Gå til innhold
  • Bli medlem

ingen87

Aktiv medlem
  • Innlegg

    467
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    32

ingen87 vant dagen sist 7. februar

ingen87 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

638 Excellent

Om ingen87

Profil

  • Min blogg 📰: http://sandbakken.blog

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Fjorten dager i fjellet - uten mål og mening - uten klokke eller timeplan. Bare jeg og fiskestanga! <3
  • Sted
    Evenesdal

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg er i grunn enig med det i at bildet er mye mer sammensatt enn bare ferdsel, og det er ingen tvil om at presset på arealer gjør at de "urørte" får økt ferdselstrykk. Det er noe av det jeg savnet i "Oppsynsmannen", hvor de ser på arealinngrepet, men ikke på sekundære effekter som forstyrrelser. Når man legger et hyttefelt med 1000 hytter til fjells, så får man veier og infrastrukturen til hyttene, men også 1000 mennesker +++ som skal bevege seg ut fra dette hyttefeltet. Altså er arealtapet mye mer enn bare det som fysisk blir nedbygd. Mitt poeng er bare at stenging av turisthytter ikke er i strid med allemannsretten, og at jeg tror at man må regulere ferdsel i bestemte områder i bestemte tider. Kanskje en liten innskrenking av allemannsretten, men likevel ikke mer enn at man klarer å oppfylle kravene i naturmangfoldloven eller andre bestemmelser i friluftsloven som går på at man ikke skal påføre miljøet skade. Et poeng som jeg synes er dårlig belyst er hvordan dagens ferdselsmønster har endret seg. Ja man hører noen varsku om nye ferdselsmåter som kite, sykkel, fatbike, osv, men en ting jeg synes er lite omtalt er når ferdsel skjer. For eksempel ser man folk på toppturer på kveldene, Med kraftige Lupine-lykter er det ikke lengre noe problem å utføre sin hobby også i mørket. Jeg gjør det selv, så skal ikke stå å moralisere rundt dette. Går man 30 år tilbake i tid var det ingen som sto på topptur-ski i mørket. Da fikk dyrelivet et pusterom i fravær av dagslys. Vi ferdes hele døgnet, og vi ferdes i årstider der det før var lite tradisjon med å dra på tur. Dyrelivet får mye mindre rom til å hente seg inn. I tillegg er Norge og allemannsretten tilgjengeliggjort for resten av verden, i en helt annen grad i dag enn på 50-tallet da den ble innført. Innen 2030 skal 68 millioner utlendinger besøke Norge (tall presentert av Innovasjon Norge hentet fra egne notater). Mange av disse skal på fjellturer. Å legge til rette for at disse IKKE går inn i sårbare områder, mener jeg er en god tanke. Uavhengig av om vi snakker om villrein, fjellrev, jaktfalk eller kongeørn. Jeg tror allemannsretten blir mer presset om vi ikke gjør slike grep.
  2. Det var godt noen andre spurte. Jeg har flere ganger lurt på hvorfor øks står på pakkeliste til folk. Har aldri hatt bruk for, eller behov for øks, på ordinære turer. På elgjakt har jeg noen ganger hatt behov for øksa, men nå har jeg bytta den ut til fordel for en liten håndsag. Tar plass og veier forholdsvis mye, og bruk av øks er i mange tilfeller ikke lov: https://norskfriluftsliv.no/virker-som-noen-tror-det-er-greit-a-hugge-friske-traer/
  3. Jeg var såpass n00b at jeg klipsa av innerteltet hver gang jeg pakka ned teltet. Fordelen med det var at det alltid lå innrullet i ytterteltet, og at det derfor aldri ble, vått selv om det lå på tvers under topplokket 😆
  4. Jeg klarte meg med Bergans Telemark 80L i mange år. Da hadde jeg stor sovepose, stort underlag, stort telt, Trangia stormkjøkken og lite komprimerbare klær. Jeg er rimelig sikker på at du får plass til alt du trenger, ink. mat for flere dager, i en Gnaur 90L uten så mye om og men. Mulig du må ha teltet på tvers under topplokket da frigjør du masse plass oppi sekken.
  5. Jeg tenkte at sekken kunne ligge i fotenden. Er jo greit med plass under føttene hans, men ja lite plass til å legge ting rundt omkring. Ut fra tilbakemeldingene slår jeg dette fra meg 😅
  6. Okey.. Da hører jeg på deg 😅 Bør vel klare å bære ganske tungt de kilometerne 7 åringen orker å gå. Unna blir reserveløsning om jeg ikke får plass.
  7. Dere som har Unna ei stund.. Hva tenker dere om å bruke dette til fjellturer med barn. Det går akkurat to underlag i bredden? Og så får man jo en del plass i fot/hodene, særlig på barnet side. Pga vekt og volum vurderer jeg å benytte dette til sommeren, når jeg skal på fisketurer med guttungen. Alternativt har jeg Exped Orion 3, men jeg ser for meg at jeg må bære det meste av utstyr, og da er Unna litt enklere å drasse med seg
  8. Jakt og friluftsliv må jo ha gode avtaler med Fjällräven? Teltene ligger jo jevnt over flere tusen kroner lavere hos dem, enn hos andre nettbutikker
  9. Den grunnleggende allemannsretten: "I utmark kan enhver ferdes til fots hele året, når det skjer hensynsfullt og med tilbørlig varsomhet". Hvordan kan stengte hytter i kalvingsland innskrenke dette? For meg er det er virkemiddel for at enhver skal kunne ferdes hensynsfullt med tilbørlig varsomhet. Igjen, alle trenger ikke å være overalt hele tiden. Det vil være enorme naturområder tilgjengelig hele året selv om enkelte områder er utilgjengelig i hekke og yngletid.
  10. Nettopp. Dette handler ikke om miljøvern i hele tatt, men om at du ikke skal bli syk av å gå på tur i naturen. Dette kan løse seg ved å sette opp toalett på slike steder som Kvalvika (fra forskningsprosjektet over). For det er nok drift av utedo Moskenes kommune trenger mer av. Noe sier meg at det utedoet ikke akkurat vil være sterilt etter en lang turistsesong.
  11. Litt surt vær dårlig sikt og tidvis snøstorm på toppen, men mange folk fant veien til Nydalsheia idag. Vi hadde med oss 7 åringen opp til toppen, og kom defor ikke fram før etter at folk hadde begynt å dra ned. Det var rundt 50 stk på toppen. Her er vi på tur opp, akkurat i det været lysnet noen minutter.
  12. Gikk du langt utenfor løypa? Den ser veldig topptung ut, så bare lurte på om den veltet mye. Jeg har selv vurdert å kjøpe ny pulk, og har vurdert 144 opp mot 168. Har egentlig falt på den sistnevnte på grunn av at jeg ser for meg at man får pakket den mye lavere, og reduserer sjansene for velt. Jeg går i kupert terreng uten noen løyper.
  13. Toget går til Bodø ja, men du kan jo feks gå av på både Lønsdal og Røkland å ha kort vei inn i Saltfjellet. Fra Fauske går det busser til Narvik, som skal korrespondere med togene til Fauske. Kanskje ikke optimalt, og ikke mange avganger, men et greit alternativ til svindyre fly. Tog til Lønsdal. Nordlandsruta til Sulitjelma. Buss til Fauske. Tog hjem. Kanskje i korteste laget, men en fin tur som enkelt lar seg gjennomføre med kollektivtransport.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.