Jump to content

varmtvann

Aktiv medlem
 • Posts

  518
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by varmtvann

 1. Jeg har kun erfaring med Niak. Veldig fornøyd med det. Lett vekt, deilige å kunne åpne hele siden, meshdøra i innerteltet gjør at du kan se ut selv når du må gjemme deg for mygg. Men det er ikke et vintertelt for høyfjellet. Når på året har du tenkt deg på tur?
 2. Jeg bruker et elastisk belte fra Fjällräven. Fornøyd med det.
 3. Jeg digger lydbok men har ikke brukt det på flerdagsturer pga lading. Bytter på henda på vinterstid 😁
 4. Jeg har med Kindle på turer. Leser ikke nødvendigvis hver dag, men ofte litt før jeg legger meg. Leser mer på vinterturer uten bål når man må tidlig ned i posen for å holde varmen.
 5. Jeg var innom der for to år siden og satt igjen med et inntrykk av at de helst ikke ville ha teltere. Skjønner jo at de tjener mye mer på andre gjester, men når man først tilbyr teltplass så hadde vært greit med normal imøtekommenhet.
 6. Fire netter på Hardangervidda, med Dyranut som utgangspunkt.
 7. Da håper jeg du blir fornøyd. Selv har jeg testet ut og kjøpt/solgt en del telt nå på finn, men Niak skal jeg aldri selge.
 8. Jeg leste saken og synes responsen fra ordføreren var veldig merkelig. En hel utedo og en haug med tomflasker er vel ikke akkurat noe som blåser bort ved et uhell? 🤔
 9. Ser poenget ditt, men en annen måte å se det på er at tarp gir en fleksibilitet du ellers ikke får. Dvs åpne hele langsida i godvær, legge til tarp ved behov.
 10. varmtvann

  Tarp

  Nettopp. Jeg har bare brukt den under tregrensa så langt i relativt bra vær.
 11. varmtvann

  Tarp

  Jeg bruker denne med telt. Lav vekt og sånn passe størrelse til å lage seg ekstra fortelt. [Hidden Content]
 12. Lyst til å komme med litt utstyrserfaring? Jeg kikker litt på jungelen av campingtelt...
 13. Jeg har både Niak og Unna og er veldig fornøyd med begge. Jeg bruker Niak i sommerhalvåret og når jeg skal gå langt / telle gram. Jeg liker også meshdøra fordi jeg da lett kan sitte og se ut selv om det er tett med mygg. Niak er også litt bredere innvendig enn Unna. Unna er sterkere og jeg bruker denne når det er mer vær/i vinterhalvåret. Det har fremdeles lav vekt til å være såpass robust. Begge teltene kan åpnes helt på siden, og dette er noe jeg verdsetter høyt. Da får man god beskyttelse fra vær og vind samtidig som man fremdeles er tett på naturen. Ingen av dem har noe særlig fortelt. Om man anser det som et problem eller ikke er veldig individuelt. Jeg tar med en liten, lett tarp hvis jeg forventer en del regn. Hvis jeg skulle ha valgt et av disse hadde det blitt Unna, fordi bruksområdet er større. En fordel med Allak er at du får to fortelt som er betydelig større. Men det veier jo også en del mer så vidt jeg husker.
 14. Kan jeg spørre hvilken tarpstang dette er?
 15. Nettopp dette gjorde jeg også, skjønte jeg etterpå! Nå ser teltet normalt ut og vi er på tur 😊
 16. Fant et par La Sportiva i lær på finn til en god pris. De virker veldig lovende så langt, føles betydelig smalere enn Alfa Walk. Men har ikke testet dem skikkelig enda.
 17. ...tok en runde til og justerte og stramma. Blei litt bedre.
 18. Kjøpte en Wiglo på salg i fjor høst for å bruke på campingplasser med Bedre Halvdel. Tester det i hagen nå og jeg får det ikke stramt 🤨 jeg pleier normalt ikke å ha problemer med å bardunere ordentlig, så jeg skjønner ikke helt hva jeg gjør gærent. Synes også midtstanga virker kort? 🤔 Har sett på oppsett-videoen til Bergans og ble ikke noe klokere. Tips mottas med takk.
 19. Jeg har veldig smale føtter og det beste alternativet jeg har funnet så langt er La Sportiva. Sitter veldig godt og er ikke glatte. Har ikke utfordret dem veldig mtp vanntetthet. Imidlertid foretrekker jeg lærstøvler på litt lengre turer. Da bruker jeg Alfa. De synes jeg er litt for brede, men jeg kjører på med såler. Har foreløpig ikke funnet et annet alternativ i lær.
 20. Enig!! Ekstremt irriterende fargeutvakg...
 21. Jeg er fornøyd med Klymit. Da slipper jeg å havne utenfor liggeunderlaget.
 22. Jeg er godt fornøyd med min Rab Neutrino 800. Den er dyr (etter min lommebok i hvert fall) men jeg fikk den til halv pris på et salg på fjellsport. Jeg er også veldig frysen og bruker ofte toposesystem. Skrev nylig litt om det i en annen tråd her:
 23. Jeg er ganske frysen og jeg har i hvert fall aldri forstått noe som helst av dette rådet...
 24. Da har jeg vært og hentet Alpina BC 1600 på posten. Førsteinntrykket er at de sitter mye bedre rundt hælen. Til min overraskelse virker de litt større rundt forfoten, men det er egentlig helt fint for da får jeg plass til litt mer raggsokk enn jeg gjorde i Crispi. Får jo ikke testet dette ordentlig før til vinteren, men jeg er litt optimistisk.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy