Jump to content

Fenrisfrøya

Aktiv medlem
 • Posts

  354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Fenrisfrøya

 1. Ha det bra folkens! Takk for meg! Fjellforum klarer seg helt fint uten meg og vise versa!
 2. Hva med å endre fjellform til ; jakt, feller og litt fjell? Forumet for de som dreper dyr!
 3. Det eksisterer mange forskjellige forskningsrapporter som viser det stikk motsatte, enn det du henviser til. Her tror jeg det kan stå uavgjort mellom den ene påstanden målt opp mot den andre, men det er lov å bruke hue når man leser de forskjellige rapportene, samt kanskje legge egne erfaringer, som er gjort over tid, til grunn i ett fast terreng. Enkelte rapporter legger ikke vekt på totalbildet av det å kun ta ut ett ledd, og kun det ene leddet. Rapporten du viser til må anses som nærmest verdiløs, den sier lite, tidsaspekt, fremtidsaspekt, langtidsvirkning, og rapporten er jo utført av hvemsomhelst og jegere mm. Hva gjelder dine påstander som; « skikkelige saker som dreper momentant», finnes det mange eksempler på at selv de «beste og dyreste « fellene ikke dreper momentant, men skader/ påfører lange lidelser for dyrene. Har selv egne erfaringer etter flere tiår med jakt og fellefangst, noe jeg ikke er stolt av lenger.
 4. "Redda ekorn".......dette kan være usikre påstander.....naturen og dyrelivet er ifølge forskning mer sammensatt enn at 1 +1 nødvendigvis er 2...eller at en død mår nødvendigvis betyr mer ekorn og skogsfugl..tar man ut ledd i økosystemet kan man rokke ved dette ømtålelige systemet. Mår har en viktig funksjon i naturen. Mink derimot burde det blitt drevet mer jakt på ettersom minken ble importert på 30 tallet og har ingen funksjon i økosystemet i Norge. Mitt inntrykk er at NJFF(landets jeger organisasjon)dessverre fører en mangelfull, misforstått og ufullstendig informasjon rundt jakt på predatorer.
 5. Jeg er enig og deler ditt syn. Det er imidlertid trist at hvis man har dette synet, så MÅ man understreke at man ikke er veganer, ikke bymenneske, drikker annet enn kaffe latte osv. Hvorfor har det blitt sånn de siste åra?
 6. Om du KUN skal bearbeide vannskrekken, kan denne være til hjelp. Om det er plass til noe mer enn deg og vannskrekken i denne modellen, er jeg usikker på.
 7. Sea too summit. Sts. Tror jeg har spenner. Da bytter du ut både hu og hann.
 8. Jeg er I de dype skoger langs grensa til sverige inn for Rømskog. Fin temperatur, lite vind, tørr luft, lite snø. Vi er jaggu heldige som bor i Norge. God hælj.
 9. La oss vanke i naturen på naturens premisser.
 10. Visste ikke det var lov å skyte fugl fra motorbåt, trodde all "jakt" fra motorisert kjøretøy var forbudt i Norge. Jeg vil vel tro heller ingen synes det er noe stas i skyte fugl fra motorbåt. Dette kan da ikke være riktig informasjon du har fått? Hvor står dette?
 11. Fenrisfrøya

  Tentipi Olivin 2

  Har kjøpt mini lavvo og titan ovn nå. Kommer tilbake om en måned med erfaringer da jeg tester dette i felt over tid.
 12. En liten forskjell på den toppmatede solo stove og en flatpakket kvist brenner er at den flatpakkede kan mates med småved mens kaffekjelen står på og bålet enkelt justeres med å mate på med lange pinner. En toppmatet brenner krever eksakte tilkappede pinner, som ikke stikker over brenneren hvor kjelen står.
 13. Fenrisfrøya

  Tentipi Olivin 2

  Hvilken ovn bruker du, som du synes er for stor? Bruker du hekla uten noen form for pipe?
 14. Fenrisfrøya

  Tentipi Olivin 2

  Er det noen som har brukt disse små lavvoene med ovn og ovnrør? Erfaringer?
 15. Det finnes gode kombi ski uten stålkanter, som er langt bedre egnet som allround ski , enn Finnmark. Finnmark blir for brede for min del. Litt smalere ski er mer lett styrte og passer bedre i skispor, når man møter på dem. Brukte Finnmark og den type ski tidligere, men liker de ikke. Fischer Crown er ett godt alternativ. Handle i en butikk hvor du vet du får god service, så slipper du å ha noe med Fischer importør å gjøre. Mye billige ski på finn.no om dagen.
 16. Ettersom fjellski er forbruksvarer for meg, handler jeg de brukt på finn. Gjorde kjempekupp i går , 200kr for Åsnes Fjellski. Med BC bindinger!!!!
 17. Telttur? Hva slags telttur? Varighet? Årstid? Kan være utfordrende i finne ei slik kombibukse som du søker, slik jeg forstår.
 18. For å få glasset reint har jeg alltid brukt vanlig kjøkkenpapir vætet i litt lunket vann, før du dupper den i asken inni ovnen. Så er bare å pusse.
 19. Hei! Til hvilke aktiviteter er det du ønsker å bruke varmesokker?
 20. Nesten all mat smaker godt nok når man er på tur og virkelig er sulten. Det viktigste for meg er at man kan lage mat på en lettvinn måte. Om maten man spiser på tur blir litt ensidig i forhold til inntak av vitaminer, mineraler osv, betyr lite de ukene man er på tur. Når turen er over spiser vi sunnere mat og mat som smaker bedre. Det er nettopp denne enkle turmaten som gjør den gode maten god ellers i hverdagen, og denne totale kontrasten fra hverdag til tur(ikke bare maten, men hele totalen) er det som gjør turen til tur. Jeg elsker disse kontrastene.
 21. Ja det får’n si var motstridene opplysninger i forhold til hva de lokale informerer om. Ettersom Nordfjella er et beiteprioritert område for sau, skal det ikke være jerv her og det er politisk bestemt. I følge lokale og Statens Naturoppsyn er all villrein i Nordfjella tatt ut. Dette var en egen stamme, og har lite med reinen på Hardangervidda å gjøre.
 22. Jeg ser villreinen blir nevnt. Villreinen hadde ingen predatorer i Nordfjella, så her måtte mennesket inn å skyte ut hele stammen fra helikopter på 2500 dyr, da det brøt ut sykdom. Finnes ikke en eneste igjenlevende rein i Nordfjella. Hva hvis det hadde vært jerv I fjellet? Hadde denne katastrofen vært unngått ? Her har mennesket bestemt det ikke skal være jerv, ett fjellområde hvor det naturlig har vært jerv, som er reinsdyr predator.
 23. 2+2 er nødvendigvis ikke alltid 4 i naturen. Det er ofte mer sammensatt enn som så.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy