Jump to content

Karita

Aktiv medlem
 • Posts

  151
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Karita last won the day on June 20 2015

Karita had the most liked content!

Reputation

170 Excellent

About Karita

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser at sunkost selger disse. -20 % før midnatt.... 😃
 2. DNT stenger 16 hytter på Hardangervidda for overnatting fra 1. mai til 10. juni 22 og fra 15. oktober 22 til 1. mars 23 av hensyn til villreinen. Desse hyttene blir stengde: Hadlaskard Helberghytta Hellevassbu Kalhovd Litlos Lufsjå Lågaros Middalsbu Mogen Mårbu Rauhelleren Sandhaug Stavali Stordalsbu Torehytta Tyssevassbu
 3. Jeg sente mail til Brusletto. De takket for beskjed og ville ta det opp med forhandlerene.
 4. Heinseter har lagt ut bilder på Facebook i det siste. Snø der i området.
 5. Turbeskrivelse Nesbyen - Krøderen i packraft: https://www.aftenbladet.no/forbruker/i/2d1kEa/bli-med-paa-elvetur-det-er-som-aa-padle-gjennom-et-gude-maleri Sevrestryken fra Bukkøya ved Bergheim har sterk strøm og mye stein. Partiet må besiktigelse.
 6. Eggedal Turlag har lagt ut et bilde på Facebook fra Madonnaen.
 7. Definerte villreinområder har strengere begrensninger på hyttebygging. Det blir for lett å bare skyld på hyttebygging. Det er også viktig at en skiløper eller skiseiler langt inne på vidda vet at de kan forstyrre rein i en sårbar periode. Villreinen flykter før og lenger enn rein med innblanding av tamrein. Drektige kan kaste og kalver kan komme bort fra simle og flokk.
 8. En turgåer forstyrrer kalvingen mer enn hyttebygging nede I bjørkeskogen utenfor definert villreinområde. Det må kunnskap ut om når simlene behøver ro og hvilke områder alle folk bør holde seg unna. Hyttebygging nede I skogen er et sidespor. Jeg er helt enig i at det bygges for mye hytter, men folk er til større plage for rein. Dette gjelder også hvilke beiter reinen tørr oppsøke. Vestvidda har bedre beite, men reinen blir skremt av mengden folk på stien og krysser ikke enkelte traffikerte stier. De går derfor glipp av gode beiter. Gondolbaneplaner i Odda, Hardanger Lift, vil øke trafikk i et kjerneområde for villreinen som i dag er svært lite besøkt av folk. Denne utbyggingen vil fortrenge dyre- og fugleliv.
 9. Sko er ikke enkelt. Møtte opp hos Sportsnett i Oslo med Arcterycs sko på foten i str 37. Ba om å prøve tilsvarende, men i annet material. Så de I hylla, men selger sendte meg ut med beskjed om at de skoa passet ikke til meg, jeg hadde for høy vrist og det var ingen vits i å prøve. Litt paff, men dagen etter fant jeg skoa fra sportsnetthylla i utenlandsk nettbutikk med 70 % avslag. Passa helt supert. Sparte kr 1500. Uansett hva selger sier så er det viktigst å prøve og gå med begge skoa noen runder. En skal alltid kunne bevege alle tær.
 10. DNT stenger for at folk ikke skal ferdes i en sårbar periode for reinen. Reinen er viktigere enn vårturen for skiløperen.
 11. Iungsdalshytta, uttales Jungsdalshytta eller Ijungsdalshytta
 12. Søre Nordmannsslepa går forbi Mår. Ei slepe er ingen traktorvei. Den har oppstått gjennom mange århundrer med ferdsel med hest og slep, kløvhester, flokker med budskap og mennesker til fots. Det blir naturlig flere stier ved siden av hverandre. Slepene er fredet som kulturminne.
 13. Lenge siden det var lensmann på bygda.... Sjekk loven om laksefiske OG innlandsfisk.
 14. De fleste store vatn på Hardangervidda som det ikke selges fiskekort i, eies av sameier eller i allmenninger. Halne sameie har 88 andelshavere. Dette er jo et kooperativ. Fiskeretter leies ut og ofte til næringsfiske. Det høstes mangfoldige tonn som selges som frossen ferskvannsfisk eller som rakfisk. Vatna forvaltes på en god måte som gir stor fisk. Det gir arbeidsplasser og mattradisjoner tas vare på.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy