Gå til innhold

Jofa19

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  138
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Jofa19 vant dagen sist 6. mars 2019

Jofa19 hadde mest likt innhold!

Om Jofa19

Nylige profilbesøk

2 333 profilvisninger
 1. Noen tips: - Svean ved Nidelva - leirsjøen og kobberdammen i Bymarka - Grønneset ved ånøya - langneset ved foldsjøen
 2. Trangiapannene er lette og fine. De bruker jeg gjerne til lett matlaging, men lager man en del mat så er det bedre alternativer. Blir litt tyngre løsninger: - de billigste pannene på IKEA et glimrende til korte turer. - denne fra jetboil har jeg gått med en uke nå. Glimrende så langt: https://www.outnorth.no/jetboil/summit-skillet-frypan?gclid=EAIaIQobChMIxqGBhLu16gIVTgCiAx3pCg6XEAQYASABEgKCm_D_BwE#Orange Fordelen med begge disse pannene er at de gir bedre varmefordeling.
 3. Jofa19

  Ny stang og snelle

  Til ferskvannsfiske bruker jeg i hovedsak to stenger når jeg har lagt vekk fluestanga: 1) 9 fot 3-14 gram, 1000 snelle 2) 10 fot 6-22 gram, 2500 snelle den letteste brukes desidert mest. Begge kan brukes etter sø, men da blir den lengste stanga foretrukket👍 Både Daiwa og shimano har fine modeller. Daiwa sin serie silver creek Trout er veldig prisgunstig (i min verden😉). Gero på Lillestrøm gir gode råd 👍 PS har ingen knytninger til butikken, men besøker de når man tar turen sørover.
 4. Tror gutten min var 10 år da jeg sendte med han 9 fot stanga mi på tur. Gleden av å kaste lengst av alle satte sine spor. Har aldri fått tilbake stanga😀 Ordentlig snelle og stang er viktig for fiske og turglede. Kanskje 8 fot er et godt kompromiss👍 Gero har en serie med Daiwa silver creek Trout stenger som er firedelte. Meget bra stenger til den prisen.
 5. Vannet er ikke for kaldt. Tenk som på isfiske og fisk langs bunnen. Bruk mark og søkke, eller eventuelt noen mormyska du kan la synke til bunns og trekke inn. En synkende bombarda med flue (steinfrie eller fjærmyggimitasjoner) eller mormyska kan også fungere. Lykke til!
 6. Det er enkelt å fiske med mark. Et ti grams søkke og en liten markkrok. Kast ut og fyr bål mens du venter😊 Gjør det enkelt med sluk. Med Møresilda 10 grams, sølvkroken spesial, Aura og en vibrax spinner i 2 /3 i fargene sølv og kobber er du godt dekket for det meste av innenlandsfiske. vedr stang og snelle. Først må du finne ut hvor mye du vil bruke. Velg deretter sett. Jeg anbefaler å legge i litt ekstra penger på spesielt valg av snelle. Jeg er svak for shimano. Har ikke prøvd dette settet selv, men det er et par hakk opp ift de billigste settene: https://www.skittfiske.no/shimano/201095/shimano-combo-ørretfiske-3-12g-forcemaster--nexave--sufix-super-21 se forøvrig på siden skitt fiske har med oversikt over alle settene. De gir i allefall en god oversikt over hva som finnes. Er du i tvil ringer du Gero.no på Lillestrøm og handler hos de. Kompetanse og service i massevis. Skitt Fiske!
 7. Litt usikker på hva de ligger på nå, men SM er priset høyere enn både Forcemaster og Beastmaster. Det var derfor jeg nevnte alternativet med Daiwa😊 I tillegg til at den er firedelt. Men ser at SM kommer på tilbud en gang iblant, alternativt kan man se om det ligger noe på Finn. Så noen muligheter for godkjøp er jo mulig, om man ikke må ha utstyret med engang.
 8. Jeg er nok ikke den med mest erfaring med stc, men etter å ha prøvd den litt så er jeg helt sikker på at jeg foretrekker den tredelte shimano speedmaster BX fremfor stc. Mulig jeg kaster lengre med stc, men for meg handler det mye om opplevelsen når fisken er på. Og da er BX’n super. Ønsker man en firedelt stang istedet, så har Daiwa en modell som heter Silvercreek Trout. Stanga blir litt tyngre, men er langt billigere. Mye av vektforskjellen ligger i utformingen av bunndelen. Det er sjelden jeg fisker med tyngre enn 12 gram både i skogen og fjellet, så det soleklare førstevalget er en 9’ 2-12 gram. Som reservestang kan sjøørretstanga være med spesielt hvis det er større vann som skal besøkes.
 9. Fremdeles is på en del vann rundt Trondheim, selv om de store vannene her er åpne. Gir i allefall en pekepinn på at Isgang er senere i år.
 10. Ønsker å tipse om webinarene til Eric Tornblad. Her er det muligheter for oss som ønsker alternativer til Real turmat ved å tørke maten selv. Neste webinar er 12. mai i temaet «hurtiglaget friluftsmat». Tornblad har bla skrevet bøker som Tørke mat, Fjellmat, Mat på Bål, etc. Har selv den siste boken «Snabblagat på tur» og boken har vært en flott inspirasjon til sommerens meny😊 https://friluftskurser.thinkific.com/collections NB! Har ingen bindinger til Tornblad
 11. Hvis du kjører opp til Skjøla og går retning nordover (se på Norgeskart.no) så er det relativt bar i åsene øst for Torgard og Tiller. Ellers støtter jeg @graham ift Forbordfjellet.
 12. Daiwa og Shimano får skryt av meg også. Bruker bla Speedmaster både i ferskvann og til sjøørret. Jeg er så forøyd at jeg sikret meg en tredelt Speedmaster 2-12 gram som reservestang på tilbud her i vinter. Vel verdt hver en krone ift mine erfaringer med Lawson.
 13. Nysgjerrig selv - hold oss oppdatert🙂
 14. Jeg følger deg langt i dine ønsker. Vanskelig å gi råd, men kan dele av mine erfaringer. Jeg ønsker også å komplementere mitt førstevalg med et lettere telt (N+1). Jeg har Unna hvor jeg har redusert innerteltet i bredden for å få et fortelt. Litt ned i vekt og har fått et udiskutabelt førstevalg på soloturer Jeg har valgt bort telt med oppsett av innertelt først. Jeg har valgt bort Mesh innertelt. I trønderske fjell blir det vel luftig for min del - alternativt må jeg ta med en varmere sovepose. Blir det for varmt med solid inner lar jeg bare døra stå åpen. Har hatt Enan. Fungerte glimrende på vandreturer. Men synes det ble vel lite på turer med basecamp og dårlig vær hvor det blir noe innetid. I tillegg er det et problem med kondens. Selv med åpning i begge ender så opplevde jeg kondens mens kompisene sine telt var tørre. Jeg har forkastet Trolltind. Perfekt pakkestørrelse, men liggelengde er for kort. Og jeg savnet fortelt til å sette sko og lage mat i. Jeg har også forkastet et av teltene til BA. Lite footprint ved oppsett, men måtte bruke sekken som forsterkning for å unngå storm inne i teltet. Likte heller ikke inngang fra forsiden I tillegg har jeg valgt bort noen tunneltelt, Ringstind (ikke prøvd, men likte ikke den gamle modellen), Niak, etc. Jeg har også sett på telt i Dynema men synes prisen er vel stiv. I tillegg vil jeg ha dobbel duk, toveis glidelås i inngangsdøren, solid inner, etc Så hva står jeg igjen med? Det er fremdeles for mye å velge i, men jeg har havnet på Tarptent Stratospire 1. Har egentlig et ønske om å velge telt lokalt fra Østersund eller Melhus. Men Stratospire er et bedre alternativ i den vektklassen enn f.eks Enan, Trolltind og Ringstind for min del (foreløpig i teorien). Det blir et større footprint ift valg av teltplass, men jeg får solid inner, oppsett av inner- og yttertelt samtidig, to fortelt og et hav av plass. Sparer ca et kilo ift mitt Unna. De solgte 2019 modellen til nedsatt pris nå. Teltet får skryt/god omtale ift stabilitet i vind, men det skal vi få testet her også. Teltet er på vei og erfaring kan deles etter førstegangs bruk. Lykke til med valget:-)
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.