Gå til innhold

Larix

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  497
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Larix vant dagen sist 15. januar 2016

Larix hadde mest likt innhold!

Om Larix

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Hedemarken

Nylige profilbesøk

2 522 profilvisninger
 1. Larix

  Kjøttkvern til fisk

  Jeg vet ikke hvordan de håndterer bein, men vi kverner et par hundre kilo elg i året på ei maskin som vel må tilsvare den som Fjellsport har til drøye 3000,- Jeg tror den du linker til kan være "overkill", og at du i hvert fall kommer langt med den til halve prisen. Men, som sagt, jeg vet ikke hvordan beina passer inn i dette regnestykket. Vår tåler ikke bein, men så er det litt forskjell på fiskebein og elgbein og😄
 2. Jeg har brukt vanlig flytende OMO uten parfyme på Gore-Tex-klærne mine i årevis, uten at jeg synes dette har påvirket funksjonen på noen måte. Noen hevder dette er helt innafor, mens andre anbefaler det ikke. Sannelig om jeg vet, men jeg synes det funker.
 3. Jeg brukte Sno-seal mye før, men har stort sett gått over til Grangers G-wax. Den er ganske lik, men en del fastere/hardere, og har, så vidt jeg har skjønt, høyere andel av voks, og lavere andel fett. Jeg har også oppfattet at dette mykner læret mindre. Jeg byttet basert på anbefaling knyttet til et par Varg Rastegaisa, for en del år siden.
 4. Godt stablede firkantbål er også aldeles strålende til koking. Kaffekjelen står utmerket rett på toppen av bålet.
 5. Du må bruke kabelen. Det er den som holder skoen på plass i bindingen. Skal du gå bortover/oppover, uten fellene, så må du smøre ja. Festsmurning skal primært under midten av skien. Fra hælen og framover. Nansen har, etter min erfaring, ganske dårlig mes spenn. Så smørningen vil trolig slites fort, og glien vil bli sånn passelig. Du skal ikke se bort fra at du vil trives like godt med å bruke langfellen til framdrift. men det må du nesten prøve deg fram på. Ble for det meste det samme som @Omnilite, som slo meg i spurten, men pytt sann...
 6. Nå må dere slutte å komplisere ting. Navigasjon er ikke rakettforskning, og med litt basic kunnskap, og sunn fornuft, så kommer en langt. Hvis en i tillegg gidder å øve litt, så er det utrolig hva en får til. Det er garantert farligere at folk ikke kan noe, enn at de kan litt. Når det gjelder kompass så vet ikke jeg hva som skjer på kvalitetsfronten, men hva forsvaret bruker beviser ikke nødvendigvis noe som helst. Husk en av "Murphy's traditional rules of combat." - "Remember: your weapon was made by the lowest bidder." Det gjelder nok mest sannsynlig for annet militært utstyr også
 7. Det er helt riktig. Og nettopp derfor skrev jeg neppe, og ikke, ikke Skjønt, jeg har mine tvil😄
 8. Pasta, salat, grønnsaker, fisk, kjøtt, brød... Du har snudd spørsmålet på hodet Hva har man ikke pesto til😄 Nå ja, det er neppe så godt i bløtkaka
 9. Du trenger ikke så høyt i pris. Jeg har 8x30, til ca 5000,-, i sin tid, som går, fortsatt, godt utapå de fleste 1000-3000-kronerskikkerter jeg har kikket i. Også i skumring. Har også sett andre eksempler på det. En god mellomklassekikkert er som regel langt bedre en billigkikkert, uansett. Hvis en ikke har peiling på optikk, så er det kanskje skummelt, men på når det gjelder optikk, så er bruktmarkedet virkelig en plass en kan gjøre gode kjøp.
 10. Dette har vært diskutert, med litt forskjellige vinklinger, her inne før. En del, deriblant meg, hevder at for barn, som er lette, bevegelige og myke i kroppen, er det lite, eller ingenting, å hente komfortmessig på å oppgradere fra bamse-type underlag. Når det gjelder volum, og kanskje vekt, så er det jo ingen tvil om at det er en del å hente, men her har jeg dessverre ikke så mye og tilføre. Min erfaring er først og fremst med Therm-a-rest, fra tidenes morgen, og X-Therm, av nyere dato.
 11. Jeg vigga "høyre rekke" bittelitt til høyre, og motsatt på "venstre rekke", hvis du skjønner hva jeg mener. I praksis vil det jo si annenhver til hver sin side. Siden tennene er litt "offset" i forhold til hverandre, i lengderetningen. Også glemte jeg å si at, hvis de ikke har endret design, så er det ingenting som holder bladet på plass når saga er lukket. Gjør at en må være litt obs, så den ikke åpner seg i sekken, eller lignende Jeg har løst det med en strikk, eller lignende. En kort stump av en sykkelslange hold ei god stund. Låsemekanismen er helt utmerket i åpen stilling.
 12. Jeg har Biltemasaga. Min er gammel, men den ser ikke ut til å være videre endret på de årene jeg har hatt min. Det er mye sag for pengene, men blir bedre med litt egeninnsats. Vekta er ikke all verden, men den er nok litt tyngre enn den største, uttrekkbare til Fiskars. Min var skarp, men kløp litt lett. Så jeg tok rett og slett og vigget tennene litt. Muligens en uortodoks øvelse på ei slik sag, men det er mulig, og hjelper mye.
 13. Og få "gjenopplivet" slira går nok greit, men hvis den har krympet mye, så tror jeg det vil være utfordrende å få den til å utvide seg (tilstrekkelig) igjen. Det er jo verdt et forsøk.
 14. Jeg har heller ingen erfaring med den, så dette blir bare gjetting, men jeg mistenker at den er "tynn". Altså at det er lite mat i den, omtrent som en buljong. Den enkleste måte å finne ut på er jo å kjøpe en boks, og teste hjemme.
 15. Nei, det hadde muligens blitt litt i overkant å dra på😄
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.