Gå til innhold

Karita

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  112
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Karita vant dagen sist 20. juni 2015

Karita hadde mest likt innhold!

Om Karita

Profile Information

 • Gender
  Female

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Trodde dere hadde vært på Skogshorn.... Beklager😎
 2. Det er desverre endel som har kunnskap om regler, men mangler vilje til å følge reglene. Da hjelper det lite med skilt. Holdningen er at alt er til for MEG og ikke har egenverdi. Så lenge min hund får løpe fritt og ha det fint så må hareunger, rådyrkalver og lam passe seg selv. Jeg vil kose meg med bål øverst i lia innunder et gammelt lafta hus på setervollen og eieren bor jo hele 100 m unna på vollen. Argumentet at gamle tørre trehus kan ta fyr resulterte i bare mye kjeft før disse 2 voksne menneskene slukte bålet. De fleste har gode holdninger. Gode holdninger og kunnskap om hvorfor reglene er slik og konsekvenser for dyr og natur om vi ikke følger reglene, må læres på skolen.
 3. Staten er jo en framifrå forvalter. All rakfisk jeg spiser til helgerokost hele desember kommer fra vidda. Fra privat forvaltning, ikke statlig. Det er 65 vann i statsalmenning med salg av fiskekort, kan lure på hvorfor det ikke er næringsfiske derifra.
 4. Om staten hadde eid vanna, hvordan skulle den erstattet et næringsfiske på mange tonn? Skulle staten produsert rakfisk?
 5. Private fiskevann på Hardangervidda er hovedinntektskilden til flere fjellgårder. Gårder med bratte, tungdrevne jorder og store utmarksareal. Alle dere som kjøper oppdrettsrakfisk bør etterspørre nydelig lokalprodusert rakfisk for Numedal. SÅ mye bedre. Dere som ønsker slutt på private fiskevann må tenke over konsekvensene for de som ville mistet sin inntekt og jobb.
 6. Jeg mente Bergshammern parkeringsplass. Mye brukt om vinteren, men god plass på sommeren. https://www.google.com/maps/place/Bergshamaren+Parkeringsplass,+3359+Eggedal/@60.3615582,9.1895216,19z/data=!4m2!3m1!1s0x46407b7c5b9e5851:0xeadac9f5dbc6acdc
 7. Norefjell er et flott turområde. Det ligger en egen parkeringsplass mellom Haglebu Fjellstue og Flenten. Vet ikke hva det evt koster å parkere der.
 8. Vegvesenet sitt webkamera viser bra med snø langs rv 7 i alle fall der deres kamera står.
 9. Jeg er svært fornøyd med fjellski med stålkanter. I hellende terreng og skareføre gjør det skituren tryggere og man kommer lettere fram over alt. Jeg skulle ønske hundeeiere tenkte over at andre i skiløypa eller ellers på fjellet har stålkanter på skia. Når man møter hundeeiere med løs hund bør de ha så pass kontroll over sin hund at jeg ikke står i fare for å skade hunden. Jeg har møtt bikkjer som har flydd i føttene mine , hoppa og sleika. Lurte på om jeg skulle rope stålkant i stedet for hei til hundeeierne som kom luntene rolig langt etter. Kun tilfeldigheter at det har gått bra hittil.
 10. Kraftverk er pålagt å bygge og vedlikeholde terskeldammer samt å sette ut fisk i henhold til konsesjon. Annen form for kultivering må grunneiere og fiskerettighetshavere gjøre selv. Konsesjon kan sette store krav til utsetting som resulterer i vann med for mye småfisk. Mange fiskerettighetshavere ønsker mindre utsetting og mer målrettede tiltak for å bedre kvalitet på fisk. De får ekstra jobb med mottiltak. Kraftverkseier er pålagt å følge konsesjon og risikerer bøter om de ikke følger den..... Lokalt vil mindre inntekt på fiskekort resultere i at det settes ut færre fisk og at det ikke settes ut fisk i flere vann.
 11. Karita

  Oslo-Fagernes

  For å få mest mulig turfølelse med skog og fjell hadde jeg valgt: Nordmarka til Ringerike, via område v Damtjern Haugsbygd / Klekke til Hensfossen Til sti opp til Heggelia Vest for Bukollen Aurdalsfjorden Vassfarplassen Strøen Høvreslia Haslesetra til Leira på asfalt til Fagernes.
 12. Svein Indrelids bok Oppdagelser på Hardangervidda anbefales også. https://www.haugenbok.no/Generell-litteratur/Natur-diverse/Oppdagelser-paa-Hardangervidda/I9788273261083 Forlagets omtale: Det er mer enn ni tusen år siden et menneske for første gang satte sin fot på Hardangervidda. Gjennom tre hundre generasjoner har folk etterlatt seg spor i dette enestående høyfjellslandskapet - spor som fremdeles kan oppdages. Dette er en beretning om forskernes ekspedisjoner gjennom snart to hundre år, om undersøkelser av boplasser, avfallsdynger og gamle ruiner, og om hvordan sporene etter fortidsmenneskene er blitt tolket av forskerne. Boken er blitt til som et samarbeid mellom forfatteren Svein Indrelid, professor i arkeologi ved Universitetsmuseet i Bergen, og forleggeren Svein Nord, som er billedredaktør. Forfatteren har drevet arkeologisk forskning på Hardangervidda i en mannsalder. Billedredaktøren har gått opp de gamle stiene, fulgt i oppdagernes fotspor og fanget inn opplevelsen i det landskapet som møtte dem.
 13. og for oss jenter, ull-bh og ull-boxer. Vi fryser lettere enn gutta og boxeren er god når det er småkaldt, men ikke er kaldt nok for stilongs. Ull bh-en grei som bikinitopp også på de varmest dagene. Kortermet trøye i ull er sval i varmen og varmer sammen med langermet trøye i ull. Dette gir god fleksibilitet ved varierende temperaturer.
 14. I Høgevardeområdet kjørte de skiløyper i helga. Noen bekjente hadde flott skitur på Golsfjellet med utgangspunkt ved Storefjell søndag. De skal opp dit neste helg også. Det er gått mye snø fra lørdag og til i dag. Gikk ca 20 cm fra mandag kveld til tirsdag kveld.
 15. Sigdal med vakre Sonern ligger ca 1,5 t fra Oslo http://fritidstunet.no/?s=v&p=30
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.