Gå til innhold
 • Bli medlem

Bjellesau

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  91
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Alt skrevet av Bjellesau

 1. Om det er til Allak 2, er min mening at takhøyden er for lav til å ha noe glede av loft. Med mine 180 cm og Exped 7 cm er takhøyden på teltet akkurat på grensen.
 2. Hvordan fungerte støvlene? Har vurdert å prøve tradisjonelle lærstøvler uten goretex ved neste sko innkjøp.
 3. Eller ringe, slik jeg gjorde. Helt håpløst. Gikk over til garmin in reach mini. Gode nettsider der du kan sette abonnement på pause med et klikk.
 4. Ypperlig telt til snille turer. God plass til 2. Brukte teltet i 2 år. Men litt tungt: på min vekt var totalvekten rett over 3 kg, mot 2580 oppgitt.
 5. Eller 1 superlight og 1 pro? Øker bruksområdet. Fjellheimen har rektangulær sovekabin og skrår ikke innover i fotenden slik at det blir lettere med store liggeunderlag som ikke har mimieform.
 6. Silnet er for silikonisert nylon. Har akkurat forseglet et telt. Brukte liten og tynn malerpensel, og tok ut litt og litt silikon oppi et tomt syltetøyglass. Gjorde alt fra innsiden av teltet som jeg slo opp i kjelleren. Jeg lot det tørke et par dager, til silikonen ikke var så klebete lenger.
 7. Å tilbakelegge den strekningen med 20 kilos sekk på den tiden er virkelig litt av en prestasjon. Må legge til at på en ukes tur på vidda med mat, telt og det hele kommer jeg fortsatt ikke opp i 20 kg....
 8. Hele fjellforumet holder pusten og venter i spenning på dette svar.... Kan det være transport av gullbarrer fra DNTs gullreserver på Finse?
 9. Ja, hva i all verden var oppi sekken på 20 kg?
 10. Jeg har alltid med crocs. Det blir reserveløsningen min.
 11. 12 år gammelt....??? Det høres jo helt formidabelt ut. Er teltet sømforseglet med silnet e.l i ettertid? Har selv et allak 2 der metallhempene på glidelåsen rasler som et juletre i vinden. Kanskje lurt å erstatte disse🤔
 12. Hvordan er hoftebeltene på Gregory wanderer? Kraftige nok til å fordele vekten over på hoftene på en god måte?
 13. Hvor lang tid bruker du på å slå opp teltet? Er det mye Etterjusteringer og ting som må gjøres nøyaktig for at teltet skal stå bra?
 14. Jeg beregner 50g gass pr døgn når vi er 2 personer.
 15. Jeg brukte ca 4 timer fra Fastdalshytta til Rottenvikvannet, og 2 timer videre ned til Lyngseidet. Vi var en familie med telt og store sekker, så jeg tror det skal gå på 4 timer med dagstursekk og bra driv. Merk at det ikke er merket sti, så om du bruker litt tid på å finne egnet sted å krysse bekk/elv og bommer litt på nedstigning til Lyngseidet går tiden raskt.....
 16. Jeg hadde i alle fall forventet å treffe på andre turgåere ved Rottenvikvannet. Dette er faktisk den eneste turen jeg har gjort uten så mye å se snurten av andre mennesker. Anbefaler virkelig dette fantastiske området.
 17. Trodde alle fra Trondheim og nordover var nordlendinger.... 😮
 18. Sørøya ser helt fenomenal ut....vurderer nesten å gjøre nordlending av meg 🙃
 19. Mot slutten av juli var det grått og trist i sør. I beste fall skiftende. Nordnorge derimot badet i sol og inspirerte meg til å ta med familien på en spontantur til Lyngsalpene. Dette er et område kjent for toppturer på ski, men jeg har lenge drømt om en fottur her. Planen var å gå tvers over Lyngen halvøya, med start på Svensby ferjekai. Gjennom Stortinddalen, ned Russedalen og ta sørover ved Fastdalshytta. Forbi Rottenvikvannet og ned til Lyngseidet. 31 km målt på ut.no sin ruteplanlegger. Vi kommer til Tromsø med fly på søndag 26.07 og må derfor en svipptur med drosje ut på en b
 20. Flott rapport og en fin tur. Jeg besøkte Troms forleden etter godt tips fra deg ang gassboks på Best, Kvaløysletta. Og fikk også besøk av svartfluer, klegg og mygg slik en søring aldri har sett maken til.... 🦟
 21. Såg veldig fint ut. Gikk dere over den skumle broen?
 22. Ser ut som en flott tur likevel, selv om du ikke greide den planlagte ruten. Jeg prøvde for første gang i sommer å bare plukke ut et område og gå på måfå og impuls uten noe store planer. Da ble det tid til fisking, topptur og slaraffenliv. Fint det også.....
 23. Gassboks på Best, Kvaløysletta, ble hentet på søndag, og flott tur gjennom Lyngsalpene er akkurat gjennomført. Takk for hjelpen.
 24. Sjekker i morgen. Veldig god idé
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.