Jump to content

Heriks

Moderators
 • Posts

  3,213
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Heriks last won the day on January 1

Heriks had the most liked content!

Reputation

3,767 Excellent

2 Followers

About Heriks

 • Birthday 06/10/1982

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Friluftsliv, Foto
 • Location
  Longyearbyen

Recent Profile Visitors

15,580 profile views
 1. Brynje har vel nettingundertøy i syntetisk materiale. https://www.brynje.no/super-thermo
 2. Du vil helt klart ha vindtette klær med plass til ull under. Konkret merke har ikke så mye å si, ta et som passer deg. Skal du jobbe ute og fikle med ting vil du ha gode linerhansker til å ha inne i vanlige hansker eller votter, og du vil ha ytterhansker/votter med "handcuffs" hva det nå heter på norsk. Altså hansker med strikk til å ha rundt håndleddet, miste hansker er noe herk og ja .. det blåser så du vil ikke ha bare hender. Lue, buff (du ender sikkert opp med å kjøpe arctic edge sine så snart du kommer til Svalbard) Det uteplagget jeg har brukt aller aller mest på Svalbard er Bergans expedition down light parka som er en trofast følgesvenn på hundeluftetur, kombinert med ei Bergans skallbukse og muckboots Ellers mangler vi som tidligere nevnt ingenting på butikkfronten når det kommer til uteklær på Svalbard.
 3. Tviler vel på at noen kommer til toppen av K2 uten et fornuftig sikkerhetsopplegg, samme hvordan det fremstilles i media. Det bør de fleste med et minimum av sunn fornuft skjønne helt av seg selv og det er vel noen andre i det følget der som er på rekordkjøret, ser ikke så mye negativt om det?
 4. Hei Vågå fjellstyre har en veldig fin leirplass som heter Steinholet, enkelt tilrettelagt m. utedo og søppelkasser, hvor man kan telte like ved bilen. Koster 75 kr. natta eller no. Ironisk nok så gjelder fiskekortet i Langmorkje statsallmenning, Vågå, så å si hele Sjodalen, bortsett fra rett utenfor denne plassen. Leirplass: https://www.vaga-fjellstyre.no/hytter-friluftsliv#steinholet-leirplass Fiskekort: https://www.inatur.no/fiske/50ed9e5be4b0eb579d78a2b5/fiske-i-langmorkje-statsallm-vaga
 5. Da kan man jo muligens utforske muligheten Memurubu - Besshøe og ned til Gjendesheim så får man to topper Eller hvis man vil følge merket sti kan man jo gå mot Glitterheim å gå rundt hele Bessfjellet, men det virker som en nokså lang omvei for å unngå Besseggen. Eller ta båten fra Memurubu tilbake til Gjendesheim og gå Besshøe derifra, mange muligheter ... blir dårlig med trekant men lett med bilen i alle fall
 6. Hei Selv om det ikke blir en trekant, og man får to netter på Memurubu så kan det jo være en mulighet med: Båt Gjendesheim - Gjendebu - Over Bukkelægeret til Memurubu - Surtningssue - Memurubu - Besseggen - Gjendesheim.
 7. Hei Dette finner du på Nibio - Kilden, masse informasjon der men du kan f.eks bruke kartlaget arealressurser (AR50)
 8. Står under generelle kjøpsbetingelser: "Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen. Mittfiske.no AS selger fiskekort for grunneiere / rettighetshaver og har ingen egne fiskekort." Det kommer flere og flere løsninger for digitale fiskekort, inatur kjenner jo de fleste en annen er Perfish som er en app for å kjøpe fiskekort. https://www.perfish.no/fiskekort/
 9. Jeg har veldig sansen for artsdatabankens Artsorakel https://play.google.com/store/apps/details?id=no.artsdatabanken.orakel den gir en veldig god indikasjon men kan jo selvsagt vise feil noen ganger. Fungerer på viltlevende arter både planter og dyr. Ellers: Skogbrukets kursinstitutt - Treslag i Norge https://play.google.com/store/apps/details?id=no.skogkurs.treslaginorge234348 Gyldendals store fugleguide (kjøp) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.natureguides.birdguide Nord Universitet - Bird ID https://play.google.com/store/apps/details?id=phoot.pimms.hintbird Jeg bruker Android, og lenkene er til google play store vet ikke om de finnes for Iphone.
 10. Ikke et tema jeg kan kjempemye om, men finnes mye god litteratur Positive og negative sider ved kalking (amfibier og insekter) Dag Dolmen Amfibier i Tinn (Fylkesmannen i Telemark) Salamander i Sørøstre Skien - Skien kommune/ Fylkesmannen i Telemark NINA - tiltakshåndbok for storsalamander Fra sistnevnte publikasjon, under "det optimale storsalamnderhabitatet": "I skoglandskapet er dette ofte myrdammer eller små tjern med pH > 5,5-6.0. Er vannet for surt vil ikke forplantingen bli vellykket." fra Amfibier i Tinn (lenke over) "Selv om liten salamander, frosk og padde kan yngle i vann ned til 4,4-4,6, fases artene raskt ut når vannet blir surere enn pH 5" Ørret har 5 - 5,5 (sa google) ?
 11. Nå er det vel slik at lav pH ikke er noe særlig for amfibier heller, så det er vel heller dårlig strategi å basere seg på disse vannene til salamander. At et vann er fisketomt på grunn av sur nedbør er forøvrig ikke det samme som at det er naturlig fisketomt. Tenker det bør være nok av vann man kan kalke/restaurere og sette ut fisk i, om man ikke på død og liv skal bruke de hvor det aldri har vært fisk før.
 12. Jeg er helt enig i at det er tragisk å sette ut gjedde i ørretvann, men om det, for det biologiske mangfoldet, er noe mer tragisk å sette ut gjedde i ørrettvann enn fisk i fisketomme vann, det er jeg ikke så sikker på.
 13. Men det har altså utgangspunkt i hva du finner glede i å fange, ikke naturmangfoldet i seg selv. For gjedde i et ørretvann gjør jo akkurat det samme som ørret i et samfunn som ikke er tilpasset fisk. For meg, som har akkurat null interesse i å fange fisk, er det akkurat like tragisk å sette ut ørret i et naturlig fisketomt vann som å sette ut gjedde i et ørretvann. Vi kan sikkert bare enes om å være uenige.
 14. Så gjedde er tragisk og ørret er ok? For det har ikke akkurat samme effekt?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy