Jump to content

Kristian V.

Aktiv medlem
 • Posts

  1,190
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  83

Kristian V. last won the day on February 18

Kristian V. had the most liked content!

Reputation

2,685 Excellent

2 Followers

About Kristian V.

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

5,231 profile views
 1. Bergans kjører "End of season"-salg. Mange bra tilbud. https://www.bergans.com/no/salg Blant annet får man sekken Helium V5 40l til 1440,- (satt ned fra 2400,-) i fargen "green mud".
 2. Nok en trimtur til Hove i går. Yr meldte regn, men måtte ut på tur så pakket med godt med klær som lå klart i bilen tilfelle det skulle bli mye regn, både regnklær og ekstra skift med tskjorte og sokker. Var kjekt å gjøre det slik siden man går runder, og stadig passerer bilen så man kan skifte ved behov. Startet i fleecegenser, og hadde regnjakke i sekken, og det viste seg at det var det eneste jeg trengte, så da ble det ingen skift til fullt regntøy ved bilen, heldigvis. Lite folk og grei temperatur.. Regnet kom, men ikke før litt ute i turen, og ikke i store mengder. Gikk en lenger runde denne gang enn tidligere, så måtte gå litt på asfalt. Fordelen var at en runde var nesten nøyaktig 6km.. Totalt ble det 30km/5 runder på 5t og 40 min. Snitthastighet på 5,3km/t inkl et par pauser og omveier ut på utsiktspunkter. God trening for kommende tursesong, men begynner virkelig å se fram til at snøen forsvinner fra skog og fjell så man kan bevege seg litt i motbakke og høyden!
 3. Likte ikke det nye designet i det hele tatt... om jeg skal være ærlig. At sidelommene på den gamle modellen er helt flate når det ikke er noe i de, er en av funksjonene som gjør dette til min favorittsekk og en av grunnene til at jeg kjøpte en i starten. Jeg liker best når man kan bevege armene fritt bakover uten at albuene kræsjer i noe, og at det ikke stikker ut noe i bredden som gjør det vanskligere å gå innimellom trær og buskas. Blir som å kjøre liten bil med alt for bred henger bak Så nå ble jeg ekstra glad i mine to "gamle" Kajka-sekker hvertfall, og gleder meg eeenda mer til å pakke 65l-sekken for Lifjell-tur når snøen forsvinner, om ikke så lenge
 4. Kun en liten lokal tur i dag, i 10-15cm nysnø som ligger oppå den gamle frosne snøen, så var greit å gå. Kjekt å få brukt beina litt igjen i motbakker. Kom over masse rådyrspor som jeg begynte å følge, og plutselig over en kolle spratt det opp flere rådyr og løp avgårde, tror vi skvatt like mye alle sammen Var ganske surt og kaldt på toppene i vinden dag, selv bare med 4-5 kuldegrader. Ble 6,4km på 2 timer.
 5. Tasmanian Tiger Essential Pack L mkII (15l) - Har 9 liters-versjonen fra før og har brukt den mye på de fleste dagsturene siste to årene, og har vært veldig fornøyd. Kjekk når man bare skal ha med seg småting, litt mat/sjokolade og drikke på dagsturene, Leatherman/kniv og kanskje en jakke eller noe for vær/vind. Men den blir litt liten om man skal ha med skalljakke, stor gassbrenner, gassboks og man skal lage noe mat, så når jeg kom over en norsk nettbutikk som hadde 15 liters-versjonen ble det handel 15l har også en liten utvendig lomme med glidelås nederst på fronten, som 9l ikke har. Skulle helst likt at denne var oppe, da det kan virke som denne fort blir trang og flat når man har pakket sekken. Oppe er det oftest litt mer "luft" og plass i sekken, så lommen hadde vært mer praktisk der. 15l og 9l ved siden av hverandre (gul refleks har jeg satt på selv):
 6. Aclima har denne: https://www.aclima.no/aclima/107215/lightwool-140-hoodie-m-s-ranger-green-jet-black-l Jeg var og på jakt etter en sun hoodie, men endte opp med denne merinoull-trøya fra Aclima som uansett vil være bedre enn bar hud og fjellsol for min del.
 7. Nei, det er nok en god gammel Vidda Pro, som bare begynner å bli godt slitt og er MYE brukt. En av de første jeg kjøpte dette faktisk Irriterer meg at de ikke kan komme med den fargen igjen på vanlige Vidda Pro G1000, for jeg skulle hatt en til. Skal jeg ha bukse i G1000 Lite blir det heller en Abisko Lite Trekking Zip-Off i Sand/Tarmac. Ser ikke ut slik her jeg bor heller, for her i skogen i Tvedestrand er det fortsatt en del snø, så måtte hive meg i bilen så fort jeg fikk vite at det var bart på Hove
 8. Tur til samme sted i dag (Hove, Tromøy, Arendal), men ble en mye lenger rute, og med lunch i dag. 12,6km og 3,5t. Sykt med folk der i dag, nesten umulig å finne p-plass på de vanligste områdene. Hjelper heller ikke når folk parkerer bilene med 1,5m avstand til neste bil heller... Fant et sted i le for vinden og langt fra folk når jeg skulle ha lunch Mørke skyer på vei, kanskje best å komme seg hjemover... ble fort kaldt når sola forsvant. Dagens rute:
 9. Min første tur i 2024... Siden det har snødd så sinnsykt mye og vært såpass dårlig vær her på sørlandet siste mnd har det blitt lite turer, mer sofa og serier.. Men i går hadde jeg meg en tur på Hove på Tromøya i Arendal. Der er det nesten ikke snø igjen og alt er nesten helt bart. Lite med motbakker og fjell der, men var godt å ut på tur i frisk luft og få beveget beina litt. Ble ganske så fint når man valgte å dra litt sent på ettermiddagen, før solnedgang. Turen ble på 7km / 2 timer Og nå er det blå himmel og sola skinner, og Yr melder litt dårlig vær fremover, så må nok ta en tur dit i dag også. Gleder meg til det blir snøfritt nok til å gå til Solhomfjell og Havrefjell osv igjen. Og ikke minst på Lifjell, men det er nok enda lenger til...
 10. 4 stk Bergans Hareid Fleece jacket NoHood. - Kjøpte først en på salg, og den hadde så god passform, var veldig myk og god, lett og varm, så likte den svært godt. Så når jeg så andre farger på tilbud så ble det kjøpt 3 til løpet av kort tid. Bruker de til daglig og på tur. Varmer spesielt godt under en skalljakke, samme med undertrøye i merinoull. Fargene er Dark navy, Aluminium, Dark Olive og sort. Sea To Summit Ultra-Sil Nano Tarp Poncho - Kjøpte egentlig en i fjor, men den klarte Posten å rote bort så fikk pengene igjen. Nå når Outnorth hadde den på tilbud igjen til 879,-, prøvde jeg en gang til, og denne gang kom den fram Planen er å ha den med både på langturer og dagsturer på fjelltur tilfelle det blir regn, for å slippe både regnjakke og regntrekk på sekken. Går jeg på fjelltur med sekk i regnvær med regnjakke blir jeg mer våt på innsiden av svette enn vann fra utsiden, så vil prøve noe mer luftig. Et ekstra pluss at den kan brukes som tarp, så får begynne å ha med litt tau i dagstursekken, med små karabinkroker på, så det er lett og kjapt å henge opp. Pakkstørrelsen er ørlite større enn en 0,33 brus/ølboks.
 11. De kaller den "Expansion baffle". Har en selv til min ME Helium 400. Kjekk sak det. https://www.mountain-equipment.co.uk/products/helium-expansion-baffle
 12. Kjekk reservebrenner eller som vannkoker: Fire-Maple FMS-300 Titanium til 249,- https://www.xxl.no/fire-maple-fms-300-titanium-stove-gassbrenner/p/1176367_1_Style Har denne selv, og den er alltid med på langturer som reservebrenner, og bruker den om jeg kun skal koke en kopp med vann for te eller kakao, evt kun koke opp nudler eller Rett i Koppen-supper. Istedenfor å pakke opp hovebrenneren.
 13. Tok et bilde av steikepannene, så man kan se forskjellen fysisk. Fra venstre: Trangia Mini Ø150mm - Trangia 27 Ø188mm - Trangia 25 Ø220mm.
 14. Og som et lite tips, hvis du handler Trangia 27-serie settet, slik jeg har gjort, som holder til en person, så kan det være kjekt å kjøpe stekepannen fra 25-serien. Den er større og passer i de ytterste holderne på 27-serien. Har begge, men som regel er den største med på langturer, og bruker 27-seriepanna mye på dagsturer. 27-serie sett, med 25-serie stekepanne:
 15. Ang Vern 1, så var det noen på facebook som påpekte at lufteventilene var noe lave med tanke på snø.. Og når man tenker på snø, så ser jeg og at trekanten mellom alle stengene, opp mot toppen av teltet(taket), kanskje kan samle snø som ikke faller så lett av om det legger seg... Og sklir den lett av så er det jo formet som en trakt ned mot og foran lufteventilen.. Men bare noen førsteinntrykkstanker av å ha sett bildene på Instagram. Liker at man kan åpne begge sidene for å få stor åpning på hele langsiden. Sånn skulle Soulo også hatt
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy