Gå til innhold
  • Bli medlem
IGNORED

Sommeren 2021


Anbefalte innlegg

Tenkte å høre litt hva folk tenker og hvordan planer dere har for fjellturer sommeren 2021.
Jeg har lenge hatt lyst til å gå Finse-Haukeliseter, men droppet i fjor mye pga alt styret som ble/var rundt hvorvidt hyttene var åpne eller ikke. Når det kom meldinger at dagsbesøk ikke var mulig var det spikern i kista for min del.

For dere som var på fjellet i fjor, hvordan funka det? Tenker dere det vil være samme i år?

Har lyst til å gjenoppta denne turen. Tenker uansett å telte, men kjekt å kunne dra på hyttene for mat og tilfelle noe skulle skje eller været blir dårlig.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her blir det en 4-5 dagers solo-tur i Rondane forhåpentligvis tidlig i juni om snøen er borte, og en 6-7-dagers tur som en gruppe på tvers av Hardangervidda (Kinsarvik til Ustaoset). Telt blir brukt begge stedene og mat blir båret selv, så hytteproblematikken gjør ikke noe for min del.

Det meste utenom de turene blir nok tatt relativt spontant. Jeg regner med det blir en langhelg eller uke med dagsturer opp ulike topper på ubestemt område også :)

Endret av sneakyowl
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min plan er å gå DNT sin Massiv fra Sota Sæter og enten til Finse eller til Haukeliseter avhengig av tilgjengelig tid. Skal ikke sove på DNT hytter så slenger telt og sovepose på ryggen. 

Jeg håper å kunne spise om de betjente DNT hyttene (middag der), men om dagsbesøk ikke blir lov så kanskje de kan ha uteservering? Det har ingen smitterisiko og de tjener litt penger. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ei venninne og jeg gikk i Skarvheimen i sommer (med telt), og da vi tilfeldigvis endte ved Iungsdalshytta rundt leirslagingstid forhørte vi oss om muligheten for å spise middagen der. Det var bare ok om vi kjøpte «fullpakke», dvs sov der også, pga Covid. Vet om det blir sånn i sommer også, men sånn var det hvertfall der i fjor. Vi endte med full pakke vi, og en drøm om en skikkelig hytte-til-hytte-luksustur kommende sommer. Men ikke hvis det blir alt for mye pes med forhåndsbestilling og lite fleksibilitet.

Jeg drømmer om mye, så får vi se hva som blir mulig å realisere. Har en halvveis plan om å møte ei anna venninne fra Trondheim ca halvveis et sted (blir nok Jotunheimen, Rondane, Dovre, Tafjordfjella eller Trollheimen), men det blir telttur og ikke påvirka av smittesituasjonen sånn sett. 
 

Det blir hvertfall diverse turer med telt til Lifjell, det er «nærfjellet» vårt. Kanotur med vennefamilier med barn har blitt tradisjon, vi har hittil padla Seljordsvannet-Gvarv, og en fin tur i Herrevassdraget - så må finne noe nytt i sommer.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Planen i år er et par ukers tur i Femundsmarka i packraft i sommer og kanskje en liten tur også på Hardangervidda i samme båt. Ellers trolig noen uker på Sørlandet på hyttetur og med en litt større båt, med motor.

:)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Blir packrafttur på meg også i sommer, da enten Femundsmarka eller Setesdalen. Må se an litt nærmere, men packraft blir det hvertfall. Så skal jeg se om jeg får sneket meg opp i Jotunheimen igjen med eldstemann, han er gira på noen høye fjell så skal da få sett hva vi får til oppi der. Blitt nesten en tradisjon det å dra til Jotunheimen, og er aldri skuffa etter en tur i de fjelltraktene :) 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Planen i år er Signatur Ryger, ryfylkene. Gikk Massiv for et par år siden og Trollheimen i fjor, så fortsetter på Signatur rutene til DNT. 

 

Apropos Signatur Ryger, er det noen her som har gått den og har innformasjon å dele, spesielt rettet mot proviantering? Prøver å finne ut om det er mulig å sende mat et sted ca halveis på ruta, men ser vanskelig ut på UT.no. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vet at jeg skal til Hardangervidda, men har ikke landet på noen rute. Men kunne tenke meg å gå fra Dyranut. Blir telt og antakelig ikke mer enn en (drøy) uke, så jeg satser på å være selvforsynt med mat. 

Kunne også tenkt meg til Femunden da jeg ikke har vært der ennå (men er redd for at det er tjokkefullt med mygg der om sommeren?...). Og så kunne jeg tenke meg å teste Langsa på sommeren. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 2 weeks later...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.