Jump to content

Veidemannsblod

Aktiv medlem
 • Posts

  981
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Veidemannsblod last won the day on April 30 2022

Veidemannsblod had the most liked content!

Reputation

1,894 Excellent

3 Followers

About Veidemannsblod

Profile Fields

 • My blog: http://www.veidemannsblod.no

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Troms

Recent Profile Visitors

6,709 profile views
 1. Første del av min beretning fra 10 døgns vandring gjennom Øvre Stabbursdal i august er nå ute.
 2. En rapport fra 10 døgn på vestsiden av Sennaland i Finnmark, med teltliv, bålfyring og fiske etter ørret og røye. "Falkeskrik over Sennalandet"
 3. En kort 5,5 fots Abu Devil og en 10,6 fots supermyk Fenwick Wild Wings er min for tiden foretrukne kombinasjon. Devil-stanga brukes med 0,10 Braid-sene til trange/smale og tettvokste steder og passivt fiske. Wild Wings-stanga er naturligvis 4-delt, og hovedstanga som brukes til alle former for drift. Sistnevnte er helaksjon, og står i bue fra snelle til tupp når det går fisk på, svært morsom å fiske med.
 4. "Høytidsstund i kalkrike fjell" er nå sluppet på min side. En beretning om rikt fjellrøyefiske i indre Troms.
 5. Bærer gladelig et kilo eller to ekstra og betaler glatt noen tusenlapper ekstra for solide telt som kan stå av en piskende storm i nordnorsk fjellheim. Og generelt gjøre det lunt, behagelig, romslig og sikkert for meg når været ellers kan være bistert og vått over tregrensa. Det er en grunn til at norske (og skandinaviske) telt både i snitt er tyngre og dyrere.
 6. "Rostadalens torpedorøyer". En fersk beretning om hvordan fjellivet i indre Troms kan fortone seg, gjensyn med Bengt-Are Barstad, og brutale møter med store røyer.
 7. Har tatt høyde for det ved å kjøpe en lyddemper til den, så nå brenner den like stille som Whisperliten
 8. Nyproduserte primusplater i tynn kryssfinér kutta i passe lengde og avrunda hjørner med stikksag. Saget hakk til reimer for drivstofflaske. Har laget to ulike fester for beina. Til Whisperliten er det et par øyeskruer jeg har bøyd ut til en 90 graders vinkel og kutta litt av så de ikke blir så lange. Til Novaen har jeg brukt to korte treskruer som er tilpasset til hullene i beina. Veldig enkelt å ta av og på. Som underlag under brennerne har jeg tilpasset stykke av en vindskjerm, som jeg har stiftet fast med stiftepistol. Alt på undersiden er naturligvis slipt ned så det ikke stikker ut noe. Til slutt er platene satt inn med et par strøk lakkbeis.
 9. Det er gode tider for høsting og gode tider for vandringer inn mot skjulte perler av nordnorsk natur. "Memoarer fra turåret 2022 - Del 2" nå ute på veidemannsblod.no
 10. Undertegnede har et 22 år gammelt Helsport Stetind 2 X-trem jeg bruker solo vinterstid i Nord-Norge. Kompakt, lavt, tåler mye juling i vind. Har stormmatter. Blir varmt når du fyrer pga lite innvendig rom. Ulemper er lav takhøyde og kanskje litt kort liggelengde (hvis du er en diger kar), samt at jeg kunne ønske meg ørlittegrann mer forteltplass. Ellers tilfredsstiller det mine kriterier for en lettoppsatt og stabil nylonbolig som er enkel å varme opp vinterstid.
 11. Første halvår av 2022 bød på rike opplevelser i snøkledte skoger og forblåste fjell, både alene og i kameratskap. "Memoarer fra turåret 2022".
 12. Monsen beskyldes for rasistisk ladede utsagn mot sørsamene.
 13. Mørketiden er tidsperioden om vinteren her nord, der solen i løpet av døgnet aldri kommer over horisonten. Det er en rolig tid. Der naturens prosesser og dyreliv tar en pust i bakken. "Ikledd mørketidens kappe" nå ute på veidemannsblod.no
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy