag tredje juledag, og nytt utstyr må handles i Oslo innen Nyttårsaften 2. Jeg er grønn når det gjelder fiskeutstyr. 3. jeg er HELT grønn når det gjelder fiskeutstyr. Alt jeg vet er følgende: Hennes kjære gamle stang, som garantert ikke var noe fancy greier, og som hadde minst 15-20 år på baken, var en 8 fots stang beregnet for slukvekt fra 15 til 50 gram og med en streamstar ls4500-snelle. Fisket skjer fra land i Tronsdhjemsfjorden, og er reinspikka matfiske. Fra der vi vanligvis står er det torsk, lyr, sei og makrell som blir med hjem. Er vi heldig får vi en sak på 3-5 kg, som regel drar vi opp ting mellom 500 til 1500 gram. Vi bruker å holde oss på slukvekter mellom 25 og 50 gram. Jeg ser for meg et tak på ca 2500,-, vi får som sagt valp i huset snart, og uansett hvor mye kjærlighet gjør blind og lommeboka lett, må jeg legge visse begrensninger på meg selv. Derfor - kan dere hjelpe en stakkar med gode forslag til kjøp?
 8. ost

  Fikse rift i gore-tex skalljakke

  @esw - for å klargjøret hos DIY-orakelet. Borrelåser, slik som den hos @Terka i post fra 30. november. Sprette av gammel borrelås, sy på ny og lime/tape sømmen på baksiden for å sikre mot vanngjennomtrenging? Eller holder det med aquasure på sømmen? Har en (egentlig veldig fin) gammel jakke fra Norrøna hvor borrelåsene på begge enden av jakkeermene er borte, Norrøna ville ikke fikse det ikke da jeg sendte jakka inn til reparasjon, men jeg har ikke hjerte til å kaset en så fin jakke bare på grunn av det. Er det ellers noe måte å forsterke tynnslitte områder på? Samme jakka fungerer flott som by/helgeturjakke, men skulderpartiene er tynnslitt etter mange års bruk og vann lekker inn når jeg bruker sekk over lengre tid. Impregnering gir ikke god nok løsning. Forslag?
 9. ost

  10 ting man må ha på tur

  Hva er en shemag og hva brukes den til? Og hva slags tur er dette for? Nå tråkker jeg sikkert på noen tær, men når jeg ser samekniv med ekstra kniv og sag i samme oppsett tenker jeg med en gang på folk som ikke er opptatt av sporløs ferdsel. Og hva er greia med en avdanket forsvarsflaske?
 10. ost

  Lett ryggsekk ca 50 l

  Nydelig!
 11. ost

  Aktivitetsklokke som GPS-erstatter

  @aleks charge 2/3 så må du ha med mobilen i tillegg for å få GPS- spor.
 12. ost

  Aktivitetsklokke som GPS-erstatter

  Jeg bruker Garmin Forerunner 235. Har den primært som løpeklokke, men den kan også brukes på tur. Får skritt, sporing av hvor jeg har vært, km, osv. Tror ikke jeg kan bruke den for å få en fix, da må dyrere modell inn, men registrering av enkelttur er ikke noe problem.
 13. ost

  How to shit 😂

  Det lokket til @Terka minner meg om BC-en vi hadde i militæret (Bæsj&Carry). Greie nok, bortsett fra han stakkars sanitetssoldaten som var ansvarlig for å bære rundt på saken. Den vi hadde var nemlig av papp...
 14. ost

  How to shit 😂

  Godt å få bekreftet at vi er skapt for å bæsje og tisse fra de nedre deler. Hadde vært litt vanskelig ellers. Sånn ellers - hvis du er som meg - stokk stiv lårmuskulatur så er asian squat nesten umulig og det må bistand til fra trær/stein ol for å holde balansen.
 15. I anledning av at Byggforskserien fyller 60 år (for uinnvidde er Byggforskserien en serie publikasjoner som sier noe om hvordan man kan bygge bl.a. hus) har SINTEF utgitt en jubileumsanvisning for gapahuk: Midlertidig bolig uten bruksareal Til ettertanke.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.