Gå til innhold

ketilring

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  378
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  8

ketilring vant dagen sist 29. april

ketilring hadde mest likt innhold!

Om ketilring

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Fosen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Selv har jeg brukt Norrøna Bitihorn Lightweight Pants de siste tre årene, til alle årstider. Jeg opplever den som slitesterk, vindavvisende, stretsjy og hurtigtørkende. Den har god passform rundt knær og bak og har gode luftemuligheter i sidene.
 2. Jeg har modellen Forrest II, og disse er jeg ganske fornøyd med. Dette er uforede støvler - kun ett lag lær og gummi, og jeg har størrelse 44, som er min vanlige størrelse. Det er da god plass til et par tykke ullsokker. Passformen blir god i og med at du kan velge sokker etter behov, men det er litt for lite plass til storetåa sideveis, og sålen er litt for hard til min smak, så disse er ikke noe jeg bruker til lange turer, kun når det er skikkelig bløtt og kaldt. De er vanntette opp til skaftet og holder varmen ganske godt.
 3. Mulig den nye Gtx-utgaven er bredere enn eVent-utgaven jeg prøvde, den var omtrent like smal som Salomon. Altra Lone Peak Mid er betydelig bredere.
 4. Tenkte å foreslå Viking 600, men ser det er bortimot tomt for denne hos HpT. Den har nok solgt godt de siste ukene. 😊 https://www.hektapatur.no/sove-ute/soveposer/warmpeace-viking-600
 5. Jeg antar du mener ‘ankelbeskyttelse’? Jeg vil anbefale å ta en titt på Altra Lone Peak Mid. Hoka har også noen ‘Mid’ modeller med ankelbeskyttelse, men de er ofte veldig smale.
 6. På outlet’en til Helsport ligger det som regel noen rimelige fiberposer. Hvis vekt/volum ikke er noe tema er dette greie sommerposer. https://www.helsport.com/no/outlet-oversikt/
 7. Huden din er vanntett, så bare ta av regnbuksa. Velg heller en hurtigtørkende shorts eller vindbukse. 😊
 8. Det blir mye jobb å montere/demontere kanoen når man bruker den så ofte. Jeg frakter som regel kanoen som den er på biltaket, og lagrer den hengende opp innunder garasjetaket.
 9. Anbefaler ikke bokser i det hele tatt midt på varmeste sommeren faktisk. Prøv heller en løpeshorts som f. eks. Nike's DriFit-serie. (https://www.nike.com/no/t/flex-stride-foret-lopeshorts-QZtRzg/AJ7777-010). Den har mesh innerdel som er såpass luftig at man ikke blir svett, og du får to lag glatt stoff som reduserer friksjon til et minimum.
 10. Denne illustrasjonen fra Hanwag beskriver problemstillingen jeg har omtalt ovenfor veldig godt: samtlige 'lester' vist her, uansett om de kaller den bred eller smal, har den samme smale passformen i forfoten. Vi ser samme tendensen hos Alfa og Crispi og de fleste andre produsenter av fjellstøvler også. De burde tilby en type lest til, som de kunne kalt for... tja... Normal? Ja, produsentene vil helst selge masse sko. Så de lager dem kanskje slik at de føles bra når man står rett opp og ned på gulvet i butikken? Det fungerer dårlig etter min mening - fjellstøvler må lages slik at de passer foten slik den er etter å ha gått 5 kilometer i oppoverbakke med sekk på ryggen. Jeg forstår ikke hvorfor så mange produsenter tviholder på en 'standardlest' som ble utviklet for å forenkle produksjonen da masseproduksjonen av sko startet på midten av 1800-tallet i stedet for å prøve å tilpasse seg det vi i dag vet om anatomi. Det er vel sikkert av økonomiske grunner, som vanlig. Eller bare uvitenhet. Eller latskap?
 11. Det ligger en Rago Down Winter Lady på outlet til Helsport nå, hvis hun er redd for å fryse eller ønsker utvide bruken utover bare sommeren. https://www.helsport.com/no/soveposer/vinter/rago-down-winter-lady/?code=7029981045704 Det stilles ikke spesielt store krav til soveposen i lavlandet om sommeren, stort sett alt funker. Men velg et godt liggeunderlag, da det nesten er viktigere enn soveposen. Lukta av nykokt egg forsvinner som regel etter noen runder med bruk og god lufting. 😊
 12. Jeg har denne, og det løste problemet for meg. Anbefales! https://www.toaksoutdoor.com/products/slv-11
 13. Du bør ta en titt på telt som er designet for det skandinaviske sommer-høyfjellet og som tåler en runde med vind og regn, som f. eks. Hilleberg Anjan 3 GT, Helsport Fjellheimen Superlight 3 Camp eller Helsport Lofoten Superlight 3 Camp. På sistnevnte kan ene kortveggen åpnes helt opp i godvær.
 14. Ikke ulikt xLite. Komforten er den samme, stoffet er en anelse glattere.
 15. +1 Disse er dønn tette så lenge man setter dem inn med gris, og nederste del er gummiert. Ingen membran som sprekker. Dette er som nevnt ikke spesielt lette støvler, men jeg tror faktisk de er lettere en et par søkkblaute alfa-sko som har en ekstra kilo vann i foret i hver sko. 😄 I og med at Forrest-støvlene er uforede kan du bruke så mange par tynne/tykke sokker du vil, og skulle du bli blaut ved f. eks. vading er det bare og skifte. Jeg bruker vanligvis 44 i sko, og størrelse 44 passer perfekt. Jeg bruker alltid et par tykke raggsokker, og av og til et par tynne sokker i merinoull innerst, hvis det er kaldt.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.