Gå til innhold

Joker

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  880
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Joker

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Joker

  Laste inn kart på en gammel GPS

  NB. Hvis du har kart på gps'en fra før så må du ta backup av det før du kopierer det "nye" kartet fra minnepennen.
 2. Joker

  Laste inn kart på en gammel GPS

  Du kan prøve å overføre kartet til en minnepenn. Sørg for at navnet på kartfila er gmapsupp.img og kopier den over i Garmin-mappa på gps. Denne metoden funket knall før i tiden
 3. Joker

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Når sommeren stakk innom på en snarvisitt her nordpå måtte jeg bare stupe i skoene og komme meg til fjells. Det ble en tur til Norges nest eldste fjell, Soltindan 2,88 milliarder år gammelt. Bare slått av Humpen i Pasvik med noen få millioner år. Midtre Soltinden og Åborsdalstinden. Helt bakerst ses Lyngsalpene.
 4. Jeg bruker ofte å åpne tunge bildetråder i egen fane. Så kan jeg lese neste tråd, mens bildetråden laster i bakgrunnen. Da slipper jeg å sitte og se på at siden hopper opp og ned.
 5. Opplevde et fascinerende lysfenom på en tur i fjor sommer.
 6. Joker

  Troms og Finnmark i juli

  Du sier ikke hvor du skal. Det er tettere mellom mygga på indre strøk enn ute ved kysten.
 7. Joker

  Hjelp med Garmin Oregon

  Det skal ikke være noe problem å slå av gps'en i pausen, sporet den har registrert skal ligge der. Dersom man "venter" med å slå på gps'en til man har padlet noen km så skal det bli en rett strek mellom pausen og dit man slo den på igjen. Du har ikke lagret den andre delen av sporet ditt under et annet filnavn?
 8. Joker

  Hjelp med Garmin Oregon

  Jeg har ennå ikke gått til anskaffelse av en så moderne gps, har fremdeles en 62s, men jeg vet at en del nye gps'er har det som kalles for Auto Pause. Dvs at sporloggen stopper når man tar pause. Dette for å unngå det spindelvevet av en sporlogg som registreres når man er i ro. Hvordan dette fungerer i praksis vet jeg ikke helt, men du finner kanskje en innstilling i spormenyen.
 9. Joker

  Ny Garmin GPS

  Nei, både Dakota 10 og 20 har farger
 10. Joker

  Ny Garmin GPS

  Dakota 10 har ikke kompass og høydemåler. Det har du helt rett i, en ren forglemmelse fra min side. Oppgitt batterilevetid er dog den samme, 20 timer på begge, men jeg tror man skal ta det med ei klype salt. Min Gpsmap 62s kan holde ut i mer enn 20 timer, men også i langt kortere tid. Det er så mange faktorer som spiller inn, temperatur, batteritype, hvor aktivt man bruker gps'en for å nevne noe.
 11. Joker

  Ny Garmin GPS

  Dakota 10 og 20 er helt like, men 10 tar ikke minnebrikke.
 12. Joker

  Kart mangler meridianlinjer

  Det står som regel på kartet hvor mye misvisningen endrer seg pr. år, så man kan ha brukbar kontroll på misvisningen også på litt eldre kart. Jeg har heller aldri brukt meridianene til navigering, kun UTM, men så har jeg bare kartverket sine kart. Synes det har vært så mange håpløse kart i omløp de siste årene at man kanskje skulle anbefale folk og ta med seg gps.
 13. Joker

  Kart for Garmin etrex30x

  Du har Garmin kart på egen minnebrikke og et internminne på 1,7GB. Hva er det som tar sånn plass i internminne at du ikke får plass til vinterkartet? Jeg har en Garmin 62s med 1,7 GB internminne, og med topokart (gamle adventure) + alle filene som ligger der fra før så har jeg fremdeles 1,5gB ledig.
 14. Joker

  Silva expedition s eller ranger s?

  Jeg har også dårlig erfaring med Silva Ranger S. Det ramla fra hverandre, hjemme heldigvis. Fikk nytt uten spørsmål, men er litt skeptisk til konstruksjonen.
 15. Joker

  Spørsmål om GPS-bruk

  De rette strekene er ikke til å unngå uten man gjør noe før eller etter tur. Jeg går inn i spormenyen og sletter 'Gjeldende spor' før jeg starter turen. Sporet som ble laget dagen i forveien eller sist helg ligger arkivert med et filnavn som består av dato og klokkeslett og Dag. Gårdagens spor vil f.eks arkiveres som 2017-12-12 18:33:19 Dag. Overfører ALLTID sporet til PC etter hver tur.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.