Gå til innhold
  • Bli medlem

Lompa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6 404
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    55

Alt skrevet av Lompa

  1. Så da må man vurdere risiko mot hverandre. En lekk boks vil gi større trykk inni skapet ved en eksplosjon, men hvordan skal gassen bli antent der? Den må lekke ut av skapet for å antennes. Så spørs det hvor mye som er igjen inni. Ved en brann vil et FG-godkjent våpenskap som står på gulvet og er skrudd til en murvegg, gjøre at uskadde gassbokser inni ikke kan bli utsatt for direkte flammer. Hvor mye lavere temperatur vil det være inni skapet enn i et vanlig skap i leiligheten? Vurderingen til brannmannen jeg snakket med var at han trodde en gassboks i et sånt skap ikke hadde eksplodert om leiligheten brant.
  2. Det er et fint fjellområde, men mye digre regulerte vann med voldsomme reguleringssoner, særlig tidlig i sesongen. Mer villmark om man velger Austheiene i stedet.
  3. Kan noen være så snille å komme til byen og bygge en garasje til meg utenfor blokka her? 😉 Seriøst, når man må ha gassboksen i leiligheten, finnes det noe bedre enn våpenskapet?
  4. Hvordan tenner man på gass inni et sånt skap? Skapet er ikke helt lufttett, og om en gassboks lekker vil ikke gassen antennes inni skapet, men utenfor. Og sjansen for at en brann i leiligheten får en boks til å eksplodere av varmepåvirkning er langt mindre. Alternativet er oppbevaring i kjellerbod, og det er nei i min bok.
  5. Lønnsomheten kommer an på hvor mye man tar med i regnestykket. Hvor mye koster det oss alle å lage vei? Hvor mye koster det økte antallet trafikkdøde? Hvor mye koster økt forurensning og mer stillesitting (altså fedme) på helsebudsjettet? Hvor mye koster trafikk-køene laget av unødvendig kjøring for den nyttetrafikken som må frem? Hvor mye mer koster det grønne skiftet når man har lagt opp til et bilbasert hverdagsliv? Og hva er egentlig prisen for rasert natur? Ja, det er en enorm gevinst for noen. Vi ser det i hele landet, men ingen steder er det verre enn der.
  6. Har vært med på lignende demo. Kraftige greier. Jeg har mine gassbokser i våpenskapet, siden jeg bor i leilighet og ikke har garasje.
  7. Helt enig i at dagens E18 var en elendig løsning da de flyttet den ut fra sentrumsgatene, men de har ønsket (og jobber fremdeles for) at handel og jobbpendling skal være bilbasert. Mange av de som står i kø gjennom byen er på vei fra eneboligene sine rundt byen og nettopp til Sørlandssenteret.. Sentrum var nærmest kvalt av biler på åttitallet, men i stedet for å bygge gode kollektivløsninger fant de heller ut at de ville gjøre det nødvendig å bruke bilen mer. Og sånn har det fortsatt med eneboligbygging i stadig større ringer rundt byen. Først de siste årene har man begynt å bygge mer leiligheter sentralt, men de er fanget av infrastrukturen som er rigget rundt bilen. Kristiansand er byen som egentlig ikke ønsket å være by (sett med øynene til en som vokste opp der..)
  8. Kristiansand har tømt sentrum for butikker og laget bilbasert kjøpesenter ei mil utenfor. Et klassisk eksempel på feil vei å gå. Det har pågått i 20-30 år, og de pøser bare på videre. Dette er villet politikk.
  9. De så veldig fine ut, men jeg ville valgt å ikke høvle dem. Da fryser de lettere fast i snøen.
  10. Joda, folkeopplysning hjelper nok noe, og det var en god serie. Man skal ha vært bra nedsnødd gjennom det siste tiåret om ikke man har fått med seg at naturødeleggelse skjer i stor stil, men de fleste politiske partiene gir folk argumenter for å stemme for økonomisk vekst også ved neste valg. Så da kommer de til å gjøre det, selv om de innerst inne vet at de burde stemt annerledes med den naturkrisen vi er inne i. For eksempel tapte Mdg en haug med velgere til AP ved forrige stortingsvalg, fordi AP serverte løgner om at vi kan fikse natur- og klimakrise også i en voksende økonomi. Disse velgerne visste definitivt bedre, men gjorde det allikevel. Hilsen pessimist.
  11. Politikerne har makt bare fordi vi gir dem det, både i lokal- og rikspolitikken. Så det store flertallet i Norge har fått akkurat den politikken de har bedt om, den som rævkjører naturen.
  12. Ja, det er til å bli desillusjonert av. Vi må alle ta vårt personlige ansvar. Har man lagt stemmeseddelen til AP, Høyre, FrP, KrF, Rødt, INP eller SP i valgurnen så bør man se seg i speilet og spørre hvorfor man valgte bort naturen. Tar man bilen når man kunne sykle eller ta kollektiv transport må vi også se oss selv i øynene. Kjøper vi ny skalljakke med miljøgifter er vi skyldige. Enda et telt, bare fordi det er 300 gram lettere enn det man allerede har? En unødvendig flyreise er en for mye, og burde ikke vært tatt. Gjennom livene våre tar vi hele tiden valg, og den eneste som kan ta de rette avgjørelsene i mitt liv er meg selv. Om en i min nære familie skulle velge å bygge en 200 kvm hytte i urørt natur er ikke det mitt valg, men jeg kan velge om jeg vil si fra om at det ikke er greit. Og jeg kan velge å si at jeg aldri vil besøke stedet om de bygger det. Så tvinges de kanskje til å tenke gjennom egne valg en gang til. (Og for ikke å fremstå alt for skinnhellig her, så klarer selvsagt ikke jeg heller å ta de riktige valgene hele tiden. Men jeg prøver i alle fall å leve sånn at jeg kan se meg selv i speilet..) Det enkleste man kan gjøre er i alle fall å ikke legge stemmeseddelen på et parti som ønsker mer vekst og som har vist gjennom tidligere handlinger at de selger naturen på billigsalg.
  13. Et poeng det, men til langrennsko får man gode overtrekk.
  14. Støtter den! Og den blir ikke slapp i formen etter litt bruk, som en del ullplagg blir.
  15. Skal spare deg for en bestilling du uansett vil returnere om du har bred fot: Fischer bcx. Helt nydelig sko til mine føtter, men de er nok motsatte av dine..
  16. Jeg bruker også den nikronersbagen på kajakktur. Helt genial. Har mange mindre kolli i kajakken, og når jeg skal flytte alle disse til rasteplass eller til og fra bilen, er det lett å stappe alt i en bag med stor åpning.
  17. Er enig i at Amundsen høres ut som et bra valg. Selv har jeg noen eldre Atomic bc som også har det samme spennet med lang smørelomme. Disse tror jeg kanskje ikke selges lenger. Når det gjelder sko/bindinger så passer jo bc godt til skiene, men hvis dette er for mye fart på flatene så kan kanskje en vanlig nnn med en kombistøvel være vel så bra. Litt mindre stabil i nedkjøring, men en god del friere å gå med. Kombistøvlene gir mye sidestøtte, slik at man får brukt stålkantene når det trengs på hardt føre.
  18. Ja, når de har pakket snøen med preppemaskiner bindes den sammen, og man får ikke lag som kan gli ut. Rett utenfor det preparerte kan det være skredfare. Om du vil kjøre i terreng nær et skianlegg kan det være lurt å spørre de som jobber der. Brattkart som viser skredfarlige hellinger funker også rundt skianleggene.
  19. Nå er jeg jeger, så skal jeg skaffe meg hund blir det en breton eller en kleiner münsterländer. Velger man tispe er de ganske mye mindre enn hannene. Hvis du vil ned i de enda mindre kan for eksempel en liten ruhåret foxterrier være morsom på tur og i familien.
  20. Dette er jo strålende nyheter! Det er forbudt å gi den til ikke-medlemmer. Det står ikke noe om å selge til dem. Så hvis det er noen som ikke er medlemmer selger jeg min. Skal vi si halv pris?
  21. Jeg tror jeg ville valgt poser i tekstil fremfor plast. -Og om jeg hadde gått for plast ville jeg i alle fall laget mange hull i dem for at evt restfukt kan slippe ut. Det er ikke tilfeldig at oppbevaringsnettene som leveres med de fleste dunposer er netting..
  22. Det er noe spesielt å argumentere med lav feilrate og gode laboratorietester når man står foran en kunde som har kjøpt en vare som ikke holdt mål. Jeg tror jeg hadde blitt såpass vrang at jeg hadde insistert på nye sko fra produsenten. Så får de ta det med Rottefella som underleverandør av såler.
  23. Det er bare å begynne med et fluesett som kan kjøpes ferdig i en boks, og så bygge den ut etter hvert. Ville hatt en del assorterte tørrfluer, våtfluer og nymfer. I begynnelsen opplever alle å "drukne" tørrfluene raskt, så jeg ville tatt med noen som tåler en del juling og allikevel flyter. Streaking caddis er en sånn (imiterer vårflue, men kan også fungere om det er større døgnfluer på vannet). CDC-fluer er også supergode flytere. Et kjapt blindkast og de er like tørre og fine igjen. En liten flaske impregnering er et must (nei, fluefiske er ikke billig..). Etter veldig mange år med fluefiske bruker jeg nå mye færre fluer enn jeg gjorde før, men jeg fisker dem på flere ulike måter. Det er lett å bli lurt til å tro at du må ha akkurat den ene, spesielle for å få ørreten til å bite. Det kan for eksempel hjelpe å skifte standplass og kaste oppover mot fisken. Eller å stripe den i vannet. Selv om det er aller morsomst å få ørreten på tørrflue, er det viktig å huske på at den spiser det aller meste av føden sin under vann. Noen greie forslag her.
  24. Hvis du har Nofence så setter du veldig raskt opp et «gjerde». Men kan man ta med ei geit hvor som helst uten beiterett?
  25. Jeg erstattet stroppen på en gammel sele til en barnepulk jeg hadde for lenge siden. Da fikk jeg tak i et gammelt bilbelte som jeg brettet dobbelt og sydde fast for hånd. Bilbelter er utrolig solid stoff, men ville nok ikke stolt på håndsømmen til ekspedisjon.. Min sele er også litt slitt på samme sted, men på langt nær så mye. D-ringen drar øverst i hempa. Dess tyngre man drar, dess mer ligger man frempå. Kraften blir derfor samlet på ett punkt. Ideelt sett burde denne hempa være sydd litt skrått på beltet, slik at kraften hadde blitt jevnt fordelt langs den rette delen av D-ringen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.