Gå til innhold

varmtvann

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  162
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

varmtvann vant dagen sist Mars 30

varmtvann hadde mest likt innhold!

Om varmtvann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg bruker hengekøye-underlaget til Klymit. Da blir man kvitt problemet med å at man sklir av underlaget i løpet av natta.
 2. Så fint 😊👍 Au da 😮🙁 det var trist å høre. Lykke til videre og håper du får glede av NPT igjen neste år.
 3. Jeg har kun erfaring med to typer: Hennessy Explorer og TTTM. Av disse to har jeg brukt Hennessy mest fordi det er den jeg har hatt lengst. Hennessy, fra mitt perspektiv: Jeg liker alt-i-ett-løsningen, du får alt du trenger i pakka: køye med integrert myggnett, opphengstau med trebeskyttere, og tarp (tarpen er riktignok i det minste laget, men så lenge det regner rett ned og ikke sidelengs så holder den akkurat). Køya er veldig enkel å henge opp. Jeg synes det ofte er praktisk med integrert myggnetting og jeg liker de små lommene og krokene som følger med som man kan bruke til å legge mobil og briller etc når man sover og henge opp diverse ting til tørk e.l. Nå husker jeg ikke helt hvordan den kommer ut vektmessig sammenliknet med andre hengekøyer men jeg synes den er helt fin både med tanke på vekt og pakkvolum. Den har også to barduner som gjør at det blir lettere å strekke den ut så man kan ligge på tvers i køya i stedet for bananformet. TTTM, fra mitt perspektiv: Jeg har dobbel utgave og noen ganger synes jeg det er deilig med den ekstra plassen sammenliknet med Hennessy (men nå finnes vel også Hennessy i en deluxe-utgave som er større, men jeg har ikke den). Iblant er det også veldig greit at den ikke har myggnetting hekta på køya, spesielt på senhøsten og vinteren når nettingen på Hennessy blir helt overflødig eller noen ganger når køya bare er med på en liten dagstur. Utover dette med at den er større så har jeg ikke merket noen store forskjeller i liggekomfort, med unntak av at jeg savner bardunene fra Hennessy litt for å strekke den ut på sidene. Men dette er det jo mulig å sy på TTTM selv. Ellers er TTTM sånn at du må kjøpe de ulike tingene separat (tarp, myggnetting, etc) - en fordel med det er at du kan rigge oppsettet ditt akkurat slik du vil (for eksempel en større tarp eller en svart myggnetting i stedet for den hvite til TTTM), men det blir kanskje til sammen litt dyrere og litt flere separate dingser å ta med på tur. TTTM har også dårligere lommeløsninger enn Hennessy når køye er oppslått. Eller er denne køya også veldig enkel å henge opp. Liggeunderlaget mitt sklir omtrent like lite/mye i begge køyene. Hvis jeg hadde fått en kniv på strupen hadde jeg nok valgt Hennessy over TTTM (men da kanskje i deluxe-utgaven), da jeg synes 'totalpakka' der er litt mer gjennomtenkt, men det er bare min personlige preferanse. Generelt er jeg fornøyd med og bruker begge to.
 4. Fjallraven Vidda turbukse til 800 på Sportshuset outlet.
 5. Tusen takk kjempenyttige tips. Supert at det er uproblematisk med vann. Basert på det du sier, høres jo Hjerkinn - Grimsdalshytta - Dørålseter - Bjørhollia - Rondvassbu veldig fint ut. Er det langt for fire dager, tror du? Avsluttet du ved Rondvassbu? Hvordan kom du deg derfra til Otta?
 6. Jeg sitter akkurat og planlegger en fire-dagerstur du har ikke noen innspill til en tur fra Hjerkinn på kun fire dager?
 7. Har fire dager 19.-22. september som jeg tenkte jeg skulle bruke i Rondane. Har ikke lyst på alt for lange dagsetapper da jeg har lyst til å bruke litt tid på fotografering underveis. Vurderer enten trekanten eller å starte fra Hjerkinn og gå sørøver. Er det noen bestemte fordeler/ulemper med de to alternativene? Jeg telter så innretning på dagsetapper er fleksibelt. Tenker i utgangspunktet at jeg tar nattoget til og fra Oslo så jeg får fire fulle dager. Jeg lurte også på om det er enkelt å finne vann underveis? Ser litt tørt ut noen steder på kartet...
 8. Nå har jeg trålet ganske mange nettsider og jeg finner ikke Long-utgaven av Marmot Phase 20 Wm, kun 168 cm som blir for kort for meg. Men jo mer jeg ser på Feathered Friends-posene, jo mer tenker jeg at det er en utmerket langtidsinvestering. Og siden jeg er frysen, så tror jeg at jeg faller ned på en 10 og en ordentlig pose (i motsetning til quilt): https://featheredfriends.com/collections/womens-down-sleeping-bags/products/feathered-friends-petrel-10-yf-womens-down-sleeping-bag?variant=20317580820534 Og så ser de fotposene veldig digge ut. Men dette er jo ikke i budsjettet nå så her må det spares først (eller noe må selges)... 😶😄 noen som vet om FF pleier å ha Black Friday-tilbud?
 9. Synmat har syntetisk fyll og Downmat har dun. De siste er ofte litt varmere.
 10. Exped er vel gullstandarden for mange. Jeg har et av hver men har ikke brukt Exped enda. Jeg har vært veldig fornøyd med mitt ME, varmt og behagelig og synes jeg fikk mye underlag for pengene. Lett er det også. Generelt liker jeg også å bruke pose til å fylle luft, i motsetning til de integrerte pumpene. Så mitt Exped har også pose. Men det er bare en personlig preferanse.
 11. Jeg har lurt på det samme, lurer på om de bare har forskjellige produksjonsår? Men det er spekulasjon fra min side.
 12. Denne har forøvrig r-verdi på 4. Det står ikke oppgitt hos FS men informasjonen finnes på sidene til ME.
 13. Dette er et bra underlag til en grei pris https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/mountain-equipment-aerostat-synthetic-7-0-mat-long-ombre-blue.html Folk er jo forskjellige, men selv synes jeg oppblåsbare underlag gir mest komfort. Ulempen er at det kan gå hull på dem, men hvis du behandler dem litt pent så trenger det ikke være noe problem. Ellers bør du tenke gjennom hvor langt og bredt du vil ha det (hvor høy er du og hvor mye rører du på deg når du sover...) og tykkelse (blir som regel bløtere jo flere cm du legger på).
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.