Heriks

Moderator
 • Innholdsteller

  504
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  6

Heriks last won the day on Desember 30 2016

Heriks had the most liked content!

Om Heriks

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Nes, Akershus
 • Interests
  Friluftsliv, Foto

Nylige profilbesøk

2 788 profilvisninger
 1. 2p Telt uden plugs

  Jeg lurer på om vi i dette tilfellet snakker om "fjeld" som dansk for hardt underlag ikke som i fjell? Jeg kjøpe meg et slikt ett: http://www.hektapatur.no/sove-ute/msr-elixir-2 Det går akkurat utenfor kravene du har satt (vekt/pris), men jeg har i alle fall ikke hatt noe å utsette på teltet. Jeg vet ikke helt om jeg vil anbefale å ikke plugge det til bakken da, da skulle det nok være et telt jeg hadde syntes jeg kunne ofre til værgudene.
 2. Ble anholdt av nysgjerrigper i utmark

  Hvis han kan fremvise legitimasjon på at han er vakt (og særlig hvis han har begrenset politimyndighet) ville jeg helt klart svart, men du kan jo spørre han hvorfor han lurer? Er noen natur og miljøoppsyn i kommunene blant annet som følger opp flere regelverk. Se f.eks hva Hol fjelloppsyn driver med.
 3. Objektiver på tur

  Jeg har ødelagt normalobjektivet mitt og må kjøpe nytt, så lurer i grunnen på om jeg bare skal kjøpe en rimelig "superzoom" så jeg ikke trenger å ha med noe annet. Er jo ikke akkurat verdens beste kvalitet men kanskje det holder for turbruk, sitter litt langt inne med f/ 3.5-6.3 men men .. 70-200 mm min får lov å ligge hjemme på de fleste turer, legg til telekonverter så veier den vel nærmere 2 kg.
 4. Oslo-Bergen

  Ruta kan du jo ta utgangspunkt i denne hos ut.no https://www.ut.no/tur/2.5359/
 5. Måtte bli en kveldstur på jordet før leggetid. Nordlys på Østlandet i kveld
 6. Kan nok fort ende opp der ja, men får jo vente til man får beskjed om at prisen øker
 7. Det er jo forsåvidt bare å være flink til å deaktivere den når den ikke er i bruk så kan man jo ende opp med å spare penger Men bare la abonnementet løpe når den ikke er i bruk er ganske uøkonomisk. Eller så kan man jo endre til fast abonnement så ender man vel opp på nesten det samme som i dag.
 8. Det kan vel ikke stemme? Altså, at det er verdt det for den som bruker inreach jevnlig er det vel ikke tvil om .. om det er verdt det for meg som ikke ser på den 5 mnd i året er mer tvilsomt men tenker jeg fullstendig feil her? Årlig fast abonnement (med bindingstid) er vel prisen nå 11.95 (102 kr.) dollar/mnd? går til 149 kr (økning: 564 kr/ år) Freedom abonnement (uten bindingstid) 14.95 (127 kr) går til --> 199 kr (økning 864 kr/ år) I tillegg økning i årsavgift for freedom plan fra 24,95 --> 299 kr.) (økning 88 kr/år) Ta tallene med en liten klype salt, jeg leker med valutakalkulator og dette varierer jo litt også. Økning på omtrent 950 kr. året med andre ord for Freedom safety plan .. jeg må jo ta feil .. En økning til 149 kr. mnd fra de 129 jeg betaler i dag hadde vel ikke bekymret meg så mye heller, en økning til 199 derimot er jeg mer tvilsom til .. Vi som var kunder før oppkjøpet fikk forøvrig en e-post (min er datert 3.3.2016) hvor det stod at våre avtalevilkår ikke skulle endres for den perioden vi hadde valgt, så vil jo gjelde bare ved fornyelse/endring og for nye kunder hvis dette er tilfelle. Men det er fullt mulig jeg har en kortslutning her ... finner bare ikke helt ut hvor.
 9. Ja, jeg har freedom safety abonnement (uten bindingstid på 12 måneder) og betaler 14.95 i dag, og det er dette som står både på min side og på fakturaene. Dette abonnementet er oppgitt til 199 på linken jeg viser til kanskje vi "gamle" kundene fikk beholde våre priser og at det er annerledes for nye kunder etter oppkjøpet? Eller om det dukker opp en oppdatering av prisene snart ... vi får se, syntes i grunnen 15 dollar/mnd + årsavgift er nok. Men jeg kan jo selvfølgelig enten endre det til årlig avgift eller faktisk klare å deaktivere om vinteren når jeg ikke bruker den likevel.
 10. Har de økt abonnementsprisen? Jeg blir fortsatt fakturert 14.95 dollar i måneden, men hvis man ser her https://explore.garmin.com/en-US/inreach/#subscriptions på internasjonale avtaler er det 199 kr. mnd som er oppgitt for freedom safety plan ? Det er jo en ganske bra prisøkning ..
 11. Kartverkets utskriftstjeneste

  Funker fint i Chrome nå
 12. Valg av liggeunderlag.

  Sammenligne underlag på Exped sine nettsider http://www.exped.com/norway/en/product-category/mats
 13. Hvor har du vært på tur i dag?

  Labber rundt i Nore, litt vindfullt men ellers utrolig flott. Bikkjene syntes det var fint å få strekke litt på beina (og de er veldig behagelige å ha i hus nå)
 14. Exped synmat ul 7 vs. Synmat ul 9

  Ok, har hørt om endel tilfeller av delaminering og det er vel en kjent sak at det kan forekomme. Det er jo uansett noe man får ordnet på garantien selv om det er kjedelig akkurat når det skjer. Men da er det ikke noe med det å ha den i køya som får den til å ryke, jeg tenkte som så at her skulle jo underlaget ligge beskyttet og det er jo ingen fare for skarpe gjenstander så derfor ville det funke helt greit med UL.