Gå til innhold

Anders Eriksen

+Blogger og sponsor
 • Innholdsteller

  956
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  32

Anders Eriksen vant dagen sist Mars 4 2019

Anders Eriksen hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Anders Eriksen

 • Bursdag 10. des. 1981

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har en Osprey 105 jeg også. Veldig god sekk, men som du sier tåler den ikke samme vekta som alpinisten. Dessuten får jeg plass til mye mer i Berganssekken. I sommer fikk jeg plass til alt utstyret til meg, fruen og poden. Tung, men det gikk fint. Men var da plaget med det magebeltet.
 2. Hallaien... Jeg har en Bergans Alpinist 130 l kjøpt i 2010. Den har blitt brukt mye og jeg har stort sett vært fornøyd. Problemet er magebeltet. Når jeg har de virkelige tunge børene blir magebeltet for hardt og ubehagelig. Det samme gjelder for så vidt skulderreimene også. I den anledning har jeg vurdert å kjøpe samme sekken bare i årets modell. Noen som har en formening om at magebeltet er mer behagelig på den nyeste/ nyere modellen? Jeg lurer også på om det kanskje er mulig å kun bytte ut det gamle magebelter med et nytt, sekken fungerer jo bra ellers og litt voldsomt å bytte ut hele sekken når det kun er magebeltet som er problemet. Får ta kontakt med Bergans direkte om dette, men om noen skulle har erfaring/mening om dette så er det bare å hyle ut.
 3. Jeg har alltid tenkt at det er best å få vinden på en av kortendene på teltet, men ser jo fornuftig ut det Bossegutt forklarer her..
 4. Traff ikke en kjeft de dagene jeg var der oppe. Så det var folk på hytta ved Nordre GV første kvelden da jeg kom opp. Å nei, ingen moskus å se, finnes vel ikke på de traktene der?:) Steinura begynner ved Kollvatnet, men kan stort sett unngåes om du følger ei litt anna rute.. Mår jeg gikk nedigjen unngikk jeg store deler av ura, men litt steinur må du nok regne med uansett👍 Kjempefin tur og område🙏
 5. Jeg ønsker meg et Hilleberg unna (og packraft) til jul🙏 Jeg har vært super snill, så her må nissefaen kjenne sin besøkelsestid😁
 6. Har en Trangia Multifuel X2 brenner stående som ikke brukes. Pumpa trenger ny pakning, ellers fungerer den fint. Kan sende bilde om ønskelig. Pris: 750 kr + evt frakt. Kommer mer utstyr til salgs, sparer til Packraft:)
 7. Liker ikke å basere mine kjøp på fakta, foretrekker heller antagelser og diskusjon.. Men du har kanskje et poeng:)
 8. Jeg har kortfeller på mine Ingstad-ski. Grunnet latskap og uduglighet fra mi side har jeg bare latt disse få være på skia de siste åra, siden 2012 faktisk😬 Tenkte jeg skulle gå til innkjøp av langfeller som skal brukes når jeg drar på tung pulk i brattere terreng. Er det håp om at jeg får tatt av kortfellene uten at limen sitter igjen på skia? Kanskje jeg må belage meg på å kjøpe nye kortfeller også..? Tanken er å velsle mellom kortfeller å langfeller på turer der terrenget varierer..
 9. Jeg har veldig lyst å kjøpe 250 liters versjonen av pakbagen til fjellpulken. Da får jeg plass til mange plastkasser da:) Synes det er helt topp å bruke disse kassene på vinterturen. Problemet er som nevnt tidligere, ikke så veldig plasseffektivt. Jeg drømmer om ei kasse med mat, ei med kokkelering, ei med div el-utstyr (foto, lykt, kindle og lignende) og kanskje ei med fiskeutsyr. Har en fjellpulken transporter med fjellpulken 150 l pulkbag, rød type. Isbor fester jeg på toppen over beddingen, har fungert fint.
 10. Ser genialt ut.👍 Jeg har klart å miste de stålstrengene man fester selve primusen til plata. Noen tips hvor jeg kan skaffe disse, eller tilsvarende (mer lettvint)?
 11. Helt konge!! Gleder meg til å følge med👍 Beundringsverdig å tørre ta steget, du kommer garantert ikke til å angre👍
 12. Ikke dumt, skal prøves. Noen spesiell type bardun du har brukt? Tenker det kan være greit å bruke en solid som tåler vinterforhold.
 13. Her gjenoppliver jeg en gammel tråd. Kort fortalt. Vurderer å prøve Akto på vinteren under tregrensa. Spørsmålet blir hvordan jeg skal bruke snøpluggene på de fire hjørnefesta i bunn av teltet.? Ser for meg snøplugger i ei reim som kan strammes, men ønsker veldig gjerne å høre andre sine erfaringer med dette.. Anders
 14. Som ettertrykkelig nevnt tidligere finnes det ett fjellvatn som utelukket har servert meg nedturer, nemlig Nemesisvatnet. Fem ganger har jeg kjempet meg opp hit, og fisket i timevis uten noe som helst fangst å vise til. Et deprimerende regnestykke er å regne ut antall kast til sammen uten fast fisk. Hvis vi tar et uformelt anslag på at jeg rekker ca. 30 kast i timen. Med et snitt på ca. seks timer effektivt fiske på hver tur blir regnestykke, 30 kast x 6 timer x 5 dager. Da ender vi opp 900 kast i samme vann, uten noe å rope hurra for. Nå er jeg ingen finansmann, men til og jeg ser at dette er dårlig avkastning i forhold til innsats. Så hvorfor gidder jeg? Det er et veldig godt spørsmål, men jeg tror det er fordi man alltid har et bitte, bitte, bitte lite håp om at DENNE gangen, kan det gå. Akkurat DENNE gangen kan storfisken sitte, akkurat DENNE gangen kan jeg få den digre ørreten jeg observerte der oppe en julikveld i fjor, eller kanskje en av hans enda større kumpaner. Akkurat DENNE gangen vil det ikke være for varmt, for kaldt, for tørt, for vått, for mye vind eller for lite vind, ikke nordavind, ikke for lyst og ikke for mørkt. At akkurat DENNE gangen skal alle forhold mellom himmel og jord stemme helt optimalt, at akkurat DENNE gangen skal alle element jeg ikke kan kontrollere stemme 110% perfekt. Det kan da ikke være så mye å be om? Nytt forsøk i Nemesisvatnet Så kom dagen. Nok en gang stod jeg der og som seg hør og bør fisket i flere timer uten napp. Men denne gangen stemte alt i et lite sekund, og på kast nummer 1158 satt den. En kilosørret sprellet i lyngen, etter en nervepirrende kamp som føltes alt for lang. Selv om det hadde blitt mørkt var det som jeg hadde sett lyset. Halleluja! Jeg har sett lyset!Endelig! Det er vel ikke annet å gjøre enn å takke høyere og lavere makter for at alt stemte denne gangen. Samtidig er det på en måte nesten litt trist, hva i alle dager skal jeg finne på nå? Jeg får bruke vinteren til å stake ut en ny kurs i livet, eller kanskje det neste målet bli å knekke tokilosgrensa på samme plass? Hmmm, jeg rekker en tur til før vinteren. Jeg pakker sekken nå! Snakkes! Se hele artikkelen
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.