Jump to content

Bjarne H.S.

+Blogger og sponsor
 • Posts

  1,722
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  56

Everything posted by Bjarne H.S.

 1. Man holder seg selvsagt til lover og regler, selv i utmark....
 2. Sikkert lurt! Minner litt om turen min i 2013 det der. Da måtte jeg måke snø av teltet der inne.
 3. Femten flotte dager gjennom Femundsmarka nasjonalpark i packraft er nå å finne på bloggen i ord og bilder!
 4. Hva ble det til med Songa? Hva med Bordvatnet på Haukeli? Ulevåvatnet eller Ståvatnet der? Store Urevatnet i Setesdal Vesthei? Blåsjø og/eller Rosskreppfjorden i Rogaland? Er du på mine trakter; Vigdarvatnet. Skogseidvatnet i Vestland?
 5. 50% DEET fungerer finfint mot det meste (finnes på alle apotek). Etter mer enn 2 uker i Femundsmarka i sommer var det ikke nevneverdige problemer med mygg og knott. Kleggen derimot er virkelig en hard jævel, men når den har satt seg og begynner å bite, ja da er den jævelen sårbar...
 6. Misunner deg turen, selv om jeg nettopp er tilbake fra Femundsmarka nå. Det er finfin abbor i Svartsjøen og kanskje noen grove ørreter er jeg fortalt. Det er også gjedde der. I Mugga og håene der er det også harr. Øverst i Mugga er det finfin ørret å fiske etter. I Volsjøan er det ørret å få, også ganske pene i størrelsen. Mye småørret i Langeggsjøan, men kanskje en og annen litt større? Det er fin fisk å få i Roasten og på Røvolfjellet,, både abbor, røye og ørret. Kobber og rødt gir deg fangst. På bloggen min finner du mine turer i Femundsmarka med mye info.
 7. Jeg har falt ned på å droppe stangholder til packraften. Løser det heller på denne måten: Dette var kanskje ikke hva du lurte på, men andre kan kanskje bruke løsningen.
 8. Funker alt i sommer, helsemessig med mer, ja så kan det kanskje bli noen dager i packraft fra Tinnhølen (er været ok også). Før det er planen noen uker tett på svenskegrensen.
 9. Dette er ganske kjente svakheter med de første års modeller av Reinsfjell SL. Det er gjort forsterkninger og utbedringer på senere modeller, men har gitt noe mer total tyngde da.
 10. IKKE hør på gramjegerne her! Vil du være SIKRET et komfortabelt opphold, EN UKE+, sikret for alt vær og vind kan stelle i stand, i HØYFJELLET som kan oppstå, ja da BØR du sikre deg! ÉN STOR GASSBOKS! God tur!
 11. Jeg ville tatt med en stor gassboks på en uke+ tur på Hardangervidda. Det kan bli kjølig og vått vær også og da trengs litt varme- og kosefyring også i teltet.
 12. Se om du kan finne et sted langs R7 å parkere, for ja, det er dyrt å parkere utenfor Halne fjellstue. Det har jeg gjort en gang og nok ikke flere ganger. Er lite kjent nord for R7, andre her på FF er nok mer det. Her er satelittbilde som viser området ved Halne (Halne Fjellstue omtrent midt på bildet) for to dager siden. Det ser ut som det er godt med is på vanna nord for R7 også. Jeg var en tur nord for Halne for noen år siden seinere i juni. Da var det ennå is og jeg dro videre til isfrie områder da.
 13. Femundsmarka er aldri feil turmål. Jeg synes du har en god start her med Haugen som startpunkt. Det tar vel en time halvannen fra Haugen brygge til Røvoltjønnan på tydelig sti uten noen utfordringer. En natt og to på Røvolfjellet blant tjønnene der er smart er været med deg. Det er mulig å få flott fisk der, men de kan ikke bestilles. Videre ville jeg tatt ruta langs Roasten oppover Røa forbi Grislehåen og opp til Storbuddhåen og en camp der et par dager. Mange spennende vann og tjønner i nærheten der med mulighet for fin fisk er du heldig. Ved Grislehåen kan du jo alternativt også vade over Røa like nedenfor oppsynsbua der er vannstanden ok. Derfra nedover mot Roasten igjen og avstikker opp til Litlsjøen for en natt og to der. Flott fisk i Litlsjøen. Retur mot Femunden igjen nedover langs Røa mot Røoset og båten derfra, så slipper du å gå i samme spor tilbake. Jeg har hatt et par turer de siste årene og gjort meg litt kjent. Du finner turene mine her hvis du vil ha mer info. God tur!
 14. Jeg kan ikke se hva du vil padle i. Både med packraft og Allykano ville jeg startet i Storvika og tatt det derfra via Røvoltjønnan, Roasten, Litlsjøen, Styggsjøan og så til Revsjøen. Er Sverige hermetisk lukket i sommer så kan dere ikke padle ned til Rogen, men bære over til Rogshåen og derfra ned Røa.
 15. Kult! Helt sikkert digge bilder! ...
 16. Hvor kan vi få se dine bilder?
 17. Hvor kan vi se disse fantastiske bildene? ....
 18. Valle har en stor stjerne hos mange og faglig mye turmessig uten tvil. Journalist, er han dog ikke i mine øyne. Her har han MYE å lære, som kan gi podcastene hans langt mer verdi og tyngde...
 19. Jeg ville tatt en tlf til Argehovd om båtskyss over. Det burde ikke koste skjorta antar jeg. Man bør ikke lage store problemer av alt.
 20. Åra tok jeg i hånda. Packraften er en Kipara 265 Large. Jeg gikk ca 5-600 meter med denne sist helg. Ca. 23-25kg totalt ca 5-600meter. I sommer antar jeg vekta blir totalt ca. 30kg mellom vanna i Femundsmarka på denne måten.
 21. Jeg har brukt en halvmeter plastrør fra biltema, helt enkelt og billig.
 22. Hei. Jeg er ingen viddavandrer som deg og andre her, men litt kjent likevel. Dropp via Middalsbu. Fra Litlos tar dere ruta mot Hellevassbu direkte. Tro meg, det er langt smartere terrengmessig. Ellers greit terreng. Vil dere spare kilometre så haik fra Dyranut/Tråstøl (R7) til Tinnhølen og start derfra. Dere sparer fort en dagsmarsj nesten da. Det bør ikke være noen problemer med haik den mila på grusvei, spør du meg. Ellers burde tidsplanen holde greit tror jeg. PS. Her finner dere min erfaring med Hardangervidda i tekst og bilder.
 23. Bjarne H.S.

  Sommeren 2021

  Planen i år er et par ukers tur i Femundsmarka i packraft i sommer og kanskje en liten tur også på Hardangervidda i samme båt. Ellers trolig noen uker på Sørlandet på hyttetur og med en litt større båt, med motor.
 24. Det er synd å si det, synes jeg, men det er kanskje billigere å kjøpe nye skjær til Moraboret? Jeg gjorde det for et par år siden og det var ikke mange hundrelappene dyrt. Antakelig billigere enn å sende til sliping?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy