Gå til innhold

Sovjetunionen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  936
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  14

Sovjetunionen vant dagen sist September 10 2018

Sovjetunionen hadde mest likt innhold!

Om Sovjetunionen

 • Rang
  Blogger, instagrammer, psykolog
 • Bursdag 16. jan. 1984

Profil

 • Min blogg 📰: https://www.psykologmedsovepose.no/

Profile Information

 • Gender
  Female

Nylige profilbesøk

5 311 profilvisninger
 1. Har hatt både reinsfjell sl 3p, orion UL 3p og orion 2p (og allak). En grunn til at reinsfjell sl ble solgt ganske fort var at ytterdøra bare kan åpnes nedenfra, hvilket er helt rekordhåpløst når du skal lage mat, sjekke været eller bare ha litt ekstra lufting fra topp. En annen ting var at bardunene strammes fra pluggen vs fra festet pp teltet, det er også kjelkete om du har bardurnert med en stein og mp stramme opp litt. Kan sikkert knytes opp og festes på nytt. Sjekk om Helsport har fikset disse tingene før du evt kjøper teltet. Kjøpte orion UL3p og har ikke sett meg tilbake, det er også lettere å sette opp i vind siden du kan plugge det ned først og deretter sette i stengene, det gikk ikke på mitt reinsfjell. MEN det var førsteutgaven av SL 3p så det kan jo hende de har fikset litt på det.
 2. Har ikke med barnevogn med sånn kasse, så det er ikke et alternativ men ellers er det nok en god ide.
 3. Her var det mange knallgode ideer, tusen takk folkens! Sånn umiddelbart falt jeg litt for @esphojo sin ide med de skuffene til IKEA. Har hatt en sånn selv og vet den er sammenleggbar og veier så og si ingen ting. Tenker de forholdsvis lett kan stroppes på sekk, dessuten er det vel bomull så det er pustende hvilket skal være bra :D. Ellers er det jo en veldig fin ide med babynest @Leinad og @Marius Engelsen det er litt mer jobb å lage, men til gjengjeld tror jeg podinnen kan bruke det lenger. Er litt redd det blir veldig mye volum, egentlig skulle man ha laget et med store kanter i dun, men da flyr vel pengene fort 😛. Det med reiseseng er jo også smart @Terka må stikke innom og se på de først, de må vel kles med noe hvitt inni så hun ikke ser ut den lille utforskeren. Men ja, veldig bra ideer! Tusen takk, nå skal det testes her så vender jeg tilbake med bilde når det er ferdig
 4. Heisan flinke fjellfolk! Jeg skulle gjerne hatt noen innspill på DIY prosjektet mitt: teltturvennlig babyseng. Nå har jeg vridd hodet mitt i alle retninger og finner bare èn, ikke særlig god løsning og jeg tenkte at dere kreative DIY folk kanskje hadde en bedre ide til hvordan man gjør dette, alle innspill er velkomne! Her er saken: Jeg har med en 4.mnd gammel baby på tur og jeg trenger å lage noe til henne som gjør at senga hun har i teltet ligner babysengen. Babysengen hennes er ganske liten, har fire vegger (selfølgelig) og er bekledd med sånn sengebeskytter til babyer (legger ved bilde av sengen). Madrass har jeg allerede (exped synmat) så det er sidene som skal lages. Saken er at når hun ligger ute i teltet, har hun ikke disse veggene som blokkerer for innsyn og utsyn, hvilket gjør at en nysgjerrig baby ser ut på verden i stedet for å ta seg en svært tiltrengt lur. Dere med barn vet at dette potensielt betyr overtrøtt baby hvilket ikke er morsom verken for henne eller meg. I tillegg liker hun å ha ansiktet inntil noe når hun sover, hvilket hun heller ikke får når hun ligger på en madrass i et telt. Jeg trenger altså en slags lett, komprimerbar babyboks som jeg skal bekle med sengebeskytter inni. Det første jeg tenkte var å ta en banankasse, skjære av ene kortsiden, bekle den med madrassbeskytter og bruke den. Jeg regner dog med at det: 1. går fort i stykker, papp blir fort slarkete og vil miste formen og 2. når vesla bokser borti det (hvilket hun gjør), vil det gi etter med mindre jeg har bunnen i kassen med. Om jeg har bunnen i kassen med må jeg ha med ny madrass osvosv. Er det en annen genial løsning jeg ikke har tenkt på? Altså lett kasse med ca 20 cm høye vegger. 3 eller 4 sider.
 5. Smart, da kan man sikkert tape fast smokken også, det hadde redusert tiden det tar å legge junior med omkring 70%.
 6. Tusen takk for svar alle sammen, det er helt knall. Høres jo ut som dette bør være rimelig grei skuring om man har med en skikkelig redningsvest til junior. Fordelen med at hun er såpass liten er at hun ikke er så mobil enda, er nok mer skummelt med bikkja da (som nok får bli hjemme de første turene). Ser du har Kipara @Walle er du fornøyd med det?
 7. Vet de driver og utvikler en ny linje med telt ja, bl.a lettere versjoner av de teltene de allrede har, det ligger tre nye på hjemmesiden: https://www.bergans.com/no/katalog/utstyr/telt?
 8. Er det noen av dere som er erfarne packraftbrukere som kan si noe om baby/veldig små barn i packraft (under ett år)? Det gjelder veldig korte turer på stille skogsvann, typ ro ut til en holme i et av småvannene i marka på sommerstid f eks. Usikker på hvor stabile disse tingestene er og hvordan det er å ha med en baby (5mnd og oppover, hun vokser jo:).
 9. Har hatt begge teltene og det stemmer at orion har brattere sidevegger og dermed en del bedre romfølelse. Jeg likte ikke hvor skrå veggene var på reinsfjell 3p. Redigert: jeg hadde reinsfjell SL, ser at pro er litt høyere så det kan hende veggene blir rettere.
 10. Hahah, nå måtte jeg sjekke og det var ikke 3000, det var 250 kroner! Jeg solgte den igjen til 3800 mener jeg. Det er åpenbart lenge siden 2017. Poenget mitt var bare at Fjellsport kjører god stil.
 11. Fun fact: Fjellsport hadde ei Arcteryx alpha SV liggende ute til 3000 ved en feil. Jeg kjøpte før de fant det ut og fikk jakka til godt under halv pris😄. Fikk senere vite at vi var tre stykk som fikk ny jakke før de fanget det opp
 12. Bruker den alltid, beskytter underlag mot bakken og beskytter posen mot luskete værvarsler fra Yr.
 13. Høres veldig fornuftig ut. Jeg bruker dun året rundt, om jeg sover under åpen himmel tar jeg med en fôret jervenduk og tar rundt både liggeunderlag og pose.
 14. Hvorfor vil du heller ha en fiberpose til akkurat vår, sommer og høst?
 15. Jeg kan varmt anbefale exped orion UL 3p, forteltene er ganske store og jeg vil tro det er god plass for en golden retriever i ene siden og kokkelering i andre siden. Mener forteltet er 0.95m på det bredeste og sidene er bratte. Vi har veldig god plass med to voksne og en shiba inu (den er dog bare 10kilo) inni teltet og det er null stress å kokke i forteltet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.