Gå til innhold
  • Bli medlem

Pellefant

Aktiv medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

11 Neutral

Om Pellefant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg bar i mei tai/meh dai toddler i den alderen/vekten. Bæremeis er ganske tungt å bære i så det er ikke jeg sterk nok til pluss mindre støtte for barnet. Kontakt https://bereglede.no/ De er proffe og kan garantert komme med gode råd.
  2. Disse liker jeg best Bomull: https://barfotsko.no/store/be-lenka-barfotsokker-med-monster-tykke Ellers fra Darn Tough som mange nettbutikker i Norge har og disse https://www.pakaapparel.com/collections/socks Samtlige over har holde veldig bra. HAr også en del i bambusviskose jeg kjøpte til støtte for idrettslag som har holdt seg utrolig myke.
  3. Finn alt du trenger og prøvepakk. Beste måten å se om du får med deg alt. En ting er vekt - en annen ting er plass. Godt tips over om å forsøke slutte med bleier eller øve på å bruke mindre bleier (du kan google elimination communication for tips) - for brukte bleier - særlig engang - vil jeg anta er noe herk å bære med seg. Jeg har aldri reist med annet en håndbagasje (når vi reiser til utland/innland med fly) uansett hvor mange barn jeg har med. Så det er ikke mye man trenger. Klær kan også skylles om de blir skitne. Til minsten kan du ha et lite liggeunderlag. Når det gjelder sovepose er voksensoveposer lettere og pakker mindre enn alt jeg har sett av barnesoveposer. minste størrelse på en voksensovepose/quilt fra en lettvektsbutikk kan være et alternativ. Selv om meis gir pakkeplass krever den også litt mer bagasje for barnet blir kaldere/våtere i meis enn inntil kroppen hvor man virkelig kjenner effekten av kroppsvarme. Sa han må ha nok klær til å holde seg varm og tørr uten å være i bevegelse. Null stress er det varme fine dager. Jeg er sikker på dere får en kjempefin tur.
  4. Det er helt riktig. Barn skal ikke sitte lengre i meis enn de klarer å sitte alene uten støtte på gulv, og det er gjerne ikke mange timer når de er små. I andre bæretøy kan de sitte 24/7 i praksis så lenge de sitter ergonomisk. Ergo kan være en utfordring for personer som ikke er store - det er andre seler som kan være bedre da syns jeg. Pluss personlig syns jeg den er tykk i stoffet og ikke optimal, men for andre er den veldig fin så det avhenger av hvem som bærer. Det er bare min egen erfaring med den. De fleste små barn er ikke alltid fan av prosessen med å bli plassert i bæretøy, men de aller fleste trives når de sitter riktig og er ute på tur. Viktig at det er rett vinkel på bekken, hofter og at de kan snu seg og se på begge sider. Men ikke noe ergonomisk bæretøy gir ryggsekkplass som en meis gjør. Angående det å bære både på rygg og mage er det en treningssak. Og det jo i noe terreng hvor det ikke er optimalt pga større risiko for fall. Og man bør naturlig nok begrense vekt på rygg om man gjør det. Om det er en mulighet går det å ta noen rusleturer i nærområdet. En annen ting er bleier. Engangsbleier kan du ikke kaste når du er i fjellet. Å bære bleier fulle av tiss/bæsj i flere dager vil både være tungt og ikke lukte blomster. Da er nok tøybleier bedre. Tissebleier kan skylles (ikke nær vann/bekker, men med vannflaske) og tørkes i solen (enklest med brettebleier) - samt at avføring kan det være mulig å vippe av og grave ned (må gjøres langt fra vannkilder) Enkleste er å ta med en person til. Så kan en bære baby og en bære telt, mat og klær - eller nok kortere dagsturer.
  5. Jeg har vært veldig mye alene på tur med babyer - både til utland og fjellturer. Bæremeis er tungt å bære. Tyngdepunktet kommer "for langt" ut fra kroppen. Det beste er ergonomisk bæretøy som gjør du får babyen helt inntil kroppen. Så selv om selve meisen blir lett så blir selve bæringen tyngre. Personlig ville jeg hatt ungen på magen i mei tai eller bæresjal og en sekk på ryggen. Gjerne en bærejakke (dekker dere begge) om det skulle bli kaldt eller komme litt regn. Det er det jeg har gjort. Sover dere på hytter er det mat der så det sparer vekt. Ullklær (nøstebarn sine er lette og lett å ta i lag) og en vinddress utenpå veier ikke så mye. Og gode fotposer som beskytter både mot været. Du kan gjerne sende meg en melding direkte om du vil.
  6. Tusen takk for tips. Jeg håper å gå fra Sota Sæter til Sognefjellshytta på to dager. Har skjønt turen starter langt og bratt oppover, Planen er å gå med så lett sekk som mulig - dvs med forbehold om været vi har i Norge som er alt fra tropesommer til vinter, gjerne innen samme uke. Kommer helt sikkert til å trenge råd da dette er noe jeg aldri har gjort før og jeg aner ikke hva jeg går til. Funnet ut at jeg får sendt mat to steder mellom Sota Sæter og Finse som hjelper godt på vekten (eller fravær av vekt)
  7. Jeg tipper de aller fleste vi svare "god ankelstøtte og stive såler". Jeg personlig klarer ingen av delene. Samtlige av mine sko er barfotsko (bred fotboks, "zerodrop", helt mye og tynn såle). Av vekt har jeg gått med inntil ca 40 % av kroppsvekt. Så jeg kommer aldri til å gå en fjelltur med tradisjonelle tursko igjen, men for andre vil tradisjonelle fjellsko være det de liker best.
  8. Min plan er å gå DNT sin Massiv fra Sota Sæter og enten til Finse eller til Haukeliseter avhengig av tilgjengelig tid. Skal ikke sove på DNT hytter så slenger telt og sovepose på ryggen. Jeg håper å kunne spise om de betjente DNT hyttene (middag der), men om dagsbesøk ikke blir lov så kanskje de kan ha uteservering? Det har ingen smitterisiko og de tjener litt penger.
  9. Regjeringen anbefalinger for påsken. Anbefalinger er smart å følge, men det er ikke straffbart å ikke følge. Jeg tror alle skjønner at afterski med 500 andre på et utested ikke er det lureste nå. https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/slik-kan-pasken-tilbringes/id2838494/ Anbefalinger endres hele tiden. Noen kommuner har lokal forskrift som må følges i den kommunen man oppholder seg. Dette er krav, altså man kan ikke velge om man vil følge den eller ikke, man må. Det tar noen dager får en kommune vedtar noe nytt før det er tilgjengelig på lovdata. Her er Oslo sin. https://lovdata.no/dokument/LF/forskrift/2020-12-10-2660?q=forskrift oslo kommune korona Hjemmelen for å kunne fatte lokal forskrift er i smittevernloven. Da denne blant annet bryter grunnloven har regjeringen laget et rundskriv som skal hjelpe kommunene når de skal vedta en lokal forskrift. https://www.regjeringen.no/contentassets/5a5099f052864a23a513aff6a7a71b54/rundskriv-kommunale-smitteverntiltak-februar-2021.pdf Alle krav ligger på lovdata og alle anbefalinger andre steder som hos FHI, regjeringen, kommunale nettsteder etc.
  10. Jeg har vivabarefoot tracker og veldig godt fornøyd. Vet ikke hvordan de er i damestrl vs mannestørrelse, men kjenner et par som har dem (av begge kjønn) og aldri hørt annet en skryt. Beste fjellskoene jeg har brukt, men aldri gått veldig langt i dem (bare på turer som varer noen timer). Bruker dem når jeg er steder det er vått. Jeg skal bestille Xcursion når de kommer på lager. Har i dag den lave ikke-vanntette utgaven av dem som er mine absolutt favorittsko i fjellet - så lenge det er tørt ute.
  11. Kanskje prøve barforsko som er fjellsko for å få plass til tærne foran. Veldig mange sko har liten tåboks som medfører mye plager for mange (jeg er en av dem) Det er eneste som gjør jeg unngår gnagsår og vondt. Skal sies jeg ikke har prøvd veldig mange ulike fjellsko, men har jo generelt hatt mange par sko gjennom årene. Jeg har et par fra vivobrands som ser ut som helt vanlig fjellsko i lær/skinn som er vanntette. Har også et par fra xeroshoes som ser ut som joggesko og som er himmelske på langturer, men de jeg har er ikke vanntette så må tilpasses været. Første gang jeg brukte dem gikk jeg 12 timers fjelltur og jeg var eneste uten noen vondter. De har også vanntette "normale" fjellsko, men ikke prøvd dem.
  12. Tanken er å gå Massivruten fra Sota Sæter i Breheimen og enten til Finse eller Haukeliseter, avhengig av tilgjengelig tid og tidsbruk (et år med hjemmekontor har ikke økt kondisen 🙈). Jeg tenkte finne alternativer til strekninger som krever brefører. Siden jeg ikke kan planlegge været eller hvor langt/kort jeg orker å å - samt av DNT krever forhåndsbooking - blir det telt. Pluss å sove i et rom med mennesker som kanskje snorker og holder meg våken frister lite. Jeg er vant til å være i fjellet, men aldri vært på langtur med telt før.
  13. Genial! Luksusmiddag på primus 🤣
  14. Tusen takk for tilbakemelding. Beste er nok å kontakte de betjente hyttene når det nærmere seg. Jeg ønsker ikke å spise egen mat på DNT hytter, kun spise mat på betjente hytter - og da mat de lager som frokost/lunsj/middag som jeg antar de uansett lager til gjester. Da vil også tjene litt og jeg får maten servert som sikkert er deilig når man har gått langt. Jeg vil ha en omtrentplan på når jeg er hvor når alt nærmer seg om jeg kommer meg på tur. Kan jeg spise på betjente hytter (altså "resturantmaten") vil det påvirke veldig hvor mye mat jeg trenger i sekken som sikkert blir mer enn tung nok uansett. De ubetjente/selvbetjente hyttene kommer jeg ikke til å stoppe ved. Lurt tips å få noen jeg kjenner til å møte meg. Nå vet jeg ikke om noen jeg kjenner skal på tur i sommer, men vet jo aldri. Antar mange vil ta ferien i Norge.
  15. Hei! Jeg er ny her. Til sommeren har jeg lyst til å gå en lengre fjelltur og tenkte kanskje massiv. Jeg har aldri gått på lange turer, bare dagsturer så jeg har en million spørsmål. Det er lite info på nett og jeg har lett. Er det mulig å få sendt pakker med mat til noen av hyttene på veien? Det er noen hytter jeg tror ligger inntil bilvei. Det å bære mat for 2-3 uker vil bli veldig tungt. Er det lov å spise på hyttene selv om man ikke sover der? Dvs om jeg går forbi en hytte i middagstid og de allerede lager middag til de som bor der, er det da lov å kjøpe middag? Jeg vet at koronaregler endrer seg hele tiden og man vet aldri hvordan det er til sommeren, men jeg lurer på om det normalt sett går an. Om jeg får kommet meg på tur er planen telt siden jeg ikke ønsker forhåndsbooke hytter hele veien. På forhånd takk for hjelp.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.