Gå til innhold
  • Bli medlem

Larsaholt

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

8 Neutral

1 følger

Om Larsaholt

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Larvik

Nylige profilbesøk

1 427 profilvisninger
  1. Det går buss fra Haukeliseter til Oslo. Eventuelt tog derfra igjen til Geilo. (https://www.nor-way.no/ruter/haukeliekspressen/) Kommer litt an på hvor du bor, men hvis du har Oslo som utgangspunkt blir det enkleste Bergensbanen til Finse og bussen tilbake til Oslo. Dropp bilen dersom du kan.
  2. Herlig lesning! Planlegger noenlunde samme tur til høsten😊
  3. Kom over en film på YouTube av en kar som erstattet den originale filten på Omnifuel med en plate i rustfritt stål. Noen som har kjennskap til eller vært borti dette tidligere? Veldig fristende å utforske. Filten blir veldig porøs etter noe tids bruk og dette kan potensielt redusere vedlikeholdet noe..?
  4. Jeg drar oppover i dag og har satt av drøye 2 uker. Værmeldingen mot helga og neste uke ser betraktelig bedre ut, lov å håpe godværet slår til
  5. Det er vesentlig mindre snø i fjellet i år enn i fjor, men i disse traktene og høydene ligger snøen lenge uansett. Etappene fra Sota Sæter til Sognefjellshytta og første delene av Jotunheimen er nok mest utsatt. Ut i fra snødybde på senorge.no og prognoser så kan det være farbart i slutten av juni allerede. Jeg ville tatt en telefon til alle tre hyttene og spurt om føreforhold før jeg la ut på tur, i ditt tilfelle ganske tett opp mot starten.
  6. Vær obs på at turens første del gjennom Breheimen er turens desidert tyngste. Hvis du tenker å gå Sota Sæter-Nørstedalsseter og Nørstedalsseter-Sognefjellshytta i 2 etapper vil jeg anbefale å beregne god tid (9-10 timer+), avhengig av vekt du bærer på. Henholdsvis 27+ km (1250 høydemeter) og 27+ km (1400 høydemeter). Jeg gikk hele ruten i fjor sommer, så bare å hyle ut dersom det trengs tips og råd til turen. Kan slenge med at etappe 3 fra Sognefjellshytta ned Utladalen og til Skogadalsbøen er noe av det finere som er å gå.
  7. Jeg gikk Hardangervidda på langs i midten av juli i fjor og da var alt av klopper og ruter farbare. Turen gikk fra Finse til Haukeliseter og totalt gikk jeg 5 dager (snitt på 26 km og 5,5 timer hver dag). Er du nybegynner ville jeg lagt på minst 2-3 ekstra dager. Fine teltmuligheter hele veien, noe steinete første etappen fra Finse, deretter fine vidder frem til du kommer lenger sørvest der høydene er brattere og mer steinur. Forslagene om et par småturer i forkant støtter jeg, men er ikke et must da du går deg i form underveis. Du er tross alt på tur og skal ikke haste deg fra a til b. Man kan fint gå hele turen (begge veier) uten kart og kompass, stiene er godt merket og oppgått, men legg for all del aldri ut på tur i disse områdene uten. Det viktigste: husk solkrem, lett skotøy til å bruke i camp, sportsteip (teip ankel og tær fra dag 1 så slipper du gnagsår) og vanntette ytterklær - været skifter før du rekker å blunke. God tur!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.