Gå til innhold

Sovjetunionen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 032
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  14

Sovjetunionen vant dagen sist 10. september 2018

Sovjetunionen hadde mest likt innhold!

Om Sovjetunionen

 • Rang
  Blogger, instagrammer, psykolog
 • Bursdag 16. jan. 1984

Profil

 • Min blogg 📰: https://www.psykologmedsovepose.no/

Profile Information

 • Gender
  Female

Nylige profilbesøk

6 822 profilvisninger
 1. Denne har jeg også, men den største versjonen. Det er den sjette og siste batteribanken jeg har kjøpt. Kjøpte den i 2018 og grunnen til at det var den siste er at det er den beste, den holder mye lenger enn de andre jeg ha, blir ikke dårligere med tiden og lader skitbra. 2 år og holder koken godt. De andre måtte jevnlig byttes ut.
 2. https://www.psykologmedsovepose.no/blogg/2019/7/12/hvordan-f-din-ikke-friluftsinteresserte-partner-med-p-tur Skrev i min tid et blogginnlegg om temaet, med en god dæsj humor innbakt. Kan i øvrig avsløre at jeg har en semi-friluftsinteressert mann med på tur inni mellom og gikk på en skikkelig smell på en femdagers tur i Lofoten med utett telt (derav mitt litt anstrengte forhold til Helsport, beklager alle Helsportfans). Vil anbefale små doser, nydelig vær, langt nok telt, godt liggeunderlag (selv om de insisterer på noe annet), god planlegging, god mat og lite mygg. Så kan du ta de andre tingene når han har bitt på kroken med søkke og snøre.
 3. Jeg har lastet den ned dersom det skulle være bruk for det @Bjarne H.S. Er det Jan du har kontakt med? I så fall kan jeg skrive til han direkte.
 4. @northern_fov egentlig skulle vel det Hilleberg Helag som komme i 2021 være ideelt for deg. Jeg sikler på dette, dessverre kommer det først ut til neste år: https://hilleberg.com/eng/about-us/news/2020-06-09/ Ang yttertelt som kona di ville ha, så er jeg jo enig der. Ytterteltene på orion 3p er ganske store da, men selvfølgelig ikke tunnelteltstil. Det er kanskje verdt et forsøk å vise det til henne i oppslått tilstand? Det er familieteltet vårt og vi er veldig fornøyd. Det pluss evt tarp.
 5. Jeg skal være ærlig og si at jeg ikke så den delen av svaret ditt der du anbefalte et annet telt. Det er Robens teltet som trådstartet lurte på å kjøpe, som veier 4,9kg og som jeg mente at ville være litt i overkant for lengre turer. Da var det nok mer en tilfeldighet at de to veide like mye og at du trodde jeg prata om det du anbefalte til kanobruk.
 6. Nå ble jeg litt forvirra her, er det noen som har diskuter Greencone etter du foreslo det?
 7. Jeg har satt opp store telt litt skjevt og med grantrær i forteltet, det er bare koselig det! Så lenge det er sånn nogen lunde jevnt der dere skal ligge så går det jo fint. Men ja, smakssak det der. Lofoten er litt lav under taket for min smak, men er du ok med det så er det jo et kjempefint telt. Mulig 4p versjonen er litt høyere. Lofoten kan du vel ta av kortsiden på, det er en utrolig digg tilleggsfunksjon. Om den er verdt de ekstra pengene er et annet spørsmål..
 8. @northern_fov Hittil er jo datteren min bare 1,5 år og de er jo som kjent litt mindre mobile før det, men på basis av erfaringen med å ha en krabbende og svært interessert og aktiv liten fis på tur synes jeg at prinsippet er at du må ha marginer for feil. Altså at området der du skal kokke må være stort nok til at junior glemmer seg og kommer farende uten at de løper rett inn i gassbrenneren. Synes det er godt tenkt med tunnelltelt. Jeg har selv et Exped orion UL 2p som jeg bruker med Emma, men jeg er usikker på om jeg ville kokket i ytterteltet med mindre jeg hadde veldig god kontroll på henne. Hun er jo så liten at hun glemmer hva jeg har sagt på 2 sek, så å ha en brenner midt i utgangen er ikke ideelt. På en annen side: Unger lærer veldig fort og hvis du klarer å ta den der "nå skal vi lage mat og her er brenneren, husker du hvor forsiktig du skal være rundt den?" praten mange ganger, forberede han på det på forhånd og sånn, så kan det gå knirkefritt. Jeg tror @Tessatroll er den som absolutt har mest peiling på dette. De e en stor gjeng der ungene har vært med på tur hele tiden. Ang teltene ville jeg gått for det letteste, det blir fort sinnsykt tungt iallfall hvis du er alene med mini. Robens teltet ser fint ut det, men det veier 5 kilo. Sekken min veier fort oppi 20+ kilo når jeg er på alenetur med Emma og hvis jeg i tillegg på bære henne på nakken så ja.. Det blir tungt. Jeg er absolutt ingen gramjeger, men tur med barn så går jeg for lettere ting.
 9. Det er med baldakinfunksjon. Det regnet ikke da jeg var ute, men jeg regner med at den kan være ganske kjekk. Iallfall hvis det regner rett ned😅. Lover å teste den på neste tur. Alle amerikanere går jo med vandrestaver, så de bruker jo dem om de skal sette de opp. Jeg tror jeg ville festet de i trærne rundt det skulle regnet på turen nå. Er du fornøyd med ditt? Sånn generelt er jeg vledig happy med kjøpet. Det er utrolig lett og har god romfølelse, mange praktiske løsninger inni og helt ok yttertelt. Ikke spesielt praktisk å sette opp innertelt først, men med litt trening tror jeg det er mulig å legge ytterduken over og sette det opp sånn. Da unngår en iallfall å få vått innertelt. Tror heller ikke jeg hadde tatt det med på fjellet en høstdag. Det passer fint i det amerikanske klimaet også, er veldig kjekt å kunne rulle opp begge sider så det blir skikkelig med lufting (det er jo så hysterisk varmt her). Har bestilt 4 manns på REI nå, de har 4. juli salg, dessverre var den utsolgt og må bestilles inn. De har jo helt fantastisk garanti der: Hvis jeg ikke er fornøyd med teltet, kan jeg bare levere det inn og få pengene tilbake Så ja, det skal jeg benytte meg av og teste om tremannsen er stor nok til oss. Inntil videre tror jeg mannfolket var mest keen på løsningen der vi har med to telt, så han kan sove alene i det andre teltet 😅😅. Ellers har jeg kjøpt et big agnes underlag nå også, bare for å teste. Vi mangler ett og disse var rimelig billige, så nå prøver vi.
 10. Endte faktisk med dette teltet. Det er skikkelig finfint! Det er litt smalt til alle tre når vi har en dobbeltmadrass fra Exped pluss en enkeltmadrass, vurderer å kjøpe copper spur 4, men det er jo 240 bredt. Det er... Veldig stort.
 11. Jeg visste ikke det, kan du si litt mer om det? Jeg trodde Helsport var helnorsk og biddro til verdiskapning her.
 12. Heisan! Noen som har prøvd dette? Jeg pleier normalt å anbefale folk å kjøpe Exped, men nå har svogeren min ignorert rådet og kjøpt dette fra ME. Det ser jo unektelig ut som en Exped rip off, uten at det nødvendigvis er noe feil. Er det noen som har testet det og kan si om svogeren har gjort et bra eller dårlig kjøp? https://www.mountain-equipment.com/products/aerostat-synthetic-7-0-mat
 13. Jeg bor i USA om dagen og jeg kan garantere deg at de folka blir grineglade om dere kjøper amerikansk utstyr iallfall. 30 millioner amerikanere er arbeidsløse nå, så om du investerer i et tarptent eller en zpack så skal jeg love deg at pengene havner et tiltrengt sted. Jeg skjønner tanken med å kjøpe norsk, men har egentlig akkurat utstyrsprodusentene som lager friluftsgreier lidd i denne krisen? Friluftsutstyr har jo solgt som hakka møkk. Jeg mener ikke at vi ikke skal støtte norske produsenter, men jeg er bare usikker på om de faktisk har gjort det dårlig nå eller om de faktisk har hatt en bra periode siden friluftsliv og sosial distanse rimer så fryktelig godt med hverandre. Jeg er imidlertid veldig for å støtte norske matprodusenter, norske restauranter, norsk reiseliv, alt av små norske bedrifter, særlig treningssentre og nisjebutikker. Jeg tror virkelig det er tiden for å ta både en og to pauser på turen opp til fjellet, samt kjøpe en full middag på begge raster, helst på en lokal sjappe, sove på ei fjellstue på veien hjem, ta med ungene i den lokale klatreparken og kjøpe et drop in på det lokale treningssenteret.
 14. Jeg har begge teltene (Exped orion UL i to str, ja jeg har for mange telt), 3ul til når vi er alle tre på tur, og 2ul når jeg og juniorinnen og bikkja er på tur alene. Jeg synes 3p er for stort til to og 2p er for lite til tre. Det perfekte kompromiss er sikkert UL 3p, det er bare 200g mer enn 2p uansett. For mye plass er jo et luksusproblem i telt.
 15. Kan skrive under på at orion UL er et veldig bra telt som egner seg godt til to voksne og et barn. Det er høyt under taket, hvilket er en stor fordel når man skal styre rundt med bleieskift og eventuelt amming, du kan fint sitte i en sånn liten stol der inne og amme eller gi flaske f eks (med mindre du er ekstremt høy). Veldig praktisk telt! Egner seg veldig bra til tur med barn. Ville skrevet til utedepot og spurt om de har på lager, eller bestilt fra utlandet
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.