Jump to content

Hardy

Aktiv medlem
 • Posts

  183
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Hardy last won the day on March 27 2016

Hardy had the most liked content!

About Hardy

Recent Profile Visitors

3,137 profile views

Hardy's Achievements

 1. Du kan kappe brøytestikker til passelig plugglengde. Evt bruke kvist.
 2. Det er helt unødvendig å bruke vaskemiddel på fjellet. Jeg skurer kasserollen med en kvist, mose eller grus. Noen ganger koker jeg ut kasseroller og stekepanner. Det er helt unødvendig å vaske ting 100 % rent på fjellet.
 3. Superlight ville jeg ikke dratt opp i vinterfjellet nei. Det er litt spinkelt og duken er veldig tynn. Kjøp et vanlig fjellheimen. Jeg har klart meg med det i årevis som eneste telt til alle sesonger (før jeg nylig investerte i både x-trem + et eget sommertelt). Så ser du til sommeren om du gidder å kjøpe et superlight også eller om du bare kjører på med fjellheimen også da.
 4. Jeg har begge to. Har brukt det vanlige mange ganger i høyfjellet vinterstid også uten problemer, i til dels ganske guffent vær! Vanlige helsport fjellheimen står han så godt av at hvis du bare skal ha ett telt til den bruken du beskriver ville jeg ikke valgt x-trem (iom at det vanlige fjellheimen funker utmerket på de aller fleste vinterturer også). X-trem er et fullblods vintertelt og tar bra mye mer plass og veier mye mer enn det vanlige. Jeg har kun med x-tremvarianten på vintertur og da går jeg stort sett med pulk. Ventilasjonen er bedre på de aller nyeste fjellheimen enn den er på det gamle som jeg har, så det skulle heller ikke være noe problem når du legger snø langs sidene på teltet vinterstid. Iom at x-trem har stormmatter så blir ventilasjonen dårligere av det også... Dersom du etterhvert begynner å gå på mange vinterturer i høyfjellet kan du vurdere å kjøpe et x-tremtelt da.
 5. Det blir nok en god del fløting ned elva fra Gebna til Leina, men dere får en fantastisk flott villmarkstur! Opp Stordalen fra Altevatnet er det bare noen få høydemeter. Det blir nok en del slit og bainnskap der før dere har fått kanoen til Haukvuoma og virkelig får starta padlinga. Fra Haukvuoma og ned til Gebna er elva lita og der blir nok også fløting før dere er nede på sjølve Gebna. Jeg har ikke padla denne turen sjøl, men jeg har padla gummibåt på Haukvuoma og kjørt vanlig motorbåt på Gebna. Lykke til og send meg en rapport når dere har fått gjennomført turen!
 6. Kjøp 110-130 liter. Jeg anbefaler Bergans Alpinist. Man strenger såpass volum for å få plass til alt det du beskriver.
 7. Betydelig mer skuterkjøring enn båtkjøring ja.... Jeg har hytte (og skuter) der så jeg vet hvordan det er. Alle områdene rundt vatnet er fantastiske, men å gå på ski langs vatnet er dødskjedelig og ikke å anbefale. Da får man en bedre opplevelse av å skaffe seg skuterskyss et stykke eller hele veien innover vatnet og så gå inn i de omkringliggende områdene på ski fra der man blir satt av.
 8. Det er ikke noe særlig å gå på ski langs sjølve Altevatnet. Akkurat det er veldig kjedelig når den ene skuteren etter den andre kommer susende forbi og det er uendelig langt og lite variasjon i terrenget. Altevatnet i seg sjøl er en transportetappe og hvis du skal innover vatnet anbefaler jeg skuterskyss, for så å gå på tur i områdene rundt Vatnet, enten nordover mot Dividalen, sørover mot Haukvuoma - Gebna - Ærtebel eller østover i området Gamas eller Leina. Fantastiske villmarksområder alle sammen!
 9. Ja. Forvarmingsskåla er underdimensjonert...... Jeg har prøvd å kontakte MSR ang dette (lurte på om de hadde lyst å sende meg ei større forvarmingsskål) men fikk nei. Vurderer å ta meg bryet med å få lagd til ei dypere forvarmingsskål.
 10. Whisperlite universal brenner veldig fint på parafin hvis du bare klarer å forvarme den skikkelig (krever litt øvelse). Du må også bruke parafin av bra kvalitet. Har opplevd at den soter når man fyrer med dårlig parafin.
 11. Du må bare se an værmeldinga. Fine barmarksforhold helt til fjellet plutselig snør ned. Det er helt normalt at det ikke er skiføre der på denne tida av året. Jeg hadde en fin tur der i midten av november i fjor. Da var det ikke skiføre, bare et lite snødryss på bakken.
 12. Skaller er det varmeste og beste fottøyet som finnes til vinterbruk! Jeg har et par sjøl. Kjøpte dem av ei samedame som hadde sydd dem sjøl. Et fantastisk klesplagg! Skaller av reinskinn og ei vaskeekte "bjønnfetta" av ekte pels er det beste man kan ikle seg vinterstid. Lykke til!
 13. Meget merkelig..... Jeg har tidligere hatt en Omnifuel i mange år uten noen som helst problemer og da fyrt på både bensin, parafin og gass. Hvis det er maskineringsrester i systemet så ville jeg prøvd å bytte den i en ny en. Det høres ut som du har fått et mandagseksemplar.
 14. Forvaltninga av naturen inne i nasjonalparkene er meget bra. Er mer bekymra over stadige naturinngrep som sakte, men sikkert spiser opp det lille som fortsatt er igjen av uberørt natur utenfor nasjonalparkene. Nasjonalparkene skal sikre naturmangfoldet, samt at også kommende generasjoner får mulighet til å drive jakt, fiske og friluftsliv i uberørt natur. Litt trening på bjørnejakt inne i nasjonalparken er vel ikke så farlig. Det er nok ganske så stor sjanse for at reindrifta uansett tar ut de bjørnene......
 15. Garantert mindre folk både på Laksefjordvidda og Hardangervidda i månedsskiftet aug/sept enn i fellesferien. Du får sikkert mesteparten, sannsynligvis hele fjellet for deg sjøl da. Blir nok en veldig flott tur uansett hvilken av de plassene du drar til og fiskefangsten blir nok bra skal du se! Jeg hadde to langturer på fjellet i nord på samme tidspunkt i fjor og fikk både ørret og røye opp til 2 kg.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy