Gå til innhold

REs

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 864
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  77

REs vant dagen sist 29. august 2019

REs hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om REs

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hvordan vet du at det er Fireline som skremmer fisken? Fiskerens oppførsel på fiskeplassen skremmer ofte fisken mer enn det du fisker med. Jeg arrangerte en gang et fiskekurs for Turistforeningen og første dag ute ved et fjellvann hadde jeg en artig opplevelse. Vi stod et stykke fra vannet og så ned på den aktuelle fiskeplassen. Årsaken var at jeg forklarte hvordan man ser seg ut en god plass og hvordan man oppfører seg når man kommer ned til vannet. Mens vi stod der kom det to andre personer som også skulle fiske. De gikk ned til vannet et stykke til siden for der vi hadde tenkt å fiske, hoppet ut på noen steiner som lå i vannet og begynte å fiske. Min kommentar var da at de personene får ingen fisk siden de skremmer fisken bort før de begynner å fiske. Vi gikk da forsiktig ned til vår fiskeplass, og i skjul bak en stor stein som lå like ved vannet kastet jeg mitt første kast. Det endte med en fin ørret, på første kastet. Så ventet vi litt før nestemann forsøkte seg, fremdeles gjemt bak en stor stein. Vi fisket der i ca 20 minutter og det ble landet 5 ørret av 8 fiskere. Personene som stod på steinene ute i vannet fikk ingen ting. Mange er ikke klar over at fisken ser fiskeren når han kommer ned til vannet og spesielt i fjellvann med klart vann kan fisken være veldig sky og rømmer vekk når den ser folk bevege seg ved vannkanten.
 2. Jeg har brukt mange timer på å vase opp snøre og reparere snella til min sønn bare fordi jeg var litt gnien på prisen. Kjøpte et sett med innebygget snelle og det ble bare kluss. Senere har jeg anskaffet litt bedre utstyr og det holder. Det er bedre å betale litt mer for utstyr som fungerer enn å sitte halve fisketuren og reparere og vase opp sen på barnas fiskestenger, og bedre blir det ikke når barna blir sure fordi de ikke får fisket.
 3. Det er ikke bare det visuelle som er problemet, men alt det arealet som ødelegges for å få bygget disse anleggene. Jeg beklaget meg en gang over at vegetasjonen i våre nære turområder ble pleiet som i en park eller en hage og at det resulterte i at fuglene ikke lenger finner verken mat eller hekkeplasser. Svaret var at da kunne de bare fly til andre plasser som ikke ble behandlet på denne måten. Veldig enkelt, men problemet er bare at slike områder blir det mindre og mindre av og de som er vil allerede være opptatt av andre fugler. Slik det er i dag så ødelegger vi naturen bit for bit, men arealet vi har å ta av vokser ikke. Det blir bare mindre og mindre og til slutt er det ikke mer igjen, og da er det for sent.
 4. REs

  Smør i varmen?

  Det var nok meg som hadde honning mer eller mindre over alt i sekken. Ikke noe å trakte etter, og jeg har sluttet med det nå. 😉
 5. Jeg har prøvd en del sykkelhansker, både dyre og billige, som skulle være vanntette, men det var de altså ikke. Jeg har også drevet en del med dykking og i den forbindelse har jeg vert med på noen arkeologiske utgravninger av gamle skipsvrak. Dette sliter veldig på hanskene, og det jeg har endt opp med både til sykling og dykking er rett og slett tynne ull hansker med oppvaskhansker utenpå. En billig, enkel og god løsning.
 6. REs

  Øks til barn

  Øyo har laget to versjoner av denne øksen, jeg har begge. Jeg kjøpte den første og likte den så dårlig at jeg sendte en kommentar til Øyo. Det resulterte i at jeg fikk tilsendt en ny øks av den nye typen helt gratis. Ja, øksen er lett og sikkert ikke laget for å være en solid bruksgjenstand for friluftsfolk, kanskje mer som en suvenir. Men jeg liker den lette øksen med det gode skaftet. Den holder godt til mitt turbruk og blir ofte med på tur. Jeg har flere andre økser også, faktisk flere enn jeg trenger, men det kommer av at jeg samlet sammen noen økser etter foreldre og besteforeldre og så satte jeg nytt skaft på de som var i god forfatning, slipte dem og satte dem opp igjen. Et par av de litt mindre modellene ble riktig gode, men de er litt for store til at jeg tar dem med på tur. Jeg synes at en turøks på 500 eller 600 gr. er passe størrelse og her har både Hultafors og Øyo brukbare modeller. Større enn 600 gr. blir for stort for mitt bruk. Men trådstarter spurte etter øks til en 7 år gammel gutt, og da er det viktigere med en øks gutten kan klare å behandle på en sikker måte enn en øks som skal være med i skogen på ved hogst.
 7. REs

  Øks til barn

  Fiskars lager gode økser og de har noen med litt kort skaft, X5. Jo lengre skaft jo mer kraft når han hugger. Men det er ingen problem med en øks med lengre skaft, men alt kommer an på hvor vandt han er med å bruke slikt redskap. Uhell med øks er ofte mye mer alvorlig enn uhell med kniv. https://www.outnorth.no/fiskars/x5?gclid=EAIaIQobChMIqv-ztZnP6AIVCrYYCh0Ffg-gEAQYAiABEgJfDfD_BwE#OneColour En vanlig turøks med rimelig god kvalitet og fin balanse er Øyo sin turøks. https://www.outnorth.no/oyo/leisure-axe#Brown Ellers så er ØYO sin viking øks en fin liten turøks for de som vil ha noe litt spesielt. https://www.xxl.no/oyo-viking-2000-oks/p/9002649_1_style
 8. REs

  Valg av sete

  Jo mer oppreist du sitter på sykkelen jo bredere sete skal du velge. Dette kommer av vektfordelingen mellom sete og styre. På den sykkelen som vises på bildet skal du ikke velge bredt sete, men jeg ville heller valgt et som var litt mykere. Setene varierer fra harde plastseter til mykere polstret sete, men på din sykkel bør det være smalt. Jeg har god erfaring med seter fra Vitesse. Siste gang jeg kjøpte nytt sete så ble et Vitesse skiftet ut. Det var til min sønns hybrid sykkel og han ville ha tilbake samme type som han hadde hatt før. Jeg søkte på nettet og fant et i en sykkelbutikk i Hellas, men det gikk helt fint å kjøpe dette setet fra Hellas. (Se bildet.) Det er ikke sikkert at du finner akkurat dette setet, men det finnes en del andre modeller som sikkert passer på din sykkel. Bare pass på at det er riktig innstilt. Innstillingen av sete, både høyde og avstand fra styre og krank har betydning for vektfordelingen mellom sete og styre. Det finnes en del tips på nettet og så hender det faktisk at noen sykkelbutikker har folk som kan, men det er ingen selvfølge. Og husk at det er forskjell på seter til menn og kvinner. De er visst ikke helt like mellom beina. https://www.klubbinfo.no/bckto/sykkelinnstilling.html Her er noen setealternativer fra Vitesse. https://neloscycles.com/Saddles-Seats-Fizik-Vitesse-Hp/ Et annet alternativ er et smalt sete av lær fra Brooks i England. Disse setene former seg etter brukeren, men de koster fra ca. 1200 kroner og oppover. Jeg har jobbet i en sykkelbutikk som solgte elsykler og vanlige sykler med "gammeldags" oppreist og til dels lett tilbakelent sittestilling og disse syklene hadde brede myke seter. Vi hadde kunder som ville ha bredere seter på sykler med fremoverbøyd sittestilling, men hvis de ikke hørte på rådene vi ga dem, så kom de tilbake etter en dag eller to og byttet det brede setet.
 9. Å "sprite" hendene før du går inn i butikken kan hindre at du legger igjen smitte fra hendene dine i butikken, men det hindrer ikke at du plukker opp smitte som andre har lagt igjen. Da er det like viktig med sprit etter et butikkbesøk. Men butikkene har som regel bare sprit ved inngangen. Ekspeditøren på apoteket var mer nøye. Han bruket sprit mellom hver kunde.
 10. Å reise innenfor egen kommune gjelder kun for folk som kan risikere å bli syke og som da vil bli en belastning for helsevesenet i en annen kommune enn den du bor i. Om man krysser en kommunegrense, ute i skogen, med sekk på ryggen så kan jeg ikke se at dette skulle ha noe å si. Jeg bor i Stavanger kommune, men må kjøre til nabokommunen Sandnes for å komme meg ut på tur naturen. Sandnes har store turområder som passer ypperlig for dagsturer, men i Stavanger så er man stort sett henvist til parker og turveier hvor det vrimler av folk. Husk det er fremdeles lov å "tenke sjæl".
 11. Stort fokus på håndvask er nok både overdrevet og virker nok litt mot sin hensikt. Jeg var en tur innom butikken og der stod pensjonistene i kø foran det lille bordet med Antibac, som var satt frem, for å vake hendene sine. Etterpå stimlet de sammen foran fiskedisken, kjøttdisken, reoler med frukt og grønt og foran tilbudsvarene. Der stod de og pustet og peste, hostet og harket. Men de hadde jo vasket hendene i Antibac så da var de nok trygge. "Mot dumskapen kjemper selv guder forgjeves". Dråpesmitte er en større fare enn kontaktsmitte, det er derfor at folk oppfordres til å unngå større folke ansamlinger. Dråper fra pust, hosting og nysing kan sveve i luften ganske lenge, og hvis slike dråper inneholder smitte så hjelper det lite med Antivac på hendene.
 12. Jeg tror ikke at en telttur i Nordmarka kommer inn under dette. Det måtte i så fall være reisen med T-banen. Jeg ville heller sette en slik tur under betegnelsen "isolasjon". Ikke så stor fare for å møte andre på tur i Nordmarka i disse dager, og hvis noen er ute så burde det ikke være noe problem å holde avstand.
 13. Noen har kanskje reagert på at kniven henger på venstre side, men det gjør den ikke. Bildene er tatt i et speil og derfor ble det som det ble.
 14. Arc'teryx Bora 80L er en god sekk, men det eneste som kan være litt negativt er at hoftebeltet har en tendens til å vippe litt opp foran. Men dette kan godt komme av at jeg er av den slanke typen og da er det ikke så mye masse rundt hoftene for hoftebeltet å holde fast i.
 15. Som regel kommer kniven i konflikt med hoftebeltet på sekken og for meg som stort sett bare bruker seler på buksene så trengs det en alternativ måte å henge opp kniven på. Å legge den i sekken er ikke et alternativ. Jeg har derfor sydd en knapp på buksa, like under der hvor kniven normalt henger i beltet, og så bruker jeg en tynn snor som sikkerhetsline hvis knappen skulle ryke, for det kommer den nok til å gjøre etter en tids bruk. Denne måten å henge opp kniven på er gammel og fremdeles i bruk på de fleste bunader.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.