tronn

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 729
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  37

tronn last won the day on Mars 12 2016

tronn had the most liked content!

1 følger

Om tronn

 • Rang
  Ikke riktig klok
 • Bursdag 05. juni 1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Østerås
 • Interests
  Fjellvandring, foto og en og annen topptur

Nylige profilbesøk

4 997 profilvisninger
 1. Fersking på tur -selvbetjente hytter

  Noen hytter har bacalao på boks. Dersom man liker slikt er det det absolutt beste man kan få på hytte. Ta to!
 2. Western Mountaineering sovepose

  I Oslo kan man se de fleste modeller hos Piteraq - Tinder og Banditter i Parkveien. De har det meste på lager, hvis det ikke er i butikk, kan de ofte skaffe det innen et døgn. Ring og spør.
 3. Ny turbukse

  Går som regel med ovennevnte Klättermusen bukse på korte som lange turer. Den tørker fort i forhold til bomull, men sakte i forhold til mye annet. Når regnværet tar meg på senga, har jeg som regel en slik overtrekks bukse i "pustende" Dermizax: https://www.bergans.com/catalog/clothing-men/pants-men/shell-pants-men/Super-Lett-Pants?color=Black Den er ganske rimelig i forhold til mye annet. Og den er stor nok til at jeg kan ta på meg bukse uten å måtte ta av meg sko. Da har jeg som regel tatt på meg den på under 2 min. Og det tar like kort tid å ta den av seg igjen.
 4. Soto Muka Bensin Brenner

  En veldig kul brenner, men et helvete å pumpe opp trykket, og fungerer best til koking av vann og smelting av snø. Så lenge det ikke er for kaldt, da blir det styr å tenne den.
 5. Bare Bra Supergranola med hasselnøtt & kokos

  Granola eller müsli sammen med utblandet tørrmelk er en fantastisk start på dagen. Jeg klarer ikke havregrøt, så da tyr jeg heller til müsli. Tilfører det jeg liker av tørket frukt, så da blir det riktig så bra. Dette pleier jeg å pakke i små 1l fryseposer, relativt nøye oppmålt på kjøkkenvekta hjemme. Da vet jeg at jeg får så mye mat som jeg bør hver morgen. Mengder av karbohydrater og litt fett er fin måte å starte dagen på.
 6. Ny turbukse

  Eneste turbuksa jeg har hatt som har tålt mer enn en sesong er Klättermusen Gere. Men den er ganske varm og tett, til tross for mye lufting.
 7. Tips til topper i Hurrungane

  Beste boka for å planlegge slike turer. Kan dessverre ikke hjelpe med vær og føreforhold, men det meste annet dekker den ganske bra. http://www.norli.no/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10651&urlLangId=-101&productId=2549924&urlRequestType=Base&langId=-101&catalogId=10051#
 8. Jeg har samme erfaring. En UL versjon kan du ta opp mot lyset i et ellers mørkt rom og se hvor dunet legger seg.
 9. Hvordan lade kamera på telttur?

  Canon 6D har jo forholdsvis høy batterikapasitet. Jeg antar det bruker samme batteri som min 60D. Da ville jeg heller vurdert et ekstra batteri. Men det spørs hvor mye bilder du pleier å ta selvsagt. Dette er en vurderingssak for din del. Mitt tips er å hovedsakelig kun bruke skjermen for å sjekke om eksponering og hvitbalanse er der det skal være i starten av turen. Kameraet klarer stort sett finne ut av det meste i naturlig lys. Hilsen en annen litt utbrent amatørfotograf.
 10. Hvordan lade kamera på telttur?

  Hvilket kamera er det snakk om?
 11. Telttur med utsikt i Oslo-området

  Langs Pershusfjell like sør for Tverrsjøstallen er det mange muligheter. Det er en lang rygg, og det er slett ikke verst utsikt derfra. Det er riktig nok østvendt hvor den fine utsikten er. Vestvendt er det litt slakere, men jeg er sikker på at du finner en finfin plass der om du leter.
 12. lekkasje, jakke, og membran

  Å sammenligne bukser og jakker er ikke helt innafor, da jakker gjerne blir utsatt for langt mer slitasje ved skulderstropper og hoftebelte, i tillegg til å være mer utsatt for regn. Dette er også sakset direkte fra ME sin hjemmeside:
 13. Takk for det! Høgrondbue ligger langs stien opp til toppen. Dette er en nødbu i sin rette forstand. Jeg ville heller slått opp telt. Nødbua er fin plass for en liten pause før siste stigning til toppen.
 14. Goretex Sett

  Theta SVX er dessverre ute av sortimentet. Har den selv.
 15. Hvordan unngå kokvarmt telt?

  Det har du nok rett i. Jeg har bare erfaring fra Saltfjellet og Børgefjell i Nordland. Siste tur i Børgefjell i midten av august var vi riktig nok velsignet med mengder av mygg, men det var i 2015 som hadde en ganske sen sommer.