Jump to content

Lompa

Aktiv medlem
 • Posts

  6,101
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

Everything posted by Lompa

 1. Pakk den i folie og legg litt smør og et par sitronskiver i buken. Pakka legges i glørne.
 2. Jeg vet det er strenge restriksjoner for sykling i nasjonalparken, men om samme reglement gjelder for et slikt kjøretøy vet jeg ikke. Jeg ville tatt en henvendelse til Statens naturoppsyn eller nasjonalparkforvalterne.
 3. Ville sjekket lovligheten i det du begynner planleggingen..
 4. Tenkte nøyaktig det samme. (hilsen en som har hatt med fiskestang på Galdhøpiggen..)
 5. Hvordan oppbevarer dere underlagene? Det er viktig å ikke henge dem når de ikke brukes. Leg lar mitt ligge løst rullet, slik at ikke dunet er komprimert. La det ligge oppblåst et døgn, så er det kanskje lettere å få ristet/banket det på plass? Hvis det har kommet kondens i dunet så klumper det seg lettere.
 6. Ved sjøen kan man sprade ned til vannkanten og pælme en diger sluk laangt ut. I mindre ferskvann må man gjerne smyge og ikke vise seg i siluett. Jeg beveger meg mye når jeg fisker, og kaster 5-10 kast pr standplass. Det første kastet gjør jeg gjerne med litt avstand til vannet for ikke å skremme fisken. Det kan stå overraskende stor fisk inntil land. Det er også viktig å variere innsveivingen. Jeg sveiver ofte raskt, stopper noen sekunder, og sveiver igjen. Særlig etter at jeg har fått et lite napp. Det kan trigge fisk som er nysgjerrig. I min slukboks er det mest spinnere. Mye kobberfarget, og en god del med neonfarget blad. Jeg får mest på spinnere, men det kan jo ha med at jeg fisker mest med det.. På varme, vindstille sommerdager er det fint å være på tur, men ikke nødvendigvis på fisketur.. Da er det natta som gjelder. Litt vind og skyer er bare bra. Det er fisk stort sett overalt i Oslomarka.
 7. Er like lang som deg, men synes ikke lengden på sekken er så avgjørende som hvordan den sitter rundt hoftene og korsryggen. Bergans' hoftebelte på storsekkene får for eksempel beina mine til sovne.. Et tips er å kikke på dyrere sekker til du finner en du liker, og så søke etter denne på Finn. Mulig å gjøre gode kjøp der.
 8. Lompa

  Teleskopstang

  Det er min erfaring også. Har rekruttert flere nye fiskere gjennom å låne dem stenger
 9. Lompa

  Teleskopstang

  Skal du rigge ned ei teleskopstang med flueopphenger så blir det neppe noe mindre kluss..;) Det er jo verd å prøve, men ikke vent for mye. Skal du ha dupp/opphenger mener jeg du bør opp i 9 fots lengde. Jeg løser rask/midlertidig nedrigging med å hekte sluken av svivelen, og så feste svivel/hurtigkobling i toppringen. Da kan jeg legge stanga dobbel og den er klar til bruk umiddelbart. Bruker små svivler som kan dras gjennom ringene, slik at jeg ikke må kutte snøret ved demontering. På den måten går også rigging fort.
 10. Flyvatn (Storfjorden) i Vestre Slidre er et godt fiskevann. Er også andre vann der som er bra. Teltplass finner du alltids når du har båt.. Tror det er lov med motor i Tisleifjorden også. https://www.vestre-slidre-fjellstyre.no/fiskereglar
 11. Lompa

  Teleskopstang

  Det ligger en selvmotsigelse i spørsmålet. Myk teleskopstang som kaster godt og takler 30 gram.. Et sånt kompromiss finnes ikke. Man må velge hvilke egenskaper man vil forsake.. Skal ei teleskopstang tåle at man drar til litt i kastet med en 30 grams sluk, så må ytterste leddet være såpass tykt at det blir en kjepp.. Jeg har en sånn Exage som ble kjøpt (ganske dyrt) til lett fiske på tur, men den blir stort sett aldri brukt. Den er jo ultrakompakt, og den er derfor veldig skjør og må behandles forsiktig. Det tar omtrent like lang tid å rigge den og min firedelte i samme vektklasse, og kastelengden er vel omtrent halvdelen.. Den kjører også fisk dårligere, for det er ikke aksjon i hele stanga.
 12. Jeg har XL med XL underlag. Den funker dårlig med mitt Down Mat 9 DLX. Amok sitt underlag er bra til bruk i telt også. Deilig å endelig ha underlag som er langt nok. Første gang for meg (er nesten 2 meter). Kan ikke skjønne annet enn at standard må være lang nok for en på 1,84.
 13. Jeg har en tilsvarende denne. Tuten videst oppe, slik at det bare er å helle ut det bunnfrosne innholdet på morgenen.
 14. Jeg har gått over til kombistøvel på langrennskia, da anklene er blitt svakere med årene. Jeg opplever det mye mer stabilt, og har bedre kontroll uten at jeg mister for mye trøkk. Ingen vei tilbake for min del. Birkendagene er uansett forbi.. Den stivere sålen krever litt justering av teknikken. Jeg opplever at trykket må settes litt lengre frem, men ser ikke det som en ulempe.
 15. Mimrebonanza i denne tråden. Jeg har vært bakerst i lageret og funnet mine gamle Asolo Snowpine (må ikke forveksles med Snowfield, som var mykere i skaftet). De er veldig sideveis stive og kanter skiene godt, men de var et halvt nummer for små da jeg satte dem bort på nittitallet, og er minst like små nå.. Har du str 42 så ligger det et par på Finn.no som ser fine ut. Redigert: Jeg har så vidt prøvd Fischer BCX 675. Den var god å gå med, og brukbart stiv sideveis. Jeg kan dog ikke sammenligne med den du har.
 16. Et for smalt D-håndtak må jo være det verste, det er jeg helt enig i, men det er en grunn til at regulære snøskuffer og spader til alt annet formål har D-håndtak. Det gir godt grep, og fleksibilitet i grepet når man spar. Min begrunnelse for å ha D-håndtak er at jeg vil ha det absolutt beste den dagen jeg (gud forby) står i et skred og skal grave etter begravde mennesker i snø som er pakka av store krefter. En spinkel lettvektsspade vil fort gi tapt.
 17. Artig tråd. Les svaret til Endre Hals. Det er få i landet som vet så mye om ski som han (har egen skifabrikk på Oppdal, -EVI ski). En forklaring av stålsiklingen (Kuzmin-metoden) her.
 18. Jeg har ikke forstått hvorfor det er så få spader som selges med D-håndtak. Det er overlegent mye bedre å spa med, særlig med votter.
 19. Jeg har et par langrennski som vel knapt har vært preppa på 15 år, kun stålsikla (og pussa med sandpapir i smøresonen). Sålene på disse er ikke noe tørrere enn finskia, som får glider flere ganger i sesongen. Jeg har satt struktur i sålen med rillejern i mildvær, men ellers er det bare et par minutter med siklingen.
 20. Fjellreven er en kvalitetsprodusent som ikke står det minste tilbake for Helsport i alle fall. Har et Akka 3 som har vært med meg i veldig mange år, og som har tålt skikkelig ruskevær. Når du går for en light-versjon så blir det jo nødvendigvis litt mindre robust enn toppversjonene, men det gjelder jo alle merker.
 21. Vi svetter jo alle forskjellig, men for meg er det fullstendig uaktuelt å bruke dun til aktivitet. Hvis man er for kald mens man er i aktivitet, så mener jeg at man har et lag for lite på seg, evt at ett av lagene er for tynne. Dun er for pauser og leirliv. Enig med forrige taler om dun utenpå skall ved pauser. Hvis man går og svetter i ei dunjakke, så har man ikke isolasjon igjen når man kommer til leir og virkelig trenger det.
 22. Hvis det er mye å få av så bruker du kanskje vel mye glider? Ha heller på litt mindre, og varm det godt inn. Da blir det ikke så mye å fjerne..
 23. Støtter kjøp av gammel pelskåpe/krage. Dette fremmer ikke uetisk behandling av dyr, og man kan få brukt en bra vare som allerede er der. Det går også an å lete på Finn etter gamle anorakker med pelskant.
 24. Problemet er jo gjerne at man ønsker seg en Ferrari med høy bakkeklaring, komfortseter, hengerfeste og overnattingsmulighet for hele familien. Alt handler om kompromisser i livet. Det er derfor Toyota selger flest biler... -Og den var ikke til trådstarter. Bare en generell kommentar
 25. Skal man få to personer inn i et vindstabilt tomanstelt og kunne parkere sekkene innendørs, så tror jeg et tradisjonet tunneltelt er løsningen. Trangt blir det, åkkesom. Fjellreven Abisko Lite 2 veier ca 2 kg. 3-mannsversjonen bare 200 gram mer. Da blir det veldig levelig, også i ruskevær.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy