Jump to content

GBS

Aktiv medlem
 • Posts

  336
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by GBS

 1. Jeg liker stemningen i bildene dine! Men skjønner at været ikke var det aller beste turværet
 2. GBS

  Apetor R.I.P

  Veldig trist. Hvil i fred.
 3. Skulle ønske det var noen å lete etter her i nærheten. Eller ryktene skal ha det til at det finnes en eller to i Bymarka (Trondheim) som få vet om. Vi har funnet Dreiers Minne og Schølberghytta, men det skal visstnok være en eller flere i noenlunde samme område.
 4. Det ble tur mot Jervfjellet fra Saksvikvollen i dag. Men ikke til toppen, vi fant ut at vi hadde for lite tid før det ble mørkt. Vi hadde med hodelykter, men det fristet ikke å gå den bratte stien ned igjen i mørket. Fin tur likevel! Vi fikk sett hula, og spiste lunsj i solskinnet utenfor, da sola ble borte bak knausene snudde vi hjemover.
 5. Mine Viking fjellstøvler på Hernbernheia. Fin utsikt over Trondheimsfjorden og litt av Trondheim. Gode såler var gull verdt på bratt sti som var søkkvåt og glatt.
 6. Tusen takk for svar! Ja, vi tenkte å stikke innom hula på veien. Er nok mye våt myr, det har jo regnet bra i dag også, men er meldt sol i morgen, så får håpe Yr har rett. Veldig fint på Jervfjellet, vi har ikke vært der så ofte de siste årene. Men husker den fabelaktige utsikten på toppen!
 7. Noen som vet hvordan stien her er? Går det greit å følge den? Vi har aldri gått opp på Jervfjellet fra denne siden, vi har alltid gått fra veien mellom Jervan og Jervskogen skianlegg. Det gjorde vi forrige søndag også. Nå har vi lyst å gå en annen vei opp søndag siden det er meldt brukandes vær. Vi fikk heftige regnbyger forrige søndag, og utsikten var ikke den helt store. Vi droppet å gå helt til toppen, vi så den faktisk ikke heller i det kraftige regnet. Det har regnet dobbelt så mye som vanlig i oktober, så stien var veldig våt og gjørmete. Men på vei ned fant vi alternativ sti rundt de verste partiene, så nedturen gikk veldig bra. Det er jo veldig bratt, men vanligvis er det flott å gå både opp og ned her. parti av stien ned
 8. Vi gikk til Jervfjellet i dag, øsende regn og kald vind. Lite utsikt, men fikk et glimt av Jonsvatnet mellom bygene såvidt.
 9. Vi drakk av vannet i Ristjønnan da vi teltet der en natt, og vi merket ikke noe galt med det.
 10. Jeg har fobi mot slanger, og er derfor ikke så begeistret for huggorm, derfor går jeg alltid med høye jaktstøvler og en vandrestav. Ser meg godt for før jeg slenger meg ned i mosen ved pauser. Har kun sett huggorm en gang i Femundsmarka da, og vi har vært der mange ganger. Vi så bjørnebæsj der midt på stien en høst, den var full av bær så antar det var etter bjørn. Aner ikke om den var relativt fersk eller av eldre dato, er ikke ekspert på ekskrementer i særlig grad Har aldri sett bjørn, og håper egentlig jeg slipper, iallfall på særlig nært hold. Ellers er jeg enig med siste taler, jegere har jeg litt angst for. Det smalt godt og lenge langs stien under rypejakta en gang i Femundsmarka, og vi hadde snakket med en jeger som var ukjent i traktene der. Stoler på lokalkjente jegere, de vet jo hvor stien går, og skyter neppe mot den (håper jeg).
 11. Jeg har lest "Den første flukt over polhavet" av Roald Amundsen og Lincoln Ellsworth. Boken er fra 1926 og min mann var så heldig å arve den fra farfaren sin. Luftskipet ble kjøpt i Roma. Mussolini og Norsk luftseiladsforenings formann dr. Rolf Thommessen undertegnet kjøpekontrakten. En fantastisk historie å lese!
 12. Det står noen oppskrifter på tørket mat i denne tråden og også her Jeg lager ferdige middager som jeg tørker og har med på alle fjellturer. De veier mindre enn real turmat, og vi synes de smaker mye bedre også. Fint med en tråd med nye ideer!
 13. Det var flott natur! Imponerende at du gikk nesten uten drivstoff også. Håper kne og resten av kroppen spiller mer på lag neste tur. 👍
 14. Flotte områder du har vært i, selv om solen gjemte seg bak grå skyer! 😃
 15. Kjempefin turrapport! Du formidler turgleden veldig godt, synes jeg. Nå gleder jeg meg ekstra mye til Femundsmarka i juni! Femundsjuka har jeg hatt i mange år, og vil helst ikke bli kvitt den
 16. GBS

  Sommeren 2021

  Det blir garantert en tur i Femundsmarka for oss. Vi skal også til Hardangervidda, eller Jotunheimen i løpet av sommeren, med telt. Til høsten går turen til Fosen. Ellers blir det kanoturer mer lokalt i Trøndelag.
 17. Så artig å se turer fra hjemfylket mitt og til og med Kverveaksla og Myklebusthornet på øya der jeg vokste opp. Fikk lyst å ta noen av turene her!
 18. Jeg lager den ferdig og tørker den. Da er det enkelt på tur, bare å sette til vann og la koke noen få minutter.
 19. Skal teste den lapskausen på neste tur og sammenligne med den lapskausen jeg lager og tørker selv. Artig å sammenligne både smak og konsistens.
 20. Så fin turrapport! Koselig å se igjen Børgefjell. Vi har vært der en gang bare, ble inspirert til å ta en ny tur!😃
 21. Det var ikke for mange bilder, kunne gjerne vært flere! Høres ut som dere er på flotte turer, å tusle i naturen er beste måten å oppleve den på, synes jeg. Tusen takk for koselig turinspirasjon!
 22. Setter opp teltet. Så går som regel husbonden og fisker, og jeg pakker ut det viktigste og lager middag. Så kommer han tilbake med fisk, iallfall noen ganger Etter å ha spist middag ordner jeg soveplassene mens han fikser ved til bål. Så sitter vi ved bålet lenge og bare nyter tilværelsen. Etter en god natts søvn er det frokost, så går vi og fisker. Eller vi går videre til neste leir og gjentar prosedyren.
 23. Crispi jaktstøvel ved Storvatnet i Namdalen
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy