Jump to content

Sovjetunionen

Aktiv medlem
 • Posts

  1,093
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Sovjetunionen last won the day on August 3

Sovjetunionen had the most liked content!

Reputation

1,479 Excellent

About Sovjetunionen

 • Birthday 01/16/1984

Profile Fields

 • My blog: https://www.psykologmedsovepose.no/

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

11,666 profile views
 1. Ville sendt disse bildene til @hilroyskorep på Instagram. Råflinke skomakere på Lillehammer, gir gode og nøkterne råd, folk som har svært god kunnskap om sko. Har fiksa mannen sine gamle fjellsko, kan helt sikkert også få de fiksa der. Min erfaring med skomakere er at det er stor forskjell på hvor faglig dyktige de er, Hilroy er kvalitet.
 2. Jeg elsker fjellforum, det er så mange hyggelige folk som kan gode plasser og er hjelpsomme! Min go-to i når det gjelder turtips med barn har lenge vært Martin Kvist, han med bloggen Fantastiske marka og har alltid kommet med masse gode forslag når jeg skulle ut med min lille knøtt. Han har nå skrevet en bok med masse fine turer i Oslomarka, hvilket både er bra siden alle burde ha en Martin i sitt liv og litt stress siden alle de gode plassene nå finnes i bokform. Men vi snakker altså MANGE turer, de er godt beskrevet og han har også markert teltplasser rundt vannene. Vi snakker en fyr som har gps koordinatene på gode leirplasser de fleste steder i marka, dette er en nerd med stor N, og det kommer oss til gode :D. Om det er noe forvirring så svarer han kjapt på spørsmål på instagram også, så jeg ville kjøpt den om jeg var deg. https://www.norli.no/boker/hobby-og-fritid/reise/turguider/oslomarkas-beste-turer Og jeg kjenner altså Martin om det skulle være noe tvil om at dette kanskje ikke er en helt objektiv anbefaling.
 3. Jeg vet at Seleverkstedet på Lillehammer lager slike for Tentipi om du vil ha noen til å gjøre det for deg. De kan sikkert svare på spørsmål også om du vil høre med de hvordan de gjør det og hva de bruker med tanke på å kunne gjøre det selv. Noen andre man kan høre med for å finne ut hvilken løsning som er best, er Arctic Lavvo om det er bomullstipi, evt Barents outdoor om det er "teltstoff". Det ville vært mitt første skritt iallfall. Ellers er det sikkert en gjeng med DIY på Youtube som har gjort dette, men jeg regner med at du har sjekka det om du skriver her.
 4. Når jeg så den kuken på veggen måtte jeg tenke på det her, husker jeg leste om det for noen år siden og fant jammen igjen artikkelen. Det var iallfall ikke bedre før: https://gemini.no/2003/04/griseprat-i-tusen-ar/ I andre været: Jeg var på lavvotur i sommer hvilket innebar telting på rimelig godt brukte plasser for bobil/teltturister, nærmere bestemt Venabygdsfjellet. Her var det vel en fem-seks bobiler, fem-åtte telt til enhver tid. Jeg så ikke ett grann søppel noe sted, ikke dopapir under steiner, ikke halvbrente ølbokser i bålgroper, ikke engang sånne små fester rundt brødposen lå og slang noe sted. Og det er ikke do der, så nødne får gå i bobilen eller ta seg en tur oppi lia. Vanligvis er det jo dopapir så fort du kommer utenfor synsvidde. Så det er åpenbart mange som er skikkelig flinke også. Altså: jeg er enig med trådstarter i at dette er håpløst, det er ikke det.
 5. Noen som har testet packraft med tzip og har lyst til å fortelle hvordan det var? Skal padle dobbelt packraft på lengre tur med barn og vurderer muligheten, det er p.t en svært overlastet packraft og barnet får ikke noe utsikt, sitter bare og kikker inn i rompa på sekken (hvilket jo er ok, men tzip virker mer praktisk).
 6. Kan noen glade friluftsfolk kjøpe denne røveren av en sovepose? Snakk om bra kvalitet for god pris, skulle gjerne kjøpt den selv, men kommer jeg trekkende med EN sovepose til, så tror jeg mannfolket skiller seg: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=302877854 (det er altså ikke jeg som selger den, kjenner ikke selger, bare snublet over annonsen)
 7. @Espen Ørud Kjapt lavvospørsmål: Har du opplevd at ovnen forsvant ned i snøen når du fyrer på vinteren? Eldfell ovnen har noen smarte bein du kan putte trestokker under så den ikke synker ned. Winnerwell har fire spisse bein som jeg ser for meg at forsvinner ned i snøen når man får fyrt opp skikkelig. Erfaring med dette?
 8. Ja, det hadde jeg nok forsøkt med tresesongersposen min også. Godt tips å skylle de først! Dette er en spesialsydd sovepose med 800 fp dun og superlett stoff som skal holde mini varm ned til 20 minus så det er en utrolig fluffy og dunfylt sak. Siden produsenten sier industrimaskin så går jeg for det. Utrolig god kvalitet forresten, kan varmt anbefale roberts om man skal investere i en skikkelig sovepose. Sånn bare for å spore av mitt eget innlegg.
 9. Ja, hvilket nærrenseri har du funnet på Hedmarken? Har tenkt på Marihøna på Lillehammer, de renser iallfall dundyner. Uten å derailer diskusjonen helt så har jeg mer tiltro til lokale renseri enn de store i Oslo, men det kan jo være bygdemennesket i meg. Jeg har også tenkt på Trondheim Damprenseri, kan høre med de, men jeg mener at de hadde sluttet å rense soveposer da jeg kjøpte dyne i 2020 fordi det ikke lønte seg, for mye jobb og for lite penger. Jeg sa de burde sette opp prisen så det lønte seg, dette er jo en tjeneste man glatt kan betale en del for. Å få rens og påfyll av dun på en pose mellom 8 og 12 000 gjør jo at man ikke trenger å kjøpe ny så jeg kunne godt betalt en del for de. De tok 750 den gangen tror jeg, alt for lite.
 10. Etter å ha kikket lenge og vel og lest og ringt rundt og fandens oldemor og jeg har også en knapp på Winnerwell. Nærmere bestemt den her: https://www.speidersport.no/winnerwell/125985/ovn-l-winnerwell-nomad-view-cook-camping-l Den ser ut til å ha god kapasitet, godt innsyn, har pipa bak og rister på sidene. Tror også den kan bli varm og god. Fikk testet Eldfellovnen på tur og den var veldig varm og god, ble faktisk alt for varmt til tider siden tre kubber =badstue. Veldig fin å kokke på på den måten av varmen var ok jevn. Det som irriterte meg litt med den var at pipa var foran, da kunne jeg ikke sitte foran, se flammen og lage mat samtidig. Jeg måtte rundt og på siden for å kokkelere, og rundt foran for å legge på og styre trekken hvilket var veldig upraktisk. Den har heller ingen rister osv til å sette gryter og tallerkner på hvilket jeg savna. Å sitte med døra åpen gav veldig god stemning da, men da måtte man sitte foran ovnen. Har prøvd en sånn ultralight titanovn også, nortent sin, men jeg tror ikke den klarer å fyre opp en lavvo med diameter på 5,3. Den sleit med å fyre opp en nortent gamme (og jeg fyrer som min far: hardt). Fordelen med Eldfell foran de andre er at man har plass til alt av rør inni. På Winnerwell må tre rør fraktes utenfor ovnskroppen. Ser for meg at det bli mye volum og potensielle bulker. Takk for mednerding, alltid hyggelig!
 11. Ja, enig, den ser knallfin ut.
 12. Ja, stemmer at mn kan gjøre det og det stemmer også at jeg vet det men kjekt å nevne i et sånt forum uansett. Det er en diger vinterpose med mye dun og jeg har sånn liten vaskemaskin med maks 5kg. I følge produsenten så er hjemmemaskinene for små, så man må på vaskeri med store maskiner og stor tørketrommel. Og da er det like greit å sende de på vaskeri. Men dette er jo den soveposen som er skreddersydd til mini, dunpose med høykvalitetsdun og masse morsomme barnedetaljer så jeg er litt redd for å bare sende den avgårde til det lokale vaskeriet. Mulig jeg sender det til roberts i Polen.
 13. Er det noen her som kan anbefale et renseri som er gode på dunsoveposer?
 14. Jeg skal investere i en lavvoovn som skal brukes i en tentipi lavvo 9bp. Valget står mellom https://www.fjellsport.no/merker/frisport/frisport-3000-medium-ovn-grey https://tentipi.no/products/eldfell-vedovn https://www.hektapatur.no/sove-ute/telt/lavvo/lavvo-ovn/nortent-lavvo-ovn?gclid=Cj0KCQjwnf-kBhCnARIsAFlg490qgCOrTL51S4L1hkTIb027BGlLyZgrtEOMkzudFv_T4-wOPFtOC2oaAmyhEALw_wcB Og jeg er jo interessert i å vite hvilke erfaringer folk her inne har gjort seg med de ulike ovnene. For eksempel hvordan frisporten er på å holde på varmen, er det noen som har erfaring med det? Jeg vet at nortent sin er varm når det er brenne i den og kjølner ganske fort etter det. Eldfell har jeg inntrykk av at holder varmen en god del lenger (skal teste den til uka). Ideen min var opprinnelig at jeg ville kunne se inn i flammene, jeg ser dog at f eks Eldfell ovnen er veldig effektiv i bruk så det frister jo. Det ryktes også at en del bare fyrer med åpen dør når de skal ha bålkos, så det kan jo være en mulighet. Noen som gjør det ene eller det andre og har noen erfaringer? En annen ting med frisport var at jeg jo må kjøpe på en hel skoleklasse med piperør og jeg ser for meg at det blir utrolig stort volum å dra rundt på. Noen som har erfaring her? Tentipien blir jo over 3m høy så det blir mye pipe. Eldfellen har jo pipa i ovnskroppen så vidt jeg skjønner og nortent sin er jo to små sammenkrøllbare rør så det er det enkleste.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy