Larix

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  252
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Larix last won the day on Januar 15 2016

Larix had the most liked content!

Om Larix

 • Bursdag 02. feb. 1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Hedemarken

Nylige profilbesøk

666 profilvisninger
 1. Pølsespørsmål og en offshot

  Det ser jeg ikke bort i fra at du har rett i.
 2. Pølsespørsmål og en offshot

  Bacon i bit har bedre holdbarhet enn ferdig oppskåret.
 3. Camping stol

  Apropos løst underlag. En får kjøpt både større føtter og "truge" til Chair one, og de fleste andre Helinoxmodellene. Jeg røk på en Robens Pathfinder, til en hyggelig pris, for et par uker siden. Mest for å teste konseptet. Har lyst på en Helinox Camp Chair. Synes de andre modellene har for lav sittehøyde.
 4. Nye fjellsko som faktisk er tette og holdbare

  Hovedårsaken til at Lundhags er tett er ikke læret, selv om dette, med riktig vedlikehold, gjør jobben bra oppover skaftet, men det faktum at de har gummiert fotdel. Og den er potte tett, men fordi gummieringa er lav, og lærforet, så blir de ikke så klamme som gummistøvler.
 5. Anbefaling skalljakke?

  Jeg har en gammel Norrøna Recon-dress. Den er tung som fy, men virker bortimot uslitelig. Jeg har også ei Fjällrävenjakke fra den tida da de syslet litt med Gore Tex. Den ble kjøpt rundt 1995, og har vært hardt, og mye brukt. Den er lurvete, men fortsatt tett og slitasjen er hovedsakelig i "kantene", slik som nederst på ermene. Så alle tex-jakker er nok ikke lite solide, men som @Lompa skriver, i dag er det meste lett. Og det går nok på bekostning av soliditeten. De membranjakkene jeg har, som jeg opplever som solide, er langt fra noen lettvektere.
 6. Rep av sykkelsko

  Nå har du jo kjøpt nye sko, men hvis du skulle få ånden over deg, og ønsker å fortsette med reparasjonsforsøkene, så har jeg veldig god erfaring med Aquasure, som egentlig er et neoprenelim, til liming av ting som blir usatt for bevegelse. Nå er jeg usikker på akkurat hvor godt Aquasure vil feste på plast, for det har jeg aldri prøvd, men det har festet på absolutt alt annet jeg har prøvd på. I dette tilfellet tror jeg rett og slett jeg ville ha forsøkt med Tec7, eller lignende fuge-/festemasse fra bygningsindustrien.
 7. Ny rifle 30-06

  Skjema foreligger ikke elektronisk. Du må innom politikammer, lensmannskontor, eller lignende, eller ringe og be de om sende deg et skjema. Du trenger nok ikke innom med våpenet, men beskriv forholdene i søknaden. Forrige eier er død, og våpenkortet er borte. Jeg vet ikke akkurat hvordan reglene er med direkte arvinger i live. Mulig det trengs en skifteattest eller lignende for at det skal foregå på korrekt måte. Men det vet sikkert politiet. Ring og spør, og be om å få tilsendt søknadsskjema i samme slengen.
 8. Ny rifle 30-06

  Pris burde jeg ikke begi meg ut på å synse rundt, men litt kan jeg vel drodle. Jeg synes kanskje anslaget på 1000-1500 er vel lavt, men så veldig mye mer tror jeg nok ikke er realistisk. 2500-4000 kanskje. Er det kikkert og montasjer inne i bildet så er det kanskje en annen sak. Når det gjelder lovlig erverv så er det bare å søke om politiet om erverv på vanlig måte. Ved "bruktkjøp" skal våpennummer egentlig påføres søknaden. Politiet vil nok, vha. dette, finne ut det som trengs i forhold til våpenets nåværende registrering. Påfør søknaden at det er arv, så slipper du billigere(, eller er det gratis?) unna gebyret.
 9. mat i sekken i sommervarmen

  Tørket sopp kan være en utmerket kilde til god(, og mye) smak, men tilfører veldig lite når det gjelder energi og næring.
 10. Jeger men allikevel være glad i dyr ?

  Dette resonnementet betyr, hvis en setter det i en større sammenheng, at en ikke kan være glad i dyr, med mindre man er vegetarianer... Det er ikke jeg helt med på.
 11. Identifisere ryggsekk

  Da er den nyere enn min ja. På min er det hullbånd. Jeg har hatt 40 kg på min. Det er ingen fryd å gå med, men det er ikke ryggsekken sin skyld.
 12. Identifisere ryggsekk

  Hvordan er innfestinga av sidelommene? Bæresystemet er kliss likt min. Og det er definitivt en 1.-generasjon fra Norrøna, men jeg vet ikke om bæresystemet er likt på senere sekker, med eventuelt andre løsninger på andre ting. Så om det betyr at denne er av samme generasjon som min, vet jeg ikke.
 13. Identifisere ryggsekk

  Det ligner veldig på min 1.-generasjons Recon pack fra tidlig 90-tall. Og min er Norrøna-produsert. Tror de var de eneste på den tida. Problemet er at jeg ikke vet hvordan Ringstad sine så ut, og om de første fra dem var lik Norrøna sin første generasjon. Min har overhodet ingen fabrikkmerking, men er handlet direkte fra Norrøna. Så den er jeg trygg på er Norrøna.
 14. Tråd for tapt villmark

  Det er jo en smule paradoksalt at vi, på den ene siden ønsker å redusere bruken av fossil energi, mens vi på den andre siden ikke ønsker utbygging av vannkraft, eller tilrettelegging for å utnytte, og utvikle, bioenergi. Vanskelig problemstilling dette, men noe er vi nok dessverre nødt til å hente energi fra. Og da er det noe som "går tapt" da. Så er det vel høyst subjektivt hva som er verst, men det som er sikkert er at vi ikke kan regne med å få alt.
 15. Ulv - lovendring på 5 dager

  Jeg ser ikke bort i fra at, hvis en "setter ut" nok rovdyr til at det monner i forhold til den reinsdyrstammen som skal reduseres/utryddes, så risikerer en at reinsdyra trekker unna. Og da kan det hende vi sprer problemet fortere, og over større område, i stedet for å bidra til å løse det.