Gå til innhold
  • Bli medlem

sneakyowl

+Støttemedlem
  • Innlegg

    1 336
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    43

sneakyowl vant dagen sist 23. juli

sneakyowl hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 636 Excellent

Om sneakyowl

Nylige profilbesøk

4 845 profilvisninger
  1. Sett/hørt flere steder at disse skruene kan gå opp. Burde jo tillegge sekken noen ekstra gram egenvekt for umbrako-nøkkelen man alltid må ha i sekken 🙃 Skjedde aldri med min Recon-pack jeg hadde en liten periode. Ble solgt til fordel for mindre og mer praktisk sekk. Går man fra 120l til 65l kapasitet er det en viss automatikk i at man ikke tar med seg for mye
  2. Ups, enda et Fjällräven-telt 🤭 Abisko Lite 3 har jeg hatt i kikkerten en stund nå som potensielt Norge-på-Langs telt neste år, gitt at samboeren blir med (ellers blir det kanskje et annet telt). Det er faktisk lettere enn Abisko Shape 2. Jeg har konkludert med at stort fortelt ikke er spesielt nødvendig for 90% av turene vår/sommer/høst, og i hvert fall ikke med det svært minimaliserte NPL-utstyret jeg tenker å pakke.
  3. Langt fra hjemme, men elsker fjellene her! 😁
  4. Kjenner det definitivt i ene kneet i dag. Sherpatrapper er en uting for meg. Har en tendens til å holde en litt for høy fart nedover 😅 Opp og ned Liadalsnipa i dag fant jeg ut en litt sidelengs gange nedover for å ikke få fullt så vondt i kneet. Tilbake på treningssenteret etter ferien for rehab! Om Liadalsnipa: Sunnmøre på sitt beste. En relativt kort tur, men temmelig krevende med sine luftige partier og klyving som i blant kan grense innom klatring. Cruxet på normalruten sist jeg prøvde meg opp (men snudde pga regn og vått føre) er nå sikret med en kjetting, så det er ikke like stor fare for å gli på det våte svaet og falle til avgrunnen lenger. Jeg vurderte i forkant av turen å prøve meg på østeggen ned istedenfor normalruta samme vei ned, men slo det fra meg for å ikke potensielt bli en del av redningsstatistikken om man blir sittende "fast" i skaret man må ned og opp igjen fra. Sparer den til senere med tausikring og makker! Er det noen som vet om østeggen fra Liadalsnipa er blitt sikret med noe mer kjetting eller annet i senere år? Det er en del +artikler fra lokalavisene i 2021 som omhandler diskusjon om sikring av Liadalsnipa. Kjettingen på cruxet i normalruta er nok et resultat av dette, men lurer da på om østeggen også er sikret mer så man (etter evne selvfølgelig) kunne gått der uten tau og sele.
  5. Vanntett er en ting, men Z Lite har mange groper i seg som også kan være glade i å holde på vann. Det tar ikke så lang tid å riste og lufte det tørt, men verdt å være klar over. Jeg bruker det nevnte Therm A Rest trekket på mitt Z Lite også.
  6. Måtte prøve ut Skåla fra Lodalen. Mye tåke og tidvis yring - Ikke akkurat en utsiktstur! Ca. 5,5t brukt tur/retur uten å regne med lunsjpausen på Skålabu (veldig fin selvbetjent hytte!) Frem til 3/4 av turen tenkte jeg turen var temmelig lett, men man klarte å bli greit tung i bena siste partiet! Nedover igjen ble jeg minnet på at det er en stund siden høye topper var på dagsagendaen.
  7. Du kan nok i stor grad ignorere tilstedeværelsen av ulv og bjørn. Jeg tenkte i hvert fall ikke noe på det på en ukes skogsfugljakt-tur i samme område i telt og gapahuker. Intet sett eller hørt. De snur nok fort så snart de får ferten av deg. Typisk bjørnetips er jo å pisse litt rundt leiren, så menneskelukta er tydelig over området. Møtte flere lokale jegere som ikke lenger tør å slippe hunden i jakta på Finnskogen pga. ulv, forståelig nok. Elghund med los har nok ikke blitt kalt "ulvewobbler" uten grunn.
  8. Uansett hva reklamen eller andre sier så trekker Bergans Extreme mat vann så det holder. Du burde dekke det til. Det enkleste er to handleposer i hver ende. Er du god på å rulle Bergans-matta kompakt passer dette utgåtte Therm a rest regntrekk/posen perfekt (bruker det ofte selv på samme matte). Veier kun 57g. Therm-a-rest Universal Mattress Stuff Sack 15L. Det er å oppdrive litt her og der på nett. Helt vanlig stor plastpose ala XXL o.l. Fungerer toppen rundt soveposens orginaltrekk så lenge soveposen er inne i sekken og man ikke skal svømme med den.
  9. Man MÅ ikke gå i overskudd eller null. På en såppass kort tur går det helt greit å bare få i seg rundt 2000 kcal om dagen. På ~26 dagers tur over Island (570 km) lå jeg på 2100 kcal om dagen. Altfor lite i forhold til forbruk, men følte aldri et behov for å spise mer og energinivået/ytelse var bra. Gikk selvsagt litt ned i vekt (~5-6kg). Ligger vanligvis rundt 80 kg med mine 183 cm. Veldig roughly var det per dag 1x ekspresshavregrøt, 2x Real turmat, 2x knekkebrød med tubeost og spekepølse, 100g med sjokolade (Big100) og 2x Real energidrikkposer
  10. Kultur er definitivt greiva. Det finnes også idioter i alle former, raser, yrker og interesseområder (meg selv inkludert sikkert). Unødig forsøpling i naturen har jeg ikke sett noen eksklusivitet på. Se bare på leirplassene i Femundsmarka. Etniske afrikanere er nok ikke de første som finner på å dra langt inn dit. Den type "gubbete" holdning til forsøpling tror jeg også har mye med kultur å gjøre, noe vi forhåpentligvis har mindre av med dagens generasjoner.
  11. Typen brenner du bruker (eller selvkontroll på justeringsventil) har myye å si på forbruket ditt. Eneste rette svar er å prøve deg frem og finne ut hva som passer for deg og din type tur. På 12-dagers tur tidligere i år brukte jeg litt over 2l bensin og hadde overestimert med godt over 4l i pulken. Dette med en bensingjerrig brenner, Omnilite Ti. Den lille perioden jeg brukte en Soto Stormbreaker på vinterturee gikk det med vesentlig mer bensin for hver dag enn med Omnilite Ti. Oppkokene og snøsmeltingen var også raskere selvfølgelig.
  12. Nå står det jo "ikke på lager, på vei fra leverandøren" hos Widforss. Ville sendt de en mail og spurt når de forventer den/om de forventer den. Opplever den i hvert fall ikke som like tricky å få tak i lengre. Triangle er genialt. Bruker min mye med multifue-brennerl, men har vurdert samme tanke om å bruke den med rødsprit og for mer bedagelige turer.
  13. Det kan godt hende det er den veien det står, men jeg tror frliluftsfolk sov godt ute før det ble poppis med oppblåsbare liggeunderlag også Det er nok mye hva man er vandt med. Oppblåsbart liggeunderlag er nesten 99% objektivt bedre å sove på, men det betyr ikke at man ikke kan sove godt på et billig skumunderlag heller. Man må selvfølgelig være litt mer nøye ved valg av teltplass.
  14. For liggeunderlag er det umulig å trå feil med skumunderlag som Mammut Bamse, Bergans Extreme, Thermarest Ridgerest og Thermarest Z-Lite. Styr dog unna de superbillige etterligningene hos XXL m.m. De er som regel stivere og glattere. For alle barmarksturer holder det med skumunderlag for meg, men enkelte MÅ ha oppblåsbart for å sove godt. Et skumunderlag behøver du ikke å være redd for å ødelegge eller herje med, og prisen er gjerne også en brøkdel av et godt oppblåsbart. I det siste har jeg byttet ut mitt trofaste Bergans Extreme liggeunderlag med Thermarest Z Lite da jeg innså at jeg sov like godt på det, selv om det er noe tynnere og isolerer litt mindre. Z lite er noe lettere (381g vs 613g) i tillegg til å være litt mer håndterbar.
  15. Skal være åpent, med noen forbehold og egne regler: https://www.eidfjord.kommune.no/aktuelt/tinnholvegen-opnar-fredag-28-juni.11395.aspx https://lovdata.no/dokument/LTII/forskrift/2024-05-06-934
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.