tronn

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 807
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  37

tronn vant dagen sist Mars 12 2016

tronn hadde mest likt innhold!

1 følger

Om tronn

 • Rang
  Ikke riktig klok
 • Bursdag 05. juni 1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Østerås
 • Interests
  Fjellvandring, foto og en og annen topptur

Nylige profilbesøk

5 483 profilvisninger
 1. En fjellforumer? krysser en bekk

  Den greia med staven minner meg om en tur i Tafjordfjella for noen år siden. Da kom vi til Pyttbua hvor en som bodde på hytta hadde møtt på en kar dagen før helt blodig forslått. Han gikk med slik lang stokk, og hadde ved flere anledninger på vei ned mot pyttbua få stokken i ansiktet når han skulle hoppe ned fra en stein eller fjellhylle. Han var litt fortvila kan man si. Moralen er at man ikke skal benytte begge hender på stokken, evt bare bruke vanlige vandrestaver til 300kr fra XXL(for de av dere som vil dra fram kofferten her kan bare legge den tilbake :P).
 2. En fjellforumer? krysser en bekk

  Tja, staver(i entall eller flertall) vil dessverre ikke hjelpe en med manglende vurderingsevne. 😵
 3. En fjellforumer? krysser en bekk

  Unektelig et morsomt skue om det går bra. Slår et slag for vandrestaver. Det ville hindret de fleste slike tilfeller.
 4. kraftig spenn og innsving i ski vil vel motvirke hverandre?
 5. Det samme gjelder hyperlite underlagene.
 6. Tips om bosted langt bortevekk

  Inatur kan jeg gå god for. Ingen vits å eie egen hytte når man har inatur og tilgangen samt prisene de driver med. Helt fantastisk!
 7. Det er egentlig litt rart at vi ikke har sett en fjellforumer på luksusfellen enda 🤔
 8. Sant skal sies at vinterutstyret jeg kjøper er ikke bare det dyreste utstyret jeg har, men også det som brukes minst. Det er ikke fordi jeg vegrer meg fra å dra på vintertur. Men fordi den sesongen varer kortest, og de turene krever litt mer planlegging. Jeg vet ikke hvor mange her som har prøvd å dra med seg fullastet pulk igjennom Oslo for å ta t-banen ut av byn, men jeg kan fortelle at det i seg selv er en liten ekspedisjon om man ser på anstrengelsen alene. Og en annen ting. Den nevnte soveposen som jeg kuppa for 5 høvdinger i oktober i fjor har jeg fortsatt ikke prøvd 😭Har siden den gang pusset opp leilighet, og det gjør vondt å se den posene hengende i skapet uten noen gang ha prøvd den. MEN, når jeg nå om sider får min nye overprisa, økonomisk uforsvarlige bil, så blir det andre boller! 😂 I vinter blir det en ukestur på fjellet med grommeste soveposen jeg noen gang kommer til å eie! DDD kalte @Ullsokk det. Dyrt og Deilig Dun.
 9. Tur helga 27.-29.oktober - hvor?

  Hvis Fjorda er et alternativ avstandsmessig, så er vel kanskje Skrim aktuelt også? Ikke fjell, men nesten. Litt snø tåler man. Ta evt med brodder.
 10. Kan jo nevne at jeg betalte 5100kr for min WM Puma pose. Den var riktig nok brukt 3 netter, hvor personen hadde brukt fullt undertøy samt lue og hals. Den lå ute på kjøp/salg her på forumet en liten stund før jeg slo til. Den koster 14399,- hos Oslo Sportslager. Betalte 3500 for en WM Alpinlite for noen år siden. Da fikk jeg min far som reiser regelmessig til statene til å ta den med hjem for meg. Nå er riktig nok ikke dollarkursen like gunstig som den en gang var. Man bør tenke litt utenfor boksen skal man ha slikt utstyr uten å havne hos luksusfellen. Legg inn varsel på prisjakt.no, hør med reiseglade venner/kolleger, eller sjekk bruktmarkedet. Personlig kjøper jeg normalt sett ikke brukte soveposer. Men den Pumaen for et for godt kjøp til å la være.
 11. Telt til "lang" familie

  Som 3-sesong er det der helt kurant. I mitt Tarptent Scarp 2 er det innerteltet som kun er i mesh jeg bruker definitivt mest.
 12. Romslig vintertelt til tre

  Enten det blir Helsport svea, Spitsbergen eller hilleberg Keron, så tråkker du ikke feil. Alle er fabelaktige telt. Jeg har selv Keron, og trives godt med et oppsett med 4 like lange stenger. Det har både Keron og Spitsbergen.
 13. På sikt ville jeg gått for kraftigere tøy. Det har vært tilfeller hvor man har fått skader/slitasje på tynne GTX jakker, som har resultert i at kraftig vind har revet det stykker. Det er kritisk om du er midt på vidda. Og Finse er ikke helt ukjent for sludd og mildvær. Selv har jeg en kraftig GTX jakke som jeg kjøpte til halv pris. Den har lang og romslig passform så jeg har plass til flere lag undertøy, ullgenser og en isolerende jakke under. Også har jeg en tynn lett vindjakke til noen hundrelapper fra Skogstad som jeg bruker når det er relativt fint vær. Men for litt enkle korte turer i vinterfjellet går det sikkert fint.
 14. En veldig bra måte å gjøre seg kjent med kulde er å dra på tur jevnt og trutt utover høsten og vinteren. Da med kun en eller to overnattinger. Helst minimum en overnatting i måneden. Da blir dere sakte men sikkert kjent med utstyret og det begrensninger, samt at dere lærer hvilken triks som fungerer. Å telte i streng kulde krever mye rutiner og noen tjuvtriks.