Gå til innhold
 • Bli medlem

Fenrisfrøya

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  121
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Fenrisfrøya vant dagen sist 4. januar

Fenrisfrøya hadde mest likt innhold!

Om Fenrisfrøya

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Etter mange år med utholdenhetsidrett fikk jeg kuldeastma. Har prøvd flere typer masker, men det blir for mye fukt, som er uheldig for meg og min kuldeastma. De siste årene har jeg brukt en tynn hals innerst med ett lite lufteventilasjonsgitter på ca 7x7 cm foran munnen. Jeg tror bl a Brynje, Aclima og Klattermusen har disse. Utenpå denne tynne halsen har jeg en tykk hals, dobbel fleece eller Brynje sin doble ullhals. Dette fungerer tilfredsstillende for meg. Lykke til.
 2. Lå en Klattermusen sekk for damer på finn.no for en uke siden, vet ikke om den er der nå. Disse sekkene har god justering også for korte rygger.
 3. Jeg har alltid hatt skalljakker av gore tex i de fleste merker, og har alltid vært fornøyd. Men jeg har vært på turer med kamerater gjentatte ganger, som har benyttet Bergans 3 lag Dermizax , og jeg er svært imponert av disse Bergans jakkene. De har alle vært mer vanntette enn mine jakker. Vi har byttelånt under noen av turene, og jeg mener Dermizax jakkene fra Bergans faktisk er bedre enn gore tex. Ikke alltid dyrt er best.
 4. Andreasash; jeg ser noen i tråden anbefaler deg gore tex ytterst og noen sier gore tex ikke fungerer ytterst vinterstid i minusgrader. Jeg tror du bør finne ut selv om du liker gore tex eller ikke vinterstid, og hvordan gore tex fungerer for deg praksis/oppleves i forhold til bomull/ blandinger, når du finner det ideele bekledning under gore tex'en. For meg, som også svetter mye, er det kun gore tex som gjelder, bruker jeg bomull/blandinger, blir jakka så våt nedover ryggen at det blir problem å få den tørket utendørs, og oppleves svært kald, og kan bli stivtæla i røff vind. Jeg
 5. Enkleste gore tex buksa jeg har, er OR (outdoor research), den har ei baklomme og toveis utvendige glidelåser langs buksebeina. Koster 1000kr. Buksa heter Mens Foray pants.
 6. Takk for svar. Det du skriver om at den virker trang i armhulen, er viktig informasjon for meg. Det betyr ihvertfall at jeg bør prøve jakka før jeg kjøper den. Jeg har planer om å bruke jakka nettopp, som du skriver, til vinterbruk skiturer, med ekstra lag under. Hva slags Klattermusen modell er det du har, som du er fornøyd med?
 7. Hvis Norrøna Finnskogen gore tex buksene passer formen din, har du ei praktisk bukse. Gore tex'en er kledd med ett løst lag microfiber, som ikke tåler bålglør, men det har lite eller ingen praktisk betydning. Fåes ofte på finn.no til prisen du etterlyser. Microfiberen demper den tradisjonelle goretex lyden.
 8. Blåser liv i denne tråden da jeg lurer på om noen har ytterligere erfaring med Klattermusen Brede og/eller Brage jakkene? Takknemlig for svar/ deling av erfaringer!
 9. Børter; som du skriver; "det perfekte teltet finnes ikke". Man skal derimot ha mange overnattingsdøgn i praksis med forskjellige telt, før man finner det beste teltet.
 10. Legg inn søk på Finn.no på Helsport. Ett telt som aldri går ut på dato er Helsport Børgefjell 2 pers Superlight. Ble vel produsert på slutten av 80 tallet, begynelsen av 90'tallet. Disse fåes brukt til under 2000kr, veier rett inoverkant av 2 kg ett sted. Og ikke minst; du har service'n på Helsport. De reparerer alltid teltet ditt, eller gjør endringer på teltet ditt etter ditt ønske. Anbefales.
 11. Hvis du ikke får det dekket , må du betale selv.
 12. Hvis du får henvisning og søknad til det offentlige fra legen din, mener jeg du bare har en egenandel på ca 500kr, da får du ett par pr år mot egenandel, inntil tre år. ( kan være nye regler her, hør m legen din). Tror det beste for foten din er å benytte disse i alle sko. For meg føles det rett og slett bare deilig å gå med, så jeg bruker det i allt av fottøy. Det tok imidlertid ca 2-3 uker å bli vant til disse sålene, men etter disse ukene er det ingen vei tilbake for meg. lykke til.
 13. Mitt tips er å benytte Non stop sin rumpebelte, og IKKE såkalt magebelte. Man har langt bedre kontroll på hunden, samt at mage og rygg ikke blir utsatt for napp o.l. Anbefales.
 14. Det kan være du burde gått til en ortopedteknikker for å få støpt såler som er formet for din fot. Dette kalles fotseng, og anbefales på det sterkeste. Jeg drev med gele såler, myke såler og masse tilsvarende i flere år, før jeg fikk fotsenger støpt av mine føtter. Dette grepet var helt avgjørende for meg og min lidenskap, vandring.
 15. Livet er en eneste stor prioritering. Synd at mange må stå på kanten av stupet/døden nær opplevelse, for å forstå det. Det handler ikke om å slutte å arbeide, men prioritere all fritid, ta kontrollen til å fylle ens eget liv med det man ønsker.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.