Jump to content

Martin HJ

Aktiv medlem
 • Posts

  1,086
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

Everything posted by Martin HJ

 1. Takk 😊 En Gopro 11 og en Pocket 2 👍
 2. Samme her 😄👍 Blir ikke savnet.
 3. Selger min DJI Pocket 2 kamera med diverse utstyr. Svært lett og god 4K videokvalitet med gimbal stabilisering, ypperlig turkamera mtp vekt og størrelse https://www.finn.no/325800166
 4. Det var ikke noe Crispi Norge nevnte når jeg pratet med dem ang forskjellen på disse to støvlene. Det kan godt være det, men det er ikke noe jeg vet om 😊
 5. Disse er nesten identiske, de har samme passform, såle og fôret med den samme Gore Texen. Her er det læret som utgjør den største forskjellen. Hunter har glatt fullnarv, Kongsvoll har matt nubuck lær. Begge støvlene er tiltenkt og er til samme bruk. Kongsvoll EVO kan fremstå som noe stivere da snittet, delingen i skaftet er litt annerledes. Vanntettheten på støvlene er den samme. Hunter med glatt lær, så lenge læret er glatt og ved førstgangsbruk vil vannet prelle av enklere på denne kontra Kongsvoll som har nubuck. Nubuck er en slipt overflate og vannet vil henge noe mer igjen. Men etter du har brukt støvlene og smurt de inn med skokrem blir også nubucken glatt. En støvel med glatt fullnarv vil kunne fortere få synlige rift i læret mens i på nubuck er det noe mer skjult med den matte overflaten. Disse to støvlene er ganske så like. Så her er det litt opptil brukeren hva de foretrekker. Noen vil kun ha glatt lær, mens andre vil ha den mer matte overflaten. Derfor har de to forskjellige varianter.
 6. Warmpeace Viking 600 støttes. Har størrelse regular og wide, er 178 cm og litt bredskuldra. Passer perfekt, men long er nok å fortrekke om man er over 180 cm ja. Har sovet i den i noen minusgrader og har ikke vært kald. God og fluffy og er skikkelig fornøyd med den posen 👍 Anbefales.
 7. Underlaget er like godt som fisken er stor oppi nord, og med din flaks i tillegg så er det ikke mange plugger som blir bøyd iløpet av et levd friluftsliv.
 8. Kanskje en YT video kan hjelpe deg 😊 https://youtu.be/LLJ01lWu89c?si=q_Y94GapZgE0xYVi
 9. Den viser vel høydemeter i sanntid hvis du scroller nedover på de forskjellige widgets til du kommer til Altimeter? Hvis du skal logge en tur som walk eller hike så kan du programmere hva den skal vise under aktiviteten som fks. da høydemeter både sanntid og totalt blant annet. Evt bare høydemeter som visning på startskjermen/hjemskjermen på klokka di slik at den vises til enhver tid.
 10. Åra på tvers og rompa nedi først, samme manøver ut igjen med beina først. Og easy does it, ikke slippe seg ned med fritt fall og avkoblet muskulatur.
 11. Martin HJ

  Hjortelus

  Ja dukket opp et par i begynnelsen av august inne i skogene i indre Vestfold, hårkam har blitt standard turutstyr i lomma her til lands de siste årene
 12. Ny tur igjen med regnværet Hans på den ene siden og sol på den andre siden 😊
 13. Nei håper for din del at du får ok vær og utsikt, har vært og skal tydligvis fortsette med mye ustabilt vær og nedbør. Skulle selv til Jotunheimen tidligere i sommer men droppa det pga. været.
 14. Disse er nesten identiske, de har samme passform, såle og fôret med den samme Gore Texen. Her er det læret som utgjør den største forskjellen. Hunter har glatt fullnarv, Kongsvoll har matt nubuck lær. Begge støvlene er tiltenkt og er til samme bruk. Kongsvoll EVO kan fremstå som noe stivere da snittet, delingen i skaftet er litt annerledes. Vanntettheten på støvlene er den samme. Hunter med glatt lær, så lenge læret er glatt og ved førstgangsbruk vil vannet prelle av enklere på denne kontra Kongsvoll som har nubuck. Nubuck er en slipt overflate og vannet vil henge noe mer igjen. Men etter du har brukt støvlene og smurt de inn med skokrem blir også nubucken glatt. En støvel med glatt fullnarv vil kunne fortere få synlige rift i læret mens i på nubuck er det noe mer skjult med den matte overflaten. Disse to støvlene er ganske så like. Så her er det litt opptil brukeren hva de foretrekker. Noen vil kun ha glatt lær, mens andre vil ha den mer matte overflaten. Derfor har de to forskjellige varianter.
 15. Jeg har det samme liggeunderlaget, og har ikke vært noen lekkasje på mitt og helt greit fornøyd med denne til sitt bruk - dvs kortere turer med barn osv
 16. Da forstår jeg, nei må ikke få ødelagt en slik unik pose på noe vis. Håper du finner en som kan dette, evt. send den til produsenten ja
 17. Har vasket dunposene mine hjemme med tørking etterpå og fluffing med tennisballer i tørketrommelen osv med stor suksess. Men jeg regner med at du vet at dette går fint an å gjøre hjemme da du har endel erfaring med friluftslivet, så da antar jeg at det er et annet problem enn bare at posen trenger en vask Men nevner det uansett.
 18. Takk Espen, veldig fint å kunne lage noen turfilmer fra våre turer og legge det ut offentlig for folk som liker den slags. Og ikke minst veldig fint for oss selv som gode minner og forlengelse av turen som var. Flott at det blir satt pris på, det tar jeg med meg videre til neste film 😊
 19. Er veldig fint å legge inn en topptur itillegg til å traske rundt med stanga syns jeg, og siden Lifjell sin høyeste topp lå ved siden av leir så måtte vi såklart opp dit 😊 Fin tur og artig rute opp, Adrian hygget seg veldig oppi siden der. Er så fint når unga har det gøy ute i naturen uten skjerm og moderne leketøy, og ikke minst kunne være med og dele opplevelsen. Skal ikke kimse av den gode gamle pølsa, selv om det var en litt mer nymotens variant med ost inni 😄 Kutta opp resterende pølser dagen etter og pimpa opp Real pakka med de, forbløffende mye bedre den smakte gitt 🤌 Blir nok en tur til i år, høsten kanskje. Flott området på mange måter.
 20. Her er en film fra vår sommetur til Telemarks lille perle, Lifjell
 21. Joda sola banka på oppover lia, men ble vel avbrutt av litt skyer tidvis minns jeg. Det var velkomment 👍 Ja var fantastisk mye liv i insektene, tror jeg fikk filmet litt av det. Vanvittig med frosk også, overalt. Fisk ja, på andre kastet faktisk 😃 Men de var stort sett opptatt med å spise døgnflue. Neste gang blir flueboksen med.
 22. Kom så og si akkurat inn døren og har pakket ut fra en tur i ganske samme området minus noen vann sammen med sønnen 😃 Ganske artig å få servert en glimrende rapport fra et sted man akkurat kom fra, nydelige bilder og hyggelige skriverier. Jeg hadde kameraene mine og kommer en fyldig rapport i form av film iløpet av uka tenker jeg. Hadde forresten gruet meg litt til mørdarbakken fra Grimås og opp med 20kg i sekken etter at du nevnte den, men gikk veldig greit altså. Var rundt 200 høydemeter på 1km ca, litt arbeidspuls ble det jo men ikke blodsmak 😊 Takk for rapporten! PS. Mygg og knott var kun tilstede en morgen, ellers var den ikke å se. Dog var det mengder av døgnfluer, sommerfugler, humler, bloddråpe svermere og andre insekter av den hyggelige varianten 😍
 23. Ja det må du 😃 Drar opp dit selv imorgen faktisk, fra Grimås og opp. Fint å få inspirasjon fra turrapporter herfra 😊
 24. Lifjell er utrolig vakkert, må ta turen snart. Skal ha en fire dagers en plass til uka, må bare se an været hvor - Lifjell er en klar kandidat Takk for en fin bilderapport!
 25. Spiser ikke finne og hale hvertfall, og spiser ikke fisken hel 😊 Stekes som regel etter sløying og drar kjøttet av beina når den er tilberedt i panna en stund med krydder og smør. Legges også i folie med smør, løk og andre godsaker hvis jeg har bålmuligheter, da blir den svært saftig og god.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy