Gå til innhold

TarjeiSkrede

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  419
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

TarjeiSkrede vant dagen sist 11. november 2018

TarjeiSkrede hadde mest likt innhold!

Om TarjeiSkrede

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

3 379 profilvisninger
 1. Bloggen er oppdatert med som skulle vise seg å være den beste dagen på turen (Der Traumpfad, fra München til Venezia). På denne dagen gikk jeg over de milde Lusner Alpene med utsikt til Alpene på den ene siden og til Dolomittene på den andre siden. En helt fantastisk dag, hvor jeg endte opp på Schlüterhütte akkurat i starten av Dolomittene. Les og se flere bilder på: Der Traumpfad, dag 15: Kreuzwiesen Alm - Kreuzkofeljoch (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/09/kreuzwiesen-alm-kreuzkofeljoch.html) Peitlerköfel med Dolomittene bak sett fra toppen av Maurerberg.
 2. Etter to uker med vandring, tok Der Traumpfad meg opp i de milde Lusner-Alpene. Hvis det ikke hadde vært for regnet, ville jeg ha hatt utsikt over Alpene på den ene siden og Dolomittene på den andre. Det til side, så fort jeg var oppe i de undulerende åsene i Lusner-Alpene var turen overraskende vakker. Bloggen er oppdatert med tekst og bilder. Der Traumpfad, dag 14: Pfunders - Kreuzwiesen Alm (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/09/pfunders-kreuzwiesen-alm.html) Pfundertal i regn.
 3. På den trettende dagen på min vandring fra München til Venezia gikk turen til Pfunders, vandringen så meg klatre over Gliderschartl-passet etter en tur gjennom den nydelige Gliderbach-dalen. Den første fulle dagen i Italia var en flott fjelltur over høye fjellpass, gjennom alpine daler og forbi små fjellsætre. Nok en nydelig Der Traumpfad dag, og bloggen er oppdatert nå i etterkant: Der Traumpfad, dag 13: Stein - Pfunders (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/09/stein-pfunders.html) Utsikt mot Tux Crest med Olperer skjult i skyene fra litt ovenfor Gliderschartl-passet.
 4. Min blogg på norsk har fått noen oppdateringer i det siste og, men denne skituren ønsker jeg å fremheve litt. Det har ikke blitt mange av dem i år, gitt vinteren og problemer med albue. Så da gjelder det å gripe muligheten når en kan. Men dette var en særdeles nydelig tur i Oslomarka på ski. det finnes en lenke her ---> Det gjelder å ta muligheten når en kan, en skitur i Krokskogen og Nordmarka Spålen.
 5. Etter å ha klatret opp til toppen av Olperer hadde jeg fortsatt tid igjen av dagen, samt et stykke å gå. Fra Olpererhytten gikk ferden videre til Stein, hvor deler av ruten gikk på en helt nydelig konstruert kontur-rute som kalles for Panorama Höhenweg. Jeg krysset inn i Italia på Pfitscher Joch-passet (2251moh), før jeg etter hvert kom meg ned til Stein og en fin kveld der i et hyggelig gjestehus. En strålende drømmedag, hvis dag er oppdatert på bloggen: Der Traumpfad, dag 12. Riepenkar - Stein (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/riepenkar-stein.html) Panorama Höhenweg i Zillertal-Alpene.
 6. På dag tolv fikk en vill idé helt ut av det blå meg til å bestige Olperer, hovedtoppen i Tux Crest på 3476moh. En fantastisk klatring opp med utsøkt utsikt, men som også var litt på kanten av min egen komfortsone. Les og se flere bilder på: Der Traumpfad, dag 12: Olperer (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/olperer.html) Utsikt fra toppen av Olperer i retningen jeg har kommet fra på Der Traumpfad.
 7. Jeg er avhengig av offentlig transport for å komme meg på tur, så der setter jo situasjonen noen begrensninger for meg. Men det tar jeg greit, føler fortsatt at det viktigste er å komme seg ut, så får en bare la det være at det ikke blir de mest 'spektakulære' turene. Jeg ser meg nødt til å holde meg til nærområdene som jeg kan nå til fots hjemmefra.
 8. Fortsetter å få bloggen oppdatert, ting tar tid, men nå er dag 11 ute. Nok en relativ kort dag på ruten, men som fristet med et opphold på en av de mest populære hyttene i Zillertal-Alpene om ettermiddagen og kvelden, Olpererhütte. Vandringen fra Tuxer Joch Haus gikk først gjennom nedslagsfeltet til et skianlegg, men med mektig natur rundt. Underveis passerte Der Traumpfad en av de mest bratte passene på ruten, Friesenbergscharte. Der Traumpfad, dag 11: Tuxer Joch - Riepenkar (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/tuxer-joch-riepenkar.html) På vei mot Olpererhütte ovenfor Friesenbergsee.
 9. Tiende dagen på Der Traumpfad (Munchen til Venezia) er ute på bloggen. Fra Lizumer Hütte gikk jeg til Tuxer Joch Haus. En superflott tur, poengtert med synet av Junssee vannet med tronende Alper i bakgrunnen. En ellers noe merkelig dag og med et militær-helikopter flyvende over, og et besøk til en gribbe-topp, samt en hyggelig ettermiddag og kveld i en trivelig hytte. Der Traumpfad, dag 10: Wattentaler Lizum - Tuxer Joch (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/wattentaler-lizum-tuxer-joch.html) På vei ned fra Gschützspizsattel med utsikt mot Zillertal-alpene.
 10. Har oppdatert bloggen med den niende dagen på vandringen fra München til Venezia på Der Traumpfad. Gikk fra Glungezer Hütte til Lizumer Hütte. Våknet opp til en fabelaktig brennende soloppang. Fra Glungezer går ruten over sju Tuxer-alpetopper, og holder seg hele tiden over 2000m, en fabelaktig ryggvandring med super utsikt. Og så måtte jeg plutselig vente en lang stund for å få tillatelse til å gå gjennom et militært øvelsesområde. Les og se mer bilder på: Der Traumpfad, dag 9: Glungezer - Wattentaler Lizum (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/glungezer-wattentaler-lizum.html) Soloppgang fra Glungezer Hütte.
 11. Har oppdatert bloggen med den åttende dagen på Der Traumpfad, fra München til Venezia. Hva som går ned, må gå opp igjen? Denne dagen var mest å regne som en transportetappe for å få vandrerne opp til det som er nevnt som en av de beste etappene på ruten, turen fra Glungezer Hütte til Lizumer Hütte over sju Tuxer topper. Men for å kunne gjøre det, måtte jeg komme meg opp fra Hall in Tirol, en tur som tilbakelegger rundt 2400 høydemetere. Vandringen var en miks mellom behagelig og mindre interessant, men etter som man steg i høydene ble utsikten bedre og bedre ihvertfall. Les og se mer bilder på: Der Traumpfad, dag 8: Hall in Tirol - Glungezer (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/hall-in-tirol-glungezer.html) Utsikt mot Karwendel-alpene.
 12. Neste dag er ute på bloggen. En halvveis hviledag. Gikk fra Hallerangerhaus til Hall in Tirol. En fin vandring, men ikke like spesiell som de forestående og jeg gjorde et valg jeg angret på etterpå. Fint i Hall in Tirol. Les mer og se flere bilder på: Der Traumpfad, dag 7: Halleranger - Hall in Tirol (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/halleranger-hall-in-tirol.html) Et kors med utsikt over Karwendel-alpene.
 13. Fra Karwendelhaus gikk ruten bratt opp til Schlauchkarsattel-passet, hvorfra jeg kunne klatre opp til toppen av Birkkarspitz fra. Den sjette dagen på Der Traumpfad hadde alt av hva jeg kunne forvente av en fjelltur gjennom Alpene. Bratte fjell og flotte utsikter. Klatringen ned fra Schlauchkarsattel var særdeles bratt, men med hjelp av kabler og bolter gikk det bra. En aldeles nydelig dag, med flott vær i starten, etterfulgt av tordenvær om ettermiddagen. Vandringen endte i Hallerangerhaus, hvor vi ble beæret med en særdeles flott og fargerik solnedgang. Les og se flere bilder på: Der Traumpfad, dag 6: Hochalm - Halleranger (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/hochalm-halleranger.html) Solnedgang fra Hallerangerhaus.
 14. Ny dag fra Der Traumpfad (Müncen til Venezia) er ute på bloggen. Den femte dagen tok meg fra Vorderriß til Karwendelhaus i de imponerende Karwendel-alpene. Nydelig solskinn i starten av dagen, men samtidig som at jeg gikk høyere og høyere opp, skiftet himmelen farge og ble til tordenvær. Jeg rakk akkurat fram i tide og fikk en super kveld i en hyggelig hytte. Les mer og se flere bilder på: Der Traumpfad, dag 5: Vorderriß - Hochalm (https://tarjeinskrede.blogspot.com/2019/08/vorderriss-hochalm.html) Tordenvær over Karwendel-alpene.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.