Jump to content

sneakyowl

+Sponsor
 • Posts

  303
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by sneakyowl

 1. Også enig i dette. Min Rago X-trem har jeg brukt ned til -15 uten problemer, men det merkes på det tidspunkt at pløsen langs glidlåsen og kragen er _vesentlige_ for å holde på varmen skikkelig i posen.
 2. https://www.hoka.com/en/no/men-mountain/sky-hopara/1106534.html Jeg kom over disse "skoene"/hiking sandalene fra Hoka, i forbindelse med at jeg ser etter lette sko til sekundært bruk på langtur der fjellskoene strengt talt ikke behøves (f.eks. på flat vei osv). Er det noen som har prøvd? Så lenge de sitter godt på foten så virker det jo ganske genialt for sommerbruk. Hoka vet jeg lager gode såler, så der er jeg ikke bekymret.
 3. Med Island-kryssing på planen neste år har jeg smått begynt å titte på nytt, relativt lett selvstånde 1- til 2-manns telt. Inntil videre er tanken å vente på å se hva det er Norrøna kommer med. Det virker lovende så langt! Spørsmålet er bare _når_ i 2022 er det de kommer 🙄
 4. Litt inne på dette med lim og teip osv. så var podcasten "Tur og Tøys" sin gjennomgang av Børge Ouslands repkitt veldig underholdende og innsiktsfullt å lytte til. Der snakker vi et ganske høyt nerdenivå
 5. Om jeg med sikkerhet hadde visst at det _ikke_ var det hadde jeg nok ikke valgt å sette meg ned der uansett for så å få buksa full av de-- Nå er ikke jeg spesielt glad i kryp heller...
 6. https://www.sporenbiolog.no/Topic/Posts/142315?pagenum=-1#348788 Det ble ikke spesielt konklusivt så langt desverre : )
 7. Prøver meg på det i morgen. Sender lenke her når gjort : )
 8. Godt tips. Jeg skal se om jeg får karret meg til å spørre der. Jeg kommer også til å være litt mer skeptisk til lyngen jeg setter opp teltet på fremover :'D Også håper jeg at jeg klarte å unngå de relativt greit. Det virket som om samtlige som ålet seg noen cm opp på teltbunn og sekk i hvert fall tørket ut relativt fort og døde.
 9. Ingen? Her er også en video som kanskje viser disse krypene bedre. På camp 2 i Blefjell, på langt "tørrere" lyng så jeg ikke noe av dette. IMG_4632.MOV
 10. Vurdér å gå uten skalljakka! Med mindre det regner (ikke yrer smått) og/eller blåser mye forstår jeg aldri hvorfor folk går tur med jakka på utenom i pauser. Det blir jo bare fryktelig varmt og klamt. Og de lukter ekstra "godt" når jakka først tas av, siden all svetten ikke har blitt luftet ut, men heller godgjort seg i flere timer i jakka... 🤷‍♂️ Så lenge jeg er i bevegelse og det ikke er mye vind er også jakka festet på sekken på vinteren.
 11. Alfa Impact på helgetur i Blefjell. Det var godt å finne frem fjellskoene igjen etter å ha gått med Alfa Drift mye i det siste på div. Småturer.
 12. Og slik ser bunnduken ut i dag Alt det hvite er disse mikrolarvene som har tørket ut
 13. Jeg har tatt turen til Blefjell i helgen og la merke til noe jeg ikke har sett før i lyngen i forteltet. Massevis med bittesmå korte "tråder" av noen kryp/larver som beveger seg rundt i lyngen og åler seg sakte opp på alt som ligger på bakken. Hva er dette for noe kryp? Er det en høstgreie i fjellet? Ølboks, stormkjøkken og sekk som lå i forteltet ble ganske så okkupert på kort tid, og siden krypene er litt klebrige var det ikke bare å riste de av heller. I morgen blir alt utstyr med inn i teltet etter en "rens"! 😬 Legger ved et dårlig bilde hvor det er noen av disse krypene på en spenne på sekken. De er ikke i fokus...
 14. Ja nja, hører hva du sier og ser flere sier det samme. Hvor ofte hører man om polyestermateriale som _ryker_? Jeg er enig i at nylon pakker veldig mye bedre (kompakt, selv ved stapping), men det suger også til seg vann som en svamp og krever etterstramming/justeringer. Det er både + og - ved dette. Det som er bra er at duken blir mer fleksibel for uoptimale oppheng, siden stoffet kan strekkes.
 15. Det estimatet på tid på Ut er hele turen (tur/retur) slik jeg tolker teksten. Det gir i hvert fall mening fra egen erfaring der oppe. Sikksakkveien var der i 2017 i hvert fall, men mener å huske at den var ganske ny på det tidspunktet. En god del seige høydemetere er spart om det er mulig å kjøre/shuttles opp der, men det var ikke noe vi utforsket da.
 16. https://ut.no/turforslag/115074/til-trolltunga Det er i hvert fall den "normale" veien å gå.
 17. Jeg går ut i fra at denne har samme materiale som Svalbard Heavy Duty buksen (ikke bib): Veldig behagelig og slitesterk, men stoffet blir noe slappere i formen når det blir fuktig (regn og/eller svette). Det er ikke noe særlig problematisk, men det hadde vært et pluss om den beholdt den gode og "freshe" feelingen den har når man tar den på seg helt tørr og fin - hele tiden. Jeg bruker buksen primært på vår, høst og vinter. Det blir litt for varmt på sommeren. Materialene i disse buksen skal dog ha vært endret flere ganger tror jeg, og jeg er litt usikker på hvilken av utgavene jeg har opp mot hva som selges i dag.
 18. Appene Topokart og Norgeskart blir flittig brukt her i tillegg til papirkart. Papirkartet er fint for en bredere oversikt, spesielt på tur med flere som skal "titte på kartet" og en bra backup om enheter ikke skulle ha strøm nok. For detaljer i terreng (typ. mest detaljerte flisene) er appene overlegne for meg og raske å bruke for å komplementere papirkartet for å finne posisjonen sin raskt og enkelt.
 19. Det er ikke så dum idé det, om du tenker på de to løkkene som henger ned foran nedre inngang i sekken? På min 65 ville nok det blitt litt dårlig plass med tanke på skumunderlaget som også henger horisontalt midt på sekken, men på 85-en som er høyere kan det kanskje funke ganske bra. Et minus da er at de løkkene blir brukt opp kun til teltstengene, og blir kanskje stående i veien for staver o.l. som festes på sekken. Ellers er jeg veldig tilhenger av en sekk som står for egen maskin, så å ha noe annet under sekken som gjør at det ikke blir mulig er uaktuelt Takk for det! Da har vi en ganske grei oversikt i tråden Jeg var inne på 100-literen selv, men det blir nok altfor stort igjen. Gamle Para Ranger-sekken fra Norrøna (90-120l) ble nesten aldri pakket opp med nok til at den klarte å holde en god form. Med så mye jeg får plass i Kajka 65 i dag er det ikke mange flere literne jeg behøver for litt mer spillerom for typ. vinterturer.
 20. Nja, det er ikke dét jeg vil ha større kapasitet i sekken til Resten av teltet er allerede inni sekken. Teltstengene er bare litt upraktiske å pakke på en god måte inni. Med måten jeg pakker nå så er oppsett av telt veldig enkelt tilgjengelig uten å måtte grave ut alt mulig fra sekken, siden stengene er på utsiden og telt + plugger er i bunnrommet av sekken. Jeg tror det blir en tur innom Fjällräven-butikken i Oslo for å se på litt muligheter.
 21. Oppdatering: Det er nok litt forskjell her. Kajka 65 har mål på ca. 34-35cm utvendig (altså tilsvarende Kristian's 42cm mål på Kajka 85). Abisko shape stengene er på ca. 37 cm, så det kan bli i korteste laget for Kajka 85... Mulig jeg må modifisere en bedre løsning her.
 22. Herlig, takk! Da skal jeg få målt dette opp mot 65'ern senere i dag eller morgen. Siden pakkstørrelsen på Abisko Shape 2 er definert til 40cm lengde (stengene er lengste komponent) så tror jeg basert på dine mål at avstanden er den samme som på Kajka 65. Oppdatering kommer.
 23. +1. Ingen guide nødvendig på den turen. Den er godt skiltet og tråkket hele veien slik jeg husker det. Ta med greit med mat og snacks og klær, det er en ganske lang tur : )
 24. Jeg har i dag en Fjällräven Kajka 65-sekk jeg er stråldende fornøyd med. Såppass fornøyd at jeg har solgt unna den større Norrøna Para Ranger-sekken for å heller kjøpe en større Kajka 85 i tillegg for litt lengre turer/turer som krever mer utstyr (eks. vinter). Det slo meg dog plutselig at ved dette størrelseshoppet kan det hende jeg mister en av mine favoritt-muligheter fra Kajka 65-en: Nemlig det å veldig enkelt kunne feste teltstengene til Abisko Shape-teltet (og for øvrig andre telt) under sidestrammerne utenpå på sekken. Dette går sånn ca. akkuratt perfekt med Kajka-65 sekken og stengende til Abisko-teltet i dag. Se bilde under for eksempel (Obs, det er ikke Abisko-teltet som er festet på midten av sekken der. Jeg måtte ta et dustete tungt Helsport Børgefjell 3-mannstelt i tillegg på langtur for å avlaste noen som ikke hadde testet opppakningen i forkant... :)) Spørsmålet er: Vil det samme fungere like fint på den høyere Kajka 85-sekken, eller er det et større gap mellom spennene der? Er det noen her som har Kajka 85 og kan måle i mellom de spennene? Nå har jeg ikke min Kajka 65-sekk for hånd for mål selv, men det skal jeg prøve å få tatt i løpet av morgendagen.
 25. Disse så fine ut! Jeg er selv på utkikk etter noen dedikerte vinterstøvler. -25-påstanden er dog "i bevegelse". I bevegelse klarer jeg å holde varmen i de fleste sko. Hvordan er inntrykket ditt "i camp" med disse skoene på? Det er spesielt da jeg sliter med å holde varmen om ikke føttene/skoene er oppå et bakke-isolerende liggeunderlag e.l.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy