Gå til innhold
 • Bli medlem

ketilring

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  479
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

ketilring vant dagen sist 17. november

ketilring hadde mest likt innhold!

Om ketilring

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Fosen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vær oppmerksom på at vekt og volum på disse posene kan være formidabelt, og at det å få disse ned i en barne-/ungdomssekk kan by på utfordringer. 😊
 2. Isbjørn opererer med ikke med personlengde slik som andre produsenter, men total lengde på soveposen. 210cm lengde tilsvarer ca 170cm personlengde i følge deres egen oversikt.
 3. De aller, aller fleste bruker nok smarttelefonen til dette i dag. Jeg bruker iPhone og appene Podkaster, Bøker og lydbok-appen Storytel og et par andre. Alle disse lar deg lagre podkaster og lydbøker lokalt på telefonen slik at du kan høre på disse når du er utenfor dekning. Og iTunes og mp3 er ikke noe man trenger å tenke på lenger nå i 2020.
 4. Ref. mitt forrige innlegg ovenfor: Helsport kalte sin standard for 'Helsport Norm'. Det var ofte denne temperaturen de oppga i sin markedsføring, og det kan nok være opprinnelsen til begrepet 'helsportgrader'.
 5. Helsport hadde sin egen proprietære temperatur-rating fram til for noen år siden, hvor deres temperaturgrense var litt mer optimistisk enn T-comf fra andre produsenter. Det er sikkert noen poster fra den tiden du har funnet. Jeg husker ikke når de gikk helt over til EN13537, men min Alta-pose fra rundt 2010 har en slik ‘helsporttemperatur’.
 6. Her er noen bilder av Alaska 1100 sammen med Panyam 600 og Lite-Line 300. Håper du blir blir noe klokere av dette, det var ikke så lett å få vist fram loft mm. på bildene.
 7. Jeg skal få ordnet med bilder i kveld eller i morgen tidlig.
 8. Jeg ser at man kan få Quantum Pro i fotboks og i hetta for 40€ ekstra. Det kan jo kanskje være nyttig å ta med hvis man likevel må inn å skreddersy; det er jo først og fremst her det vil være problemer med fukt.
 9. De må vel være såpass kraftige hvis de skal kunne gi noe særlig støtte til ankelen i det hele tatt. Mulig disse vil kunne passe i litt lavere sko. De aller fleste halvhøye fjellstøvler med "ankelstøtte" gir uansett ikke noe særlig støtte til anklene etter min erfaring. Ankelbeskyttelse er vel en mer korrekt beskrivelse.
 10. Ja, jeg er innenfor "standardmålene" og slapp unna med veiledende pris og leveringstid på alle posene. Panyam 600 kom på ca. kr 4100,- totalt (inkludert frakt, moms og tollgebyr) og kom på døra etter 5-6 dager. Jeg er meget fornøyd med posene. Det er veldig god kvalitet over hele linja, både på design og tekniske løsninger, passform, dun, stoff og sømmer, og oppbevaringsposer. Og så har de det jeg mener er markedets beste glidelåsløsning. Denne glidelåsen kjører seg aldri fast (se bilde). Det er også praktisk at strammesnorene for over- og underkant av hetta har forskjellig utforming, sli
 11. En avsporing naturligvis, men jeg ble litt nysgjerrig på denne jakka. HH er i alle fall ikke beskjeden i sin egen vurdering av produktet. Er den virkelig ekstremt vanntett, ekstremt ventilerende og ekstremt slitesterk, eller er dette i overkant optimistisk?
 12. Jeg kjøpte Panyam 600 for et par uker siden og gikk for standard Quantum 29g. Jeg har to års erfaring med sommerposen min Lite-Line 300 med samme type stoff, og kan ikke huske at jeg har hatt problemer med at stoffet ikke er vannavvisende nok. Kun brukt i telt riktignok.. Jeg har også vinterposen Alaska 1100 for bruk med pulk, og den har Quantum 55g, som er en tykkere variant av samme stoffet. Ikke Pro-varianten her heller altså, men det er vel heller ikke nødvendig på en pose som stort sett blir brukt under tørre forhold. Jeg vurderte faktisk å velge både Quantum Pro og hydrofob dun
 13. Jeg tipper at slike problemer som beskrives her fort kan bli en utfordring hvis man går i dagevis i søkkblaute, tette fjellstøvler. Med lette og luftige og godt drenerte sko på sommeren blir dette erfaringsmessig sjelden eller aldri et problem.
 14. Hva er vel bedre en de dagene man legger i vei i gråvær med litt sur vind og lett regn, og så - helt uventet - løyer vinden, skydekket sprekker opp og sola titter fram? 😎 I dag gikk jeg rett ut av verandadøra og inn i naturen, og fulgte et av elgtråkkene oppover til et høydedrag i nærheten som heter Jørnåsen - en drøy times gange. Jeg la merke til at skydekket hadde letnet litt, men slo opp duken for sikkerhets skyld. Ti minutter senere lå hele åssiden og badet i sol. Det ble å slappe av i lyngen et par timer, spise lunsj, koke en kjele kaffe, og høre på en episode av podkasten Utestemmer
 15. Det er nok samme posen. På bildene XXL bruker ser det ut som det er puttet noe inni for å fylle ut og løfte posen...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.