Gå til innhold

REs

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 846
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  77

REs vant dagen sist August 29 2019

REs hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om REs

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Man dør ikke av et knivstikk uten at indre organer eller store blodårer skades slik at man blør ihjel. På amerikansk film dør "the bad guy" av at en kniv kastes og står i ryggen på offeret, mens helten tåler både å bli skutt og stukket med kniv. Enten du blir skutt eller stukket med kniv i kroppen, armer eller bein så inntrer døden som følge av at du blør ihjel. Lever, nyrer, milt, lunger og hjerte er organer som blør mye og så har vi store pulsårer som kan punkteres og da dør du ganske raskt på grunn av blodtap. Du kan blø ihjel uten at blodet kommer ut fra kroppen. Bare i låret man man blø et par liter uten at det kommer blod ut, og i bukhulen er det også plass til flere liter blod. Da er man faretruende nær sirkulasjons svikt (sjokk). Jeg har selv vert med på å redde livet på en ung mann som hadde sprukket milt etter et fall i en skiløype, og hadde det ikke vert for Norsk Luftambulanse så hadde denne mannen vert død i dag. Blir man stukket med kniv i mageregionen så vil nok både lengden og bredden på bladet være avgjørende for hvor mye skade som påføres indre organer og store blodårer (pulsårer).
 2. Her er et bilde av min HelSport tarp satt opp som et spisstelt. Jeg fikk satt i noen ekstra huller langs kanten på den slik at jeg kunne sette den opp på denne måten med flere plugger. Dette gjorde HelSport helt gratis. (Her var det bare fjell så det ble stein i stedet for plugger.) Her brukte jeg en av stengene som følger med, men du kan like gjerne bruke en pinne eller en teleskopisk skistav / gåstav. Sett stangen litt på skrå inn i teltet og lag åpningen litt mindre så står den uten bardun i front.
 3. Nå har jeg gitt bort en masse "skrot" som stod lagret i garasjen og som jeg hadde tatt vare på til senere bruk. Men etter ca. 15 - 20 år så var det nok. Til og med en gammel primus som skulle pusses opp og stå på peishylla stod fremdeles like matt og velbrukt etter ca. 25 år i garasjen. Nå står det tre biler utenfor, og ingen inne i garasjen og nå kunne jeg tenke meg at min doble garasje i hvert fall kan gi plass til en bil. Det siste som står for tur er et brunt vitrineskap i Gustaviansk stil som jeg har forsøkt å selge, men uten resultat. Nå står det på Finn.no under "gis bort" for andre gang, og i morgen er det muligens fare for at det forsvinner. Fremdeles har jeg både mye brukbart "skrot" i garasjen og et loft fult av diverse leker og friluftsutstyr samlet fra ca. midt på 1970 tallet. Kanskje det burde bli neste gibort prosjekt.
 4. Gikk lenge og tittet på et par nye Alfa Bever, men G-Max sa at de skulle få inn noen par av fjorårets modell til sterkt nedsatt pris. Så etter å ha besøkt butikken fire ganger uten at disse skoene var kommet så ga jeg opp og håpet på et godt kjøp hos G-max eller XXL i løpet av Black week eller Black friday. Men ikke da heller dukket det opp tilbud på disse skoene. Derfor ble det ikke sko i denne omgang. Ikke det at jeg ikke har råd til å kjøpe sko til ful pris, men det gir jo en god følelse å få nye sko til en god pris. Og litt skal man jo ha å glede seg over i disse ulvetider uten juletilbud på polet.
 5. Det finnes også noen steder hvor det avholdes skiskole. De fleste er vel beregnet på barn, men det er helt sikkert noen som er beregnet på voksne også. Det kan ofte være lurt å ta noen timer med instruksjon før man begynner å trene på egenhånd. Da unngår man en del nybegynnerfeil og får mer utbytte av treningen. F.eks. her i Stavanger så avholder Turistforeningen / skiforeningen skiskole innen både klassisk, Telemark og alpint. Jeg har en kamerat som slet i flere år med å lære seg Telemarkskjøring på ski. Kjøpte gode ski og laget seg en lang stav for at alt skulle være på plass. Han havnet stort sett alltid på ryggen eller på trynet i snøen. Men så foreslo jeg at jeg kanskje kunne gi ham litt instruksjon, og etter at stoltheten var jekket ned noen hakk så gikk han motvillig med på dette. Han hadde aldri fått noen form for instruksjon, og bare å få plukket av ham en så enkel ting som "rotasjon" så fikk han en helt annen opplevelse og kunne begynne å øve svingteknikk uten å havne på hodet i snøen. Det er en del ski instruksjon i Lillehammer området. https://www.lillehammer.com/opplevelser/aktiviteter/ski/skiutleie-og-skiskoler
 6. Som nevnt ovenfor så ødela jeg en menisk, den sprakk, på en fjelltur for en del år siden, men den ble operert og jeg ble helt fin. I sommer var jeg en uke i fjellet med dagsetapper fra 5 til 8 timer, og de to siste dagene var smertene i kneet som ble operert tilbake. Jeg gikk på sterke rosa tabletter de to siste dagene for å komme meg hjem og det tok flere dager før jeg kunne gå en trapp på normalt vis. Slike skader som dette blir ikke bedre av seg selv, men smertene forsvinner helt til du henger en tung sekk på ryggen og går i timevis. Da kommer problemene tilbake. Et ødelagt kne blir aldri helt 100%, men med rett behandling så blir det så mye bedre at du kan leve som normalt.
 7. Du trenger ikke kjøpe Omega-3 eller andre piller med diverse "lurium" som skal hjelpe mot leddsmerter. Møllers tran gjør samme nytte. Jeg har jobbet sammen med en proff syklist, en dame som har brukt halve livet på å sykle og å trene andre syklister. Hun har vert med i VM, OL, Tour de France etc. etc. og er den eneste norske kvinnelige syklisten med VM medalje i banesykling. Det var hun som anbefalte meg Møllers tran. Den inneholder alt du trenger for å holde leddene friske. Dette er vel kjent i sykkelmiljøene rundt om i Norge, men den helbreder ikke skader. https://no.wikipedia.org/wiki/May_Britt_Hartwell
 8. Kne ledd er litt kompliserte og det er flere ting som kan skje der. Slakke leddbånd, korsbånd, slitasje i leddhinne eller menisk. Få tatt et bilde av kneet og se om de finner ut noe der, og hvis de blir tale om operasjon for å fikse kneet så ikke aksepter noe annet enn en spesialist. Jeg kan anbefale en dansk spesialist på Aleris, på Nesttun utenfor Bergen hvis han fremdeles jobber der. Jeg har fått operert et kne der, en kollega av meg har operert begge sine knær der og vi var tilbake og fullt restaurert etter noen få uker. En annen kollega av meg ble kne operert på det lokale sykehuset i Stavanger og hun går aldri mer på tur i fjellet. Nå har hun begynt å spille golf, men kneet ble aldri helt bra. https://www.aleris.no/her-finner-du-oss/bergen/nesttun/ Ellers så kan jeg anbefale samme trening med balansebrett som jeg nevnte for "Tutto" som hadde problemer med ankelen. Det styrker muskulaturen rundt kneet og hjelper med å holde ting på plass.
 9. Det som har skjedd er at leddbåndene i ankelen har blitt strukket slik at de er blitt litt for slakke. Jeg ødela et kne for noen år siden og etter at det ble operert og fikset ble jeg rådet til å bruke samme teknikk som "TomWithoutVom" anbefaler. Jeg kjøpte et sånn balansebrett til å stå på og det hadde jeg med på jobb. Jeg jobbet da på et ingeniørkontor og skrivepulten min kunne løftes opp til ståhøyde. Så sto jeg på dette brettet og jobbet store deler av dagen. Dette hadde en veldig god effekt. Ellers har jeg gått en del på Lundhags Synkro fjellstøvler. Disse er vel noe av det stiveste jeg har prøvd. I tillegg så kan du også tape ankelen med sports tape før du går ut om morgenen. Da vil tapen gjøre litt av den jobben som leddbåndene ikke klarer. Ikke kjøp den tapen de selger på G-sport eller XXL, men gå på apoteket og kjøp den de har der. Den sitter på i flere dager. Den de har på sportsbutikken er beregnet på fotballspillere og holder bare et par timer. Men den tapen som sitter best er Tesoplast, men jeg vet ikke om den er like stabil som sports tape.
 10. Vi har vel alle hørt om den tiden i Norge da folk spiste barkebrød. Dette er også kjent fra Nord Korea i nyere tid. Det var innerbarken på noen tre som ble brukt i brød, men den inneholdt svært lite næring og var stort sett bare "vomfyll".
 11. De første menneskene som kom til landet kom blant annet fra "Nordsjølandet", et landområde som strekte seg fra den engelske kanalen og nordover til de områdene hvor vi i dag produserer olje og gass. Etter hvert som havet steg og mer og mer av Norge ble isfritt så ble Nordsjølandet våtere og våtere helt til det til slutt var oversvømmet av vann. De første nordboere var nok jeger og sankere som fulgte med viltets vandringer. Like ved der hvor jeg bor er det en steinalderboplass hvor mennesker har levd over lengre tid. Hunden er det eneste tamdyret en finner spor av, bortsett fra noen få bein fra ku og hest i det øverste laget, som skriver seg fra folkevandringstiden. Ville dyr er derimot representert med ca. sytti arter, derav 37 slags fugl og elleve slags fisk. Men i steinalderen var det først og fremst villsvin som ble spist, i en slik grad at steinalderfolket i Svartehola / Vistehola kan karakteriseres som villsvinjegere. Bein etter elg og sel fant en også mye av. Ved østveggen i hulen ble det funnet et skjelett av en 15 år gammel gutt som levde for ca. 7.500 år siden. Det er et av de eldste funnene av menneskelige levninger i Norge. Det er nok ingen tvil om at norsk natur har vert i stand til å fø mennesker helt siden isen forsvant, men med dagens viltbestander i forhold til befolkningen så ville nok aldri dette vert mulig. https://no.regionstavanger-ryfylke.com/se-og-gjore/vistehola-svarthola-p801473
 12. En tommelfingerregel er at du lever tre minutter uten oksygen, tre dager uten vann og tre uker uten mat. I utgangspunktet så regner man med at du i norsk natur vil bruke mer energi på å finne mat enn den energien som maten gir deg. Altså vil du gå i minus. Sist uke så var min sønn, som er medlem av Heimevernsungdommen, ute på "Øvelse barmark", som er kombinert kurs og øvelse i overlevelse. Hvis man ser bort fra jakt så er den beste matkilden fjæra. Snegler, skjell og strandkrabber ble kokt og det som kunne tygges ble tygget og spist. De hadde med et fiskesnøre, men det mente han var nesten umulig å bruke siden han ikke klarte å få det langt nok ut fra land. https://www.facebook.com/pg/Heimevernsungdommen/posts/
 13. Et problem er at de fleste mannfolk ikke har hofter å snakke om. Kroppen smalner inn nedover mot hoftene uten at hoftene blir et sted hvor hoftebeltet kan hvile. Hoftebeltet må da ofte strammes ekstra kraftig og da er det fare for gnagsår. Mange sekker har et hoftebelte som sitter fast i sekken og da er det naturlig at beltet står i ro mens hoftene beveger seg. På min sekk, en Arc'teryx Bora 80L. er hoftebeltet festet i et punkt midt bak, noe som gjør at det kan roteres noe i forhold til sekken. . Beltet følger da hoftebevegelsene mye bedre enn et belte som sitter helt fast i sekken og da er faren for gnagsår mye mindre. Hvis dette er et problem, og hvis hoftebeltet er av den typen som sitter helt fast i sekken, så ville jeg vurdert en ny sekk. Det er vanligvis ikke noe problem å selge en pent brukt sekk. MOV_0333.mp4
 14. For en del år siden kjøpte jeg en Bergans skalljakke til min sønn. Det var en modell som hette "sekken". Denne jakken har han nesten ikke tatt av seg på flere år. Nå er han student ved NTNU og sendte nylig beskjed hjem om at han sikkert måtte ha en ny jakke. Den gamle var så slitt at det regnet rett gjennom den og siden det nå går mot vinter så trengte han en ny. I utgangspunktet så spurte han om råd angående kjøp av ny, men jeg har litt mer penger enn han i sparegrisen, så jeg kjøpte like godt en ny jakke til ham. Det ble en Silence ProShel jacket fra RevolutionRace. Både på grunn av prisen og fordi en del kommentarer fra folk som hadde kjøpt den virket svært overbevisende. Han skal uansett bare bruken den i urbane strøk. Det blir nok lite fjellturer mens han er student. https://www.revolutionrace.no/silence-proshell-jacket/180-silence-proshell-jacket-men-s-black-rusty.html?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=pd-no-fb-always.on-catalogsales-dpa.remarketing-low&utm_content=no-m-carousel-dpa-20181105&utm_term=no-m1865-all.dpa.remarketing.30d-all.in.stock&fbclid=IwAR0uQF6TPBtcxXymxb13JZiqVh4R7PBsihYd7J7GkmKIH12nkeKzvZ85LKA#/43-storrelse-s Nå blir det spennende å se om han blir like godt fornøyd med den nye jakken som han var med den gamle. (Bildet viser den gamle jakken, Sekken, og den nye glå.)
 15. Sendte en melding direkte til den som svarte, så vet han at jeg vet hvem han er. Så får vi bare håpe at noen rydder opp.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.