Jump to content

sneakyowl

+Sponsor
 • Posts

  1,115
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

sneakyowl last won the day on February 9

sneakyowl had the most liked content!

Reputation

1,345 Excellent

About sneakyowl

Recent Profile Visitors

3,913 profile views
 1. Godt å høre at den har fungert greit ned i de temperaturene. Selv er min sendt til retur etter at jeg fikk en rekke reservedeler under reklamasjon som ble byttet ut for å forsøke å løse flammekule-problemet som oppstod med min Stormbreaker. Jeg fikk visst reservedel til alt unntatt den biten som faktisk (i min mening) burde vært byttet (nozzle unit), så nå er hele brenneren og pumpe sendt inn i påvente av ny. I nozzle-uniten var pakningen for generator-uniten (forvarmingsbøyla) fullstendig kaputt og smuldret opp. Hovedproblemet mitt lå nok her mistenker jeg.
 2. Litt mer snakk om de nye (ikke PolyCotton)-teltene her: For min del venter jeg på et Vern 1 som sendes denne uken Kommer nok en brukeromtale fra meg om teltet etter hvert.
 3. Ganske interessant. Og selv om det ikke finnes noen tester der ute, så finner man heller ikke så gode sammenligningstester mellom andre syntetiske kunstfibere uansett (?)... Blaser lager som regel kvalitetsproduker i hvert fall (til høy pris!). Jeg har en Blaser Venture 3l skalljakke jeg er veldig fornøyd med. Hadde behovet eksistert for en ny isolasjonsjakke kunne Challenger vært kult å prøve ut.
 4. Kjenner meg ikke helt igjen i at det er reelt å "miste" ski med Xplore. De x antall første turene med bindingen må man bare bli kjent med bevegelsen som kreves og hvilken lyd/feeling du ser etter for å vite om skien klikker og faktisk sitter på. Det hender at man tror man har klikket seg inn, men at det bare er halvveis og skien ramler av etter to steg. Når man først er kjent med skoene/bindingene opplever jeg aldri dette lenger. Cluet er å trå rett ned, og dermed vrikke litt sideveis på støvelen til man får de tydelige klikkene om de ikke kom på første bevegelse. Et ekstra rist på foten skader ikke for å bekrefte. Å trå inn og ut av bindingene er uendelig mye enklere enn BC med tanke på at det eneste behovet for å bøye seg ned er for å eventuelt fjerne pakket snø eller is under utløseren når man skal trå ut av de. I de fleste forhold holder det å trykke på utløsere med staven (vi over 30 setter pris på dette 😅). Når man trer inn i bindingen ved mye snø holder det å ta et lett spark i den andre støvelen, så er man good to go til å klikke seg inn, helt hands-free. Ikke noe kødding med is i bøylen osv.
 5. Vet ikke om jeg ville sagt det er en "liten" hund. I hvert fall ikke hannene (~20kg). Det er også energibomber og raske hunder uten like som krever sitt av eiere. Vår har en supertydelig av/på-knapp. Ekstremt gira ute, helt umerkbar og rolig inne (også i telt). Veldig fin på tur når rytmen er satt, men har en tendens til å slite seg selv ut litt tidlig med å være rakett. Det hadde _aldri_ skjedd at han ikke hoppet rett uti vannet ved fisking i vårt tilfelle😅 Hyling bare den ser vann er ikke unormalt for rasen. Bærer i hvert fall veldig fint sin egen mat og utstyr (bortsett fra liggeunderlag og soveposen på vinterstid).
 6. Om sømmene på hoftebelte-båndet er noe i nærheten av molle-sømmene på Savotta Jaakari M-sekken så burde det holde i massevis for å dra pulk😁 Jeg tror pulktrekking overvurderes av mange over hvor kraftig innfestingen må være. De færreste drar pulk på over 100kg, og om de gjør det så er det ikke 100 kg last man bærer rett på sømmen når man drar den bortover på snøen. Det er gjerne en strikk i taudraget eller demper i staget som også sørger for at det ikke blir så rykkete. Sånn sett er slitasjen i Fjellpulken's sele mindre forståelig for meg. Rett og slett dårlig materialvalg?
 7. Har Nansen waxless selv og er superfornøyd. Om det ikke er særlig kuppert eller man går uten pulk behøver man sjeldent kortfellene (men de er som oftest på uansett fordi jeg ikke gidder å styre med å ev sette fellene på igjen om det må til). Det samler seg ikke noe snø eller is i mønsteret som ikke faller av etter en børst med hansken. Fellen sitter som støpt uansett, men det hjelper nok at jeg går over med fellevoks etter å ha satt de på for å få presset de skikkelig på.
 8. I følge ordrebekreftelsen var prisen det som stod på produktsiden, det var kun i Vipps-betalingen det ble en høyere sum. Regner med det ordner seg når de har lest mailen sin
 9. For min del bytter jeg ut Abisko Dome 2-teltet mitt med det. Dome 2 er litt for lite for 2 personer + mellomstor hund (dermed Dome 3 i stallen), men litt vel stort igjen som solotelt. Vern 1 blir å konkurrere om plass i sekken med Abisko Shape 2 som er marginalt lettere (men større). Vern 1 blir nok valgt på soloturer i høye fjell, skogen (mindre arealkrav) og der det blir usikre teltplasser hvor man ikke alltid kan ligge perfekt mht vindretning. Jeg drøftet Vern 2 litt i hodet også, men fant egentlig ikke et godt bruksområde for det. Jeg vil nok foretrekke stort tunneltelt-fortelt på vinterstid.
 10. Da høres det rart ut ja... Sender en mail og sjekker.
 11. Fant en av de du sikkert referer til: Lett å være frelst når man får ting gratis ja 😅 Teltet ser likevel unektelig bra ut. Edit: Pokker og, gikk for en bestilling 😂 Teltet blir i så fall å bytte ut Dome 2 i teltgarasjen. Det har mistet litt sin plass etter at Dome 3 kom inn. Prisen på nettsiden til Nortent er for øvrig uten mva... Litt teit.
 12. 230 cm høres innafor ut for meg personlig i hvert fall. så jeg holder øynene åpne for flere brukeromtaler Vekten er litt høyere enn Soulo, men ventilasjonsmulighetene er "uendelig" bedre på Vern 1, så akkurat den biten kan fint svelges. Ellers er jeg ganske interessert i å se "brukbart areal" inne i innerteltet. Kan man kun sitte oppreist i midten, eller har man litt å gå på bortover i liggelengden også?
 13. Bra å høre at turen gikk fint 😎 Som nevnt over, det er umulig å unngå - Men som du også er inne på selv så hjelper det å sette seg mer vindutsatt og ikke minst lufte godt. Taklukene i Souloen din burde være åpne. Det blir vesentlig mindre kondensdannelse på innertelt-duken og soveposen om du har en stødig ventilering igjennom teltet. Selv om man _kan_ lukke innertelt-døra med solid materiale (og ikke bare mesh) kjører jeg nesten alltid kun mesh, med en full åpning i toppen for å ta ut det verste av kondensen av det jeg puster ut om natten. Om du skal på tur over flere dager kan det være lurt med en ytterpose rundt soveposen i noe syntet-materiale for å flytte kondenslaget på soveposen litt lenger ut til noe som er lettere å tørke når man får muligheten til det. En sommersovepose (så lenge den ikke er for trang) eller Halite Overbag (light eller vanlig) funker bra til dette.
 14. Kuldeperspektivet for fingrene er greit, men det virker ikke som om trådstarter skal til nordpolen heller. Det er ganske elementært at du ikke må ha telefonen vekk fra kroppsvarme. Da holder den ikke lenge i minusgrader, nei. Så lenge den er på en lomme med litt kroppsvarme (lår, bryst etc.) er dette et ikke-eksisterende problem. Ellers så hadde det vært interessant å høre mer om hvorfor telefonen ikke er en "fullgod navigasjonsløsning" som nevnt lenger opp her. Vil dere ikke si at når man kun med telefon har navigert seg igjennom hele Norge på Langs (f.eks. Sindre K.) eller Island på tvers (meg), at den er fullgod til å navigere?
 15. Telefonen din fungerer veldig bra som GPS. Sjekk ut Norgeskart eller Topokart-appene for gode kart f.eks. En egen dedikert GPS-enhet er helt unødvendig for bruken du nevner, synes jeg i hvert fall. En telefon er vel så presis og pålitelig.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy