Jump to content

tronn

Aktiv medlem
 • Posts

  2,067
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

tronn last won the day on October 25 2019

tronn had the most liked content!

About tronn

 • Birthday 06/05/1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fjellvandring, foto og en og annen topptur
 • Location
  Østerås

Recent Profile Visitors

10,362 profile views

tronn's Achievements

 1. Jeg har som de fleste andre her forsøkt å bruke både speilrefleks, kompaktkamera og mobilkamera på tur. Det største problemet for min del med å kun bruke mobil for bilder, er at når jeg av og til får et blinkskudd som jeg får lyst til å få fremkalt og henge på veggen, så ser det mildt sagt helt forferdelig ut. Selv om det er helt nydelig på mobilskjermen. Mobilen har dessverre litt for mange begrensninger, spesielt under litt dårlige lysforhold. Jeg har et Sony RX100 mk1 som tar flotte bilder, men skulle helst hatt noe værtettet. Da kan jeg senke skuldrene litt, samt ta litt bilder når i møkkaværet også. Det har jo sin sjarm som alt annet.
 2. Hva med dette? https://www.skittfiske.no/nikwax/119964/nikwax-nubuck-and-suede-proofing-125ml-impregnering-for-nubuck-og-semskede-sko?gclid=EAIaIQobChMI4fag55ec8wIVYUaRBR0gTwK1EAAYBCAAEgKKsfD_BwE
 3. Det viktigste er vel å lære sin brenner å kjenne. Har selv en XGK, og min erfaring er jo at selve brenneren er veldig solid. Men pumpa har jeg hatt mer problemer med. Men problemet kan ha vært dårlig drivstoff som har tettet filter eller slanger.
 4. Jeg bruker så og si kun Y plugger. Med unntak av snøplugger, og eventuelt kvister når jeg har glemt pluggene hjemme 😂 V pluggene har jeg opplevd å bøye når jeg ha trykket dem ned med tommelen. Jeg er tydeligvis veldig sterk! Y pluggene tåler mye mer juling av typen hamre ned i bakken. Er det frost, så kan du fint banke y plugger ned. Det er det ikke alle V plugger som tåler.
 5. Regelen er vel egentlig at man aldri bør regne med dekning. Bedre å bli positivt overrasket
 6. Må bare si at jeg aldri har opplevd at 50% deet svir. Slik jeg har forstått det, så er forskjellen på 20 og 50% at sistnevnte varer lenger. Men det er klart at dette ikke er helsekost, og bør vel helst unngås der huden er tynnest.
 7. Nok vann og minimum 15 minutt ventetid! Gjerne 20 min.
 8. Har selv gått Rondane i joggesko. Sekken veide vel tett på 20kg, og jeg er i utgangspunktet en tung kar. det gikk helt fint for en tur på 3 og en halv dagsmarsj, selv om jeg kjente det godt i fotsålen siste dagen. Jeg har også kastet meg på anmarsj sko trenden, og det er slett ikke dumt. Men jeg ser ingen grunn til å ikke prøve deg på dagsturer med det du allerede har av fottøy før du eventuelt kjøper noe nytt du kanskje ikke vil bruke så mye. Her er fra en av mine turer i Rondane, denne gang med joggesko.
 9. De er langt stivere er min erfaring.
 10. Jeg kjøpte meg først Alfa skarvet fjellskisko, da de utrolig nok hadde de i min størrelse, 49. Men etter et år eller to med masse trøbbel og smerter innså jeg at det bare var å kjøpe nye, og ta det som et bomkjøp. Min første tur i de nye stetind skoa var Josten på langs, fra Grotli til flatbreen. Det gikk uten problem! En lettelse! Kjøpte nye fjellskisko til min samboer til jul, men hun har ikke fått testet dem enda. Det ble fra crispi til alfa. Blir spennende og se hvordan det blir.
 11. Jeg gjør samme, IKKE skru av skrue og mutter, og setter du det sammen igjen, så sørg for at det er litt locktite på. Kan også være lurt med riktig verktøy samt et ekstra par eller 2 med skrue og mutter på tur.
 12. Når du har bedding og telt oppå 135 blir den stor nok. Men med engang du putter en fluffy vinterpose nedi der synes jeg det blir litt trangt. Men selv med alt det oppå forblir den stabil.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy