Gå til innhold
  • Bli medlem

sneakyowl

Aktiv medlem
  • Innlegg

    1 150
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    38

sneakyowl vant dagen sist 25. februar

sneakyowl hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 393 Excellent

Om sneakyowl

Nylige profilbesøk

4 110 profilvisninger
  1. Toget til Finse er et enkelt, men relativt dyrt valg kollektivmessig. Da kommer du deg rett opp på vidda fra perrongen hvor du kan gå i ganske enkelt terreng sørover. Det er også kvistede løyper der nå, så navigasjonsmessig ganske trygt. Hadde du hatt bilmuligheter ville jeg foreslått Langsua som er et flott sted å prøve seg frem i.
  2. Sånn sett nesten er fordel at BEGGE Primus Firestick-brennerne mine lekker litt med stengt ventil når den står montert på gassboksen. Da er jeg alltid ganske var på å demontere så snart de ikke er i bruk 😅
  3. Jepp! En tynn sommerpose funker veldig bra. Jeg har brukt en Bergans Superlight sommerposevariant lenge til det samme.
  4. Jervenduk må du ikke finne på å dra rundt posen i hvert fall. Den er både luft- og vanntett. Om fuktigheten ikke får _noe_ sted å gå vil soveposen i hvert fall bli klissvåt. Her kommer det helt sikkert noen som sier at det ikke gjelder foret jervenduk, men jo det gjør det Det tar bare litt lenger tid før man merker at foret er stappfull av fuktighet. Om du tilfeldigvis har en Jerven Exclusive duk med avtagbart innerfor så kan kan foret fint brukes alene rundt posen for samme formål som nevnt over her. Når du har en annen tynn sovepose e.l. rundt soveposen blir det ikke fuktig i selve soveposen. Fukten vil flytte seg ut til det ytterste laget. Mye vil forsvinne i luften, men noe blir igjen i det ytterste laget. Selvfølgepunkt for å unngå fuktig pose som skulle vært i min forrige post: - Helt tørre klær og ikke tørking av tøy i soveposen.
  5. Nært umulig å unngå, men du kan gjøre livet enklere med en tynn syntet-pose utenpå som nevnt over. Da flytter man kondenslaget litt lenger ut og den tynne posen er enklere å tørke, eventuelt bare "deale med" at den er litt fuktig. På en ukestur går det nok helt greit, spesielt siden du bruker fiberpose og ikke dun til å begynne med. Disse tåler fukt bedre. Hvis du virkelig vil eliminere fuktig pose må du: - Bruke dampsperrepose inne i soveposen (ekstremt tiltak) - Være veldig strikt på snøsmelting og damp i teltet - Lufte godt. Ingen stengte lufteventiler og innertelt-døra bør være i "mesh-modus" hele tiden, eventuelt også litt helt åpen i toppen. Er det vindstille/nesten ingen bevegelse i lufta er det mer eller mindre umulig å unngå fuktig telt og sovepose.
  6. Rev i camp har jeg opplevd før, men ikke så ekstremt som dette. Spesielt at dere heller ikke våknet av det 😅 Da jeg hadde rev(er) i camp på Hardangervidda var det først én litt innpåsliten rev som kom bort i det vi etablerte leir. Denne fikk vi omsider skremt bort (den var veldig uredd), men på natten kom den tilbake med en kompis og da var det umulig å ikke våkne av all pratingen mellom revene. Heldigvis rakk de ikke å ødelegge noe En annen litt mindre overraskende hendelse var når en rev i Grefsenkollen (super-trafikkert ås i Oslo) rotet i søppelposen min under hengekøya. Brydde seg nada om mine forsøk på å få den til å pigge av. Dette er nok som nevnt over rever som er svææært vant til gratis mat fra turfolk.
  7. Ja, de gangene man er "på vei til bilen" e.l. og vet hvordan landskapet kommer til å være har vært de gangene jeg gjerne tok av fellene også.
  8. Joda, har brukt det flere ganger - Bare ikke noe særlig i år hvor jeg har latt fellene ligge på mer eller mindre permanent. Med kun waxless mønster går det mye fortere bortover enn med mohair kortfell, og det tolerer litt oppoverbakke med pulk også. Ikke allverden før man må fiskebeine seg opp, men ofte godt nok. Føret har selvfølgelig mye å si, uten at jeg klarer å si 100% hvilket føre waxless funker best på. På tur uten pulk kan man fint droppe fellene i en del brattere terreng også. På toppjakt i fjor før jul gikk jeg uten feller over to helger. Det fungerte helt fint i litt mikset skogsterreng og semi-løs snø. Uten pulk. Når man får litt fart lager mønsteret litt lyd. Noen liker det ikke, jeg synes ikke det gjør noe som helst.
  9. Nansen waxless fungerer fjell for meg i hvert fall. 195-modellen for 183cm/80kg gir meg godt nok feste til å dra pulk i slakere oppoverbakker uten feller. Det skal sies at jeg omtrent aldri tar av kortfellene, mest fordi jeg syns det er styrete og det kommer med sjansen om at de ikke vil sitte like bra om de må på igjen pga våte ski osv. Likevel liker jeg at det er waxless, for OM jeg mister en fell på tur (aldri skjedd), så er det ikke krise, og jeg behøver ikke ha med reserve.
  10. Der er vi nok superuenige og jeg skal ikke gå nærmere inn på det annet enn å si at det er smak og behag😁
  11. Hentet og satt opp teltet i stua nå i kveld. Noen ord og første målinger uten å ha prøvd det i felt enda: Plugger 20 stk (2 mer enn annonsert (18)) 320g (16g /stk) Pakkpose plugger = 20g Virker veldig solide Repkit inkl. Seam seal tube - 88g Uten Seam seal tube - 36g Stenger (inkl. Pakkpose) 611g Stanghylse 13gr Pakkpose 66g Unødvendig stor uten kompresjonsmuligheter Teltduk inner- og ytter 1744g Litt mer enn 1650g som annonsert Totaltvekt: Med originale plugger + repkit uten seamseal + stanghylse 2810g Med 20x DAC V-Pegs + repkit uten seamseal + stanghylse 2702g Sittehøyde midt i teltet virker helt grei, men jeg trodde det skulle være litt høyere. På Exped Synmat 7 LW kommer jeg borti taket, men ikke i noen så alorlig grad at jeg føler jeg må bøye meg ned. For liggelengde er det ganske god plass til overs i fotenden om jeg legger matta helt opp i veggen i andre enden. 15-20cm kanskje? Teltet virker ellers veldig forseggjort og i god kvalitet. Svært lett å sette opp, og selv om stengene virker tynnere enn DAC featherlite-stenger jeg er vandt med så virker de også veldig solide. Litt trekk for at ventilasjonslukene ikke kan åpne seg helt, men at man alltid må ha mesh der. Litt rart for et 4-sesongstelt. Syns hoveddøren burde kunne åpnes mer bortover enn det den kan nå uten å rulle den opp og feste den eller feste den med en av stangkrokene, men vi får se om dette er et faktisk punkt å henge seg opp i etter bruk. Litt avhengig av hvor mange plugger man i realiteten bør bruke til enhver tid kommer jeg nok til å justere i pakkingen, men jeg kommer nok til å bruke DAC V-Pegs fra Fjällräven-teltene mine uansett. De er lettere og solide nok til alt jeg har kunnet kaste på de tidligere. Og dette med seam-seal tuben er jo et mysterium. Nortent påstår det ikke skal behøves, men legger den likevel med... Hva skal jeg med den?
  12. Synes Trangia 25 og 27 pannene er helt topp. Gir mest mening å bruke om du bruker Trangia-stormkjøkken eller en annen kombinasjon som gjør at du har med håndtaket for mer enn bare én ting. Jeg ser mange herpa Trangia-stekepanner der ute. Mine 2 er brukt mye og ser ut som nye fremdeles. Trikset (det er ikke et triks engang) er å ikke ha panna på sterk flamme uten noe i.... De er nok ikke de beste for jevn varmefordeling, men det får du ikke uansett hva så lenge lav vekt er en faktor. Det et uansett ikke noe problem å steke omeletter, pannekaker eller pizza i de så lenge du har ok avstand til flammen og ikke har brenneren i max. Jeg vil si brenneravstand og brennerform er viktigere enn panna når det kommer til lavvekts utekokkelering.
  13. Snakker vi nære Oslo ville valget lett vært Østmarka. Ellers litt nærmere juni åpner mulighetene seg for Blefjell, Lifjell, Høgfjell (Vikerfjell) seg også.
  14. If I remember to do it I can pop by Circle K at Økern sometime the coming week. Its a large station always open. 14 min on the subway from Oslo Central Station. They should have it, if anyone. I wouldn't have too high hopes for the few gas stations in the more central areas.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.