Gå til innhold
 • Bli medlem

turgåer

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  45
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

turgåer vant dagen sist 13. oktober 2015

turgåer hadde mest likt innhold!

Om turgåer

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Sør-Trøndelag

Nylige profilbesøk

1 190 profilvisninger
 1. Av erfaring vet jeg at det er et skyggeparti med snø på vei opp til Innerdalstårnet som ikke forsvinner før sommerstid. Vet noen om denne snøen er borte nå, slik at stegjern kan legges igjen hjemme?
 2. Turen fann sted i Halsa. – Med havet fullt av feit lyr, sei, torsk, makrell og berggylt, skogen med tallause kg med digre, urørte kantarellar, og sjølvsagt utømmelege mengder blåbær. Teltplassen var idyllisk, med hengekøyeplass med utsikt til havet og nordlyset. Vêret var omtrent berre steikande sol og vindstille sjø kvar dag i ei heil veke. Om berre flåtten hadde vore større og kaloririk, hadde det nok gått an å leve av den åleine.
 3. Eg spør for nokon som vil ei veke eller to på tur ein plass i Noreg kor ho so godt det lar seg gjere kan overleve på det ho finn i naturen. Eg er ikkje godt kjend med eteleg flora. Eg skjønnar at snaufjellet ikkje duger, men er det nokon skogsområde eller villmarker i landet som egnar seg betre enn andre? Det må sjølvsagt gå an å fiske.
 4. Nei, men kanskje JBVs (kommer for alltid til å slite med å kalle dem Bane NOR) oppslag (fra 30. juni) kan være av interesse: Ødelagt veg og anleggsarbeid i hele sommer (med pause i slutten av juli). Også: «[…] det framleis ligg mykje snø mellom Finse og Hallingskeid, og her er vegen ikkje køyrbar før seinare på sommaren.»
 5. Besøkte et bar nebber og pigger i Litldalen på årets vakreste dag (fredag). Ingenting som stekende sol kl. 21.30 på vindstille 1 640 moh. (:
 6. Jeg har nettopp kommet tilbake fra min altfor korte måned i Peru og Bolivia og kan anbefale begge reisemål varmt. Jeg gikk ikke så mye tur som jeg hadde håpet på, så jeg skal garantert tilbake. Det er haugevis av 5000- og 6000-meterstopper, alle med et lass av turoperatører som kan tilby det en trenger av transport, telt og mat for en billig penge. Jeg opplevde aldri noe høydesyke på 3 300 moh. i Cusco, men merket mangel på matlyst og litt hodepine etter jeg var ferdig med regnebuefjellet (5 000 moh.). Det gikk over på noen få timer. Oppoverbakker i 5 000 moh. tok lang tid, selv om jeg er i go
 7. Takk for innspill så langt! Hva har dere brukt som brensel? Gassbeholdere med skrutilkobling (finnes dette å få kjøpt)? Bensin (urenset)?
 8. Jeg har måneder med fri jeg må bruke og har skjønt at jeg må ta en tur til disse landene og der omkring. Problemet er at jeg ikke helt vet hvor jeg skal starte planleggingen. Jeg har funnet flotte turrapporter i forumet og vet at det er fryktelig mange flott plasser å besøke. Jeg tror imidlertid ikke at jeg skal sikte på å bestige de aller høyeste fjellene for å slippe å herje med for mye utstyr, ei heller vet jeg hvordan jeg reagerer på store høyder. Tid? Alt fra et par uker til over en måned. Jeg kan bo i alt fra telt til ungdomsherger, og jeg bruker gjerne sofasurfing om jeg kan. Jeg e
 9. Hva er dette mystiske gummirøret for noe? «Pumpeforlenger»? Har noen bilde av denne rare dingsen?
 10. Dette var den beste førerapportsamletråden (i «nyere» tid) jeg fant for Trollheims-området, så jeg legger ved dette, i tilfelle det kan være til nytte for andre: Snømengde i Sunndalen/Innerdalen: 07.10.16 (Hovsnebba): Snøen starter på rundt 1000–1200 moh. Litt utfordrende å gå opp i skyggesiden i denne gropen vest for toppen, siden det er snø og is som gjør det glatt. Ingen snø i solsiden (gjelder hele fjellveggen nord i Sunndalen). 09.10.16 (Litlkalkinn): Samme som over. Litt is mens det fortsatt er bratt stigning på toppen av Litlhareimdalen. Snøen på toppen er uproblematisk o
 11. Favoritturen så langt i Tatrafjellene, fra Štrbské pleso til Rysy og så ned til Lysá Poľana. Fin, spiss topp. Gøyal og bratt nedstigning ned til Polen-siden med kjetting på alle utsatte partier. Det er veldig likt norsk natur, men fryktelig mye billigere å spise, drikke og bo. (: Ulempen er mengden folk, så det skal bli godt å komme hjem til den norske fjellheimen.
 12. Jeg vet ikke om det kvalifiserer som et røverkjøp, men sekken Helsport Fjellheimen (85 liter) var å finne til litt under tusen kroner på XXL Tiller fredag forrige uke. Pris på nett er per akkurat nå kr 1799. Det ble en slik sekk fordi jeg trengte noe i den duren, og prisen var ikke så fryktelig ille. Jeg er fornøyd med den så langt. Om noen kan bekrefte tilbudet i en annen butikk, hører kanskje innslaget hjemme i hovedtråden?
 13. Utsikt mot Les Drus / Aiguille Verte fra Signal Forbes (le Montenvers) i de franske alpene. Fantastisk landskap og fantastisk vær (skjønt litt for varmt!). Jeg tror imidlertid godværet er brukt opp nå.
 14. eTrex 10 er fin og dekker mine behov. Om den er billig er subjektivt (jeg synes alle disse navigatorene er veldig dyre), men prisen er overkommelig. Den bør gå an å finne brukt. Den har skuffende lite lagringsminne (selv kun til sporlogger), så belag deg på å måtte hente ut og fjerne filer for å frigjøre plass i ny og ne.
 15. turgåer

  Nytt telt

  Tips til dem som leter etter Helsport-telt og som er heldig nok til å bo i Trøndelag: Stikk innom når fabrikkutsalget til Helsport er åpent på torsdager og kikk etter demovarer o.l. Her har jeg spart over kr 3000 på et superlight-telt som ikke bar tegn til å være pakket ut (årets modell). Sist jeg var innom lå det noen rimelige ikke-superlight-telt til koselig pris i hyllen. – Som ny, bare brukt på messe.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.