Gå til innhold

Sovjetunionen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  907
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  14

Sovjetunionen vant dagen sist September 10

Sovjetunionen hadde mest likt innhold!

Om Sovjetunionen

 • Rang
  Blogger, instagrammer, psykolog
 • Bursdag 16. jan. 1984

Nylige profilbesøk

4 781 profilvisninger
 1. Sovjetunionen

  Helsport Fjellheimen Camp 2, erfaringer

  Er det trek, pro, extreme eller superlight?
 2. Sovjetunionen

  Sovepose til 3 åring

  Takk, herlig med litt oppmuntring Og JA jeg er teltnerd og dette med telt til veslejenta, Alma og meg var jo noe av det første på innkjøpslisten (til pappas store fortvilelse, hehe). Jeg har jo Exped orion UL 3p som funker veldig i skogen det meste av året, ellers blir det jo Hilleberg unna til sommerturene tipper jeg og Exped orion 2p til vinterturene der det er litt mer vær Skal ikke si meg fri for at det blir litt utbytting inni mellom også. Tenker jo at souloen også funker med baby, men jeg er redd Alma blir småsur dersom veslejenta plutselig tar godplassen hennes i hjørnet der 😛
 3. Sovjetunionen

  Sovepose til 3 åring

  Skjønner det er veldig forskjellig hvordan folk opplever det, for noen går det veldig fint, for andre er det helvete på jord. Jordmor mente det kunne gå veldig fint, litr avhengig av hvordan baby er. Hvis det skulle gå veldig greit så er det jo kjekt å være litt forberedt så man slipper å være kjempekreativ på søvnmangel. Hvis man ligger i rugg og sliter med å få hverdagen til å gå rundt så blir man jo bare hjemme.
 4. Sovjetunionen

  Sovepose til 3 åring

  Ja, på den ene siden tenker jeg jo at spedbarn er vanskelig på tur, på den andre siden så er hun jo faktisk nettopp stasjonær. Hun får jo også lett plass i posen min og kan flyttes rundt bæresele. I tillegg har jeg ferdig temperert mat med (naturen er _genial_) så det er jo veldig enkelt og greit. Dog, skjønner at det ikke er så lett altså (har jeg fått fortalt av alle vennene mine som har barn, men som aldri har vært ute en natt i sitt liv 😛 )
 5. Sovjetunionen

  Ut på tur - bra før mental helse!

  Hvis man er ekstra nerdete kan man lese denne rapporten fra friluftsrådet i Danmark, det er den beste oppsummeringen av forsknigen som jeg har funnet og den viser svært gode effekter av bare å være i naturen. Denne er fra 2017 også, så det er nytt og fint https://www.friluftsraadet.dk/sites/friluftsraadet.dk/files/media/document/Forskningsoversigt_kort version.pdf
 6. Sovjetunionen

  Sovepose til 3 åring

  Herlig! Kjempefine tips det her. Jeg vurderer å starte en egen baby på tur tråd i øvrig for å se hva folk har gjort de første månedene. Sånn etter 6mnd tenker jeg det er lettere (pluss at det er sommer), men det hadde vært moro å få henne med før det også. Takk for bra innspill Godt tegn at veslejenta sov hele natta igjennom første teltnatt ❤️ Skjønner også at jeg må bli komfy med primusfyring i telt når jeg skal ha med barn de neste årene. Alt annet kan bli kaldr.
 7. Sovjetunionen

  Sovepose til 3 åring

  Ah knallbra! Det er jo et veldig godt tips da, et fleecepledd er både billig, lett tilgjengelig og enkelt å ta med. Det drar brodern glatt på dersom det blir kaldt. Ah så kult med lik termin Jeg trodde jeg skulle håpe hun kom litt senere, men kjenner at før-er-bra prinsippet begynner å komme. Livet som hval har sine begrensinger 😂 Men, hvordan gjorde du det med turer og sånn med jenta de første månedene? Må understreke at jeg ikke er en sprø og ansvarsløs person og selvfølgelig vil vente til hun er klar og temperaturen er fornuftig, men samtidig vil jeg være forberedt sånn at vi kan dra på overnatting så snart hun og jeg er klare . Lurer særlig på sånn som beleiskift og amming i minusgrader, gjør man det bare inni jervenduken/dunjakka?
 8. Sovjetunionen

  Sovepose til 3 åring

  Ok, supert, da tar jeg nok den. Den så fin og solid ut den her, men nå har jeg ikke fått sett på den enda (jeg ser med fingrene), skal innom Braasport i kveld.
 9. Sovjetunionen

  Sovepose til 3 åring

  Ja, problemet er at hun bor i Berlin så vognposene er nok litt for vassne til norske forhold. Tipper hun først kommer til å dra på tur til sommeren, så jeg kjøper en sovepose hun kan vokse i. Men: får en liten jente selv snart, nærmere bestemt nyttårsaften, kan du anbefale en bra voksipose som holder til vintertemperaturer?
 10. Sovjetunionen

  Sovepose til 3 åring

  Heisan fjellfolk! Hvilke soveposer anbefaler dere til en jente på 3år? Den bør i utgangspunktet holde henne varm ned til -5 grader, men jeg vet at det kan bli litt vanskelig å forutse siden jeg ikke vet hvor frossen veslejenta er. Bakgrunnen er at jeg skal kjøpe en sovepose til niesen min på 3 år. Hun har en ivrig turpappa som gjerne vil ha henne mer med ut og da stiller tante Monsen (meg) selvfølgelig med turutstyr til jul. Problemet er at svært få barneposer har temperaturangivelse og de jeg har fått fingrene i fremstår som sommerposer for meg. De andre nevøene mine har fått hver sin Isbjørn sovepose. Har snakket med Isbjørn og de foreslo en barents til henne, det ble imidlertid 2000 kroner og umiddelbart tenkte jeg at det virket litt mye. Tipper hun vil bruke den et par netter i året. Har kikket på denne: https://braasport.no/produkter/utstyr/turutstyr/soveposer-og-liggeunderlag/soveposer/lilte-star-exxp-barnesovepose/18131/papaya-lava?gclid=EAIaIQobChMIm6Gdgsz03gIVEY4YCh0t5AarEAQYAyABEgIF5_D_BwE
 11. Sovjetunionen

  Vinterpose, Ajungilak Tyin

  Nei, den der RAB sleep limit virker veldig optimistisk. Sprøtt at de selger rene dameposer og oppgir herretemperatur som veiledende temp, det er mildt sagt misvisende og kan i verste fall føre til skikkelig farlige situasjoner.
 12. Sovjetunionen

  Vinterpose, Ajungilak Tyin

  Siden Rab neutrino har sleep limit på -20 for menn er der ikke helt off å anta at grensen for kvinner ligger rundt -10/-12. Hvis man ser på forskjellen på menn og kvinner blir større og større dess varmere en pose er og det ligger typisk rundt 8-10 grader når det blir såpass kaldt. Det irriterer meg alltid at Rab ikke EN tester posene sine (mulig denne er for varm til å bli testet uansett), det gjlr de vanskelig å sammenligne med resten av markedet, pluss at man må gjette på dametempen, men det er en annen rant. Ellers pleier det ikke være problem med kondens og dunpose så lenge jervenduken din er foret. Da setter kondensen seg i syntetforet til jervenduken og posen holder seg tørr og fin. Bruker jervenduk og dunpose hele tiden på vinteren, posen er aldri så tørr og fin som da. Ellers er varmeflaske et godt alternativ om man fryser. Man kan kjøpe gammedagse varmeflasker på Fretex som holder 1,5-2l vann, de er knallbra og holder seg varme hele natta. Har hørt noen bruker vannflaska også, det funker sikkert fint det også så lenge den ikke lekker.
 13. Sovjetunionen

  Dunsovepose og hengekøye - risikosport?

  Dunposen min har vært dekket av islag på 3-4 mm etter netter i både telt og hengekøye og det har gått helt fint. Er noe rip-stop nylon, tynne greier, absolutt ikke vanntett, men det funker helt fint.
 14. Sovjetunionen

  Vinterpose

  Obs: @Tessatroll har kuldetoleranse som en mett isbjørn 😅. Har ei venninne med warmpeace 1200 og hun frøs der comf tempen gav seg, men hun er grådig fornøyd med posen. Har ei anna venninne med lamina z, vet hun også liker den. Den er imidlertid gigantisk i pakket tilstand.
 15. Sovjetunionen

  RAB Summit 800 - hvor varm?

  Vet dessverre ikke noe om posen, men som frysepinn kan jeg anbefale Fretex sine old-school varmeflasker. De tar nesten 2 liter kokende vann og holder seg varme hele natta. Det har reddet vintercamping for min del, selv om jeg har en pose som holder ned til -29. Vet man kan bruke vanlig vannflaske også, men jeg synes definitivt at de gamle greiene her er bedre.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.