Jump to content

Fenrisfrøya

Aktiv medlem
 • Posts

  314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Fenrisfrøya

 1. Det skal vises ett filmforedrag på Grefsenkollen utenfor Oslo den 13 nov, se deres Facebook side, hvor bl a dette med redsel for bjørn blir belyst. Om man er redd bjørn, mus, edderkopper eller hva det måtte være tror jeg på forsknings rapporten som sier at ved å innhente kunnskap og informasjon om det man er redd for, så kan det hjelpe.
 2. Det begyner med smerter i fotbladene. Så tar man bilder og undersøkes av spesialist. Så ble det konstantert høy slitasje og jeg måtte støpe spesielle såler i tillegg til tynn karbon såle. Smertene fortsetter , men er bedre med såler i mine crispi skarven. Jeg har dessverre brukt for mye moderne lette fjellsko. Jeg må bruke mine skarven til allt, tur m hunden, handle i butikken, konfirmasjon osv. Bruker jeg annet fottøy får jeg umiddelbare smerter. Derfor er jeg motstander av lettvekts fjellstøvler.
 3. Er det på ett punkt jeg ikke tenker 100% vekt, så er det fottøy. Går du med tung sekk over lang tid i skog eller fjell bør du ha skikkelig fottøy. Jeg anbefaler halvhøye støvler , Crispi Skarven. Styr unna disse såkalte lette fjellsko som er i familie med joggesko og som kalles fjellstøvler av produsent. Denne type sko kjennes veldig lett og komfortabel ut der og da, men om 25 år kan fotbladene dine være hardt skadet.
 4. Ingenting er som å ligge i lyngen å nyte livet og synet av en dupp på vannflata, mens marklysa henger ett par meter under duppen, i påvente av en mulig ørretmiddag, mens kaffekjelen putrer. Det er ingenting som slår dette! Var tidligere ivrig fluefisker, og det er en spennende fiskeform, man jakter på en måte på ørreten. Men for meg blir det for mye styr, det enkle liv er alltid det beste, synes jeg:)
 5. Det er ikke mange steder man kan ferdes hvor det ikke er sau. Jeg velger å legge mine til turer til områder det ikke er sau, pga enorme mengder møkk. En eneste møkkperle fra sau inneholder tusenvis av parasitter. Jeg synes dette ødelegger fjellturen fordi drikke vannet blir usikkert.
 6. Før i tia, da jeg var 12år og var på fisketur uten matpakke , lagde vi mort på bålet. Er man sulten nok, spiser man allt, også Karrus.
 7. Jeg kjøpte min jakke på noe som het forsvarets overskudd materiell. De har forskjellige utsalgs steder i Norge, hvor utsalget kun pågår noen dager de forskjellige steder. Se på Google.
 8. Bruk en cola kork eller øl kork inni hånda, og legg toppen av telt pluggen i korken når du presser ned telt pluggene.
 9. Hva kan du si om jaktlabradoren du hadde? Erfaringer med rasen?
 10. Forsvarsmateriell selger ei såkalt Nato jakke. Den er hvit på ene siden og grønn på andre side. Stor digg hette. Ekstra lang rygg. Ikke av dun, men fyllt med fiber(syntet). Pris ca 500-600kr, inklusiv pakkpose. Denne jakka bruker jeg å ha i sekken høst, vinter og vår. Trekker den utenpå gore tex jakka når jeg tar pauser, isfiske etc. Meget god og varm, klapper ikke sammen som dun. Tåler fukt langt bedre. Anbefales.
 11. Jeg kjøpte denne rompetaska på 11 liter i 2017. Den ble kjøpt pga avrevet muskel i skulder, og skulder tålte ikke ryggsekkens skulderreim. Denne rompetaska blir brukt den dag idag, selv med opptrent skulder. Hoftebeltet sitter godt selv med tung rompetaske. Bred og god polstring. Anbefales som en liten dagstursekk.
 12. Endelig fikk jeg tak i ett nytt grønt Hilleberg Niak. Medlemstilbud hos Sportsnett i kveld. Nå skal det testes😁hvis det noen gang slutter å regne da.......
 13. Før man kjøper noe, uansett hva det måtte være, bør man spørre seg selv: hva er behovet?
 14. Hva er behovet deres? Er litt spent på det, ettersom Lupine ikke dekker deres behov.
 15. Etter hva jeg har forstått må man aldri blåse opp liggeunderlag med munnen. Dette skaper fukt inne i liggeunderlaget og ødelegger/lukt/ bakterier/ sopp inne i liggeunderlaget. Spesielt hvis man har fyll inne i med dun eller syntet. Jeg synes oppblåsbare liggeunderlag skaper støy v bevegelse om natten, glatte er de også. Jeg prøvde også vanlig Bamse underl ag både over og under, men jeg liker ikke oppblåsbart. jeg har solgt mine oppblåsbare liggeunderlag, sverger til at det enkle er ofte det beste og det er de vanlige ajungilak/Bergans bamse grå liggeunderlagene. Jeg har alltid med meg 2 slike. Nattesøvnen blir uansett så som så der ute.
 16. Min erfaring er at jeg må ha en sovepose som er 10-15 cm lengre enn min kroppslengde.
 17. Min erfaring ,med de forskjellige ullproduktene fra de forskjellige produsentene, er at jo mer det klør, jo bedre slitestyrke. Jo grøvre ull jo mer klør det. Jeg benytter ull året rundt, og har fallt ned på merinoprodukter. Disse klør ikke, men blir de svært tynne, som f eks Devold Running, er det høy slitasje. Ullproduktene fra Lanulva er utrolig myke, varme og komfortable. Slitestyrken er bra. Ettersom jeg benytter ull året rundt, ser jeg på dette som forbruksvarer. Hvis du vasker ulla på ullprogram m vaskemiddel for ull, og 30 grader, samt strekker forsiktig i plaggene etter vask , før tørk, skal de ikke krympe. Mine favoritter er Devold Rønning, Devold Hiking, devold nibba, aclima merino netting, samt Lanullva produkter.
 18. Jeg må ærlig innrømme at jeg knapt har ligget i ett telt uten at det kondenserer, uansett merke,pris,eller kvalitet.Det hjelper litt hvis du ikke koker opp noe inne. Det hjelper med såkalt footprint, noe jeg ikke fyller sekken med. Det hjelper litt hvis du sender bort teltet for å sy på utlufting helt i nedkant, som det er på ene kortsiden av Helsport Fjellheimen SL. Disse rullbare bakke luftelukene vil jo øke vekten på teltet. Kondens kan sikkert variere litt fra person til person. Etter jeg begynte å legge gore tex jakka mi over fottenden, hvor det er fukt etter en natts søvn, har det hjulpet noe. Enkelte mennesker mister opptil 7-8 dl væske i løpet av ei natt, så det er ikke lett med disse boligene av nylon. Min aller beste resept er å ikke bry seg, friluftslivet går videre uansett med litt kondens eller ei. Du er strax hjemme igjen, der venter dusjen og ei tørr god seng.
 19. Her blei det ei godt brukt Finnskogen Norrøna buksa på Finn.no
 20. I dag gikk turen til grensetraktene. Deilig å kjenne temperaturen er på vei ned. Fant ei fersk ulveruke m litt tyttebær i. Kom også over ett blad som hang i en 5-6 meter lang spindel vev tråd.( se video). Kommer snart tilbake hit! 20210921_115359.mp4 20210921_115359_1.mp4
 21. Jeg har prøvd en rekke skalljakker fra en rekke forskjellige merker. Det er mye bra der ute, men min overlegne favoritt er Arcteryx Theta. Anbefales på det sterkeste om du vandrer med tung sekk, lett sekk, dagsturer eller flere uker.
 22. Lenge leve respekten for andre menneskers eiendom.
 23. Lenge leve allemannsretten, og respekten for private fiskevann.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy