Jump to content

Dag G - Evje

+Sponsor
 • Posts

  4,676
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  113

Everything posted by Dag G - Evje

 1. Gikk på skitur på Glomma i dag da en drone kom og skremte livet av bikkja. Dessverre hadde jeg ikke haglegevær med meg. Finnes det andre metoder til å få skutt ned faenskapet...??
 2. Siden jeg skulle gjennom Ullensaker så ble det selvfølgelig en tur til den høyeste toppen i kommunen. Hasleråsen, hele 348 meter over havet !! Ingen naturperle, men et norsk flagg reddet dagen....
 3. Kungsleden ? Nei takk. Aldri mer
 4. Noen som vet om veien opp på Tronfjellet holdes åpen eller brøytes først til våren ?
 5. Nei bilen må jeg ha for å komme rundt til fjellstrøk. Men så går den på 0,35 liter pr mil og en buss må ha ganske mange passasjerer for å matche det co2 utslippet.
 6. Satser på et godt 2019, Kjell Iver. Nå har jeg både tid, planer og anledning 😂
 7. Det har vært et magert turår for meg i år siden hyttebygging tok de 9 første månedene av 2018.. Men nå er den fix ferdig og turstøvlene har kommet i bruk igjen. Det har blitt en del kommunetopper på østlandet med Midtre Sølen som høydepunkt. Det var i juli med over 30 graders varme. Likeså turen til Mount Ida på Kreta. Hvis du en gang må til Kreta så må du også opp på høyeste toppen, 2456 moh. Tok leiebil fra Rethymnon opp til fjelllandsbyen Livadia og derifra en svingete men asfaltert fjellvei opp til parkering. på ca 1550 moh. Her viste temperaturen 32 varme men sank etterhvert som toppen nærmet seg. Gikk i underbuksa opp men måtte på med litt mer på toppen for der tok vinden godt. Heldigvis får en si for insektsvermene på fjellet er beryktet. Gedigen utsikt på toppen og et lite kapell for den som har behov. gikk vel 3 timer opp og 2 timer ned. Traff på to på veg opp og 5 på veg ned så overbefolket er det ikke. En flott tur til avveksling fra strandlivet..😂
 8. Takk for svar. Men tror jeg tar toppen til våren i et lengre raid. Litt korte dager nå.
 9. Takker for mange vettuge svar 😂 Tror jeg følger deres erfaringer og beholder bensinbrenneren på tur januar, februar mars.
 10. Alt kan ofres på grådighetens og klimahysteriets alter.. Om dyrelivet lider, de store rovfuglene dør i kollisjon, eller hvor mye energi og kostnader det er for å plassere dem ut og vedlikeholde dem er uvesentlig. At "grønne sertifikat" og kostnadene med det øker strømprisen i et land som har nok vannkraft til å være selvforsynt (før elbiler) er også uvesentlig.
 11. Noen fra Jevnaker her ? Som vet om bommveien opp Svenådalen er brøytet Hadde tenkt meg en tur opp på Svarttjernshøgda 20-30 cm snæ ?
 12. Takker for svar. Men gassen funker kanskje bedre når temperaturen stiger i teltet ??
 13. Tenkte jeg skulle gå over fra bensin til gass i vinter. Kjøpte meg en Combat gassbrenner på forsvarets overskuddsbutikk. Noen som har erfaring med denne. Gassen skal tenne og brenne ned til 22 minus. Men det er nå reklamen... Kan det bli lekkasje fra boksen når en demonterer brenneren, fra boksen ?
 14. Jo det nytter å si ifra. Et megaanlegg i Åseral ble stoppet eter massive protester. Men det sniker seg inn mølleanlegg hele tiden. Det er jo synd vi ikke har samer her sydpå 😂
 15. Først tok vi fossene Nå tar vi heiene Så tar vi fjellene Vår grådighet er umettelig
 16. Artig å se at det er liv i tråden enda..😂 Holder på å lese meg opp på Børgefjell Satser på en tur i starten av mars med bla Kvigtind. Monsen og Strømdahls bok om Børgefjell er nå lest. Syns faktisk Strømdahl skriver best, jeg.
 17. Greide i dag å karre meg opp på en topp over 500 meter etter å ha vært skambanka i 3 uker. Sklei utfor en 25-30 meters skrent og gikk kast i kast ned i ei steinrøys. Heldigvis med hodet først ned i ei snøgrop mellom 2 steiner. Flaks, men ble gul og blå etter turen og måtte en tur på røntgen for å se etter brudd. Ønsker alle turgåerer et trygt og godt nyttår. Får være mer forsiktig i 2016, tydligvis.
 18. Gikk fra Bygland og heia heim til Evje i dag. Blir litt lurt av kartet på en slik tur. Veldig kupert og de 4 milene etter kartet blir nok fort endel ekstra kilometer i terrenget. Tåka nede i dalen lå tett som fann men oppe på heia skein sola og med null vind ble det en flott 10 timers tur for meg og Balder. Frosne myrer lettet føret og når høsten i tillegg har vært svært tørr er det bare en glede å vandre mellom fjell, vann og myrer i et urørt terreng.
 19. Takker Gal Krokfot. Men mht kommunesammenslåing går det så seint at det like godt kan dukke opp fleire nye kommuner....
 20. Har kastet broddene og bruker bare piggsko på glatta.
 21. Gir meg selv 5 år til resten av prosjektet, 228 stk igjen @Kjell Iver. Godt å være ferdig med 40 år i jobb. Arbeidslivet er oppskrytt. Skal bli herlig å styre tida si selv !
 22. Kommunetopp nr. 200 ble Storheia 566 moh i Trondheim. Så var det også bursdag nr. 60 og starten på pensjonisttilværelsen. Det burde bli noen fine år framover !
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy