Jump to content

sneakyowl

+Sponsor
 • Posts

  599
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

sneakyowl last won the day on October 14

sneakyowl had the most liked content!

Reputation

694 Excellent

About sneakyowl

Recent Profile Visitors

2,364 profile views
 1. Så fikk jeg omsider testet litt mer rundt dette! Med noen enkle avstandsstykker har jeg ganske enkelt komplettert snøsmelte-maskinen. 4 stk. små avstandsstykker, som alltid vil være montert på stormkjøkkenet. De står ikke i veien for noe annen praktisk bruk eller transport. Disse er skrudd til relativt godt, med verktøy. Jeg mangler dog noen små skiver rundt disse for å gjøre monteringen litt sterkere. Avstandsstykkene er så vidt større enn hullene i Trangia-en... Dermed har jeg 4 stk. løse avstandsstykker som jeg skrur til på de fastmonterte med hendene. Dette er gjort på sekunder. Og vipps, så er stormkjøkkenet modifisert for å ha den store 2,5l Trangia-kjelen mye nærmere brenneren enn det som er mulig når man bruker vindskjermen til dette. Dette medfører et ganske så mye mer effektivt oppkok. Opplegget virker også veldig stabilt, men det er rom for forbedring, ref. skiver på begge sider av de minste avstandsstykkene. Jeg testet først med litt over 2 liter på 2stk. av de lengste avstandsstykkene. Dette ble litt i høyeste laget - Koketid ca. 18 minutter med kaldt vann rett fra springen. Etter at jeg byttet til 1 stk. lang + en mellomlangt avstandsstykke fikk jeg en koketid på rett over 15 minutter på ca. samme mengde kaldt vann rett fra springen. Og slik ser hele settet ut. Dette inneholder: Trangia 2.5l Billy Pot Trangia 27 stormkjøkken (2 stk. små kjeler, 1 stk. liten kaffekjele, håndtak) Primus Omnilite Ti/X2 Frankenstein brenner. Det er vel dette som kalles arealeffektivt? 👌😁
 2. Har du forsøkt mock-upen med pumpen montert i flasken? Det kan bygge litt mer ut enn den korken du bruker i bildene. Bare så du får riktige mål...
 3. sneakyowl

  NPL - telt

  Uten å ha noen referanse på egen sittehøyde å referere til så kan det høres ut som Shape 2 ikke er beste teltet for deg. Jeg er 183 cm høy, og ville nok ikke anbefalt det til noen over 185 cm, pga. den skrånede enden (fot/hode alt ettersom hva man foretrekker) som kan gjøre det litt småtrangt. Men sittehøyde er også viktig. Det fungerer akkurat bra nok for meg med dette teltet 😁
 4. sneakyowl

  NPL - telt

  Et tunneltelt med stort fortelt er en fordel når man har teltet som eneste bolig over lang tid. Da setter man pris på den gode plassen, spesielt på dager med dårlig vær. Jeg kan glatt anbefale Fjällräven Abisko Shape 2. Et mye brukt telt her i gården. Valget falt også på dette for kryssing av Island i sommer, Ref. Overnevnte grunn. Det er ikke ultralett, men heller ikke spesielt tungt. Tar veldig liten plass og tåler en storm. Ikke spesielt billig, men det ligger noen ubrukte/lite brukte på Finn også. Om det blir NPL på meg (2025?) blir det Shape 2:)
 5. Det er kanskje det største problemet med forslaget mitt, og kanskje grunnen til at jeg fortsatt er fornøyd nok med Trangia stormkjøkken (3 kjeler, kaffekjele, stekepanne, Omnilite-brenner inni) og bensinflaske hver for seg. Med en egen boks rundt brenner og flaske bygger det veldig mye volum, til og med uten at kjelen(e) som egentlig er største komponent her er inkludert...
 6. Uten å ha et konkret svar her, men har lekt en del med lignende tanker: Ville det ikke vært bedre å hatt en ferdig montert brenner + flaske (avkoblet) festet på innsiden av lokket til en boks av noe slag? Altså man oppbevarer boksen opp-ned, og åpner den ved å ta av boksen, ikke lokket... Om det gir mening. Hvorfor ha en egen plate til brenneren når et lokk på boksen vil gjøre akkurat samme nytte? Jeg har ikke det ultimate systemet (enda), men bruker per nå plastikklokket på ene pulk-boksen min til å ha flaske og modifisert Trangia stormkjøkken + Omnilite Ti på. Det er litt mye "montering" hver gang systemet skal opp, så det kan godt hende jeg kommer til å prøve å bygge noe ala det jeg beskrev over en gang.
 7. I min uerfarenhet rundt multifuel-brennere og tilhørende brenselflasker var jeg så lur å kjøpe 2 stk. store Primus brenselflasker til å ha ekstra bensin i på tur (i tillegg til flasken som brukes med pumpe+brenner). For noe tull, spør du meg Tunge flasker med kork-pakninger som er ekstremt følsomme for lekkasje... Nå bruker jeg kun Primus Power Fuel plastikkflaskene som drivstoffet allerede kommer i. Hvis disse er tette etter å bli kastet rundt i transport, så er de tette nok til å bruke på tur, pakket inne i en plastkasse. Lite veier de også, og de kan skjæres opp i mindre biter for å spare plass når man har brukt opp all drivstoffet...
 8. Fantastisk. Jeg innser at jeg har vært for opptatt i overgangen høst>vinter i år!
 9. Skulle likt å sett en sammenligningsmatrise over alle de nye modellene vs de gamle modellene, ja. Hvis navnene ikke var forvirrende før er de i hvert fall det nå 😂 Sjekket litt raskt nå, og dette er min korte foreløpige konklusjon: Tallet i navnet er nært R-verdi (ikke eksakt). Høyere er bedre. Versa = Synmat Dura = Downmat Ultra = Downmat - Men litt lettere materialer? Exped Dura 8R LW har i hvert fall samme høyde, bredde og lengde som din Downmat 9 LW, men ingen integrert pumpe.
 10. Snedige oppsett! Får litt lyst til å prøve ut en slik gammel traver selv : )
 11. Vært litt rundt omkring flere av Oslos marker i det siste, ikke noe hjortelusfluer å melde. Kom nettopp inn døra fra helgetur i Romeriksåsene - mye tid tilbrakt i tykk skog.
 12. Aldri padlet noe på tur, men lager nesten utelukkende all mat inne i teltet her. Gjerne fortelt, men det hender seg det skjer i innerteltet om jeg er på alenetur i 3-mannsen. Lukter grei digresjon nå : )
 13. Koppen ser helt lik ut som "dagens" X2-brenner som er Primus-basert. Jeg flyttet X2-brenneren min inn i en Omnilite Ti kopp og ben (og vice versa med Omnilite Ti brenner inn i X2 koppen) uten problem i hvert fall.
 14. Min erfaring er at gassbrennere (Jetboil faller også under denne kategorien) vil fungere greit ned til ca -10. Lavere enn dette vil du merke vesentlig dårligere effekt og mer "styr" for å holde den i gang.
 15. Først og fremst er det greit å få dette spørsmålet på bordet: Tenker du å sove med varmeløsningen på? Det er ikke en god idé (søk opp kullosforgiftning, telt)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy