Gå til innhold

varmtvann

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  74
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

varmtvann vant dagen sist Januar 6

varmtvann hadde mest likt innhold!

Om varmtvann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. varmtvann

  Reperasjon av Gregory ryggsekk

  Jeg har tidligere blitt henvist til repair.europe@gregorypacks.com da jeg hadde et spørsmål om å bytte ut en del på en Gregory-sekk. Forsto det slik at personen jeg kommuniserte med da egentlig jobbet for Samsonite, men at Gregory har outsourcet reparasjon etc i Europa til Samsonite. Så du kan jo forsøke den e-posten og se om du får napp. Dette var høsten 2018.
 2. Hei, Jeg skal gå til innkjøp av et par gåstaver som kan brukes til trugeturer om vinteren og til ulendt terreng vår, sommer og høst (pluss støtte til tarp). Sitter nå og vurderer disse to: https://www.hektapatur.no/tsl-outdoor-trek-alu-3m#aw_source=ps-41ade330-c62b-40ec-b0d5-14f1fea4ca16 og https://www.fjellsport.no/black-diamond-women-s-trail-pro-shock.html Ønsker ikke å gå over 1000 kroner i pris, og ønsker ikke foldestaver. Vekt betyr litt, men 100 gram er ikke avgjørende. Noen som har synspunkter?
 3. varmtvann

  holde varmen

  Bruker denne her: https://www.fjellsport.no/mountain-equipment-aerostat-synthetic-7-0-regular-ombre-blue.html?gclid=EAIaIQobChMIouzhl_e74AIVwVQYCh122wrHEAQYASABEgJEsvD_BwE På FS står det både at det er tresesongs og at det går ned til minus 25 🤔 men jeg opplever det som godt og varmt. Vet ikke hvor mye forskjell et exped i dun hadde gjort? Pleier ofte å ta med reinsdyrskinn på vinteren men droppet det denne gangen her. Men hadde et par sitteplater i reinsdyrskinn som jeg la mellom underlaget og posen.
 4. varmtvann

  holde varmen

  Tusen takk for alle innspill! 👍 Fremgangsmåten helt konkret forrige gang var: tisse og hoppe litt opp og ned før jeg la meg (men kunne ha hoppet mer), hadde varmeflaske i posen, spiste ca 1,5 time før jeg la meg. Hadde døra på teltet åpent (Unna). Hadde på meg varme-bokser-short, ullstrømpebukser, fleecebukse, ullsokker, leggvarmere i ull, varmeskjørt, ull-singlet, tynt ullundertøy med lange ermer, semi-tykk ullgenser, relativt stor dunjakke og lue og skjerf. Altså mye klær, men ikke noe som strammet og fremdeles litt plass i soveposen i bredden (men ikke alt for mye, tror jeg). Synes posen er litt stor nederst ved bena, men ellers bra dimensjonert til meg. La varmeflaska nederst i enden. Snurpa ikke soveposen helt igjen øverst. Svettet ikke (det gjør jeg omtrent aldri når jeg sover ute). Neste gang jeg skal ut (om ti dager) skal jeg varme meg opp mer før jeg går ned i posen, vurdere annen kombo på bekledning, lukke døra til teltet, spise nærmere leggetid og kanskje teste med tynn sommerpose inni vinterposen. Og så snurpe posen bedre. Så får vi se hvordan det går. Og så skal jeg kjøpe noen sånne varmeposer som @In reach lenket til. De så smarte ut.
 5. varmtvann

  holde varmen

  Ja, jeg er også frossenpinn. Da skrelller jeg av meg fleece og holder på ull og dun neste gang. Og hoppe litt mer enn jeg gjorde i går før jeg går i køya 😀 hadde varmeflaske også som var digg, og tom blære. Derfor litt overrasket over at jeg våknet senere og ikke var god og varm.
 6. varmtvann

  holde varmen

  😁 OK, da skal jeg prøve med færre lag. Hva er det best å gå for da? Ull? Per i dag er det både ull, fleece og tynn dun på kroppen.
 7. varmtvann

  holde varmen

  Litt usikker på hvor jeg skulle poste denne, men jeg prøver her. Jeg var på tur i går, med masse klær (ikke noe som strammer), varm pose og godt underlag, og likevel var jeg ikke ordentlig varm om natta. Kollegaen min som jeg var på tur med foreslo at jeg kanskje hadde for mye klær på meg, og at dunposer varmer bedre hvis man har litt mindre på seg. Vi var begge enige om at det ikke hørtes helt intuitivt ut, men så ble jeg nysgjerrig på om det er noe i det. Stemmer dette? Det var bare -7 på det kaldeste, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke var rimelig god og varm...
 8. varmtvann

  Hvor har du vært på tur i dag - 2019!

  Sammen med en kollega holder jeg på å teste tur-i-uka-konseptet, det vil si dra i marka etter jobb, sove og gå på jobb dagen etter. Vi hadde første forsøk i går kveld, la oss ved Svartkulp så det skulle være relativt raskt og greit å komme seg på jobb morgenen etter. Vi har begge litt fleksitid og var på jobb til kl. 10, det fungerte bra. Deilig med et sånt avbrekk på en hverdag. Beklager dårlige mobilbilder.
 9. varmtvann

  hjelp til å velge tursag

  Takk 😊 jeg brukte lenken du ga meg!
 10. varmtvann

  Hvilket varmeskjørt?

  Testet skjørtet på en overnattingstur for et par uker siden, og var positivt overrasket over hvor mye det varmet. Ikke så mye erfaring å gå på ennå, men foreløpig er det tommel opp. 👍
 11. varmtvann

  hjelp til å velge tursag

  Da har jeg vært på Posten og hentet saga. Har ikke fått testet den ennå, men førsteinntrykket er positivt mtp vekt og pakking. Den bør gli lett ned både i selve sekken og i en sidelomme. Fornøyd så langt 😊
 12. Jeg tror du helt sikker får til dette hvis du vil, med litt god planlegging. Jeg har tatt ganske mange valg der jeg har prioritert opplevelser av ulike slag fremfor økonomi og trygghet. Det har selvfølgelig noen konsekvenser, men jeg har aldri angret.
 13. varmtvann

  hjelp til å velge tursag

  Det er denne typen bruk jeg primært har i tankene. Eller bare for en del kveldstimer ute på vinterstid før man kryper inn i teltet for å sove.
 14. varmtvann

  hjelp til å velge tursag

  Det svaret var i hvert fall veldig nyttig for meg. Akkurat det jeg lurte på 😊👍
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.