tronn

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 685
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  37

tronn last won the day on Mars 12 2016

tronn had the most liked content!

1 følger

Om tronn

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Østerås
 • Interests
  Fjellvandring, foto og en og annen topptur

Nylige profilbesøk

4 519 profilvisninger
 1. Jeg har den nye versjonen. Langt hardere såle enn den gamle, og slett ikke den samme godfølelsen. Jeg må nok inn med noen andre innleggsåler hvis det skal bli bra.
 2. Eggenudler - er det noe til mat

  Å spise en pakke nudler som eneste lunsj er ikke nok for noen. Akkurat som at en pakke real heller ikke er nok til middag. Det er ganske mange jeg har snakket med som egentlig bare får i seg 1000-1500 kcal i løpet av en dag på langtur. Det er under halvparten av hva en vil trenge på sommertur.
 3. Eggenudler - er det noe til mat

  Er bare yumyum/mama(samme produsent) som gjelder for min del. De er litt mer al dente om det er lov å si slikt om nudler. Også har de skikkelig futt. Nudler er alltid med på langtur. Synes det er et fantastisk supplement på veien. Brukes kun som lunsj for min del.
 4. Mount-Everest-graham.jpg

  Graham er en maskin, og han har sjelden tid til å svare på slike mindre ambisiøse spørsmål!
 5. Plass til to i Scarp 1?

  Valgte 2 for plassen sin del. Er ganske fornøyd. Eneste er at det kan være litt knotete montering med ekstra stenger, men ellers et flott telt. Også er inngangene litt lave.
 6. Plass til to i Scarp 1?

  @virrma Du kan få se på eller låne mitt Scarp 2 om ønskelig.
 7. Plass til to i Scarp 1?

  @Tom42 Innerteltet fåes i to utgaver. Det ene er bare mesh myggnett stoff med vanlig bunnduk. Det andre er tett med noen luftåpninger med mesh i dørene og oppe ved toppventilene.
 8. Er som å pisse i buksa for å holde varmen. Det gjelder de fleste salg fra statlig/kommunalt til privat.
 9. Skal du på topptur bør du ha nok til å gå de siste 500 høydemeter uten tilgang til vann. På vanlig ferdsel i skog og fjell er mellom 0.5 til 1 liter mer enn nok. I de fleste fjell trenger du bare en kopp.
 10. Exped SynMat Hyperlite LW

  Jeg vil slå et slag for dette med ekstra skumplastunderlag uansett luftmadrass. Det ekstra skumunderlaget kan brukes ved alle raster og småpauser. Det kan brukes ved bål. Det henger lett tilgjengelig utpå sekken. Det beskytter luftmadrassen mot kvister og skarpe steiner, det gjør nemlig ikke bunnduken like godt. Det gir ekstra isolasjon under luftmadrassen, og blir det veldig kaldt, så isolerer det enda bedre om du har det oppå luftmadrass dersom luftmadrassen har lite isolasjon. Så uavhengig av om jeg er på en enkel overnatting, eller på en to ukers tur, så har jeg med et slikt underlag. Bamse er unødig stort og tungt i denne sammenhengen. Det holder med et billigere som veier mellom 250-400 gram. Mine 5 øre
 11. Exped SynMat Hyperlite LW

  Har hatt både Synmat 7 UL LW og Hyperlite LW. Det er jo mer eller mindre samme underlag, bare at Hyperlite har ikke isolasjon helt ut i bredden, og den er mummiformet. Også har Hyperlite kun en ventil. Har aldri brukt det i noe kaldere vær enn litt nattefrost, og jeg bruker alltid et tynt skumunderlag under.
 12. Real supper - er det noe til mat

  På langtur bør frokost og lunsj være minst like kaloririke som middag, så jeg ville supplert med en hel del ymse uavhengig av når på døgnet jeg hadde spist suppa. Når det er sagt, så er suppe et fint avbrekk fra brødmat, gryter og graut. Variert mat på tur gir enda større glede. Sist tur på Dovre hadde jeg med tørrfryst iskrem til dessert ene kvelden https://www.mountainhouse.com/m/product/neapolitan-ice-cream.html
 13. Voldsom prisøkning på SPOT-abbonnement

  Jeg har betalt mellom 80 til 105 euro siden 2013. Får vel se hva de skal ha denne gangen. Har enda ikke betalt for 2017. Jeg har Gen2
 14. Mount-Everest-graham.jpg

  Det va mæ!
 15. Vintertelt

  Jeg har et Keron 4GT som jeg føler meg veldig trygg i på vinterfjellet. Det er bygget av ekstremt solide materialer og har meget effektive løsninger. Men kan oppleves litt traust. Men jeg ville tatt en real titt på Helsport sitt nye Spitsbergen. Et bra design for oppsett i drittvær, samt mange kule detaljer for mange situasjoner.