Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 14. juni 2015 i alle områder

  1. Fjerde turen på Torghatten på fire dager. Idagr hadde jeg trivelig selskap!
    4 poeng
  2. Tilbake fra en flott, men fiskeløs tur i Etnefjellene denne helga
    4 poeng
  3. I går ble det et lite besøk i Trollheimen. Jeg var nysgjerrig på hvor mye snø det var, og i hvilken grad informasjonen fra f.eks. senorge.no var til å stole på. Jeg håper bildene er nyttige for andre som vurderer turen. Parkeringsplassen var helt tom og jeg traff ikke på et eneste menneske eller ferskt fotspor. Det var litt mer snø enn det senorge.no informerte om, men det var så godt som snøfritt helt frem til hvor den merkede stien krysser Gravbekken. Gjevilvassdalen var veldig snørik. Det var kun én plass langs hele bekken hvor det var mulig å krysse, men jeg stolte ikke på at snøen ville holde. Jeg så at noen hadde gått her for noen dager siden. Jeg fulgte bekken helt opp til Blåhøtjønna og fant ut at det var mulig å vade over der. Vannet gikk opp til underlivet, men det gikk fint. Snøen i dalen, og til tider også oppå fjellet, var våt og vanskelig å gå i. Truger kom godt med. Været var førsteklasses, og jeg må innrømme at det var litt deilig å ha Trollheimen for meg selv. Her, et lite stykke forbi hvor stien krysser bekken, har bekken tydeligvis vært krysset tidligere. Det var imidlertid en del sprekker i snøen, så jeg tok ingen sjanser. Dyp, men kort vadetur. Bart (men vått) helt opp til platået på Blåhøa. Jeg prøvde først uten truger. Du vil falle gjennom et par ganger, men det er overkommelig.
    3 poeng
  4. Sommertemperatur, og skiføre I dag (fredag 12. Juni) tok jeg for første gang i sommersesongen 2015 turen opp til Hunnedalen. Skiene var hjemme, men jeg hadde med trugene. På grunn av skade (achillesen) var jeg usikker på om jeg i det hele tatt burde ta turen oppover, men lysten til igjen å komme opp i heia var for stor. Jeg hadde pakket med mat og utstyr for å være til søndag. Det kjentes godt på vekta. Sekken var nok noen kilo mer enn vanlig. Med bakgrunn i erfaring fra mer enn 20 år med turer i dette terrenget, var jeg sikker på at det fortsatt var mye snø. Og at det ville bli en stri tur - om jeg i det hele tatt kom innover. Det er litt annerledes å gå på fenner enn på vanlig sti. Andre muskler? Trugene var med sånn for sikkerhets skyld. Normalt er snøen så pass hard at det er mulig å gå uten å synke for mye nedi. Det som har hindret meg noen ganger er snøsmeltingen. Fossebekken har av og til vært så pass stor at jeg har snudd. Med tanke på snøsmelting, startet jeg tidlig hjemmefra. Og med temperaturer opp mot tyve grader, så var snøsmeltingen endelig kommet i gang. Elva i Hunnedalen var ikke flomstor, men med mer vann enn vanlig. Det var selvsagt ingen andre på vei innover. Jeg kunne se spor i snøen som antakelig var fra forrige helg. Det er andre enn meg som sterkt ønsker at sommersesongen må komme i gang. Det var snø omtrent helt nede ved veien. Det ble ikke mindre snø oppover. Det er ofte slik at snøen helt nede er råtten og det er lett å tråkke gjennom. Det skjedde noen ganger, men heldigvis uten noen skade. Det var mer snø enn det jeg hadde trodd. Jeg har aldri opplevd så mye snø så sent. Et år - for lenge siden - gikk vi innover 3. Mai, og det var omtrent snøbart. Jeg gikk til Fossebekken. Ca 1/3 del av turen inn til hytta. Da følte jeg at achillesen hadde fått nok. Og snudde. Det hadde vært mulig å komme over bekken uten problemer, men videre oppover var det skiføre. Og jeg følte at det å vasse i snø ikke var helt det jeg burde gjøre. Nedturen ble - nedtur. Selv om sola skinte, det var varmt, og nesten uten vind, var det trist å ikke komme innover. Men det ble da et par timer i heia. Det går framover, og sommeren må da komme en eller annen gang.       Vis hele artikkelen slik den er på hjemmesiden
    2 poeng
  5. Ble en fin lang tur i fjellet i dag. Mye vind, men fin sol. Opp Trøgebekk. Bortover leinun. Inn ein dal langs natten og opp te vatne. Ein del småfugla på isen. Gikk samme vegen tebake. For mye snø til å gå ned alle steder. Ble endel vabbing. Traff på villrein. Fire bukker i en flokk og to svært nysgerrige. De kom i mot meg. Til høyre for meg. Rundt meg i lett jogg med hodet høyt. Bare et par meter unna på veien tilbake... flotte villreinbukka
    2 poeng
  6. Mjøstraktene er fint. Det mest stabile klimaet i landet. Varme somre, (stort sett) stabile vintre. Kort vei til Oslo. Drøssevis med turmuligheter nesten overalt og grei avstand til høyfjell. Samtidig så er det en vekstregion med et variert arbeidsliv. I lavlandet blir snøen borte tidlig, men skulle du få akutt behov for en skitur så er det skiføre langt uti mai bare en kort biltur opp i åsene rundt. Det er lett å ta seg fram. Det er lite med fjorder og alpine fjell så veiene er lagt i den retningen man skal. Firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane bygges i disse dager langs Mjøsa. Med det ferdig så blir reisetiden fra Hamar til Oslo under en time. Tre timers biltur så står du i utkanten av Jotunheimen. Det er kort vei til urbane opplevelser, men samtidig så kan du befinne deg svært så landlig til bare minutter unna byene. Det bor ca 2-300.000 mennesker i regionen men det er god plass for å si det slik.
    2 poeng
  7. Jag foretrekker också ett stabilt tält i en högfjällsstorm. Under en tarp i storm blir sömnen (ännu mera) lidande och tarp i stormmodus blir också ofta trång och ofta med en mängd kondensation i. Tarp är ju också närmare noll skydd mot mygg och knott. Vid normala och godvädersdagar är tarpen väldigt god att ha, med möjlighet till utsikt, luftigt uppsättning, svalt under tarpen när man vaknar upp mitt i solen en morgon. Tarpen ligger också på kanske 500 g +-300 g medan tält traditionellt avsedda för högfjäll väger 3 +- 0,5 kg. (Omtrentlige vikter vid 1-2-mans alternativ.) Om låg vikt, versatilitet och positiva upplevelser vid de flesta väder uppväger en obekväm (men fortsatt säker) natt när det stormar samt myggplågor, det är upp till varje enskild människa att avgöra. Jag använder av och till tält och av och till tarp, beroende på årstid, vad jag har lust till denna turen, om jag har sällskap, antal dagar jag ska vara ute, hur långt jag ska gå per dag och det kan vara ännu flera värderingar som spelar in. Oavsett håller jag mig torr och varm och det är ju det som räknas. Om jag ska ta ställning till vad som är bäst att ha i högfjäll vet jag inte om jag skulle välja tarp eller tält, men om man håller sig torr under en tarp som TS ursprungligen frågade om så är svaret tveklöst ja, så länge man tänker efter var man placerar lägret.
    2 poeng
  8. Svalebu hotel er nå fullsatt. På fire mønebjelker i garasjen har jeg montert tverrbjelker til taksvalene. Og som vanlig er det 4 par som har flyttet inn. Men i år var de veldig sene med å melde sin ankomst. Normalt er det fullt på Svalebu like over 17. mai. I år flyttet de første sommergjesten inn rundt 1. juni og de siste paret kom rundt 7. En kald vår og lite flyvende innsekter må vel ta skylden for det. Nå er det ruging på gang etter noen dager med heftig erotikk på tråden. Mange stupende svalestup med matbiter, gjennom inngangen skal gjennomføres før ungene flyr ut. En flott tid vi er inne i !!
    2 poeng
  9. Som Anders sier så er det plass til sekk og matlaging, men hadde jeg skulle valgt så tror jeg nallo 2gt er ett godt valg, har hatt nallo 2 selv og vesentlig mye bedre plass.
    2 poeng
  10. Vi har ingen problemer med kokkelering i forteltet under dårlig vær. Har skrevet litt om erfaringer med teltet her http://panneband.blogspot.no/2014/11/vare-erfaringer-med-hilleberg-allak.html
    2 poeng
  11. Dette har jeg også fulgt litt med på og jeg rett og slett driter i dette, er jeg på padletur og har padlet 5 eller 7 mil så setter jeg opp teltet eller hengekøyen der jeg finner det for godt. Tar selvfølgelig hensyn til hytter og hus, folk og fe. Mener også at dette strider mot nasjonal allemannsrett. På noen av disse øyene hvor det er teltforbud så er det lagt godt til rette for båtfolket med brygger og søplebøtter samt sanitæranlegg. At noen skruller i båt starter motoren og lar dette gå på tomgang en times tid for å varme vann til egen dusj i båten er liksom greit........ Eksos skodda ligger tett over vannet på morran.
    2 poeng
  12. Turen i dag, dvs. i går, gikk til det godt kjente turområde øst for Sandnes sentrum. Jeg ble for rastløs av å være hjemme i det fine været så det ble en tur til Gramstad. Turen gikk til Bjørndalsfjellet, over Mattisrudla og Kuheia. (Jeg har alltid trodd at Mattisrudla hette Lutsifjellet, men kartet sier noe annet.) Jeg gikk min egen vei tilbake og stoppet i en skråning for å spise lunsj i det fine solskinnet. Det blir liksom ikke riktig tur uten bål eller primus, men det var veldig tørt i lyngen gresset og forholdsvis liten tilvekst av nytt grønt gress så jeg fant noe rent fjell til å sette primusen på. Bål ville være utenkelig under slike forhold. Men det ble i alle fall varm lunsj. P.s. Jeg skulle kanskje hatt en sånn selfistang jeg som går så mye på tur alene.
    2 poeng
  13. Ble tur til Hallbrekknuten i Hunnedalen i går. Trolig sesongens siste skitur i Hunnedalen, men føret var veldig bra i går og vi fikk totalt ca 700 høydemeter med skikjøring.
    2 poeng
  14. En nydelig dag på fjellovergangen mellom Sirdal og Setesdal. En god runde sydover og retur via Håhellaren. Nå har jeg gått sommerskitur på Suleskard hver juni i 30 år, men aldri sett slike snømengder på denne tiden. Satser på en St. Hans tur i samme området. På ski, selvfølgelig.
    2 poeng
  15. Tur til Birkenes i Aust Agder i kveld. Var innom den imponerende Mollestadeika. Den nest største eika i landet. Over 1000 år gammel og endåtil vert for ei lita gran oppe i ei tørrgrein. Under denne eika fikk en følelse av bare å være et lite glimt i evigheten.......
    2 poeng
  16. Etter å ha hatt dette teltet i ett år så tenkte jeg det var på tide å komme med en liten rapport. + Dette er et forholdsvis lett telt, ca 2 kg +/- + Ytterduken kan taes av, så man kun har innerteltet oppe til beskyttelse mot mygg og andre dyr (veldig praktisk når solen steiker på morgenen). + Maskene i nettingen er veldig små, holder det meste ute av innsekter, men sørger for luft. + Gode luftemuligheter. + Kan bruke kun yttertelt og bunnduk (sparer vekt). + Enkelt å sette opp, etter noen øvingsrunder vel og merke. + Store nettinglommer til oppbevaring på innsiden. Muligheter for tørkesnor. + Romslig telt til en person, helt ok for to personer uten å bli ufrivillig intim;) + To inganger/fortelt. - Siden innerteltet har mye netting kan det raskere kaldt enn ved bruk av andre telt. - Ikke spesielt store fortelt, men får fint plass til sekk+ utstyr. - Forholdsvis vindstabilt, men ville ikke vært på høyfjellet under kraftig vind uten en backup løsning. - Vanskelig å få ytterteltet helt ned til bakken, blir en glippe. Til mitt bruk har teltet vært helt topp. Det jeg liker best er at det veier lite, og dekker det meste av mine behov. Liker at det er luftig, og at jeg har god plass når jeg drar på tur alene. Synes teltet har gjennomtenkte løsninger, og flere smarte muligheter. Betalte vel ca 2500,- for det, og synes jeg har fått god kvalitet for den summen. Så om man er ute etter et telt til vår/sommer/tidlig høst så er dette et godt kjøp. http://www.fjellforum.no/gallery/image/3566-img-1725/ Hadde besøk av en ivrig liten hjelper. Liten leilighet, så senga var eneste stedet å gjøre et test oppsett. Mye plundring med opsettet de første tre gangene, nå går det på 5 minutt. http://www.fjellforum.no/gallery/image/3567-/ http://www.fjellforum.no/gallery/image/3568-/ http://www.fjellforum.no/gallery/image/3569-/ Finnmarksvidda kl 00.30, månedsskiftet mai/juni. Midnattssol er fantastisk.
    1 poeng
  17. Haha, herlig å måle vekt i halvlitere! Ja, det så jo sinnsykt fint og romslig ut. Man kan sikkert overvintre en dag med møkkavær der inne, når man har litt ekstra plass på midten. Jeg blir bare mer overbevist av den tråden her! Så tilbudet, men lurte på å kjøpe det røde. Er uansett nesten samme pris med fs rabatten. Hvordan har slitasjen vært på de andre Hillebergteltene dine?
    1 poeng
  18. Kunne ikke vært mer enig. Jeg tar meg selv i å sjekke værmeldingen og bli hjemme når det er meldt litt ruskevær over natta fordi jeg ikke stoler helt på teltet. Vet at jeg ville dratt mye oftere og lengre, dersom jeg hadde et telt som jeg var sikker på at stod igjennom _alt_. Dessuten er det et telt som holder i hundre år og kan selges igjen rimelig fort dersom man av en eller annen grunn skulle ville noe annet
    1 poeng
  19. Har ikke soulo, men er på teltjakt selv. Jeg er ikke en av de så bruker telt så mye til tider, men prøver å få til når jeg kan. Flere sier til meg at jeg klarer meg med et billig telt så lite det blir brukt. Mener selv at det er tull tankegang, kan like gjerne havne utfor skikkelig uvær den ene gangen jeg er på tur. Så jeg ser på hilleberg telt som jeg skal kjøpe som en investering i sikkerhet til den gangen uværet kommer brått på. sikker mange som er uenige, men det er nå min mening lykke til med telt valg! Ikke lett når det er snakk om mye penger
    1 poeng
  20. Ja det ser veldig bra ut. Takker veldig for tipset
    1 poeng
  21. kan aldri tro at det teltet har kostet 5000 nytt. lukter litt svindel syns jeg
    1 poeng
  22. Sett bort ifra Vest og Sør-landet - hva med Byåsen-siden av Trondheim? Sverresborg/Steinberget/Ilsvika/Hammersborg/Schøningsdalen (og Ugla/Lian/Stavset eller kanskje Trolla om litt lengre reiseavstand til sentrum er helt greit) gir deg kjapp aksess til veldig flott bymark med en god del "eventyrskog". Bor for tiden i Oslo og sliter med å finne det samme i Nordmarka (men det er ennå mye som er uutforsket der da for min del). Snøen var et problem på Byåsen for 30 år siden, men de siste tiårene har det vært svært dårlige vintre i forhold til mine barndomsår. Det vil alltid være sommer 1 måned før på Lade og Byneset enn det er på Byåsen dog.
    1 poeng
  23. Med et alright oppsatt normalt godt telt beregnet på nordiske forhold, trenger du ikke å gjøre noen av delene. Har opplevd alt av vær nordnorsk fjellheim har å by på, og jeg har til gode både å endre høyde eller snu teltet opp mot vinden. Ser egentlig ikke poenget med å sette tarp opp mot telt. Begge deler til sitt bruk. I høyfjells-storm foretrekker jeg telt framfor en tarp 100 av 100 ganger.
    1 poeng
  24. Tusen takk for svar. La faktisk ikke merke til prisen, veldig dyrt for et telt man ikke har hørt om. Leter videre
    1 poeng
  25. Bra viktkutting!! Hoppas ryggen fixar sig, vi får byta ryggsäck annars.
    1 poeng
  26. I år har jeg ca 9 kg "Total pack weight" - I fjor hadde jeg med ca 18kg totalt. Ganske fornøyd med det Nå er det bare å håpe fysioterapeuten klarer å utføre litt mirakler med ryggen min de neste 2,5 ukene...
    1 poeng
  27. Flott turrapport:-) Dere inspirerer til å komme seg mer ut på tur. Var så heldig at jeg kom meg til Øvre Pasvik ei uke i midten av mars i år, og det frister veldig til gjentakelse. Lyset, stillheten..magisk Kunne gjerne tenkt meg en sommertur også. Håper du fortsetter å legge ut disse flotte rapportene fra turene deres, det gjør regnværshelgene mye bedre
    1 poeng
  28. Okshornan på Senja er kanskje ikke helt ukjent, men de er nå et fantastisk syn.
    1 poeng
  29. Det blir ikke noe kaldere i store telt men tar mer energi og varme opp. skrev feil var Nallo 3 jeg hadde, men da uten GT og funka bra om vinteren det. grunnen jeg ikke likte det var att det ikke var selv stående, og lite fortelt. Sikker på du vil trives med hvilket som helst av de.
    1 poeng
  30. Spændende og flot område, og dejlig tæt på for en dansker omend hjertet er tabt til de 3 store (for mig) Lofoten, Lomsdal-Visten og så Oslomarka som jeg har et særligt forhold til.
    1 poeng
  31. Flott tur og fin fisk. Kjenner jeg vil på tur:) Du er virkelig god til å beskrive turene dine, gleder meg til å lese mer:)
    1 poeng
  32. I det jeg får dekkning på tlf etter et par dager på nettopp Skrim, tikker inn mld om en Skrimrapport på ff. Det du beskriver her er i stor grad det jeg og guttungen har opplevd de to siste dagene. Magisk natur, den trolske skogen, vakende storørret og sist men ikke minst, den utrolig stillheten her inne. Er i grunn vanskelig å sette ord på inntrykkene. Du gjør en særdeles god jobb i rapporten din Martin, som vanlig, og det var som å reise opp igjen i det jeg hadde kommet hjem. Det hadde ikke hvert meg i mot for å si det sånn. Så takk skal du ha. Flotte fortellende bilder. Det er jammen godt vi har Skrim Martin. Ikke lange biten unna...
    1 poeng
  33. Leste denne tråden for en liten uke siden og i dag MÅ jeg svare deg. I dag fant jeg vannet mitt. Jeg har over flere år prøvet å finne det vannet jeg kan holde for meg selv. Jeg ønsket å finne et vann som var fult mulig å nå på kveldsturer. Jeg har slavisk gått etter vann som ligger en halv-time eller kortere unna vei. Bare så jeg rekker å få fisket på kveldstid etter jenta har lagt seg. Jeg har vært i alle slags former av vann og finner ut at det absolutt IKKE er en fasit på hvordan vannet skal være. I dag hadde jeg hele dagen på meg. Jenta vår var til farmor og farfar og fruen var på politiskkurs. Jeg hadde funnet meg et vann ca 30m gange fra veien. og skulle fiske meg bortover til en bekk der jeg skulle gå opp til et tjern. Største vannet var det noe småfisk og etter det jeg betraktet , et godt vann. Kombinert grus og stein. dypt og grundt. Vannet var unormalt klart. kjempefin gytebekk. Når jeg kom opp til tjernet var det blikkstille på vannet. ikke et eneste vak. Vannet hadde myr hele veien rundt og bunnen så myrete ut. (jeg hadde allerede mistet troen) Gjengrodd bekk med lite vann. Jeg tenkte for meg selv at her er det bare små svart ørret. Jeg fisket i 30 min på samme plass. Fikk ikke noe. Hørte et vak litt lengre oppe og gikk ditt. 5 min etter har jeg tatt 3 killos ørret på 4-5 kast. Det roer seg ned. Jeg begynner å tenke over hva som har skjedd,faller en liten gledeståre. Endelig har jeg funnet vannet (mitt) Mitt råd til deg. Ikke tenk på forhold. du klarer ikke å se balansen uansett.
    1 poeng
  34. Dutchware Argon 1.6 11ft hengekøye Dutchware Argon vented sock
    1 poeng
  35. Et skilt jeg kunne tenkt meg plassert rundt omkring er "Snøscooterkjøring forbudt. Overtredelse medfører beslagleggelse av faenskapet".
    1 poeng
  36. Storfangst av de skjeldne på en liten fisketur i dag. Fikk tre på land. Minste fisken var av det bittelille slaget
    1 poeng
  37. Gjør deg selv en tjeneste og ikke gå deg unødvendig vill i sekke- jungelen. Som så mange andre skriver her; prøv sekken på i butikk. Ikke sitt og les test ditt og anmeldelse datt. De sekkene du har nevnt over er alle knallgode sekker, men det har ikke et dugg å si hvis den ikke passer din rygg:) Så mitt råd er, uten å blande meg for mye eller gjøre deg helt forvirret, å prøve sekken i butikk. Kun på denne måten kan du være sikker på å finne riktig sekk. Lykke til.
    1 poeng
  38. Hadde selv gått for Bergans alpinist da jeg har gode erfaringer med de Bergans sekkene jeg har hatt. Mange sliter med hoftebeltene til Bergans, men for meg er ikke dette noe problem. Liker også at du kan løsne sidelommene og få en liten dagstursekk. Noe traust og kjedelig over den kanskje, men løsningene fungerer og den tåler mye vekt. Har heller ikke opplevd problemer med kvaliteten. Kjenner ikke de andre sekkene godt nok til å vurdere om de er bedre eller dårligere.
    1 poeng
  39. Var på en liten fisketur med en kompis på fredag i området rundt Vestertana i Finnmark. Det var dårlig med fisk og været var ganske skiftende. Men så litt av hvert på turen, tre stoore ørner (havørn eller kongeørn), en gjøk, og en meget territoriell hann rype som landa kun 2 meter fra oss. Gikk vel rundt en mil på den turen, men det er godt å få starta tursesongen.
    1 poeng
  40. Tørt? Jeg synes det var rimelig vått i marka jeg : Fra gårsdagens treningstur for Marka24, fra Sognsvann til Sollihøgda. Grått og regn i starten, så lettet det og ble en flott dag.
    1 poeng
  41. Vært på tur i Lommedalen i dag. Ble en tur Fra Burudvann over Tjæregrashøgda og ned til Burudvann igjen. Hadde forventet at det skulle være mye våtere i skogen nå enn det faktisk var, Så selv om jeg gikk med joggesko klarte jeg med noen hopp å sprett og holde meg tørr på beina hele turen Utsikten på toppen pleier å være ganske fin , men det er vanskelig og se nå som alle tærne har fått på seg grønnpynt
    1 poeng
  42. Jeg har fått en Optimus Vega i bursdagsgave av min kjære
    1 poeng
  43. Elgen, Harstad. Liten fjelltopp i nærheten av byen. Midnattsol og timelapse
    1 poeng
  44. Ble litt inspirert av dere I natt ble min første natt under tarp - og det må være nesten 30 år siden jeg sist sov gjennom en natt uten noen vegger rundt meg Pakket sekken i går kveld (den veide forresten totalt 14,4 kg, inkl 2 ltr vann og 0,6 ltr rødvin) og gikk bare en kort tur oppover Holefjellet på Laksevåg før jeg slo leir i kveldssolen. Både fordi jeg håpte å få med meg solnedgangen, og fordi jeg visste det kom til å regne på morgenen, ønsket jeg litt høyde på tarpen for utsikt og påkledning/pakking under tak. Benyttet et tre, en TrekPod og teltplugger av billigste slag. Det er bare et tynt vegetasjonslag over berget, og jeg måtte sette to av pluggene på nytt etter at de begynte å løfte på lyngen da jeg strammet opp. Det ble til slutt seende slik ut: Solnedgangen ble litt spolert av skyer over Askøy (men vinen var god likevel ) Hadde kjøpt en billig syntetisk sovepose på fredag, Ajungilak Femund Spring, fikk den for 559,-. Vekten ble målt til 952 gram, volumet til ca 8,5 ltr og TComf/Lim/Ext var oppgitt til 9/5/-8 °C. (Da jeg målte min gamle pose, viste det seg at volumet var 19,5 ltr (!) og veide 1683 gram og temperaturrating var fraværende - jeg bestemte meg for å pensjonere den ASAP). Jeg la meg med bare tynne og korte ullplagg (Devold Breeze), og etterhvert som det ble kaldere måtte jeg først ta på tykkere ullsokker og litt senere en litt tykkere langermet og langhalset ull-zipneck. Da var temperaturen mellom 2 og 3 °C og det var en konstant lett bris over posen. Jeg var komfortabel nok til å droppe å grave frem StS Reactor extreme liner (med antatt overdrevne temperaturgevinster), og sovnet etter å ha lest den kule starten av "Marsboeren" av Andy Weir. Ble vekket da regnet begynte å tromme på tarpen, men sov deretter til den lysegrå morgen. Da var vinden økt betraktelig og utsikten over til Askøy noe endret. Deretter var det å koke kaffe og lese litt videre i boken - sånn så det ut under tarpen i blåbærlyngen: Tror @LightDan kjenner igjen TarpPoncho-en som jeg har lagt oppå liggeunderlaget Litt før kl 10 begynte det å regne litt mindre, og yr-radaren sa at det kom til øke på igjen om kort tid - så jeg benyttet sjansen til å pakke sammen, og hastig returnere til den ikke alt for fjerne sivilisasjonen. Takker for inspirasjon, folkens!
    1 poeng
  45. Jeg har en Siberian husky valp, som skal bli min faste turkamerat Birk heter han
    1 poeng
  46. Her er hvordan jeg tenker. I algoritmen er 'ting' noe jeg evt har lyst på: IF ting=NoeJegTrenger THEN If Doublecheck (ErDetVirkleigNoeJegTrenger, ting) THEN kjop(ting) ELSE kjopIKKE(ting) ENDIF ELSE #det er noe jeg vill ha, men ikke trenger IF prisen(ting)>300 kronor WAIT(en måned) StartOverProcess #lysten å kjøpe pleier å gå over ELSE IF (sparerDetTid(ting) OR girDetGlede) AND doesNotPoluteTheWorld(produksjonOgDistribusjonOf(ting) THEN kjøp(ting) ELSE KjøpIKKE(ting) # Glede ligger ofte I tankeprosessen på tingen, ikke I tingen selv. ENDIF ENDIF ENDIF
    1 poeng
  47. Desse bildene minner meg om ein tråd her på forumet for kort tid sidan: http://www.fjellforum.no/topic/29556-pumpa-til-omnifuelen-lekker/ Dersom det er nok med eit støt mot pumpa for at denne skal bli øydelagt, ville eg tenke nøye over korleis eg pakkar pumpa, særleg i ein pulk. Eg har alltid tenkt at pumpa er beskytta i flaska, men det ser ikkje ut til å vera nok i dette tilfellet.
    1 poeng
  48. Første dehydrering gjort unna, HungryHammockHangers' BBQ Spagetti. Halverte mengdene og gjorde litt flere endringer for norske råvarer. Her kommer oppskriften: Spicy BBQ spagetti 400g kjøttdeig av svin 250ml løk (halv løk) 250ml paprika (en hel paprika) 140g tomatpuré (1 liten boks) 390g hakkede tomater (1 boks) 250ml bbq saus 125ml oksekraft 1 1/2ss Worchestershire saus 1ss flytende røyk (hvis du har det) 2-3ss sukker 1ss sort pepper 1/2ts kayenne pepper (mer eller mindre ettersom du føler for) 1/2ss spisskumen 200g spagetti (vekt tørr) Brun kjøttdeigen lett i en varm teflonkjele uten noe fett. Legg kjøttdeigen i sil og skyll med varmt vann. Sett til side. Skyll kjelen og sett stekeplaten på medium. Svett løken og paprikaen i 5-10 minutter til løken er litt gjennomsiktig men ikke brun den. Sleng oppi alt av væsker og krydder og la det småkoke på middles til lav varme i 20 minutter. Sjekk om sausen er sterk nok for deg og tilpass. Legg kjøttet i gryta og la den putre i ti minutter til. Knekk spagettien i tre og kok den al dente mens kjøttet koser seg i sausen. Etter 10 minutter sett gryta til side og ha spagettien oppi. Rør godt rundt og la det stå i 30 minutter. Mens spagettien ligger å tar til seg smaken fra sausen så klipper du til 3 smultringer av bakepapir til dehydratoren for å legge spagettien på. Spre blandingen på 3 fat, sett dehydratoren på 70 grader og la det stå i ca 12 timer. Roter fatene i dehydratoren omtrent hver 3. time for at fatene skal tørke jevnt. Nå spagettien er tørr nok til at du kan løsne den fra bakepapiret trekker du de av og snur de opp ned (etter 8-10 timer). For meg endte dette med 4 porsjoner på ca 150 gram. Vakumpakk og legg i fryseren.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.