Gå til innhold

Heriks

Moderator
 • Innholdsteller

  3 022
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  28

Heriks vant dagen sist 20. mai

Heriks hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Heriks

 • Bursdag 10. juni 1982

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Friluftsliv, Foto
 • Sted
  Nes, Akershus

Nylige profilbesøk

11 399 profilvisninger
 1. Jeg synes de medfølgende kartene er dårlige og har kjøpt fra kartmannen. Det fungerer veldig bra og for min del helt klart verdt de få hundrelappene jeg måtte gi for dem. Om du kan bruke de du allerede har kommer vel an på formatet, er det nedlastet ja er det sånn stort minnekort (som jeg har i min hauggamle gps) nei ...
 2. Ble ingen tur i Romdalsfjella så da må man jo finne noen alternativer da ... i dag gikk turen til Tekslehogget i Flesberg og Bufjellnatten i Rollag.
 3. Legge i 200 kr. ekstra og senke t-limit med noen grader? https://www.xxl.no/bergans-trysil-synthetic-0-sovepose-gra/p/1163824_1_style Husk at EN-testen er gjort med forutsetning om at "testpersonen" er iført sett sett med (ull) undertøy slik at dette tiltaket for å gjøre posen varmere strengt tatt allerede er "oppbrukt" Det er ikke så mange nettene i året disse posene er aktuelle i fjellet.
 4. Ok, da tror jeg ikke jeg har så mange gode forslag med en temperaturrating jeg hadde brydd meg om å bruke penger på dessverre. XXL har solgt den Bozemanposen på tilbud til under tusenlappen nå og da, men forutsetter jo at man har tid til å vente på tilbud.
 5. Tja, hva er rimelig? Skal du ha syntetisk eller dun? Syntetisk er vel rimeligst ... Magasinet: Mammut Ajungilak Nordic OTI 3-season 195L -7°C sovepose XXL: Mountain hardwear Bozeman -9
 6. Jeg hadde bare brukt 50 literen som dagstursekk, den er i alle fall langt bedre å bære på enn slike superkomprimerbare ryggsekker, de funker (om du slår litt på jakka så den ikke bare blir en ball på ryggen) til å ha dunjakka i og ikke så mye mer, er min mening da. Da tenker jeg på "litt lengre dagturer" som turer hvor man skal ha med seg litt klær, mat, vindsekk, førstehjelpsutstyr etc.
 7. Hei Her er noen tidligere tråder med turtips i Femundsmarka
 8. Heriks

  Hagle til dame

  Vet ikke hvor du holder til i landet men anbefaler deg å reise til noen som er gode på tilpassing av børser først som sist. Det er mye (!) artigere å skyte med ei hagle som er godt tilpassa. Anbefaler også å kjøpe kaliber 12 hagle, mange damer som får anbefalt kaliber 20 hagler men begynner du å f.eks å skyte litt leirduer og reiser rundt på skytebanene er kaliber 12 ammunisjon stort sett både billigere og lettere tilgjengelig. tror forøvrig du får bedre våpenråd på kammeret.no
 9. Personlig har jeg aldri noen sinne fått til "å gå klærne tørre" så det har jeg gitt opp. Jeg skifter, og da mener jeg skifte alt fra innerst til ytterst også våt BH og ullbokser. Ett sett til å oppholde seg i camp, ett sett til bevegelse. Ikke de mest behagelige minuttene når våte/fuktige klær skal på kroppen igjen, men de blir fort varme. Jeg putter heller ikke våte klær i soveposen, det blir man også kald av.
 10. Nær-nærtur i dag, vel kanskje ikke så mye tur å snakke om når man går rundt jordet hjemme, men sesongens første 3 km i lårhøyt gress for å forhåpentligvis holde rådyrkjea unna kniven på slåmaskina. Får vel ta en runde i morgen også.
 11. Hva som er best, tja .. smak og behag .. noen tråder hvor dette er diskutert https://www.fjellforum.no/topic/48726-valg-av-telt-i-høyfjellet-vårsommerhøst-tunnel-eller-kuppel/?tab=comments#comment-450117 https://www.fjellforum.no/topic/48958-tunnel-eller-kuppel-nær-bilen-telt/#comments
 12. Har du sett på denne: https://www.hektapatur.no/gipfel-fira-2-ul Kjenner ikke merket, men det ser lovende ut på beskrivelse og under "om Gipfel" på Hekta på tur sine sider. Bra høyde, må riktignok sette opp innertelt først, også er det dårlig med fortelt.
 13. Kuvettreglene (som blant annet norsk friluftsliv har vært med å utvikle) kan jo også være greie å memorere kilde: https://norskfriluftsliv.no/laer-deg-kuvettreglene/
 14. Har ingen erfaringer med denne posen, men har jeg googla riktig og den har komforttemperatur på 1 plussgrad hadde jeg sett etter noe varmere som 3 sesongspose. Kommer jo litt an på hvor du skal bruke den men Yr sier at det i dag, snart midt i juni er 0 og 1 grad i flere av de store fjellområdene her til lands, blir kort sesong for en pose med komfort 1 grad da. Kan jo selvfølgelig gjøre diverse tiltak for å bruke den i kaldere temperaturer, men spørs om ikke vinninga går opp i spinninga da.
 15. Er vel bare å fortsette å ta kvaliteten på kinaposer med et trillebårlass eller 2 med salt, kan også sannsynligvis legge til noen etiske betraktninger rundt forholdene både for de som har bidratt med duna i posen og de som har lagt ned arbeidet med den. Grunnregelen er vel er det ikke spesifisert i beskrivelsen så er det ikke tatt hensyn til. Så greit at det er spesifisert at den er testet etter EN-standarden og at det er beskrevet hvor duna kommer fra. Det dyreste utstyret er forøvrig det man må kjøpe flere ganger, de fleste av mine "kinakjøp" har havnet i den kategorien .. Hva med warmpice viking 300 i wide utgave? edit: hadde forøvrig vurdert en litt annen komfortemperatur, så hadde sett på warmpice 600 også.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.