Gå til innhold
  • Bli medlem

ingen87

Aktiv medlem
  • Innlegg

    453
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    32

ingen87 vant dagen sist 7. februar

ingen87 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

610 Excellent

Om ingen87

Profil

  • Min blogg 📰: http://sandbakken.blog

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Fjorten dager i fjellet - uten mål og mening - uten klokke eller timeplan. Bare jeg og fiskestanga! <3
  • Sted
    Evenesdal

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Toget går til Bodø ja, men du kan jo feks gå av på både Lønsdal og Røkland å ha kort vei inn i Saltfjellet. Fra Fauske går det busser til Narvik, som skal korrespondere med togene til Fauske. Kanskje ikke optimalt, og ikke mange avganger, men et greit alternativ til svindyre fly. Tog til Lønsdal. Nordlandsruta til Sulitjelma. Buss til Fauske. Tog hjem. Kanskje i korteste laget, men en fin tur som enkelt lar seg gjennomføre med kollektivtransport.
  2. På palmesøndag arrangeres det fellestur til Nydalsheia: Palmesøndag på Nydalsheia, kanskje det kan være interessant for flere av forumets brukere?
  3. Jeg valgte bort Crispi Skarven EVO pga vekt. De veier 890 g per sko. Det er på nivå med Alfa Bever, som jeg hadde slitt ut. Vil tro Skarven EVO er solide og stødige sko, men til å være halvhøye fjellsko er det spesielt at de er oppe på vekta til jaktstøvler (tyngre enn Crispi Titan, mens Crispi hunter er 100 g tyngre).
  4. Jeg har og kjøpt Baltoro. Har bare så vidt fått testa den med litt vekt i sekken. Synes den kjentes veldig god ut. Burde sikkert pakka den enda fullere, og gått litt lengre med den for å få en skikkelig test.
  5. Familien til madammen har hytte ved Krokvatn. Litt vanskelig å se på kartet i trådstart, men det blir mer eller mindre omkranset av vindturbiner. Jeg tror ikke vindkraft har nubbesjans i disse områdene. Det er svært viktige vinterbeiter for Saltfjellet reinbeitedistrikt. Det er svært populære friluftsområder. Og det er allerede stooor motstand mot disse. En annen ting som man bør engasjere seg i, er dette dolomittuttaket på Ljøsenhammeren til SMA: https://xn--bodposten-n8a.no/onsker-fortgang-i-konsesjonssak-i-bodo/ Hvorfor? Disse sakene har en sammenheng. En konsensjon til dolomittbrudd vil brukes som et argument av Nordic Wind. De sier allerede at vindkraft ikke vil ha noen effekt på reindrift fordi det er planlagt dolomittbrudd i trekkveien til vinterbeitene, og ar vindkraft derfor ikke vil påvirke vinterbeitene.
  6. Først nå gikk det opp for meg hvorfor de teltene er så tunge. Hadde ikke fått med meg at det var 11 mm stenger.
  7. Tiltredes! Min forrige hund var en breton. Den krevde en viss aktivitet, men samtidig klarte den seg fint gjennom to barselperioder, eksamensperioder, nye jobber, og ganske mange faser i sitt liv der jeg ikke klarte å tilby springetur daglig. Det gikk fint det og Hvis dere @Bhh er komfortable med aktivitetsnivået til en setter, så tenker jeg at breton ikke blir noen stor overgang. Min breton bjeffa aldri, men en studiekamerat hadde en breton som bjeffa ganske mye. Tror dette med bjeffing er ganske individuelt, men at enkelte raser lettere blir "bjeffete". Min erfaring er at breton jevnt over er lite bjeffete. Har møtt mange bretoner oppigjennom, og jeg kan ikke huske at noen andre, enn den til studiekompisen, har bjeffet. Breton er en nydelig turkompis. Jeg hadde tatt breton 10 / 10 ganger om jeg hadde tatt valget alene. Siden jeg dessverre ikke har nødvendige fullmakter innenfor husets fire vegger, må dette forhandles med de andre partene. Breton ble dessverre uaktuelt sist, mest fordi madammen synes at det var tungvint med en hund med knallsterke jaktinnstinkter (og middels lydighet?). I alle fall når man bor midt i rypeland, og rypeflokkene til tider løper rundt huset..
  8. Dette er vanskelig å gi et entydig svar på, men det enkle svaret er at du kommer til å miste en del fluer i starten, og selv når du luker bort de verste "nybegynnerfeilene" vil det også gå noen fluer. Noen mister du på grunn av trær og andre ulumskheter som @torese nevner, men får du mye fisk på samme flue vil du også oppleve at fisketenner sliter ut fluene/går opp i trådene. Hjemmelagde fluer tåler mer enn kjøpefluer, er min erfaring. Jeg har opplevd at kjøpefluer har gått opp i liminga selv uten at de har vært inni en ørretkjeft. I ørretboksen min har jeg svært få duplikater, men fluene er ganske like. Det kan være størrelse- og fargevarianter av samme flue. Siden jeg binder selv kan det også være noen "B-utgaver" som jeg ikke ble fornøyd med, som fungerer som en slags backup. I sjøørretboksen er det motsatt, der har jeg ganske mange duplikater av favorittfluene. Du skal ikke få mange torsker før at fluene kan begynne å se nokså stakkarslig ut. Min mest brukte sjøørretflue, jiggy, har jeg i ulike farger og størrelser, samt duplikater av de jeg fisker best med. Dette er en flue som fort endrer fasong (hårene legger seg på feil side) og mister fiskeevnen. Jiggy: Merk at hårene er på undersiden av krokstammen, og flua er "opp ned". Ved kraftige napp, kan man oppleve at hele "hodet" på flua løsner. Da må du 1. rette på flua for hvert kast, 2. oppleve at hårbusten hekter seg opp i kroken og flua går helt feil i vannet.
  9. 1. Finn en teltplass der du ser det har lagt seg en del snø. Jeg liker å se etter naturlige lesider bak en forhøyning i terrenget. 2. Tråkk ei hard flate der du skal sette opp teltet. 3. Sett opp teltet som vanlig, bruk snøplugger hvis du har. Bruk ski/staver til de viktigste bardunene. 4. Lag en forhøyet kant rundt teltet (siden du ikke har stormmatter). Denne skal hindre at det fyker inn snø. 5. Lag kuldegrop. Grav deg ned en halvmeter eller mer, etter eget ønske. Her får du ståhøyde, og dette er en fin plass å kokkelere hvis du er trygg på primusen (øv!). Kuldegropa gjør det og lettere med av og påkledning, samt inn og utstiging fra/til innerteltet. 6. Hvis det er mye vind kan du vurdere å bygge en levegg. Dette har jeg aldri trengt å gjøre. Finnes tråder her inne med beskrivelser om avstand fra telt og høyde på levegg. Om vinteren har jeg kun brukt tarp ved bålplassen på dagtid, slik at jeg kan banke av snøen. Jeg har aldri brukt tarp over teltet.
  10. Diskusjonene her var ikke helt det jeg hadde sett for meg ut fra overskrifta. For å spore tilbake til trådstart, ser jeg at denne tråden er fra 2020. Han jeg skal fram til var nok ikke blitt relevant sist denne tråden var oppe i dagen. Som småbarnsfar så må jeg si at Alexander Read virkelig har truffet meg. Hans lune humor, ekstreme tålmodighet, og lekenhet synes jeg er nydelig å se på. Dette forsterket seg da vi hadde han og Mina på Villmarksaften i anledning Junkerdal nasjonalpark sitt 20 årsjubileum. Der forklarte han en del mekanismer bak dette med å ta med seg Mina / Lilja på tur, og hva de søker etter i turene. Dette var både tankevekkende og inspirerende. Foredraget var så bra, at både min 4 åring og 6 åring, som kom rett fra barnehage og SFO, satt i ro under hele foredraget. Ellers var Monsen en favoritt, men jeg har mistet litt sansen for han. Mulig det er fordi jeg har blitt involvert med han gjennom jobb, på en annen måte enn slik man opplever han på TV
  11. En av mine kuleste fluefiskeopplevelser var da jeg landa en 1,5 kgs sjøørret på streaking caddish, med ei #3'er stang, i sjøen. Ingen som driver med konkurransefiske ville fått den opplevelsen.
  12. Men du går jo ikke fjellturer i samme utstyr som verdensmestere i terrengløp heller? 🤔 Jeg var kontrollør under VM i ørretfiske i Vefsn i 2013, og det var ikke mye derfra jeg tok med meg videre. Du kom med et sleivspark om bytting av fluer? De beste på min sone brukte vel kanskje 30 fluer på de to (eller var det tre?) timene de fisket. De dårligste hadde 10 grams streamere som skremte all fisk med plask og mas, og satte seg på land resten av tida.
  13. Nei. Til 0,178 mm fortom ville jeg brukt 0,15mm tippet.
  14. Jeg vil anbefale det, så slipper du å bytte fortom så ofte, og så slipper du å ødelegge taperinga på fortommen. Hvor lang, tja si det, 100 cm ish? Og så bytter jeg når det er rundt en halvmeter igjen. Det holder til ganske mange fluebytter, men du vil nok oppleve å få knute på tråden under praktisk fiske. Disse legger seg som regel på fortommen. Ideelt sett bør man kutte fortommen der knuten oppstår, men fisker jeg en plass der det er liten sjanse for stor fisk, så lar jeg det stå til 😛
  15. Ferdigtaperte fortommer fungerer veldig bra. Hvis du kjøper en ferdigtapert fortom, bør du også kjøpe "tippet": dette er en forlengelse av fortommen, som gjør at du beholder taperinga så lenge som mulig. Istedenfor at du "spiser" opp den ved bytte av fluer, knuter på tråden, etc. Jeg bruker 6x eller 7x til dette formålet, men jeg vil anbefale 5x til deg som nybegynner. Du kan eventuelt kjøpe 5x ferdigtapert fortom, og 5x samt 6x tippet. Da blir tippeten en del av taperinga, og du får en tynnere fortom fremme ved flua (viktig for å beholde flyteevnen, og naturlig flyt i elva).
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.