Jump to content

Kristian V.

Aktiv medlem
 • Posts

  1,015
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  54

Kristian V. last won the day on September 19

Kristian V. had the most liked content!

Reputation

2,065 Excellent

1 Follower

About Kristian V.

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,324 profile views
 1. Bruker til vanlig str 44, men på Salomon Speedcross 5 GTX må jeg ha 45 1/3. Kvalitetsmessig har de ikke feilet, selv etter 700km på all slags terreng og underlag. Knottene på sålen er nesten nedslitt, men Speedcross 5 har myk gummi i sålen, og er ikke ment for bruk på asvalt og/eller fjell/stein, og der har jeg brukt mine, så den slitasjen kan jeg nok ta skylden for. Ellers har skoene vært helt knall og har ingen synlige skader.
 2. Hadde pakket sekken klar for en helg på Lifjell, til og med fått en hyggelig vekt på 12,8kg, inkl mat for 2 dager og 1l vann. Sluttet tidlig på jobb på Fredag for å kunne dra opp tidligst mulig, så jeg slapp å surre rundt i halvmørket. Kom hjem, parkerte bilen og skulle bare en kjapp tur på butikken for å handle de siste tingene med mat som skulle være med. Da jeg gikk forbi bilen så jeg en lang strek med olje på bakken, servoolje, mye servoolje, som lakk fra tannstanga - Det ble med andre ord ingen tur til Lifjell... Det ble derimot en ekstra lang tur lokalt her i Tvedestrand på søndagen, til Fagerhei, og området rundt, som en mager liten trøst, totalt 2,1 mil og 6t 15 min. Var stooore mengder hjortelusflue og flått på denne turen.. Men var oppdelt i områder, hjortelusflua var meget aktiv fra Fagerhei og til Røyvann, plukket de av meg konstant nesten hele tiden. Ved pause nr 2, hadde jeg masse bittesmå flått på buksa, plukket sikkert 30 stk på 10 minutter. Fagerhei: Frokost... Går sti her, men ikke så lett å se i starten ute ved grusveien den starter ved. Utsikt mot retningen man skal gå, ned til vannet. Fantura, her går stien innimellom steinene Sett fra andre siden: Lav vannstand ved Røyvann: Lunch ved Røyvann: Østeråvann: Start og stopp ved Ramsdalen, gikk med klokka. Et parti (nederste delen av løypa) mellom Sagvann og Røyvann er umerket sti.
 3. Her går det i litt forskjellige varianter etter hva slags tur og hva slags mat som skal lages, enten om det er på dagstur eller langtur. Utstyret jeg blander fra: - 750ml titankjele/kopp med 100gr gassboks. - 1100ml titankjele med 230gr eller 450gr gassboks. (..noen nettsider kaller den 900ml kjele) - Trangia Triangle m/gassbrenner - Bred og stabil brenner med bredt brennerhode, brukes til steiking. Her kan man jo bruke annen stabil trebens-brenner. - Firemaple FMS-300T - Toppmontert brenner som brukes til vannkoking og er alltid med som reservebrenner uansett. - Trangia 25- eller 27-serie stekepanne. Det kjekke med den lille brenneren er at den passer oppi kjelene sammen med gassboks og lighter/fyrstikker. For meg alene holder disse tingene på tur, uansett om man bare skal koke vann, eller steike middag - Om det holder for fler på tur må man nok selv vurdere. (Vurderer å bytte ut Trangia Triangle m/gassbrenner med en trebens Firemaple Blade 2-brenner, for å spare mer vekt og plass...)
 4. Mine favorittstropper, som jeg veksler på mellom forskjellige sekker, 25mm brede: https://stavangerfoto.no/f-stop/121787/f-stop-gatekeeper-straps-large-stropp-til-å-feste-ekstrautstyr-på-sekk https://shop.fstopgear.com/other-products/gatekeeper-attachment-straps-expanded-gear-and-equipment-carry/
 5. Litt bildespam igjen, men flotte turområder fortjener god reklame Søndagstur fra Heiland, opp til Solhomfjell, ned til Uvdalen, opp til Kvenntjønnane og rundt det første vannet, ned til Uvdalen igjen og til Heiland via Maristjenn. Fin rundtur på 2,1 mil. Men med god tid og gode pauser, så går det veldig fint, selv med flere seige motbakker. https://ut.no/turforslag/1112156027/rundtur-solhomfjellomradet-med-utgangspunkt-fra-heiland Viktig å pakke med litt proviant og utstyr. Marishei nærmeste topp med sol på. Utsikt fra branntårnet mot Havrefjell (v) og Ormfjell (h), der jeg gikk tur forrige helg. Masse blåbær i dette området også, på vei ned til Uvdalen. Ny bro nede i Uvdalen på vei opp til Kvenntjønnane.... Den gamle ligger 100m lenger nede i elva da den ble tatt av flom sist det kom så mye nedbør. Hadde rent masse vann ned Uvdalen, gresset lå flatt langt over elvebredden, og broa har vært høy, så det har vært MYE vann.. Kvenntjønnane er en utrolig flott plass, men synd det ikke er fisk i disse to vannene.. Karistjønna/Karibu
 6. Det har blitt mer enn jeg trodde når jeg nå la til skoene i Garmin Connect.. 721,3km. Med forbehold at det kan være noen kilometer kortere, men si 700km. Anbefaler ikke å bruke de på asvalt, da forsvinner knottene under fort, gummien er myk! Speedcross 5 er oppført på hjemmesiden til Salomon til å brukes på terreng som er "muddy & soft", mens Speedcross 6 er oppført med "Mixed terrain" og "Muddy & soft", så kanskje Speedcross 6 har litt hardere gummiblanding. Men jeg vet ikke, men har planer om å finne det ut hvis jeg evt skal handle Speedcross 6 GTX etterhvert. De gamle (blå) har nå blitt pensjonert til kun småturer her hjemme, der det evt er asvalt. Så er de nye forbeholdt andre turer foreløpig.
 7. Bruker Vidda Pro-bukse daglig på jobb, og mye på tur - Har vel 5stk nå og det er min favorittbukse. Snittet på Vidda Pro er ikke tettsittende, som det er på Keb-buksene feks,. Men kommer jo selvsagt litt an på tykkelsen på beina. Men jeg ville prøvd først, man får jo div størrelser, og nå har de 3 forskjellige lengder på beina, short, regular og long. Jeg som er tynn og høy må ha bukse som er smal i livet, og "Long"-utgaven(5cm lenger i beina). Liker og at buksa ligger nedpå skoene. Alt etter som hvor luftig eller tett man vil ha buksen, så bare vokser man den deretter. Buksen jeg bruker på jobb er vasket så ofte nå at den er veldig myk, luftig og behagelig. Den jeg bruker om vinteren er vokset mye og er derfor stivere i stoffet, mer vannavvisende og ikke så luftig. Jakken har jeg ikke prøvd. Bruker Keb-jakken eller Singi Trekking shirt istedenfor.
 8. Hiver meg på den, skulle gjerne hatt Allak2 med en vekt på rundt 2kg eller mindre. Har Unna og trives godt med det, men kunne tenkt meg en lett og større utgave av Soulo for lange mennesker og med større fortelt, men frister og med to innganger, både med tanke på lufting og om man er to. Så da må det jo bli Allak 2 Hilleberg har jo Rogen, som kan minne om Allak, men blir ikke helt det samme om man vil ha et stødig helårstelt..
 9. Kristian V.

  Hjortelus

  jupp, både her i Tvedestrand i skogen i utkanten av byen, og oppe i øvre Gjerstad/Felle i skogene rundt Havrefjell/Solhomfjell/Risfjell. Har derfor begynt å gå med en kam i bukselomma, så man kan ta de med en gang om de lander i håret.
 10. Speedcross 5 (uten GTX!) får man hvertfall i "Wide" utgave, men om det er bredt nok er jo en annen sak. Men utsikker på 5 GTX kommer i "Wide"-utgaven og om den er tilgjengelig. Nå som Speedcross 6 har kommet, så begynner jo utvalget av 5 å bli noe tynt ser det utsom. Men igjen bedre priser.. Kan jo være Speedcross 6 kommer i både GTX og wide etterhvert?! https://www.loepeshop.no/salomon-men-s-speedcross-5-wide-407935.html
 11. Tur til Havrefjell og Ormfjell i dag https://ut.no/turforslag/111344747/havrefjell-638moh Var mørke skyer hjemme og kom en heftig regnskur på kjøreturen oppover, samt at det regnet flere andre steder i dag her i distriktet. Yr hadde meldt fint vær i dag......! Jeg SKULLE på tur uansett, og heldig som jeg var, så fikk jeg kun noen få regndråper på selve turen da det kom en åpning i himmelen med delvis blå himmel og hvite skyer drivende mot Havrefjell i det jeg skulle gå. Flaks med den! Bilder knipset med mobilen. Liker meg godt med slikt åpent terreng.. Kan være jeg bor på feil plass her langs kysten på sørlandet. Men heldigvis ikke så langt å kjøre for å komme seg hit. Mye blåbær i området her nå! Siden været holdt seg såpass greit, gikk det an å stoppe og spise også, uten å bli våt. Nødløsningen ville vært å søke ly i en grotte(Torjushelleren) ikke langt unna der jeg tok pausen. Der hadde man kunne satt tørt og fått tørket litt. Dagens ordtak: Det er bedre med en hånd på steinen, enn en stein på hånden Ruta, gikk med klokka.
 12. Etter ca 1,5 gode tur-år er de blå Salomon Speedcross 5 GTXene byttet ut med nye grønne Speedcross 5 GTX, som fikk første turen i dag
 13. Her må det blitt brukt for mye varme/styrke på brenneren vel? evt blitt varmet opp uten noe oppi? Ikke mulig å justere den så det ble lavere temp? Har stekt mange pølser i min Trangia 27-serie stekepanne og ikke klart det samme med teflonbelegget oppi panna, forløpig...
 14. Liten tur til Risfjell og steinhytta (Gjerstad/Agder) i går. https://ut.no/turforslag/116234/risfjell-og-rundtur-om-steinhytta-i-gjerstad-kommune Det var meget varmt, så turen gikk i behagelig og rolig tempo, var godt å nyte turen uten å stresse avgårde. Turen ble tatt på sen ettermiddag, så temperaturen roet seg utover kvelden og det ble mer behagelig å gå, og man fikk med seg sola som var på vei ned. (Alle bilder tatt med mobilen denne gang). Solhomfjell i bakgrunnen. Solhomfjell i bakgrunnen på høyre side.
 15. Bruker lave sko med membran ja, Salomon Speedcross 5 GTX. Har gått mange ti-talls mil i alt mulig av terreng nå i 1,5 år med disse, gått i tett lyng, krysset myr og gått i mye skog, gått på fjell og steinur. Membranen er fortsatt god. Scenarioet med å få noe ned i skoene som stikker hull på membranen har jeg ikke vært borti. Lave sko med membran og vann oppi, har jeg heller ikke ansett som noe problem. Nå på siste langtur på Hardangervidda var jeg uheldig og plumpa uti en elv jeg skulle krysse. Den ene skoen ble gjennomvåt, den andre delvis våt, dvs første gang det har skjedd på tur, på den tiden jeg har brukt skoene. Tok ut innersåler, og i starten satt jeg skoene slik at mesteparten av vannet kunne renne ut åpningen ved hjelp av tyngdekraften, dvs med helen på skoen ned og tåa opp. Er slik jeg setter de til tørk hjemme også, når de har blitt vasket. Noen timer senere på kvelden når jeg skulle fiske, tok jeg på meg tørre sokker og brukte skoene uten innersålene, uten at de føltes våte i det hele tatt. Tørre sokker vil og hjelpe med å trekke ut litt fukt. Dagen etter var skoene helt tørre. To "triks" jeg bruker når jeg går, er feks på myr tråkker jeg flatt med foten, det hjelper litt så man ikke siger så langt ned. Og ved kryssing av bekker, elv eller lign der man ikke skal gå oppå stein som stikker opp, men faktisk gå i vannet, går jeg på tå! Da vil man få mer høyde før vannet kan renne oppi skoen. Jeg liker bedre å ha membran og kunne tråkke i små vannpytter uten å bli våt i det hele tatt, enn å ha sko uten membran der man blir våt så fort man tråkker i en liten vannpytt eller går gjennom gress/lyng olign med mye fukt, eller i regnvær. Går ofte turer her hjemme som er opptil 2 mil, ville vært kjedelig å fått våt sko de første 100m av turen om man er uheldig. Så her blir det kun sko med membran, forløpig! Nå gjennstår det bare å slite ut et nytt par med SpeedCross 5 GTX som ligger klare til bruk her, og så blir det vel å kjøpe nye Speedcross 6 GTX.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy