Gå til innhold
  • Bli medlem

hildis

+Støttemedlem
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

hildis vant dagen sist 11. august 2021

hildis hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

62 Good

Om hildis

  • Bursdag 27. mai 1987

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Interests
    Friluftslivets enkle gleder: bålkaffe, middagshvil i lyngen, fjellfiske og overnatting under åpen himmel=)
  • Sted
    Alta, Finnmark

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Har samme erfaring. Har flere ganger opplevd at underlaget har blitt mykere i.l.a natten.
  2. Hei. Jeg bor også i Alta. Har akkurat vært på tur, ca 170moh. Der lå isen fortsatt på vannet, litt åpninger langs med land. Om dere går for bålkos og trivsel kan dere dra hvor som helst, men satser dere på fisk er det nok enten sjø- eller isfiske som gjelder😉 God tur!
  3. Jeg byttet ut en gammel Bergans 80l til en Osprey 85l. Men burde kjøpt 105l, da Ospreysekken har litt annerledes utforming. Får med meg mer utstyr i 80l Bergans. Men Osprey sekken er knallgod å bære😊 Moralen: Se på forskjellige modeller i butikk, de kan variere veldig med samme størrelse. Justerbart topplokk er et "må ha", utrolig hvor mye man får lagt på toppen når topplokket kan tilpasses.
  4. Det løste seg til slutt. Tror kanskje at gjengene hadde bøyd seg litt når jeg tok ut "valve", og at de måtte presses på plass når jeg dyttet inn igjen. Byttet selvfølgelig o-ringer etc samtidig, og nå brenner den fint. Men må nok bruke en del tid på å bli trygg på brenneren igjen, ubehagelig med lekkasje. Takk for innspill!
  5. Hei. Har testet en del "liners". Aclima har kommet med en ny variant som er litt tykkere, tror de er i hot wool serien. De virker forholdsvis slitesterke, og jeg har brukt de f.eks under tynne skihansker med god effekt. Det går også helt fint å f.eks knyte skolissa med de på. Men å reparere primus med de på kan nok bli litt utfordrende. Brynje sine liners synes jeg også har vært mer slitesterke enn aclima sine. Men de er nok bittelitt tykkere. Forsøkte også noen billige fra xxl, "line one" tror jeg merket het. De hadde god passform, men det var såpass mye syntet i blandingen at de varmet særdeles lite. Men jeg har egentlig innsett at liners lett blir hullete, og er i så måte forbruksvare. Men jeg synes fordelene veier opp for ulempene.
  6. Takk for tilbakemelding! Ja har tatt ut slangen, men sliter med å se om gjengene er ødelagte. Hullet er litt lite til å se. Men det går kun rundt om jeg forsøker uten o ring også.
  7. "Låner" denne tråden, da mitt spm handler om noe lignende. Opplevde lekasje, og har nå demontert pumpa. Mistenker at lekasjen kom fra denne delen: Byttet o-ringer, alt ok. Skrudde så av "control valve", men sliter nå med å få den på plass igjen. Har forsøkt å bruke o ring som fulgte med brenneren, men det virker som gjengene ikke vil ta inni pumpa. Bruker jeg en o ring som er litt større, får jeg ikke til å vri på regulatoren når den er festet fast på pumpa. Ser at det er et flatt parti på gjengene, er det noe hakk som skal på plass, som jeg ikke finner? Har forsøkt å rense med wd-40 osv. Men reguleringsventilen går bare rundt og rundt. Noen tips? Noen som vet om man kan kjøpe kun ny "control valve" eller om man må kjøpe komplett pumpe?
  8. En liten tanke herifra: Hva med å øve uten pulk++? Finn en bakke og kjør ned mange ganger. Så du blir trygg på skiene og finner balansepunktet etc. Så kan du evnt øve med pulk etterhvert. Ofte er det jo slik at man blir god på det man øver på, og da blir man også trygg. Jeg går mye på ski, men synes allikevel nedkjøringer med pulk kan være krevende. Så forstår godt utfordringen din. Synes dessuten det høres fornuftig ut å ha med trugene, da har du en backup plan😊 Lykke til!
  9. Kjøpte begge disse lyktene etter å ha prøvd en del lykter de siste årene (silva, magic shine, ledlenser ++). Må si jeg er imponert over begge lyktene, lette og kompakte. HC60 er oppladbar, men man kan også bruke "engangsbatterier" CR123. Eller man kan ta med et ekstra oppladet batteri. Flere lysstyrker, og passer bra til mitt bruk (gåturer, langrenn etc). Opplevde dårlig batteri tid på lav styrke, men god service fra importøren. Så nytt batteri er på vei i posten. Håper det fikser "problemet". HA23 bruker 2xAA batterier, og den lykten har virkelig imponert meg. Batteritiden er overraskende lang, sammenlignet med tilsvarende lykter. Jeg bruker biltema batteri etc. Når det begynner å bli lite batteri, dimmer den ned. Men har inntrykk av at den lyser "til siste slutt", og ikke bare brått skrur seg av. Fordelen med begge disse lyktene er det at de er små og lette, og da blir de brukt. Enkelt å legge i sekken som sikkerhet, eller bare ta de på hodet i tilfelle man får bruk for lys. Dessuten sitter de godt på hodet. Har ikke fått testet de i skikkelig kulde, da kan det nok være en fordel med ekstern batteripakke. Ofte er det lett å skrive når man er misfornøyd, men denne gangen ville jeg skrive en liten anbefaling da jeg er kjempefornøyd😊
  10. Jeg er liker Devold Nibba, tynn og lett. Over netting ull synes jeg den varmer bra. https://www.google.com/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung-rev2&source=android-browser&q=devold+nibba Eller du har kanskje mulighet til å henge et plagg på utsiden av sekken?
  11. Tenk å ha sånn flaks at man har fri akkurat de dagene det er sommervarme på Sørøya. Tok ferge til Hasvik torsdag, og første natt ble ved Hafsfjordvannet. Andre natt ved Steinvatnet, og siste natt ved Nyvatna. Ingen bitevillig fisk. Jeg hadde aldri trodd at det var på Sørøya jeg skulle verdsette muligheten til å ta av ytterteltet, og kunne slumre videre i innerteltet. 20 Grader, litt vind og lite innsekt gjorde dette til en tur jeg aldri glemmer. Mest sannsynlig er det første og siste gang jeg er på Sørøya akkurat de få dagene som kan kalles sommer😉
  12. Jeg reagerte også på ordføreren sin uttalelse. Men det viser kanskje litt av "grunnholdningen" som eksisterer i nord. De har uendelige områder å ta av, og de fleste ferdes ikke de samme stedene sommer og vinter. Dermed får de ikke sett hva som skjer når snøen smelter. Alle som har bært med seg en halvliter eller to, vet hvor lett det er å bære de tomme boksene ned igjen. Man skulle tro det var enda enklere når man ferdes med motoriserte kjøretøy... Jeg har vært på turer i mange fylker, men mitt inntrykk er at det er desidert mest forsøpling i Finnmark. Jeg har bodd i Finnmark i 10 år. Har også opplevd å slå leir i mørket på tur med andre, for så om morgenen våkne til en ring av dopapir rundt leiren. Følte meg som en "barnehagetante" som måtte ta praten om hvordan man oppfører seg i naturen, og hvordan man går på do. For meg er dette barnelærdom, men dette hadde de aldri lært. Og dette var til voksne mennesker. Jeg sa "se dere rundt her, det flyter av dopapir. Synes ikke dere det er stygt og utrivelig"? Hvor hun ene svarte "jeg synes det er ok, da ser jeg hvor andre har gått på do".
  13. hildis

    DIY tørrdrakt

    Jeg kan ingenting om å sy, men er allikevel mektig imponert😊
  14. Hei. Jeg hadde en Bergans 80l som satt godt på ryggen, men begynte å bli noe sliten i reimer osv... Etter mye prøving og fundering endte jeg opp med Xenith 88. Fantastisk å ha på ryggen, men jeg synes den rommer mindre enn min gamle Bergans. Tror det kan ha noe med at bunnen "skrår innover", mens min Bergans var mer "rektangulær". Så jeg vurderer å bytte til 105, da den har gode muligheter for å stramme inn om den ikke er fyllt opp med utstyr. Mitt tips: Sjekk hvordan sekken fungerer når den er fyllt med aktuelt utstyr. Samt er du i butikk å prøver sekk, fyll den med vekt, så du får kjenne hvordan den sitter på ryggen.
  15. Takk for god forklaring på et nivå som vi "vanlige turgåere" også forstår@Marius Engelsen 😊
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.