Jump to content

ketilring

+Sponsor
 • Posts

  700
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

ketilring last won the day on March 6

ketilring had the most liked content!

About ketilring

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Fosen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ketilring's Achievements

 1. Det var ikke meningen at noen skulle henge seg opp i den flåsete kommentaren min da. 😊 Poenget var først og fremst at man kan spare vekt med vandrestaver.
 2. Jeg må bare få skyte inn at det er en del som bruker vandrestaver sammen med lette terrengjoggesko som alternativ til tunge fjellstøvler med ankelstøtte. Når jeg går i fjellet i sommerhalvåret med vandrestaver (500g) og terrengjoggesko (650g) i stedet for mine fjellstøvler (1700g i tørr tilstand) så har jeg jo spart over en halv kilo, og det er før jeg har tatt med vekten av teltet i beregninga! Så i dette tilfellet er det jo klart at man sparer mye vekt med telt som settes opp med vandrestavene. I tillegg må jeg nevne at det å fjerne én kilo vekt fra beina gjør underverker med tanke på hvor lett vandringen blir. Og dette utgjør vel fem kilo på ryggen, i følge den gode gamle tommelfingerregelen..
 3. Det finnes flere podkastepisoder med Marius Nergård Pettersen. Podkasten Uteliv - Hemmelige hytter: [Hidden Content] Podkasten Uteliv - Det skjulte friluftslivet: [Hidden Content] Villmarksliv - Det skjulte friluftslivet/hemmelige hytter: [Hidden Content]
 4. Helt enig med @torese og @Ulyden i at gjennomtrekk i teltet er helt avgjørende på sommeren. I tillegg hjelper det at teltduken er så lys at mye av sollyset reflekteres. Kombinerer man disse to tingene så blir det da ganske levelig i teltet selv på de varmeste dagene. 😎
 5. Det finnes en tilsvarende side for Altra-sko ([Hidden Content]) som også virker litt luguber, med dårlig norsk og mistenkelig lave priser. Kan ikke tenke meg at dette er seriøst..
 6. Jeg har brukt Røde VideoMicro i mange år, og er veldig fornøyd. Den er rimelig, har god lyd, er liten og kompakt, bruker ikke batterier, og død katt medfølger. Anbefales.
 7. Hva med Niak? Tomannstelt med 220x120x100 som innvendige mål, og vekten er 1,7 kg.
 8. Mose vokser generelt på nordsiden av trærne, ja. Maurtuer bygges på sørsiden. Men ta med et kompass da. Og de fleste her vel et kompass på telefonen eller på klokka i dag.
 9. Husk at barnet nesten vil være fylt ett år når turen starter da. Det vil kanskje både hå lært å gå litt selv og slutte med bleier (i alle fall på dagtid) innen den tid. Vi bar våre barn bæresele fra ca. 3 måneder og bæremeis fra ca. 9 måneder, men ikke mer enn en time eller to uten pause. Mitt tips vil nok være å ikke reise alene, men ha med en turpartner som kan hjelpe å bære.
 10. Jeg har ingen erfaring med kragebeinsbrudd heldigvis, men jeg vil tro det er vekta på sekken som blir avgjørende? Det er bare å ta gramjegerprøven (10 timer på youtube) og bli med på lettpakkhysteriet da. Det er fullt mulig med en sekkevekt på under 10 kg for en ukestur i fjellet hvis man planlegger godt og sørger for godt sommervær.
 11. Når det kommer til pute så kan jeg varmt anbefale Aeros Down Pillow fra StS. Jeg brukte denne sammenhengende i 40 netter i mai/juni i fjor, og jeg kan ikke huske å ha sovet så godt før. Puten er ganske høy (kan reguleres med luftmengde) og har et lag med dun på den ene siden. Min gamle Exped-pute føles som et slag i ansiktet sammenlignet med denne. Vekten er 75g. Som allerede nevnt ovenfor så er det helt avgjørende at man ikke har for mye luft i underlaget. Jeg bruker å blåse underlaget fullt opp med luft først, så legger jeg meg på det og åpner ventilen forsiktig og slipper ut luft gradvis helt til jeg kjenner at skulder og hofte synker godt nedi, men ikke så mye at jeg når nedi bakken. Dette er en hårfin balansegang. Alternativt kan man ligge på ryggen og slippe ut nok luft fra underlaget til at at men kjenner at det støtter godt opp under korsryggen. Jeg bruker vanligvis et brettbart skumunderlag på ca. 75x50x8mm på undersiden for ekstra komfort og varme. I vinterhalvåret bruker jeg TaR ZLite på undersiden.
 12. Hermetikk i papp er en slager på korte turer. Disse er billigere enn frysetørret, og skal bare varmes. Chili con carne, spaghetti og lapskaus er favorittene. Men hvorfor må du bære med deg vann til matlagingen? Du finner da en bekk stort sett over alt?
 13. Vær obs på at både leveringstid og pris øker hvis man velger å tilpasse soveposen.
 14. Kvaliteten på Warmpeace Viking er ikke spesielt høy, de er populære fordi de er rimelige. Jeg har returnert to av disse posene tidligere og gikk i stedet for Warmpeace Solitaire som har noe høyere kvalitet på dun, søm og løsninger generelt. Vi har to av disse Solitaire-posene i husholdningen nå som brukes sporadisk. Men de ligger fortsatt noen hakk under Cumulus og Western Mountaineering. Jeg har nå tre Cumulus-poser til henholdsvis sommer, høst/vår og vinterbruk som jeg er veldig fornøyd med. Jeg har også prøvd en Western Mountaineering-pose som jeg bestilte fra Fjellsport, men jeg returnerte den da den ikke hadde så mye å tilby i forhold til Cumulus annet enn dobbel pris.
 15. Det kan kanskje være en prototype av denne? [Hidden Content]
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy