Gå til innhold

Joker

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  867
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Joker

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Tromsø
 1. Kart for Garmin etrex30x

  Du har Garmin kart på egen minnebrikke og et internminne på 1,7GB. Hva er det som tar sånn plass i internminne at du ikke får plass til vinterkartet? Jeg har en Garmin 62s med 1,7 GB internminne, og med topokart (gamle adventure) + alle filene som ligger der fra før så har jeg fremdeles 1,5gB ledig.
 2. Silva expedition s eller ranger s?

  Jeg har også dårlig erfaring med Silva Ranger S. Det ramla fra hverandre, hjemme heldigvis. Fikk nytt uten spørsmål, men er litt skeptisk til konstruksjonen.
 3. Spørsmål om GPS-bruk

  De rette strekene er ikke til å unngå uten man gjør noe før eller etter tur. Jeg går inn i spormenyen og sletter 'Gjeldende spor' før jeg starter turen. Sporet som ble laget dagen i forveien eller sist helg ligger arkivert med et filnavn som består av dato og klokkeslett og Dag. Gårdagens spor vil f.eks arkiveres som 2017-12-12 18:33:19 Dag. Overfører ALLTID sporet til PC etter hver tur.
 4. Spørsmål om GPS-bruk

  Bruk gpx format. Det forstår alle kartprogram. Mapsource bruker et proprietært format kalt gdb, men selv eldre utgaver av Mapsource har støtte for gpx. Har du ikke Mapsource innstallert så kan du bruke gpsBabel til i konvertere gdb-filene over til gpx. Finnes sikkert andre konverteringsprogrammer, men jeg har brukt gpsbabel tidligere og det er enkelt i bruk
 5. Behøver det være så fancy?

  Utrolig flotte bilder som virkelig understreker budskapet i teksten. Jeg tror det er lettere å være til stede her og nå på de lokale turene. På lengre turer er det lett for at fokuset glir over på dagsmarsjer, tyngden på sekken og man øker kanskje tempoet litt eller kutter ned på pauser når man ser at tidsskjemaet ikke holder helt. På mine lokale turer er jeg blitt flinkere til å være underveis, selv om jeg har et mål om å nå en fjelltopp eller padle til en holme. Det er inspirerende å lese bloggen din. Den er en flott ambassadør for nærturen.
 6. Spørsmål om GPS-bruk

  2.Arkiverer daglig. En liten hake med det er at jeg for brudd i sporloggen når turen passerer midnatt 3.Gpx fordi det støttes av det meste av kartprogrammer 4.Oppretter mapper i Basecamp. Derfra eksporterer jeg sporloggen til en gpxfil for backup. Mappene har samme navn som kartene til Kartverket sin M711 serie 5.Jeg er usikker på om 1:20000 er verdt pengene. Det er mye av norsk natur som ikke har datagrunnlag for kart i den målestokken, og i de områdene brukes 1:50000 data. Det finnes "dekningskart" som viser hvilke områder det gjelder. Selv bruker jeg eldgamle Topo Adventure på min Garmin 62s, og de fungerer greit. Skjermen er så liten at jeg vet ikke om jeg hadde fått så mye mer ut av et kart i 1:20000
 7. Ikke oppdater yr appen!

  Jeg bruker stort sett værmeldingen på NRK-tv og yr.no når jeg skal sjekke turværet. Synes det blir litt tynt med bare Yr-appen. På yr sine nettsider er det særlig kartanimasjonen og tekstvarselet jeg bruker. Skal jeg på tur i fjellet ser jeg stort sett etter nedbør, skal jeg på padletur prøver jeg å danne meg et bilde av vindstyrke og retning. Når det gjelder vind er yr-appen helt ubrukelig, og det er symbolene på yr.no også.
 8. Du får bruke en tapebit for å dekke til på siden. Jeg gjorde det i vinter da jeg knakk tursolbrillene og måtte bruke de solbrillene jeg hadde liggende i bilen. Det finnes sikkert snedigere løsninger, men det funket helt utmerket på den turen.
 9. Svartvasstinden og Risholmen speiler seg i Skogsfjordvatnet
 10. Hvor har du vært på tur i dag?

  Har vært på en liten padletur i naturens eget fargekart.
 11. Senja og Lofoten med 3-åring

  Senjatrollet kan være en opplevelse både for store og små. Kanskje mest for de små. Ellers er Riven en lett tilgjengelig liten topp med en fantastisk utsikt over Husøya og Øyfjorden. Når det gjelder strender så er det absolutt ingenting som kan måle seg med Ersfjorden. Her finner du også en av Norges dyreste utedoer, Gulldassen til 3 millioner. Helt sør på Senja finnes en nydelig liten nasjonalpark, Ånderdalen, og veien inn dit går gjennom furuskog og åpent myrlandskap godt tilrettelagt med klopper.
 12. Hvor har du vært på tur i dag?

  Hadde en fin liten tur inn til Rundvatnet i Andersdalen. Det er helt klart blitt høst her i nord. Skarpere luft, lyngen har fått mange forskjellige farger og ei og annen bjørk er begynt å kle seg i gult.
 13. Anbefalinger i Nord-Norge?

  Turen er ca 5-6 mil, så 4 dager skulle gi behagelige dagsmarsjer, men jeg ser utfordringen med transport. Et alternativ er å starte på Saraelv og gå innover Reisadalen med retur samme vei. Det er ca 1 mil til Sieima hvor det er ei koie, og 2,5 mil til Nedrefosshytta. Turen kan kombineres med elvebåtskyss, men det koster jo selvfølgelig litt.
 14. Anbefalinger i Nord-Norge?

  Eller Kautokeino til Reisadalen
 15. Hvor har du vært på tur i dag?

  Da var årets Senjatur overstått. Det ble litt ymse, men noen perler fikk jeg samlet både til lands og til vanns. Kvænan sett fra Klubbvika Luten. Når man starter i tangbeltet er det 739 m til topps, og da får man en utrolig utsikt til fjell, himmel og hav. Bratt blomstereng på vei opp til Prestan. På andre siden av Øyfjorden er det Kongan og Skultran som dominerer. Olaheimen ligger idyllisk til sør på Senja. Her med Bunkeskjolet i bakgrunnen
×