Gå til innhold

REs

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 793
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  76

REs vant dagen sist Februar 9

REs hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om REs

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. REs

  Batterilighter?

  Men hvis du vil bruke noe fra norsk natur til å tenne med så er frøene fra dunkjevle godt egnet til dette. En liten gnist og det brenner som løs bomull.
 2. REs

  Batterilighter?

  Min kone gikk til anskaffelse av en el-lighter, samme type som den svarte i TV2 hjelper deg sin test. Hun brenner mye stearinlys, og til dette funker den bra, men en dag skulle jeg tenne opp i peisen og hadde laget et "speiderbål" etter alle kunstens regler, med papir til å tenne med og småved til å starte bålet med. For å gjøre en lang historie kort, så ga jeg til slutt opp forsøket med el-lighteren og fant fram en eske fyrstikker. Kun en fyrstikk var nok. Lysbuen på el-lighteren er sikkert veldig varm, men den er så liten at det blir nesten umulig å få fyr på både papir og småflis. Klippet fra Store Norske Leksikon: Egenskaper For å vedlikeholde en elektrisk lysbue kreves en minste spenning, som for spisser av kull er ca. 40 V, kadmium 10 V, sink 20 V, kobber 24 V, platina 27 V. Spenningen øker når buen gjøres lengre. Målinger av temperaturen i en lysbue med spektroskopiske metoder har vist temperaturer på mellom 6000 °C og 7000 °C i lysbuen, altså vesentlig høyere enn temperaturen på elektrodene som er begrenset av kullets fordampningstemperatur, som er 3900–4000 °C.
 3. Kanskje litt på siden, men like vel. Da mine sønner var små gjorde jeg det jeg kunne i forsøket på å så et friluftsfrø i dem. Jeg tok dem med på tur, lå i telt, sommer og vinter og fulgte dem gjennom flere år med speideraktivitet. Men hva skjer? Etter at de begge er blitt voksne så har de stort sett fått andre interesser, men kanskje har jeg like vel klart å plante en friluftsinteresse i dem som vil spire og vokse senere i livet. Stor var gleden da min yngste sønn som 17 åring melte seg inn i HV ungdommen. "Speider for voksne" som han kalte det. Her får han nok praktisert en del friluftsliv og samtidig lære mange ting som kan være nyttige når han en dag skal inn i militæret. Nå er han 19 år og i dag utfordrer han vinteren i Minesota hvor de sist uke registrerte en effektiv temperatur på -53 grader C. Jeg får bare håpe at han også husker noe av det jeg har forsøkt å lære ham om vinter og kulde. Skal jeg være ærlig så blir jeg litt misunnelig på det disse ungdommene får være med på. https://www.facebook.com/norex2019/?__tn__=%2Cdk%2CP-R&eid=ARB5Q5veeolcbaHpBybgH2TzE0QWGrQb-FF8GIOMhEyLpU6l_dB-Aq9lNkVDdkYxPv0WPTG7Ot_RT9SX
 4. REs

  Overraskende om XXL

  I noen tilfeller kommer det sikkert også an på hva leverandøren aksepterer. Selv har jeg hatt mye kotakt med Shimano Norge og Bosch i forbindelse med sykkel, og de diskuterer ikke. Hvis jeg som butikkansatt mener at det foreligger en reklamasjons sak så aksepterer de dette uten diskusjon. Hos leverandører av andre merker opplever vi til stadighet at de forsøker å trenere til dels små reklamasjoner, muligens i håp om at kunden går lei og glemmer hele saken.
 5. REs

  Overraskende om XXL

  Men i dag er ikke dette så spesielt. Jeg har fått inntrykk av at de aller fleste butikkene er veldig gode på disse tingene i dag. 100 - 360 dagers bytterett, samme priser som nettbutikk, prisgaranti mot konkurrerende butikker etc. etc. Men overskriftene er ofte ikke så fantastiske som det kan se ut. Det finnes ofte side på side med betingelser og reservasjoner i forbindelse med disse ordningene. Jeg jobber selv i en butikk som selger varer som koster opp mot 100 000 kroner og det er utrolig hvilke rare oppfatninger noen mennesker kan ha når det kommer til forbrukerrettigheter. For en tid siden kjøpte jeg et par Lundhags jaktstøvler hos XXL og da mener jeg slgordet var 100% fornøyd eller pengene tilbake. Etter første turen var jeg tilbake og ville prøve disse skoene i et nummer større, og det gikk greit, men å bytte inn brukte sko var ikke like enkelt. Ubrukt og i originalemballasje var greit men ikke mer enn det. Heldig vis var det rett nummer jeg hadde kjøpt i første omgang så saken løste seg uten noen videre diskusjon.
 6. Mottok mail fra XXL i dag og ble faktisk litt overrasket over noe som stod der. Dette er ikke i nærheten av mine opplevelser med denne butikken. Er jeg alene om dette, eller . . . ?
 7. REs

  Hva har du kjøpt nå!

  Etter å ha brukt ganske mye tid til å surfe rundt på nettet og gå i butikker for å finne en turbukse som skulle være presang til min sønns 19 års dag, gikk det plutserlig opp for meg at den store dagen var i morgen. Da var det bare en ting å gjøre og det var en tur ut i lunsjpausen for å besøke nærmeste butikk som burde ha et brukbart utvalg. Det ble Norrønabutikken, og et besøk der blir vanligvis ikke av det billigste slaget, men i nøden spiser fanden fluer, og bukse ble det. En Norrøna Falketind Gore Tex bukse så nå håper jeg at poden blir fornøyd.
 8. REs

  Sykkeljakke

  Jeg har handlet en del fra bikeshop.no og Bikester.no og det er riktig at de har godt utvalg, men det tar tid å komme seg gjennom sortementet og så er det litt sparsommeligt med info. angående innsiden på jakkene. Sykkelkomponenter.no har jeg mindre erfaring med. Kanskje jeg skulle sjekke litt mer der.
 9. REs

  Sykkeljakke

  For noen år siden fikk jeg en sykkeljakke av min kone, og overraskende nok så var dette en veldig god jakke. Som regel når min kone kjøper tur utstyr, verktøy etc. uten å konferere med meg først så kommer hun hjem med noe helt eller delvis ubrukelig på grunn av en overivrig selger uten kunnskaper om de varene han eller hun selger. Men denne gang var det altså blink. Jakken var av merket "Bogner", med en klaff bak som kan brettes ned og innerfor i nettingstoff. Merket var totalt ukjent for meg, men altså en jakke som jeg har brukt gjennom flere vintre med godt resultat. Nå har jeg en sønn som pendler til jobb på sykkel, ca. 16 km hver vei, og vinteren her vest kan være både våt og kald. Han har lånt min jakke, men nå trenger jeg den selv og derfor kjøpte jeg en ny jakke til ham. I følge en test på nettet så var dette "den ultimate pendlerjakken. "Endura Luminite II Sykkeljakke Herre " https://bikeshop.no/sykkelbekledning/klær/jakker/endura/endura-luminite-ii-jakke-gul-essensiel-ekskl-pendler-jakke-e9067yv4-p0000101749?gclid=EAIaIQobChMIuNjjzt_x3wIVE6aaCh0PLgC1EAQYASABEgJ5gfD_BwE https://aktivtrening.com/sykkel/sykkelklar/synlig-sykkeltur Men hvor lenge var Adam i paradis? Jakken var tynn og lett og veldig behagelig å ha på, i all slags vær, men den ble veldig raskt full av kondens på innsiden og etter hvert klam og kald. Han har forsøkt med forskjellige klær under, sykkelklær i tynn lyckra og ull, men ingen ting hjelper. Nylig kjøpte jeg samme jakke til meg selv, bare grønn, men etter et par testturer er jeg kommet til samme konklusjon. Min gamle Gore tex jakke er fremdeles den mest behagelige sykkeljakken. Nå er jeg på jakt etter en sykkeljakke med nettingfor tilsvarende min gamle jakke, men jeg har søkt nettet opp og ned uten å finne dette. Har også forsøkt XXL hvor den gamle jakken ble kjøpt, men der var det ingen hjelp å få. De hadde ryddet bort sykkelutstyret og butikken var full av skiutstyr. Er det noen der ute som kan komme med et tips angående hva jeg bør se etter og hvor? Legger med et bilde av man gamle jakke.
 10. God jul til alle friluftsfolk, eller forresten, det spiller ingen rolle, GOD JUL til alle.
 11. Denne talen er nok, i likhet med både hellige skrifter og diverse andre skriverier som har overlevd i lang tid, blitt endret og fikset på slik at de skal passe til dagens oppfatning. Og når det gjelder oppfatningen av at Nord Amerikas indianere bare tok ut det de trengte av vilt fra naturen så tror jeg heller at det var teknologien deres, våpnene og jaktmetodene, som satte begrensningen. Vi vet jo at jo mer en jeger klarte å nedlegge jo høyere status fikk han i stammen. Men like vel, mye eller ikke, så har vi i dag en helt annen forståelse av og holdning til naturen. Vi vet at hvis den ikke tas vare på så kan den bli så ødelagt at den ikke lar seg reparere i menneskenes tid. Enten det er turister og kommersielle interesser eller lokalbefolkningen som skader naturen så er skaden den samme. Men vi angriper jo alltid de som har minst mulighet til å forsvare seg. Vadefuglene på Jæren forsvinner og kråka får skylda. Ingen våger å påstå at oppdyrking og mangel på våtmark er årsaken, for da får man en samlet bondestand i mot seg. Kysttorsken forsvinner og tyske turister får skylda, men hvorfor er det ingen som ser på kystfiskerne og hvor mye de tar opp hvert år? Havet fiskes tomt for industrifisk, tobis, kolmule og lodde som ble brukt til produksjon av oppdretts fór, men vi finner alltid en løsning. Oppdrettsfisken fóres på soya- og palmeoljebasert fór mens sjøfuglenes unger sulter ihjel i redene. Hos oss forsvant hummeren på 1970 og -80 tallet og sportsdykkerne fikk skylda, men hvor mye fisket de lokale fiskerne? Min kones bestefar var hummereksportør og kjøpte hummer fra de lokale fiskerne. Det er bare å se på regnskapene hans så ser man hvor mange tusen hummer som ble fisket helt lovlig av lokale fiskere hvert eneste år fra før krigen og opp mot 1970 tallet. Og så kan man plusse på alt som ble solgt direkte fra fiskeren og til privatkunder uten noen form for regnskap. Nei, uansett hva eller hvem som er skyld i skadene så er skaden den samme og nå bør vi snart begynne å våkne før det er for seint.
 12. REs

  Allværsjakke - DIY

  Ser vi konturen av en liten bedrift eller er det bare hobby?
 13. REs

  Netthandel og personvern

  Jeg kjenner ikke til Klarna, men jeg kan ikke se at det skulle være noe i veien for at de som bruker klarna eller andre avbetalings- eller kredittinstitusjoner skulle kunne få seg et vanlig kredittkort, visa eller master card, fra banken sin eller en eller annen seriøs kredittinstitusjon. American express, Diners club etc. Disse er vanligvis helt greie å bruke og hvis dette kortet kommer fra en bank man har et forhold til så har man vel rimelig oversikt over hvilke opplysninger de sitter inne med.
 14. Legger du deg med klær på? Jeg trodde bare det var deltagerne i 71 grader nord som krøp ned i soveposen fult påkledd. Jeg synes det er mye bedre å våkne opp om morgenen og ta på tørre klær i stedet for å starte dagen med et antrekk som er gjennomtrukket av svette etter en lang natt. Derfor tar jeg av meg de klærne jeg har brukt om dagen og tar på f.eks. et sett ullundertøy. Klærne som er brukt og som sannsynligvis skal brukes neste dag blir med ned i soveposen. De legges mellom innerposen og soveposen og da er de som regel tørre og fine neste dag.
 15. REs

  Valg av turkjøkken!

  Kanskje jeg missforsto da jeg tolket "turkjøkken" og "Skal bæres i sekk både på overnatting og dagsturer! ( så vekt og volum blir prioritert)" til å bestå av mer enn bare en brenner. Jeg synes alltid at det er greit å ha med noe å sette på toppen av brenneren for ellers blir det smått med både varm mat og kaffe.😉 Jeg ser at forslaget ditt bare var til brenner og man må bare være enig i at dette sikkert er et bra valg. Så er det bare å shoppe rundt å finne de delene som trengs i tillegg, og der finnes det jo også mye fint å velge i.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.