Gå til innhold

ost

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  1 354
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  20

ost vant dagen sist Juni 30

ost hadde mest likt innhold!

Om ost

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

4 221 profilvisninger
 1. Da er det lagt inn bestilling på Warbonnet Eldorado med Becket suspension. Var 20% på noen farger, landet på blå lettvekt med dobbel bunn. Valgte billigste sendemåte, tar nok noen uker før den er fremme. Satser på tur i slutten av august/begynnelsen av september, håper den er på plass før det. Halverer nesten vekten i forhold til HH asym explorer Deluxe. Litt luksus å kjøpe ny etter bare et par gangers bruk av HH, men er bitt av basillen, liker konseptet og vil ha lettere og billigere enn Amok. I tillegg har jeg ikke noe imot kokongfølelsen av å bli pakket inn. I tillegg har Eldoradoen glidelås på begge sider, og formsydd fotboks. Med dobbel bunn kan jeg fortsette å bruke liggeunderlag, før jeg (sikkert) kjøper underdyne etter hvert.
 2. Med 40 liter inklusive to sidelommer samt ekstern ramme? Det har jeg ikke sett noe særlig til på lenge. Tror de fleste sekkeprodusenter har interne rammer når vi snakker det volumet. Nærmeste jeg kommer er Aarn, de har vel 30-liters sekker og to lommer rundt 6 liter per stk. Men: det er intern ramme og lommene henger foran kroppen og ikke på selve sekken. Hvorfor ekstern ramme? Merker som Gregory, Osprey o.l. har alle regulerbare rygger også for mindre sekker. Osprey har vel en egen kalkulator på hjemmesiden sin for å finne rette størrelsen også.
 3. Dette er vel midt i blinken for den foreslåtte endringen i forvaltningsmyndighet som regjeringen har sendt på høring nå. Fylkesmannen tas bort som beslutningsledd og kommunene får selv lov til å lage føringer. Dog ikke vedtatt enda. Forøvrig skiller vi ikke mellom villcampe og campe her til lands. I England og USA der man bare kan slå opp telt på anviste steder er "wildcamping" noe man gjør når man legger seg utenfor disse plassene.
 4. Etter en titt på instagram og profilen Bodildall måtte jeg bare innom Revir-butikken i Oslo. Ikke er jeg en utpreget fisker, og ikke står jeg jevnlig med vann til knes, men helt siden jeg så den saken her på nett for en fem-seks år siden, har jeg tenkt at den må ligge i sekken min slik at selv jeg kan finne på å slenge ut en krok en stille kveldsstund ved et vann langt inn i marka:
 5. Jeg syns du skal prøve igjen til neste år, med start på Hønefoss, Sokna eller Geilo. Så kan du heller fortsette i urørt terreng enn å sykle samme strekk om og om igjen. Det er turen som er viktigst, ikke hele strekket i ett vel?
 6. Takker for tilbakemeldinger. Ble noe helt annet, Marmot Palisade Long Sage Green.
 7. Ble impulshandling på salgsvare fra Fjellsport. Marmot Palisade Long Sage green sovepose. Lå ute til 1799 frem til i går med 35% avslag. Ser den ligger til 3999 i dag, tydelig prisen har gjort et kjempehopp da. Uansett - dun, T-lim -7,8C, vekt 1115 gram i lang utgave. Var på jakt etter pose med T-lim rundt -8/-9, og hadde egentlig bestemt meg for Warmpeace viking 600. Vikingen er definert til å tåle 1,2 grader mer (kaldere). Det må jeg tåle. Er definert som damepose (!) av Fjellsport, andre har sagt Unisex. Tror jeg skal klare å bruke den om den så er definert brukt av det motsatte kjønn. Blir spennende å se hva som kommer i posten. Lite tilbakemeldinger på denne.
 8. ost

  Nytt enmannstelt

  Tre i to stenger, sett to plugger i hver ende og vipps - så står det. Det kan selv bestemor på 80 greie. Og der tror jeg ikke du er enda.
 9. ost

  Nytt enmannstelt

  Løp og kjøp: https://www.helsport.no/fjellheimen-superlight-2-outlet
 10. ost

  Nytt enmannstelt

  Ok. Jeg kan ikke så mye om de MSR-teltene du nevner. Et vekjent aber med dem er at du må sette opp innertelt først. Hvordan det er i pissregn aner jeg ikke, men de selger såpass bra at det sikkert går greit. Andre her kan kanskje si noe om det. Ringstind er også populært. Jeg ville med din pris vektlagt vekt, og enkelhet i oppsett. Selv bruker jeg noe helt annet, søk opp Lunar Solo på forumet så ser du det.
 11. Mikroekspedisjon 2019 nr 2 gjennomført. Har to døtre og to hengekøyer. Når begge vil på hengekøyetur må det bli en ekspedisjon på hver. Størstejenta (10) var ute i mai, nå var det minstejenta (8) sin tur. En mikroekspedisjon må jo ha snev av ekspedisjon i seg. Derfor valgte jeg ut et område/skogholt jeg aldri hadde vært i før. Lille Gryta i Lillomarka var målet. (Jeg har vært i Lillomarka før, men aldri ved Lille Gryta.) For å leve opp til mikrobegrepet ble avreise satt til lørdag etter middag. Halv åtte satt vi i bilen. En stor time etterpå fant vi en flott plass litt bortenfor vannet. Noen hadde nok vært der før, det var hengt opp en huske i ett tre. Rett i koppen nudler til kveldsmat, samt litt lørdagsgodt, husking og litt ooodagelsestur i nærområde, og så natta. Nydelig vær, ikke behov for tarp. Enda godt vi hadde med myggnett. Myggen hadde fest. Havregrøt til frokost, rolig morgen, popkornrester til gåmat, hjemme før lunsj. Vel gjennomført mikroekspedisjon. Ca 1,5 km labbing, nytt område og (For jenta) ny sovemetode.
 12. ost

  Nytt enmannstelt

  Nordmarka-teltet er mye telt for pengene, men innvendig er høyden 90 cm på det meste. Hvis jeg skal kjøpe telt vil jeg gjerne kunne sitte oppreist innvendig, ikke bare ligge. Skal du sjekke rygglengden din når du sitter på gulvet må du huske å tenke på tykkelse på liggeunderlag også. Hvis pris ikke er et kriterie og du skal kjøpe over disk ville jeg sett på Helsport Lofoten SL i 2manns utgaven, eller Hilleberg Anjan 2. Sportsnett har det siste. Alternativt Hilleberg Niak 1,5. Dyrt, men spesielt svenske Hilleberg er kjent for fantastisk kvalitet. Det som tiltaler meg i Anjan og Lofoten er muligheten til å brette inngangen helt vekk. For markabruk har jeg ofte behov og ønske om å nyte sene solnedganger, gjerne fra teltet. Da må man ha utsiktmulighet. Samtidig er jeg av den typen som sparer vekt. Over 2 kg telt for tre-sesongs alene i marka er unødvendig tungt. Personlig ville jeg gått for hengekøye eller bare presenning og myggnetting. Her er ett bilde fra sist natt i Lillomarka fra innsiden av hengekøya mi (Hennessy explorer Deluxe).
 13. Det var MLD (sett inn diverse teltløsninger) som sto øverst på ønskelisten min, men tilgjengelighet og økonomi spilte en vesentlig rolle når jeg først kjøpte. Lunar Solo kjøpte jeg i Norge av en kar som hadde importert det, men som ikke var fornøyd. Nesten ubrukt, og til halvparten av importprisen på noe annet.
 14. Først og fremst ville jeg fått stivet av hjørnene på badekargulvet slik at det ble mer badekar og mindre bare en duk. Slik det er nå er jeg avhengig av gåstav for å øke høyden slik at det flyter så godt som det kan gjøre. Ideelt ville jeg også hatt omvendt T-glidelås i åpningen på myggteltet. Da kan jeg velge hvilken side jeg vil ut på bedre, og jeg liker en slik konstruksjon best. Dette vil jo øke vekten litt. Jeg savner en nettinglomme til briller/hodelykt o.l.
 15. Da har jeg laget en liten tråd med bilder av Lunar Solo. Kan komme med flere bilder/vinkler hvis det ønskes. https://www.fjellforum.no/forums/topic/48852-swix-moon-designs-lunar-solo/
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.