Gå til innhold

JensM

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  69
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

JensM vant dagen sist Juli 4 2017

JensM hadde mest likt innhold!

Om JensM

 • Bursdag 05. mars 1985

Nylige profilbesøk

689 profilvisninger
 1. Jeg lurer litt på hva dere tenker om dette. Sitat fra Fefo pressemelding: I første halvdel av 2018 gjennomførte FeFo høring på innføring av 5-kilometersonen for utlendingers innlandsfiske på Finnmarkseiendommen. Høringsuttalelsene viser at adgang til isfiske har ført til økt trengsel på populære fjellvann med utfordringer knyttet til motorisert ferdsel, parkering, telting, forsøpling, o.a. På bakgrunn av dette har styret i FeFo gjort følgende vedtak: • 5-kilometersonen for utlendingers innlandsfiske på Finnmarkseiendommen gjeninnføres ikke. • Det innføres krav om bostedsadresse i Norge for utøvelse av innlandsfiske i perioden 15. mars - 15. juni. Dispensasjon fra dette kan gis på nærmere angitte områder. Dispensasjon gis fortrinnsvis til lokalt reiseliv. • Retningslinjer for innlandsfiske på Finnmarkseiendommen skal ivareta hensynet til de ulike grupper av rettighetshavere i henhold til Finnmarksloven. Lokale tilpasninger av reguleringene av innlandsfisket vil kunne være nødvendig for å ivareta dette hensynet. • Endringene implementeres i gjeldende retningslinjer for innlandsfiske på Finnmarkseiendommen. Styreleder i FeFo, Máret Guhttor, kommenterer vedtaket slik: - Innlandsfisket på Finnmarkseiendommen engasjerer mange, og FeFo skal forvalte til beste for innbyggerne i fylket. Med dette vedtaket tar FeFo hensyn til et mangeårig krav fra fylkets befolkning og begrenser utlendingers innlandsfiske i tre måneder om våren. Innbyggere i Finnmark skal ha fortrinnsrett, og dette er et målrettet tiltak for en periode med mye trafikk på fylkets fiskevann. Tilsvarende bostedskrav finnes i dag for jakt og fiske på statsgrunn og statsallmenninger i Sør-Norge. FeFo viderefører samtidig adgangen til innlandsfiske for landets innbyggere utenfor Finnmark, understreker Guhttor. Personlig så syntes jeg tiltaket er sårt trengt og kunne gjerne vært gjeldende hele året.
 2. Ny oppdatering: https://www.fefo.no/_f/ibc30e17c-f8a7-4152-8a45-d2923189895f/2018-11-30-begrenser-utlendingers-isfiske-i-finnmark.pdf TLDR; Det innføres krav om bostedsadresse i Norge for utøvelse av innlandsfiske på Finnmarkseiendommen i perioden 15. mars - 15. juni
 3. JensM

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Jeg og noen kompiser tok en liten (160km) kjøretur over vidda for ett par helger siden, kjempefin tur i kjempefint vær. Kong vinter er på tur nå. En liten selfie må til. Det må ordentlige kjøretøy til for å kunne ferdes på vidda når snøen er kommet. Flyvarden midt på Ifjordfjellet. Utsikt fra flyvarden mot Svanevann. Stor reinokse, mest sannsynlig død pga overkåthet. Langt ifra uvanlig hører jeg reineierne si etter å ha meldt den inn til dem. Litt båling og kaffekoking ved Laksjokka. Regner med at ihvertfall ett par av dere har vært her.
 4. JensM

  Erfaring med disse stengene?

  Jeg kan anbefale Shimano Lesath 9' 7-21g hvis pris ikke er noe du bryr deg om. Fantastisk stang! Og med Shimano Stella C3000 snelle så vil du aldri fiske med noe annet igjen.
 5. JensM

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Fjell/fisketur med to kompiser og jeg kan med trygghet si at SESONGEN ER BEGYNT! Fikk en røye på 2,13kg, 1,89kg og flere rett over og under kiloen. Kompisene dro opp storinger de også, men ikke like store som min største. Bålkaffe, pølsesteiking og fjellet, dette har jeg savna!
 6. JensM

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Tok meg en liten tur i Masjokelva idag for å se om laksen var bitevillig. Det var den ikke..på tur hjem ble jeg møtt av noen snøbyger.
 7. JensM

  Snøfrie fjell i juni?

  Det har tint utrolig mye i øst-finnmark den siste tia, og med tanke på at det har vært en tålelig snøfattig vinter, så vil nok fjellet og vannene være snø/isfri om veldig kort tid. Fuktig og kjølig derimot vil det nok være til begynnelsen av juli vil jeg tro.
 8. JensM

  Sinte skigåere på fjellet.

  Jeg vet ikke om du følte deg truffet av at jeg presiserte at personen hadde østlandsdialekt eller ikke, men hvor i landet du kommer fra har generelt sett ingen betydning i mine øyne. Normal folkeskikk og det å behandle folk med respekt er vel vanlig uansett hvor du kommer ifra vil jeg tro. Når det gjelder distansen fra lovlig løype denne karen var på, så er den på hele 850 meter. Hadde personen pratet til oss slik man normalt sett prater med andre voksne personer så hadde han fått tips om ett skjermet vann i forhold til f.eks lyd fra snøscootere med storfisk i, lengre fra løypa enn det han var nå, og ville nok (i mine øyne) fått en bedre naturopplevelse enn det han hadde der han hadde valgt å sette opp teltet nå. Jeg vet at det er ett rødrevhi rett i nærheten av det vannet som vanligvis er i bruk, hvor han kunne fått en fantastisk opplevelse hvis reven eventuelt bestemte seg for å hilse på personen en kveld. Ikke vet jeg hva du ville valgt, men hvis jeg var f.eks i Kautokeino-området å gikk så ville jeg valgt normal oppførsel mot lokale og muligens bedre kjente personer enn meg selv i håp om å få ett tips om ett vann med gode fiskemuligheter. Björn, jeg er ikke jurist, så til deg har jeg ikke ett godt svar. Jeg har kun fulgt det som stod på dispensasjonen. Du får gjerne kontakte de kommunene som kan gi dispensasjon å høre hva de mener.
 9. JensM

  Sinte skigåere på fjellet.

  Litt dumt at tråden har utviklet seg til å handle om hva man mener om scooterkjøring generelt. Men jeg ser at det absolutt er forskjellige meninger ute å går og at dere er veldig engasjert, og det er jo bra. Jeg personlig ønsker dere alle velkommen til finnmarksvidda for å fiske eller bare oppleve naturen enten dere er for eller imot scooterkjøring. Det eneste jeg ønsker er at når dere eventuelt setter dere på flyet opp hit, så behandler dere den lokale befolkningen med samme respekt som dere ønsker å bli behandlet med selv. Jeg bor her oppe utelukkende pga naturen og mulighetene den gir til meg. Å bli bedt å reise til helvette av en som ikke bor eller har noen som helst tilhørighet her er ikke noe jeg ønsker å oppleve igjen. Nå er ikke lenge til fredag, og jeg skal opp på vidda å tilbringe 4-5-6-7 dager i telt. Håper på godt vær og godt fiskebitt. Takk for meg for denne gang, og ha en god 1mai langhelg!
 10. JensM

  Sinte skigåere på fjellet.

  Dispensasjonen gjelder kun til ett par vann utenfor oppmerket løype som personen har fisket på i de siste 30 årene, og den er gitt på grunnlag av at personen ikke lengre klarer å ta seg fram til disse vannene med f.eks ski og pulk. I 9 av 10 tilfeller gies det kun disp for å ha en enkelt følgeskuter med. Jeg har personlig aldri hørt om noen som har fått dispensasjon for å kjøre f.eks 10 skutere med 10 forskjellige førere til ett vann eller hva det nå måtte være, det hadde blitt for dumt mener nå jeg. Men bare så det er sagt, om personen med disp har en slede etter og f.eks 3-4 personer i sleden, så er dette fult lovlig. Følgeskuteren kan forsåvidt også ha slede etter med 3-4 personer også. Vannene på vidda tåler at 6-7-8-9 personer fisker på dem, og mange av vannene burde det bli fisket mye hardere på også. Når det gjelder den generelle "skaden" en skuter gjør, så blir det 99,9% mindre skade i naturen enn det blir av f.eks offroad finnmark (trøsykkel) eller ATV. Og ATV skal KUN kjøres på oppmerkede og tidligere kjørte løyper for å begrense merkene i naturen. Den verste skaden en skuter gjør er vel at den lager litt støy, men det virker for meg som om det i hovedsak er de som kommer fra "storbyene" som irriterer seg eller blir forbanna på dette. Vi som bor her oppe og har levd med snøskuter hele livet bryr oss ikke nevneverdig om at en skuter kjører forbi etter løypa eller uttafor løypa for den saks skyld.
 11. JensM

  Sinte skigåere på fjellet.

  Jeg ser poenget med #stillenatur osv, men tåler man ikke skuterlyd, så anbefaler jeg deg å ikke slå telt midt mellom de to desidert mest trafikkerte skutereløypene på vidda. På dager med lite vind så vil du høre motordur så og si hele dagen.
 12. Hei, Jeg var idag oppe på laksefjordvidda med skuter og skulle fiske litt og jeg hadde en litt pussig opplevelse. Først litt bakhistorikk. Dette skjedde utenfor oppmerket løype, jeg var med som følgeskuter til en som har dispensasjon pga kroniske smerter. Vi kjørte fra øverste lavnjusvann til buksavannene, og de av dere som har vært der på sommeren vet at dette er ett vann med pen og mye fisk i. Om vinteren derimot, så er det ikke så veldig mye fisk der. Selv på de dypeste av vannene der, så er det nesten ikke vann under isen (maks 5cm). Så da vet dere det, om dere har tenkt dere dit på vinteren. Når vi kom til vannet så vi ett pent og veldig nytt helsport fjellheimen x-trem 2 eller 3 manns telt. Vi tenkte ikke noe særlig mer på det, og kjørte til de to dypeste av vannene for å fiske. Vi prøvde vel å fiske i litt over en time før vi fant ut at det ikke var håp om å få fisk der på vinteren. Da så vi at mannen som var i teltet hadde gått ut av teltet og stod å styrte litt med pulken sin. Jeg tenkte med meg selv at jeg skulle tipse han om ett vann ikke så veldig langt unna som huser megastore røyer av ekstremt god kvalitet. Og siden det vannet ligger over kommunegrensa til Lebesby og jeg vet at Lebesby kommune er veldig strenge på søknader om disp, så ville han mest sannsynlig være den første personen på det vannet denne vinteren. (Jeg bruker å gå på ski til det vannet hver 1mai-helg og har fått mange røyer over kiloen der). Her er det vi blir møtt med i ekstrem østlandsdialekt: Skigåer: "Har dere lov å være her?" Vi: "Ja?" svarer vi litt forfjamset. Skigåer: "Jeg hater dere forbanna jævla skuterkjørere, jævla latpeiser, kan dere se å dra til helvette herfra!" Før han utbryter ett lite brøl. Mitt tips til eventuelle eventyrere som har tenkt seg opp på finnmarksvidda: Vær kanskje bittelitt hyggeligere når du møter folk, selv om de kommer på skuter eller ATV. Jeg ønsker forsåvidt den skigåeren der evig bakglatte ski og bukser som aldri holder seg oppe! Er dette noe som er ett større problem enn jeg har trodd tidligere? Altså sinte skigåere på tur?
 13. JensM

  Hva har du kjøpt nå!

  Kjøpte ett isfisketelt på 6,6kvm med gassovn på 7,4kw og bunn idag. 14.900,- Og på turen ned fra fjellet knakk den ene skien på scootersleden (gammel plastikk blir porøs). 1600kr pr stk, så man kan trygt si at april ble en sabla dyr måned for meg.
 14. JensM

  Superlight telt på vinterstid?

  Bør vel legge til at jeg er rimelig fjellvant og kjent deroppe, og hvis været plutselig skulle bli skikkelig dårlig så er det ikke så veldig mange minutter på scooter til nærmeste hytte/gamme. Jeg tenker mere på om stoff, teltstenger o.l tåler å bli brukt i litt kulde? Typ 10-15minus.
 15. Jeg har ett Helsport Fjellheimen Superlight 3mannstelt som jeg skal på tur med på finnmarksvidda om ikke så alt for lenge. Vet noen av dere om det er noe jeg bør være ekstra obs på? Det vil ikke bli brukt hvis det er meldt mye vind eller store mengder snø. Kjører stort sett scooter dit jeg skal, så vekt o.l til ting jeg bør ta med er ingen begrensning. Har brukt det en gang før på vintern, men da i mai, og da var det en del varmere enn det er meldt nå i mars/april. Har ett liggeunderlag som fyller hele innerteltet pluss noen reinskinn å legge på toppen av den igjen.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.