Jump to content

Kristian V.

Aktiv medlem
 • Posts

  1,227
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  89

Kristian V. last won the day on May 22

Kristian V. had the most liked content!

Reputation

2,809 Excellent

2 Followers

About Kristian V.

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

5,594 profile views
 1. Håper du mener 52 L, siden du er såpass høy
 2. Har både Keb Gaiter og forrige modell (versjon 2) av de vanlige Keb-buksene. Og det er samme stoff i buksene. Samme stretch og samme G1000. Er man i tvil om hvilke stoff som er bruk, så skriver Fjällräven dette på produktsidene sine. Bestilte selv en Abisko Lite Trekking Zip-Off i dag, i fargene Sand/Tarmac, som blir min sommerbukse på fjell og vidde. Håper den har samme gode passform som Vidda Pro/Keb Gaiter, siden jeg bestillte samme strl. som jeg har fra før.
 3. Er ikke dette noe som da evt dekkes av en reiseforsikring man kanskje ofte har uansett via sitt normale forsikringsselskap?
 4. Satt hjemme mandag 20. mai og ville ikke sløse en fridag på å glo på tv.. Så da ble det en impulskjøretur til Bø(Jønnbu) og Lifjell for å sjekke forholdene der oppe. Og det var såpass greit at jeg kunne gå en runde via Øysteinnatten og Skrubbelinuten. En del snø visse plasser, og mye smeltevann. Men gikk helt greit, så å gå hele runden jeg ville gå var ikke noe problem. Det ble og sykt varmt, da det ikke blåste så mye på østsiden som lå i le og at det må ha vært rundt 20 varmegrader i sola, men når man kom opp i høyden var det heldigvis litt mer vind. Turen ble på 12km og 4,5t. Deilig å være tilbake her nå Skåråfjellholmen: Mot Øysteinnatten: Jøronnatten til venstre: Jøronnatten i midten: Tidligere i pinsehelga var det tur til Havrefjell og Solhomfjell (16km) på fredag, og en tur til Gautefall, til Reinsvassnuten, og ned til Reinsvatn (13km) på lørdag.
 5. Som det blir nevnt over så er det litt bedre å gå på Seljord-siden, selv med en bratt start. Det er som regel mindre folk også. For å komme til Grimås må man kjøre en del på grusvei (bomvei), mens på Jønnbu er det enkelt å kjøre til, og man betaler for antall døgn man står på p-plassen. Begge p-plassene har god plass. Venter selv på at det skal bli tålig snøfritt på Lifjell, for da skal jeg opp å teste nytt telt! Om man er nysgjerrig på de faktiske snøforhold på Lifjell, så kan det være lurt å være medlen av facebookgruppen "Toppturer på Lifjell". https://www.facebook.com/groups/451866185203259 Der postes det stadig bilder fra området, eller man kan spør lokalkjente om forholdene. - Og som et tips, slutt å bruk Google maps til å planlegge turer... Det er det dårligste kartet som er å finne når det gjelder Norge og natur Bruk heller kartene (og fly-/satelittfoto) på 1881.no, Gulesider.no eller norgeskart.no som er mest detaljert..
 6. Endte opp på hengekøyetur ved Stolsvatn, mellom Gjerstad og Gautefall, fra fredag til lørdag. Det kunne blitt en kort tur, men siden jeg hadde god tid, så ble det 17km inn på fredagen for å gå ned hele Hanetarmane, og 29km ut for å vandre litt rundt og sjekke området på lørdagen. Hele turen tilbake tok 11 timer. Nederst i tråden er det 2 kart over rutene jeg gikk, der er det markert et par partier jeg IKKE anbefaler andre å gå, da det kan være litt risiko da det enten er tungt og steinrøys, eller man må faktisk klatre i fjell over stein og vann. Siden Uvdalsveien ikke er åpnet enda, så parkerte jeg ved Sandtjønn hyttefelt. Følte det var litt tryggere å parkere bilen der over natta enn på Heiland. Hadde veien vært åpen til Uvdalen hadde jeg kjørt inn og parkert der. Så det ble desto tyngere tur å gå, men det fikk gå for denne gang, Bare Sandtjønn-Uvdalen er 9km, en vei.. Ble litt fiske også, fikk noen passe store på rundt 400gr, men mest smått.. 200gr-ish, så ikke noe å rope hurra for denne gang. Den første store fisken sprella så når jeg skulle veien den, at vekt og fisk gikk i vannet, så vekta funket dårlig etter det... Dette ble en skikkelig kosetur, men ble litt lang dag på vei hjem, ble ganske varmt utover dagen og mange km.. På vei opp fra Sandtjønn, over Solhomfjell. Lett sekk, som kunne vært lettere. Her veier den ca 14kg. Det er da med 2x 0,33 Coca cola, og 4x 0,25 Red bull + maten. På vei hjem var det vel 10-11kg.. Ved brua ved Stolvasslonene, her ser man "opp" mot Hanetarmane. Stranda ved Stolsvassodden. Enden av Stolsvassodden. Her ble det camp, med fin utsikt: Middag, verdt hvert eneste ekstra gram i sekken i stedenfor kjip frysetørka mat... (Indrefilet, rødløk, paprika og potetsalat) God stemning og middagen er servert Middagshvil i hengekøya DAG 2: Sola på vei opp I elva mellom Stolsvatn og Hellersvann. Utsikt ned til Hellersvann Ved Holmvann: Rute dag 1: Sandtjønn - Uvdalen - direkte mot Hanetarmane(anbefales ikke, bratt og ulendt terreng i starten!), så følge Hanetarmane nedover mot Stolsvatn. (17km totalt) Rute dag 2: Stolsvatn - Hellersvann - Storetjønn/Lilletjønn - Mjonevatnet - Holmvann - Uvdalsveien - Uvdalen - Sandtjønn. (29km totalt) Flere deler av denne ruta går på grusvei. Å gå fra Stolsvassodden og til elva ned til Hellersvann på denne ruta krever klatring, så det anbefales å heller gå opp i høyden og ned ved der elva starter, evt gå andre veien rundt Stolsvatn.
 7. Enkelt triks: Snu tlf med skjermen UT, og ikke inn mot låret.
 8. Var der selv fra Fredag til Lørdag, gikk fra Sandtjønn(Gjerstad) til Stolsvatn og overnattet på Stolsvassodden. Men anbefales heller å gå fra Gautefall, eller Uvdalen (Gjerstad) hvis/når Statskog har åpnet veien etter vinteren. Fin plass med fint område spesielt om man er fler med hengekøye. Telt får man og plass til. Ellers ville jeg fulgt med på snøsmelting på Lifjell (Bø). Er man heldig er det meste borte i slutten av Mai. Når snøen er borte der, er det jo et fantastisk flott område å ferdes i Noen av turene mine fra Lifjell i fjor: https://www.fjellforum.no/topic/61108-rundtur-og-overnatting-på-lifjell https://www.fjellforum.no/topic/61551-overnattingstur-på-lifjell-1-2-september https://www.fjellforum.no/topic/60078-hvor-har-du-vært-på-tur-i-dag-2023/?do=findComment&comment=533579 https://www.fjellforum.no/topic/60078-hvor-har-du-vært-på-tur-i-dag-2023/?do=findComment&comment=533690
 9. - Salomon Speedcross 6 GTX - Brynje Tactical Arctic light hat - Ticket Too The Moon Compact hengekøye (ensfarget i fargen Coyote) og med enkle tau. Hengekøya skal få prøvd seg på tur allerede nå i helgen. Går for lett sekk så både telt og Amok Draumr blir hjemme!
 10. Veldig vanskelig spm og få da, i et så flott område! - Runda jeg hadde i går hadde mange flotte muligheter for overnattinger, så ikke noe galt valg der, bortsett fra at det kanskje kan være godt med trafikk nær stiene nå neste helg og helga etter som begge er langhelger med folk som skal på hyttene på Gautefall. Folkesky som jeg er, så trekker jeg helst langt bort fra stier og nærliggende vann, og setter opp telt/hengekøye der det ofte ikke går sti. Det er ikke fullt så bratte stigninger på denne siden som det er om man går fra Gjerstad-siden. - Solhomfjell-området har og noen flotte plasser, feks Maristjenn (populær plass rett ved stien opp til Solhomfjell), med Stortjørnane som en god backup en liten kilometer mot øst. Evt er det fint ved Svintjønn, sør for Solhomfjell-toppen. Og på andre siden av Uvdalen er selvsagt Kvenntjønnane, som og er en meget flott plass. Anbefaler da å parkere ved Heiland eller Sandtjønn om man skal i disse områdene. Men usikker hvordan stien fra Sandtjønn og ned til Uvdalen er nå, den blir rene elva nr det smelter snø eller regner masse, og for noen helger siden lå det mye snø nede i selve Uvdalen, der stien kommer ned og bort til p-plassen. Fra Heiland og over skal det være bra, gikk der for noen helger siden. Usikker på om Uvdalsveien er åpen. - Den virkelige kremen, ligger faktisk midt mellom, dvs Hanetarmane og vassdraget nedover. Stolsvatn, Hellersvann og Holmvann-området. Jeg skal kanskje dit selv til helga eller neste på min årlige pinsetur (som det finnes turrapporter fra tidligere turer, samt mye dagstur-innlegg om) - Vanskelig å veie den ene mot den andre, jeg hadde valgt i midten og kanskje gått fra Gautefall/Felehovet Sør og ned til Hanetarmane. Fint å telte på Stolsvassodden. Alternativet er å kjøre inn mot Canvas Hotel (sør for Hanetarmane) og gått inn derifra, kortere ut til området, men lang grusvei å kjøre. Vær obs på at det kan være en del syklister i området rundt Canvas Hotel og på stiene der.
 11. Enda en lørdagstur til Gautefall, denne gangen i bedre vær og høyere temperatur. Parkerte på et annet sted denne gangen, ved Felehovet Sør, for å komme raskere opp på "fjellet" så jeg slapp mye skog og skiløypetraseer i starten. Fikk heller litt mer grusvei å gå på, ca 2,5km, men det gikk ganske greit, var ikke et tettbygd hyttefelt så mye fint å se langs veien. Nesten så jeg fikk lyst på hytte der selv! Turen denne gang gikk også til Reinsvassnuten og Stolsvassnuten, men istedenfor å gå tilbake samme ruta, ble det en runde rundt Austre Breidvatnet, som var en fin runde som ikke var så alt for tung, så kan. Konklusjonen med denne runda med mye vann, var at man burde hatt med fiskestang også, for her tror jeg det kan være gode fiskemuligheter. Snøen på 30-50cm i skyggepartier på stien og myrer som jeg måtte gå over forrige helg var nå nesten helt borte. Så et par dager til nå så tipper jeg det er helt snøfritt der oppe. Totalt ble turen ca 20km og 5,5t. Parkering rett ved veien: Godt skiltet: Fine broer for krysninger av vann og bekker: Utsikt ned mot Reinsvatnet fra Reinvassnuten: Mot Stolsvassnuten: Stolsvatn: Hanetarmane: Solhomfjell til venstre, Havrefjell og Ormfjell bak til høyre, med Hanetarmane i front: Følger stien mot Austre Breidvatnet: Heimre Breidvatnet: Bekken og broa mellom Austre Breidvatnet, som man ser mot, og Heimre Breidvatnet: På toppen av Breivassåsen, med utsikt ned mot Austre Breidvatnet: Reinsvassnuten til venstre, Stolsvassnuten til høyre, sett fra Breivassåsen: Her som det lille vannet renner ned fjellet skal man knekke av hovedstien og ned mot Austre Breidvatnet: Nede ved Austre Breidvatnet og en liten pause: Fin sti langs vannkanten det siste stykket: Kart over ruta:
 12. Lørdagstur fra Gautefall til Reinvassnuten og Stolsvassnuten. Tenkte det var på tide å gå inn i mitt favorittområde fra andre siden denne gang, så da ble det en god tur på 2 mil og 6,5time. Parkerte ved Bjønntjønn og gikk derifra, men det finnes flere parkeringsalternativer, men da blir det mye hyttefelt-gåing, noe jeg ville unngå. Turen startet kaldt og grått vær, men når jeg var på Stolsvassnuten kom finværet og turen ble hyggeligere. Var en enklere tur uten bratte stigninger fra denne siden, enn fra Gjerstad-siden, så tung tur ble det heller ikke. Alle stikkryss var godt skiltet i de fleste retninger. Liten P-plass ute ved hovedveien: Fortsatt is på vannene her oppe. Utsikt fra Reinvassnuten og ned mot Reinsvatn. Stolsvassnuten, med Mjeltenatten midt i bildet, og Stolsvatn til venstre. Isfritt på Stolsvatn.. ...og isfritt nede ved Hanetarmane. Så nå er det bare å klargjøre fiskestanga! Bjønntjønnfossen: Løypa for dagen: Neste gang vurderer jeg å gå en annen sti tilbake fra Stolsvassnuten, som går på andre siden av det store vannet midt på bildet (Austre Breidvatnet).
 13. Vet ikke om den er god, men skulle jeg hatt trekopp så skal den matche kniven 😜 https://www.casstrom.com/other-outdoor-equipment/casstrom-curly-birch-kuksa.html
 14. Søndagsturen! Litt lenger inn på heia fra Solhomfjell, denne gang fra Heiland, over til Uvdalen, opp til Kvenntjønnane og bort til Mjeltenatten. Denne stien er en del av løypa fra Heiland til Gautefall på UT.no. Nå er straks snøen borte og vannene isfrie der også.. dette var en herlig tur, som ga sjela skikkelig ro! Fortsatt en del snø på Uvdalsveien, så den blir ikke åpnet enda.. Uvdalen: Uvdalsvatn: Oppe ved Kvenntjønnane Kvenntjønnane sett fra stien mot Mjeltenatten: Mjeltenatten Utsikt fra Mjeltenatten, mot Stolsvatn, og Stolsvassnuten til venstre. Utsikt ned mot Hellersvann: Tilbake ved Kvenntjønnane: Tid for middag: ..og ikke minst, tid for å slappe av! På vei ned til Uvdalen igjen, og Uvdalsvatn. Stien tilbake mot Heiland går over fjellet ca midt i bildet. En god og lang tur
 15. Ser du nevner i et annet svar hvilken sovepose det er, og har en syntetpose selv, og de er jo enorme i den klassen. Har gjort et forsøk på å komprimere den så mye som mulig, men det ble mye jobb for å få det til, må nesten stå og hoppe på den mens man strammer kompresjonsreimene, og alikavel blir den bare halve størrelsen
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy