Gå til innhold

Larix

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  377
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Larix vant dagen sist Januar 15 2016

Larix hadde mest likt innhold!

Om Larix

 • Bursdag 02. feb. 1973

Nylige profilbesøk

1 424 profilvisninger
 1. Den der må du nesten forklare litt bedre
 2. Stor, tviler jeg på, men gitt at min forståelse er riktig, så må det jo nesten bidra positivt
 3. Jeg holder en knapp på trykk Men ser ikke bort fra at flere faktorer kan være involvert, og virker sammen. Nå er dette blitt en avsporing, men jeg har uansett ikke noe tro på at en får fordamping fra en åpen støvel, fylt av vann, noe annet sted enn opp gjennom skaftet.
 4. Egentlig ikke. Siden det ble dratt inn at vannet en fylte for å teste vanntetthet ville fordampe ut gjennom membranen og således påvirke "testen". Vann i form av damp skaper trykk. Hva skulle ellers presse dampmolekylene gjennom membranen? For de går ikke av seg selv.
 5. Ja, egentlig så sier jeg det. Slik jeg har tolket informasjon om virkemåten til membranplagg, opp igjennom årene, så virker det som at uttransport gjennom membranen krever en viss grad av trykk. Når det er sagt så skal det nok ikke så mye trykk til. Men i en åpen støvel, så er jeg sikker på at fordampinga vil gå opp gjennom skaftet. Damp velger vel, som vann i andre former, minste motstands vei.
 6. Uten trykk så passerer neppe dampen ut gjennom membranen. Fyller man en sko/støvel med vann som er varmere enn omgivelsene så tipper jeg fordampinga vil foregå opp gjennom skaftet. Er fottøyet tett i toppen, så kanskje, men hvordan skal de bli det?
 7. Joda, du har for så vidt rett i det. Må ikke ha 20, for at det skal være tørt, men -20 er bedre enn +2, hvis det er snø på bakken, eller nedbør.
 8. Og det skal en være glad for Det er når det ikke er kaldt på vinteren at det er pyton. For da blir det vått, og det er jævlig det, når det egentlig ikke er spesielt varmt likevel
 9. Larix

  Tips/hjelp til valg av klær

  Jeg synes det er praktisk, og behagelig med ei 3/4 lang bukse med glidelås i sidene. Jeg har både ei i ull(Aclima Woolshell) og ei i primaloft, eller noe i den duren(Mammut). Arcteryx, Bergans, Haglöfs osv. produserer slike.
 10. Larix

  Den ultimate turkniv finnes den

  Jeg er hysterisk hoppende uenig
 11. Larix

  Hvilken hodelykt mener du er best?

  Du skal ha en bra velassortert Joker tilgjengelig hvis du skal finne 18650-, eller cr123-batterier der, dessverre. Forresten, CR123, kanskje... Uansett, det er ei knallykt! Nå har det også dukket opp en HC33. Den leverer vel 1800 lumen. Jeg må ærlig talt si at jeg er usikker på om det er noen vits i. Jeg vet ikke helt hva den skal gjøre, som 30'en ikke allerede gjør, ut over å være sterkere på papiret.
 12. Larix

  Varme vinterstøvler

  Såkalt silikonolje funker bra. Vet ikke om jeg ville brukt olivenolje, motorolje, spillolje, …. -Det tror jeg blir bare klin. Det enkleste er å bruke slik silikonstift, eller spray for listene i bildører.
 13. Larix

  Sy inn Gtx bukse

  Litt OT, men vet du hva forskjellen på gen. 1 og gen. 2 består i? Jeg har en gen. 1, mener jeg. Og den ser tilsynelatende kliss lik, den du beskriver som gen. 2, ut
 14. Larix

  Vintersko til barn

  Er de like glatte som de var i gamle dager, eller har de fått ordentlig såle med åra?
 15. Larix

  Vintersko til barn

  Hvis den ekstra varmen i Sorelen ikke er nødvendig, så hadde jeg gått for Viking. Mindre komplisert. Trolig mer slitesterk. Støtte er ikke noe små barn har noe særlig nytte av i sko. Snarere tvert i mot. De trenger å trene opp egen støtte. Poden, som nå er 8, har hatt et par slike Viking, i kombinasjon med et, eller flere andre par, hver vinter helt siden han begynte å gå. Uansett hva han har hatt i tillegg til Vikingene, så har han pleide å ty til Vikingene når han har valgt selv.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.