Jump to content

JensM

Aktiv medlem
 • Posts

  78
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

JensM last won the day on June 5 2019

JensM had the most liked content!

About JensM

 • Birthday 03/05/1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Tana, Finnmark

Recent Profile Visitors

1,599 profile views

JensM's Achievements

 1. Tok meg en liten tur i elva igår, det kan jeg trygt si var en suksess! 12kg veide beistet og er ny personlig rekord for meg Nå har jeg til sushi en god stund fremover!
 2. [Hidden Content] Der har du en sovepose du mest sannsynlig ikke vil fryse i, til en meget overkommelig pris.
 3. Ble 2 pilkestikker, issjeer og 300m snøre fra skittfiske nettopp. I tillegg til en feltseng type Prologic COMMANDER FLAT BEDCHAIR 6+1 LEGS fra den lokale EIK butikken.
 4. Tok en helgetur til Dollajavri, kjempegodt å få startet fjellsesongen igjen etter mye iskaldt og dårlig vær. Fredagen gikk for det meste til å fyre hytta varm og tørke vegger og tak, for det var ca 1cm med rim på veggene. 😂 Lørdagen var det knallvær og sol så det ble mye fisking men det var ikke spesielt godt bitt da. Fikk vel 5-6 fisk i løpet av dagen før vi måtte komme oss inn i hytta pga regnvær og sterk kuling. Søndagen gikk til pakking og vasking av hytta. På turen hjem stoppa vi på ett vann, og da skal jeg si at ørreten var bitevillig! Jeg har aldri fått så mye ørret på isen før! Største fisk på denne turen ble en røye på 1060g. Fiskene er godt fordelt rundt til familien slik at de også får smake litt av det fjellet har å tilby.
 5. Jeg tror ikke dette er imot EØS avtalen, isåfall så får det bli en lang rettssak om det før evt. reglene blir endret igjen. Aller helst skulle jeg sett at den var gjeldende fra f.eks Mars til September. Jeg tror flesteparten av de som drar til fjells i Finnmark (vi som bor her og de som reiser hit) faktisk følger lover og regler, slik at eventuell overvåkning blir nok ikke å koste mer enn hva det koster SNO og Fjellpolitiet nå. Og det går an for en person å fortelle en annen person, evt en finlender/kineser at han/hun ikke har lov å fiske i dette tidspunktet (selvfølgelig på en ordentlig måte). Og følger de ikke dette så har de fleste en mobiltelefon med kamera slik at man kan ta bilde av vedkommende og rapportere til den rette myndighet. Men jeg tviler på at dette blir ett stort problem. Grunnen til stenging er pga at vi som bor her føler oss fortrengt fra plassene vi har vært på i årevis, forsøpling fra spesielt finlendere og mulig overfiske, spredning av smitte osv. Jeg var oppe på fjellet nå i sommer der jeg og 4-5 andre hadde camp i vinter, og det eneste som lå igjen der var noen vedkubber der vi hadde hatt teltene våre og en kork fra en brusflaske jeg tydeligvis ikke hadde fått med meg ned. Ellers var det ikke ett merke der. Jeg tok samme tur rundt der jeg vet det lå en del finlendere i vinter, og jeg kan si at saken ikke var den samme. Hermetikkbokser, ølbokser, kasseroller og plast lå strødd. Motorisert ferdsel i utmark har kommet for å bli. Den diskusjonen orker jeg ikke ta her. Det er kun lov å kjøre etter åpne løyper og unntaksvis utenfor hvis man har dispensasjon. Og det blir ikke ett merke igjen på fjellet av en snøscooter etter at sesongen er over. Dette er friplasser for oss som bor her. Vi skjemmes ikke over at det kjører en snøscooter eller en ATV forbi oss eller til oss når vi er oppe på fjellet. Tvert imot, stopper mannen eller dama så blir de som oftest tilbudt en kopp kaffe eller noe å spise. Hvis jeg absolutt vil ha det helt 100% stille på fjellet, så drar jeg langt unna scooterløper eller barmarksløyper. Det er milevis med plasser på Finnmarksvidda der du slipper unna hvis man vil det. Den høyeste motorduren du vil høre da er fra ett fly ca 10 000 meter over deg, og de lager forsåvidt mer lyd og varer lengre enn en skuter som kjører forbi.
 6. Sjekket litt på google, ja. Veldig mye bra der! Fant denne [Hidden Content] men etter en prat med noen av de litt eldre (altså mamma) så fikk jeg beskjed om at memoryfoam på vinteren ikke er å anbefale, det blir visst veldig kaldt og hardt? Blir jo nesten for dumt å være nødt til å "tine" senga før man kan legge seg å sove. Hovedgrunnen til at jeg ikke liker den feltsenga er vel fordi den blir veldig "flat" og hard, og har lite eller ingen justeringsmuligheter. Jeg fant forsåvidt ut at den lokale EIK butikken ca 50meter fra der jeg jobber selger Prologic Feltsenger! Ikke med 8 ben slik jeg i utgangspunktet ville ha, men 6+1. Så jeg blir nok å handle der. Jeg liker å handle lokalt hvis muligheten er der selv om jeg kanskje sparer en hundrelapp eller to ved å bestille fra nettet. [Hidden Content] Denne blir det for meg. Jeg synes det er greit å være litt bortskjemt med soveplass hvis man skal tilbringe 7-8-9timer i døgnet i den i en uke eller to i strekk.
 7. Jeg har vært på utkikk etter en god feltseng de siste månedene, og fant en jeg har sovet meget godt i tidligere. Men i det jeg skulle kjøpe den så var nettbutikken nedlagt! (rip villmarksbutikken.net) Vekt er ingen begrensning i dette tilfellet, men jeg vil jo ikke ta med meg rammemadrassen til fjells. Denne var den jeg hadde tenkt meg, . 8 føtter for da kan man bruke den som sitteplass hvis man evt. får besøk oppe på vidda. [Hidden Content] Jeg har en sånn her, men den er forferdelig å sove på. [Hidden Content] Er det noen som har testet flere feltsenger eller vet om en bedre og eventuelt billigere feltseng?
 8. Kjempefilm! Gleder meg til sommeren nå! Har dungevis med vann jeg enda ikke har fått testet. Jeg har vært å fisket ikke så veldig langt unna der dere var, men vi fikk ikke på langt nær like mye fisk, så jeg tror jeg holder meg på den siden av Finnmarksvidda jeg er mest kjent. Savnet litt snakking i filmen om dagsplaner og litt tullprat rundt bålet. Voiceover i ettertid funker det også, men det føles ikke like autentisk ut for meg.
 9. Jeg lurer litt på hva dere tenker om dette. Sitat fra Fefo pressemelding: I første halvdel av 2018 gjennomførte FeFo høring på innføring av 5-kilometersonen for utlendingers innlandsfiske på Finnmarkseiendommen. Høringsuttalelsene viser at adgang til isfiske har ført til økt trengsel på populære fjellvann med utfordringer knyttet til motorisert ferdsel, parkering, telting, forsøpling, o.a. På bakgrunn av dette har styret i FeFo gjort følgende vedtak: • 5-kilometersonen for utlendingers innlandsfiske på Finnmarkseiendommen gjeninnføres ikke. • Det innføres krav om bostedsadresse i Norge for utøvelse av innlandsfiske i perioden 15. mars - 15. juni. Dispensasjon fra dette kan gis på nærmere angitte områder. Dispensasjon gis fortrinnsvis til lokalt reiseliv. • Retningslinjer for innlandsfiske på Finnmarkseiendommen skal ivareta hensynet til de ulike grupper av rettighetshavere i henhold til Finnmarksloven. Lokale tilpasninger av reguleringene av innlandsfisket vil kunne være nødvendig for å ivareta dette hensynet. • Endringene implementeres i gjeldende retningslinjer for innlandsfiske på Finnmarkseiendommen. Styreleder i FeFo, Máret Guhttor, kommenterer vedtaket slik: - Innlandsfisket på Finnmarkseiendommen engasjerer mange, og FeFo skal forvalte til beste for innbyggerne i fylket. Med dette vedtaket tar FeFo hensyn til et mangeårig krav fra fylkets befolkning og begrenser utlendingers innlandsfiske i tre måneder om våren. Innbyggere i Finnmark skal ha fortrinnsrett, og dette er et målrettet tiltak for en periode med mye trafikk på fylkets fiskevann. Tilsvarende bostedskrav finnes i dag for jakt og fiske på statsgrunn og statsallmenninger i Sør-Norge. FeFo viderefører samtidig adgangen til innlandsfiske for landets innbyggere utenfor Finnmark, understreker Guhttor. Personlig så syntes jeg tiltaket er sårt trengt og kunne gjerne vært gjeldende hele året.
 10. Ny oppdatering: [Hidden Content] TLDR; Det innføres krav om bostedsadresse i Norge for utøvelse av innlandsfiske på Finnmarkseiendommen i perioden 15. mars - 15. juni
 11. Jeg og noen kompiser tok en liten (160km) kjøretur over vidda for ett par helger siden, kjempefin tur i kjempefint vær. Kong vinter er på tur nå. En liten selfie må til. Det må ordentlige kjøretøy til for å kunne ferdes på vidda når snøen er kommet. Flyvarden midt på Ifjordfjellet. Utsikt fra flyvarden mot Svanevann. Stor reinokse, mest sannsynlig død pga overkåthet. Langt ifra uvanlig hører jeg reineierne si etter å ha meldt den inn til dem. Litt båling og kaffekoking ved Laksjokka. Regner med at ihvertfall ett par av dere har vært her.
 12. Jeg kan anbefale Shimano Lesath 9' 7-21g hvis pris ikke er noe du bryr deg om. Fantastisk stang! Og med Shimano Stella C3000 snelle så vil du aldri fiske med noe annet igjen.
 13. Fjell/fisketur med to kompiser og jeg kan med trygghet si at SESONGEN ER BEGYNT! Fikk en røye på 2,13kg, 1,89kg og flere rett over og under kiloen. Kompisene dro opp storinger de også, men ikke like store som min største. Bålkaffe, pølsesteiking og fjellet, dette har jeg savna!
 14. Tok meg en liten tur i Masjokelva idag for å se om laksen var bitevillig. Det var den ikke..på tur hjem ble jeg møtt av noen snøbyger.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy