Gå til innhold

Oddbjørn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 379
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

Oddbjørn vant dagen sist 29. februar 2016

Oddbjørn hadde mest likt innhold!

Om Oddbjørn

 • Bursdag 28. jan. 1977

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fluefiske, ski (offpiste, topptur og langtur) og fjellturer
 • Sted
  Stavanger

Nylige profilbesøk

4 608 profilvisninger
 1. Takk for gode svar. Har sett det Eternity tauet ja, og ender nok opp med det. Ser de har veldig gode priser på både protect og dry.
 2. Vurderer å kjøpe mitt første klatretau. Har nettopp tatt brattkortet og instruktøren anbefalte og gå rett på et 60 eller helst 70 meter impregnert heltau. Impregnerte tau er endel dyrere og også ofte normalt litt tynnere siden de gjerne er beregnet for erfarne klatrere og lengre ruter hvor taudrag blir et problem. Valget står nå mellom enten å gå for et billig standard tau som DMM Statement på 10 mm, eller gå for Mammut Infinity Dry 9.5 eller tilsvarende. Sistnevnte er omtrent dobbelt pris, men egner seg bedre om jeg på sikt vil bruke det til brevandring og klatring ute i våte forhold. Kommer nok til å velge 60 meter da de rutene her i området som krever 70 meter tau uansett er over det nivået jeg noen kommer til å klatre. Noen som har noen gode innspill?
 3. Check with GoFreeride, they guided skiing on Gaustatoppen: http://www.gofreeride.no/guiding/
 4. 1500 meter is quite high in Norway and there is no mountain this height where you will not risk facing serious weather and conditions. Gaustatoppen is probably one of the easiest and if you follow the cross country route there is relatively low risk of avalanches. However one should always be prepared and trained for such trips, and without the necessary skills I wouldn't recommend it without a guide.
 5. Ok, takk for svar. Vet du hva som er de beste kartene for Sarek? Er det Fjällkartan, eller finnes det bedre turkart?
 6. Noen som vet hvordan forholdene pleier være i Sarek i slutten av juni? Pleier det enda være mye snø i et normalår?
 7. Nei, har ikke testet uten telt nei. Har fått brukt oppsettet litt mindre enn jeg hadde tenkt, blitt for lite turer i sommer. Men på de turene jeg har hatt har jeg ikke fått det til noe bedre enn jeg gjorde på tunet hjemme ihvertfall. Hjelper ikke akkurat med ujevnt underlag.
 8. Er helt stramt i toppen, så er ikke høyden som er problemet. Ble det stramt og fint hos deg?
 9. Toro sin rotmos synes jeg er veldig god og den klassiske potetmosen til mills. Fin sammen med litt beef jerky eller saltkjøtt på siden eller til fisk. Kan gjerne ha i litt tørket grønnsaker om man enten lager selv eller kjøper (http://www.iherb.com/pr/Just-Tomatoes-Etc-Organic-Just-Veggies-4-oz-112-g/37762). Pleier også lage egne blandinger med posemat da jeg blir litt lei av real hele tiden. Parmesan og andre harde oster holder seg lenge på tur og er fine å ha i sekken for å få litt variasjon.
 10. Den er jo vindtett og kryper man oppi soveposen med beddingen rundt seg vil man holde varmen en stund, men man vil nok få endel problemer med kondens. Ville ikke droppet den vanlige vindsekken på pulktur.
 11. Sommer eller vinter? Skal du også smelte snø til drikkevann? På vinteren pleier jeg beregne 0,4-0,5 l pr dag, men da har jeg også nok til kosefyring for å holde varmen i teltet.
 12. Fordeler: - Sparer tid når en skal ha alt på plass i teltet. Spesielt viktig om en er flere i teltet og ikke har uendelig med god plass - Veldig fint også å ha dunjakke og niste i så en har det lett tilgjengelig under rastepauser. Drikkeflasker kan en stappe nedi soveposen som hjelper med isolasjon - Fantastisk å sitte eller ligge oppå under pauser Ulemper: - Gjør lasten mye høyere og pulken blir mer utsatt for velt - Ekstra vekt - Er ikke vanntett (pleier legge vindsekken over om det regner eller sludder)
 13. Kjøpte 4 sesongs utgaven av innertelt. Er litt saggete i endene og selv om det var strammet godt opp både i alle 4 hjørner og i taket som hjalp ikke dette. Lurer på om jeg skal sy på noen ekstra løkker på utsider som jeg kan stramme det opp i.
 14. Den snøen som er igjen i Frafjordheiene er ganske så fast og fin nå. Bør ikke være noen store problemer å benytte mesteparten av rutenettet. Men sjekk at eventuelle bruer er lagt ut.
 15. Noen av dere som går nå som blogger (eller i det minste noen public oppdateringer på fb)? Evt hvilke trailnames dere har fått så en kan følge med litt på PCT gruppa på facebook
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.