Jump to content

GBS

Aktiv medlem
 • Posts

  353
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by GBS

 1. Så moro å lese turrapport fra en litt annerledes tur! Annerledes, men fin natur.
 2. For en flott tur! Og så koselig å lese om den, tusen takk for at du tar deg tid til å skrive utførlige rapporter!
 3. Flott turrapport fra et herlig område!
 4. Vi har fått testet Bergans Wiglo i skikkelig uvær to ganger, senhøstes begge ganger. Det blåste så voldsomt at vi lå våkne mesteparten av natta, men teltet stod stødig. Så jeg stoler 100 % på dette teltet.
 5. Var innom bruktbutikken i dag og fant hele tre skatter: Landet med de kalde kyster - Helge Ingstad (1948) Fjellenes helter - Harald Borgheim (1945) Syd for Yukon - Ø. Weltzin (1945)
 6. For vår del har vi lest turrapporter her inne, og supplert med kart.
 7. Oi, det var heftige saker! Ønsker deg masse, masse god bedring! Og et inderlig håp om at du kommer deg på tur igjen!!!
 8. GBS

  Mygg i Femundsmarka

  Vi har vært der flere ganger i slutten av juni, da har det vært minimalt med mygg. I fjor var vi der under hetebølgen i starten av juli og det var forbausende lite mygg, knott var det rikelig av. Ellers er vi der vanligvis i slutten av august og begynnelsen av sept., og da er det veldig lite mygg og knott.
 9. Så flott det var der! Dette var en tur jeg kunne tenkt meg, absolutt. Det er nydelig der oppe og ser ut som det var en veldig fin tur.
 10. Vi har badet i Nedre Muggsjø i september, det var meget oppfriskende! I september var det heller ikke mygg.
 11. Tørke middager går fint med tørker, eller evnt. i stekeovnen. Jeg lager og tørker alle middager til fjellturer. En av disse middagene ble liggende i en kjøkkenskuff i 5-6 måneder, og smakte utmerket. Aner ikke hvor lang holdbarhet de har, men et halvt år går iallfall fint. Jeg tørker maten lenger enn anbefalt for å være helt sikker og sørger for at maten oppbevares i tette plastposer, doble.
 12. Koselig gjensyn med kjente trakter. Flotte bilder som inspirerer til nye turer, tusen takk for at du delte!
 13. Vi har sett en del dyr i Bymarka i Trondheim, elg, elgkalv, rev, rådyr, og mange fugler. Selv setter jeg stor pris på dompap, siden den ikke trives nede i byen der vi bor. Men hadde sidensvans på besøk i hagen en vinter, det var stas! Det bor (bodde) en ekornfamilie ved koia Dreiers Minne, vi har alltid med noe mat til fuglene og da kommer ekorn og forsyner seg de også. Artig å se. Det er også der vi har sett dompap. De fleste dyrene har vi sett når vi har dradd til Bymarka grytidlig om morgenen. Vi så også spor i snøen etter den berømte jerven som holdt til i Bymarka en stund, men vi fikk ikke sett den. Men la oss på lur i kveldingen ved Kobberdammen og fikk sett beveren som holder til der. Ellers har vi god erfaring med å ta lange pauser og bare sitte i ro, uten bål selvsagt. Vi fikk en stor reinflokk rundt oss i Femundsmarka da vi tok en lang pause, ekstra morsomt var elgen som kom tuslende sammen med reinflokken. Antar det var en elg som nettopp hadde skilt lag med elgmor og ville ha selskap. Vi ble iallfall sittende i ro lenge og bare nyte nærværet av dyrene.
 14. Og jeg som trodde tråden handlet om noe helt annet 🙃 På forsiden før jeg klikket meg inn her, så stod det: "Erfaring med varu" det var ikke plass til resten av teksten. Så jeg trodde det var et spørsmål om noen hadde erfaring med varulv 😂 Nå hadde det nok vært lurt å tenke over et sekund hvor logisk det skulle være at noen her inne spurte om varulver! Men ja nei, hm... Kanskje ikke så smart å skrive alt man et øyeblikk tenker, og mod må bare slette innlegget som avsporing. Selvfølgelig er varulver avsporing, men jeg lo godt av meg selv.
 15. Det tar iallfall ikke lenger tid enn å dra til nærmeste butikk og kjøpe en gassboks. Drivstoff må jo skaffes til brenneren også, selv om det gjøres på forhånd. Men om man skal ta med alt i beregningen så må gasskjøp være med også! Nå har vi aldri hatt problem med å finne tørre kvister til kvistbrenneren. Trenger ikke sag eller øks, bruker tynnere pinner som vi raskt knekker av. Kanskje vi har vært mer heldig med været på våre turer, jeg tror nok det. Gjør som Monsen og plukker med litt bjørkenever og småkvist i en pose mens vi går. Da er alt klart når vi kommer frem til leiren. Vi har med brenner også, men forskjellen er at nå har vi med en liten gassboks på lange turer i stedet for flere. Det utgjør en del vekt. Men vi brukte bare gass da vi var i Børgefjell, vi var over tregrensen og der var ingenting å brenne.
 16. Vi bruker kvistbrenneren mest for å slippe å bære med oss flere gassbokser når vi er på langtur. På korte turer er den også alltid med. Jeg tok tiden på å koke en kjele vann både på kvistbrenneren og på gass, det gikk like raskt.
 17. Jeg liker stemningen i bildene dine! Men skjønner at været ikke var det aller beste turværet
 18. GBS

  Apetor R.I.P

  Veldig trist. Hvil i fred.
 19. Skulle ønske det var noen å lete etter her i nærheten. Eller ryktene skal ha det til at det finnes en eller to i Bymarka (Trondheim) som få vet om. Vi har funnet Dreiers Minne og Schølberghytta, men det skal visstnok være en eller flere i noenlunde samme område.
 20. Det ble tur mot Jervfjellet fra Saksvikvollen i dag. Men ikke til toppen, vi fant ut at vi hadde for lite tid før det ble mørkt. Vi hadde med hodelykter, men det fristet ikke å gå den bratte stien ned igjen i mørket. Fin tur likevel! Vi fikk sett hula, og spiste lunsj i solskinnet utenfor, da sola ble borte bak knausene snudde vi hjemover.
 21. Mine Viking fjellstøvler på Hernbernheia. Fin utsikt over Trondheimsfjorden og litt av Trondheim. Gode såler var gull verdt på bratt sti som var søkkvåt og glatt.
 22. Tusen takk for svar! Ja, vi tenkte å stikke innom hula på veien. Er nok mye våt myr, det har jo regnet bra i dag også, men er meldt sol i morgen, så får håpe Yr har rett. Veldig fint på Jervfjellet, vi har ikke vært der så ofte de siste årene. Men husker den fabelaktige utsikten på toppen!
 23. Noen som vet hvordan stien her er? Går det greit å følge den? Vi har aldri gått opp på Jervfjellet fra denne siden, vi har alltid gått fra veien mellom Jervan og Jervskogen skianlegg. Det gjorde vi forrige søndag også. Nå har vi lyst å gå en annen vei opp søndag siden det er meldt brukandes vær. Vi fikk heftige regnbyger forrige søndag, og utsikten var ikke den helt store. Vi droppet å gå helt til toppen, vi så den faktisk ikke heller i det kraftige regnet. Det har regnet dobbelt så mye som vanlig i oktober, så stien var veldig våt og gjørmete. Men på vei ned fant vi alternativ sti rundt de verste partiene, så nedturen gikk veldig bra. Det er jo veldig bratt, men vanligvis er det flott å gå både opp og ned her. parti av stien ned
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy