Gå til innhold
Kjell Iver

Hvordan påvirker Coronaviruset ditt friluftsliv?

Hvordan påvirker Coronaviruset ditt friluftsliv?  

50 stemmer

Denne meningsmålingen er stengt for nye stemmer
 1. 1. Hvordan påvirker Coronaviruset ditt friluftsliv?

  • Ingen endringer i planene, men jeg bruker allikevel mest telt og holder meg unna store folkemengder.
   31
  • Ingen endringer i planene - bruker hytter, hoteller og kollektivtransport etc som vanlig
   2
  • Jeg håper alle skolene og arbeidsplassen min blir stengt så jeg kan dra på tur
   11
  • Jeg holder meg hjemme fremover.
   13


Anbefalte innlegg

Den Norske Turistforening (DNT) har anbefalt sine lokalforeninger å avlyse planlagte møter, fellesturer og organiserte aktiviteter. 

De skriver blant annet:

Sitat

5 råd til deg

God håndhygiene. Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk. Alkoholbasert hånddesinfeksjon, f.eks. Antibac, brukes hvis håndvask ikke er mulig. 

God hostehygiene. Host i papirtørkle som kastes straks etter bruk etterfulgt av håndvask, eller hoste/nyse i albuekroken dersom du ikke har papirtørkle tilgjengelig.

Hold avstand (minst 1-2 meter) til personer med luftveissymptomer, hvis mulig.

Kjenn på egen form før du legger ut på tur. Er du ikke i slag, bli hjemme slik at du unngår å eventuelt smitte andre. Og skulle du bli dårlig underveis på turen, anbefaler vi at du snur om du vurderer det som forsvarlig. 

Sørg for å informere dine nærmeste om hvor du går om du tar turen alene. 

Snakket med en kar i går. Han hadde handlet mat slik at han kunne klare seg i 45 dager hjemme. Hermetikk, Real, Havregryn, Kaffe og velfyllt fryseboks.

Hvilke planer har folket - stryke strakaste veien til fjells?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg handlet 25 Real Turmat, samt andre mat og drikkevarer. Mine planer er å holde meg unna store folkemengder og stryke til skogs, hvor jeg kan kose meg med tur, mat og fotografering. Sist nevnte blir nok så som så da det er en mellomsesong hva angår motiver, men turen er målet så det gjør ingenting. Mulig det blir en tur til Mølen (kysten), hvor det er fotosesong hele året :)

Ingen panikk her, men noen forhåndsregler tar jeg :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kjell Iver skrev (57 minutter siden):

Han hadde handlet mat slik at han kunne klare seg i 45 dager hjemme.

Jeg forholder meg til statens egne anbefalinger og har før Korona inntraff sørget for Skjult lenke - logg inn for å se den. Litt overdrevet akkurat han karen der tenker jeg, men OK.

Friluftsmessig blir det vel ingen endring for min egen del. Er pålagt hjemmekontor, men noe ekstra fri ser det ikke ut til å bli. Turisthytter er jeg "aldri" innom uansett, så akkurat der er det business as usual.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med fare for å høres ut som jeg venter på "Atomvinteren", så har jeg faktisk fulgt veilederen fra DSB om egenberedskap. 

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det påvirker i utgangspunktet ikke mitt friluftsliv. Jeg har timet årets "langtur" godt og reiser (med bil) til fjells alene førstkommende lørdag. Ville nok ikke tatt inn på DNT hytter med mange andre i disse tider, men det gjør jeg ikke uansett, så ingen endring der.

På jobb begynner det å bli ganske strengt regime og det er sikkert smart det. Det oppfordres til hjemmekontor og vi får ikke ha fysiske møter med eksterne. Jeg må innrømme at jeg ikke er videre bekymret for egen del, men tar litt ekstra forhåndsregler i respekt for andre som er i risikogruppen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tek førehandsreglar då eg har folk i min nære krets som ikkje vil tole så godt ein slik runde. 

Reiser på tur, bur i telt, unngår store folkemengder. Sagt med glimt i auget og litt flåsete hadde det vore heilt greit med stengt  jobb eit par dagar. Men, faren er vel heller stor for at dersom ein først tek til med slikt så varer det meir enn eit par dagar. Så håpet om fri frå jobb er ikkje eit veldig særiøst svar. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)

Kan hende jeg ikke kan ta hurtigruten til Ålesund i Mai, hvor jeg skal bruke 8-10 dager på å padle tilbake til Bergen.

Generelt prøver jeg å passe meg for smittekilder. Jeg håper de stenger skoler og barnehager i 2 uker, før så mange blir syke at de MÅ stenge og helsevesenet blir overbelastet, da går det fort mye lengre tid.

Jeg oppsøker ca 6 private husstander daglig på jobb. Ingen håndhilsing, men jeg tar jo på dørhåndtak, legger permen min på bordet/gulvet etc, og alt det kan spre virus. Jeg spør om de er syke, holder avstand, og spriter hendene mellom hvert opphold. Verktøy kulepenn, sko, klær, papir er med mellom alle boligene.

Foreløbig er det ingen bekreftet smittede på Askøy, men jeg må jobbe inntil jeg blir permitert.

Endret av Marius Engelsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Normalt ville det ikke ha betydd noe særlig, siden jeg er på tur med telt og ofte alene, eventuelt med en annen person. Men akkurat i år hadde jeg tenkt å gå på ski for første gang på mange år, så jeg hadde booket meg inn noen dager på DNT-hytte på Hardangervidda, da jeg tenkte at jeg burde begynne litt forsiktig siden jeg ikke er vant til høyfjellet på vinteren. Den reservasjonen skal jeg nå avbestille. Vurderer å prøve telt og pulk i stedet, men har aldri gått med pulk heller så da må det bli i en kontrollert lavterskel-kontekst så jeg ikke skaper potensial for en redningsaksjon... 

Er nå pålagt hjemmekontor og har fått en drøss med møter, seminarer og undervisning kansellert, så tenker at jeg vil få litt mer tid til tur fremover. Blir da transport med bil. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vel, pga riktets tilstand er jeg nødt å holde meg i nærheten av arbeidsplassen i tilfelle beredskapen skulle lide av store smittetall. Men jeg tar med meg familien på hytten de neste ukene å begrenser all kontakt med samfunnet generelt. 

Konsekvensen av det er jo at det blir mye fiske, bål, hengekøye og friluft i dagene framover. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er jo enig med taleren over at man ikke skal gjøre seg utilgjengelig og gjøre det for vanskelig for gode hjelpere, men jeg vil vel si at en type nærfriluftsliv i form av hyttetur og mindre krevende turer hvor det er enkelt å komme seg til bebodde strøk er av det gode i denne situasjonen. Det vil medføre at jeg menger meg mindre med andre folk, og bidrar generelt til sinnets munterhet i en ellers alvorlig tid. Jeg skal vel overleve en karanteneperiode på hytta også om jeg kjøper inn litt mer mel og tørrmat.

Når det gjelder kriselagre så tok jeg en gjennomgang av turmat (posemat, frysetørret osv) for en tid tilbake, og fant at jeg er godt forspent i henhold til anbefalingene. Brennere, førstehjelp osv har jo vi turfolk gjerne nok av, så vi er vel blant de som klarer oss best i ymse krisescenarier.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

KOmmer jo an på hvor lenge dette varer.
Pr nå er vi satt på hjemmekontor. Har et greit lager av Real o.l. i verst fall. Men tåler vel en tur i butikken innimellom. Handle mer og sjeldnere enn vanlig.
For selve friluftslivet blir det vel liten forskjell. Drar på dagstur i marka som vanlig, går jo oftest alene der. Turer senere utover og går nok som vanlig siden jeg ikke trenger bruke kollektiv og bruker telt og ikke hytter. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)
Sitat

• Befolkning: All reising utenfor egen kommune bør begrenses, når det ikke er helt nødvendig. Det er ei sterk anbefaling, og ikke et påbud.

Fra kommunelegene her. Nå kan folk angre på at de ikke var med på kommunesammenslåing her. Eneste friluftsrelaterte som lider hos meg foreløpig er at jeg kan nok se langt etter Lars Monsen-foredraget jeg skulle på senere i mars, men det kan vel fort endre seg. 

Endret av Miamaria

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Blir kanskje litt flere helgeturer framover, siden alle andre aktiviteter utgår. I ukene er det hjemmekontor som gjelder for meg (og det virker som skolen kommer til å ha et eller annet opplegg også), så da må vi holde oss et sted det er nett og strøm...

Planen har vært å toge til Finse for å starte påsketuren der, men den må kanskje revurderes. Har ikke kommet så langt enda. Turisthytter og sånt bruker vi aldri uansett, og turer går stort sett godt utenfor allfarvei. 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Roaas skrev (2 timer siden):

Jeg vil bare nevne det til alle som måtte lese dette; til alle de som planlegger å dra til hytta den nærmeste tiden, dere må være klar over at dersom sykdom oppstår, og dere trenger helsehjelp i form av AMK, så vit det at det krever enorme ressurser som kan være behov ett annet sted for å redde deg. Dette er ikke sagt for at de det gjelder skal få dårlig samvittighet, det er dog ett faktum at å hjelpe folk mer perifert enn nødvendig, når man har mulighet til å holde seg hjemme, er krevende og går på bekostning av andre.

Vi er alle avhengige av at alle spiller på lag og tar forhåndsregler og prøver å gjøre dette så lett som mulig for hverandre, og om altfor mange drar til fjells vil det bli helt talentløst å jobbe i AMK.

Vel, nå er det ikke slik at dette viruset gjør deg akutt syk og at du må ha umiddelbart hjelp. Men å gjemme seg bort langt inni fjellet på en hytte er ikke å anbefale. Selv har jeg hytte ganske nært byen, så skulle noe oppstå er det innen for normal kjøreavstand til legekontor/sykehus. 

Men å bo som sild i tønne i trange nabolag i byen, kan by på langt større utfordringer enn å være litt på landet i disse dager

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)
24 minutes ago, tshansen said:

Vel, nå er det ikke slik at dette viruset gjør deg akutt syk og at du må ha umiddelbart hjelp. Men å gjemme seg bort langt inni fjellet på en hytte er ikke å anbefale. Selv har jeg hytte ganske nært byen, så skulle noe oppstå er det innen for normal kjøreavstand til legekontor/sykehus. 

Men å bo som sild i tønne i trange nabolag i byen, kan by på langt større utfordringer enn å være litt på landet i disse dager

Nei, du legger ikke på røret sekundet du får Korona, men som det er meldt flere steder; den første uken har de fleste milde symptomer, og deretter blir det forverring, om du er uheldig, og da kan det gå radig. Poenget var ikke at hver enkelt under noen omstendigheter ikke skal dra på fjellet, men budskapet er at det er lov å vurdere hvor intenst behovet er for å stikke til fjells, og de aktuelle konsekvensene de skulle medbringe om det verste skjer.

Som jeg prøvde å få frem, dette var en generell anmodning. Siden ingen egentlig vet hvem som er smittebærere og ikke, så er det greit å ikke bevege seg for mye om det ikke er strengt tatt nødvendig. Hele poenget mitt til alle der ute er; Ikke vær ego, men prøv å tenk at du gjør det du gjør for noen andre enn familien. Ikke kjøp 17 tonn med mat, tenk på at det er andre som kanskje ikke har handlet enda. Ikke beveg deg bare fordi du føler du må, tenk på at det kan være noen i nærheten av deg som kan bli alvorlig syke om du skulle bære smitte.

Om vi har ett snev av nestekjærlighet, så kanskje flere alle Doomsday Preppers der ute kommer seg fint gjennom det her.

Endret av Roaas

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vel,

jeg har for lenge siden planlagt å dra til hytta nå til helgen og bli der - kanskje påsken over?. Det er som klimaflyktning fra Oslo området til noe snø. Skrevet om det annet sted på FF.

Om været -særlig blæsten - (og helsen da) tillater blir det kanskje en tur inn på Hardangervidda med telt og huskyer. Veldreven Sjukestugo med helikopterbasen i Ål ligger ca. halv time med bil, når man først er kommet frem til bilen da. Luftambulansen passere jevnlig over hytta, når de skal hente benbrekkere fra Hemsedal, så jeg kan hike 😜

Elgen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)
elgen skrev (38 minutter siden):

Luftambulansen passere jevnlig over hytta, når de skal hente benbrekkere fra Hemsedal, så jeg kan hike 😜

 

Ikke nå lenger. (Skistar stenger ned i Hemsedal pga situasjonen/kommunale krav..)

Endret av Terka

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
elgen skrev (1 time siden):

 Veldreven Sjukestugo med helikopterbasen i Ål ligger ca. halv time med bil, når man først er kommet frem til bilen da. Luftambulansen passere jevnlig over hytta, når de skal hente benbrekkere fra Hemsedal, så jeg kan hike 😜

Elgen

Sjølv om sjukestugu er veldrive, er det ei kommune med 4600 innbyggarar, over 2600 hytter og 140km til sjukehus. Dersom for mange hytteeigarar tenkjer som deg, vil det føre til eit seriøst kapasitetsproblem, som vil gå utover dei fastbuande som ikkje har noko valg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vel. De fleste som tenker å dra på fjellet eller hytta drar vel dit for å isolere seg mot eventuelle smittekilder. Noe som faktisk kan være en god ide hvis man er helt sikker på at man ikke bærer på smitten når man drar! 
Sjøl har jeg jo vært på fjellet en stund og skal ikke ned før om 968 dager, satser på at corona har rast ifra seg til da😂😂 Men jeg skal jo proviantere underveis og kommer til å ta mine forhåndsregler i så måte. 
 

Bengt-Are

Bare Friluftsliv

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.