Gå til innhold

tronn

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 941
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  37

tronn vant dagen sist Mars 12 2016

tronn hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om tronn

 • Rang
  Ikke riktig klok
 • Bursdag 05. juni 1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fjellvandring, foto og en og annen topptur
 • Sted
  Østerås

Nylige profilbesøk

7 898 profilvisninger
 1. Jeg har vært heldig med innkjøpene mine. Catana 1000 snella betalte jeg 350kr for da jeg fant den i en restekasse. Stanga betalte jeg 700kr for.
 2. Jeg bruker en pose med omtrent samme varme mer eller mindre som helårs pose. Dvs hele sommer og milde vinterturer. Veldig anvendelig temperaturområde. På sommeren ligger jeg med tynt ulltøy, og blir det for varmt bruker jeg posen som dyne, og ulltøyet gjør at jeg ikke får kalde kroppsdeler.
 3. Jeg kjøpte mini tele stanga mange har nevnt tidligere her. Hvis man ikke er en veldig garva fisker, så tror jeg de fleste vil nyte en slik stang. Og jeg sliter å se hvordan man kan sammenligne en 2-delt stang med en minitele. Da har man ikke satt seg inn i hva trådstarter ber om. Her er mitt oppsett:
 4. Hei dere! Jeg har en Expedition Tour 135 jeg er veldig fornøyd med. Men vil ha lignende pulk til både meg og min samboer. Jeg får fint plass til to slike i bilen, men skulle gjerne sjekket om jeg får inn en 170 ved siden av vår 135. Så da er spørsmålet om noen i Oslo område har en 170 jeg kan stappe inn i bilen et par minutter.
 5. Man bør forvente lekkasjer med bioparafin. Den har en annen viskositet, og er røffere på slanger og pakninger. Hilsen vaktmestern med lekk oljefyr.
 6. Hvis du er ute etter en veldig varm og lett pose til -35C, så er denne posen på 1860g til 6500kr ikke noe dumt alternativ: https://www.fjellsport.no/kampanjer/vinter/rab-expedition-1200-formula-one.html
 7. En trefjøl vil ikke ta fyr. Jeg liker å kun ha trefjøl uten alu folie. For hvis det blir noe søl under forvarming, vil ikke sølet renne så lett av fjøla og ned på bakken hvor du ikke har kontroll på drivstoffet. Søler jeg tar jeg bare fjøla ut av teltet og tenner på. Når drivstoffet har brent opp slukker det av seg selv.
 8. Vel blåst! Nå har jeg aldri overnattet i en Ticket to the moon(har en i hus), men husk at man skal ligge mest mulig diagonalt i køya, da blir du liggende flatere. Her er det bare å prøve seg frem.
 9. Vi har forskjellige lengder på rygg, som dikterer lengden på sekken. Jeg er like høy som deg, og litt tyngre, og bruker lang utgave av xenith 88. Jeg har lang rygg, og korte ben.
 10. Den typen strikk er jo elendig. Er vel samme som man bruker i gamasjer f.eks.
 11. Mener jeg hadde bamseunderlaget på bakken. Kjekt med noe å stå på når du skal inn og ut av køya. Dette er riktig nok 5 år siden, så litt vanskelig å huske. Greia med å bruke strikk er jo at det bør være elastisk dersom du skal ha duken tett inntil køya. Jo tettere du har det, jo varmere blir det. Bruker du barduner må du prøve deg litt mer fram før du legger deg til å sove, så du ikke ender med å hvile hele vekta på ridgeline, barduner og jervenduk. Da vil en av tingene ryke.
 12. Ikke ulik tankegang når jeg prøvde noe lignende: https://www.fjellforum.no/forums/topic/31167-lavbudsjett-i-en-tynn-tråd/
 13. Deg @Gittiamo, og alle de andre kule folka på Fjellforum.no! 😍
 14. Kan jo nevne at min Sony Xperia Z3+ er vanntett, og jeg kjøpte det for det formålet å ha med på tur. Men som telefon/kamera, og ikke GPS. Og selv om Sony Z3+ var ment å være vanntett ifølge reklamen, så er ikke IP68 noe å juble over det heller. Den tåler litt regnvær og støv, ikke mye mer. Har klart å knuse skjermen på den en gang, og da fungerte ikke skjermen i det hele tatt. Men selvsagt, på helgeturer og lignende, er telefonen et helt kurant supplement til kart og kompass. Jeg håper bare at folk som tenker å gå på krevende vinterturer har tenkt godt igjennom hvilken forventninger man har til utstyret man har med. Selv har jeg alltid med kart og kompass. Bruker som regel gps kun til å dobbeltsjekke koordinatene for å se om jeg er der jeg tror jeg er. Og da har jeg hittil ofte brukt gps klokke, eller en veldig rimelig, liten og lett etrex10 som jeg betalte 650kr for
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.