Gå til innhold

Roaas

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  101
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Roaas vant dagen sist 28. mars

Roaas hadde mest likt innhold!

Om Roaas

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Skal ikke kimse av en liten klunk Fireball på innerlomma der.
 2. Tjena! Nei du, det ble ikke innkjøp enda. Har jobbet mye den siste tiden siden Covid-19 brøt ut her til lands, og kikkertbruk ble det ikke sånn altfor mye tid til. MEN, jeg titter fortsatt. Jeg har sett på flere men ikke bestemt meg helt enda.. Si gjerne ifra dersom du finner en du digger!
 3. Stiller meg pent bak denne!
 4. Se her!! Takk for god respons. Dette er helt konge. Vil bare begynne med å si at jeg har nå, etter litt titting på nett kommet frem til at ja, 1300kr er trolig i tynneste laget om man vil ha en bra kikkert, så det tar jeg ikke frekt @Lompa 😁 Jeg har prøvd å lese meg litt opp på kikkert og det er flere ting som jeg ikke skjønner bæret av, som har noe å si for kjøpet. Jeg tror nok at jeg ender opp med en av alternativene som er nevnt her, for jeg evner ikke finne noe på egenhånd tror jeg. Takk for innspill!!
 5. Halla! Var ute og luftet hundene i dag på ett jorde, og i den forbindelse spottet vi noe vi trodde var type rådyr eller tilsvarende på lang avstand. Vi tittet, tittet, og tittet. Begge ble lange i maska da vi så at det vi trodde var rådyr, viste seg å være en monstrøs fugl. Vi konkluderte raskt; vi må gå til innkjøp av en kikkert. Vi liker å spotte dyr til vanlig, og jeg er mye i skogen og fisker. I den forbindelse ser jeg etter en kikkert, som (om det er mulig) kan dekke både spotting av dyr og samtidig kunne bruke den til å se etter vak, og hva fisken tar av fluer på overflaten. Klausulen kommer her; taket er på 1300kr (gavekort). Jeg aner ikke hva en kikkert koster, ei heller hva som er en bra og rimelig kikkert. Om du hadde sagt at en dritbra og billig kikkert koster meg 22 000kr, hadde jeg hatt null formening om du kødder eller ei. Vi trenger derfor hjelp. Har noen tips til en kikkert som dekker begge områder, samt ikke koster mer enn 1300kr, så setter jeg veldig pris på det!
 6. Alle innland-og utlandsreiser som ikke er strengt tatt nødvendig, er ansett som fritidsreiser. Rent faglig mener jeg det er helt talentløst at det skal være opp til hver enkelt å bedømme noe som helst vedr dette, fordi det er vi åpenbart ikke i stand til. Skulle hatt litt mer Koreansk regime på akkurat dette området, faktisk.
 7. Dette er noe av det bedre jeg har lest i denne tråden, fordi det tar hele sakens kjerne ved roten. Vi er foreløpig sånn høvelig i startgropa på dette viruset, etter hva jeg har forstått på FHI. Flere virker å insistere på at "Jeg kan det jeg driver med, så det går fint", og ja, det gjør det helt sikkert. Det er ikke det at det går bra som er problemet. Problemet oppstår den gangen det ikke går bra, og den dagen vet du aldri når kommer, uansett hvor erfaren eller godt forberedt du er. Og jeg så videoen din, @Marius Engelsen, hersker for mitt utrente øye ingen tvil om at du er en god padler. Ettersom jeg jobber i ett helsevesen der vi kjenner litt på trykket, så synes jeg enhver risiko du ikke må ta, er unødvendig risiko. Potensialet for å sette flere personer i karantene for at de må redde deg, eller at du tar ressurser selv om du ikke er smittet, det synes jeg er egoistisk. For å si det i tråd med tråden, og ikke minst på det mest egoistiske vis tenkelig; det påvirker mitt friluftsliv jo flere som kommer inn på sykehuset.
 8. Ikke kom med utsagn hvis du ikke har tenkt svare på det som kommenteres på de utsagnene. Så enkelt er det. Det er klart det provoserer når mennesker uten faglig bakgrunn, kommer med påstander i enten den ene eller andre retningen, uten at de selv kan nok om det. Media er ikke noe jeg hadde stolt veldig på. Dette er Internett, det er lett å tolke ting i ulike retninger med mindre du skriver særskilt bra. Jeg er ikke en av de som er best på det. Beklager om det ble skarpt. God tur!
 9. Helt oppriktig så føler jeg at jeg er på emnet. Dette har stor innvirkning på mitt friluftsliv da jeg utrlukkende er på jobb om dagen, og skulle aller helst vært ute og fisket eller bålet. Når det blir påstått ting som angår mitt arbeid med disse pasientene, så synes jeg det er på ballen å komme med en kommentar. Beklager om det er feil.
 10. Ja, dæven du, dette var flaks. Jeg skal berolige de som legges i respiratoren jeg. Eller til de som mister sine foreldre, familiemedlemmer, nære og kjære eller andre de er glade i til dette, i en alder fra 16-90 år. "Det kunne vært verre, barn kunne også fått dette, hadde vært fullstendig kaos vettu, dæven vi har flaks". Helt seriøst, det er ikke flaks bare fordi barn ikke er involvert.
 11. Med all mulig respekt, når du ikke har fagkunnskap i bunn, så er det kanskje greiest å bare la teoriene ligge. Å la pandemien spre seg sakte innenfor helsevesenets kapasitet? Hvilken verden lever du i? Det er allerede sprengt kapasitet på sykehusene FØR pandemien. Det å la pandemien spre seg sakte i befolkningen ser fint ut i teorien når man ikke har vaksiner, men hittil kan ikke Sverige skilte med flotte tall. Det er potensielt high risk/low reward. Jeg har jobbet med covid-19 pasienter en periode nå, og basert på at folk med eks antall år innen diverse medisin, anestesiologer, professorer etc ikke vet hvor dette bærer, så er det merkelig at de uten fagkunnskap mener at "det er jo bare å.." eller "jeg tenker at". Å uttale at de fleste i risikogruppen med alvorlig forløp klarer seg så lenge de får hjelp, er foreløpig en tynn påstand og i beste fall synsing. Har du sett ett alvorlig forløp eller vet hva det innebærer? Jeg ser gjerne på kilder her. Det er ikke mengden hjelp tilgjengelig som avgjør om dette går bra, det er mange andre faktorer. Eksempelvis vet man enda ikke langtids skadeffekter på lungevev hos de med dette viruset, med langvarig respirator behandling og ARDS. ARDS alene har høy mortalitet. Det er komplekst, og unge mennesker uten komorbiditet sliter med dette viruset og blir alvorlig syke. Jeg forstår ikke denne uttalelsen du kommer med og det strider imot det FHI har skrevet og hva jeg har sett. Dette vil jeg veldig gjerne se noen uttalelser eller relevant informasjon fra fagpersoner på.
 12. Dette. Dette så sinnsykt. Mange mennesker er mer opptatt av å finne smutthull i de lovverk/retningslinjer som er blitt laget/satt, enn å forholde seg til det de har fått beskjed om. Det er utenfor fatteevne hvor ekstremt vanskelig dette faktisk kan være. Vi har holdt i overkant av en uke, ÈN uke! Og allerde er Peder Kjøs på banen og skal fortelle deg hva du kan gjøre for å ikke bli sinnssyk. Helt utrolig hvor svakt det levert det er. Du får ikke Peder Kjøs kastet etter deg om du ligger to uker flatt med ryggsmerter, men når du ikke får gå og gjøre som du vil på en uke, da er han påskrudd for å gi deg de heteste tipsene. Nei fader folkens, må være mulig å få det her til å være så enkelt som det faktisk kan være. Hjelpes. Orker ikke.
 13. Jeg så det i sammenheng til det du svarte på, og når du da drar opp trafikk om ett argument på det finnes ting som er farligere, så la oss forby det, så blir det regelrett tullete (med mindre det faktisk var en joke, så klart). Med din logikk og at de fleste ulykker skjer i hjemmet, og da i alderen over 75 år som siktet til tidligere i tråden er, så må vi stroppe fast alle over 75år og ha vernemaske på dem. Jeg har ingen tro på at mange over 75 år befinner seg i skogen på overnattingsturer. "Hver sin smak", please.. Jeg tør sette to Snickers og en halv Twix på at det er en løk i rette aldersgruppe som har for mye stolthet til å innse at han faktisk er dårlig på tredje dagen og drar på tur.
 14. 1. Det er godt mulig dette var for å sette det på spissen, men det er kanskje det dummeste eksempelet jeg har sett. Av en enkelt grunn, det er ikke det sammenlignbart. Ett transportmiddel kan være farlig, ja, men uten å være for prematur her så tror jeg nok at når Corona er ferdig med herjingen, så vil nok 68 døde i trafikken i fjor, i Norge (aldersgruppen med risiko for mortalitet som følge av Corona) kommer til å være glissent ifht død som følge av Corona. 2. Har du link eller noe? Fordi denne logikken ser jeg ikke. Hvis man får en pandemi, som sprer seg så hurtig og ukontrollert som Corona, så MÅ jo det absolutt viktigste være at ingen får den? Hadde ingen i Norge hatt den, så hadde jo det vært det beste, da hadde vi ikke hatt denne problemstillingen. Jeg ser poenget ditt, om det var en isolert gruppe mennesker som fikk den, under helt kontrollerte omgivelser, men det er ikke tilfelle. Virker som ett idiotisk utsagn fra TV2. 3. Hvis du har milde symptomer, og innsikten til resten av hyttefolket, så er det en overhengende fare for at den fjellturen kan bli din siste. Jeg mener, hvis du harker litt på turen opp og tenker det ikke er noe farlig og at "du er ung og sprek så dette går fint", så kan du risikere å kollabere fullstendig på fjellet. Dette er ikke svart hvitt, så enten blir du dritsjuk, eller så har du nok tid på deg til å melde ifra til AMK og pakke sekken og gå 10t til bilen. 4. Bare for å ta dette med en gang, folk som er tidligere friske, kan og har blitt ordentlig syke av dette, så det at du er en frisk 50 åring i full jobb betyr ikke nødvendigvis at Corona blir en walk in the park, enten på fjellet eller hjemme.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.