Gå til innhold

ketilring

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  103
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ketilring

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Da vil jeg anbefale en BRS 3000T gassbrenner (25g) og f. eks. en Toaks Titanium Pot 750ml (99g). Begge er å få tak i på eBay eller tilsvarende..
 2. Det hender jeg bygger små ‘bokser’ av flate steiner når jeg ikke har med eller vil spare gass. Men disse små brennerne som veier ned mot 100g gram kunne jo vært interessant...
 3. Hva er dimensjoner og vekt på en sånn kvistbrenner?
 4. ketilring

  Fottøy i Børgefjell

  Planen er å legge i vei rett over helgen, og det er meldt bra vær ser jeg. Totalvekta på sekken ble 12 kg, så sånn sett skulle jeg klart meg fint med terrengjoggesko, men siden jeg drar alene kan det hende det er tryggest med fjellstøver, så jeg ikke blir liggende i steinura med vrikket ankel..
 5. ketilring

  Lett telt 1-2/2

  Teltet kommer i fargene Grønn og Sand også. =]
 6. ketilring

  Fottøy i Børgefjell

  Takk for info. Jeg føler meg forpliktet til å ta med fiskestang - siden det er Børgefjell - men er usikker på hvor mye fisking det blir, får se an forholdene og fiskelysten underveis.
 7. ketilring

  Anbefaling av powerbank?

  Jeg har denne. Den er rimelig, relativt lett (183g) og er på 10050mAh/3.1A. Den har to USB-A-utganger og USB-C inngang. Den ser heller ikke så verst ut. https://www.elkjop.no/product/mobil-og-gps/ladere-og-kabler-til-mobil/powerbank/S6PB10KC17/sandstrom-10-500-mah-powerbank-hvit
 8. ketilring

  Fottøy i Børgefjell

  Jeg planlegger en tur på 5-7 dager i Børgefjell - et område jeg her helt ukjent i - og er i tvil om hva slags fottøy jeg bør velge. Jeg tenker å starte fra Namsvatnet og følge Jengelvassdraget og Kjukkelvassdraget nordover et stykke. Vil jeg støte på mye steinur, myr og gjørme slik at jeg burde satse på tradisjonelle halvhøye fjellstøvler, eller er det såpass lettgått at det holder med lave terrengjoggesko?
 9. ketilring

  Kompakt kamera for turbruk

  Jeg tror @Terka - hvis du er villig til å fire på kravet om vanntetthet/værtetthet - kommer til å bli mest fornøyd med et G7X, G5X, RX100 eller tilsvarende. Det blir et merkbart steg opp fra ~ 1/2.3 sensorer fra smarttelefon/point&shoot. Litt off topic, men jeg tror også jeg kommer til å nedskalere litt på sommerens fjelltur. Tenkte å legge igjen speilrefleks/optikk hjemme og heller ta med et Canon M6 med 22/2, 11-22 og 55-200. Med 4 batterier, L-plate og litt krimskrams blir det tilsammen 1,2 kg. Langt i fra noen kompakt løsning, men godt under halve vekta av fullformatsystemet. iPhone blir med som backupkamera, til snapshots av storfisken, skilt, hytter og annet som må dokumenteres.
 10. ketilring

  Kompakt kamera for turbruk

  Merk at denne veier nesten 700g
 11. ketilring

  Kompakt kamera for turbruk

  Toppmodellene begynner jo å få optisk zoom/flere objektiver nå da.. Og i alle fall på iPhone finnes det både vidvinkel og tele man kan sette på.
 12. ketilring

  Kompakt kamera for turbruk

  Også når det kommer til ‘værtette’ kompaktkamera er det vanskelig å finne noe i den prisklassen. Jeg ville kanskje prøvd å finne en pent brukt Sony RX100 i/ii/iii eller en Canon G7X i/ii og heller prøve å holde den så tør som mulig - tørke av den etter bruk i vått vær og pakke den sammen med litt silicagel i sekken.
 13. ketilring

  Kompakt kamera for turbruk

  Ja, jeg nevnte iPhone som et eksempel, men mener egentlig moderne smarttelefoner generelt - som er vanntette og har effektive bildesensorer. Skal du ha noe som er merkbart bedre bør du opp på 1" eller m43, etter min mening. Men disse ligger foreløpig i en noe høyere prisklasse..
 14. ketilring

  Kompakt kamera for turbruk

  Hvis man har en fra før blir den jo gratis. Eventuelt bytte inn eller kjøpe brukt (3000 på Finn). Poenget mitt er at et vanntett kompaktkamera i prisklassen 2-3 tusen har lite eller ingenting å stille opp med mot en moderne smarttelefon, og man er ikke tjent med å drasse med seg en ekstra dings (i den prisklassen) i tillegg. Kommer man opp på sensorer i størrelse 1" eller m43 blir det litt annerledes...
 15. ketilring

  Kompakt kamera for turbruk

  Jeg tror du ville være best tjent med en iPhone 7/8/X eller tilsvarende. Vanntett. God bildekvalitet. Med et batterideksel vil den tåle bittelitt kulde også - hvis du holder den varm på innerlomma.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.