Jump to content

Ebj

Aktiv medlem
 • Posts

  81
 • Joined

 • Last visited

Reputation

80 Good

About Ebj

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sør Trøndelag

Recent Profile Visitors

1,408 profile views
 1. Med lavprisekspressen er det mulig å både komme seg opp på fredag, og hjem enten lørdag ettermiddag eller søndag ettermiddag:-) Stroplsjødalen høres fristende ut - fint med tur -rapport /bilder hvis du velger den veien.
 2. Brungmarka er bra. Hvis du ønsker mer høyfjell og topper kan Meråker være et fint utgangspunkt for skarvan og roltdalen. Oppdal og dovre er vel også greit å nå med kollektivtrafikk, men her blir du ikke alene. Brungmarka nås med buss (atb) fra tr.heim til klæbu (rute 48), og deretter fra klæbu til Brøttem gård (rute 503) Til Meråker, Dovre og Oppdal går det både buss og tog.
 3. Da ble det bestilt ny sovepose fra Roberts.pl. Superlight 500 (850 cuin).
 4. Impulskjøp av jetboil flash med kaffepresse, samt noen pakker real. Sportstapen som jeg i utgangspunktet skulle handle glemte jeg....
 5. Har fulgt denne tråden med interesse og til tider forundring. Jeg er selv medlem i DNT, men kan vel ikke si at jeg benytter meg av tilbudet i noen grad. Må også innrømme at jeg har vært totalt uvitende til endel som har kommet frem i denne tråden. For min del handler turlivet om å komme meg bort fra hverdagsjaget, og finne roen med teltet litt utenfor allfarvei, uten telefon, wifi, snapchat, facebook og naboen som skal vise hva som er "in" av utstyr. Det betyr allikevel ikke at jeg ikke ser utviklingen i samfunnet hvor folk i en travel hverdag vil ha mest mulig tilrettelagt, ikke ønsker å gi slipp på hverken teknologi eller komfort, og hvor det virker som om en vesentlig del av turen er å sørge for at andre vet at man er på tur. (satt veldig på spissen;-)). Jeg skjønner godt at DNT ser seg nødt til å følge samfunnsutviklingen, og at det derfor kan gå på akkord med "tradisjonelle" fjellfolk. Allikevel mener jeg problemstillingen blir feil. Det blir lite konstruktivt å ha en diskusjon for eller mot DNT. Man burde heller se hvordan man sammen kan tilrettelegge for masseturisme f.eks i begrensede områder, slik at opplevelsen av urørt natur består i størst mulig grad i andre områder.
 6. Hei. Har selv Alta posen (wide versjon), og har også opplevd å bli kald under helt kurante temperatur forhold. Skiftet i vår ut Bamse skum underlaget med et oppblåsbart fra exped. Vil tro at dette også kan være løsningen for deg, da jeg nå åpner glidelåsen på soveposen for lufting, ved temperaturer hvor jeg tidligere frøs.
 7. Du får kjøpt potetmos på pose med melk. Trenger bare litt margarin og vann.
 8. Det er ikke all verden du trenger for 2-3 netter. Hver "lille" ting du kanskje får bruk for øker vekta på sekken. Det blir en avveining av hvor mye "komfort" man ønsker kontra hvor tung sekk man orker å bære. Selv liker jeg å ha med steikepanna, da jeg prøver å få til ihvertfall ett måltid pr. dag med noe annet enn real. Ellers kan det være greit å ha: kart, kompass, kniv, sportstape/gnagsårplaster, litt førstehjelpsutstyr og myggmiddel.
 9. Hva Sportsnett evt. får ut av denne saken bør vel ikke være avgjørende for om du er fornøyd eller ikke? Hvis du er fornøyd med det nye liggeunderlaget, og syns det er en grei deal å legge mellom 600,- for å oppgradere fra det gamle, samt å få nye 5 års reklamasjonsrett så syns jeg ærlig talt du ikke bør bruke mer energi på dette. Er vel rett og slett en god løsning hvis både kunde og selger er fornøyd....?
 10. Som flere har nevnt over: garanti er noe leverandør gir utover reklamasjonsretten, og har ingenting med denne saken å gjøre. Etter kjøpslovens bestemmelser gjelder det 5 års reklamasjonsrett. For å benytte seg av denne, må produktet ha hatt en svakhet fra produksjon/anskaffelse (les: ikke normal slitasje) som gjør at det ikke holder hva man kan forvente. I og med at man her raskt har fått innvilget reklamasjon (ifølge post 1), har man krav på et nytt produkt (eller at produsenten reparerer), eller tilsvarende hvis samme produkt ikke er å oppdrive. Slik jeg tolker første innlegg var produktet som ble tilbudt eneste erstatningsvare som oppfylte kriteriene, og skulle derfor ha blitt gitt som erstatning uten mellomlegg. (evt. pengene tilbake) Det egentlige spørsmålet her er om man ved aksept på tilbudet i butikk har låst mulighet for videre diskusjon, eller om man fortsatt kan be om refusjon. Jeg ville tatt kontakt med butikken, og hevdet at de 600 kr ble feilaktig belastet, da dette var en reklamasjonssak, og eventuelt krevd å heve kjøpet hvis det ikke gis aksept på dette. Om man kommer noen vei er en helt annen sak......
 11. Kjapp tur opp til Brungmarka fra Onsdag til Torsdag for å teste fiskelykken. Fasit: 4 ørret og tusenvis av knott:-)
 12. Ebj

  Frikart.no

  Mener å ha lest en plass her på forumet at kartene er i målestokk 1:50000. Forskjellen på topo sommer og topo sommer 2 er utseende. Topo sommer 2 baserer seg på kartverkets skjermkartografi.
 13. Ebj

  Hjelp til valg av telt

  Hvis du tenker på helsport svea 3 camp, finnes det i Helsport outlet nå til 5925,- Kjenner ikke til Terra Nova teltet, men på bildet ser det ut som det bare er en inn/utgang på det...? Du skriver ikke noe om alderen på ungene, men ville uansett vurdert telt med to innganger hvis det blir flere oppakninger som skal ha plass. Vanskelig å gi gode råd uten å vite mer om hvilke forhold teltet skal brukes under.
 14. Har ikke sjekket selv, men turistforeningen har fersk førerapport (30.06.15) 5. Trekanten i Trollheimen. Det er fortsatt snø på ruta over Mellomfjell. Beregn ekstra tid og husk at deler av sommermerkingen er dekt av snø. Bruk kart og kompass. http://www.tt.no/article.php?ar_id=47348&fo_id=215
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy