Gå til innhold

Magnus Hole Olsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Magnus Hole Olsen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Bare å glede seg! De fleste blir positivt overrasket over hvor gøy det kan være med en liten plastbåt 😁👍
 2. Ja, en lenger modell vil ha større svingradius. Til gjengjeld vil lengden gi deg bedre retningsstabilitet og fart på flatt vann. Og for all del, du kan fint padle elv med en lang packraft uten problemer. Med mindre du skal ha tørrdrakt og hjelm og planlegger å ta kurs i elvepadling sånn at du kan prøve deg på litt større stryk anbefaler jeg deg å prioritere beinplass. Så lenge du er bevisst på valget du tar og hvilke fordeler og ulemper det er med ulike lengder, ulike design av skrog, materialvalg, spruttrekk/ww spruttrekk/ingen spruttrekk, TiZip og thigh straps osv. tror jeg du blir veldig fornøyd 🙂
 3. Ulempen er hvor god kontroll du vil få under elvepadling. For de fleste som kjøper i Norge er dette irrelevant da det ikke har så veldig mye å si for normal turbruk, men når du først kjøper packraft er det greit å være litt bevisst på hva du kjøper. Det blir dyrt uansett, og da bør den helst fungere bra i mange år fremover. Mange førstegangskjøpere tenker at en packraft er en packraft, men det er langt ifra sannheten. Det er forskjeller på design, materialer og håndtverk som vil påvirke ytelse, holdbarhet over tid osv.
 4. Vekt og pris er eneste ulemper. De fleste som kjøper uten spruttrekk uten å være veldig bevisst på det ender opp med å angre.
 5. Ta på deg skoene du typisk vil bruke og mål sittelengde med de på. Tipper jo da at den blir ca 112cm eller deromkring. Packraften du velger bør da være 122cm+ innvending (gjelder de fleste packrafts, men ikke alle). Du vil i de fleste packrafts da ha plass til å strekke ut beina helt, men noen modeller har sete og ryggstøtte plassert litt lenger fremme og med plass bak ryggen. Da kan du ikke bruke samme mål. Dette gjelder for packrafts og packraftere som skal padle på flatt vann og i sjøen. Dersom du skal padle i elv, både med og uten turutstyr anbefales det at du har en liten knekk i knærne så du får bedre kontroll. Skal du gjøre begge deler kan du løse det med en fotpute for elvepadling, eller eventuelt thigh straps. Skal du drive med skikkelig elvepadling skal du sitte med en skikkelig knekk i knærne, og du må ha thigh straps.
 6. Bruk Polymarin 2-komponent pvc lim til å feste lapper, ekstra festepunkter, finner osv. Aquasure/Aquaseal trenger luft for å herde, så du vil ikke få et like godt bånd under midten av lappen. Derimot er Aquasure/aquaseal helt utmerket for å tette små "nålehull" og for å fylle på "riper" i coatingen (vedlikehold). Bare husk å bruke så lite som mulig, og putt tuben i en plastpose i fryseren etter bruk. Så holder den seg til neste gang 🙂
 7. Her er jeg enig med deg, jeg knekker åra om jeg sitter på den! 🤣
 8. Hei Øyvind, Nå skjønner jeg at du trolig ikke har kjøpt packraft hos oss (Packraft Norge), men vi har stort sett noen meter materiale i ulike farger liggende sånn at vi raskt kan hjelpe kunder som har vært skikkelig uheldige. Vår policy er at vi gir vekk det nødvendige materialet til reparasjon dersom kunden ønsker å foreta reparasjon selv. Kanskje forhandleren du har kjøpt av tilbyr samme service? Verdt å sjekke ihvertfall, så sparer du kanskje noen kroner. Om du av en eller annen grunn ikke skulle få hjelp av forhandleren kan du bestille her: https://www.extremtextil.de/en/nylon-tpu-coated-both-sides-650g-sqm-heatsealable.html Extremtextil er kanskje ikke like billig som fra Kina, men du vet hva du får. Lurer forøvrig litt på hvorfor du egentlig vil ha 840 denier materiale. Vekt spiller kanskje ikke noen rolle for deg? Mvh Magnus
 9. Kjør den opp på grunna et sted sånn at du treffer bunnen når du reiser deg :) Men mindre det er uvanlig skarpe steiner der du ferdes tåler packraften fint at du tar fart og kjører den på grunn.
 10. Tror de fleste produsenter har 3 års garanti. Men ikke misforstå, det er ikke snakk om garanti mot hull. Det er tross alt snakk om en oppblåsbar båt Anbefaler deg å sette deg litt inn i ulike produsenter og modeller. Det meste holder nok en ok kvalitet, men det er forskjeller. Jeg har testet packrafts fra en del ulike produsenter, og selv om modellene ser like ut ved første øyekast er det forskjeller på kvalitet og funksjonelle løsninger. Dette merkes spesielt på kvaliteten på håndverket og om man har tatt snarveier som går ut over funksjonalitet.
 11. Se om du finner en elv der det er mulig med buss eller tog fra takeout og tilbake til startpunktet (eller ihvertfall nærmere der du startet). Dette kan fungere på både korte og lange turer, men krever litt planlegging. Eksempel - Nedre del av Osvassdraget: Kjør til Os og sett igjen bilen der. Ta buss mot Bergen noen kilometer og gå av når du kommer til grusvei som går inn til elva. Gå et lite stykke langs grusvei før du kan padle ned til bilen. Turen tar noen timer. Eksempel 2 - Kvennavassdraget: Kjør til Møsvatn (Skinnarbu) og sett igjen bilen på fergekai. Ta buss mot Røldal og enten gå inn eller ta taxi inn langs Valldalsvatnet. Gå opp til Holmavatnet og padle/gå ned hele Kvennavassdraget til Mogen. Ta ferge fra Mogen til Skinnarbu fergekai og hopp i bilen. Turen tar 3 dager + Eventuelt kan du jo prøve å ta med deg sykkel (Bikerafting), men jeg anbefaler å bli litt komfortabel med elv først Da sykler man typisk inn i et område og flyter/padler ut.
 12. Holder dette? MRS Barracuda Solo for 1 person eller MRS Barracuda R2/MRS Barracuda R2 Pro for 2 personer er modeller som har bedre egenskaper på flatt vann enn tradisjonelle packrafts i forhold til fart og retningsstabilitet. Disse er nye av året og har et helt nyutviklet design som ingen andre produsenter så langt tilbyr. Dette går som sagt litt ut over andre egenskaper, men avhengig av hva man skal bruke packraften til kan dette være beste alternativ for mange.
 13. Det skjer jo litt utvikling når det gjelder packraft også. De tradisjonelle modellene (som det virker som de fleste her snakker om) har noen små ulemper når det gjelder padling på flatt vann (fart og retningsstabilitet), men er til gjengjeld veldig lette og allsidige og langt mer egnede til elver enn de fleste kano og kajakker (sett bort ifra elvekajakk). I år har det også kommet noen packraftmodeller som er mer rettet mot padling på flatt vann - de har en lenger vannlinje og avtakbar finne, noe som gir økt fart og retningsstabilitet. Ulempen er at du går litt opp i vekt (men fortsatt myyyye lettere enn kano og kajakk) og at de mister litt egenskaper i elv (men kan fortsatt fint brukes til det også). Hvis noen ikke har fått det med seg, og for å være helt åpen: Jeg er en av de som driver packraftnorge.no og er sannsynligvis ikke helt nøytral. Men jeg forsøker så godt jeg kan å ikke la det påvirke meg for mye
 14. Takk for tilbakemelding! Jeg kan ikke love noe nå, men noterer meg ønsket!
 15. https://www.nrs.com/product/1645/squid-lightweight-boat-anchor Ikke helt det du så etter, men fungerer kanskje?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.