Gå til innhold

Roaas

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  95
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Roaas vant dagen sist 28. mars

Roaas hadde mest likt innhold!

Om Roaas

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Dette er noe av det bedre jeg har lest i denne tråden, fordi det tar hele sakens kjerne ved roten. Vi er foreløpig sånn høvelig i startgropa på dette viruset, etter hva jeg har forstått på FHI. Flere virker å insistere på at "Jeg kan det jeg driver med, så det går fint", og ja, det gjør det helt sikkert. Det er ikke det at det går bra som er problemet. Problemet oppstår den gangen det ikke går bra, og den dagen vet du aldri når kommer, uansett hvor erfaren eller godt forberedt du er. Og jeg så videoen din, @Marius Engelsen, hersker for mitt utrente øye ingen tvil om at du er en god padler. Ettersom jeg jobber i ett helsevesen der vi kjenner litt på trykket, så synes jeg enhver risiko du ikke må ta, er unødvendig risiko. Potensialet for å sette flere personer i karantene for at de må redde deg, eller at du tar ressurser selv om du ikke er smittet, det synes jeg er egoistisk. For å si det i tråd med tråden, og ikke minst på det mest egoistiske vis tenkelig; det påvirker mitt friluftsliv jo flere som kommer inn på sykehuset.
 2. Ikke kom med utsagn hvis du ikke har tenkt svare på det som kommenteres på de utsagnene. Så enkelt er det. Det er klart det provoserer når mennesker uten faglig bakgrunn, kommer med påstander i enten den ene eller andre retningen, uten at de selv kan nok om det. Media er ikke noe jeg hadde stolt veldig på. Dette er Internett, det er lett å tolke ting i ulike retninger med mindre du skriver særskilt bra. Jeg er ikke en av de som er best på det. Beklager om det ble skarpt. God tur!
 3. Helt oppriktig så føler jeg at jeg er på emnet. Dette har stor innvirkning på mitt friluftsliv da jeg utrlukkende er på jobb om dagen, og skulle aller helst vært ute og fisket eller bålet. Når det blir påstått ting som angår mitt arbeid med disse pasientene, så synes jeg det er på ballen å komme med en kommentar. Beklager om det er feil.
 4. Ja, dæven du, dette var flaks. Jeg skal berolige de som legges i respiratoren jeg. Eller til de som mister sine foreldre, familiemedlemmer, nære og kjære eller andre de er glade i til dette, i en alder fra 16-90 år. "Det kunne vært verre, barn kunne også fått dette, hadde vært fullstendig kaos vettu, dæven vi har flaks". Helt seriøst, det er ikke flaks bare fordi barn ikke er involvert.
 5. Med all mulig respekt, når du ikke har fagkunnskap i bunn, så er det kanskje greiest å bare la teoriene ligge. Å la pandemien spre seg sakte innenfor helsevesenets kapasitet? Hvilken verden lever du i? Det er allerede sprengt kapasitet på sykehusene FØR pandemien. Det å la pandemien spre seg sakte i befolkningen ser fint ut i teorien når man ikke har vaksiner, men hittil kan ikke Sverige skilte med flotte tall. Det er potensielt high risk/low reward. Jeg har jobbet med covid-19 pasienter en periode nå, og basert på at folk med eks antall år innen diverse medisin, anestesiologer, professorer etc ikke vet hvor dette bærer, så er det merkelig at de uten fagkunnskap mener at "det er jo bare å.." eller "jeg tenker at". Å uttale at de fleste i risikogruppen med alvorlig forløp klarer seg så lenge de får hjelp, er foreløpig en tynn påstand og i beste fall synsing. Har du sett ett alvorlig forløp eller vet hva det innebærer? Jeg ser gjerne på kilder her. Det er ikke mengden hjelp tilgjengelig som avgjør om dette går bra, det er mange andre faktorer. Eksempelvis vet man enda ikke langtids skadeffekter på lungevev hos de med dette viruset, med langvarig respirator behandling og ARDS. ARDS alene har høy mortalitet. Det er komplekst, og unge mennesker uten komorbiditet sliter med dette viruset og blir alvorlig syke. Jeg forstår ikke denne uttalelsen du kommer med og det strider imot det FHI har skrevet og hva jeg har sett. Dette vil jeg veldig gjerne se noen uttalelser eller relevant informasjon fra fagpersoner på.
 6. Dette. Dette så sinnsykt. Mange mennesker er mer opptatt av å finne smutthull i de lovverk/retningslinjer som er blitt laget/satt, enn å forholde seg til det de har fått beskjed om. Det er utenfor fatteevne hvor ekstremt vanskelig dette faktisk kan være. Vi har holdt i overkant av en uke, ÈN uke! Og allerde er Peder Kjøs på banen og skal fortelle deg hva du kan gjøre for å ikke bli sinnssyk. Helt utrolig hvor svakt det levert det er. Du får ikke Peder Kjøs kastet etter deg om du ligger to uker flatt med ryggsmerter, men når du ikke får gå og gjøre som du vil på en uke, da er han påskrudd for å gi deg de heteste tipsene. Nei fader folkens, må være mulig å få det her til å være så enkelt som det faktisk kan være. Hjelpes. Orker ikke.
 7. Jeg så det i sammenheng til det du svarte på, og når du da drar opp trafikk om ett argument på det finnes ting som er farligere, så la oss forby det, så blir det regelrett tullete (med mindre det faktisk var en joke, så klart). Med din logikk og at de fleste ulykker skjer i hjemmet, og da i alderen over 75 år som siktet til tidligere i tråden er, så må vi stroppe fast alle over 75år og ha vernemaske på dem. Jeg har ingen tro på at mange over 75 år befinner seg i skogen på overnattingsturer. "Hver sin smak", please.. Jeg tør sette to Snickers og en halv Twix på at det er en løk i rette aldersgruppe som har for mye stolthet til å innse at han faktisk er dårlig på tredje dagen og drar på tur.
 8. 1. Det er godt mulig dette var for å sette det på spissen, men det er kanskje det dummeste eksempelet jeg har sett. Av en enkelt grunn, det er ikke det sammenlignbart. Ett transportmiddel kan være farlig, ja, men uten å være for prematur her så tror jeg nok at når Corona er ferdig med herjingen, så vil nok 68 døde i trafikken i fjor, i Norge (aldersgruppen med risiko for mortalitet som følge av Corona) kommer til å være glissent ifht død som følge av Corona. 2. Har du link eller noe? Fordi denne logikken ser jeg ikke. Hvis man får en pandemi, som sprer seg så hurtig og ukontrollert som Corona, så MÅ jo det absolutt viktigste være at ingen får den? Hadde ingen i Norge hatt den, så hadde jo det vært det beste, da hadde vi ikke hatt denne problemstillingen. Jeg ser poenget ditt, om det var en isolert gruppe mennesker som fikk den, under helt kontrollerte omgivelser, men det er ikke tilfelle. Virker som ett idiotisk utsagn fra TV2. 3. Hvis du har milde symptomer, og innsikten til resten av hyttefolket, så er det en overhengende fare for at den fjellturen kan bli din siste. Jeg mener, hvis du harker litt på turen opp og tenker det ikke er noe farlig og at "du er ung og sprek så dette går fint", så kan du risikere å kollabere fullstendig på fjellet. Dette er ikke svart hvitt, så enten blir du dritsjuk, eller så har du nok tid på deg til å melde ifra til AMK og pakke sekken og gå 10t til bilen. 4. Bare for å ta dette med en gang, folk som er tidligere friske, kan og har blitt ordentlig syke av dette, så det at du er en frisk 50 åring i full jobb betyr ikke nødvendigvis at Corona blir en walk in the park, enten på fjellet eller hjemme.
 9. Jeg kan godt hjelpe deg med dette. Jeg er på ingen måte noen knivmaker eller smed, men jeg har vinkelsliper, bryne og litt andre ting som kan få den skarp igjen. Jeg har selv slipt opp mine økser ved flere anledninger, og det blir såpass at du kan kutte papir med det. Jeg holder til på Nannestad.
 10. Kunne ikke vært mer enig. At det ikke er mulig å tenke at nødvendigheten for fjellturer akkurat nå kaaaaanskje ikke er det smarteste og mest presserende, det er meg en gåte.
 11. Inkubasjonstiden kan være fra 0-14 dager, men det vanligste virker å være 5-6 dager iflg WHO. Derfor antar jeg at dersom han ikke forventer å være en smittefare for noen, enten via bil, buss, helikopter eller tog, så har han ikke vært i nærheten av folk med risiko for å smitte han ila den tiden.
 12. Det er ikke rakettforskning. Oppfordringen om ikke-nødvendige fritidsreiser er alle reiser innenlands eller utenlands som ikke er strengt nødvendig. Hvis du anser en topptur som strengt nødvendig, så drar du på topptur. Poenget med oppfordringen er nok at problemet ligger i hver enkelt person sin evne til å vurdere situasjonen. Folk dro til kollen selv om de fikk beskjed om å ikke gjøre det. Folk drar på butikken når de har karantene. Det er bare lettere om alle faktisk gjør det de får beskjed om istedenfor å vurdere så mye på egenhånd.
 13. Ingen? Ikke noe annet enn at Korona er fellesnevner for de begge. Jeg er godt inneforstått med at hjemmekontor ikke betyr karantene. Som jeg sa, så lenge man ikke er til smittefare for andre anser jeg tur som greit. Hvis det er medisinske årsaker så blir man selvsagt hentet om det ikke gjelder Korona, det trodde jeg var selvsagt.
 14. Må gjerne dra på topptur, men som det er referert til tidligere tråden, ikke forvent å bli reddet der oppe om du blir dårlig. Så lenge du ikke utsetter andre for smittevare anser jeg en topptur som greit. Fornuftig? Nææ.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.