Gå til innhold

hildis

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  51
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om hildis

 • Bursdag 27. mai 1987

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Friluftslivets enkle gleder: bålkaffe, middagshvil i lyngen, fjellfiske og overnatting under åpen himmel=)
 • Sted
  Alta, Finnmark

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Artig post! - Hva med pariserpulk? Du kan evnt fylle den med øl/vin og diverse, så alt er klart for tur=) - Foret fjellduk, "happy wife, happy life" Om du vil ha noen tips til "småting: En gang kjøpte jeg en fiskesluk, som jeg leverte til en gullsmed og fikk inngravert brudeparets initialer osv. De satte stor pris på den, og fikk den rammet inn. Trekopper med inngravering har jeg også gitt bort i gaver, og de har blitt satt pris på.
 2. Har kun testet de med fjellsko som gikk litt over ankelen. Brukte da kun strikket (fulgte med) rundt. Da ble det ikke helt tett i overgangen mellom sko og låringsen, samt at strikket gled opp til over kanten av skoen. Så neste gang satser jeg på litt gaffatape.
 3. Jeg har kjøpt jerven sine "lårings", til omtrent samme bruksområde som du. De er lette og vanntette. Men du må kombinere de med sko. Anbefaler å tape i overgangen mellom låringsen og skoen for å få det tett. Praktisk som regnbukse også, om du har en litt lang jakke. http://www.jerven.no/jaktdress/mountain-man-larings-oliven#&variation=639383
 4. Liten oppdatering ang min reklamasjon på exped downmat: Tok kontakt med importøren og sendte bilder, de ønsket kvitteringen. Måtte litt detektiv arbeid for å finne, men den som leter finner... Sendte kvitteringen, og vips var et nytt liggeunderlag på vei i posten. Samme modell som mitt ødelagte. Veldig imponert over servicen! @Mareng det gamle blir nok reserve så lenge det kan brukes... Moralen er: Ha et system på kvitteringer, også på mail. Vet aldri når man kan få bruk for de
 5. hildis

  Alpina Tundra

  På Felleskjøpet hadde de plutselig tatt inn fjellsko (lær) av merket Alpina (kjent produsent av skisko) på kampanje tIl 1300,- Skoene passet godt til en normal norsk fot med en bred lest, stabile rundt ankelen, og i hel lær. Testet på en tur i ulendt terreng, 8km uten gnagsår. Litt tykk såle, sikkert bare vanesak. Syntes skoen hadde godt grep i terrenget, men tror den kan være glatt på fuktige berg. Sjelden jeg gjør impulskjøp av fjellsko, men dette virker som et godt kjøp. Har to nr forskjell i skostr, så om noen behøver venstre sko i str 46, høyresko i str 44 så er det bare å si i fra Måtte kjøpe to par, da er 1300,- pr par overkommelig. Legger ved link så man kan se bildet av skoene (tror ikke jeg ville kjøpt fra den nettsiden): https://www.lamnia.com/no/p/19049/klaer-og-sko/alpina-tundra-44
 6. Takk for svar! Da er epost sendt til ute depot med bilder, så er det bare å vente og se hva de svarer. Jeg er i utgangspunktet godt fornøyd med selve underlaget og chair kit, men kjedelig å bruke mye penger på utstyr som ikke fungerer.
 7. Hei. "Løfter" dette innlegget igjen, med lignende problemstilling. Har et exped downmat 7 ul lw, som er 3år gammelt. På tur i høst delaminerte det, og nå har jeg en tykk pølse midt på underlaget. Butikken jeg kjøpte det av har lagt ned, noen som vet hvem som er importør av Exped i Norge? Har lest at det er 2års garanti på UL versjoner, men tenker at det er verdt et forsøk å reklamere. Synd når dyrt utstyr ikke holder lengre.
 8. Takk for godt svar, det skal testes ut!
 9. Hei. Har en primus easyfuel som ble kjøpt i 2009, blitt brukt av og til. I det siste har jeg opplevd at når jeg skrur bryteren helt mot minus så fortsetter det å komme gass. Ganske upraktisk... Går det an å bytte pakningen inne i bryteren, og er dette noe man kan fikse selv?
 10. hildis

  MSR Elixir 2

  @larserikm Teltet er nok en del mer trekkfullt enn et "vanlig" telt. Men ikke "villa gjennomtrekk". Jeg bruker som oftest å ha med fjellduken, så jeg har det varmt og godt uansett. For meg personlig er gledene ved å slippe et telt full av kondens større enn at det kan bli "luftig". Siden fjellduken ofte er med, har jeg ikke lagt så stor innsats i å få teltet helt ned på sidene Til bruk på sommeren i Finnmark vil jeg si det passer perfekt, men ikke belag deg på å kun ta med en tynn sommersovepose. Det å kunne ha en luftig men innsektsfri sone er veldig praktisk på de dagene med mye mygg. Å sette opp innerteltet er gjort på noen få minutt, og kan da benyttes til pauser der man får spise i fred uten ufrivillig kjøtt tilskudd... @ost Forsøkte å sette opp kun ytterteltet i en del vind, og det ble en del plunder. Men oppdaget plutselig at det var med en bunnduk, som må brukes om man kun skal sette opp ytterteltet. DA ble alt så mye enklere... Innerteltet klipses på stengene, men de fire hjørnene skal festes i enden på teltstengene(vanlig på de fleste telt). Tror nok det skal gå greit å sette opp ytterteltet først, og med litt kreativitet klarer man å få opp innerteltet. Men ville ha gjort et prøveoppsett eller to i trygge omgivelser først... Innerteltet er nok ikke regntett selv om det er finmasket. Takk for tilbakemeldinger, det gjør det motiverende å skrive flere innlegg. Henter jo mye informasjon og inspirasjon fra forumet selv.
 11. Exped down pillow og garmin etrex 30x Skal bli spennende å se om puta fungerer, er godt fornøyd med exped sitt liggeunderlag!
 12. hildis

  MSR elixir2

  Noen bilder at teltet mitt, MSR Elixir 2
 13. hildis

  MSR Elixir 2

  Etter å ha hatt dette teltet i ett år så tenkte jeg det var på tide å komme med en liten rapport. + Dette er et forholdsvis lett telt, ca 2 kg +/- + Ytterduken kan taes av, så man kun har innerteltet oppe til beskyttelse mot mygg og andre dyr (veldig praktisk når solen steiker på morgenen). + Maskene i nettingen er veldig små, holder det meste ute av innsekter, men sørger for luft. + Gode luftemuligheter. + Kan bruke kun yttertelt og bunnduk (sparer vekt). + Enkelt å sette opp, etter noen øvingsrunder vel og merke. + Store nettinglommer til oppbevaring på innsiden. Muligheter for tørkesnor. + Romslig telt til en person, helt ok for to personer uten å bli ufrivillig intim;) + To inganger/fortelt. - Siden innerteltet har mye netting kan det raskere kaldt enn ved bruk av andre telt. - Ikke spesielt store fortelt, men får fint plass til sekk+ utstyr. - Forholdsvis vindstabilt, men ville ikke vært på høyfjellet under kraftig vind uten en backup løsning. - Vanskelig å få ytterteltet helt ned til bakken, blir en glippe. Til mitt bruk har teltet vært helt topp. Det jeg liker best er at det veier lite, og dekker det meste av mine behov. Liker at det er luftig, og at jeg har god plass når jeg drar på tur alene. Synes teltet har gjennomtenkte løsninger, og flere smarte muligheter. Betalte vel ca 2500,- for det, og synes jeg har fått god kvalitet for den summen. Så om man er ute etter et telt til vår/sommer/tidlig høst så er dette et godt kjøp. http://www.fjellforum.no/gallery/image/3566-img-1725/ Hadde besøk av en ivrig liten hjelper. Liten leilighet, så senga var eneste stedet å gjøre et test oppsett. Mye plundring med opsettet de første tre gangene, nå går det på 5 minutt. http://www.fjellforum.no/gallery/image/3567-/ http://www.fjellforum.no/gallery/image/3568-/ http://www.fjellforum.no/gallery/image/3569-/ Finnmarksvidda kl 00.30, månedsskiftet mai/juni. Midnattssol er fantastisk.
 14. Kanskje litt sent å svare nå, men prøver allikevel:) Om du har bil kan du nå mange steder,og det kommer an på hva du vil oppleve. Vidde, skog, fiskevann osv... Men i Alta er mulighetene mange:) Fra Sennalandet kan du gå over til Stabbursdalen. Så spørs det om du vil bo i telt en uke i strekk, eller om du vil oppleve forskjellige områder. Det er mange barmarksløyper å følge om du vil gå for det "trygge". Om du vil ha litt mere spesifikke tips, ta kontakt på pm:)
 15. Når det gjelder merking av løypene kan man ikke forvente standard dnt merking som man kan være vant med lengre sør i Norge. Men min erfaring er at det er relativt greit terreng å orientere seg i (kjenner kun til Alta "siden"). Dessuten er det alltids barmarksløyper å følge, samt merkingen av scooterløypene.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.