Gå til innhold
  • Bli medlem

Roaas

Aktiv medlem
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    5

Alt skrevet av Roaas

  1. Stiller meg pent bak denne. Utrolig gode sokker de Harkila sokkene. Jeg har også et par sokker fra Aclima som heter Hunting Socks: Trykk her Veldig fornøyd med begge to. Jeg bruker mine i fjellskoene og synes at de er vesentlig diggere enn to tynne over hverandre. Om de er varmere er vanskelig å si, fryser ikke så lett på bena så jeg har ikke merket noen stor forskjell.
  2. Tre av våre totalt fem cockere. Da spaniel av typen engelsk. Benytter anledningen til å si at engelsk cocker spaniel er en fantastisk allsidig rase med veldig mye kapasitet. Dette er solide turkompiser selv om de er langhåret. Våre er med på alt fra fisketurer, fjellturer, bading, turer i myr og turer godt utenfor sti. Med riktig pelsstell kommer man langt og med riktig pelsstell mener jeg alt annet enn barbering. Å barbere denne rasen, som jeg ser altfor ofte, er en latmanns løsning som er ren idioti.
  3. Roaas

    Hjortelus

    De finnes i Romeriksåsen også, men jeg plages heldigvis ikke. Du får mellom 1-6 på deg hver tur, kjenner at de lander så bare å ta de bort og rulle de døde. Synes de er mest påskrudd på de solrike dagene.
  4. Kvistbrenneren er med i skogen om dagen. Litt kjøligere nå så gir god stemning og varme med litt fersk kaffe. Var en kubbe som lå tilgjengelig ved bålplassen, deler av denne batonerte jeg og hadde da god fyring til en liten kanne kaffe. Steike det er kos.
  5. Roaas

    Diskriminering?

    Jeg er en av de som blir oppgitt. For meg er ikke dette humor. Det kan bli det med de rette innleggene, men utgangspunktet er i tørreste laget for min del.
  6. Roaas

    Diskriminering?

    Er dette seriøst ment, eller spøker du? For min del er internett og forum en plattform hvor det tidvis er veldig vrient å spotte tull. Men dette må være tull? Hvis ikke det er tull må jeg virkelig gi deg honnør for å lete med både lys OG lykte for å finne noe å bli "diskriminert" av.
  7. Jeg har en Vidda Pro og en Keb. Hvert til sitt bruk føler jeg. Bruker Keb i det daglige på vår/sommer/høst til skogsturer, fiske og enkle utflukter. Der er den helt premium. Vidda Pro synes jeg er en helt eventyrlig digg vinterbukse. Evt mot litt røffere miljø. Robust, føler den er ganske motstandsdyktig mot snø og vann. Holder bra på varmen uten å bli klam. Kan absolutt anbefale begge men for meg er det litt til hvert sitt bruk. Passformen er også som Kristian påpeker litt mer "baggy" på Vidda Pro.
  8. Korrekt. To vidt forskjellige ting, med bruksområder som er meget langt fra hverandre. Hvis du @Håkan S tenker at du skal ta med deg Surgicel og velger å ta med deg kirurgisk tape istedenfor kan du forberede deg på en overraskelse hva angår ønsket effekt. Begge deler er dog veldig gode på sine respektive områder, samme med 3M strips. Du kan bruke det ved kirurgi som gjøres endoskopisk, altså med instrumenter som føres inn via små snitt i eksempelvis buk, så du slipper større inngrep som laparatomi (snitt som for eksempel deler magemusklene, enkelt forklart). Dette fordi at det absorberes av kroppen så du trenger ikke hente det ut igjen. Nå skal ikke denne tråden dra ut om kirurgiske metoder og greier, men rett skal jo være rett...
  9. Som sagt, driiiiiiiiit dyrt. Allikevel, jeg har en pakke og den brukes kun når det trengs, ikke et sekund før.
  10. Surgicel er en liten bit med "tøy" som har svært gode koagulerende egenskaper og stopper mindre lokale blødninger raskere enn om du skal komprimere selv. Eksempelvis hadde jeg en kompis som kuttet seg greit når vi var i skogen, på fingeren. Et litt kjipt sted å bandasjere og det blødde en del. La på en bit med Surgicel og bandasjerte med coban. Det stoppet relativt raskt. Det lager et lite "nettverk" hvor blodplatene kan feste seg og gir hurtigere hemostase. Eneste minuset med det er at det er dyrere enn safran.
  11. Uten å lage noen diskusjon her så har han vel ikke diagnostisert han. Jeg er i alle fall ikke vant til at råd er det samme som diagnoser. Et eksempel; "Har du mye vondt i hodet? I så fall burde du kanskje dra til en lege eller spesialist og få det sjekket så ikke det er noe alvorlig?" er noe vesentlig annet enn "Har du mye vondt i hodet? Dette er nok migrene, aneurisme eller hjernesvulst"
  12. Som sykepleier med de siste 7 årene på postoperativ (4 år) og intensiv (3 år and counting) ville jeg utvilsomt hatt med strips. Det er nærmest uslåelig på pakkvolum og vekt ifht hvor bra det funker. Strips er ganske bra greier som fint kan lukke et relativt dypt kutt så lenge den normale hemostasen er god. Selv har jeg alltid med Coban, strips, Surgicel og gangsårplaster. Har også med sutursett på lengre turer da det knapt veier noe. I tillegg par meter med Gorillateip på flaska. Da kommer du ganske langt. Får du en skade som er stor nok har du neppe med deg det du trenger for å fikse det uansett, men da er selvsagt kompresjon og bandasjering helt essensielt. Jeg personlig ville nok ikke brukt dagkirurgi som argument for hvorvidt jeg burde ha med meg strips eller ikke da den settingen er veldig annerledes enn i skauen. Du må ikke nødvendigvis stoppe blødningen helt før du bruker strips hvis du har normale koagulasjonsforhold. Om det er et vanlig og litt dypt kutt er det bare å holde den aktuelle ekstremiteten høyt, stripse og bandasjere. Får du lukket såret så vil du bli overrasket over hvor fort det koagulerer. Er du på medikamenter som hemmer koagulasjonen så er det ikke om du har stripset eller teipet som har noe å si. Jeg slår et slag for strips.
  13. Er en stund siden jeg kom hjem fra tur, men tenkte å komme med en oppdatering! Først og fremst vil jeg takke så mye for innspillene. Dere hjalp meg til en lettere sekk med god nok plass til masse mat. Jeg endte opp med å kjøpe meg en pute som jeg fikk anbefalt av @sofasliter. Denne var ekstremt god og sikret meg en god natt søvn. Samtidig er jeg også veldig glad for at jeg droppet LifeStraw og nattmaske. Jeg tok heller med en ullbuff og den funket helt sjef både på å holde varmen, samt holde lyset ute. Jeg tror basisvekten endte på 18.7kg. Vi hadde dog med masse mat, drikke og luksus, så vi koste oss stort. Sekken min endte på mellom 36-38kg mens turkompanjongen hadde med sekk på elleville 45kg. Han hadde riktig nok ikke tenkt så mye på vekten før han dro, så det var med bord og stoler. Etappene ble på 1-2t i ulendt terreng, mye myr og utenfor sti. Samlet sett gikk vi rundt 4 mil med ny camp hver natt. Kul tur, slitsomt, men ga absolutt mersmak. Igjen, tusen takk for hjelp og innspill!
  14. I vinter kjøpte jeg en Flextailgear max pumpe til mitt liggeunderlag, et Klymit Insulated vLux. Har ikke brukt den på denne i særlig grad, men har brukt den på Kipara 265 packraft. Jeg ladet den en gang i vinter og tok den med uten å lade den opp mer før avreise nå i helgen som var. Den blåste opp og ned packraften x2 uten problemer. Ergo, den burde holde i bøtter, spann, øsekar og badekar til liggeunderlag. I tillegg har de fleste med seg power bank i disse dager, så at den ikke går på standard batteri men er oppladbar er en gedigen fordel hvis du mot formodning skulle gå tom for strøm. Og for å svare på Monsen sin pumpe så kan jeg si at den er nok hundre prosent re-brand. Han gjør nok gode kroner på at det står hans navn på den. Flextailgear sin koster 200kr på Amazon.
  15. Høres fornuftig ut! Blir nok å gjøre det. Jeg har allerede nevnt det med liggeunderlag i svaret nå, men det skumunderlaget er mye for bikkja sin del også. Takk for mange gode innspill! Jeg kan fint bruke buff til nattmaske, det var fornuftig! Jeg har allerede en som kan funke som det som er tynn og lett. Den kuksaen blir nok med uansett. Jeg klarer ikke snyltekopp i plast/gummi... Får ikke samme kosen! Lifestraw kan jeg nok droppe. Jeg er helt enig i at den er vrien. Jeg er bare vant til utmark, ikke vidde og da har lifestraw vært en reddende engel mtp rent vann. Den kan ligge igjen hjemme. Når det gjelder gass så synes jeg det er helt horribelt å beregne bruk. Jeg bruker alltid mindre enn jeg tror, men frykten for å gå tom er jo åpenbar. Jeg tar til meg det du sier og velger en mindre flaske! Hvis det viser seg at dette er noe jeg får tenningen på så blir det nok lettere utstyr senere. Som allerede nevnt prøver jeg å bruke det jeg har kjøpt fra før. Alt kan selges, men da må jeg være sikker på at dette er noe jeg digger først. Forøvrig tusen takk for gode innspill fra hele gjengen. Nydelig!! Spart meg for en kilo allerede!
  16. Exped down pillow så veldig bra ut. Den kan det godt hende jeg velger. Grunnen for pute er at jeg haaater å sove dårlig og jeg sover ørten ganger bedre med en ålreit pute. Men godt innspill, tusen takk! Skal vurdere å kvitte meg med bamse, evt kjøpe bamse mini, bare så jeg har noe jeg kan sitte i ved evt bål og for at bikkja skal ha noe tørt hvis det blir kaldt i bakken. Sovepose av dun har jeg, men den er for tynn/kald og jeg kjøper ikke ny kun for denne turen i alle fall. Kanskje på lang sikt. Matmessig er ikke listen ferdig enda. Tenkte i utgangspunktet på å sette av en Real til hver dag i tillegg til litt annet. Planlegger å kunne ta en fisk eller to til middag og kanskje noe annet enn Real. Jeg ser Exped Schnozzel, ikke dumt forslag. Jeg har allikevel den elektriske pumpen fra før som tar lite plass og er oppladbar så jeg ikke trenger batterier, ergo vekten ekke sååå gæli. Prøver også å tenke litt miljøvennlig og økonomisk, bruke det jeg allerede har med mindre jeg MÅ ha det. Powerbanken har mye kapasitet, mobilen har litt dårlig batteri og det er en okei trygghet mtp kart og kompass om krise. Nå er svigerbror lommekjent i området så han finner frem uten kart og kompass. Lang historie kort: vi har en syk valp hjemme og vil gjerne holde meg oppdatert på den, derfor også deilig komfort ved at jeg kan slippe å stresse over batteri. Zip-lock poser er med i listen allerede. Oda bærer dessverre ikke siden egen vekt enda, men skal gå til innkjøp av kløv, for fremtiden sin del. Rekker ikke trene henne opp til kløv før turen. Fjernet de punktene jeg allerede har svart på litt høyere opp bare. 3. Du har rett. Her kan jeg nok nedjustere. Skal også samkjøre med svigerbror på hva han har med. 4. Sant. Denne kan revurderes, dog liker jeg tanken på litt oversiktlig lys i teltet. 5. Genialt. Hadde ikke tenkt på det. Det blir nok en juice flaske. Vil bare gjøre det klart at jeg ikke er inkontinent i en alder av 31 år, det bare at å stå opp for å pisse er altså så lite innbydende. 7. Det er også en mulighet. Jeg er bare så altfor glad i en god og varm ullgenser. Jeg har vurdert behovet for Ullgenser flere ganger, men har kommet frem til at den er god å ha. Eksakt! Alt kunne nok praktisk talt vært lettere. Mesteparten av turutstyret jeg har er ikke med hundre prosent fokus på vekt. Å skulle bytte ut mye for å spare gram har jeg ikke økonomien til, samtidig synes jeg det hadde vært råflott å gjøre det mtp at det er snakk om ikke altfor mange kilo. Kjelesett og svartkjele er helt unødvendig som du sier. Det blir nok bare panne og svartkjele, etterfulgt å av å testpakke sekken. Har ikke en slik isolasjonsjakke. Har tittet på det må vite, men det har foreløpig ikke vært noe jeg har tatt meg råd til basert på hvor lite behovet har vært på dagsturer/hytteturer. Fjellrevenjakka liker jeg godt fordi jeg synes den er mye mer behagelig enn den regnjakken. Samtidig er den komprimerbar, har bedre lommeløsninger ifht fiske og synes den beskytter godt mot både mygg, surt vær og holder på varmen. Regnjakken er mest med for skikkelig møkkavær.
  17. Hei. Jeg skal begi meg ut på en lengre fjelltur for første gang. Noen sinne. Jeg skal gå med min svigerbror som er svært bevandret, jeg kjenner allikevel på et lite problem når det kommer til pakkingen min. Til daglig er jeg relativt hyppig ute i skauen, da i all hovedsak på dagsturer for å fiske, så akkurat "dagstur-sekken" føler jeg at jeg har medium god kontroll på. Når jeg skal begi meg ut på en litt lengre ferd, da i antall døgn primært, så får jeg umiddelbart stress for sekken. Har jeg med alt? For mye? For lite? For tung? Hotell? Trivago? Det jeg anser som mitt største problem er at jeg trolig pakker med mye jeg nødvendigvis ikke trenger, men frykten for at noe skal gå i urinalen gjør at jeg trolig kompliserer noe som kan være enkelt. Vi skal gå snaue 3-4t inn i fjellet og blir der i 4-5 dager, med trolig noe forflytning innimellom. Vi skal fiske og turen er hovedsaklig for å slappe av og bare nyte, så jeg er forberedt på å bære relativt tungt for komforten i camp sin skyld. Jeg har laget en pakkliste på lighterpack: https://lighterpack.com/r/i3u46d Jeg har et par ting på den listen som det er veto på: to stenger, to sneller og fiberpute. Ellers er det rom for innspill! Jeg ønsker gjerne innspill på hva som er tung sekk, hva av det på listen anses som unødvendig og hva evt mangler jeg. Kjøkkenutstyr og annet som det ikke trenger å være to av kommer vi til å samkjøre på så vi ikke bærer dobbelt. Listen er basert på hva jeg selv tenker jeg må ha med i basis. Har estimert rundt 5kg til mat og drikke som ikke er ført inn. Setter stor pris på innspill!!
  18. Ett bilde fra høsten i fjor. Vår ene hund Oda er en av de beste turkompisene jeg har. Hun er alltid med. Dette var i begynnelsen av oktober. Sesongen var lang. Det var nydelig. Den siste ørreten på tørrflue ble tatt i slutten av oktober.
  19. Roaas

    Alaskan Husky mat

    Okei. Har du noen kilder på dette med opptak, at hunden ikke klarer å løse det opp og at det er noen fordeler å la foret svelle før inntak siden "det gjør det uansett"? Dette er gitt at du har en frisk hund, da. Synes ellers dette høres snålt ut. Det at hunden ikke klarer å løse opp maten høres spesielt ut. Vet ikke om dette gjelder særskilt for AH, men vi fôrer våre hunder med tørrfôr, både som valper og voksne. De har ingen problemer med hverken vekt, mage, utpreget sult eller annet. De får mat x3 for dagen, porsjoner dosert etter vekt. Hvis du trenger å ta så mange forbehold ved fôring burde du kanskje se på ett nytt fôr?
  20. Roaas

    Alaskan Husky mat

    Først av alt, gjelder dette kun når hunden er valp?
  21. Ser flere noterer ned Xenith 105 og jeg støtter meg til det. Har hatt den nå i to år, brukt på flere turer, korte som lange. Tunge som lette. Utrolig god å bære, fine justeringsmuligheter, rommer mye og har mange fine lommer. Har virkelig ikke noe å utsette på denne sekken. 10/10.
  22. Kvistbrenner!! Gleder meg til å teste den. Gikk lavt ut, så lavt som jeg aldri kan huske å ha gjort før. Gikk for en Robens Logger Wood Stove. Virket som ganske streite og "rett frem" saker. Får oppgradere senere.
  23. Som ivrig fluefisker er våren kanskje sesongens store høydepunkt for meg. Ikke fordi nødvendigvis fisket er best, men følelsen av å se åpent vann, de første vakene, se insektene og det gradvis yrende dyrelivet, følelsen av å stå ved vannkanten for første gang siden i fjor. Ja, det er mange ting. Her om dagen akkumulerte alt dette når jeg satt ved elvebredden og en av de vakreste døgnfluene jeg vet om klekket. Jeg var der på det rette tidspunktet. Det var komplett. Det er vår. Endelig.
  24. Absolutt. Jeg fikk ånden over meg i fjor vinter og spikket tre stk kopper. Det var variabelt resultat og fant ikke helt koden. Nå har jeg fått tak i ordentlig rirkule, så tenkte jeg skulle gyve løs på den ila sommeren eller kommende vinter. Fikk mye motivasjon her!!
  25. Utrolig pent og i helsike for en utvikling. Her leverer du stort! Mektig imponert.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.