Gå til innhold

ketilring

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  344
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

ketilring vant dagen sist 29. april

ketilring hadde mest likt innhold!

Om ketilring

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Fosen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja, ved bestilling velger du levering utenfor EU, da trekkes 23% VAT fra kjøpsprisen. Så får du regning fra tolletaten med norsk mva. ca. en ukes tid etter at varen er mottatt.
 2. Vurderer Panyam 600 selv, som ny høst/vår pose: http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-bags/down-sleeping-bags/panyam-600-457825?gid=59&vid=6 Jeg har to andre Cumulus-poser fra før, og de føles i hvert fall ganske romslige.
 3. Jeg har testet både Viking og Solitaire og vil nok si at sistnevnte ligger et hakk eller to over når det gjelder dunkvalitet og er generelt mer forseggjort. Når det er sagt: Viking 900 burde egentlig holde i massevis til bruk i sommerhalvåret. Brukte du et godt liggeunderlag med høy nok R-verdi? Selv den varmeste sovepose blir kald med et dårlig underlag. Andre ting man må tenke på med dunposer er at de må luftes/ristes godt før bruk slik at duna for fordelt seg godt, hvis ikke kan man få ‘kuldebroer’. Posen må heller ikke være for lang, da man får unødvendig mye luft som må varmes opp. Og så har vi selvfølgelig dette med å spise godt, ikke ha på for mye klær i soveposen etc., etc..
 4. Jeg viste ikke at det fantes en ny type ventil da jeg bestilte, og jeg må si jeg er ikke spesielt imponert over denne nye "Wing" ventilen. Unødvendig stor og klumpete og "over engineered". Jeg liker den vanlige ventilen som jeg har på xTherm og xLite mye, mye bedre. Den er enkel og grei og funker! Bytte i 2020-modell inkl. pumpesekk? 😊
 5. Totalvekt på Uberlite Regular med pumpesekk er 314g på min kjøkkenvekt.
 6. Da har min Uberlite omsider dukket opp også. (Kjøpt på kampanje hos Milrab, og de har brukt lang tid på å sende.) Den jeg fikk har ny type ventil, og her fulgte det faktisk med pumpesekk! Skal teste den, men jeg tviler på at den blir med på tur. Helt enig. Når man har kommet dit hen at man kjøper seg Uberlite liggeunderlag er alle unødvendig duppedingser allerede eliminert. 😂
 7. Ja, ventilen er den samme på alle Neoair. Men det skal ikke være noen problemer med å blåse opp denne selv. Selv blåser opp min xLite Regular med 12 blås. Når jeg tenker meg om så fulgte det med en slik pumpesekk med xTherm Large som jeg kjøpte nå i vinter. Jeg har prøvd å bruke den, men ender vel som regel opp med å blåse selv...
 8. Men samtidig er det veldig enkelt - det er bare å sette seg på og tråkke i vei. Og kjøper du en sykkel av god kvalitet som f. eks. en Winora/Haibike til 20000+ fra en forhandler du stoler på, har du veldig lite og bekymre deg for.
 9. Jeg tror du får sykkeltrekk hos de fleste sykkelbutikker, fra en hundrelapp og oppover. Men: Ta alltid med batteriet innendørs, og oppbevar det og lad det i romtemperatur.
 10. Normale forhold for meg er vel plussgrader og landevei med normal stigning/fall. Det som kan redusere rekkevidden (batterikapasiteten) er kulde og lange, bratte oppoverbakker. Hvis man bytter fra normal til ECO-modus har man teoretisk rekkevidde på rundt 170km. Så langt har jeg aldri sykla. 😊 På en annen side: Hvis man bare tråkker selv har man jo ubegrenset rekkevidde. 😄
 11. Hvis det skulle være av interesse: Min sykkel er en Winora Yucatan 8 med Yamaha 70Nm motor og 400Wh batteri. Under normale forhold har jeg rundt 50km rekkevidde på standard effekt. Framkommeligheten er god, også på litt smågjørmete skogsbilveier. Jeg ga 21000,- for denne, og for meg har det vært en god investering da den langt på vei erstatter bil. Sykkelen har vært driftsikker og batteriet holder seg godt. Bakre kassett har blitt oppgradert til en litt kraftigere modell kostnadsfritt på garanti.
 12. Jeg har fått litt erfaring med elsykkel etter hvert etter å ha brukt min nesten daglig i rundt to år. Jeg bruker den først og fremst som alternativ til bil i hverdagen, men også til mosjon og rekreasjon. Mange jeg møter på rundt omkring har en litt feil oppfatning av hva en elsykkel er - de tror det er en slags moped man bare suser avgårde på i høy fart men man sitter slapper av. 😊 Men det er altså en helt vanlig sykkel der man får litt assistanse fra elmotoren i motbakker og i motvind. Motoren slår seg automatisk av ved 25 km/t, så når man kruser i vanlig sykkelfart i rundt 28-35 km/t får man ingen assistanse fra motoren. Hvis bakkene blir for bratte og underlaget for sleipt og gjørmete vil man på et punkt miste grepet på bakhjulet. Hvis man må leie sykkelen opp bakken kan det være greit med ‘trillefunksjon’ da sykkelen er litt tyngre pga. batteriet og motoren. (Jeg har ikke sånn ‘trillefunksjon’ på min sykkel og klarer meg fint.) Som nevnt ovenfor bør du opp på en veiledende pris på rundt 25000,- for å få en god elsykkel. Da får du krankmontert jevn og stillegående motor, lavt plassert batteri, hydrauliske skivebremser, en ‘grei’ dempegaffel, et ‘greit’ girsystem/girkassetter og gode hjul/dekk som tåler belastningen. Disse syklene får du vanligvis til rundt 20000,- eller kanskje enda rimeligere på kampanje/salg. Velger du en sykkel til veil. 35000,- får du vanligvis et større batteri, mer avansert og robust girsystem og en justerbar gassdempegaffel. Det er batteriet som utgjør den største kostnaden her, så behandle det pent! Vær også forsiktig under giring da det er fort gjort å bøye tenner, spesielt på maks motoreffekt. Som andre også har nevnt: handle av en lokal sportsbutikk med peiling på sykler. Du vil trenge bistand til justering av bremser og gir, samt service på kjede og kassetter.
 13. Tenkte du på Ringstind Pro 2? Det er den du har bilde av.. Eller fins det en nyere versjon av Reinsfjell?
 14. Er det noen som vet hvor man kan få kjøpt et tynt skumunderlag til bruk som isolerende bunn i teltet? Kanskje rundt 5mm tykt og minst 200x120cm stort, gjerne større.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.