Jump to content

Oddbjørn

Passivt medlem
 • Posts

  1,384
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Oddbjørn last won the day on February 29 2016

Oddbjørn had the most liked content!

Reputation

1,217 Excellent

About Oddbjørn

 • Birthday 01/28/1977

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fluefiske, ski (offpiste, topptur og langtur) og fjellturer
 • Location
  Stavanger

Recent Profile Visitors

6,505 profile views
 1. Her burde det i det minste vært kraftig rabatt. DMM regner 5 år på slynger. Generelt skal tekstil byttes ut etter 10 år uansett bruk og ca 5 års aktivt bruk. Karabinerne kan uansett brukes så lenge de ikke har funksjonsfeil eller kraftig slitasje.
 2. Prekestolen, Kjerag, Trolltunga og Lofoten er nok greie plasser målt mot normalen. Her er det jo bortimot 90% utlendinger til vanlig. Folketomt blir det nok ikke likevel. Besseggen har vel en større andel nordmenn under vanlige sommere vil jeg tro uten at jeg har vært der i høysesongen.
 3. Takk for kommentarer. Burde vel presisert at turen er planlagt tidligst i midten av juli, så er ikke skitur.
 4. Privatsalg regnes ikke som kommersiell omsetning (så lenge det faktisk er privat og ikke kamuflert kommersielt salg). Det kom en endring for hvordan reglene håndteres i Norge for 2 år siden som krever eiersertifikat for kommersielle aktører, men det har vært nødvendig med sertifikat på eksport siden 1975, så skinnet ditt skal være veldig gammelt for at det faktisk kommer under dette unntaket. https://www.miljodirektoratet.no/for-private/handel-med-trua-arter-cites/trofeer-og-hobby/
 5. Noen som har gått denne ruten eller startet/avsluttet på Marabreen ved andre ruter? Ser relativt overkommelig ut på flybilder. Tenker selvsagt å gå i taulag og ha med alt nødvendig redningsutstyr.
 6. Takk for gode svar. Har sett det Eternity tauet ja, og ender nok opp med det. Ser de har veldig gode priser på både protect og dry.
 7. Vurderer å kjøpe mitt første klatretau. Har nettopp tatt brattkortet og instruktøren anbefalte og gå rett på et 60 eller helst 70 meter impregnert heltau. Impregnerte tau er endel dyrere og også ofte normalt litt tynnere siden de gjerne er beregnet for erfarne klatrere og lengre ruter hvor taudrag blir et problem. Valget står nå mellom enten å gå for et billig standard tau som DMM Statement på 10 mm, eller gå for Mammut Infinity Dry 9.5 eller tilsvarende. Sistnevnte er omtrent dobbelt pris, men egner seg bedre om jeg på sikt vil bruke det til brevandring og klatring ute i våte forhold. Kommer nok til å velge 60 meter da de rutene her i området som krever 70 meter tau uansett er over det nivået jeg noen kommer til å klatre. Noen som har noen gode innspill?
 8. Check with GoFreeride, they guided skiing on Gaustatoppen: http://www.gofreeride.no/guiding/
 9. 1500 meter is quite high in Norway and there is no mountain this height where you will not risk facing serious weather and conditions. Gaustatoppen is probably one of the easiest and if you follow the cross country route there is relatively low risk of avalanches. However one should always be prepared and trained for such trips, and without the necessary skills I wouldn't recommend it without a guide.
 10. Ok, takk for svar. Vet du hva som er de beste kartene for Sarek? Er det Fjällkartan, eller finnes det bedre turkart?
 11. Noen som vet hvordan forholdene pleier være i Sarek i slutten av juni? Pleier det enda være mye snø i et normalår?
 12. Nei, har ikke testet uten telt nei. Har fått brukt oppsettet litt mindre enn jeg hadde tenkt, blitt for lite turer i sommer. Men på de turene jeg har hatt har jeg ikke fått det til noe bedre enn jeg gjorde på tunet hjemme ihvertfall. Hjelper ikke akkurat med ujevnt underlag.
 13. Er helt stramt i toppen, så er ikke høyden som er problemet. Ble det stramt og fint hos deg?
 14. Toro sin rotmos synes jeg er veldig god og den klassiske potetmosen til mills. Fin sammen med litt beef jerky eller saltkjøtt på siden eller til fisk. Kan gjerne ha i litt tørket grønnsaker om man enten lager selv eller kjøper (http://www.iherb.com/pr/Just-Tomatoes-Etc-Organic-Just-Veggies-4-oz-112-g/37762). Pleier også lage egne blandinger med posemat da jeg blir litt lei av real hele tiden. Parmesan og andre harde oster holder seg lenge på tur og er fine å ha i sekken for å få litt variasjon.
 15. Den er jo vindtett og kryper man oppi soveposen med beddingen rundt seg vil man holde varmen en stund, men man vil nok få endel problemer med kondens. Ville ikke droppet den vanlige vindsekken på pulktur.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy