Larix

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  242
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Larix last won the day on Januar 15 2016

Larix had the most liked content!

Om Larix

 • Bursdag 02. feb. 1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Hedemarken

Nylige profilbesøk

631 profilvisninger
 1. Identifisere ryggsekk

  Da er den nyere enn min ja. På min er det hullbånd. Jeg har hatt 40 kg på min. Det er ingen fryd å gå med, men det er ikke ryggsekken sin skyld.
 2. Identifisere ryggsekk

  Hvordan er innfestinga av sidelommene? Bæresystemet er kliss likt min. Og det er definitivt en 1.-generasjon fra Norrøna, men jeg vet ikke om bæresystemet er likt på senere sekker, med eventuelt andre løsninger på andre ting. Så om det betyr at denne er av samme generasjon som min, vet jeg ikke.
 3. Identifisere ryggsekk

  Det ligner veldig på min 1.-generasjons Recon pack fra tidlig 90-tall. Og min er Norrøna-produsert. Tror de var de eneste på den tida. Problemet er at jeg ikke vet hvordan Ringstad sine så ut, og om de første fra dem var lik Norrøna sin første generasjon. Min har overhodet ingen fabrikkmerking, men er handlet direkte fra Norrøna. Så den er jeg trygg på er Norrøna.
 4. Tråd for tapt villmark

  Det er jo en smule paradoksalt at vi, på den ene siden ønsker å redusere bruken av fossil energi, mens vi på den andre siden ikke ønsker utbygging av vannkraft, eller tilrettelegging for å utnytte, og utvikle, bioenergi. Vanskelig problemstilling dette, men noe er vi nok dessverre nødt til å hente energi fra. Og da er det noe som "går tapt" da. Så er det vel høyst subjektivt hva som er verst, men det som er sikkert er at vi ikke kan regne med å få alt.
 5. Ulv - lovendring på 5 dager

  Jeg ser ikke bort i fra at, hvis en "setter ut" nok rovdyr til at det monner i forhold til den reinsdyrstammen som skal reduseres/utryddes, så risikerer en at reinsdyra trekker unna. Og da kan det hende vi sprer problemet fortere, og over større område, i stedet for å bidra til å løse det.
 6. En sikker vinner på havregrøten er kulturmelk og brunt sukker. Kulturmelk er jo ikke så veldig praktisk på tur, og heller ikke spesielt aktuelt for folk som ikke skal ha melkeprodukter, men brunt sukker løfter uansett opplevelsen synes jeg.
 7. Brenning av ting på bål

  ...og i tillegg så må de fleste andre former for brensel tilføres energi(co2) i produksjonen mens ved binder co2 i "produksjonsfasen".
 8. Monsen, Monsen og Mattis

  En av tingene som sikkert drar opp vekta en del, i forhold til folk på "vanlig tur", er vel filmutstyr, og ikke minst strøm til dette. Men det er nok flere faktorer. De bærer jo, for eksempel på ganske store gryter/kjeler.
 9. Ulv - lovendring på 5 dager

  Vi plukker vel den urbefolkningen som passer best til vår egen argumentasjon, gjør vi ikke😉
 10. Ulv - lovendring på 5 dager

  En liten kommentar/digresjon til dette. Jeg regner med at Nez Perz-indianerne, som de fleste andre urfolk, tradisjonelt sett er jeger og sankere, og ikke jord- og husdyrbrukere. Vi skulle slite bra med å opprettholde jordas befolkning basert på jakt- og fangstbaserte samfunn. Nå kan en sikkert argumentere for at befolkningen ikke er bærekraftig, og det er den sikkert ikke, men vi er nå en gang så mange som vi er. Så i mine øyne blir urfolks syn på naturen, i denne sammenhengen, interessant, men ikke så veldig relevant.Vi skal holde liv i en langt større befolkning enn det forskjellige urbefolkninger rundt omkring tradisjonelt sett skulle. I Norge har vi en urbefolkning som ikke akkurat er kjent for å se på ulvens tilbakekomst med blide øyne😉
 11. Ulv - lovendring på 5 dager

  Nei, det hadde nok ikke blitt noe mindre spetakkel av det😁 Jeg har til tider tenkt på et litt lignende scenario. Hvis vi nå først skal ha ulv, og ulvesona, så får vi bruke den for alt den er verdt. Pøse på med penger og avbøtende tiltak i sona, og prompte avlive et hvert snev av ulv som beveger seg utafor. Men det er ingen politikere som hører på meg heller😄 Og bråk hadde det sikkert blitt av en slik løsning også.
 12. Ulv - lovendring på 5 dager

  Men i tilfellet med ulven, og ulvesona, så kompenseres i praksis ingen ting. Det er og snakk om langt færre enheter, selv om det kan være evig mange nok, som berøres av en infrastrukturutbygging, enn det som berøres av ulvesona.
 13. Ulv - lovendring på 5 dager

  Da har jeg lest det du skrev for dårlig😳 Når det gjelder bygging av infrastruktur m.m., som reduserer arealene til landbruket, så kompenseres dette i det minste, til den enkelte grunneier. Så jeg ser ikke dette som noen direkte parallell.
 14. Ulv - lovendring på 5 dager

  Mye gode poenger i det du skriver, men dette argumentet henger ikke på greip. Nedgangen i oljeprisen er ikke politisk vedtatt, i hvert fall ikke av det norske Stortinget, mens opprettholdelsen av en ulvestamme i et geografisk avgrenset område i høysete grad er politisk vedtatt. Og uansett hva en måtte mene om ulv, så er det ikke til å komme fra at dette medfører visse utfordringer. Når en, ved politisk vedtak, gir folk slike utfordringer, så er det ikke urimelig å forvente at det også gis en viss hjelp til å møte disse. Det har ikke skjedd i særlig stor grad i ulvesona.