Gå til innhold

Karita

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  104
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Karita vant dagen sist 20. juni 2015

Karita hadde mest likt innhold!

Om Karita

Profile Information

 • Gender
  Female

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg er svært fornøyd med fjellski med stålkanter. I hellende terreng og skareføre gjør det skituren tryggere og man kommer lettere fram over alt. Jeg skulle ønske hundeeiere tenkte over at andre i skiløypa eller ellers på fjellet har stålkanter på skia. Når man møter hundeeiere med løs hund bør de ha så pass kontroll over sin hund at jeg ikke står i fare for å skade hunden. Jeg har møtt bikkjer som har flydd i føttene mine , hoppa og sleika. Lurte på om jeg skulle rope stålkant i stedet for hei til hundeeierne som kom luntene rolig langt etter. Kun tilfeldigheter at det har gått bra hittil.
 2. Kraftverk er pålagt å bygge og vedlikeholde terskeldammer samt å sette ut fisk i henhold til konsesjon. Annen form for kultivering må grunneiere og fiskerettighetshavere gjøre selv. Konsesjon kan sette store krav til utsetting som resulterer i vann med for mye småfisk. Mange fiskerettighetshavere ønsker mindre utsetting og mer målrettede tiltak for å bedre kvalitet på fisk. De får ekstra jobb med mottiltak. Kraftverkseier er pålagt å følge konsesjon og risikerer bøter om de ikke følger den..... Lokalt vil mindre inntekt på fiskekort resultere i at det settes ut færre fisk og at det ikke settes ut fisk i flere vann.
 3. Karita

  Oslo-Fagernes

  For å få mest mulig turfølelse med skog og fjell hadde jeg valgt: Nordmarka til Ringerike, via område v Damtjern Haugsbygd / Klekke til Hensfossen Til sti opp til Heggelia Vest for Bukollen Aurdalsfjorden Vassfarplassen Strøen Høvreslia Haslesetra til Leira på asfalt til Fagernes.
 4. Svein Indrelids bok Oppdagelser på Hardangervidda anbefales også. https://www.haugenbok.no/Generell-litteratur/Natur-diverse/Oppdagelser-paa-Hardangervidda/I9788273261083 Forlagets omtale: Det er mer enn ni tusen år siden et menneske for første gang satte sin fot på Hardangervidda. Gjennom tre hundre generasjoner har folk etterlatt seg spor i dette enestående høyfjellslandskapet - spor som fremdeles kan oppdages. Dette er en beretning om forskernes ekspedisjoner gjennom snart to hundre år, om undersøkelser av boplasser, avfallsdynger og gamle ruiner, og om hvordan sporene etter fortidsmenneskene er blitt tolket av forskerne. Boken er blitt til som et samarbeid mellom forfatteren Svein Indrelid, professor i arkeologi ved Universitetsmuseet i Bergen, og forleggeren Svein Nord, som er billedredaktør. Forfatteren har drevet arkeologisk forskning på Hardangervidda i en mannsalder. Billedredaktøren har gått opp de gamle stiene, fulgt i oppdagernes fotspor og fanget inn opplevelsen i det landskapet som møtte dem.
 5. og for oss jenter, ull-bh og ull-boxer. Vi fryser lettere enn gutta og boxeren er god når det er småkaldt, men ikke er kaldt nok for stilongs. Ull bh-en grei som bikinitopp også på de varmest dagene. Kortermet trøye i ull er sval i varmen og varmer sammen med langermet trøye i ull. Dette gir god fleksibilitet ved varierende temperaturer.
 6. I Høgevardeområdet kjørte de skiløyper i helga. Noen bekjente hadde flott skitur på Golsfjellet med utgangspunkt ved Storefjell søndag. De skal opp dit neste helg også. Det er gått mye snø fra lørdag og til i dag. Gikk ca 20 cm fra mandag kveld til tirsdag kveld.
 7. Sigdal med vakre Sonern ligger ca 1,5 t fra Oslo http://fritidstunet.no/?s=v&p=30
 8. Og nå lages de med nålitreder og selges for 1590 http://www.symaskiner.no/husqvarna-symaskiner/husqvarna-symaskin-hi-class-e10-m-nalitredar For kr 195 ekstra får du 11 sømmer til og 1-trinns knappehull. Jeg var fornøyd med min Husqvarna. Nå er den reserve mens en nyere Janome brukes mest.
 9. Karita

  Iditarod

  Joar Leifseth Ulsom på 6. plass og Ralph Johannessen på 8. plass og Robert Sørlie på 13. plass. Flott innsats!
 10. Etter at jeg kjøpte Arc'teryx Gamma SL Hybrid Pant og Arc'teryx Beta AR Pant for en del år siden har jeg ikke følt behov for andre turbukser på fjellet. Hybridbuksa blir brukt i varmt sommervær og på ski om vinteren. Brukt til trening hele året, helgeturer og ukesturer gjennom tre år. Kan ikke se slitasje. Blåser det mye og/eller regner, brukes Beta-buksa. Bare gode erfaringer. Beta-buksa er brukt mye i fire år og jeg kan nesten ikke se at buksa er brukt. Har montert på strikker på den innebygde gamasjen så trenger ikke gamasjer i tillegg i løssnøen. Går turen over tregrensa er Beta-buksa på/med. Denne holder all vind ute. For båling i skogen trengs ikke teknisk bekledning. Bruker gjerne en billig turbukse kjøpt på outlet til kr 200. Har samme bukse som hagearbeidsbukse. Denne er ikke vindtett. Viktigst da er at den er vindavvisende og ikke smelter inn i huden av glør. Har en gammel Gamma-bukse liggende, men denne er ikke brukt etter at Gamma SL Hybrid ble kjøpt.
 11. Det er svært få av de lokale som regner Ringerike som deres DNT avdeling.
 12. DNT v Ringerikes Turistforening har hytte selv i nabolaget, på Veneli. Det er ingen lokal DNT avdeling i området, med både Drammen og omegn, Oslo og Ringerike har hytter i området. Kommunestyret har vedtatt at to områder øverst i området og nærmest verneområdet i Vassfaret skal tas ut av kommuneplanens arealdel vedr utbyggingen av Turufjell. Dette utgjør 1210 dekar. Høgspentlinja er da øverst i utbyggingsområdet. Høgspentlinja går til Oslo for at alle der skal få lys og varme....
 13. Den omtalte utbyggingen er ikke i Vassfaret. Turufjell hører ikke til Vassfaret. Det blir som å si at Sandvika ligger i Oslo. Er en skog som er hugd i gjennom mange hundre år urørt? Mye skog er tatt vare på og mange mener all skog skal vernes. Er kriteriet for vern urørt skog, kan man ikke kalle hugd skogsområde for urørt. Da må man være ærlig på at man mener fin skog må vernes. Det er investoren Ivar Tollefsen som satt utvikler i gang og har fått med seg tre grunneiere på planene. Jeg er ikke for disse utbyggingsplanene, men argumentene må basere seg på saken.
 14. Alpha SV er på salg av og til. Fjellsport.no har den til kr 4 500 og kr 4 200 nå.
 15. Gikk fint å finne drikkevatn. Det var ikke langt til bekk eller større vatn. I alle fall på Sørøya. Måtte passe litt mer på rundt Mehamn og på Varangerhalvøya. Flatere terreng og lengre mellom vassdragene. Gikk fint å bare ha med flaske på 0,65 l (Imsdal).
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.