REs

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 507
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  73

REs vant dagen sist Mars 15

REs hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om REs

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Jeg har mange sneller og de som bare brukes i ferskvann får nok ikke så mye service som de som brukes i saltvann. Men så oppbevares alle ferskvannsneller i hvert sitt futteral. Det er vel nesten ingen sneller som tåler å brukes i saltvann uten å få både en og to serviser med grundig rengjøring og smøring i løpet av året. jeg hadde nettopp tak i en billig haspelsnelle fra Abu som var blitt litt forsømt. Den har blitt brukt til makrellfiske fra en kai like ved der jeg bor, og har stått montert på stanga helt siden St. Hans, og det bar den preg av. Den blir nok aldri helt 100%, men god nok til det den brukes til. Jeg ble litt interessert i skivene til bremsen som er avbildet ovenfor. Jeg har en trollingsnelle hvor bremsen ikke holder og jeg skulle gjerne ha skiftet disse skivene, men hvor får jeg kjøpt slike. En annen ting er smøring av disse. Jeg trodde at fett og olje var bannlyst i forbindelse med bremse- og clutch belegg, både på biler, sykler og andre steder, men jeg kan jo ta feil.
 2. Redningsaksjon Fidjadalen

  Et av problemene er at Norge markedsfører sin spektakulære natur ut til alle folkeslag, men når de kommer her for å se på denne naturen så er det fritt frem for hvem som helst å gå hvor som helst. Hvis dette er noe vi ønsker så får vi ta konsekvensene av det. Et annet problem er hvem som skal avgjøre om en person har vert uaktsom. Det som er uaktsomhet for en person trenger ikke å være uaktsomt for en annen. Kunnskaps- og erfaringsnivået er veldig forskjellig selv for oss nordmenn og det er ikke lett å trekke noen grense for når og hvem som fortjener en bot. Noen ganger er det sikkert helt åpenbart at de som trenger hjelp både burde tenkt seg litt mer om og kanskje de også har trosset råd om ikke å gå, men vi har et prinsipp om at det ikke skal koste noe å få hjelp når man er uheldig, ja til og med i noen tilfeller uaktsom. Konsekvensene av å endre på dette kan være ganske dramatiske. Det verste ville vel være hvis vi fikk Amerikanske tilstander hvor det første spørsmålet som blir stilt når noen trenger hjelp er: "Who is paying for this?"
 3. 71 grader nord

  Det samme gjør jeg, og jeg klarer simpelt hen ikke engasjere meg i intrigespill etc. som utspiller seg. Hvem som gjør hva og hvem som må ut betyr null og niks. Det er naturbildene og lengten etter å komme meg ut som betyr noe. Og så må jeg innrømme at jeg blir litt misunnelig når jeg ser alle de fine turene du får være med på. p.s. Jeg ser av det som er skrevet ovenfor at noen har sympati for denne Tricia og måten hun blir behandlet på. Jeg tar ikke stilling til dette, men jeg er stygt redd for at jeg ikke hadde klart å holde ut lenge med denne dama, men det er kanskje like mye min feil.
 4. Post bilder av ditt fottøy (i bruk)

  Jeg mener å huske at de hadde en modell som hette vandrefalk og en som hette jaktfalk. Jeg tror mine heter jaktfalk.
 5. Redningsaksjon Fidjadalen

  Ja kanskje det var en god idé ?
 6. Redningsaksjon Fidjadalen

  Det er alltid minimum LRS (Lokal Rednings Sentral), altså politi eller lensmann som avgjør om det skal settes inn mannskaper, frivillige eller andre, og man setter ikke hjelpemannskapenes liv eller sikkerhet i fare, uansett situasjon. Er været så dårlig at det ikke er trykt å gå ut så går mann ikke ut.
 7. Post bilder av ditt fottøy (i bruk)

  Noen husker kanskje den norske skofabrikken Falk. De laget et av mine første par med høye fjellsko. Nylig fant min yngste sønn, 17 år, ut at han ville bli med i Heimevernets ungdom, og der måtte han være med en stund før han fikk eget utstyr. Da trengt han sko, og da hentet jeg frem mine ca. 30 år gamle Falk fjellsko som hadde fått ny såle en stund før de ble parkert. Utrolig at så gamle sko fremdeles er fullt brukbare.
 8. Post bilder av ditt fottøy (i bruk)

  Her er et par gamle travere som jeg rett og slett ikke har hatt hjerte til å kaste. De representerer alt for mange gode minner. Nå har de fått avløsning og hviler seg på hylla i boden mens nye krefter har tatt over.
 9. Post bilder av ditt fottøy (i bruk)

  Men det er jo ofte der det skjer.
 10. Post bilder av ditt fottøy (i bruk)

  Dette har jeg også opplevd med denne typen sko. For meg skjedde dette like etter avmarsj etter en overnatting på Børsteinen. Vi hadde to dager foran oss i fjellet, men heldig vis er det kort vei fra hytta og tilbake til bilen, og der hadde jeg et par nyinnkjøpte høye Tretorn jaktstøvler, og da ble det to dager i gummistøvler.
 11. Barnepulk

  Dette er litt av poenget med denne sol skjermen. Den skal legge seg over barnet og hindre at det blir liggende med ansiktet ned mot snøen. Jeg har trynt på skaren en gang og ansiktet så ikke særlig pent ut etterpå. Lignet mest på en blodig hamburger.
 12. Barnepulk

  Det selges mange gode pulker på finn. Det eneste de nye modellene har som mangler på noen av de eldste modellene er noen bøyler på sidene som skal hindre at den velter. Konseptet med at sol- vindskjermen beskytter ungen ved velt fungerer bra. De fleste pulker som selges er så lite brukt at de nesten fremstår som nye. Du får en god pulk fra ca. 2000,- og oppover, men kjøp den før snøen kommer. Når det nærmer seg vinterferie og påske er det nesten umulig å få tak i brukte pulker. Når du bruker pulk så kan det være lurt å ha et lite termometer festet på pulken. Det kan være flere grader kaldere nede ved bakken enn oppe der du er og puster. Små barn som sitter passivt i en pulk og puster kald vinterluft kan oppleve å bli nedkjølt fra innsiden. Her er noen tips om barn i pulk: https://www.familieverden.no/familieliv/fritid/nyt-skituren-med-barna-i-pulk/
 13. Redningsaksjon Fidjadalen

  I løpet av mer enn 20 år med aktivt medlemskap i Røde Kors Hjelpekorps har jeg vert med på utallige leteaksjoner og felles for alle er at vi som er ute og leter går med et håp om at de som er savnet sitter i god behold på en hytte eller lignende. Gleden er stor når vi finner folk i god behold, men dessverre er ikke dette alltid tilfelle. De som kommer med sur kritikk etter slike lete- eller redningsaksjoner der de savnede, heldig vis, har det bra, burde kanskje heller tatt seg noen år som frivillig mannskap i et Hjelpekorps eller Norsk Folkehjelp, så hadde de kanskje forstått hvor meningsløs slik kritikk er.
 14. Rypejakt nok en gang

  Det er som sagt lenge siden jeg var på rypejakt, men de siste årene mens jeg fremdeles jaktet så var vi to kamerater som reiste sammen på jakt om høsten. Det ble mindre og mindre fugl. Vi hadde et par gode år, men det var i forbindelse med at det var lemmenår. Vi jaktet i Lyseheiene og hadde ca. hundre tusen mål med jaktterreng. Her er det 10 - 12 år mellom hvert lemmenår og jaktutbyttet vårt var i gjennomsnitt så stort at vi, kameraten min og jeg pluss våre koner, kunne komme sammen en gang ut på vinteren og spise opp hele fangsten i et måltid. Men vi hadde mange fantastiske høstturer i fjellet selv om det ble smått med rype.
 15. Vaske/rengjøre tursekken

  Det sies at en blanding av 7% eddik og bakepulver skal være et effektivt og billig rengjøringsmiddel, spesielt som flekkfjerning på f.eks. sengetøy etc. men å blande eddik og bakepulver gir vel en ganske hissig kjemisk reaksjon? https://gjerrigknark.com/29583