Gå til innhold

REs

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 799
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  76

REs vant dagen sist Februar 9

REs hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om REs

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har fisket en del med garn fra kano. Jeg pleier å bruke en tom plastflaske som flottør og så fester jeg denne flaska i en tynn line som er lang nok til at den rekker fra land og ut til der det er dypt nok til at garnet forsvinner under vann. Når garnet settes så kaster jeg plastflaska på land og lar kanoen gli ut til lina er nesten stram. Jeg har garnet på en garnpinne og legger "auren" blylina i bunnen av kanoen og holder garnpinnen ut over ripa. Så lar jeg garnet gli ut mens jeg padler kanoen forsiktig med en åre. Du må hjelpe garnet litt i begynnelsen, men etter hvert så glir det ut av seg selv. Når hele garnet er ute så kan du holde igjen litt i løkka i enden av garnet slik at du strammer det opp litt i tilfelle det skulle stå litt ujevnt. Ikke bruk flottør eller stein i den ytterste enden av garnet, bare la det forsvinne i dypet. Fordelen med å sette garn på denne måten er at garnet ikke er så godt synlig for eventuelle garntyver, som det har vert noen av her i mitt område, og at hvis vannstanden skulle endre seg og stige så vil plastflaska ligge og flyte på vannet inne ved land og du finner lett igjen garnet ditt. Når jeg trekker garnet så henter jeg det enten rett inn på garnpinnen og lar det henge på utsiden av kanoen, eller så bruker jeg en kasse, setter meg ca, midt i kanoen og trekker garnet rett opp i kassen.
 2. Hvis du har en stekehelle som er laget i støpejern så er det lurt å sette den godt inn med olje før du bruker den. Varm den opp og hell på nok olje til å dekke hele flaten med et tynt oljelag, bruk gjerne en liten pensel, og la oljen trekke godt inn i panna før du tar den bort fra varmen. Når støpejernet er mettet med olje så setter ikke maten seg fast. Etter en tids bruk vil panna bli glatt og fin og spør du meg så finnes det ikke noe som er bedre enn støpejernspanner og gryter. P.s. Du bruker selvfølgelig matolje, ikke smøreolje. Raps- eller solsikkeolje er bra. Disse oljene har minst smak som kan komme over i maten.
 3. Generelt så kan vi vel si at enten du fisker i rennende eller stillestående vann så vil det være sikrest å bruke nymfer like etter at isen er borte. Da er det lite insekter i luften og fisken beiter mest på det som lever på bunnen. Det er ikke så nøye hvordan de ser ut, men de bør være litt tunge slik at de synker med mot bunnen. I denne tiden spiser fisken stort sett alt av småkryp som beveger seg på eller like over bunnen. Ellers så kan det være lurt å ha med et hvitt plastlokk, en skål eller lignende når du fisker. Den første fisken du får åpner du magesekken på og blander mageinnholdet med litt vann opp i det hvite plastlokket, eller skåla. Da vil du se hva fisken beiter på og kan velge redskap i henhold til dette. En gang jeg var ute og fisket så var det stor aktivitet i vannet, men jeg hadde problemer med å få fast fisk. Da det endelig skjedde så viste mageinnholdet fra fisken at den beitet på noen små grønne insekter som lignet på dafnier. Jeg hadde litt fluebindingssaker med og laget en liten krok med en liten grønn kule av ull på, og da skal jeg si at det begynte å bite. Her er noen nymfe eksempler.
 4. Dette er et stort problem her hos oss. nesten alle vannene som er tilgjengelige med bil er fulle av sørv og nå er også et av vannene fult av gjedde. Denne rovfisken har aldri vert her før, men vi få bare håpe at gjedda spiser opp sørven og så kan sportsfiskere hente opp gjedda. Men resultatet blir vel heller at både sørv, ørret og sik forsvinner før gjedda blir kannibal.
 5. Det finnes jo gode alternativer til isbiter fra naturen. Her er noen som kan oppbevares i fryseren og brukes om og om igjen. Men når det er sagt så skal man ikke ha isbiter i god whisky, nedkjøling fjerner alt for mye av smaken. Kun en dråpe vann hvis man synes at spritsmaken blir litt for fremtredende.
 6. Jeg har over 20 års aktivt medlemskap i Røde Kors Hjelpekorps med fjellredning både sommer og vinter, og jeg har også hørt at spedbarn har frosset ihjel i pulk vinterstid, men som deg har jeg aldri sett dette dokumentert. Røde kors har laget en brosjyre som heter "barn i pulk". Kanskje den fremdeles er tilgjengelig. Som tidligere nevnt er det luften barnet puster som står for den største nedkjølingen. De fleste foreldre har kunnskap nok til å kle på de små slik at de ikke fryser på grunn av for lite klær. Men små barn ligger veldig stille og produserer derfor svært lite varme selv og da er det kald pusteluft som kan være den største kilden til nedkjøling. Barna kjøles da ned innenfra og da hjelper ikke all verdens varme klær. Jeg har dratt to barn i pulk, og ved -10 grader tror jeg at jeg hadde blitt hjemme hvis barnet var under et år. Men så bor jeg på sørvestlandet og er ikke vandt med så mye kulde som de som bor andre steder i landet. Vi hadde alltid et termometer festet på pulken, noe som kan gi en indikasjon på hvilken temperatur det er på barnets pusteluft. Det kan godt være flere graders temperaturforskjell fra bakken og opp til 1.5 til 2 meters høyde over bakken.
 7. Men hvis du vil bruke noe fra norsk natur til å tenne med så er frøene fra dunkjevle godt egnet til dette. En liten gnist og det brenner som løs bomull.
 8. Min kone gikk til anskaffelse av en el-lighter, samme type som den svarte i TV2 hjelper deg sin test. Hun brenner mye stearinlys, og til dette funker den bra, men en dag skulle jeg tenne opp i peisen og hadde laget et "speiderbål" etter alle kunstens regler, med papir til å tenne med og småved til å starte bålet med. For å gjøre en lang historie kort, så ga jeg til slutt opp forsøket med el-lighteren og fant fram en eske fyrstikker. Kun en fyrstikk var nok. Lysbuen på el-lighteren er sikkert veldig varm, men den er så liten at det blir nesten umulig å få fyr på både papir og småflis. Klippet fra Store Norske Leksikon: Egenskaper For å vedlikeholde en elektrisk lysbue kreves en minste spenning, som for spisser av kull er ca. 40 V, kadmium 10 V, sink 20 V, kobber 24 V, platina 27 V. Spenningen øker når buen gjøres lengre. Målinger av temperaturen i en lysbue med spektroskopiske metoder har vist temperaturer på mellom 6000 °C og 7000 °C i lysbuen, altså vesentlig høyere enn temperaturen på elektrodene som er begrenset av kullets fordampningstemperatur, som er 3900–4000 °C.
 9. Kanskje litt på siden, men like vel. Da mine sønner var små gjorde jeg det jeg kunne i forsøket på å så et friluftsfrø i dem. Jeg tok dem med på tur, lå i telt, sommer og vinter og fulgte dem gjennom flere år med speideraktivitet. Men hva skjer? Etter at de begge er blitt voksne så har de stort sett fått andre interesser, men kanskje har jeg like vel klart å plante en friluftsinteresse i dem som vil spire og vokse senere i livet. Stor var gleden da min yngste sønn som 17 åring melte seg inn i HV ungdommen. "Speider for voksne" som han kalte det. Her får han nok praktisert en del friluftsliv og samtidig lære mange ting som kan være nyttige når han en dag skal inn i militæret. Nå er han 19 år og i dag utfordrer han vinteren i Minesota hvor de sist uke registrerte en effektiv temperatur på -53 grader C. Jeg får bare håpe at han også husker noe av det jeg har forsøkt å lære ham om vinter og kulde. Skal jeg være ærlig så blir jeg litt misunnelig på det disse ungdommene får være med på. https://www.facebook.com/norex2019/?__tn__=%2Cdk%2CP-R&eid=ARB5Q5veeolcbaHpBybgH2TzE0QWGrQb-FF8GIOMhEyLpU6l_dB-Aq9lNkVDdkYxPv0WPTG7Ot_RT9SX
 10. I noen tilfeller kommer det sikkert også an på hva leverandøren aksepterer. Selv har jeg hatt mye kotakt med Shimano Norge og Bosch i forbindelse med sykkel, og de diskuterer ikke. Hvis jeg som butikkansatt mener at det foreligger en reklamasjons sak så aksepterer de dette uten diskusjon. Hos leverandører av andre merker opplever vi til stadighet at de forsøker å trenere til dels små reklamasjoner, muligens i håp om at kunden går lei og glemmer hele saken.
 11. Men i dag er ikke dette så spesielt. Jeg har fått inntrykk av at de aller fleste butikkene er veldig gode på disse tingene i dag. 100 - 360 dagers bytterett, samme priser som nettbutikk, prisgaranti mot konkurrerende butikker etc. etc. Men overskriftene er ofte ikke så fantastiske som det kan se ut. Det finnes ofte side på side med betingelser og reservasjoner i forbindelse med disse ordningene. Jeg jobber selv i en butikk som selger varer som koster opp mot 100 000 kroner og det er utrolig hvilke rare oppfatninger noen mennesker kan ha når det kommer til forbrukerrettigheter. For en tid siden kjøpte jeg et par Lundhags jaktstøvler hos XXL og da mener jeg slgordet var 100% fornøyd eller pengene tilbake. Etter første turen var jeg tilbake og ville prøve disse skoene i et nummer større, og det gikk greit, men å bytte inn brukte sko var ikke like enkelt. Ubrukt og i originalemballasje var greit men ikke mer enn det. Heldig vis var det rett nummer jeg hadde kjøpt i første omgang så saken løste seg uten noen videre diskusjon.
 12. Mottok mail fra XXL i dag og ble faktisk litt overrasket over noe som stod der. Dette er ikke i nærheten av mine opplevelser med denne butikken. Er jeg alene om dette, eller . . . ?
 13. Etter å ha brukt ganske mye tid til å surfe rundt på nettet og gå i butikker for å finne en turbukse som skulle være presang til min sønns 19 års dag, gikk det plutserlig opp for meg at den store dagen var i morgen. Da var det bare en ting å gjøre og det var en tur ut i lunsjpausen for å besøke nærmeste butikk som burde ha et brukbart utvalg. Det ble Norrønabutikken, og et besøk der blir vanligvis ikke av det billigste slaget, men i nøden spiser fanden fluer, og bukse ble det. En Norrøna Falketind Gore Tex bukse så nå håper jeg at poden blir fornøyd.
 14. REs

  Sykkeljakke

  Jeg har handlet en del fra bikeshop.no og Bikester.no og det er riktig at de har godt utvalg, men det tar tid å komme seg gjennom sortementet og så er det litt sparsommeligt med info. angående innsiden på jakkene. Sykkelkomponenter.no har jeg mindre erfaring med. Kanskje jeg skulle sjekke litt mer der.
 15. REs

  Sykkeljakke

  For noen år siden fikk jeg en sykkeljakke av min kone, og overraskende nok så var dette en veldig god jakke. Som regel når min kone kjøper tur utstyr, verktøy etc. uten å konferere med meg først så kommer hun hjem med noe helt eller delvis ubrukelig på grunn av en overivrig selger uten kunnskaper om de varene han eller hun selger. Men denne gang var det altså blink. Jakken var av merket "Bogner", med en klaff bak som kan brettes ned og innerfor i nettingstoff. Merket var totalt ukjent for meg, men altså en jakke som jeg har brukt gjennom flere vintre med godt resultat. Nå har jeg en sønn som pendler til jobb på sykkel, ca. 16 km hver vei, og vinteren her vest kan være både våt og kald. Han har lånt min jakke, men nå trenger jeg den selv og derfor kjøpte jeg en ny jakke til ham. I følge en test på nettet så var dette "den ultimate pendlerjakken. "Endura Luminite II Sykkeljakke Herre " https://bikeshop.no/sykkelbekledning/klær/jakker/endura/endura-luminite-ii-jakke-gul-essensiel-ekskl-pendler-jakke-e9067yv4-p0000101749?gclid=EAIaIQobChMIuNjjzt_x3wIVE6aaCh0PLgC1EAQYASABEgJ5gfD_BwE https://aktivtrening.com/sykkel/sykkelklar/synlig-sykkeltur Men hvor lenge var Adam i paradis? Jakken var tynn og lett og veldig behagelig å ha på, i all slags vær, men den ble veldig raskt full av kondens på innsiden og etter hvert klam og kald. Han har forsøkt med forskjellige klær under, sykkelklær i tynn lyckra og ull, men ingen ting hjelper. Nylig kjøpte jeg samme jakke til meg selv, bare grønn, men etter et par testturer er jeg kommet til samme konklusjon. Min gamle Gore tex jakke er fremdeles den mest behagelige sykkeljakken. Nå er jeg på jakt etter en sykkeljakke med nettingfor tilsvarende min gamle jakke, men jeg har søkt nettet opp og ned uten å finne dette. Har også forsøkt XXL hvor den gamle jakken ble kjøpt, men der var det ingen hjelp å få. De hadde ryddet bort sykkelutstyret og butikken var full av skiutstyr. Er det noen der ute som kan komme med et tips angående hva jeg bør se etter og hvor? Legger med et bilde av man gamle jakke.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.