Jump to content

ingen87

Aktiv medlem
 • Posts

  371
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

ingen87 last won the day on November 28

ingen87 had the most liked content!

Reputation

457 Excellent

About ingen87

Profile Fields

 • My blog: http://sandbakken.blog

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fjorten dager i fjellet - uten mål og mening - uten klokke eller timeplan. Bare jeg og fiskestanga! <3
 • Location
  Evenesdal

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Må bare spørre.. Var det "dårligere" tilbud på friluftsutstyr under årets Black Week? Veldig ofte finner jeg slike "for godt til å være sant"-tilbud, der jeg virkelig må jobbe med meg selv for å styre unna. I år var det liksom ingenting som fristet meg. Vet ikke om dette passer i denne tråden, men jeg kjøpte heller ingenting under Black Week/Friday/Cyber Monday.
 2. Fjellsport selger Helsport Lofoten SL 3 til 3999,-. Det må da være et røverkjøp? Samme teltet ligger på Helsport-outlet til 8190,-, da med 30 % rabatt.. https://www.fjellsport.no/merker/helsport/helsport-lofoten-superlight-3-camp-blue?channable=03cf4a6964003130392d32393035b7&utm_campaign=&utm_content=&utm_source=prisjakt.no&utm_medium=cpc&utm_term=&variantId=109-2905
 3. Jeg har aldri smakt Lars Monsen sin mat, men må innrømme at jeg blir djævelsk nysgjerrig på å prøve! Kan det virkelig være så ille? Litt som når 12 år gamle meg ble introdusert for røyk for første gang.
 4. Dette var en merkelig tråd. Du har jo selv anbefalt Mountain Equipment tidligere på forumet: Sovepose til ekstrem kulde ? Hvorfor har du kjøpt fem stk hvis du er misfornøyd? Min erfaring med Mountain Equipment er at de har gode dunprodukter. Jeg har riktignok bare lånt en Glacier 1000 tidligere, og da fikk jeg testet den ned mot -18°C. Dette fungerte helt greit for meg (Limit -19, comf -11). Har to dunjakker fra ME som har vært svært gode. Den første (ME Vega) kjøpte jeg i 2010, og har vært mer eller mindre i daglig bruk på kalde vinterdager siden. Uten tvil mitt beste kleskjøp!
 5. Sånn! - Verdensmestre i oppussing - Verdensmestre i strømforbruk - Verdensmestre i sløsing - Verdensmestre i forbruk Generelt har den norske rikdommen ført oss opp i verdenstoppen i forbruk. Vi har god råd! Vi kjøper nytt og fancy istedenfor å reparere på det gamle. Vi ønsker det nyeste, og siden vi har råd så kjøper vi gjerne det. Det vi sparer på én ting, brukes gjerne på noe annet. Min mor er så fornøyd med å slutte å røyke, at hun spanderer på seg to sydenturer i året for de pengene hun sparer. At vi er i verdenstoppen i "unødvendig" turutstyr er bare en del av det større bildet, men det er jo egentlig ganske som forventa? Åtte av ti får turer i skog og fjell melder SSB. Når den generelle trenden er at vi er verdensmestre i forbruk, så er det ganske lett å plusse sammen to pluss to. At vi bør bli bedre på gjenbruk og sirkulær økonomi? Absolutt! Vi er for dårlige!
 6. Slik var det for min del og. Den første ordentlige turbuksa mi, var så slitt at man kunne se gore-tex-membranen på låret. Som nevnt i kommentaren over, gikk livet over i en annen fase - småbarnsfasen. Noe som har resultert i noen unødvendige kilo over hofta. Dette har ført til at jeg har måttet fornye garderoben (ufrivillig!) fordi klærne rett og slett har blitt for små til at de er komfortable på lengre turer. Jeg var ikke glad i å kjøpe klær, og det blir ikke noe bedre når dette er motivasjonen... Disse ekstra kiloene har ikke bare ført til at jeg ufrivillig har måttet fornye garderoben, men det har også ført til flere bomkjøp. Proporsjonene mellom bredde og lengde er ikke lengre i samsvar med den "formstøpte" M-størrelse. Med mindre buksa kommer i Large short, blir de ofte for lange, som igjen gjør at passformen ikke blir så behagelig som den bør være. Dette er ikke noe man prøver seg til på butikken. Dette føles først og fremst ubehagelig etter fem-seks timer i skogen. Seks år etter første barn begynner heldigvis garderoben å bli mer passende, og de gamle klærne står klare til å bruk når de overflødige kiloene er svidd av på et selvrealiseringsprosjekt til gokkmokk.. Dette traff meg! Jeg har det helt likens.
 7. Ting går også i faser. En periode fiska jeg så si daglig; sjøørret tidlig vår, ørret når isen hadde gått opp, laks når elva åpna, havfiske sånn jevnt og trutt gjennom året, og da endte jeg opp med en ganske innholdsrik fiskebod. Så fikk man familie og barn, og jeg husker ikke sist jeg sto med tohånds-fluestang i elva. Det er kanskje først og fremst med tanke på fisking jeg føler meg truffet. Jeg har faktisk ei båtstang med snelle som har stått ubrukt i tre år. For nå er det en helt annen "fase". Jeg har blitt småbarnsforelder, med en heltidsjobb som ikke kan forenes med 100 fiskedøgn i året. Nå går det i korte turer etter jobb, overnattingstur nært vei, stort telt, masse tungt utstyr og ekstra bekledning. Mer fokus på å lage god mat, og ha det koselig foran bålet. Går gjerne to turer per vei for å få med tilstrekkelig med klær, pledd, underlag og soveposer, og lever fint med det. Mange av mine friluftvenner har hatt liknende perioder. Der de i en 3-5 årsperiode har hatt en hangup på en spesifikk form for friluftsliv, hvor de spesialiserer seg, som kommer i utrykk av masse utstyr til den aktiviteten. Være seg sykling, skikjøring, jakting, fisking, ultralight, etc.
 8. Jeg falt for samme fristelsen for et par uker siden 😁
 9. Diskusjonen er interessant. Den foregår for fullt i Saltstraumen, kanskje Norges mest populære fritidsfiskeplass i sjøen? https://www.nrk.no/nordland/saltstraumen-fylles-opp-av-tonnevis-med-sluker-og-milevis-med-snorer-1.16102032 Man trenger ikke å være kjemiker for å skjønne at 11 tonn med blysluker neppe er bra for miljøet? Ser man antall tonn over år, og et tenkt scenario der dykkerklubben slutter å plukke sluker fra havbunnen, så vil naturmiljøet i Saltstraumen bli ødelagt. At vi i Norge er nøye på det som skjer under havoverflata? Det må i så fall ha begynt i dag. Nå fisker jeg aldri i Saltstraumen på grunn av turismen der, men jeg ville absolutt vurdert noe mer miljøvennlig enn Fireline og blysluk om jeg fiska der. Her er forresten et utdrag fra ECHA (European chemestry agency) - bakgrunnsrapporten for blyforbudet i blyhagl som ble gjeninnført i år. Rapporten er 404 sider lang, og 150 av disse sidene forklarer problemet med bly med tanke på miljøskader og menneskehelse. ECHA anbefaler forbud mot blysluker: Er enig om de betraktninger som gjelder spørreundersøkelsen!
 10. Hvis Soulo er så robust som ryktet tilsier, får du plass til både bikkja og katta! Gratulerer! 😁
 11. Tinder har skylda for at jeg "måtte" kjøpe Bergans Wiglo..
 12. Jo, men når jeg har Spitsbergen i boden, så vil det nok bli foretrukket ved fare for røft vintervær
 13. Jeg har kjøpt et alternativ vintertelt - Exped Orion, da jeg ønsker noe lettere enn Helsport Spitsbergen, til de vinterturene hvor jeg ikke skal dra pulk. Først og fremst til "godværsturer" med få overnattinger, der jeg bærer ryggsekk.
 14. Virker som en snedig patent. Skulle gjerne hatt noe liknende på Akto-teltet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy