Gå til innhold

Sovjetunionen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  942
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  14

Sovjetunionen vant dagen sist September 10 2018

Sovjetunionen hadde mest likt innhold!

Om Sovjetunionen

 • Rang
  Blogger, instagrammer, psykolog
 • Bursdag 16. jan. 1984

Profil

 • Min blogg 📰: https://www.psykologmedsovepose.no/

Profile Information

 • Gender
  Female

Nylige profilbesøk

5 490 profilvisninger
 1. Har hatt allak også og det er et helt fantastisk telt, tror du blir veldig fornøyd. Jeg solgte mitt fordi det var litt tungt og stort til en og litt for lite til to, men ellers var det jo et supert telt. Den utsikten når du ligger i soveposen og kikker ut er bare helt priceless.
 2. Hva var det dere ikke likte med reinsfjell pro?
 3. Ja, jeg opplever det som vindstabilt. Jeg har Orion UL 3p og har brukt det vinterstid bl.a i Trillemarka da det var vindt rundt 9m/s, det er selvfølgelig ingen vill vindtest, men det var snødrev og greier og det gav ingen problemer der iallfall. Jeg ville ikke tatt det med på fjellet vinterstid, men som tresesongerstelt står det nok i det meste og under tregrensa fungerer det fint til 4 sesonger. Kanskje ikke hvis det er meldt tidenes vinterstorm, men ellers.
 4. Stemmer at det er en dårlig ide ja, siden dunene forsvinner fra akkurat den delen som henger over stanga. Da får du en kulderenne akkurat på midten av posen og det er litt kjipt. Hadde min hengende over klesstativet mitt ei stund og måtte riste og styre for å få dunene jevnt fordelt igjen. Bedre å la de ligge utstrakt som det foreslås her.
 5. Og beklager svar på noe annet enn det du spør om, jeg har sommerferie og det er så fristende å legge ut søte hundebilder, lykke til med hund!
 6. Mye annet gøy å velge mellom der ja. Jeg har en sbina inu som heter Alma, du kan se henne på @psykolog.med.sovepose. Hun er en helt nydelig turhund og kan lett funke som varmeflaske i soveposen, den har teflonpels, så det meste av skitt og søle preller av hvilket er ekstremt praktisk i telt, de markerer når ukjente og dyr nærmer seg leiren, men kan oppdras til ikke å bjeffe i leilighet. Er rolig inne og et fyrverkeri ute, skikkelig arbeidsjern.Vår er helt nydelig med barn og kan gå løs når det ikke er snø og ikke båndtvang. Ganske sta rase, så man må oppdra de ganske konsekvent, men det er vår første hund og vi fikk det til fint. For å ta en annen ting: Jeg vil anbfale deg å se på individet, ikke rasen. Det er veldig stor forskjell på individene innenfor rasen og selv om en rase skal være det ene og det andre, kan den valpen du får være helt annerledes. Shibaen har for eksempel veldig god og varm pels, men akkurat Alma har deilig myk, men dessverre litt kald pels. Hun må derfor ha ekstra dekken på om vinteren hvis vi er på telttur der hun blir stående stille. Det vil si: til "normalt bruk", for eksempel ta med shibaen på et skitur med bålpause, vil ikke være noe problem, men når den står ute i et par timer på kvelden mens vi sitter ved bålet, da fryser hun. Hvis jeg var mye ute, så ville jeg aldri valgt en hund som har dårlig pels, det er slitsomt å passe på at de hele tiden har det varmt nok.
 7. Har hatt både reinsfjell sl 3p, orion UL 3p og orion 2p (og allak). En grunn til at reinsfjell sl ble solgt ganske fort var at ytterdøra bare kan åpnes nedenfra, hvilket er helt rekordhåpløst når du skal lage mat, sjekke været eller bare ha litt ekstra lufting fra topp. En annen ting var at bardunene strammes fra pluggen vs fra festet pp teltet, det er også kjelkete om du har bardurnert med en stein og mp stramme opp litt. Kan sikkert knytes opp og festes på nytt. Sjekk om Helsport har fikset disse tingene før du evt kjøper teltet. Kjøpte orion UL3p og har ikke sett meg tilbake, det er også lettere å sette opp i vind siden du kan plugge det ned først og deretter sette i stengene, det gikk ikke på mitt reinsfjell. MEN det var førsteutgaven av SL 3p så det kan jo hende de har fikset litt på det.
 8. Har ikke med barnevogn med sånn kasse, så det er ikke et alternativ men ellers er det nok en god ide.
 9. Her var det mange knallgode ideer, tusen takk folkens! Sånn umiddelbart falt jeg litt for @esphojo sin ide med de skuffene til IKEA. Har hatt en sånn selv og vet den er sammenleggbar og veier så og si ingen ting. Tenker de forholdsvis lett kan stroppes på sekk, dessuten er det vel bomull så det er pustende hvilket skal være bra :D. Ellers er det jo en veldig fin ide med babynest @Leinad og @Marius Engelsen det er litt mer jobb å lage, men til gjengjeld tror jeg podinnen kan bruke det lenger. Er litt redd det blir veldig mye volum, egentlig skulle man ha laget et med store kanter i dun, men da flyr vel pengene fort 😛. Det med reiseseng er jo også smart @Terka må stikke innom og se på de først, de må vel kles med noe hvitt inni så hun ikke ser ut den lille utforskeren. Men ja, veldig bra ideer! Tusen takk, nå skal det testes her så vender jeg tilbake med bilde når det er ferdig
 10. Heisan flinke fjellfolk! Jeg skulle gjerne hatt noen innspill på DIY prosjektet mitt: teltturvennlig babyseng. Nå har jeg vridd hodet mitt i alle retninger og finner bare èn, ikke særlig god løsning og jeg tenkte at dere kreative DIY folk kanskje hadde en bedre ide til hvordan man gjør dette, alle innspill er velkomne! Her er saken: Jeg har med en 4.mnd gammel baby på tur og jeg trenger å lage noe til henne som gjør at senga hun har i teltet ligner babysengen. Babysengen hennes er ganske liten, har fire vegger (selfølgelig) og er bekledd med sånn sengebeskytter til babyer (legger ved bilde av sengen). Madrass har jeg allerede (exped synmat) så det er sidene som skal lages. Saken er at når hun ligger ute i teltet, har hun ikke disse veggene som blokkerer for innsyn og utsyn, hvilket gjør at en nysgjerrig baby ser ut på verden i stedet for å ta seg en svært tiltrengt lur. Dere med barn vet at dette potensielt betyr overtrøtt baby hvilket ikke er morsom verken for henne eller meg. I tillegg liker hun å ha ansiktet inntil noe når hun sover, hvilket hun heller ikke får når hun ligger på en madrass i et telt. Jeg trenger altså en slags lett, komprimerbar babyboks som jeg skal bekle med sengebeskytter inni. Det første jeg tenkte var å ta en banankasse, skjære av ene kortsiden, bekle den med madrassbeskytter og bruke den. Jeg regner dog med at det: 1. går fort i stykker, papp blir fort slarkete og vil miste formen og 2. når vesla bokser borti det (hvilket hun gjør), vil det gi etter med mindre jeg har bunnen i kassen med. Om jeg har bunnen i kassen med må jeg ha med ny madrass osvosv. Er det en annen genial løsning jeg ikke har tenkt på? Altså lett kasse med ca 20 cm høye vegger. 3 eller 4 sider.
 11. Smart, da kan man sikkert tape fast smokken også, det hadde redusert tiden det tar å legge junior med omkring 70%.
 12. Tusen takk for svar alle sammen, det er helt knall. Høres jo ut som dette bør være rimelig grei skuring om man har med en skikkelig redningsvest til junior. Fordelen med at hun er såpass liten er at hun ikke er så mobil enda, er nok mer skummelt med bikkja da (som nok får bli hjemme de første turene). Ser du har Kipara @Walle er du fornøyd med det?
 13. Vet de driver og utvikler en ny linje med telt ja, bl.a lettere versjoner av de teltene de allrede har, det ligger tre nye på hjemmesiden: https://www.bergans.com/no/katalog/utstyr/telt?
 14. Er det noen av dere som er erfarne packraftbrukere som kan si noe om baby/veldig små barn i packraft (under ett år)? Det gjelder veldig korte turer på stille skogsvann, typ ro ut til en holme i et av småvannene i marka på sommerstid f eks. Usikker på hvor stabile disse tingestene er og hvordan det er å ha med en baby (5mnd og oppover, hun vokser jo:).
 15. Har hatt begge teltene og det stemmer at orion har brattere sidevegger og dermed en del bedre romfølelse. Jeg likte ikke hvor skrå veggene var på reinsfjell 3p. Redigert: jeg hadde reinsfjell SL, ser at pro er litt høyere så det kan hende veggene blir rettere.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.