Gå til innhold
  • Bli medlem

sofasliter

+Støttemedlem
  • Innlegg

    665
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av sofasliter

  1. Dersom du holder til relativt sentralt på østlandet, så arrangeres Camp Villmark denne helgen, der kan du se på telt fra Barents Outdoor og Helsport. BO er startet av tidligere Helsport ansatte når opprinnelige Helsport ble kjøpt opp og flyttet fra Heimdal. Selv bruker jeg oftest et gåstavtelt, Durstongear X-Mid 2. https://durstongear.com/products/x-mid-2-solid Lett, kjapt å sette opp tåler bra med vind og regn, bedre høyde inne i teltet enn Ringstind og BO sin Snota, Snota er BO sin nærmeste konkurrent til Ringstind.
  2. Ligner på flekken som jeg har telt fra Barens Outdoor. Men det var også grunn til at teltet var nedsatt fra 11500 til 4500... Jeg ville reklamert...
  3. Ja, det er det kartet jeg brukte i sommer. Tidlig juni i fjor traff vi ingen i Sverige, vi padlet Hävlingen og videre inn i Norge. Når vi kom til Øvre Roasten traff vi på folk. Gjetter på at du nok kan treffe på noen, men så tidlig i sesongen er det nok ikke så mange.
  4. Jeg har verken sett bjørn eller ørret i Femundsmarka 🙄 Bare hørt andre skryte snakke om det... Skal du få se bjørn, så må du være veldig heldig, og stille. Bevege du deg i feks Goretex eller har ting som skramler i sekken blir bjørnen var deg i god tid og holder seg unna. Svensk kart over Rogen, dekker antagelig hele turen deres, jeg synes det er bedre enn det norske.
  5. Jeg har ikke sett bjørn i Femundsmarka de gangene jeg har vært der. Vi var på tur tidlig i juni i fjor, rett etter at isen hadde gått i høyereliggende vann. Vi startet i Sverige, og der var det ikke lov å fiske så tidlig. Forbudet var gjort av hensyn til kalving for reinsdyra (fiskeforbud=mindre folk), dette bør du sjekke opp på svensk side. Vær også obs på strenge regler for bål i svenske nasjonalparker. Ellers så er svenskene flinke til å bygge nødly og legge til rette for bål, med utkjørt ved på leirplassene. Jeg ville ha sjekket om det går å få taxibåt over Grövelsjön, da når du vel noe flere fiskevann. Se også her, https://www.engerdal-fjellstyre.no/fiske med oversikt over arter i de ulike vannene.
  6. Vi har soveposer fra samme merke (en for menn og en for dame), med hhv høyre/venstre glidelås og disse kan sammenkobles ved ønske om det. Koselig, men jeg foretrekker å ligge alene i posen. Selv om det blir veldig god plass i sammenkoblet pose så forstyrrer vi hverandre om en ligger urolig. For å sammenkoble så er det egentlig ikke noen spesielle soveposer, det er bare at de har glidelås mot hverandre. Og så bør glidelåsene være like lange. Bruker også Exped liggeunderlag med "chair kit", disse kommer med klips for å koble sammen slik at underlagene ikke sklir fra hverandre.
  7. Jeg liker godt MSR Quick Skillet med keramisk belegg.
  8. @Thøger Amundsen, du kan se om gpsbabel kan hjelpe deg, du finner den her https://www.gpsbabel.org Jeg har brukt den for å konverter mellom spor/ruter og til å snu retning. Gpsbabel har masse funksjonalitet utover dette så det kan jo være verdt ett forsøk.
  9. Det kan jo godt være at du hørte riktig, lengre tid for å koke tilsier mindre varme og da bør også lyden dempes, gitt ellers like parametre.
  10. Det finnes flere nettsteder som gir poengscore for netthandel. Her kan du se hvilke tilbakemeldinger det er på nettbutikken Feks. https://www.trustpilot.com
  11. I'm planning for Norlandsruta to, but will start south and walk north. You could have a look at these videos on YT, he has a video on tips for food and resupply at the end of the series. Resupply will be a crucial part of the planning.
  12. Men nå har jeg begynt å sette sammen ferdig havregrøt med havre, tørrmelk og tørket frukt / nøtter. Også potetmosen er helt grei, praktisk pakket i porsjoner også.
  13. iPhone 15 støtter følgende satelittposisjonering: GPS, GLONASS, Galileo, QZSS og BeiDou. Med inReach får jeg bedre batterilevetid når jeg kun bruker GPS enn om flere iReach Mini 2 støtter GPS, GALILEO og QZSS. https://www.apple.com/iphone-15/specs/
  14. Fin video. Bra tips om olje i frokostblandingen. Min blanding: 60g Havregryn 222 Kcal 40g Tørrmelk 140 Kcal 20g Sukker 80 Kcal 15g Hasselnøtter 100 Kcal Dette blir ca 540 Kcal i grunnporsjon. Legger så til tørket frukt som banan, eple, jordbær etc. Tørker økologisk banan, mye bedre smak. Tørrmelk kjøper jeg på nett, fra Steinkjær, https://www.mayah-produkter.com Brunt sukker skal sjekkes ut.
  15. Jeg var også på tur med Soto Stormbreaker i helgen. Ved ett tilfelle fikk jeg også bål, brukerfeil! Under start trodde jeg at jeg hadde fått fyr, så det tok litt tid før jeg fikk lighter bort til brennerhodet, og da hadde det samlet seg litt bensin som lagde bål en liten periode. Jeg liker å ha litt deler på lager for vedlikehold, men det har jeg ikke funnet på nett i Norge, noen som har en link?
  16. Bruker Strava selv og synker aktiviteter opp mot kampanjer i bedriftsidretten, hos arbeidsgiver. Aktiviteter merket med synlighet "Only You" synkes opp og registreres. Det er fint for det ønsker jeg. I Strava har du valg "Mute Activity", da skal ikke aktiviteten din synkes opp, men fortsatt være synlig i Strava.
  17. Helsport Piranha Snøanker nedsatt fra 999,- til 499,- https://www.helsport.com/no/telt-og-tarp/tilbehor/pegs-snow-anchor-piranha-6pcs/
  18. Etter å ha strevet med å få skikkelig feste i 40cm nysnø med 30cm snøplugger har jeg bestilt Helsport Piranha snøanker. Nedsatt fra 999,- til 499,- på Helsport sin nettbutikk.
  19. I samme dokument som du linker til, så har jeg klippet ut info om hvor Apple sin tjeneste fungerer: Jeg befinner meg på Hamar og godt innenfor Globalstar sitt dekningsområde. Når jeg går inn på "demo" her.
  20. Nødfunksjonen til iPhone, med satelittmeldinger, kan IKKE brukes i Norge. Jeg har iPhone 15 Pro Max, og testet dette i Syd-Spania i høst, her i Norge. Inreach mottar ikke meldinger i hytt og pine, når du har sendt melding fra Inreach, så kan mottager svare på denne. Det er Inreach meldingen som starter dialogen. Meldingen Inreach sender kan være til SMS, e-post eller en annen Inreach enhet.
  21. Supert telt, handlet selv SL versjonen med skjønnhetsfeil i høst. Luksus med digert fortelt og god takhøyde.
  22. Hvor mye tåler telefonen i kulde? Anbefaler å teste dette med egen telefon, mitt inntrykk er at nyere modeller tåler bedre kulde enn gamle. Gjorde en test med iPhone 13 Max Pro, ladet til 80 prosent. Satte på flymodus og la den i fryseren over natten. Morgen etter var batteriet sunket med 4%. Flymodus brukte jeg for at telefonen ikke skulle skru opp effekten da fryseren er en metallkasse og antar derfor dårlig dekning der.
  23. Er disse ok å bruke til mat? Jeg gjenbruker småflasker som det har vært ingefærshot på til olje/salt osv, disse har skikkelig kork og er helt tette.
  24. Med en slik flaske i soveposen gjennom natten, så har du også vann til å få i gang snøsmelting litt raskere neste morgen også.
  25. Forholdene i starten av juni varierer fra år til år. Vi var en runde i Femundsmarka tidlig i juni '23, isen på vannet hadde akkurat gått. Elvene hadde ganske høy vannføring, men vi så ikke noe snø og bakken tørker fort opp. Vi fulgte spent med på satelittbilder og is, da vi skulle padle Hävlingen fra Sverige tilbake til Norge. Fin tur i starten av juni. Lite folk å se inntil vi kom til Krokåthåen og Øvre Roasten. Ingen plagsomme insekter og heller ingen fisk... God tur
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.