Gå til innhold

ketilring

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  151
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

ketilring vant dagen sist Oktober 9

ketilring hadde mest likt innhold!

Om ketilring

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. ketilring

  Folkeaksjonen for NRK P1s friluftsmagasinet.

  Friluftsmagasinet var også i lang tid tilgjengelig som podcast fra NRK, og var et bra program som tok for seg temaer rundt jakt, fiske og friluftsliv. Men de siste årene ble Friluftsmagasinet mer og mer en slags samproduksjon med programmet Naturens verden, som ikke alltid var like interessant. Når etterhvert omtrent annethvert program handlet om å vandre rundt i botanisk hage og snakke om blomster og planter, da ramlet jeg av.. 😄
 2. ketilring

  Aktivitetsklokke som GPS-erstatter

  ... og Garmin Fenix 3, som har blitt ganske rimelig nå. Har brukt den i flere år, og den fungerer veldig bra som GPS.
 3. ketilring

  Tur til Børgefjell juli 2018

  Ja, jeg fikk heldigvis ikke bruk for førstehjelpsutstyr og reparasjonsutstyr som stangledd, tape, etc. Av klær fikk jeg ikke bruk for hansker og de mellomtykke ullsokkene (Ulvang Spesial). Av annet utstyr var det myggnettingen og 22mm-objektivet som ble liggende ubrukt. I proviantposen lå det igjen to poser RiK fiskesuppe samt litt te og kaffe. Så hvis jeg ser bort i fra førstehjelp- og repkit er det vel rundt 320g med utstyr jeg kunne ha lagt igjen hjemme.
 4. ketilring

  Tur til Børgefjell juli 2018

  Her er pakklista fra turen.
 5. ketilring

  Enda en pakkeliste tråd!

  Tips: Ting blir ikke borte selv om du fjerner dem fra denne lista, du finner igjen alt under "Gear". Du kan også legge til flere lister.
 6. ketilring

  Tur til Børgefjell juli 2018

  Her fant jeg kartet som jeg lagde etter turen, som viser ruta sånn i grove trekk.
 7. ketilring

  Telttur alternativ 1-2t rundt Trondheim

  Hvis du kjører Sunndalsvegen (bomvei) helt inn til parkeringsplassen ved Sildra - det er omtrent 60 minutter og 60 km fra Leangen - da er du allerede nesten midt i villmarka. Derfra er det omtrent 1800 meter i luftlinje inn til nasjonalparken. Det er tegnet inn flere stier kartet som går ut fra Sunndalsvegen i retning sør, så studer kartet og se om du kan finne noe som kan virke interessant. Fant denne: et turforslag som starter litt lengre nede i veien. https://www.ut.no/tur/2.23450/
 8. ketilring

  Beste kameraet for friluftsliv?

  Det beste kameraet er det du kan å bruke.
 9. ketilring

  Erfaring med Xpot?

  Jeg har ingen erfaring med denne, men den virker litt skrøpelig og er unødvendig tung. Hvis du trenger noe nytt, velg heller et kokekar i titan, som er lett og tåler det aller meste. For eksempel en Toaks Titanium 1300ml (133g med lokk) eller tilsvarende.
 10. ketilring

  Telttur alternativ 1-2t rundt Trondheim

  Et alternativ, som ligger i samme retning, er å kjøre oppover Sonadalen (tror jeg det heter) og ta turen videre inn i Skarvan og Roltdalen. Dette ligger omtrent midt i mellom Stjørdal og Meråker. Det er vanligvis ikke like værhardt der som oppe i Sylan-området. Det kan være at det foregår en del jaktaktivitet der nå, så sjekk opp dette.
 11. ketilring

  Tur til Børgefjell juli 2018

  Ja, jeg lagde et kart med oversikt over ruta i et eller annet kartprogram da jeg kom hjem etter turen. Skal se om jeg finner det igjen.
 12. Ja, det er først og fremst størrelse på sovepose, liggeunderlag og telt som bestemmer hvor stor sekk du trenger. Proviant kan også ta en del plass hvis turen er lang. Dra i en friluftsbutikk som har et godt utvalg av sekker, og prøv å fyll en sekk med utstyr fra butikken som ligner på det du har i vekt og volum, da får du raskt en ganske god pekepinn på hvor stor sekk du trenger. Ender du opp med en sekk på 80-90 liter vil jeg nok anbefale å ha en egen mindre og lettere sekk til sommerbruk, ja...
 13. ketilring

  Enda en pakkeliste tråd!

  Jeg tror titanpotta di fint kan erstatte alle de tre delene i dette settet. Hva er størrelse og vekt på dette settet egentlig?
 14. ketilring

  Enda en pakkeliste tråd!

  Når det gjelder tips til bekledning: Dette er jo veldig individuelt, men jeg har funnet ut at følgende fungerer bra for meg i den varmere årstiden. Kanskje du kan få noe nyttig ut av dette. - t-skjorte i ull, kort eller 3/4 ullstilongs, og mellomtykke ullsokker innerst. - lett, hurtigtørkende turbukse og tynn ull- eller fleecejakke til å gå i. - lett skalljakke med hette mot vind og regn. - tynn syntet- eller dunjakke med hette hvis det skulle bli kjølig. Blir det kaldt tar jeg alle tre jakkene på utenpå hverandre. Tar i tillegg med tynn lue, buff og et par mellomtykke sokker som oppbevares i soveposen. Soveposen kan brukes som teppe i leiren. Er det meldt en 15-16 grader eller mer på dagtid holder dette som regel. Skal man opp i høyden eller andre steder der været fort kan skifte er det lurt å ta med ekstra mellomtykt ullundertøy (over- og underdel) i tillegg.
 15. ketilring

  Enda en pakkeliste tråd!

  Det kan være lurt å veie alt utstyret ja. Da blir det lettere å planlegge og finne ut hva som gjør børa tung! Du kan faktisk bruke titankoppen (750ml) som eneste kokekar. Velg mellom kvistbrenner eller rødspritbrenner+drivstoff. Ta med stekepanna hvis du MÅ steke egg, bacon eller fisk. I tillegg trenger du én kniv, en spork/skje og en drikkeflaske. Hvis du ikke liker å drikke kaffe fra titankoppen kan du kanskje ta med en sammenleggbar plastkopp i tillegg. Bålposen er grei å ha som ekstra sikkerhet. Legg igjen sag, øks, kaffekjele, resten av kokesettet, spikkekniv, krokkniv og termos hjemme.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.