Gå til innhold

Larix

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  318
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Larix vant dagen sist Januar 15 2016

Larix hadde mest likt innhold!

Om Larix

 • Bursdag 02. feb. 1973

Nylige profilbesøk

1 245 profilvisninger
 1. Jeg mener bestemt at en, eller annen, produsent lagde ei slik bukse for noen år siden. To sett med ben, ett med membran og et mer pustende(bomull/polyester?). Jeg husker ikke hvem det var.
 2. Larix

  Gule merker på trærne, DNT merking?

  Gult har, i en del tilfeller, blitt brukt for å markere forsøksfelter for skogbruket. Da er det gjerne på mange trær samlet, så det ser neppe ut som sti-/løypemerking.
 3. Larix

  Regelverk rundt arv av våpen?

  At en må være medlem av noe som helst er direkte feil. Våpenskap må en ganske riktig ha. For øvrig så er vel rådet om å prate med politiet godt. Og, fritt etter hukommelsen, så er vel @Manko sitt innlegg ganske så korrekt.
 4. Larix

  Slitesterke bomull/syntetisk klær

  Det meste av det kavu produserte var vel i ren bomull.
 5. Larix

  Varighet fiskekort (inatur)

  Har akkurat samme erfaring i løpet av de 3 siste dagene. Ett kort med tydelig angitt gjeldende dato og et med tidsintervall fra en dag til den neste. Begge kjøpt med sms til 2377. For å gjøre forvirringen komplett, så sto det spesifikt på plakatene der jeg fikk tidsintervallet at kortet bare gjaldt for kjøpsdato
 6. Larix

  Beste rimelig og kompakt øks?

  Av øksene som er listet i første innlegget, så hadde jeg også helt klart gått for X7. De få ekstra grammene er verdt det i form av bedrede egenskaper. Som mange allerede har nevnt. I tillegg, så er X5 så kort at den nærmest er ei oppskrift på såre knoker. I den aktuelle prisklassen så kan det være et tips å lete i skogs- og landbruksutstyrbutikker. De selger innimellom noen håndsmidde "no-name", trolig svenske, økser for en slik og ingenting. Den minste av disse, og et litt lengre skaft, kjøpt i "løs vekt" til +/- 100,- er ei fin oppskrift på dugelig turøks. Men det er mindre stress å bare kjøpe ei X7.
 7. Larix

  Storvilt jakt og mørning

  Jeg er av den oppfatningen at hvis ting er rent og ryddig, og en har gode forhold å mørne under, og en har fått god, tørr hinne på kjøttet så er 40 dg minimum. Det blir bare bedre og bedre. Både mørhet og smak utvikler seg. Lukt og farge er greit å følge med på, men det er ei tynn grense mellom fantastisk, og ødelagt etter hvert.
 8. Larix

  Hvilken jakke og bukse bør jeg velge?

  Jeg trives i Fjällräven Keb, eller mer presis Keb Gaiter, bukse. På overkroppen har jeg blitt veldig glad i Bergans Microlight. Begge fordrer at en har med noe regntett på turer over flere dager, hvis det er fare for regn. Hvis en likevel har med seg regntett jakke, så er muligens Microlight litt unødvendig tung og stor, så da finnes det nok bedre egnede jakker, men jeg liker den uansett. Og veldig stor og tung er den jo ikke.
 9. Larix

  Adventure food vs. real turmat/ mountain house

  Boller uten rosiner er rundstykker For øvrig er jeg enig med dem som mener at ananas ikke har noen verdens ting i mat å gjøre!
 10. Larix

  Bergans Pasvik Light

  Stemmer jo det, men med "lydsvak" overflate så er jo dette problemet, i den grad det er et problem, i prinsippet innebygd. De starter på sett og vis med handikapp. Når det er sagt, så er jo fordelen, ved siden av mindre lyd, at slike plagg ofte oppleves som mykere, og mer behagelig på. Men jeg mener altså at funksjonen, om ikke lyden er et poeng, er dårligere , når funksjonen primært er som "regnjakke".
 11. Larix

  Bergans Pasvik Light

  Vær obs på at denne jakka har en kort lugg på yttersida for å gjøre den lydsvak. Dersom en ikke trenger den egenskapen, for eksempel i forbindelse med jakt, så er det, etter min mening, bare ulemper med det. Spesielt hvis bruken primært er som regnjakke. Ytterstoffet binder mer vann enn et glatt stoff. Og tørker følgelig senere, hemmer pusting mer. Og kan gjøre den mer utsatt for vanngjennomtrengning.
 12. Larix

  Luftig undertøy? Finnes det?

  Enig! WarmWool er fantastisk bra, og folk er forskjellige, men den der blir for varm på sommeren.
 13. Larix

  Luftig undertøy? Finnes det?

  Joda https://www.brynje.no/boxer-1 Ulempen, til sommerbruk, er den vindtette fronten, men hvis de er slik de var før, så er det bare et tynt stoff utapå, som enkelt trimmes vekk med ei saks.
 14. Larix

  Luftig undertøy? Finnes det?

  Tynn ull, for eksempel Devold Breeze, eller Aclima Lightwool, funker bra. Brynje lager i syntetisk netting. Det finnes haugevis med syntetisk, og Bambusbasert osv. fra forskjellige produsenter av sports- og turklær. Personlig synes jeg mikrofiberboxerne til Pierre Robert(Pierre Robert Sport) er mye for penga og funker rimelig bra.
 15. Larix

  Hasle kano eller....???

  Gratulerer med flott kano og godt valg Dette er noe helt annet en Hasle.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.