Jump to content

hildis

+Sponsor
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hildis last won the day on August 11

hildis had the most liked content!

About hildis

 • Birthday 05/27/1987

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Friluftslivets enkle gleder: bålkaffe, middagshvil i lyngen, fjellfiske og overnatting under åpen himmel=)
 • Location
  Alta, Finnmark

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hildis's Achievements

 1. Jeg er liker Devold Nibba, tynn og lett. Over netting ull synes jeg den varmer bra. https://www.google.com/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung-rev2&source=android-browser&q=devold+nibba Eller du har kanskje mulighet til å henge et plagg på utsiden av sekken?
 2. Tenk å ha sånn flaks at man har fri akkurat de dagene det er sommervarme på Sørøya. Tok ferge til Hasvik torsdag, og første natt ble ved Hafsfjordvannet. Andre natt ved Steinvatnet, og siste natt ved Nyvatna. Ingen bitevillig fisk. Jeg hadde aldri trodd at det var på Sørøya jeg skulle verdsette muligheten til å ta av ytterteltet, og kunne slumre videre i innerteltet. 20 Grader, litt vind og lite innsekt gjorde dette til en tur jeg aldri glemmer. Mest sannsynlig er det første og siste gang jeg er på Sørøya akkurat de få dagene som kan kalles sommer😉
 3. Jeg reagerte også på ordføreren sin uttalelse. Men det viser kanskje litt av "grunnholdningen" som eksisterer i nord. De har uendelige områder å ta av, og de fleste ferdes ikke de samme stedene sommer og vinter. Dermed får de ikke sett hva som skjer når snøen smelter. Alle som har bært med seg en halvliter eller to, vet hvor lett det er å bære de tomme boksene ned igjen. Man skulle tro det var enda enklere når man ferdes med motoriserte kjøretøy... Jeg har vært på turer i mange fylker, men mitt inntrykk er at det er desidert mest forsøpling i Finnmark. Jeg har bodd i Finnmark i 10 år. Har også opplevd å slå leir i mørket på tur med andre, for så om morgenen våkne til en ring av dopapir rundt leiren. Følte meg som en "barnehagetante" som måtte ta praten om hvordan man oppfører seg i naturen, og hvordan man går på do. For meg er dette barnelærdom, men dette hadde de aldri lært. Og dette var til voksne mennesker. Jeg sa "se dere rundt her, det flyter av dopapir. Synes ikke dere det er stygt og utrivelig"? Hvor hun ene svarte "jeg synes det er ok, da ser jeg hvor andre har gått på do".
 4. hildis

  DIY tørrdrakt

  Jeg kan ingenting om å sy, men er allikevel mektig imponert😊
 5. Hei. Jeg hadde en Bergans 80l som satt godt på ryggen, men begynte å bli noe sliten i reimer osv... Etter mye prøving og fundering endte jeg opp med Xenith 88. Fantastisk å ha på ryggen, men jeg synes den rommer mindre enn min gamle Bergans. Tror det kan ha noe med at bunnen "skrår innover", mens min Bergans var mer "rektangulær". Så jeg vurderer å bytte til 105, da den har gode muligheter for å stramme inn om den ikke er fyllt opp med utstyr. Mitt tips: Sjekk hvordan sekken fungerer når den er fyllt med aktuelt utstyr. Samt er du i butikk å prøver sekk, fyll den med vekt, så du får kjenne hvordan den sitter på ryggen.
 6. Takk for god forklaring på et nivå som vi "vanlige turgåere" også forstå[email protected] Engelsen 😊
 7. Jeg har også en Piteraq (offer for "bransjestandard"), og det blir ikke en ny når den jeg har er moden for utskifting. Synes den er lite vanntett, og min har fått en del små hull etter møte med en fjellbjørk. Tåler ikke å bli løftet inn i teltet, og mister mye av funksjonen da. Har brukt å ha duffelbagger i pulkposen, som nesten blir litt "dobbelt opp". Ville kjøpt noe vanntett😊
 8. Nå er jeg en av de som er "heldig" når det gjelder turlivet. Bor alene, og jobber turnus (ikke offshore). Men har ofte flere døgn fri, av og til en uke. Men på tross av det har dørstokkmila av og til overtaket. Men jeg slår et slag for en ryddig og systematisk turbod/skap/yttergang. Det gjør at det går kjapt å pakke til en tur, om muligheten/lysten skulle melde seg. Et lite lager med egnet turmat er også praktisk. Av og til overnatter jeg like ved bilen, og da er det bare å pakke i ikea poser. Slike turer kan godt gjennomføres midt i uka også, så drar man direkte på jobb. Ganske så perfekt start på dagen synes jeg. Min erfaring er at desto mindre organisering som kreves, desto enklere er det å komme seg på tur. Og det er kun en selv som definerer hva som er tur.
 9. Hei. Begynner å bli noen år siden jeg var der, men husker at "steinrøysa" lå midt i en myr. Men ved Lågvatnet og Setertjønna er det nok fint å telte. Så kan man ta turen til midtpunktet uten tung sekk. Evnt Skjækervatnet. Så og si hele stien er kloppelagt, så lett å gå. God tur!
 10. Hei. Var ved tvillingvannan(ca 500moh) i Stilla (Tverrelvdalen) fra søndag til mandag. Isen hadde gått opp, fremdeles en del flak, men gikk fint å finne steder å fiske fra land. Fikk ingen fisk. Kaldt i været, men det fører til fravær av mygg. Kan også melde at fjellbjørka begynner å spire over Sennaland, så nå begynner våren å komme her på fjellet. På tross av 3 grader og sludd andre juli;)
 11. Jeg har også Exped mesh organizer, og er forholdsvis fornøyd. Et mye billigere alternativ er å kjøpe vaskeposer beregnet for bh etc (tror de finnes i forskjellige str), for så å evnt putte de i pakkpose/plastpose etc. Men selvfølgelig er det bedre for "turimaget" å svi av litt penger på sportsbutikk enn å kjøpe vaskeposer for undertøy på lindex😉
 12. Takk for godt tips, dette skal jeg også prøve!
 13. Hei. Jeg har samme underlag som deg, og det har luktet fra første stund. Men så lenge det kun er når jeg slipper ut luft, så er det ok. Hadde vært verre å sove med lukten😉 Mitt er luftet etter bruk hver gang. Har ikke tenkt på det med at dunet klumper seg, men synes underlaget har isolert dårligere med årene. Kanskje jeg må blåse det opp og ta en inspeksjon. Kan det være at dunet klumper seg pga at underlaget blir oppbevart sammenrullet? Jeg har ikke noe egnet sted å oppbevare det oppblåst, men vet enkelte lagrer de oppblåst under seng etc.
 14. Havresuppe er også et alternativ om målet er å få i seg litt næring på morgenen. Behøver ikke mye saftkonsentrat for å lage noen frokoster, så vil ikke gi så stort utslag på evnt vekt i sekken. Solbærtoddy pulver kan kanskje også fungere (ikke testet selv). Men nå er jeg en av de heldige som synes havregrøt er godt uansett. På tur bruker jeg å ha havregryn, hakkede nøtter etc på en flaske, der jeg har markert porsjonene på utsiden. Liker generellt å oppbevare ting i flasker, de kan stables overalt i sekken, behøver ikke være redd for at det skal bli hull, og de kan gjenbrukes.
 15. Gammel tråd, men jeg "løfter" den. Hjemmestrikkede ullsokker som er store nok til å dra utenpå skoene gir god varme og isolasjon. Mest praktisk på dagsturer, men verdt et forsøk. Fungerer på både små og store👍
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy