Gå til innhold
  • Bli medlem

Karita

Aktiv medlem
  • Innlegg

    161
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Karita vant dagen sist 20. juni 2015

Karita hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

187 Excellent

Om Karita

Profile Information

  • Gender
    Female

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Lokalt er all naturødeleggelse de siste åra drevet av etterspørsel fra fritidsfolk som ønsker adspredelse og naturnær spenning og opplevelser. Bilveger så de ikke trenger å gå så langt til toppene og skiløypene. Sykkelveger på mange mil for moro. Sykkelvegene bygd med graver i bratt terreng og pukkdekket utkjørt med helikopter i månedsvis. At området ble vurdert vernet bryr jo ingen av de som bruker sykkelvegen seg om. Lite kø på shuttlebussene er viktigere. Det er lett for alle å tenke at vi skal more oss, ha ny telefon, skifte elbil hvert 3. år og skifte ut innredning og garderobe jevnlig Alle valg vi gjør er viktig for naturen. Resursene må tas fra et sted, produkter må lages i en fabrikk og alt har konsekvenser. Det er lett å skylde på kommunene og bedriftseierne, men hva med de som etterspør produktene og opplevelsene. Redd det blir krav om nye gruver om det ikke blir mobiler i butikken lenger eller prisen dobles....
  2. https://www.nrk.no/vestland/foreslar-drastiske-tiltak-pa-hardangervidda-for-a-redde-den-raudlista-villreinen-1.16597827
  3. Jeg har 2 Deva sekker. Jeg har M og er veldig fornøyd. Jeg er 168 og har lang rygg.
  4. I et helt annet villreinområde blir hytteplaner ofte stoppet med begrunnelse hensyn til villrein. Beiter, kalvingsområde og trekkruter hensyntas. Før tvungen guiding vurderes bør alle bilveger inn i utsatt området graves bort. Forbud mot alle typer sykler både på sti og ellers i høyfjellet.
  5. Det er dessverre slik at økt ferdsel av mennesker stresser rein. De flykter unna, mister beitetid, må flykte fra bedre til dårligere beite og unngår sine faste ferdselsruter. Vekta blir mindre og flere dør. Alle som ferdes i naturen burde lese seg opp på emnet og ta valg ut fra kunnskap. Ferdsel har konsekvens for villrein. Det er desverre slik at ikke alle vet hvor de beste beitene er, hvor trekkrutene er. Hvis vi skal ha en levende reinstamme så kan vi ikke behandle naturen som en fri lekeplass til evig tid. Da bli naturen borte.
  6. Brukås Sport, www.brukas.no har 15-20 % avslag på alt fra Hilleberg fram til 7.9.23.
  7. Hol kommune har forbud mot motorbåt. Unntak i næring og redning. Dette gjelder Halne.
  8. DNT stenger sine hytter på Hardangervidda (også for selvbetjening) fra 1.5. - 10.6.23 pga reinkalving.
  9. Tenk om alle som er opptatt av naturen protesterte mot milevis av sykkelveier og turstier bygd med gravemaskin og med dekke av singel i ellers urørt natur.
  10. Det er verst med mil på mil med 3 m bred sykkelveg med pukkdekke i urørt natur. "Alle" områder konkurrerer om å bygge ut flest mil med veg. Hyttene klumpes sammen i et begrenset område. Sykkelvegene legges i urørt natur og deler opp store områder.
  11. Ser at sunkost selger disse. -20 % før midnatt.... 😃
  12. DNT stenger 16 hytter på Hardangervidda for overnatting fra 1. mai til 10. juni 22 og fra 15. oktober 22 til 1. mars 23 av hensyn til villreinen. Desse hyttene blir stengde: Hadlaskard Helberghytta Hellevassbu Kalhovd Litlos Lufsjå Lågaros Middalsbu Mogen Mårbu Rauhelleren Sandhaug Stavali Stordalsbu Torehytta Tyssevassbu
  13. Jeg sente mail til Brusletto. De takket for beskjed og ville ta det opp med forhandlerene.
  14. Heinseter har lagt ut bilder på Facebook i det siste. Snø der i området.
  15. Turbeskrivelse Nesbyen - Krøderen i packraft: https://www.aftenbladet.no/forbruker/i/2d1kEa/bli-med-paa-elvetur-det-er-som-aa-padle-gjennom-et-gude-maleri Sevrestryken fra Bukkøya ved Bergheim har sterk strøm og mye stein. Partiet må besiktigelse.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.