REs

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  4 375
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  73

REs last won the day on Mars 15

REs had the most liked content!

2 følgere

Om REs

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Fiskelykke i sirdalen

  Jeg vet at det er satt ut en del fisk i Beinesvatnet, men jeg vet ikke hvor godt fiske det er. Jeg har fisket litt i Svartevatnet i området rundt hyttefeltet på Myraleite.Her fikk jeg litt fisk,(rød strek) men jeg tror kanskje du må kjøpe fiskekort. Du får sikkert kjøpt fiskekort på butikken, G.P.Tjørhom. Der vet de sikkert også hvor det kan være fint å fiske. Jeg har mange ganger tenk at det sikkert er bra å fiske i elva inne i Nesedalen, ved Nesefossen, men jeg har akdri fått anledning til å prøve. Sikkert ikke rette plassen hvis du skal ha med uerfarne barn.
 2. Dårlig service

  I løpet av de siste 20 - 30 år er pris stort sett det eneste som det er fokusert på både i forbrukersendinger på tv, reklame og annonser. Dette gjelder i første rekke matvarer, men også i stor grad andre varer. Kvalitet og service blir sjelden brukt som salgsargument. Altså har forbrukersamfunnet oppdratt sine egne konsumenter til kun å tenke pris og da blir resultatet det vi ser i dag. Nettet vinner og detaljhandelen taper. det er ikke lenge siden jeg var innom en større G-sport butikk i Stavanger for å kjøpe et fluesnøre. Butikken var, i løpet av få måneder, nesten ribbet for fiskeutstyr. Ekspeditøren kunne opplyse at de hadde sluttet å ta inn en del typer fiskeutstyr, deriblant fluefiskeutstyr, siden kundene stort sett bare handlet dette på nettet. Du kan si at dette er vår egen feil siden vi ikke bruker butikkene lenger, men hvem er det som har oppdratt oss til å tenke på denne måten? Det er handelstanden selv.
 3. Livsfarlig jallabrenner?

  Her er et eksempel på en brenner med forvarming. Jeg kjøpte en gang en billig multifuel brenner fra et postordrefirma i Kina. De solgte gjennom amazon.com så jeg tenkte at det var i orden, men den gang ei. Denne brenneren har forvarming, men det eneste den virker på er gass. Du kan lese resten av testen her: Men hvis det ikke funker med å sette gassboksen opp ned, så er kanskje dette et alternativ.
 4. Hund som blir bilsyk

  Nå er det vel ikke noen spesifikke regler for hvordan hund skal transporteres i bil, men den skal sikres forsvarlig, og i de aller fleste tilfeller blir det bur i bagasjerommet. Sikkerhetsseler i bil er laget for mennesker over en viss størrelse og du skal ikke se bort fra at du kan få bot for å ha hunden sittende i forsetet. http://www.vg.no/forbruker/bil-baat-og-motor/bil-og-trafikk/paabudt-aa-sikre-dyr-i-bil/a/557389/ Men tilbake til problemet med bilsyke: Jeg har vokst opp med bilsyke og sliter fremdeles med dette uvesenet. Bare de som har opplevd bilsyke, og sjøsyke for den del, vet hvor jævlig dette er. Løsningen for meg, etter at jeg ble voksen ble et preparat som heter Postafen. På meg virker disse pillene helt perfekt. Jeg har også brukt dem på mine barn og erfaringene er bare gode. Jeg blir ikke trett av dem og hva mat og drikke angår så har jeg kombinert dem med både vått og tørt, sterke og svake drikkevarer og det funker helt fint. Prøv Postafen, du får dem på apoteket. Doser etter vekta på hunden, men de bør gis min. en time før kjøreturen starter.
 5. Jeg husker fra militæret at vi hadde en liten plastflaske med en lang, litt bøyd metallrør som bare ga en viss mengde rødsprit når vi helte rødsprit på primusen. Noe i likhet med sånne sukkerdispensor. Jeg fant disse på nettet, men her er røret av plast og de er visst beregnet på Petromax lamper. Her fant jeg den rette typen. Det var den hvite med rød kork bakerst i samlingen som jeg husker fra militæret. Men det går jo å lage sin egen.
 6. Strikk på bardunene

  Gamle telt var vel ofte laget av bomullsduk og den utvidet seg sikkert også ganske godt når den ble våt. Telt, designet av min far og sydd av min mor en gang tidlig på 1950 tallet.
 7. Strikk på bardunene

  Jeg husker fra familiens 6-manns telt tidlig på 1960 tallet at bardunene var laget av hamp eller Manila, og de beveget seg ganske mye når det regnet. (Det gjorde det jo alltid i fellesferien den gang.) På hver bardun var det montert en solid stålfjær av denne typen for å unngå at teltet sank sammen. Jeg har ikke vert særlig plaget med dette på mine moderne telt med barduner av syntetisk materiale, men det betyr ikke at det ikke forekommer også her.
 8. DIY: Sytråden

  Unnskyld, men er det ikke fluor i tannkrem. Det går vel sikkert tonnevis av dette stoffet ned gjennom avløpsrørene våre hver eneste dag? Jeg vet at det finnes mange forskjellige fluorforbindelser, men hva som skjer i den suppa vi skyller ut i naturen er vel ikke så godt å vite.
 9. Valg av regnbukse

  Jeg bruker alltid lange gamasjer, men så er jeg så gammeldags at jeg bruker nikkers. Fordelene ved å bruke gamasjer om sommeren har jeg beskrevet i et tidligere innlegg i denne tråden. (I dag har jeg faktisk opplevd ekspeditører i sportsbutikker som ikke vet hva en nikkers er. "Kjekt" å se at man ikke trenger fagkunnskap for å selge sportsutstyr lenger, det holder visst å være flink til å selge iskrem. Men heldig vis finnes det butikker der fagkunnskapen ligger tykt utenpå. Eks. https://www.hetlandsport.no/ )
 10. Valg av regnbukse

  Jeg har en helt normal jakke og vann ned i låringsen er ikke noe problem. I regnvær er det ofte lyng og kratt som påfører beina mer vann enn det som kommer ovenfra. Uten lårings så blir jeg mest våt på låra når det regner, forutsatt at det ikke er lyng og kratt der jeg går. vannet fra jakken havner stort sett midt på låra og der dekker låringsen bra nok. De som ikke har prøvd lårings kan gjerne konstruere et problem på grunn av åpnigene øverst, men vi som bruker dette plagget vet av erfaring hvordan det funker. Hadde det vert et problem med at vann rant fra jakken og ned i låringsen så hadde den helt sikkert vert utformet på en annen måte. Lårings har hatt den samme utformingen helt siden jeg så dem i bruk første gang og det var en gang midt på 1960 tallet. Litt merkelig hvis noen fremdeles skulle lage disse og forsøke å selge dem hvis de ikke fungerte.
 11. Stor turkopp

  Kanskje det er noe sånn som dette du er på jakt etter. De finnes fra 0.5 til 2 liter, men de er av rustfritt stål. Kanskje det finnes noe tilsvarende i plast. Her er det en i last, men jeg vet ikke hvor stor den er. http://www.schutz.no/kjokken/litermaal/plast-vannose--1/6/108 Der fant jeg en som tar 1 liter og som er i plast. Og så bare til kr. 35,- http://www.dagsmarked.no/1-kjokkenutstyr/2081-vannose-1-l-hvit-6411760301100.html
 12. Valg av regnbukse

  Jeg har aldri brukt noe annet enn lårings. Med en hel regnbukse står valget mellom å bli våt av regn uten bukse eller å bli våt av svette / kondens. Pusteegenskapene på Goretex eller softshell kommer ikke til sin rett før etter at regnet har stoppet, men da tar du vel av deg regnbuksa uansett. Pusteegenskapene i diverse stoffer kan være så gode de vil, men de setter ikke de fysiske lovene til side. Produsentene skryter og dokumenterer resultater fra laboratorieforsøk, men real life er noe helt annet. Her på vestlandet vil jeg påstå at vi vet hva regnvær er, og da snakker jeg ikke om en byge lett sommerregn. Jeg ville aldri valgt noe annet enn lårings.
 13. Jeg solgte en Spot 2

  Det er mange som har hatt slike opplevelser med ting på biltaket. En gang kom jeg kjørende inn mot et lysregulert veikryss. I mot meg kom en bil med fire liter melk stående på taket. Jeg rullet ned vinduet og pekte opp på mitt eget biltak og føreren av den andre bilen så nærmest ut som et spørsmålstegn i noen få sekunder, men så gikk det et lys opp for ham. Jeg skal si han var rask til å hente melken sin. Min far fortalte om en av hans venner som skulle kjøpe seg ny bil midt på 1960 tallet. Bilen kostet 40 000,- kroner, noe som var en solid årslønn, ja for noen nesten to årslønner, den gangen. Han gikk i banken og fikk pengene med seg i en brun konvolutt. Utenfor banken la han konvolutten på taket av sin gamle bil, fant frem bilnøkkelen, satte seg i bilen og kjørte hjem. Vel hjemme oppdaget han hva som hadde skjedd og man kan vel forestille seg hva han tenkte da. Turen tilbake til banken gikk i rekordfart og med alle sanser konsentrert om å se etter en brun konvolutt i veikanten, men ingen konvolutt var å se. Vel fremme gikk han forsiktig inn i banken hvor en hyggelig mann bak skranken smilte til ham og spurte om han hadde ombestemt seg. Ville han ikke kjøpe ny bil like vel? På skranken i banken lå en konvolutt med 40 000,- kroner som var blitt levert inn av en tilfeldig forbipasserende en liten time tidligere. Ville det samme skjedd i dag med en konvolutt med 4 - 500 000,- kroner i?
 14. Da min sønn gikk i barneskolen så gjorde klassen et biologieksperiment. De skulle lete etter bakterier. Det ble tatt prøver fra forskjellige steder og så ble prøvene dyrket for å se hva de hadde funnet. Stedet hvor de fant flest "sinte" bakterier var på svampen som læreren brukte å vaske av tavla med, men der de fant minst bakterier var faktisk i toalettet. Det er nok tanken på - og fantasien som er det største problemet. Da jeg var i militæret hadde vi slike bideer til å vaske beina i og jeg tror ikke at det var så mange som tenkte på noe annet der og da. (Ja forresten, du kan jo aldri vite.) Jeg har et hus som er bygget i 1979 og som har 3 bad. På to av disse er det installert bidé. Disse brukes stort sett aldri til annet enn, en sjelden gang, f.eks. å legge ting i bløt som er ekstra skittent og som skal videre til vaskemaskinen. Jeg tror ikke du trenger å bry deg om hvor camelbaken din har blitt vasket. Er den ren så er den ren. Men som nevnt tidligere, litt klor gjør ofte underverker.
 15. Den ultimate turkniv finnes den

  Jeg rasket sammen et tilfeldig utvalg av min etter hvert litt forvokste knivsamling og hvis vi ser bort fra alle Moraknivene som ligger rundt om i huset, stort sett alle steder hvor der er annet verktøy, så viser bildet undr at jeg har en del kniver som stort sett aldri blir brukt. De knivene som jeg liker best, bruker mest og som stort sett alltid er med på tur, i hvert fall en av dem, er disse: Og så en kniv som jeg sterkt kan anbefale som en første litt skikkelige kniven til f.eks. kona, sønnen eller datteren. Jeg kjøpte den hos XXL, den er laget av Brusletto og den var ganske billig, men overraskende bra, etter min mening. Og her er grunnen til at jeg stort sett aldri drar med meg store kniver som samekniv på tur. Er det nødvendig med grovere redskap enn en vanlig kniv så blir det øks.