Jump to content

REs

Aktiv medlem
 • Posts

  4,885
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  77

REs last won the day on August 29 2019

REs had the most liked content!

About REs

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg lager marflo imitasjoner på en litt krum krok. Kroppen bindes av gummi/lateks og med noe sprikende fjær fra hanenakke som bein. Så vikler jeg litt kobbertråd rundt for å få litt vekt. Disse bør fiskes langs bunnen, med synkende snøre og trekkes litt støtvis fremover. Disse krepsdyrene lever stort sett på bunnen og i strandsonen og beveger seg stykkevis fremover langs bunnen.
 2. På 1980 tallet planla min kones bror og noen venner en ferietur med dykking som hovedtema. De skulle kjøre fra Grimstad til Kirkenes, korteste vei, og ta kysten sørover. På hjemturen skulle de besøke dykkerklubber, ta opp film og bilder, men det var bare et problem. De var studenter og manglet penger. De klarte faktisk å fullfinansiere turen pluss at de fikk låne en hel del dykkerutstyr fra Viking gummi i Stavanger. Da de kom hjem var dessverre Viking gummi i Stavanger konkurs og da de skulle levere tilbake utstyret så møtte de bare en vaktmester som ikke hadde noe firma som kunne ta imot utstyret. Han ba dem komme tilbake hvis Viking gummi ble startet opp igjen, men det ble det aldri noe av. Det burde være mulig, selv i disse korona tider, å få sponsorer til et friluftsstunt, men alle som sponser slike ting forventer å få noe tilbake. Det må nok være litt mer enn en egotripp med svak økonomi.
 3. Er vusvollen i slekt med den skotske haggisen? Den ligner litt.
 4. Allemannsretten gir deg lov til å telte i inntil to døgn i utmark og på fjellet, men på Miljødirektoratat sine sider kan du lese. "Noen steder er adgangen til å telte begrenset, så sett deg inn i lokale bestemmelser." I verneområder kan andre regler gjelde Du er velkommen til å nyte friluftslivet i verneområdene. Allemannsretten gjelder også her. Noen aktiviteter kan likevel være unntatt i områdets verneforskrift, særlig i naturreservatene. Drikkevannsforskriften og vannressursloven kan også legge restriksjoner på aktiviteten i et område. Sjekk med kommunen hvis du er i tvil. Er jeg i et verneområde? Slik finner du ut om du er i et verneområde: Last ned mobilappen til Miljøstatus kart I appen - trykk på det aktuelle området i listen over verneområder og trykk så på lenken til verneforskriften Verneforskriften lister opp hvilke aktiviteter du ikke kan gjøre [Hidden Content]
 5. Jeg har brukt et gammelt vaffeljern av støpejern på primus. Det tok veldig lang tid å få det varmt og så måtte jeg snu det ofte for at ikke oversiden skulle bli kald. Men så kjøpte jeg et nytt tur vaffeljern i aluminium og opplevde det samme som trådstarter. Noe av årsaken ligger nok i røra. Pannekakerøre fra pose er nesten umulig å steke pannekaker av ute på tur og jeg kan godt tenke meg at det samme gjelder for vaffelrøre fra pose. Jeg lager ofte pannekaker når jeg er ute på tur, spesielt hvis det er barn eller andre lite turvante folk med., men røra lages hjemme fra bunnen av. Forsøk å varme jernet godt opp hjemme og sett det godt inn med f.eks. rapsolje. La det stå på varmen og trekke og gi det en god dose olje. Da metter du porene i metallet og det legger seg en tynn hinne utenpå. Dette pleier å hjelpe. Jeg bruker en del jerngryter hjemme, og de blir vasket som andre gryter. Derfor må de ofte "kokes inn" med olje for ikke å ruste og for at ikke maten skal sette seg fast.
 6. Uten å vite det sikkert så ville jeg tippe på fugler, og kanskje svarttrost. Den leter etter mat under tørt løv og lignende og slenger da diverse planterester rundt om kring, Men det ser ut til å være svært systematisk arbeid, trosten er litt mer tilfeldig i sin aktivitet, så det er ikke godt å si hvem eller hva det kan være.
 7. Du kan kanskje risikere at en rev slenger innom i løpet av natten, men den er kun ute etter mat. Jerv eller andre dyr kommer nok ikke og fikler med sekken din, men kanskje du får besøk av en jerv hvis du har en jerven duk lett tilgjengelig. Fra spøk til alvor. De det er størst fare for at vil fikle med sekken din er andre folk som er ute, dyra holder seg oftest langt borte. (Piss litt oppetter trestammene i nærheten så er du ganske trygg for dyr.)
 8. Jeg kjøper en del sykkeldeler fra beikster.no og det har aldri vert problemer, verken med levering eller retur. Mange nettbutikker selger varer de ikke har på lager, men som sendes fra Kina eller et annet sted ute i den store verden. Dette har jeg aldri opplevd hos beikster.no Pengene kommer i retur, men det kan ta noen dager.
 9. REs

  #ete ute

  Jeg er litt engasjert i et prosjekt som er et samarbeid mellom Stavanger Turistforening og flyktningetaten i kommunen og på onsdag var vi ute og lærte litt om kart og kompass. Da ble det også laget mat ute på primus / stormkjøkken og den som tok seg av, eller lærte bort matlaging ute, var en dame som heter Hilde Grøtte. Hun har også nylig gitt ut en bok om matlaging på tur som er av et slikt format og er laget slik at du kan ta den med ut, den tåler vind og vær uten å bli ødelagt. Et interessant tilskudd til boksamlingen. [Hidden Content]
 10. Stroppene som går under skoene er forbruksvare om sommeren. Jeg skifter disse ut med solide skolisser, det holder mye lenger enn de tynne strikkene som følger med.
 11. Jeg vet ikke sikkert, men jeg vil tro at det er viktig å beskytte den mot UV lys. Jeg har fått ødelagt en dykkerdrakt og et par nye gummistøvler som ble lagret slik at lys fra vinduet traff dem. Ikke sollys, bare dagslys. UV lys produseres også i lamper med lysrør. Om en Ally rulles sammen eller lagres montert betyr sikkert ikke så mye, men hvis den lagres sammenrullet så bør den nok oppbevares i romtemperatur. Plast og gummimaterialer som lagres sammenrullet og utsettes for kulde har en tendens til å miste elastisiteten og da kan du få bretter eller huller i materialet.
 12. Nå har jeg endelig fått tid til å se de to første episodene, men jeg må si jeg er litt overrasket over hva slags folk de tar med seg til fjells. Kaffelatte generasjonen, folk fra en asfaltjungel som ikke en gang klarer å holde soveposen tør. De griner og spyr og forstår ikke en gang at man må fylle på med mat når energien er brukt opp. Lurer på om de forstår at man må fylle bensin på bilen når tanken er tom?
 13. Jeg pleier å få med meg minst en ukestur i løpet av sommeren, men i år ble det ikke noe av. Dette viruset som folk plent skal drive på med ødela mye for turer som innbefatter overnatting på hytter. Jeg kunne jo bruke telt, men det er jo litt stas å komme inn på en hytte etter en dagsmarsj i fjellet, sette seg i en god stol, lage litt god mat og sove i en seng. Litt luksus må man vel kunne unne seg når man er blitt så voksen som meg.
 14. Det er fint inne på Blåfjellenden nå om høsten, og nå lengter jeg til fjells. I år har jeg bare hatt en snartur in til Viglesdalen med ny brannstige til den nye hytta, men ellers ingen ting. Hadde beregnet en høsttur, men så fikk jeg nærkontakt med en sirkelsag og nå har jeg gått en stund med bandasje og gips på høyre hånd. Da stoppet arbeidet med å renovere et bad opp og det eneste jeg kan gjøre er å gå å se på at høsten går mot vinter og at badet og gangen utenfor ser ut som et anleggsområde. Men det blir vel en ny mulighet får vi håpe.
 15. Hvis man har sett ei hulder så har mann sette ei hulder, det er det vel ingen tvil om. Jeg så ei hulder ved Langevann en gang, dvs. jeg kan ikke være helt sikker, for jeg kunne ikke se om hun hadde hale, men en høyreist kvinneskikkelse med klær og hår fra en helt annen tid enn vår. Hun var så tydelig at jeg spurte om det kom folk så sent, men så ble jeg oppmerksom på klærne og skjønte at det ikke var en fjellvandrer av dagens modell. Så forsvant hun i løse luften, eller ned i bakken, jeg vet ikke. Men tror jeg virkelig at det var ei hulder? Vel, hva kunne det ellers være? Hvis man mener at alt man ikke kan bevise bare er tull og overtro så beveger man seg raskt over i en diskusjon om religion etc. og det trenger vi ikke gjøre her.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy