Jump to content

Larix

Aktiv medlem
 • Posts

  724
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Larix last won the day on January 15 2016

Larix had the most liked content!

About Larix

 • Birthday 02/02/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hedemarken

Recent Profile Visitors

5,418 profile views

Larix's Achievements

 1. Under 2000,- tviler jeg på, hvis ikke noe dukker opp på tilbud, eller er helt jalla. Noe særlig nærmere enn dette, tror jeg ikke du kommer. https://www.swedteam.com/nb/produkter/anoraker/ultra-light-w-100042 Rettelse: Kanskje her? https://www.magasinet.no/dovrefjell-jeger-n-anorakk-gronn-mork-gronn
 2. Bedre pris her: https://www.addnature.no/mountain-hardwear-phantom-parka-herre-M911410.html?vgid=G1305127&_cid=21_1_-1_9_2001_1305127_330732752285_pla&ef_id=EAIaIQobChMIhdzbh8G28wIVGMA7Ah0MuwiZEAEYASABEgId4_D_BwE&ev_chn=shop&campaign_detail=smart_shopping&gclid=EAIaIQobChMIhdzbh8G28wIVGMA7Ah0MuwiZEAEYASABEgId4_D_BwE
 3. Jeg har, og har hatt i mange år, ei slik Zebralight-lykt med AA-batteri. Også har jeg Nitecore, av samme typen, med 18650-batteri. Det er, i praksis, disse som blir brukt. Det er uhyre sjelden Lupine Pikoen er i bruk. Som deg, så har jeg også ei gammal Magicshine, som akkurat nå har fått lading for første gang på mange år, liggende. Nå tenkte jeg kanskje guttungen kunne få den å herje med.
 4. Hvis det er med seler til rumpetaska, så anbefaler jeg å teste dem. Jeg har brukt en del hoftesekk på jakt(Gammel Bergans-modell på ca 10 liter. Husker ikke modellnavn.) Den har jeg supplert med et par gamle kryssreimer. Det er veldig behagelig å kunne variere trykk på hofter og skuldre etter behov. Og ikke minst, å kunne åpne hoftebeltet uten å få opptatte hender, eller å dumpe sekken i lyngen.
 5. Det er noe i resonnementet jeg ikke forstår. At synet, kanskje særlig mørkesynet, svekkes med alderen, er en kjent sak. Det jeg ikke forstår er hvordan lysmengden kan hjelpe på det. Er det lyst, så er det lyst, og mørkesynet burde sånn sett, i mitt hode, ikke være en faktor. På den annen side, hvis jeg har rett, så kan en jo lure på hvorfor det produseres lykter med mer, og mer lys, uten at kastelengden nødvendigvis øker. Vi får tro det har en funksjon, utover å være en "gimmick". Hvis et område er fullt opplyst, så er det opplyst, i mitt hode. Det kan liksom ikke bli mer opplyst. Lengre lys, bredere lys osv., er jo en mulig effekt av mer lys, men det er jo en annen faktor. Jeg skjønner, uansett, ikke mekanismene helt, merker jeg🤔 Uansett, valget av lykt, er i hvert fall ikke feil👍 Dyrt, men bra. En kan sikkert oppnå myer av det samme, for lavere pris, fra andre produsenter, men da må en jo vite hva en skal kjøpe, eller ta en sjanse. Lupine har levert anerkjent high-endkvalitet over lang tid. Og er sånn sett et sikkert valg.
 6. Fällkniven u4, som kommentaren min var myntet på, er en foldekniv. Så små kniver med fast blad, om de i det hele tatt finnes utenfor suvenirsjappene, blir i praksis ubrukelige til det meste ut over å kappe hyssing og rense negler.
 7. Det kommer helt an på hva den skal være funksjonell til det😉 Utrolig mye kan løses med forbausende kort blad, men det må være nok skaft til at en får overført nødvendig kraft til bladet. Får kniven plass i en fyrstikkeske, så er det vel knapt med plass til mer enn 2 fingre på skaftet. Det gir jo noen begrensninger. Men mange dagligdagse oppgaver lar seg nok løse greit.
 8. En skal ha ganske spesialisert behov for trenge ei Wilma. Skikjøring og sti-/offroad-/downhillsykling fordrer kanskje såpass med lys, minst, men til mer alminnelig bruk kommer en langt med mindre lys, så lenge dette er av god kvalitet. Jeg har ei gammel Piko, tror den var oppgitt til 1200lm i si tid. Den holder til alt jeg trenger. Jeg har "dagslys" på ca. 70x40 meter foran meg med den. og grei sikt ganske mye lenger. Ei gammel Magicshine, som jeg mener var oppgitt til 900lm, lyser minst like langt, men lysbildet er et helt annet, og jeg ser mye dårligere med den. For ikke å snakke om komfort, bygge- og materialkvalitet, og funksjonalitet. Nå er begge disse lyktene noen år, og Magicshinen er eldst, så om dette er representativt for dagens modeller, vet jeg ikke.
 9. Hvis Jan Mayen betyr Isbjørn Jan Mayen, så står det at de anbefaler 230-lengde for folk over 170. Jeg synes det virker voldsomt, når den andre lengden er oppgitt til 210, men.....
 10. Mine gamle Devold Multisport er ren ull. De andre er jeg enig i. Multisport krymper litt, men holder ellers bra, for meg. Har dog et sett som er mer hull en stoff nå, men så er det også ekstremt velbrukt.
 11. Det ser ikke slik ut på sidene til Trangia. https://shop.trangia.se/sv/tillbehor/trangia-triangel.html Her ser det bare ut som det er tomt på lager.
 12. Den er ganske så anvendelig til å være så liten, men som kjelehåndtak, så er det greit å være klar over at en kommer veldig nær, og rett over, dampen fra kjelen, hvis en løfter i kanten.
 13. Jeg kjøpte en Juice i si tid, men det ble et bomkjøp, for jeg gikk bananas, og kjøpte den største(ex6?), og da blir poenget borte, og jeg ender med å, like godt, bruke Wave, eller Rebar.
 14. Hvis læret blir (hurtig) mørkere når skoene brukes i fuktige omgivelser, så er det fordi læret trekker vann. Det hemmer pustinga minst like mye som ei impregnering som sørger for at læret ikke trekker vann. Jeg hadde kommet til å impregnere så læret trekker minst mulig vann. Minkolje er helt kurant. Selv foretrekker jeg bivoksbasert impregnering, feks Granger's G-wax, eller Sno-seal. For ordens skyld. Både sprayen, det refereres til, og mink-olje er impregnering. Hva "melka" til Alfa er for noe, aner jeg ikke, men det sikkert en form for impregnering det og.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy