Gå til innhold

Jofa19

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  86
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Jofa19 vant dagen sist Mars 6

Jofa19 hadde mest likt innhold!

Om Jofa19

Nylige profilbesøk

1 300 profilvisninger
 1. Vanskelig å gi råd synes jeg, men kan si noe om mine preferanser. Jeg har Reinsfjell 2SL. Det gjør jobben på sommeren, men det er klart at du får et supert telt om du bærer et kilo ekstra og velger Allak. Reinsfjell bruker jeg på tur med et av barna, til solobruk tar jeg med Unna (stort sett). Jeg liker oppsettet til Allak med hempene. Og i tillegg får du et kraftigere telt med bla sterkere bunnduk. For min del utgikk Allak pga vekta til sommerbruken, og vinterteltet mitt overlapper Allak de resterende sesongene. Derfor sitter jeg igjen med Reinsfjell og et vintertelt. Men jeg har ikke hatt noe mot å kjøpe Allak igjen hvis det hadde kommet et godt tilbud😊 Ift din bruk så er vel Allak 3 også en mulighet. Mulig det gir den ekstra plassen du ønsker. Lykke til med valg,
 2. Tog til Stjørdal og hoppe på buss/tog mot Meråker/Storlien. Hopp gjerne av på Storlien. Her kan du gå både nordover og sørover. Eller rett og slett ta en langtur til Levanger😃
 3. Et annet tips kan være å sjekke nærliggende bekker. Noen steder kan det være kulper, fosser el. hvor isen er svak nok til å slå gjennom pga strømmen under. Synd jeg ikke tok bilde, men på siste tur hentet vi alt vann fra en slik bekker👍
 4. Ble mye Titanium fokus i denne tråden. Under bilde av Trangia kjele i nonstick (27/ytter). Perfekt til å koke grøt og gryter i. Kun 88 gram. Bilde 2. Enig med @Memento mori at det er viktig å pakke kompakt. Her samme kjele med Esbit Titanium kaffekjele på 138 gram som kan pakkes kompakt sammen. Brenner, skje, vaskesvamp, fyrstikker etc kan gå inn i kaffekjelen. Kaffekjelen brukes både på primus, woodstove og bål. Lokk på Trangiakjelen er laget av alufolie. Brukes med kortreist stein som vekt under matlaging😃 Trangiakjelene er relativt billige, men er ikke av de mest holdbare.
 5. Ref spørsmål i hovedtråden vedr Toakskjelen på 750 ml. Gjør det samme som de andre her. Varmer opp vann og lar det stå. Ulempen med denne kjelen på gassbrenner er høyden. Kan lønne seg å ha med støtte til gassboksen.
 6. Artig. Det var slik det startet hos meg også. Med en "tauløsning" for se hvordan det ble😃
 7. Det var med et innertelt i mesh (netting) og et solid inner (duk). Når du kjøper Unna er solid inner standard innertelt. Jeg kjøpte tynnere barduner for å kutte litt vekt. I og for seg kutter man ikke mye vekt akkurat her. Men jeg har hatt en total gjennomgang av alt jeg har med meg på tur ( og ting jeg kan legge igjen hjemme). Totalt blir det bra vektbesparelse. På teltfronten er jeg usikker på om jeg vil kjøpe lettere telt når jeg har denne løsningen. Og nå har @Memento mori lansert tanken om carbonstenger...😊 Jeg tror det var MSR sine barduner som ble valgt til slutt. Kjøpe de hos Ultralightoutdoor UK.
 8. Med frakt ble det 2400,-.
 9. Mulig jeg kommer sent inn i diskusjonen og kanskje for sent mtp at innkjøp er gjort. En mulig ekstra besparelse er denne kjelen fra Toaks (hvis du velger å gå med titaniumkjele). Fordelen med den er at du kan bruke den over bålet iom at den har en hanke. På dager med mulighet for bålfyring vil du kunne spare en del på gassforbruket. Spesielt når du er ute så lenge. https://www.aliexpress.com/item/TOAKS-Titanium-Outdoor-Camping-Pot-Cooking-Pots-Picnic-Hang-Pot-Ultralight-Titanium-Pot-750ml/32854092250.html?spm=2114.search0104.3.22.7b416e2aNNGrdw&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10307_537_536_10902,searchweb201603_6,ppcSwitch_0&algo_expid=e9a55abe-be73-45c2-87e0-50b59d2d16ff-2&algo_pvid=e9a55abe-be73-45c2-87e0-50b59d2d16ff&transAbTest=ae803_5
 10. "Jeg" har modifisert mitt Unna. Jeg fikk to innertelt når jeg kjøpte mitt Unna. Det ene teltet (i Mesh) er sydd inn så jeg fikk større fortelt. For min del er dette det nærmeste teltet jeg har prøvd som virker optimalt til solobruk. Fordelen med større yttertelt til Unna er åpenbare. Hilleberg burde kunne solgt dette som et tillegg. Unna med fortelt gir bedre plass til oppbevaring, matlaging, etc. I tillegg er det mer enn nok plass til å sove på i innerteltet. Og selvfølgelig blir det noe lettere. Jeg brukte Sømhuset på jobben og er strålende fornøyd med servicen. Har også skiftet barduner. Pluggene kan vel også skiftes om man ønsker et enda lettere telt. Jeg har valgt å beholde de originale pluggene så langt. Legger ved et par bilder, men avslører vel fort at jeg ikke er noen stor fotograf Men det gir i allefall et inntrykk av den ekstra plassen man får i ytterteltet.
 11. Har testet en del telt siste årene. Noen overordnede tanker/konklusjoner for min del finner du i lenken under. Jeg støtter forslagene på Unna ift langtur. Men jeg kunne gjerne valgt både Enan, Reinsfjell SL eller Fjellheimen SL2. Ønsker du større fortelt på Unna så er det en mulighet til å sy inn innerteltet. For min del er vekta på Unna redusert til 1,9 kilo ved å redusere størrelsen på innerteltet og skifte ut bardunene. På en annen side kan du ha andre krav til vekt og komfort enn det jeg stiller. Tenk nøye gjennom kravene/ønskene dine til telt. Alle vi andre "forsvarer" våre egne valg. Les gjerne våre erfaringer og gjør deg opp egne meninger om hva som betyr mest for deg. Lette telt betyr ofte et kompromiss på bekostning av noe annet.
 12. Tog til Hjerkinn. Buss til Snøheim og plutselig har du mange fine turalternativern å velge mellom. Her er det både hytter i området og mulighet for å se moskus:-)
 13. Jeg og ene datteren har cøliaki. Jeg synes det er gøy med mat på tur og kan gjerne bruke litt tid på å lage mat. Da er vi ofte samlet rundt primusen eller bålet over lengre tid. Og jeg synes ikke cøliaki er begrensende, men opplever heller at noen "ikke liker" som mer begrensende. Noen favoritter hos oss: Pannekaker Biffsnadder stekt på pinne på bål Taco - varmer kun kjøtt Burgere er alltid en slager Stekt ørret (fisket selv) Tacolefse med biffsnadder og de grønnsaker man liker Stekt lettsaltet bacon Ostesmørbrød stekt på pinne Pasta Carbonara eller Bolognese Pitabrød med selvvalgt fyll Bakt potet på bål Andre alternativer: Tapas med spekemat, kjøttboller, litt ost, de grønnsaker man selv vil ha Vi steker gjerne biff, viltkjøtt, etc ute. Har også laget svinefilet i alufolie i bålet Glutenfrie gryteretter på pose. Stek kjøttdeigen hjemme. Ev lage pølsegryte. Varm opp ribbe og pinnekjøtt som er stekt hjemme Den svenske Kälknölen. Tar tid å lage hjemme, men er mør og god. Kan nytes kald. Eventuelt ta med noe varmrøkt kjøtt/fisk Bacon og bønner i tomatsaus Hva med å forsteke røstipotet hjemme. Varmes på primusen, mens ungene steker sin egen biff på bålet? Småtips Potetmos - Mills posene er kjappe mtp tillaging La de velge tilbehør (grønnsaker, oster, sauser, dressinger, etc) Av en eller annen anledning synes barna det er kult å velge sin egen Real turmat. De har flere glutenfrie alternativer. Fylte Pitabrød og tacolefser kan gi de lyst til å spise mat de ellers ikke ville spist Skaff en liten rist (XXL har noen varianter til turbruk). Da kan man få laget en del på bål. Lykke til og god tur!
 14. Skal ikke svare for hva som ligger på forumet, men ikke utenkelig at det finnes noe her Min innstilling ift vekt er at hvis man er fornøyd med en sak og det ikke er noen andre fordeler med å gå ned på vekt, så lar jeg heller være. Det er totalvekten på sekken som er viktigst. Dekker Trangiakjøkkenet behovene dine, så ville jeg heller sett på andre poster.
 15. @TheSleepwalker Så flott at man kan bidra med noe beroligende i førjulstiden :-). Jeg er jo enig med deg. Som jeg tenker så er man jo to eller flere. Er vi to så har vi faktisk med to sett kjeler/panner. Og det er flere grunner til det. God mat krever gjerne flere kjeler. Matallergi er en annen grunn. Stekt fisk er bedre enn kokt fisk, så panne må man også ha. Mat som trenger nonstickkjele er som bedre enn bare oppkok av vann og helle i en pose. Skal man på langtur så ønsker i allefall jeg variasjon i kosten. Vi gikk deler av Kungsleden for noen år siden. Da ble det to-tre måltider med Real om dagen. Ingen favorittøvelse. Jeg har tenkt tanken på å bære bare en titankasserolle og en panne, men da krever det for min del mer forberedelser iform av å tørke mat selv. Og det kan jo skje før neste sommer. som en test For å kutte vekt på Trangian så kan man kjøpe en lettere klype, lage lokk av alufolie og eventuelt legge igjen vindskjermen. Vindskjermen kan erstattes av alufolie som støttes opp med stener eller et par teltplugger. Men lite vits å legge igjen vindskjermen hvis gassforbruket øker og man må ha med mer gass...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.