REs

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 255
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  73

REs last won the day on Mars 15

REs had the most liked content!

1 følger

Om REs

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Og jeg som trodde at guttene kjøpte Nansen og at jentene kjøpte Cecilie. 😉 Her kan du lese litt om de forskjellige skiene så blir det kanskje litt lettere. https://www.utemagasinet.no/Utstyr/TEST-Ski-for-fjellet Jeg mener at det ligger en lengdetabell på Åsnes sine nettsider. "Men nå drar jeg til fjells med mine Nansen ski, ikke mere prat . . . . "
 2. Kjøpe sluker på nett

  Husk at frakt kostnadene også blir regnet med i denne 350 kr. grensa. Jeg var inne på aliexpress.com og sjekket et par fiskesneller, og de minnet veldig om tilsvarende sneller fra Biltema, bare med små kosmetiske forskjeller. Men sluker burde det være trykt å kjøpe. De ender som regel opp fast i bunnen og slites av like vel. Og fisken ser aldri på prislappen. Jo sykere byttet ser ut jo raskere får det oppmerksomhet fra en predator. Dette er en naturlov. Det er som regel en grunn til at ting er billig. "Det dyreste er ikke alltid det beste, men det billigste er som oftest dårligst."
 3. Jeg har hatt en bil som var laget av glassfiber og på den reparerte jeg en liten skade med tokomponent polyester fra Biltema. Jeg pleier stort sett å fikse det meste av ting som vi omgir oss med , men dette syntes jeg ikke var så enkelt som det høres ut. Jeg har også reparert et dusjkabinett med en polyester med lange fibrer i, men heller ikke denne likte jeg å jobbe med. Jeg synes ikke at det ble bra, men med litt trening så går det sikkert. Men nå må det også nevnes at jeg er litt nøye på hvordan ting ser ut etter en reparasjon. http://www.wikihow.com/Paint-a-Fiberglass-Canoe
 4. snøskred om sommeren

  Jeg har falt gjennom snø om sommeren, men heldig vis ikke med vann under. Noen fenner kan smelte fra undersiden slik at de blir tynnere og tynnere, spesielt rundt kantene. Jeg krysset en slik fonn en gang og gikk rett gjennom. Jeg ble hengende på armene og sekken og beina dinglet il øse lufta under snøen. I bunnen var det en solid steinur så det var sikkert greit at jeg ikke datt helt ned. Men vann er noe annet. Jeg husker fra min tid i Hjelpekorpset at vi, en påskedag, fikk melding om en dame som hadde kommet nedover en bakke på ski. Hun skulle krysse en bro over en liten elv, men bommet på broa og havnet i elva ovenfor broa. Det tok 20 personer med spade og motorsag over en time å få henne frem og da skjønner du sikkert hvordan denne skituren endte. En annen fare er regulerte vann hvor isen ofte kan heng igjen mens vannet tappes ned. Spesielt inne ved land vil du kunne få sprekker og svak is hvor du kan falle gjennom. Da kan det være ganske langt ned til bakken under eller i verste fall til vannet. Jeg har hørt en historie fra Ryfylkeheiene hvor en person falt gjennom isen. Han endte opp på tørt land flere meter under isen og måtte ha hjelp for å komme opp. Går du gjennom en snøfonn som ligger over vann så ville jeg anta at dette vil være en livstruende situasjon, avhengig av hvor dypt det er og hvor sterk strøm det eventuelt er i vannet. Jeg ville være litt forsiktig ved kryssing av snø om sommeren hvis snøen ligger over vann og det er dypere enn ca. knehøyde.
 5. Problemet med alder er at kalenderen sier en ting, holder man seg i form så sier ofte kroppen noe annet, men det verste er at hodet sjelden er enig med noen av dem.
 6. Nikkers 2017

  For meg som ikke er særlig flink til å følge oppmerkede stier så er nikkersen bra siden du kan ende opp i en bekk, et gjørmehull eller ei myr og bli gjennomvåt i beina. Da er det bare å bytte sokker og skylle gjørma av gamasjene og så er du like fin. Skulle skoene være for våte så drar du bare en plastpose utenpå sokkene og så holder du sokkene tørre et par timer til. Alternativet er at du blir gående med en bukse som er våt eller gjørmete nederst og f.eks. om høsten så har jeg opplevd at dette fryser til is. På dagsturer er fordelen at du slipper å gå inn i bilen med en bukse som er våt og gjørmete. Du tar bare av gamasjene og skifter til lettere sko og så kjører du hjem uten å skitne til interiøret i bilen. Ellers er det ganske behagelig å gå på tur om sommeren med nikkers. Når det er varmt så kan du bare bruke korte sokker eller du kan brette ned knesokkene og gå med leggene bare. Alternativet er selvfølgelig en bukse med glidelås rundt knærne som kan kortes av når det blir varmt. Og hvis det ikke er varmt nok så er det fint hvis du bruker gamasjer som er så stive at de står oppe uten å bli snøret fast under kneet. Da får du bra ventilasjon og du blir ikke så svett i beina. men jeg skal innrømme at da nikkersen hadde sin glansperiode så var det sikkert like mye en motesak som at det var praktisk.
 7. Nikkers 2017

  Nå har jeg tak i en Fjellreven nikkers størrelse 50. Samme type som jeg har. Brun, med sorte detaljer, ufóret, ikke bomull, men polyester - føles som bomull. Borrelås, ikke snøring nederst ved kneet. 4 lommer, 2 stikklommer med glidelås, en lomme på høyre lår med glidelås og en på venstre med klaff. Sannsynligvis samme som denne. http://trekkingsales.com/product-eng-14703-Alv-Knickers-50.html Interessert?
 8. ukjent fugl - for meg

  Det er i utgangspunktet jakt på ærfugl i fylkene Østfold, Vestfold, Buskerud, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder. Jakta varer i perioden 1. oktober – 30. november. I 2009 innførte Direktoratet for naturforvaltning (DN) begrensninger på høstens ærfugljakt en drøy uke før jakta startet. For året 2009 ble ærfuglen fredet i hele Telemark fylke, samt i kommunene Risør i Aust-Agder og Larvik i Vestfold. http://www.birdlife.no/fuglekunnskap/nyheter/?id=497 https://www.nrk.no/ostfold/vil-ha-slutt-pa-aerfugl-jakt-1.11419203
 9. ukjent fugl - for meg

  Ja da, jeg vet at det er en hannfugl på bildet, men Ea er vel den fuglen som var mest skattet tidligere siden det var den som ga dun som kunne være en sårt trengt attåtnæring for et skrint jordbruk og fiske ytterst mot havet langs vår langstrakte kyst. Ekallen ble vel ikke omtalt så ofte, selv om den var viktig for at det skulle bli reir og dun. Men rett skal være rett, det er en Ekall. For meg som sikkert er noe over middels interessert i fugler, og som har hengt opp over 30 fuglekasser, så er synet av denne flotte fuglen alltid vert en tur langs sjøen, noe jeg ofte tar siden stedet der jeg bor er omgitt av saltvann både på øst, nord og vestsiden.
 10. ukjent fugl - for meg

  Ærfuglen, eller Ea som den også kalles noen steder, pleier å holde seg utaskjærs når det er bra vær, men hvis det blir uvær så kommer de ofte inn i lunere farvann. Om vinteren er det en del av dem som oppholder seg i Hafrsfjord, fra Møllebukta og sørover og hvis du kjører til flyplassen så hender det også et det er noen i Sømmebukta, men de trives best der det er steinete bunn hvor de kan finne muslinger som de spiser. Dette er også områder hvor det kan være bra å fiske sjøørret og det kan godt tenkes at noen kan bli litt lei av å høre på kvakkingen deres, eller hva man nå skal kalle det, i time etter time. Men det er jo en flott fugl som desverre har forsvunnet fra mange steder langs kysten etter at folk flyttet bort og sluttet å sette ut hus til dem. http://www.fuglelyder.net/aerfugl/
 11. Vårtur på Nordjæren

  Min eldste sønn på 22 viser sterke tegn på å bli like glad i å sykle som sin far, noe man ikke skulle tro for 22 år siden da han, akkompagnert av sirener og blålys, ankom denne verden 11 uker før termin og lignet mest på en halvdød frosk der han lå og gispet etter luft under en varmelampe inne på sykehuset. I dag er heldig vis situasjonen en helt annen. Jeg har alltid ment at den beste måten å få barn til å hate friluftsaktiviteter er å utstyre dem med dårlig utstyr og ta dem med på alt for lange og krevende turer. Derfor har jeg alltid praktisert det motsatte både når det gjelder sommer- og vinteraktiviteter. Syklene som mine barn har hatt har alltid vert av god kvalitet og riktig størrelse og derfor har jeg i dag to gutter som viser gode tegn på en sunn livsstil. Min eldste sønn sykler til og fra jobb, uansett vær, føre og årstid og etter at han kjempet seg gjennom Nordsjørittet i fjor sommer så har bare interessen for sykkel blitt sterkere. Han har et rom som er fullt med datautstyr, jobben hans er datautstyr og hodet hans er også til tider fullt av datautstyr, og den siste anskaffelsen på den digitale fronten var et lite kjekt GoPro Hero4 Session kamera som han skulle feste på sykkelhjelmen. Både GoPro og en kollega på skolen hvor han jobber mente at den limen som satt på festet var nok og kameraet kunne bare festes rett på hjelmen, men heldig vis konsulterte han ingeniøravdelingen i familien før han monterte kameraet, og konklusjonen var da at dette aldri ville gå bra. Kontaktflaten på hjelmen ville være ca. 10% av limflaten på festet og det kunne umulig være nok til å holde dette kameraet fast under en sykkeltur. Mekanisk avdeling tok saken og med en tilpasset metallplate, noe Araldite lim og tre skruer så var fundamentet klart og feste for kamera kunne limes på plass. I dag skulle nyanskaffelsen testes med en tur på Nordjæren og da måtte selvfølgelig far henge seg på. Tenk om den spreke faren hans kunne komme på film og kanskje bli vist et eller annet sted på nettet. Det hadde sikkert vert kjekt. Turen starte hjemmefra, men før de første fem kilometerne var unnagjort så så jeg ikke en gang gulfargen på jakken hans, og ved ca. 10 km. så jeg hvor dette kom til å ende. Jeg sendte ham bare en melding med beskjed om at jeg hadde endret strategi. (Jeg måtte ha noe mer utfordrende. 😬) Jeg sykler til Sola og tar om Tananger og Kvernavik hjem igjen. Han var sikkert allerede langt sør på Jæren før jeg nådde Sola, men jeg fikk en fantastisk tur tilbake ned litt kald motvind og en strålende vårsol over landbruks- og industriområder i Tanangerområdet. Turen var nok og vel så det for meg, og akkurat nå mens jeg skriver dette så ankom min sønn, godt fornøyd med sykkelturen men med diverse besvergelser over et kamera som på ingen måte hadde oppført seg etter forventningene. "Dette var bare en god bekreftelse på at det andre har opplevd og som kan leses om på nettet stemmer. Dette skal de få høre de som har solgt meg et sånn kamera ." Men ellers, hvordan var turen? "Turen var fin, men værgudene hadde sikkert bestemt seg for at denne syklisten skulle bli på Jæren og ikke sykle tilbake til Stavanger, og alt det de hadde av kald motvind ble satt inn, men hvem var det som vant?" Jeg kunne selvfølgelig vert litt sur siden han syklet fra meg, men jeg er faktisk litt stolt over den holdningen og det pågangsmotet som denne gutten viser. Etter at han var født så fikk vi, hans foreldre, beskjed fra legene om at vi hadde fått en gutt som ville være mye syk, måtte ha hjelp til det meste og som vi ikke kunne forvente at skille prestere særlig mye i livet. Vi måtte bare være glade for at han ikke endte opp som multihandikapet og pleietrengende. Men HELDIGVIS tok legene skikkelig feil, og det har denne gutten bevist utallige ganger i løpet av sine 22 år. Men en ting er sikkert. Far trenger ganske mange flere timer på sykkelsetet før det blir snakk om å dra på sykkeltur med sønnen.
 12. Oppvask

  Angående vaskemidler som f.eks. Zalo så brukes det mye av dette på hyttene til Turistforeningen. Vaskevannet her slippes rett ut i grunnen utenfor hytta og rent visuelt så ser det ikke ut som at naturen påvirkes nevneverdig av dette. Hvordan det er under bakken der hvor dette vannet siver ut i grunnen vet jeg ikke, men inn til videre så tror jeg ikke at det er noen som mener at man burde slutte å bruke Zalo på disse hyttene.
 13. Miste hundespann

  Jeg har ikke erfaring med hundekjøring, men jeg må innrømme at jeg også tenkte som deg da jeg hørte at hun hadde mistet hundespannet. At jeg tenkte som deg kommer nok av at jeg har drevet med seiling en del år. Vi seilte en klassebåt som kalles 1/2 tonn, er ca. 30 fot og seiles med 5 mannskaper. Jeg var den letteste om bord og derfor var det min jobb å gå på fordekket når noe skulle gjøres der. Skifte av forseil eller setting og riving av spinnaker. En gang ble vinden så sterk og bølgene så store at jeg måtte på fordekket for å skifte forseil. Jeg brukte en sånn sele som du nevner med to sikkerhetsstropper i. Selen har en stropp over hver skulder og en rundt brystet. Sikkerhetsstroppen festes i en ring midt fremme på brystet. Det er to stropper for at en alltid skal være festet et eller annet sted når man beveger seg på dekk, og normalt i denne situasjonen så skulle stroppene ha vert festet en på hver side av bauen, men denne gangen var bare den ene stroppen festet på styrbord side. Jeg lå på kne helt fremme og var i ferd med å feste det nye forseilet da det kom en bølge som var så stor at hele bauen på båten gikk rett gjennom bølga. Resultatet var at jeg ble skyllet ut under vantet på styrbord side og ble hengende i selen på utsiden av båten. Dette er ingen behagelig situasjon, men jeg klarte å komme meg opp ved egen hjelp. Hvis ikke stroppen som er festet i selen er i veien under kjøring så burde en sånn sele fungere helt greit til hundekjøring. Det er sikkert nok med en enkel stropp, og den kan jo lages så lang som du måtte ønske. Selen jeg bruker til seiling er av denne typen med en to meter lang dobbel stropp, men til hundekjøring er kanskje en enkel elastisk stropp bedre.. https://www.marineshop.no/Seil-_-Rigg/Seilsikkerhet/Sikkerhetsline-/-sele
 14. Hvor har du vært på tur i dag?

  Du har en undertekst om Norge på dine innlegg og det er nok mye sant i det som står der. Noen av oss er oppvokst på Jæren og da er det stort sett et flatt og åpent landskap og en høy himmel ut mot havet som preger området. Ikke så ulikt Danmark. Derfor kan det nok bli mer enn nok fjell for en og annen Jærbu når han kommer bort fra kysten og inn i fjellheimen. Sånn var det også for Arne Garborg som beskrev denne opplevelsen i sitt dikt Paa fjellveg. Paa Fjellveg. Her gjeng eg rædd i fæle Fjell med Hugen kvævd og sprengd. Aa hu! Visst aldri ut eg held aa gaa slik innestengd. Det legg seg tungt for Barmen trong; eg fær kje anda ut. Eg skjelv og tenkjer Gong paa Gong: han fell, den tunge Nut. Det stengjer Vegg og Rygg og Kam for Syn og Sans og Sinn. Den graae Bergufs skyt seg fram og vil meg byggja inn. Her er kje Raad, her er kje Rom, her er kje Vind og Luft! Men rundt i Fjelli døyvde Ljom som Rop fraa Juv og Kluft. Og um fraa ville Kampe-Hei eg fæli burt meg snur, so stengjer paa den andre Lei den blaae, bratte Ur. Aa hu! so myrkt og trongt og villt! Det kolnar meg um Kne. Og hu, som her er audt og stilt! Eg er som gravi ned.
 15. Hvor har du vært på tur i dag?

  Bergen har sin 7-fjells tur og Sandnes har sin 7-nuts tur og jeg har gått dem begge. Dette er også et fint sted å gå på tur, 10 - 15 minutters kjøring fra Sandnes sentrum. Med utgangspunkt i Dale eller Gramstad så kan du uten problemer velge mellom turer på fra et par timer og opp til mer enn fem timer. Det har nok blitt noen bilder i tidens løp, både fra meg og fra REJOHN som også bruker dette området flittig, og det kommer sikkert flere. I en tid hvor det har blitt veldig populært å lekke offentlige hemmeligheter så kan jeg lekke at den ubebygde høyden som vises langt borte midt i det første bildet i innlegget over er Jåttånuten som er 138 moh. Den var lenge Stavangers høyeste topp, men nyere målinger har vist at Ullandhaug er en meter høyere. Den er nesten hul og har inneholdt NATOs Joint Warfare Center og frem til august 2009 inneholdt den Fellesoperativt hovedkvarter FOHK. Hva som er der i dag vet jeg ikke sikkert, men det er sikkert bare å svinge innom og se hva som står på skiltet på porten. Vi er jo så flinke å holde på hemmeligheter her i landet.