Gå til innhold

Larix

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  309
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Larix vant dagen sist Januar 15 2016

Larix hadde mest likt innhold!

Om Larix

 • Bursdag 02. feb. 1973

Nylige profilbesøk

1 106 profilvisninger
 1. Larix

  Bergans Pasvik Light

  Stemmer jo det, men med "lydsvak" overflate så er jo dette problemet, i den grad det er et problem, i prinsippet innebygd. De starter på sett og vis med handikapp. Når det er sagt, så er jo fordelen, ved siden av mindre lyd, at slike plagg ofte oppleves som mykere, og mer behagelig på. Men jeg mener altså at funksjonen, om ikke lyden er et poeng, er dårligere , når funksjonen primært er som "regnjakke".
 2. Larix

  Bergans Pasvik Light

  Vær obs på at denne jakka har en kort lugg på yttersida for å gjøre den lydsvak. Dersom en ikke trenger den egenskapen, for eksempel i forbindelse med jakt, så er det, etter min mening, bare ulemper med det. Spesielt hvis bruken primært er som regnjakke. Ytterstoffet binder mer vann enn et glatt stoff. Og tørker følgelig senere, hemmer pusting mer. Og kan gjøre den mer utsatt for vanngjennomtrengning.
 3. Larix

  Luftig undertøy? Finnes det?

  Enig! WarmWool er fantastisk bra, og folk er forskjellige, men den der blir for varm på sommeren.
 4. Larix

  Luftig undertøy? Finnes det?

  Joda https://www.brynje.no/boxer-1 Ulempen, til sommerbruk, er den vindtette fronten, men hvis de er slik de var før, så er det bare et tynt stoff utapå, som enkelt trimmes vekk med ei saks.
 5. Larix

  Luftig undertøy? Finnes det?

  Tynn ull, for eksempel Devold Breeze, eller Aclima Lightwool, funker bra. Brynje lager i syntetisk netting. Det finnes haugevis med syntetisk, og Bambusbasert osv. fra forskjellige produsenter av sports- og turklær. Personlig synes jeg mikrofiberboxerne til Pierre Robert(Pierre Robert Sport) er mye for penga og funker rimelig bra.
 6. Larix

  Hasle kano eller....???

  Gratulerer med flott kano og godt valg Dette er noe helt annet en Hasle.
 7. Larix

  Hasle kano eller....???

  Riper i gelcoaten på glassfiberkanoer er ikke nødvendigvis bare kosmetiske. Er de dype nok så kan fiberen trekke vann. Så en bør være obs og fikse dype riper. Heldigvis er det enkelt å fikse. Det er fordelen. Sammenlignet med plastkanoer er de gjerne stivere og, gitt nogenlunde samme egenskaper for øvrig, gjerne raskere enn plastkanoer. Men altså skjørere og med mer behov for vedlikehold. Royalex er, i mi bok, kanomaterialenes Rolls Royce. Men de øvrige egenskapene, og prisen, skal også med i regnestykket.
 8. Larix

  Naturehike stol fra 123friluft?

  Jeg har en slik stol fra Robens. Fikk den gørrbillig på tilbud. De er ikke alltid så dyre til vanlig heller. Den framstår ikke som like gjennomarbeidet og eksklusiv som Helinox, men har ikke vist noen svakhetstegn under mine 110kg ennå. Og komforten er bra.
 9. Larix

  Tredal T-10 tilhenger

  Med sykler på draget så må trolig kanoen, i sin helhet, være bak syklene. da blir det nok vel "baktungt".
 10. Larix

  Hasle kano eller....???

  Jeg må påpeke at antar at det kan forholde seg slik. Basert på en del leserier, og litt testing av kanoer for en god del år siden. Det er, slik jeg har forstått det, omtrent bare fordeler i praktisk bruk med kanoer med god sekundærstabilitet. Og jeg har vel oppfattet at primærstabiliteten da ofte blir litt lidende(?). Problemet er vel at det kan være litt vanskelig å venne seg til/bli trygg på. Og at det, som du skriver, kan føles litt ekkelt. Personlig har jeg en Hasle 530, men den er så gammel at jeg vet ikke om den er relevant lenger. Den ser omtrent lik ut som i dag, men jeg vet ikke om det kan være endrede egenskaper på enkelte områder. Når jeg først har nevnt den, så kan jeg jo legge til at, basert på min 35-40 år gamle, så anbefaler jeg den ikke. Den er solid som fy, men er ei jæ... balje å padle. For ikke å snakke om hvor uhåndterlig den er på land. Jeg mener min er oppgitt å veie snaut 40kg, men jeg er sikker på at den heller er på feil side av 50.
 11. Larix

  Hasle kano eller....???

  Jeg råtipper på at den har bra sekundærstabilitet, og således er stabil, men at primærstabiliteten er dårligere, og at den derfor oppfattes som ustabil av enkelte.
 12. Skal skoa vare, og beholde egenskapene sine, så trenger de vedlikehold uansett. Ikke nødvendigvis skokrem, men en, eller annen form for impregnering, som uansett må fornyes jevnlig. For øvrig så må jeg si meg enig med de som påpeker at passform er det viktigste.
 13. Larix

  Trenger jeg skallbukse??

  For egen del så sliter jeg litt med å skille på regntøy, og skalltøy. Det er i bunn og grunn samme greia. Skal en prøve å finne noe å skille de på, så vil jeg vel si at skalltøy oftere brukes om klær som er litt mer "avansert" konstruert, enn klær som blir kalt regntøy. Ofte kan de vel også være litt mer orientert mot permanent bruk. Slik du beskriver den buksa du kar kjøpt, og de andre du har, så vil jeg si at du ikke trenger den. Særlig ikke hvis du mistenker at den puster dårlig, samtidig som du har bukser med høyere vannsøyle fra før.
 14. Se på bildene i den ene linken. Der er Helinoxsenga avbildet med stylter. Jeg lurer på om ikke disse benforlengerne er å få kjøpt løst for ettermontering. I hvert fall til noen av Helinoxmodellene.
 15. Larix

  Fjellreven Kajka 85L

  Jeg har en Kajka 100. I farten husker jeg ikke hvordan justeringa av rygglengden på den er Noen sekker er slik at justeringa bare låser den ene veien, og vekta holder det på plass den andre veien. Mulig det er slik på Kajka. I så fall er det du opplever at rygglengden lar seg korte inn uten motstand, så lenge det ikke er belastning på skulderreimene. Og at de kan bevege seg tilbake til utgangspunktet igjen.
×

Viktig informasjon

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.