Gå til innhold

Jofa19

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  40
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Jofa19

Nylige profilbesøk

431 profilvisninger
 1. Pulktur, ønsker tips

  Jeg bruker også kasser i bunn. Helt bakerst er det to kasser stablet på hverandre. Foran står det en bag med mat, klær og drikke. Å pakke i bag gjør det litt mer oversiktlig for min del. Termos, bensin, vannflaske og matpakke står helt bakerst slik at det er lett å nå underveis. Har også god erfaring i å ha en liten sekk på ryggen med ekstra klær til pauser etc. God tur:-)
 2. Mills/Maggi Potetmos med melk

  Maggi potetmos med tilsatt smør, hvitløk og soltørkede tomater sammen med fersk ørret er standard turmat👍🏻😊
 3. Bare for gøy, om noen har lyst

  For en lett sommertur ville jeg pakket sekken (Gregory conteur 65 l.) med dunsovepose (mammut spring), exped synmat og Enan fra Hilleberg. Totalt ca 4,3 kg. Ved tur i høyfjellet med mer usikkert værvarsel, eller at vi velger å ligge i en basecamp så tar jeg med et større telt (Reinsfjell SL) og en varmere pose. Er det behov for større sekk (80 l.), så blir storsekken med. Økning med ca 1,5 kg. totalt. Varierer mellom oppsettene også. Tar også gjerne men en tarp fra zpacks. For min del er det fiskeutstyr, mat og drikke som bidrar med vekt og kos😊
 4. Æsj, har latt meg lure (sekk)

  Størrelsen kommer vel an på bruken. Min 80 liters sekk blir liten på telttur med 3 barn. Noen ganger har dette blitt løst med en pose hengende med brødet i😊 Er det snakk om dagsturer så er jeg enig - da blir det mye plass i sekken.
 5. Denne tråden har gått meg hus forbi. Kjempeinteressant! Jeg har et Hilleberg Enan. Har forespurt Hilleberg om å få montert en ekstra ventil da jeg mener det er for dårlig lufting i Enan. De var ikke villige til å bidra:-( Serviceprisen får gå til Helsport👍🏻
 6. Litt avhengig av formålet med turen også. Legges det opp til en tur hvor vi vandrer inn for å etablere basecamp og ta turer derfra, så tar jeg gjerne med Nallo 2 gt (2,6kg). Skal man vandre fra sted til sted, så blir det lille teltet med (1 kg). Men mange kloke ord fra andre her vedr å se på totaliteten på utstyret. 400 gr. ekstra på teltet teller ikke mye på totalen hvis man sparer på å legge igjen annet utstyr eller bytte til lettere alternativer.
 7. Hvordan pakke lite med barn på telttur???

  Vi har løst samme utfordring på andre måter. Forsøker å begrense mengde utstyr. Volum er en utfordring! Har ofte gått med en plastpose med favorittbrødene i hendene😊 Hva med å låne hytter hos fjellstyrer ol., eller dra på kanotur? Dette har vært gode alternativer for oss fremfor dnt og teltturer! Kos med telt, men det har begrenset seg til nærturer! Noen av de beste turene har gått til Femundsmarka hvor vi har lånt oss ei bu . I tillegg finner du fine hytter på inatur med ulike avstander fra vei. Hvis man skal bo i telt kan man følge litt "øde" skogsveier og finne et vann eller en elv med kort avstand til bilen. Da kan man jo ha med seg en ekstra bag eller sekk, eventuelt gå to turer til bilen. Da kan man opprette basecamp og utforske nærområdet👍
 8. solo telt, ringstind, akto eller enan?

  Valg av telt er alltid en blanding av kompromisser og hva man liker/ikke liker. Tipper denne tråden kan gi et bilde av fordelene og ulempene med Enan. Jeg har selv Enan som solotelt og er kjempefornøyd, men har også forståelse for at andre vektlegger helt andre behov. Mitt bruksområde for Enan er lange turer der lav vekt prioriteres og kjappe turer i nærområdet hvor jeg trenger noen timers pause fra fiskingen På lengre turer hvor det etableres basecamp så tar jeg med et litt større telt!
 9. Moms ved netthandel fra utlandet

  Hei, Har handlet en del på https://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/. Engelsk mva trekkes fra i kassen når du legger inn Norge som mottakeradresse. Stort sett kjapp levering. J.
 10. Monsen, Monsen og Mattis

  Stor familieunderholdning en søndagskveld:-) En av få tv profiler som samler foreldre og tre barn rundt tv'n! Fine bilder og bra med fisk!
 11. 2000 meter tar du "lett" på Snøhetta. Denne toppen tar du med bare kollektivtrafikk. Enten går du opp og ned fra Snøheim, eller en runde først med buss Hjerkinn - Snøheim, deretter topptur til Snøhette, nedtur til Reinheim, overnatting på hytta før du vandrer ned til Kongsvold. Vil du gjøre turen enda lengre så går du ra toppen og inn til Åmotdalshytta God tur!
 12. Hvor er det snø/is-fritt i slutten av mai?

  Det enkle er ofte det beste - i slutten av mai er skogene i nærheten av Trondheim snøfrie (stort sett). Er du villig til å kjøre fem timer så bruker også områdene rundt Funesdalen, Hede, Lofsdalen, etc også å være fiskbare i slutten av mai.
 13. Kungsleden

  Hei, Gikk Abisko-Nikkolauta sommeren 2015. Den strekningen er grei ift proviantering på enkelte av STF stugorna. Litt lengre mellom mulighetene lengre sør. Men les på denne linken, så finner du nok en del av det du søker etter:-) https://www.svenskaturistforeningen.se/app/uploads/2015/10/Kungsleden_sv.pdf
 14. God sagt

  "En dårlig dag med fiske er bedre enn en god dag på kontoret" Ukjent opphav
×