Larix

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  279
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Larix vant dagen sist Januar 15 2016

Larix hadde mest likt innhold!

Om Larix

 • Bursdag 02. feb. 1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Hedemarken

Nylige profilbesøk

832 profilvisninger
 1. Impregering av lærsko m/ GTX ( Alfa Bever pro )

  All voks og fett endrer overflatestrukturen på nubuck. Vil en beholde "luggen" så må en styre unna. Vil en først og fremst ha det vanntett så er det bare å kjøre på. Både Grangers G-wax og Sno-seal er blendinger av bivoks og en, eller annen, variant av fett. Jeg har god erfaring med begge to, men holder en knapp på Grangers. Den virker litt hardere, og jeg tror derfor at den har størst andel bivoks.
 2. "Å gå inn sko" - myte?

  Nå gjelder dette i liten grad tur-/jakt-/fritidsfottøy for min del, men de beste skoene jeg har er sko som har trengt å gås inn. Stort sett "vanlige" sko i lær. Og da også med lær både inn- og utvendig. Når det gjelder sko som er relevante her på FF, så er det vel i hovedsak Lundhags jeg trenger å gå inn, men de har en del egenskaper som jeg setter såpass stor pris på, og de blir så bra etter inngåing, at jeg tar den jobben.
 3. Handle direkte fra Arc'teryx?

  Øyyy PS! En del Toyota-modeller, for det europeiske markedet har blitt produsert i England oppigjennom Uten at jeg tillegger det noe særlig vekt Jeg har handlet direkte fra Arcteryx. Det funket som snus, men jeg husker ikke hvor det kom fra, og jeg hadde ikke behov for å returnere, eller noe slik. Så det sier vel i grunnen ikke så mye.
 4. Imprignering av fjellsko - funker disse?

  Problemet med å bare spraye er at læret har godt av å få tilført litt fett i ny og ne. Det får de ikke av spray. Personlig foretrekker jeg Granger's G-wax. den er litt hardere enn den se selger på Magasinet(Sno-Seal), så jeg antar andelen bivoks er litt høyere. For meg så virker det som det er en fordel. Voksen jobbes inn i læret med varme fra fingrene. Jeg legger på nytt når det dukker opp tørre felter på læret. Jeg synes det holder brukbart med denne metoden. På "TS-støvlene" synes jeg det er såpass rufsete overflate at jeg nok hadde gått for spray, i stede for å kline med med voks, eller fett. Når det gjelder de avbildede sprayene så tror jeg ikke de er noe særlig dårligere enn andre alternativer. Så jeg hadde kommet til å brukt opp de før jeg eventuelt handlet noe annet.
 5. Imprignering av fjellsko - funker disse?

  Nubuck går det i hvert fall fint å bruke fett/voks på, selv om produsentene gjerne anbefaler spray. På semsket har jeg aldri prøvd med fett/voks, da jeg er helt sikker på at det blir et jæ... klin. Der tror jeg rett og slett at jeg hadde holdt meg til spray. På lær, der en bruker fett/voks, så klarer jeg heller ikke å se poenget med å bruke spray før, eller etter. På tekstilpartier derimot, så er spray det eneste alternativet. Skal en bruke fett/voks på semsket så tipper jeg varme er nøkkelen til å få arbeidet det inn. En må vel også regne med at det går ganske store mengder, da en også vil være nødt til å mette "luggen" med impregneringa.
 6. At membran er unødvendig og (til dels) funker dårlig på vinteren kan jeg være enig i, men at det trenger å bli tungt, eller at det tørker sent, det er jeg ikke med på. Hvordan kan stoff som, så godt som, ikke absorberer fukt, tørke sent?
 7. Presskannefilter til 85mm kopp?

  Det er sikkert ikke slike han drar med seg ut på tur. Det finnes solide, og lette presskanner i Lexan, og lignende materialer.
 8. Prisbelønnet utekniv

  Jeg har aldri brukt dybdemåler når jeg har flådd storvilt. Og ikke kan jeg si at jeg har savnet det heller.
 9. Aha! Jeg tenkte automatisk "Drevsjøbunad", altså foret skuterdress Funker sikkert, men jakke, gjerne lang, og bukse, gjerne høy, gir flere muligheter og er mer fleksibelt. Jeg ser i farten ikke helt hvilke fordeler heldress gir.
 10. Ren synsing fra meg, men med skuterdress så tro jeg du skal gå jæ... sakte med pulk, for å ikke svette som en gris. Selv ved 20-30 minus.
 11. Impregnering og vask av Gore-Tex

  Middelet du henviser til ser ut til å være et vaskemiddel, og ikke ei impregnering. Det skader nok ikke plagget på noen måte, men jeg tviler sterkt på at det bidrar til å bedre vannavstøtinga. Personlig foretrekker jeg også sprayimpregnering på mine "tex-plagg", men hva som er best er det delte meninger om, så det er ikke sikkert jeg sitter på fasiten. Til selve vasken bruker jeg ganske enkelt Milo, som nevnt over her.
 12. Jeg synes at g-1000(Fjällräven sin bomull/polyester blanding) blir bra vannavstøtende med Grønlandsvoks. Andre materialer har jeg aldri brukt den på. Men det er mye jobb å få det bra. Må påføre mange tynne lag, og varme inn i mellom. Så jeg bruker helst G-1000 plagg til godværsbruk, og velger skallbekledning ved mistanke om fuktighet av noe særlig omfang.
 13. Monstermaster nok en gang

  Også er vel luftspenn, i den sammenhengen, både enklere å lokalisere sabotasjen på, og enklere å reparere.
 14. Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  I teorien så høres jo det fornuftig ut, men i praksis funker det fantastisk godt.
 15. Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  Det er stor forskjell. Lundhags er gummierte utapå læret i fotdelen.