Jump to content

sneakyowl

+Sponsor
 • Posts

  805
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Everything posted by sneakyowl

 1. Hvis du ikke har noe i mot å gå ~5 kilometer lenger og i motbakke, så er det flust av herlige teltplasser opp fjellet ovenfor fleskenoshaugane (mot Skogadalsbøen). Her har jeg hatt en av mine beste telt-spots Ellers kan jeg ikke huske å ha sett veldig mange åpenbare gode teltplasser nære Vettifossen, men man finner nok noe. Med hengekøye har du mange muligheter.
 2. Skifte ut bardunene er nok øverst på agendaen om jeg skulle ende opp med å beholde teltet ja. Det hadde nok hjulpet litt, men jeg tror ikke det ville løst blafre-problemet.
 3. Bardunene langs tverrstangen virker litt korte, ja. De ble litt kortere her pga ankring rundt sten i tillegg. Ganske likt ja, men med tillegg av tverrstangen som jeg ikke tror CloudUp har (?). Selve hovedkonstruksjonen (blå stenger) står ganske stødig, men forteltene blir som to fallskjermer når vinden treffer dem, og da gjør ikke fleksen i den ekstra stanga teltet noen tjeneste "/
 4. Annonse
 5. Ja, godt tips. Mulig det er noen snorer som kan dras i den retningen (no pun intended).
 6. Så var det dags for andreinntrykket etter å ha brukt teltet en langhelg. Teltet leverer veldig godt når det er varmt og solen steker. Ytterduken stopper overraskende mye av sollyset og strålevarmen, og med dører åpne kunne jeg fint oppholde meg i teltet selv om solen stekte på. Det teltet derimot IKKE leverer godt på overhodet er ytelse i moderat vind. To av nettene hadde jeg leir på en vindeksponert "topp" og i følge værmeldingen var vinden oppe i 14-15 m/s i kastene. Denne vinden var ikke en god kombo med teltet. Selv om teltet stod, var det ikke en god opplevelse. Tverrstangen flekset utrolig mye (se video), noe som ender med at "hele" teltet beveger seg, også innerteltet. Forteltet på vindsiden ble pånet punkt minimert til at det kun var plass til skoene mine i. I tillegg blafrer dørene VELDIG mye, og jeg opplevde det som nært umulig å ankre teltet stramt nok så det ikke skulle blafre, selv når vindstyrken bare var ved ~9ms i kastene. I alt en veldig slitsom opplevelse når mye av helgen ble tilbrakt inne i teltet. Tilsvarende vind er i utgangspunktet "ingenting" på alle mine andre Fjällräven telt. Jeg satt opp teltet på berg, og kunne ikke plugge ned, men brukte mange stener. Her kom kvaliteten på bardunsnorene i søkelyset. Når jeg våknet ene morgenen hadde den ene røket - Sannsynligvis etter å ha slitt seg på stenen den var festet i, siden teltet flekser veldig frem og tilbake. Dette har aldri skjedd meg med bardunsnorer festet i steiner og i kraftig vind tidligere. Den totale oppsummeringen er at jeg ikke kan anbefale teltet til noe annet enn godværstelting. Veldig synd da jeg likte teltet sin gode romfølelse, oppsett og øvrige funksjoner. Norrøna sender ny bardunsnor, men ville ikke ta teltet i retur siden det er brukt- så dette ble en dyr lærepenge for meg. Teltet ryker nok på Finn til en greit redusert pris. I kikkerten har jeg Abisko Dome 3 som erstatter. Det er et telt jeg vet med sikkerhet at leverer varene. IMG_8452.mov IMG_8438.mov
 7. En sekk som er god å bære på ryggen i fjellet vil jo også være god å bære på toget. Jeg kommer ikke på hvilke ulemper noen sekk i denne kategorien kan ha for "hverdagslig transport", annet enn å eventuelt kunne være for store i enkelte tilfeller. Her har du alle våres favoritter, gjerne med gode forklaringer på hvorfor det er favorittene også. Til inspirasjon Angående storsekk og fly så har dette vært null problem for meg å sende som spesialbagasje. De kommer ofte ut på rullebåndet med alle koffertene uansett ved landing (ikke alltid).
 8. Det er nesten litt komisk hvor nære vi har hatt leir hverandre, uten å ha sett noe til noen😅 På dag 2 og 3 lå jeg på "Langefonn"-toppen, rett ovenfor din leir 2. Angående vann, @Skaubjønn på truger: Jeg gjør mye det samme som nevnes over. Fyller flaska (gjerne to om jeg har) etter behovet jeg har frem til neste gang jeg gidder å gå en tur for å hente vann. På litt lengre turer har jeg hatt med meg en Hydrapak 4l vannpose som er ganske genial. Veier lite og tar nesten ikke noe plass. Om jeg vet at det "snart" skal slås leir fyller jeg opp posen ved første anledning og tar den med meg videre. Det er digg å ikke være begrenset på hvor du slår leir. Jeg hadde god nytte av dette på Island i fjor. De dagene jeg ville gå litt lenger, men visste at det ikke var noen vannmuligheter på flere kilometer videre var det fint å kunne dekke hele vannbehovet for en kveld i leir og for behovet til vandringen dagen etter, uten å stoppe progresjonen.
 9. Enig! Litt forblåst bare. Det må ha vært dine spor jeg så litt her og der, da det ikke så ut til å være noen andre omtrent som hadde vært der på fottur i det siste 😁 Jeg så ikke ett menneske hele helgen i hvert fall.
 10. Soto Stormbreaker-en viser seg å være ypperlig med gass også. Med gass-adapteret, underplate, og reservedel-kit klokker systemet inn på 347 gram, mot Trangia Triangle + Trangia gassbrenner sine 351 gram. Sotoen blir nok standardvalget mitt for semi-kompakt oppsett fordi den er lettere å montere og generelt en bedre brenner. For mer avansert kokkelering trumfer nok Trangia gassbrenneren, men kun montert i et komplett stormkjøkkenet.
 11. Annonse
 12. Jackpot på pinsehelgens jakt etter fottur til fjells nære Oslo og uten snø! Opp Narefjell og området rundt. Overraskende fint område! Herfra kan både Lifjell og Blefjell ses godt - Fremdeles med en del snø på.
 13. Å sove under tarp er overlegent, men for min del kun på tidlig vår, sen høst og vinter Aaltfor mye kryp og mygg å irritere seg over ellers. Spesielt små snegler har blitt min nemesis i Østmarka. Uansett hvor trege de er klarer de PLUTSELIG å dukke opp overalt på utstyr og sovepose. En annen gang på sommerstid var det så intenst med mygg at jeg måtte snurpe soveposen så mye igjen at kun munnen var eksponert for å kunne puste. Våknet med 8 store myggstikk på overleppa 🙃 Myggnetting rundt hodet er nok ikke dumt.
 14. Uten å kunne noen som helst vitenskap rundt dette tror jeg du er inne på noe. Mineraler/elektrolytter hjelper jo kroppen med å binde opp væsken du tar inn. Personlig merker jeg ikke at jeg er tørstere enn vanlig på vinterturer hvor det kun drikkes smeltet snø uten mineraler fra jorden, enn fra vann fra bekker og innsjøer. På en annen side er det sjeldent jeg kun tar en slurk fra flaska uten å supplere med en bit sjokolade, litt salte nøtter eller annen snacks/lunsj/middag. Jeg merker dog stor forskjell på hvor mye mindre væske jeg trenger på en lang dag i barmarkssesongen om jeg har oppi energidrikk-pulver i drikkeflasken min (bruker som regel Real OnTheGo, som inneholder litt av hvert: https://realoutdoorfood.com/no/butikk/energy-drink-with-a-taste-of-peach/). På langtur i fjor hadde jeg 2 stk. slike poser i 0,75l drikkeflasken min fra starten av dagen. Dette holdt meg fint gående ut dagen hver dag uten å fylle opp, annet enn når jeg kom frem i camp på kvelden.
 15. Det er definitivt en glippe fra ytterduk og ned til bakken, ja. Jeg fikk ikke satt opp teltet på helt flat bakke i går, så jeg får ikke gitt veldig eksakte bilder på det. Ut i fra bildene jeg tok i går ser jeg at det er gjennomgående med glippe rundt teltet, så det er sannsynligvis intensjonelt, gitt typen telt det er. Det blir en tur med teltet denne langhelgen som kommer, da kan jeg gi litt bedre info
 16. Det finnes nok idioter der ute At det oppfattes som et totalforbud selv om det ikke egentlig er det har nok vært en fordel for mang en tørr skog...
 17. Ja det må være en sykdom😅 Jeg hsr skrevet litt førsteinntrykk og lagt ved bilder av teltet i egen tråd her:
 18. Jeg savnet litt mer "hands-on" erfaringer og bilder av de nye Norrøna-teltene i felt. Nå som jeg har anskaffet Falketind Dome 3p-teltet lagde jeg like så greit en egen tråd. Da blir det enkelt å finne frem for andre også. Her kommer mine førsteinntrykk fra teltet etter første prøveoppsett i nærmarka. Vekt og volum Specsene på teltet sier teltet veier totalt 3400gr. Etter å ha målt selv klokker hele pakken inn på 3398gr fordelt på: - Inner-og ytterduk + pakkpose: 2500gr - Teltstenger + pakkpose: 720gr - Teltplugger + ekstra stangledd + pakkpose: 178 gr Til sammenligning veier mitt Fjällräven Abisko Dome 2 3354gr. Absolutt spiselig vekt på Norrøna-teltet for å være et ish mer romslig telt. Teltet er ganske volumiøst i pakkposen sin. Dette er et av tingene jeg misliker med teltet, da jeg foretrekker et mer kompakt pakket telt. Her kan det nok argumenteres for at mindre kompakt pakke fyller tomrom i sekken bedre. Det er kompresjonsremmer på pakkposen, men av en eller annen grunn makses de veldig tidlig, og utgjør dermed ikke særlig kompresjon. Uansett går teltet fint i bunn av Kajka 65 sekken min (uten stenger) sammen med en Jervenduk, og da er kriteriet for pakkvolum nådd uansett. Under er sammenligning mellom de to nevnte teltene, pakket: Jeg prøvde for moro skyld å pakke Norrøna-teltet i Fjällräven pakkposen, og da fikk jeg ca. Samme størrelse som Abisko Dome-pakken på bildet over. Oppsett Yttertelt og innertelt settes opp samtidig i ekte nordisk stil. Det virker som en miks av Hilleberg-kuppel og "amerikansk" type oppsett med diverse klips og fester mellom stenger og duk. Oppsettet var lekende enkelt og virker også veldig vindsikkert under oppsett. Alle stengene er på utsiden av teltet og ytterduken klipses til disse fra bunn og oppover med en miks av to ulike klips/fester. I motsetning har Fjallraven Abisko Dome stangkanaler som gjør at reising av teltet må skje i én bevegelse. Er man uheldig og knoter litt her kan vinden gjøre mye ugang før teltet står skikkelig. Jeg likte godt hjørnefestene for stengene på duken. Superenkelt å feste de inn, uten å være redd for at de detter ut før resten av stang-endene er festet. Stengene er også relativt fleksible, så det er ingen kamp om livet for å få endene ned på riktig sted. Det er mange plast-dingser på stengene. Nå er ikke teltet ment for mer ekstrem vintertelting, men jeg ville vært redd for at noen av disse knekker/sprekker under streng kulde og litt røff behandling. Spesielt kanskje låsen som fester de to stengene sammen på midten. Det er 8 barduner på teltet. Helt grei og enkel sort som gjør jobben. Det er også en bardunsamler/holder ved hvert bardunfeste. Litt unødvendig spør du meg som alltid bruker alle bardunene uansett. Det utgjør ingen rot/problem om bardunene henger og slenger når det pakked ned/opp heller. Teltet, satt opp Jeg satt opp teltet på litt ujevnt underlag, så jeg fikk nok ikke optimal "strekk" (teltmaterialet i polyester strekkes ikke på samme måte som nylon/polyamid uansett). Et lite crux for teltet som jeg ser frem til å finne ut av er om det blir vanskelig å få en stram nok duk så det vil blafre og bråke mye ved vind om underlaget ikke er 100% optimalt. Duken virker ellers som solide greier. Teltet er selvstående, så det kan ganske enkelt flyttes rundt på etter at det er satt opp, og før barduner er festet. Bortsett fra dørene som er vendt hver sin retning, så er teltet helt symmetrisk. Alle triks og funksjoner kan gjøres på begge sider. Forteltene er 70cm dype i følge specsene. 10cm mindre enn Abisko Dome, i tillegg til å være mer skrå og generelt ha et mindre areal. Jeg tenker meg nok litt om før forvarming av Soto StormBreakeren i forteltet. Ellers er det god nok plass til en ryggsekk og enkel kokkelering på hver side. Romfølelsen i innerteltet er veldig god. Jeg tenkte ikke noe mer over det enn at jeg fritt kunne bevege meg i teltet og sitte oppreist. Bunnduken virker også veldig solid og relativt hundesikker. Det første jeg merket meg var hvor mørkt det var i teltet i forhold til mine andre telt. Det i tillegg til massevis med ventilasjon langs bakken, luker i ytterduk og mesh-paneler i innerduken gir meg troen på at dette blir mitt go-to sommertelt når det er følge med. Kul funksjon: Ytterduken kan enkelt manipuleres på mange måter. Fortelt kan være helt/delvis åpne, og ytterduken kan rulles opp i begge ender for maksimum ventilering når det ikke regner. Det er massevis av lommer i teltet. Til og med i taket er det 4 store lommer som en kan slenge ting oppi. Dette var bare førsteinntrykk av teltet uten å ha testet det ved overnatting eller i noe særlig vind. Oppdatering kommer
 19. For turbruk, vurderte du Falketind-buksene til Norrøna? Ikke Gore-tex skallbuksene, men de som er ganske like som Fjørå. Fjørå er ment for sykling/mountainbiking primært, og sitter litt tettere/mer teknisk på kroppen er mitt inntrykk. Tilsvarende Falketind bukse sitter litt løsere, har samme lette og godt ventilerte materiale. Selv liker jeg det type materialet veldig godt. Et lite minus er at de mister litt fasthet om det blir vått, og føles mer baggy. Strammer seg opp igjen når tørt. Ikke la deg lure av "Heavy duty" navnet på ene Falketind buksa. Den er vel så lett og luftig den, men har noen forsterkede områder i tillegg.
 20. Bare tull Bruker mitt Bergans Extreme fint alene selv på vinterstid. R-verdien er oppgitt flere steder til å være 3.5. Bergans sine sider sier 2.1, men det er ikke helt ukjent at de har feil opplysninger på sine sider. Litt usikker på den egentlig. Uansett er tallene likegyldige så lenge det funker fett i felt 😁 Prøv det! 26 netter på rad på mitt Bergans Extreme over Island i fjor blant annet hvor det ofte var harde underlag og netter med temperaturer ned på 0-graderen. Isolasjon fra bakken var aldri noe problem.
 21. Jeg vil si det er unødvendig med et luggeunderlag i tillegg til Bergans Extreme. Du finner nok av myk lyng å slå telt opp på i Jotunheimen (om du ikke skal ligge veldig høyt opp da) Litt vekt og volum spart i hvert fall.
 22. Dro innom for å se og føle litt på Falketind Dome 3p i dag, men det var desverre ikke satt opp i butikken (hvor er markedsføringen?😁). Fikk dog leke litt med pakken og se hvor smått jeg klarte å pakke teltet uten stenger. Det ble faktisk mindre enn mitt Abisko Dome 2. Litt teit pakkpose, som godt kunne hatt mer lengde på kompresjonsstroppene for stramming, men ellers ganske ok! Tok en råsjangs og handlet, så blir det et prøveoppsett i morgen 😎 Bilder kommer
 23. Er blitt interessert i Falketind Dome teltet igjen nå som behovet for et tre-personers kuppeltelt begynner å komme frem igjen. Det er jo enkelt å falle for et Fjällräven Abisko Dome 3, siden jeg har Dome 2 fra før som jeg er blitt storfornøyd med, men Falketind Dome 3p veier noe mindre samt har noen andre funksjoner og muligheter det kunne vært interessant å prøvd ut. Litt liten bredde for å være trepersoners (160cm, vs Abisko Dome på 180cm). Det er bare 30 cm til overs etter at to stk 65cm matter er lagt inn. Nå er jo behovet for et større telt pga. hund, så kanskje de 30cm er nok... 🤔 Blir nok å prøve å få sett og tatt på teltet til uken. Jeg savner virkelig noe videoer med omvisning av teltet. Bildene på nettsiden er vanskelige å forstå seg på for å tolke romfølelse osv.
 24. 17. Mai opp Festvågtind rett utenfor Henningsvær 😁 Gratulerer med dagen
 25. Middag over Svolvær, med Trangia Triangle + Trangia gassbrenner 🙌
 26. Helsport Rago X-Trem er en sikker vinner. Dyr men god. Var for ikke altfor lenge siden pent priset på 3500,-. Jeg har herremodellen, og andre halvdel har damemodellen. Det er samme mengde dun, bare i en kortere pose, så damemodellen er en del bedre i T-Comf verdi (-21 vs -16)).
 27. Sunnmørealpene er verdt en god titt. Her finner du heftige fjell og mindre folk enn andre turist-hotspots. Denne siden er helt topp for turanbefalinger/inspirasjon: https://fjellglede.blogspot.com/ Noen turer jeg kan anbefale: Jønshornet, Hornindalsrokken, Liadalsnipa, Slogen
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy