Jump to content

derp

Aktiv medlem
 • Posts

  124
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by derp

 1. Ingen som har nevnt Viking Warmpeace ennå? Kjøpte meg en Viking 600 selv og veldig fornøyd. Fås i forskjellige lengder og regular/wide. Lite volum, liten vekt og god pris. [Hidden Content]
 2. Høres ut som det du trenger er [Hidden Content] Kan tegne løyper på stier/veier, eller frihånd. Veldig rett frem og enkelt etter min mening. Akkurat samme system som gamle lommekjent.no, for de som er kjent med det. Så kan du eksportere løypa til GPS for å bruke under turen.
 3. God episode sammenlignet med forrige. Og for et sted! Ble helt forelsket i området og vil definitivt se på mulighetene for å ta en tur dit. Skal ikke spoile for de som ikke har sett episode ennå.
 4. Gjert Ingebrigtsen må være den verste gjesten. For en kjip og negativ fyr. Synd når man ser omgivelsene og synd på Lars.
 5. Studert friluftsliv i Bø, så vært noen turer på lifjell! Veldig fint område. Kan være greit å huske at det egentlig er ganske lite fjell. 7 dager på lifjell er mye med mindre du legger en lang rundtur rute. Hvis vi er litt konservative og sier 2km/timen, så vil du gå 1mil på 5 timer. Går du 3km/timen er du oppe i 1.5mil på 5 timer. Fjellet er også relativt lettgått. Ellers er jeg enig med de andre her at sør-øst og østsiden er absolutt fantastiske plasser.
 6. Ikke kjent i området, men anbefaler å ta en kikk på [Hidden Content] - sorter etter snødybde [Hidden Content] - se på nyeste [Hidden Content] Ikke lenge til mai og med mindre det blir kjempe varmt så ser det ut som det vil være en del snø der fortsatt.
 7. Jeg tror dessverre det ikke er mulig å krysse over. Hvertfall ikke før Litlos. Hadde samme problemet da jeg planla tur i samme området. Tok kontakt med Mogen og grunneiere der oppe, de sa det ikke var mulig. Endte opp med å gå Mogen-Rjukan istedet.
 8. Ville nok bare følgt med på www.senorge.no (velg snødybde) og sett når det nærmere seg avreise. Skrim er vel det som ser mest aktuelt ut. Lifjell har fortsatt en del snø. Går også an å google <sted> + kamera/cam og finne livecams fra en del steder.
 9. Jeg hadde litt samme problemet i begynnelsen. Løsningen for meg er å blåse det helt opp og så slippe ut luft. Da får du en mer naturlig form når du ligger. Hvis den er helt oppblåst blir den for stiv og former seg ikke naturlig etter kroppen.
 10. Hei, Har spart litt i det siste for å kjøpe nytt telt og soverpose til sommeren. I tillegg til å få en bonus på jobb og litt igjen på skatten så ble det brått mulighet for å kjøpe nytt telt. Jeg kjøper sjeldent nytt utstyr, men har hatt øynene på et Helsport Fjellhiemen Superlight 2 camp. (Ikke fra den siden riktig nok, alt for dyrt). Grunnen til at jeg liker det er lav vekt og stort fortelt. Bruker for øyeblikket Salewa Litetrek 2, men det har et ikke-eksisterende fortelt. Føler jeg har vært heldig så langt at jeg aldri har hatt skikkelig drittvær på noen turer med Salewan. Vil gjerne ha mulighet til å kunne lage mat i forteltet hvis det skulle være skikkelig ruskevær. Liker meg best på fjellet/vidda så der det stort sett kommer til å brukes. Men jeg er veldig åpen for pros and cons med dette, og evt anbefaler til andre telt.
 11. derp

  Sommeren 2021

  Tenkte å høre litt hva folk tenker og hvordan planer dere har for fjellturer sommeren 2021. Jeg har lenge hatt lyst til å gå Finse-Haukeliseter, men droppet i fjor mye pga alt styret som ble/var rundt hvorvidt hyttene var åpne eller ikke. Når det kom meldinger at dagsbesøk ikke var mulig var det spikern i kista for min del. For dere som var på fjellet i fjor, hvordan funka det? Tenker dere det vil være samme i år? Har lyst til å gjenoppta denne turen. Tenker uansett å telte, men kjekt å kunne dra på hyttene for mat og tilfelle noe skulle skje eller været blir dårlig.
 12. Da jeg var student hadde jeg masser av tid til overs til å dra på turer. For litt over 2 år siden flytta jeg til Oslo for å jobbe og siden det har jeg fått vært alt for lite på tur. Brukt mye av de to siste årene på å klatre meg oppover karrierestigen. Trives forsåvidt i jobben, men merker jeg lengter etter mer friluftsliv. Med 5 uker ferie er det ofte vanskelig å balansere det å endelig kunne slappe av og roe ned, besøke venner og familie og skulle ta en etterlengtet langtur på vidda. Så dere som får kabalen til å gå opp, noen tips til en som trenger litt hjelp?
 13. Kan ikke si jeg har merket noe til at det er lite stier. Sammenlignet med ut.no kartet så har de alle de samme stiene og mer. Siste der skjønner jeg ikke helt? Jeg har brukt lommekjent mye og nå ridewithgps litt og jeg klarer ikke finne noe forskjell i bruken på de. Du har jo akkurat samme sti-lage funksjonen som lommekjent har. Følg sti og streke opp selv fungerer på akkurat samme måte.
 14. Det er jo samme verktøyet som lommekjent brukte, så de er helt identiske. Så alt man kunne gjøre på lommekjent kan du gjøre her, bare med ennå mer funksjonalitet. Ser du i høyre hjørnet har du flere kart å velge mellom, her kommer alt av stier frem, som vist under på bildet også. OSM outdoor er den jeg syns funker best til turplanlegging. Så du har mye mer stats, informasjon, funksjonalitet etc. Merker også at den er mye mer responsiv og kjapp enn lommekjent var.
 15. Ble nysgjerrig på hva du legger i dette? Laget meg et par ruter i ridewithgps og syns den er mye bedre enn det lommekjent var.
 16. Vurderer å kjøpe meg en Fenix eller Instinct, men hvordan funker de på lengre turer som 5-10 dager? Ser at noen av de skriver at de har 40 timer levertid på absolutt minimum tracking med UltraTrac.
 17. De er begge fine sekker, ingen tvil om det. Kunne godt tenkt meg en Recon selv, men er virkelig behovet der? Greit du kan få de til en god pris, men hva er formålet og bruksområdene dine? Selv føler jeg at 120L+ er i en klasse for seg selv og dermed også litt snevert bruksområde for en gjennomsnittlig friluftsperson. Du trenger ikke Recon eller Para for å kunne bære 20-25kg. Skal du over dette så kanskje du trenger det, men hvor ofte går man på tur med 30kg? Jeg har vært på turer på 5-7-10 dager med min trollhetta 95L og klart seg ganske bra den. Hvis det ikke er noen veldig spesifikk grunn til at du ønsker 120L+ og faktisk skal bruke den mye i det sjiktet så er det kanskje litt overkill? Å dra på korte turer med en 125L som veier 4.5kg er litt i overkant for min del. Osprey Xenith 105L veier 2.5kg og dekker sikkert de aller fleste behovene. 100L klassen har nok av brukbare sekker imo.
 18. Støtter brustablette for litt variasjon. Selv brukt disse [Hidden Content] Forskjellige smaker, men alle er veldig gode.
 19. Er i samme situasjon i disse dager, driver å funderer på noe nytt. Overrasket over at ingen har nevnt Warmpeace enda, enten 600 eller 900 er gode valg. Det er jo 25% rabatt på fjellsport.no nå så kikker på å kjøpe noe litt fancy i og med at det er mulig å spare litt på en skikkelig god en.
 20. Hentet fra facebook 16.mai "Noen lurte på om reglene vi delte i går også gjelder for betjente hytter! Dagsbesøk vil være mulig på enkelte betjente hytter, men hør med hytta før du tar turen. " Så virker som det varierer fra hytte til hytte. Fra kommentarfeltet: "Får vi i telt kjøpe mat?" "På betjente hytter, ja, på selv og ubetjente er det kun de som booker rom som kan benytte seg av matvarelageret. Hilsen Ingvild/DNT"
 21. [Hidden Content] Nrk meldte det samme for to dager siden. "I 1995 rammet ekstremflommen «Vesleofsen» Østlandet. Nå er det fare for nye ødeleggelser. Ifølge NVE har vinteren i år så langt vært den mest snørike på over 60 år." Blir spennende å se hvordan det utvikler seg fremover. Sjekket været på litlos i stad på yr.no, der var det -5°C, 20 m/s og snø.
 22. Kjøpte meg disse på butikken som har ganske mye kcal i seg pr 100g. Hele er på 255g. Sammen med noe pålegg da så har du ei god dose mat. Energi: 2298 kJ (555 kcal pr 100g) Fett: 40,7 g Mettet fett: 5,4 g Umettet fett: 35,3 g Karbohydrater: 15,5 g Sukker: 1,4 g Fiber: 14,1 g Protein: 24,6 g Salt: 1,5 g Ellers anbefaler jeg min egen oppskrift på energibarer - Godt og enkelt på tur, med mye energi pr gram.
 23. Ser litt an hvordan det blir med DNT hyttene og snøsmeltinga, men foreløpig så er målet Finse-Haukeliseter 13 juli.
 24. Mitt første telt var Trysil 2 og for to år siden kjøpte jeg Selewa LiteTrek 2. Ikke hatt noe problemer med noen av dem egentlig. Veldig greie førstegangstelt. Selewan overlevde fint Hardangervidda i ganske sterk vind noen dager. Har dog ikke 'amerikansk oppsett' da. Friluftsliv er mye prøving og feiling. Best er rett og slett barer kaste seg ut i det og så finner man fort ut av hva man liker og trenger av utstyr og opplevelser. Du lære fort å pakke sekk etter et par turer. Learning by doing! Angående farlige dyr så er det ingenting eller svært lite å bekymre seg over generelt i norge. Bjørn finnes kun på et fåtall geografiske områder i norge, hovedsakelig i de fem avgrensende områdene Pasvik, Anárjohka, indre Troms, østlige Nord-Trøndelag og østlige Hedmark. Moskus er stortsett kun på Dovre. Elg er det jo overalt. Kan være skumle om man plutselig møter på en, men relativt ufarlig.
 25. Er jo egentlig bare å dra opp et kart f.eks www.ut.no/kart og se etter fjell. Du kommer ganske langt på 3-6 timer fra Oslo. Kun 2.5t til Rjukan fra Oslo, da har du både gaustatoppen og hardangervidda. Blefjell, Lifjell, Norefjell, Vassfaret er alle (relativt) nært Oslo.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy