Jump to content

Mørkeblå

Aktiv medlem
 • Posts

  216
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Mørkeblå last won the day on January 30 2018

Mørkeblå had the most liked content!

About Mørkeblå

 • Birthday 05/24/1992

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Tur og klatring
 • Location
  Lofoten / Vesterålen

Recent Profile Visitors

3,312 profile views

Mørkeblå's Achievements

 1. Lenge siden jeg har vært aktiv her. Tenkte jeg kunne dele noen bilder fra sist helgetur på Vesterålen og Lofotens tak. Tenkte kanskje å skrive en rapport om turen vinterstid. '
 2. Hei, Etter å ha startet med klatring denne sommeren har jeg selv begynt å investere i eget utstyr å blant annet tau. Jeg kjøpte 2 halvtau/tvillingtau fra petzl da det som oftest blir ruter med flere taulengder. Jeg gikk et 3-ukers klatrekurs på Nord-Norsk klatreskole i sommer. Under kurset brukte vi 2 stk trippel sertifiserte tau til bruk de dagene vi klatret. Til sikring av seg selv på standplass ble det brukt dobbel halvstikk på 1 av tauene inn i egen skrukarabin når jeg skulle knyte meg inn i det utlignet sikrings punktet. Jeg lurte derfor på om jeg kan bruke 1 av mine tau til dette formålet. Eller må jeg knyte begge inn da disse tauene er iutgangspunktet laget for å brukes ilag? Til å stå der å henge vil såklart kun 1 stramt tau holde i massevis. Men tenker da når man skal sikre nestemann som leder oppover neste taulengde. Vil det da eventuelt holde på et stort fall? Bildet viser begge tauene koblet inn i det utlinget sikringspunktet i standplassen. Er det nødvendig å bruke begge tauene? Dette er altså 2stk halvtau/tvillingtau.
 3. Gledelig hver gang du slipper ut en ny turrapport. Flott lesing og helt fenomenale bilder som vanlig
 4. Ble en liten tur opp på et nytt fjell. Kom over en slags sender som jeg stusset litt på. Noen som vet hva det kan være for noe? Ingen hytter eller hus i nærheten. Ganske høyt oppe på fjellet opp i en renne. Klarte ikke finne noe vindmåler heller da jeg trodde det kunne være en værstasjon.
 5. Veien opp til Vesterålen og Lofotens tak Den årlige Møysalturen i vinterdrakt. Innmasjen tok jeg inn Forkledalen. Elvekryssing ved Storvatnet Storvatnet med E10 i bakgrunnen. Jeg går opp ved Tverrelva. Tror forsåvidt vatnet har 3 elver som heter ''Tverrelva'' Denne ligger på Nordsiden. Ferdig med stigningen opp til Forkledalen. Flater endelig litt ut. Toppen i Bakgrunnen. Enda et stykke til... Kryssinger. Alltid en undervurdert utfordring hvor mye galt kan skje. Speider på fjellet ved solnedgang. Siste toppen i Vesterålen og Lofoten som får kjenne på solstrålene. 7 Første natta ble i Forkledalen. Her sov jeg 2 netter da den ene dagen gikk på bestigning. Ikke et uvanlig syn ved klar himmel i Nord. Startet tidlig på neste dag for å rekke toppen. Benyttet meg av en ny rute denne gangen Midt i Møysalmasivet med Møyene og toppen i bakgrunnen. Hoppet over endel fotografering under mye vind og isete forhold oppover. Ble benyttet 2 isøkser og stegjern for bestige toppen forsvalig. På nedturen. Solnedgangen begynner. Her er det egenlig en bree. Men den er godt dekket med snø på vinteren. På nedturen. Kommet meg forbi det mest alpine. Måtte nyte dette vakre synet. Lofoten i bakgrunnen. Av og til kan man se tilbake på en tur. Klappe seg selv på brystet og si ''Hvis fan traff æ!'' Disse bildene er derimot fra en helt ''ok'' tur.
 6. Vært 2 uker på besøk på Helgelandskysten. Utrolig mye fine skjær, fjell og daler. Bildet er tatt på øya Dønna med Dønnamannen i bakgrunnen.
 7. Stille og klar natt på Middagsfjellet, Gullesfjorden en desembernatt. Hadde 2 starinlys som brant ved siden av meg gjennom hele natten uten å bli forstyrret av noe vind. Ganske så spesielt når man kryper over 800 moh. Tror jeg kan gå så langt å si jeg har aldri opplevd det her oppe i Vesterålen. Da er det vel på sin plass å ønske alle dere fjellfolk God Jul🎅
 8. Fin episode. Likte den farkosten han brukte sist med mulighet for seil. Virker litt tyggere enn havkajakk av en som liker å dra på turer alene 🙂 Noen som vet hva den type han bruker heter?
 9. Har Bright as Day 3000. Skal ikke være noen svakheter i ledninger da disse er nettopp laget for kaldt klima. Gummien virker veldig myk å hardner ikke opp i streng kulde. Har brukt min aktivt på skiturer i 1 sesong. Det er jo en åpen lykt med lufting rett inn på komponentene. Har likevel kjørt hele lykta i snøen av fall på nedturen. Det står CREE ledlærer i disse lyktene og de er veldig populære lykter her i området vertfall. Jeg er fornøyd med 3000 utgaven. Har en venn som har 10 000 da han også bruker den på mørke våte sykkelturer i skogen på høsten. Prøver å unngå øyekontakt med han når vi er på skitur ilag.. Eneste jeg ville vært skeptisk til er kanskje batteriet. Det er stort og har holdt god batteritid men oser ikke akkurat kvalitet av det.
 10. Kastet telt, sovepose og ryggsekk i bilen å dro på en 11-dagers tur nedover Nordland. Ingenting planlagt, kun kart og nokk av mat. Med mangel på lite lys og kanskje ikke den mest turvennlige månden i året så fikk jeg likevel hentet mye inspirasjon til neste års turer. Heldig med været var jeg vertfall. Ble hurtigruten hjemover til Vestfjorden igjen. Gråfjellhytta, Korgenfjellet Tranøy fyr, Hammarøy Aldersundet, Helgelandskysten Blokktinden, Rødøy. Nord-Europas største utras Reben, Glomfjord
 11. Ble en helgetur på Toralfsbu. Utrolig fin hytte som ligger på en nydelig plass hvor det ofte er lite trafikk.
 12. Ble en siste tur opp i høyfjellet før de blir kranset inn i nysnø tenker jeg. Turen gikk denne gangen til Moskenes, Lofoten Forsfjorden og Vindstad i bakgrunnen Hermanndalstinden i bakgrunnen. Vest-Lofotens høyeste Tennesvatnet. Her ligger også Munkebu (dnthytte) på andre siden. Turfølget ble brukt som modell store deler av turen. Ble litt Nordlys etter mye venting. Morgenfrost med egg og bacon Sjelden det er blikkstille i Lofoten Toppen av Hermanndalstinden med Vestfjorden som bakgrunn. Hånden min er virkelig ikke så liten.. Tenker vidvinkelobjektiv har noe med effekten å gjøre.
 13. Fine bilder! Men nå må du fortelle mere. Har Loney planet endelig fått kloa i deg? Tenkte da på jobb som fotograf.
 14. Hei, flotte bilder. Hva har du tatt de med? Vet du lukketid og blender?

  hilsen Morten

 15. Ble en natt på en topp jeg virkelig liker å slå opp teltet på. Er akkurat plass til 1 telt her og utsikten er upåklagelig. Lofoten skuffer sjelden bortsett fra i sesongene da det er alt for mye folk her Kvalvika, Lofoten
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy