Gå til innhold

tronn

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 968
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  37

tronn vant dagen sist Mars 12 2016

tronn hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om tronn

 • Rang
  Ikke riktig klok
 • Bursdag 05. juni 1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fjellvandring, foto og en og annen topptur
 • Sted
  Østerås

Nylige profilbesøk

8 009 profilvisninger
 1. Her på Østerås er det stille og rolig. Høy pensjonistfaktor i mitt borettslag. Jeg bor rett ved senteret, da har vi gangavstand til alt vi trenger, og trenger ikke bil for å gjøre storhandel. Noen vil påstå at vi har marka rett utenfor døren. Det er for eksempel ikke mange hundre meterne vi må gå for å finne skispor ved snørike vintre. Men er du som meg, og ikke blir fornøyd før du går på sti, og ikke grusvei, så er det litt lengre å gå. Mange mener det er for dyrt her, men flytter man fra Oslo får man definitivt mer for pengene. God buss og t-bane forbindelse(bane 2 går 8 ganger timen til kvelden). 15 min til Majorstua, og 22 min til Jernbanetorget. Vi stortrives. Har startet med turorientering her nå, og da har vi masse poster både i nabolaget, og dypt inn i marka.
 2. Jeg bodde lenge i sentrum, med Jernbanetorget som nærmeste T-banestasjon samt Grønland bussterminal. For å kunne komme seg til forskjellige steder i marka, så var det et utmerket utgangspunkt, men terskelen var gjerne litt høy for kveldsturer. Nå bor jeg på Østerås, og her har vi jo også enkel tilgang til marka. Men man bør ha sykkel/bil eller som vi nylig har skaffet oss, scooter, for å komme seg fort og enkelt ut dit du vil gå tur. Ellers blir det fort 30-50 min gåing på gangveier og grusveier før du finner stiene. Ellers er det mange gode tips i tråden. Vi valgte Østerås på grunn av jobb. Men Ellingsrud, og Opsahl til Skullerud vil jeg mene er veldig fine områder med enkel tilgang til marka. Andre steder som ikke er for dyrt er jo Rødtvedt og Ammerud. Men spørsmålet er jo hvor langt unna byn og evt jobb du er villig til å flytte. For oss var reisetid til jobb med kollektivt et viktig punkt. Det er vi veldig glad for nå som de har satt opp bompengeprisen enda mer. Det er tiden til og fra jobb som stjeler mest tid i hverdagen. Så lenge vi bare har noen få minutter å kjøre for å komme godt inn i marka, så er det et godt utgangspunkt. Du skal være litt heldig skal du finne en bolig rett i markagrensen som tilfredsstiller de fleste kriterier og budsjett.
 3. Driver ikke du med padling? Klart du trenger båtkart! 😄
 4. Fjærland og flatbrehytta er bra hele året
 5. 1500 pluss frakt betalte jeg. Da får du solgt fort tror jeg. Det var uten kart Garmin kart vel og merke. Han hadde lagt inn frikart.
 6. Kjøpt en brukt Garmin GPSmap 64s til en finfin pris på Finn
 7. Jeg har vært heldig med innkjøpene mine. Catana 1000 snella betalte jeg 350kr for da jeg fant den i en restekasse. Stanga betalte jeg 700kr for.
 8. Jeg bruker en pose med omtrent samme varme mer eller mindre som helårs pose. Dvs hele sommer og milde vinterturer. Veldig anvendelig temperaturområde. På sommeren ligger jeg med tynt ulltøy, og blir det for varmt bruker jeg posen som dyne, og ulltøyet gjør at jeg ikke får kalde kroppsdeler.
 9. Jeg kjøpte mini tele stanga mange har nevnt tidligere her. Hvis man ikke er en veldig garva fisker, så tror jeg de fleste vil nyte en slik stang. Og jeg sliter å se hvordan man kan sammenligne en 2-delt stang med en minitele. Da har man ikke satt seg inn i hva trådstarter ber om. Her er mitt oppsett:
 10. Hei dere! Jeg har en Expedition Tour 135 jeg er veldig fornøyd med. Men vil ha lignende pulk til både meg og min samboer. Jeg får fint plass til to slike i bilen, men skulle gjerne sjekket om jeg får inn en 170 ved siden av vår 135. Så da er spørsmålet om noen i Oslo område har en 170 jeg kan stappe inn i bilen et par minutter.
 11. Man bør forvente lekkasjer med bioparafin. Den har en annen viskositet, og er røffere på slanger og pakninger. Hilsen vaktmestern med lekk oljefyr.
 12. Hvis du er ute etter en veldig varm og lett pose til -35C, så er denne posen på 1860g til 6500kr ikke noe dumt alternativ: https://www.fjellsport.no/kampanjer/vinter/rab-expedition-1200-formula-one.html
 13. En trefjøl vil ikke ta fyr. Jeg liker å kun ha trefjøl uten alu folie. For hvis det blir noe søl under forvarming, vil ikke sølet renne så lett av fjøla og ned på bakken hvor du ikke har kontroll på drivstoffet. Søler jeg tar jeg bare fjøla ut av teltet og tenner på. Når drivstoffet har brent opp slukker det av seg selv.
 14. Vel blåst! Nå har jeg aldri overnattet i en Ticket to the moon(har en i hus), men husk at man skal ligge mest mulig diagonalt i køya, da blir du liggende flatere. Her er det bare å prøve seg frem.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.