Jump to content

Veidemannsblod

Aktiv medlem
 • Posts

  956
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Veidemannsblod last won the day on April 30

Veidemannsblod had the most liked content!

3 Followers

About Veidemannsblod

Profile Fields

 • My blog: http://www.veidemannsblod.no

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Troms

Recent Profile Visitors

5,506 profile views

Veidemannsblod's Achievements

 1. Historien om et intenst møte med vårt største rovdyr i indre Troms.
 2. I beste fall særdeles upresis journalistikk... På lik linje med at journalister omtaler alle kjøretøy med belter som "tanks".
 3. Det er ikke riktig. Kan heller ikke se at det står noe om propanflaske på artikkelen om Fjeldstad (han som opplevde Omnifuel-eksplosjonen). Her brukes kun benevnelsen "primus". Hendelsen du kanskje tenker på med propanflaska, er knyttet til en DNT-hytte på fjellet like utenfor Tromsø by. En hytte utstyrt med tradisjonelt gassbluss som man finner overalt på tilsvarende hytter. Dette skjedde vel 1-2 døgn før Omnifuel-hendelsen i Målselv. En lærer og tre elever ble skadd. Skoleklassen ble evakuert ned fra DNT-hytta etter eksplosjonen. Ganske omtalt i ulike media. Blant annet NRK. Sistnevnte hendelse minner for øvrig mye om propaneksplosjonen på den såkalte "Fjellhytten" ved Fløyen i Bergen for et par år siden.
 4. Hva mener du? Målselv kommune eller den nordlige landsdelen i sin helhet? Og hvilke andre hendelser refererer du til annet enn gasseksplosjonen på DNT-hytta i Tromsø? Virker som du kjenner til flere.
 5. Bladet Nordlys forteller her (krever abonnement) historien om en kar fra Målselv som relativt nylig ble utsatt for en ulykke under oppfyring av en bensinbrenner. Utdrag: "Jeg hadde fylt bensin på flaska, pumpet opp trykk og forvarmet primusen. Fra jeg tente den til det eksploderte gikk det bare noen sekunder. Flammene treffer småbarnsfaren i overkroppen. Hele brystkassa står i brann. Ansiktet blir truffet. Alle ansiktshår brennes bort. – Jeg må ha hatt flammer inn i munnen også, for tunga var hoven etterpå, fortalte legene meg." Det hele endte med tre dager i koma og tre uker på Haukeland hvor de måtte flytte hud fra andre deler av kroppen for å fikse skadene. Politiet etterforsker saken, og verken Fjeldstad eller politiet har foreløpig konkludert med hva som kan ha hendt. Her er bilde tatt av primusen da politiet beslagla den. Det hvite pulveret er fra da mannen tømte et pulverapparat for å slukke flammene etter eksplosjonen. Uten at jeg er 100% sikker kan det se ut som en Primus Omnifuel. Her får andre korrigere dersom det er feil. Uansett er det en påminnelse om at ting kan skje. Sånn sett var det "hell i uhell" at dette skjedde ved hjemmet hans, og ikke 20 km innpå fjellvidda.
 6. En beretning fra en tur hvor det klaffet med fangst av stor, arktisk fjellrøye i Troms. Kvænangens brutale fjellrøyer.
 7. Kommer et stykke på vei med fiskeutstyr, 10 kilo hurtigris og en boks gastromat.
 8. For det første: Invester i fjellski og feller. Det øker aksjonsradius betraktelig. Det vrimler av kortreiste steder å etablere en relativt fredelig vinterleir på rundt Ishavsbyen. Eksempler kan være Movikdalen, Tønsvikdalen, Skittenelvdalen, Håkøybotn, Skulsfjordeidet, Ramfjordmoen. Ellers er det jo bare å parkere hvor det måtte være, og plante teltet i fjærsteinene. Lenge leve allemannsretten.
 9. En beretning om isfiske, sesongens siste jakt, fjelliv, kaffedrikking og mektig fjellviddenatur i Skibotn i Troms. "Kaffe, kruttrøyk og trege røyer".
 10. Andre og tredje publikasjon i en kort serie om leirplasser på fjell og vidde i Nord-Norge. Høst og vinter. [Hidden Content] [Hidden Content]
 11. Første publikasjon i en liten serie med tekst (og mest bilder) om leirplasser gjennom de fire årstider i Troms og Finnmark. Først ut er sommeren. [Hidden Content]
 12. Om solid røyefiske på vidda mellom Kautokeino og Kvænangen. På loffen gjennom røyeland. [Hidden Content]
 13. En drøy ukes vandring, bålfyring og fjellfiske i Børselvfjellet, Finnmark. [Hidden Content]
 14. Ikke uventet respons derfra nei. Hun tør vel ikke legge seg ut med skuterfolket, da hun vet at de vel utgjør omtrent 50% av velgermassen i Nordreisa Kommune 😅
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy