Gå til innhold

Sovjetunionen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 000
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  14

Sovjetunionen vant dagen sist 10. september 2018

Sovjetunionen hadde mest likt innhold!

Om Sovjetunionen

 • Rang
  Blogger, instagrammer, psykolog
 • Bursdag 16. jan. 1984

Profil

 • Min blogg 📰: https://www.psykologmedsovepose.no/

Profile Information

 • Gender
  Female

Nylige profilbesøk

6 384 profilvisninger
 1. Hvilken butikk er dette? Det høres helt på bærtur ut, et downmat 9lw skal ikke være kaldt i hengekøye og man skal ikke måtte bruke tid på dunfordeling i de underlagene der
 2. Det er gleppe på ene siden på orion UL og det har aldri vært et problem for meg. Vår, sommer og høst tenker jeg ikke over det, hvis det blåser veldig eller er meldt sterk vind kan det hende jeg prøver jeg å sette teltet i en fordelaktig vinkel så det ikke blåser for mye inn, men selv om det skulle være vanskelig (setter jo som regel kortsida mot vinden og der er det jo en gleppe på den ene siden) så har det aldri vært et problem. Den eneste gangen det har vært litt hårete var da jeg sov ute på vinteren og vinden snudde i løpet av natta, da føyket det en del snø inn i ytterteltet, ikke verre enn å måke opp en kant med snø på den siden så snøen dekker inngangen og bruke den andre siden. Har hatt både orion UL 3p og reinsfjell SL 3p og orion er langt mer romslig og har større fortelt. Mannen på 187 fikk veldig klaus av reinsfjell siden han ikke kunne sitte skikkelig bortsett fra akkurat midt i teltet, så det tror jeg er et dårlig kjøp for trådstarter.
 3. Jeg har en samboer på 187 og han trives godt i Exped, han kan sitte behagelig i store deler av teltet og trenger ikke brette seg sammen i tre lengder for å komme ut og inn. Vi har dog ikke testet det på vinteren med stor pose, så det kan kanskje noen av de andre her inne svare på, men det er langt nok til han på de turene vi har vært. Ellers oppfyller det også de andre kriteriene dine ift å være solidt osv. Ellers er iallfall Exped orion UL 3p og 2p telt jeg vil anbefale. Jeg har også Exped orion 2 (ja, jeg er hekta på telt, ja jeg har unødvendig mange), det er også bra, men jeg irriterer meg over trange stangkanaler der, samt en del løsninger som fungerer dårligere enn andre 4 sesongs telt. Det er også billigere, så det blir seff en avveining, men jeg ville investert i Exped orion UL 3p eller 2p om jeg var deg. Det er store og fine fortelt på begge sider, så jeg tror dere kan ha bagasjen i det ene forteltet og kjøkken i det andre f eks.
 4. HAHahhahahaa, ja, nå har han svært gode egenskape på andre områder da, som oppveier forsuring i lave telt, så jeg tror jeg heller kjøper et høyt ett . Men ja, betimelig spørsmål, jeg vurderer å bare ha han med når vi sover under åpen himmel.. 🤗
 5. Det har jeg ingen tillit til etter at jeg lånte ut utstyret mitt til brodern😄. Han fikk dunposen min våt fordi han ikke skiftet til regntrekk på sekken når det regnet. Derettertørket den i tørkerommet og sov i den uten innerpose. Det skal sies at han ikke tør å låne utstyr av meg etter den gangen siden jeg ble så sur på han 😅. Nei, men seriøst så tror jeg folk har ulike standarde for vedlikehold og at man må være veldig tydelig på hva man forventer av den andre. Sånn for å unngå å bli uvenner. Det var jo ikke noe vondt ment fra brodern sin side, han tenkte bare ikke over det.
 6. Jeg låner også ut, men da med en streng og grunndig gjennomgang av hvordan alt skal brukes, vedlikeholdes og hvilken stand det skal leveres tilbake i, før avreise (iallfall til folk som ikke er turfolk). Hvis det er lengre turer bruker jeg leieting.no og leier det da ut til en veldig billig penge, men med en forsikring på kjøpet. Det gjør meg muligens til en streng venn, men jeg får iallfall igjen turustyret i god stand og beholder således vennskapet Det er også ting jeg ikke låner ut, bl.a lettvektstelt og soveposer siden det fort går i stykker.
 7. Fun fact fra teltnerden: de har faktisk ikke Exped orion UL telt i USA og Canada. Grunnen er at USA og Canada har påbud om at teltet skal trekkes med noe flammeavvisende stoff som Exped mene at forringer levetiden på teltet. De vil ikke ødelegge teltetene ved å ha på denne coatingen og derfor kan de heller ikke selge telt der over. Jeg prøvde nemlig i min tid å kjøpe Exped orion UL i Canada, men fant det ikke. Da jeg skrev til Exped var dette forklaringen:) Det var dog i 2016 så ting kan selvfølgelig ha forandret seg siden da, men jeg har ikke sett noen Exped orion telt her så langt, så det kan hende det holder.
 8. Jeg vurderte å ikke kjøpe dfc da, siden det var drita dyrt, polyester må jo holde ok når det uansett ikke er et uværstelt. Hvor mye vær tåler det vil du si? Og hvor mye plass tror du vi trenger, holder det med duomid? Vill du hatt med madammen og prebbskij junior i duomiden??
 9. Det så jo veldig fint ut da, litt dyrere enn msr sitt, finner ikke hvor tungt det innerteltet er, ser du det?
 10. Satt AKKURAT og kikket på samme, så dette var litt morsomt. Hvor fant du innertelt? Og hva koster det? Linken funker ikke
 11. Dette ser jo helt konge ut, men det må også være noe av det mest overprisa jeg har sett i mitt liv:D Dette er jo prisen for YTTERTELTET, med innertelt er det jo 15 000 dask HERREGUD! 🤣🤣🤣
 12. HAhah; nei det blir ingen Hilleberg i denne omgang, det blir for stort og tungt og DYRT for bruket vårt her 😛 Selv om jeg veit det er å banne i grinebiterkirka.
 13. Da har vi blitt koronafaste i USA og alt utstyret som skulle hentes i Norge i påska blir derfor liggende på loftet til mamma og pappa. Siden jeg satser hardt på at statsgrensene blir åpnet etter hvert, så skal vi jo på telttur hele familien her over og det betyr at vi trenger et TELT (og jeg må jo innrømme at jeg ble litt glad da jeg fikk denne muligheten til å legge til et telt i samlingen, særlig om jeg kunne få meg en amerikansk modell). Tenkte jeg skulle spørre her, siden det er så mange som kan så utrolig mye om de amerikanske teltmodellene her. Jeg bor altså i USA og teltet skal kjøpes her, bare så det er sagt. Teltet skal være: Stort nok til to voksne og en baby Ha to innganger Ha GOD lufting, det blir drita varmt her på sommeren. Høyt nok under taket til at mannen ikke forsurer og drar hjem (vi snakker minst 110cm minst, han surer på alle høyder lavere enn det). Langt nok til at samme mann på 190 har plass Ha et fortelt der man kan lagre bagasjen uten at den blir våt. 3 sesongers og kunne brukes i fjellet her, men trenger ikke tåle ekstremvær eller vintervær da jeg aldri kommer til å få lurt med mannfolket på tur i sånne omstendigheter.. Maks 2,5 kilo Ok, snurr debatt!
 14. Hahaha, herlig! Det får meg i øvrig over på neste spørsmål sånn for å hijacke min egen tråd: Hva slags telt skal jeg investere i til familien her over? Nå ble vi jo coronafaste i USA sånn at jeg ikke fikk hentet meg utstyret mitt (skulle hente det i påska), så det må kjøpes et lett tremannstelt med god takhøyde og plass til en mann på 190. Hva skal man velge da? Og gamleposen gikk ned til sånn -18, den har vært med på så mange turer nå at den har blitt litt flat og varmer ikke så godt mer. Fryser rundt -12 i den nå, så da må jeg ha en ny i det kalde segmentet. Tenkte at å kjøpe en sånn pose som går helt ned til -25 (som jeg regner med at denne gjør for oss damer) så har jeg liksom sikret meg hele spekteret
 15. Hvis du ikke har kjøpt allerede så er warmpeace viking 900 et godt alternativ i kategorien gode poser til ikke alt for mange penger. Den finnes også i en liten størrelse så den kan passe deg akkuat så du slipper varmelekkasje. https://www.hektapatur.no/sove-ute/soveposer/4-sesongsposer/warmpeace-viking-900 Jeg tror heller ikke du skal overtenke det med fiber og fuktighet. Det er lettere å bære med seg en dunpose siden den ha mindre volum og er lettere. Om du skal sove ute under åpen himmel så kan du heller ta med deg en jervenduk.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.