Jump to content

Magnus Hole Olsen

Aktiv medlem
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

About Magnus Hole Olsen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Magnus Hole Olsen's Achievements

 1. Du kan fint lappe fra utsiden. Grunnen til at man ofte vil lappe fra innsiden dersom det er mulig er at det ofte kan bli et penere resultat. I tillegg unngår man "kanter" som kan hekte seg i ting slik at lappen rives av. Men det løses lett ved å bruke en rund lapp og en tynn stripe aquasure rundt kanten på lappen når du limer fra utsiden. Selvklebende lapper er ofte fint å ha med på tur for midlertidige reparasjoner. Anbefaler i all hovedsak ploymarin 2-komponent pvc lim for permanente reparasjoner.
 2. Det avhenger helt av sekken, det finnes absolutt ingen fasit Men generelt sett vil det ofte fungere bra å bruke komprimeringsreimene på sekken (dersom sekken har det og de er lange nok og riktig plassert), 4 stk voile straps (ikke de minste, du må ha en litt lenger og kraftigere variant) eller ved å feste sekken med vanlige stropper som den packraften kom med. Vanlige stropper er jo også lett tilgjengelig i både sportsbutikker, biltema osv. og det er nok den løsningen de fleste bruker.
 3. Høres fornuftig ut. Boston ventiler er jo billig uansett, så det bør ikke koste de allverdens å teste litt forskjellig
 4. Det er nok brukt en billig ventil, vi selger 3 ulike merker som benytter boston ventil på packraftene og har aldri hverken opplevd dette problemet eller hørt om at kunder har problemet. Mulig du kan bytte ut lokket med et som er tett hvis du finner noe av bedre kvalitet i samme dimensjoner.
 5. Jeg er i Mandal denne og neste uke. Vurderer en tur oppe i mandalselva der de driver kommersiell rafting. Du må gjerne bli med.
 6. Aquasure fungerer, både med og uten cotol. Fordelen med å blande med cotol er at det blir mer tyntflytende og lettere å påføre. Men blander du i for mye går det ut over styrken 🙂
 7. Fossen Friluft er allerede nevnt. Ousland Oslo Outdoor kan være et alternativ?
 8. Du bør heller gjennomføre et faktisk kurs i elvepadling. Grunnkurs i elvepadling med kajakk er det mange som tilbyr, og et grunnkurs handler mest om å lese elv, lære å krysse en elv, kante osv. Dermed er det like relevant for packraft (du bør ha lårremmer). Kan anbefale Vått & Vilt på Voss, men antar at de fleste som arrangerer kurs vil la deg delta i packraften din og tilpasse kurset deretter.
 9. Bare å glede seg! De fleste blir positivt overrasket over hvor gøy det kan være med en liten plastbåt 😁👍
 10. Ja, en lenger modell vil ha større svingradius. Til gjengjeld vil lengden gi deg bedre retningsstabilitet og fart på flatt vann. Og for all del, du kan fint padle elv med en lang packraft uten problemer. Med mindre du skal ha tørrdrakt og hjelm og planlegger å ta kurs i elvepadling sånn at du kan prøve deg på litt større stryk anbefaler jeg deg å prioritere beinplass. Så lenge du er bevisst på valget du tar og hvilke fordeler og ulemper det er med ulike lengder, ulike design av skrog, materialvalg, spruttrekk/ww spruttrekk/ingen spruttrekk, TiZip og thigh straps osv. tror jeg du blir veldig fornøyd 🙂
 11. Ulempen er hvor god kontroll du vil få under elvepadling. For de fleste som kjøper i Norge er dette irrelevant da det ikke har så veldig mye å si for normal turbruk, men når du først kjøper packraft er det greit å være litt bevisst på hva du kjøper. Det blir dyrt uansett, og da bør den helst fungere bra i mange år fremover. Mange førstegangskjøpere tenker at en packraft er en packraft, men det er langt ifra sannheten. Det er forskjeller på design, materialer og håndtverk som vil påvirke ytelse, holdbarhet over tid osv.
 12. Vekt og pris er eneste ulemper. De fleste som kjøper uten spruttrekk uten å være veldig bevisst på det ender opp med å angre.
 13. Ta på deg skoene du typisk vil bruke og mål sittelengde med de på. Tipper jo da at den blir ca 112cm eller deromkring. Packraften du velger bør da være 122cm+ innvending (gjelder de fleste packrafts, men ikke alle). Du vil i de fleste packrafts da ha plass til å strekke ut beina helt, men noen modeller har sete og ryggstøtte plassert litt lenger fremme og med plass bak ryggen. Da kan du ikke bruke samme mål. Dette gjelder for packrafts og packraftere som skal padle på flatt vann og i sjøen. Dersom du skal padle i elv, både med og uten turutstyr anbefales det at du har en liten knekk i knærne så du får bedre kontroll. Skal du gjøre begge deler kan du løse det med en fotpute for elvepadling, eller eventuelt thigh straps. Skal du drive med skikkelig elvepadling skal du sitte med en skikkelig knekk i knærne, og du må ha thigh straps.
 14. Bruk Polymarin 2-komponent pvc lim til å feste lapper, ekstra festepunkter, finner osv. Aquasure/Aquaseal trenger luft for å herde, så du vil ikke få et like godt bånd under midten av lappen. Derimot er Aquasure/aquaseal helt utmerket for å tette små "nålehull" og for å fylle på "riper" i coatingen (vedlikehold). Bare husk å bruke så lite som mulig, og putt tuben i en plastpose i fryseren etter bruk. Så holder den seg til neste gang 🙂
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy