Gå til innhold
 • Bli medlem

derp

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  116
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av derp

 1. Jeg hadde litt samme problemet i begynnelsen. Løsningen for meg er å blåse det helt opp og så slippe ut luft. Da får du en mer naturlig form når du ligger. Hvis den er helt oppblåst blir den for stiv og former seg ikke naturlig etter kroppen.
 2. Hei, Har spart litt i det siste for å kjøpe nytt telt og soverpose til sommeren. I tillegg til å få en bonus på jobb og litt igjen på skatten så ble det brått mulighet for å kjøpe nytt telt. Jeg kjøper sjeldent nytt utstyr, men har hatt øynene på et Helsport Fjellhiemen Superlight 2 camp. (Ikke fra den siden riktig nok, alt for dyrt). Grunnen til at jeg liker det er lav vekt og stort fortelt. Bruker for øyeblikket Salewa Litetrek 2, men det har et ikke-eksisterende fortelt. Føler jeg har vært heldig så langt at jeg aldri har hatt skikkelig drittvær på noen turer med Salewan. Vil g
 3. derp

  Sommeren 2021

  Tenkte å høre litt hva folk tenker og hvordan planer dere har for fjellturer sommeren 2021. Jeg har lenge hatt lyst til å gå Finse-Haukeliseter, men droppet i fjor mye pga alt styret som ble/var rundt hvorvidt hyttene var åpne eller ikke. Når det kom meldinger at dagsbesøk ikke var mulig var det spikern i kista for min del. For dere som var på fjellet i fjor, hvordan funka det? Tenker dere det vil være samme i år? Har lyst til å gjenoppta denne turen. Tenker uansett å telte, men kjekt å kunne dra på hyttene for mat og tilfelle noe skulle skje eller været blir dårlig.
 4. Da jeg var student hadde jeg masser av tid til overs til å dra på turer. For litt over 2 år siden flytta jeg til Oslo for å jobbe og siden det har jeg fått vært alt for lite på tur. Brukt mye av de to siste årene på å klatre meg oppover karrierestigen. Trives forsåvidt i jobben, men merker jeg lengter etter mer friluftsliv. Med 5 uker ferie er det ofte vanskelig å balansere det å endelig kunne slappe av og roe ned, besøke venner og familie og skulle ta en etterlengtet langtur på vidda. Så dere som får kabalen til å gå opp, noen tips til en som trenger litt hjelp?
 5. Kan ikke si jeg har merket noe til at det er lite stier. Sammenlignet med ut.no kartet så har de alle de samme stiene og mer. Siste der skjønner jeg ikke helt? Jeg har brukt lommekjent mye og nå ridewithgps litt og jeg klarer ikke finne noe forskjell i bruken på de. Du har jo akkurat samme sti-lage funksjonen som lommekjent har. Følg sti og streke opp selv fungerer på akkurat samme måte.
 6. Det er jo samme verktøyet som lommekjent brukte, så de er helt identiske. Så alt man kunne gjøre på lommekjent kan du gjøre her, bare med ennå mer funksjonalitet. Ser du i høyre hjørnet har du flere kart å velge mellom, her kommer alt av stier frem, som vist under på bildet også. OSM outdoor er den jeg syns funker best til turplanlegging. Så du har mye mer stats, informasjon, funksjonalitet etc. Merker også at den er mye mer responsiv og kjapp enn lommekjent var.
 7. Ble nysgjerrig på hva du legger i dette? Laget meg et par ruter i ridewithgps og syns den er mye bedre enn det lommekjent var.
 8. Vurderer å kjøpe meg en Fenix eller Instinct, men hvordan funker de på lengre turer som 5-10 dager? Ser at noen av de skriver at de har 40 timer levertid på absolutt minimum tracking med UltraTrac.
 9. De er begge fine sekker, ingen tvil om det. Kunne godt tenkt meg en Recon selv, men er virkelig behovet der? Greit du kan få de til en god pris, men hva er formålet og bruksområdene dine? Selv føler jeg at 120L+ er i en klasse for seg selv og dermed også litt snevert bruksområde for en gjennomsnittlig friluftsperson. Du trenger ikke Recon eller Para for å kunne bære 20-25kg. Skal du over dette så kanskje du trenger det, men hvor ofte går man på tur med 30kg? Jeg har vært på turer på 5-7-10 dager med min trollhetta 95L og klart seg ganske bra den. Hvis det ikke er noen veldig spesifikk gru
 10. Støtter brustablette for litt variasjon. Selv brukt disse [Hidden Content] Forskjellige smaker, men alle er veldig gode.
 11. Er i samme situasjon i disse dager, driver å funderer på noe nytt. Overrasket over at ingen har nevnt Warmpeace enda, enten 600 eller 900 er gode valg. Det er jo 25% rabatt på fjellsport.no nå så kikker på å kjøpe noe litt fancy i og med at det er mulig å spare litt på en skikkelig god en.
 12. Hentet fra facebook 16.mai "Noen lurte på om reglene vi delte i går også gjelder for betjente hytter! Dagsbesøk vil være mulig på enkelte betjente hytter, men hør med hytta før du tar turen. " Så virker som det varierer fra hytte til hytte. Fra kommentarfeltet: "Får vi i telt kjøpe mat?" "På betjente hytter, ja, på selv og ubetjente er det kun de som booker rom som kan benytte seg av matvarelageret. Hilsen Ingvild/DNT"
 13. [Hidden Content] Nrk meldte det samme for to dager siden. "I 1995 rammet ekstremflommen «Vesleofsen» Østlandet. Nå er det fare for nye ødeleggelser. Ifølge NVE har vinteren i år så langt vært den mest snørike på over 60 år." Blir spennende å se hvordan det utvikler seg fremover. Sjekket været på litlos i stad på yr.no, der var det -5°C, 20 m/s og snø.
 14. Kjøpte meg disse på butikken som har ganske mye kcal i seg pr 100g. Hele er på 255g. Sammen med noe pålegg da så har du ei god dose mat. Energi: 2298 kJ (555 kcal pr 100g) Fett: 40,7 g Mettet fett: 5,4 g Umettet fett: 35,3 g Karbohydrater: 15,5 g Sukker: 1,4 g Fiber: 14,1 g Protein: 24,6 g Salt: 1,5 g Ellers anbefaler jeg min egen oppskrift på energibarer - Godt og enkelt på tur, med mye energi pr gram.
 15. Ser litt an hvordan det blir med DNT hyttene og snøsmeltinga, men foreløpig så er målet Finse-Haukeliseter 13 juli.
 16. Mitt første telt var Trysil 2 og for to år siden kjøpte jeg Selewa LiteTrek 2. Ikke hatt noe problemer med noen av dem egentlig. Veldig greie førstegangstelt. Selewan overlevde fint Hardangervidda i ganske sterk vind noen dager. Har dog ikke 'amerikansk oppsett' da. Friluftsliv er mye prøving og feiling. Best er rett og slett barer kaste seg ut i det og så finner man fort ut av hva man liker og trenger av utstyr og opplevelser. Du lære fort å pakke sekk etter et par turer. Learning by doing! Angående farlige dyr så er det ingenting eller svært lite å bekymre seg over generelt i norge
 17. Er jo egentlig bare å dra opp et kart f.eks www.ut.no/kart og se etter fjell. Du kommer ganske langt på 3-6 timer fra Oslo. Kun 2.5t til Rjukan fra Oslo, da har du både gaustatoppen og hardangervidda. Blefjell, Lifjell, Norefjell, Vassfaret er alle (relativt) nært Oslo.
 18. Et godt tips er å søke på de plassene du vil sjekke eller områder rundt på instagram og se på 'nylig' innlegg. Vurderer selv en tur i nordmarka 1.mai og følger med på denne måten. [Hidden Content] [Hidden Content]
 19. [Hidden Content] Lagde denne ruta selv for noen år siden. Femundsmarka til volda. Ble aldri noe på tvers tur, men har gått Femund - Alvdal på sommeren og Alvdal - Otta på ski. Var to fantastisk fine turer. Hele ruta går stortsett på DNT-ruter. Kan sikkert kuttes litt ned ved å gå over reinheimen og ikke over dovre. Var ingen stier merka i reinheimen når vi lagde ruta og følte oss mest trygge med dnt-stier da vi hadde null erfaring på tur.
 20. Så, finnes det noen verktøy eller sider som kan måle seg med lommekjent? Savner å se på og lager ruter til mulige turer om dagen..
 21. Har ikke noe erfarin med dette teltet selv, men hva med Helsport Fjellheimen superlight? - [Hidden Content] Har pro versjon også. Prisen på helsport må bare ignoreres, finner det billigere andre steder selvfølgelig. Men god plass, lettvekt og stort fortelt.
 22. Masse salg på Fjellsport.no så klinka til med en Mountain Hardware skalljakke til 999,-, satt ned fra 2499! Vært på jakt etter en skalljakke en stund nå så passet bra.
 23. Trist at lommekjent ikke fungerer lenger. Har mange turer lagret der, men møtte på samme problemet selv nå når jeg skulle lage meg en ny rute.
 24. I og med at teinene står under 0.5m fra land og festet på land så vil jeg tippe at de er satt fra land ja.
 25. Der vi fisker er det 50m, så absolutt mulig. Men du har rett, den reglen er fjernet. Jeg har lest opp og ned på sidene dems, men det står ingenting spesifikt om det skal foregå fra båt eller om det er lov fra land. Derav spørsmålet mitt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.