Gå til innhold

Sovjetunionen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  893
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  14

Sovjetunionen vant dagen sist September 10

Sovjetunionen hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Sovjetunionen

 • Rang
  Blogger, instagrammer, psykolog
 • Bursdag 16. jan. 1984

Nylige profilbesøk

4 589 profilvisninger
 1. Sovjetunionen

  RAB Summit 800 - hvor varm?

  Vet dessverre ikke noe om posen, men som frysepinn kan jeg anbefale Fretex sine old-school varmeflasker. De tar nesten 2 liter kokende vann og holder seg varme hele natta. Det har reddet vintercamping for min del, selv om jeg har en pose som holder ned til -29. Vet man kan bruke vanlig vannflaske også, men jeg synes definitivt at de gamle greiene her er bedre.
 2. Sovjetunionen

  Vintersovepose

  De varmeste posene er ikke testet med EN standard uansett siden den testmetoden ikke funker der, det gjelder seriøse merker også. Den ned til -20 burde imidlertid vært EN testet.
 3. Sovjetunionen

  Hvilket telt

  Så betyr det at du kan starte vaskemaskinen fra teltet nå? 🤔
 4. Sovjetunionen

  Sovepose til dame på høst/vinter-turer

  Enig med @Memento mori her blir trikset å gå opp i dunkvalitet, velge et veldig tynt og lett stoff og gå opp i pris. Som en sidenote i soveposejungelen vil jeg nevne at jeg har god erfaring med å IKKE høre på selgere når du skal kjøpe sovepose, de lover alt for mye, snakker gjerne dritt om merker de ikke har selv og overselger soveposene de har. Da ville jeg heller lagt ut link til posen her på fjellforum og høre hva folk tenker. PErsonlig har jeg god erfaring med Montbell downhugger 800 eller 950, de er veldig dyre, men veldig bra og har god kvalitet på dunene. Har en downhugger 800exp, men pakkvolumet der er 13 liter så den blir nok litt stor. Det finnes imidlertid bedre kvalitet dun enn dette. Merk at US og EU sin merking av dun er forskjellig så når Montbell selger 800 cuin dunposer er det vel tilsvarende 750 eller noe i forhold til den europeiske skalaen (husker ikke helt hvordan dette var, men noe i den retning). Kanskje det beste alternativet for deg er å kikke på robens eller cumulus? Vet Robens syr på mål så om du oppgir ønsket pakkvolum og comf temp er det mulig de kan komme med et bra tilbud.
 5. Sovjetunionen

  Dunpose fra Pakklett

  For en stund siden diskuterte vi dunet i posene fra Pakklett.no og at dette dunet ikke hadde noen form for sporing sånn at man kunne sjekke hvordan det var høstet. Etter den posten sa Pakklett at de ville se seg om etter poser med dunsertifisering og det har de faktisk funnet nå, denne her: https://pakklett.no/collections/sleeping-bag/products/drape-dunpose-4-c Kult at produsenter tar diskusjonene her inne til etterretning, jeg skulle egentlig postet dette i den gamle tråden, men klarer ikke finne den igjen så da starter jeg en ny. Her er meldingen jeg fikk fra pakklett: We are happy to let you know that we finally has our first down sleeping bag with RDS certificate. We will try to continue and replace products that doesn't have the certificate. Have a look at our new Drape sleeping bag from Husky:
 6. Sovjetunionen

  Nødpeiler

  Turen er over, hadde med en Inreach explorer og den fungerte veldig fint. Fikk sendt melding hjem og hadde mulighet for nødsignal. Valgte bort satelittelefon siden det virket litt overkill mhp situasjonen. Superartig å være på tur med veslejenta i magen, hun er 22 uker og sparker allerede ivrig når kilosharren sitter på kroken, det er jenta til mamma det😁💪
 7. Sovjetunionen

  Exped DownMat HL Winter - glatt overflate ?

  De er glatte ja, på samme måte som chairkiten til Exped er ganske glatt. Jeg har med meg en liten rull antiskli så puta mi ikke sklir bort på tur, har hørt at man kan smøre på noe antiskli rett på matta også. Antisklien veier lite og tar lite plass. Kommer sikkert litt ann på soveposen du har også.
 8. Prøvde i øvrig å reklamere for Fjellforum her i artikkelen, men det ble endret til "forum på nettet" 🙈🙈
 9. Så utrolig koselig å lese en sånn tråd på mandagskvelden, nå ble jeg skikkelig glad 😃. Tusen takk for både deling @a_aa og fine kommentarer @Memento mori @tolsen87 og @ThomasE det er både utrolig trivelig og veldig inspirerende ift å fortsete prosjektet 😁🌅🌲.
 10. Sovjetunionen

  Trenger ny svartkjele, noen tips?

  Jeg aventerte etter en svarkjele på finn.no, fikk etterhvert masse fine svar fra folk med skogsglade besteforeldre som hadde lagt inn årene o.l. Endte med å få en kanonfin kaffekjele fra en her på forumet, helt genial både i utforming og funksjon (langt bedre enn de eaglekjelene som selges rundt omkring), det var egentlig både spennende og morsomt prosjekt, vurderte et øyeblikk å begynne å samle på gamle bålkjeler siden det var så mye fint
 11. Sovjetunionen

  Nødpeiler

  Monsen hadde garantert født et prematurt barn på egenhånd og tvunget nærmeste bjørnemor til å være kombinert kuvøse og melkemaskin frem til ungen var stor nok til å gå til Kirkenes.
 12. Sovjetunionen

  Hilleberg Suolo og Exped downmat LW

  Heisan! Det går kjempefint, har sovet med den komboen rundt 50 netter:)
 13. Sovjetunionen

  Nødpeiler

  Hehehe, det er uansett Maria som er med og hun er ikke i nærheten av så uheldig som Bodil så det skal nok gå bra . Maria jobber jo med Monsen også, så vi skal høre hva han tenker om disse gadgetsene.
 14. Sovjetunionen

  Nødpeiler

  Sant det, men jeg er utrolig skeptisk til å ha reklame og spons på Instagrammen min både av miljøemessige og etiske hensyn, men så lenge det er for solide merker som lager skikkelig utstyr som varer så kan det være et alternativ. Uansett en helt annen diskusjon enn denne . Spørs om man ikke bare får svi de pengene da.
 15. Sovjetunionen

  Nødpeiler

  Jo, men det forutsetter jo at mobilen funker da. Med erfaring fra diverse turer der ting har skjedd som plutselig død på samtlige ekstrabatterier, knekking av ladekabler, misting av ladekabel i kaffen (I kid you not, den måtte tørkes på primus og selv etter det gjorde den mobilen fuktig innvendig hvilket sugde rør) så er jeg litt keen på å ha en som bare har alle funksjonene tilgjengelig uansett. Forutsatt at Inreachbatteriet ikke dør da (eller at jeg mister det i kaffen 🙈) Men er åpen for innspill altså! Ser i øvrig at den finfin fyr ved navn @Anders Eriksen har en spot så det er jo et fantastisk tilbud som er langt billigere enn å kjøpe en svindyr Inreach explorer.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.