Gå til innhold

Heriks

Moderator
 • Innholdsteller

  2 687
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

Heriks vant dagen sist Juni 23

Heriks hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Heriks

 • Bursdag 10. juni 1982

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Friluftsliv, Foto
 • Sted
  Nes, Akershus

Nylige profilbesøk

8 173 profilvisninger
 1. Det er kanskje viktigere å kjøpe seg et telt og komme seg på tur enn at hver minste lille detalj skal være gjennomtenkt? Hva som er optimalt for den enkelte varierer jo fra person til person, og det finner man egentlig bare ut ved erfaring. Erfaring er umulig å opparbeide seg mens man sitter inne og leser om vinklene på dørene i det "perfektet teltet". Trådstarter spør om to konkrete telt, ingen av dem er Keron. Så da kanskje "Har du vurdert Keron?" Hadde vært en grei åpning før man drar hele tråden i den retningen? Pris er faktisk en ganske avgjørende faktor for mange, og hvis man ikke har tenkt å sitte å vente på et tilbud eller vil kjøpe brukt så utgår kanskje et telt til over 10 000 kr, når de man snakker om i åpningstråden er telt man relativt ofte får til halve den prisen i outleten til Helsport. Pris er riktignok ikke nevnt som en faktor her, men det er jo faktisk ingen som svarer på spørsmålet trådstarter stiller Spitsbergen vs. Fjellheimen ...
 2. Heriks

  garmin GPS

  Jeg vet ikke hva du har de kartene dine på, men på min gamle Garmin Colorado ligger kartene på et "vanlig" SDkort om jeg ikke husker helt feil? Er ikke sikker på om disse nyere GPSene har plass til vanlig SDkort eller om de har tatt steget over til mindre kort? Ser at GPSmap64 bruker microSD i alle fall. Greit å sjekke ut før du kjøper og forventer å kunne bruke de gamle kartene hvis du har dem på minnekort, har du dem digitalt er det vel ikke noe problem. Jeg kjøpte forøvrig også nye kart hos kartmannen.no når jeg byttet, og det fungerer helt strålende.
 3. Forsåvidt bare synsing, har vel et par netter i et Spitsbergen (kjempetelt!) men lite erfaring med Fjellheimen. Fordelen med Spitsbergen er jo 2 innganger og 2 fortelt, det er absolutt ikke dumt når man er flere på tur. Så må man jo vurdere for seg selv om det er verdt en kilo ekstra, jeg hadde ratt landet på det om jeg skulle ha telt for flere.
 4. I dette tilfelle, altså i saken i Stryn som tråden handler om er alt dette på stell. Det er i kommunestyret vedtatt en forskrift om adferdsregler etter § 15 i friluftsloven og den er stadfestet av fylkesmannen, alt i skjønneste orden. Når det gjelder generelt om begrensninger i allemannsretten så må det jo finnes en mekanisme for kommunene å regulere dette når det går over alle støvelskaft. Jeg tror den løsningen som ligger der i dag med mulighet til å innføre lokal forskrift og få den stadfestet av fylkesmannen er en god løsning. Er litt i tvil om det er lurt å slippe kommunene løs med denne muligheten til begrensning uten stadfesting.
 5. Om de har noen politikk på området skal jeg ikke si noe om, men de har levert høringsuttalelse til endringen i friluftsloven som foreslår å fjerne fylkesmannen til å stadfeste slike forskrifter i alle fall. Høringsuttalelse DNT
 6. Ramme og sekk i forskjellig størrelse er jo forsåvidt greit nok, Eberlestock f.eks har pakkrammer som kan brukes med flere typer forskjellige sekker. Jeg kan ikke helt se at dette skal være noen optimal løsning hverken vekt- eller prismessig for en liten sekk, også var det de sidelommene da ... straks verre. edit: ser de selger også sidelommer som kan festes på pakkramme.
 7. Har du prøvd denne? https://www.hektapatur.no/ryggsekk/tursekk/weekendsekker/dd-bergen-ryggsekk aner ikke noe om hvordan den er med størrelse og slikt altså, men er jo bare å prøve.
 8. Skulle akkurat til å nevne den høringen Kommunen har anledning til å innføre adferdsregler på visse områder (friluftsloven §15) blant annet for å "fremme helsetiltak og sanitære forhold". Foreløpig må disse bestemmelsene stadfestes av fylkesmannen, det er som sagt sendt på høring at fylkesmannen ikke lenger skal ha denne oppgaven. Kristiansand er et eksempel på en kommune som har innført slike adferdsregler.
 9. Heriks

  Restriksjon kano

  Det er enkelte områder som har egne lokale forskrifter for å hindre spredning av Gyrodactylus salaris. Her vil det være krav om at utstyr som skal flyttes fra vassdrag til vassdrag skal tørkes/desinfiseres.
 10. Hentet fra: https://www.svenskaturistforeningen.se/app/uploads/2015/10/kungsledenfolder-sve-2017-web.pdf Står litt om hund og Kungsleden her: https://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=88184
 11. Beste jeg har funnet er kartmannen sin gpx generator, ingen mulighet for å lagre turer i noen online base, men synes i alle fall den er bedre å tegne spor i enn basecamp.
 12. Et slikt et: https://www.hektapatur.no/sove-ute/telt/taktelt-for-bil/wild-land-normandy-auto Så mye nærmere bilen kommer du ikke med telt Men kan jo være greit å følge med i outleten til Helsport, Fjellheimen pro (3) og Spitsbergen pro (3) er vel tunnelltelt med relativt grei tumleplass og takhøyde, hvis ikke vekt og pris er avgjørende. Relativt tunge, så det spørs jo litt hva "nær bilen" camping er for deg da, noen er jo nær bilen hvis ikke de må gå mer enn 1,5 time mens andre vil kunne åpne bagasjeluka uten å forlate forteltet. Fjellheimen får man jo også som superlightutgave om vekta betyr noe og vintercamping ikke står på planen. Jeg kjøpte Lofoten superlight 2 og synes jeg har mer enn nok tumleplass i det, men det har litt mer skrånende tak. Kuppeltelt er jo fine med det at de er greie å plassere og vel tar litt mindre plass. Det kan jo være en fordel hvis man leter etter veinær camping.
 13. Nå er vel EN 13537 en standardisert test. Den tester for 4 forskjellige temperaturer og tar ikke hensyn til kvinne-, herre- eller unisexpose. T-comf i en pose som er oppgitt til å være testet etter EN 13537 angir laveste temperatur der en "standard" kvinne kan forvente å få en god natts søvn avslappet liggende på ryggen. T-limit angir laveste temperatur hvor en "standard" mann får en god natts søvn, liggende i fosterstilling (funderer på hvorfor menn skal ligge i fosterstilling og kvinner sove avslappet på ryggen ) Så vet vi jo at det er fryktelig individuelt hvor lett man fryser og jeg vil tippe at det i bunn og grunn er omtrent med "standardkvinnen" i soveposetest som "standardkvinnen" i moteindustrien, det er ikke så fryktelig mange som treffer "standarden" sånn in real life. Og det er det jo både påpekt og tatt høyde for hos TS, men så lenge det henvises til EN 13537 er det ingen måling som heter t-comf menn eller t-comf unisex såvidt jeg har forstått. Kilde: https://randulfvalle.no/en-13537-noen-ankepunkter/ https://www.oslosportslager.no/magasinet/temperaturgrenser---temperaturmerking-av-soveposer-331.aspx
 14. hmm .. det var jo merkelig, fungerer fint her. https://www.fjellforum.no/search/?q="fjellstøvler til barn"
 15. Sett søkefrasen din mellom noen anførselstegn så tenker jeg det går bedre "Fjellstøvler til barn"
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.