Gå til innhold

Heriks

Moderator
 • Innholdsteller

  668
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

Heriks vant dagen sist Desember 30 2016

Heriks hadde mest likt innhold!

Om Heriks

 • Bursdag 10. juni 1982

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Nes, Akershus
 • Interests
  Friluftsliv, Foto

Nylige profilbesøk

3 916 profilvisninger
 1. Jeg har aldri prøvd en dedikert damepose så kan ikke si om det faktisk er noen forskjell og sover godt likevel jeg altså. Bare husk å se på komfortemperatur ikke t-lim.
 2. Jeg hadde ikke kjøpt en sovepose på 2,6 kg som ikke var varmere enn -9 i komfortemperatur i alle fall, prisen var riktignok hyggelig men likevel. Denne feks. har også - 9 som komforttemperatur og er nesten en kilo lettere (spiller jo mindre rolle om man skal dra den på pulk men ...): https://www.hektapatur.no/vare-merker/mountain-hardwear/soveposer/mountain-hardware-lamina-z-torch Når det er sagt, hvis jeg skulle hatt vinterpose så mener jeg -9 i komfortemperatur ikke er på langt nær varmt nok Nå er riktignok jeg en frysepinn. Når jeg finner ut at jeg trenger vinterpose så skal jeg kjøpe denne: https://www.hektapatur.no/sove-ute/soveposer/4-sesongsposer/mountain-hardware-lamina-z-bonfire
 3. https://ronningski.no/ Slo meg med et halvt sekund der @Lompa
 4. Jeg skal ikke diskutere om forberedelsene var gode nok og hvilke vurderinger som ble gjort i forhold til varslet vær. Jeg kjenner saken kun fra media og der stod det at vedkommende ikke hadde med seg mobiltelefon og da spiller det jo ingen rolle hvor bra dekning det er. Det ble vel brukt en spot for å sende nødmelding, hvilket gav hjelpemannskapene en nøyaktig posisjon, jeg regner med at de satt pris på det når de måtte ut å lete i vanskelig vær. Siden personen ble funnet nedkjølt regner jeg med at en nøyaktig posisjon å gå ut i fra i letearbeidet ikke var helt dumt heller, for å nå frem i tide. Vet ikke hvor mye 2-veiskommunikasjon hadde gjort i dette tilfellet, det var jo ikke snakk om at det var nødvendig å avverge en redningsaksjon, han hadde jo behov for hjelp men det hadde selvfølgelig vært bra for uvissheten for de som satt og ventet. Så kan man selvfølgelig si at "de burde jo ha" når man sitter hjemme i sofaen, foreløpig syntes jeg det er litt vanskelig siden vi ikke har hele historien, men av og til skjer det ting vi ikke har kontroll over uansett hvor godt vi forbereder oss.
 5. Jeg har 2, Hyperlamina Flame med komfortemperatur 0 som sommerpose og en gammel modell Lamina 0 med komfortemperatur tja, mener jeg leste - 11 et sted som jeg bruker høst og vår. Har ikke vært i nærheten av å teste de ut over komfortemperaturen og de duger så langt fint til mitt bruk. Hekta på tur har tatt inn klymit underlag, men sørg for å kjøpe ett med isolasjon i, jeg syntes forøvrig klymit underlagene er noe herk å blåse opp og hadde satset på noe som har integrert pumpe eller kan blåses opp med pakkpose etc.
 6. Jeg har syntetiske soveposer fra Mountain hardwear som jeg er godt fornøyd med. Veier litt mer, men de har også en pen pris om det teller. Vet ikke hvordan det er med dine hunder, men mine hunder finner vann så snart det lar seg gjøre. Min begrensede erfaring med vann og dun sier at dette ikke er noen god kombinasjon. Det er selvsagt fullt mulig å jobbe rundt dette problemet ved å sørge for å holde våt hund og dunpose adskilt . Har ikke turt å utsette exped underlagene mine for hundeklør enda, men jeg tror at med riktig stell av klør (altså ikke for lange og kanskje ikke _helt_ nyklipt med skarpe kanter) og gjerne med et beskyttelsestrekk på liggeunderlaget at dette ikke er et kjempeproblem. Hadde vel ikke satset på å la hundene bruke det som trampoline og hadde nok ikke valgt lightvariantene av underlag. Jeg har et oppblåsbart Klymit underlag som har tålt de hundeklørne det er utsatt for uten problemer.
 7. Har knapt nok åpnet photoshop etter at jeg kjøpte lightroom, photoshop bruker jeg kun om jeg skal jobbe med ulike lag. Alt av "ordinær" bilderedigering gjør jeg i lightroom. Men nå skal det sies at lightroom og photoshop er veldig enkle å veksle mellom når man har oppdatert versjon av begge og det får man jo gjennom fotoplan- abonnementet til adobe (også er det mange gode instruksjonsvideoer, anbefales) Når det gjelder kjøp av utstyr så er det vel et stativ og fjernutløser som er hemmeligheten på fine bilder i lite lys. I alle fall når motivet holder seg mer eller mindre i ro. De fleste kamera kan vel brukes til formålet så lenge man klarer å holde det stødig.
 8. Ny kategori?

  Jeg syntes ideen om å dele var god, er ikke veldig keen på å ta den splitte jobben Mitt forslag er at nå har vi akkurat startet på 2018, så vi oppretter "hvor har du vært på tur i dag 2018" og når vi kommer til 2019 så oppretter vi "hvor har du vært på tur i dag 2019" og tilsvarende med andre monstertråder ... så kan det jo bli mange innlegg på et år men likevel ...
 9. Hvor har du vært på tur i dag?

  Har vært på spontanbesøk hos @Elisabethsk i helga og etter litt om og men fikk jeg gravd frem noen elementære ski-kunnskaper fra langt bak i hukommelsen. Flotte forhold og fine turer hele helga.
 10. Funktionsfejl?

  Fungerer som det skal hos meg
 11. Julekalender 2017!

  Takker Mange flotte bidrag i kalenderen i år, mye fornøyelig lesing.
 12. Heriks kalenderbidrag

  oi, takker! God jul videre
 13. Julekalender 2017, luke 22 - Femund

  fin turrapport, jeg må nok få sparka fart på gjennomføringsevnen og komme meg en tur til Femundsmarka igjen snart. Har fabla om det lenge nå
 14. Opprinnelig har jo New Zealand som de fleste andre øyer et stort mangfold av fugler og sjødyr og har jo flere endemiske arter av fugler om ikke kan fly. Bare flaggermus som er "innfødt" pattedyr. Det er jo imidlertid innført endel arter som er forvillet og nå utgjør et problem i varierende grad. Hjort er innført og forvillet, gris er forvillet, Possum ble innført fra Australia som pelsdyr, den er forvillet og er et relativt stort problem (stygt å si, men ble omtalt som levende fartsdump), Røyskatten er et problem, villgeit, tamkatt, kanin, piggsvin ++ Kea som det er bilde av over er jo en endemisk art for NZ. Det er endel hvalsafari o.l. men ellers er egentlig det meste av pattedyr ansett som en trussel mot de stedegne artene. Husker ikke om det var gjerdet slik at sauene ikke kom inn i dem, det var de nok. De er jo en turistattraksjon Men er bare skallene igjen ja ..
 15. Heriks kalenderbidrag

×