Gå til innhold

Heriks

Moderator
 • Innholdsteller

  2 814
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

Heriks vant dagen sist August 27

Heriks hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Heriks

 • Bursdag 10. juni 1982

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Friluftsliv, Foto
 • Sted
  Nes, Akershus

Nylige profilbesøk

8 770 profilvisninger
 1. Nja .. ferdselsforbudet er nevnt, det er også "unødig støy" men om man automatisk kobler droneflyvning og "unødig støy" er jo ikke sikkert. Det er ingen tvil om at regelverk som skal tolkes f.eks at drone er modellfly og hva som ligger i "unødig støy" etc. kan være komplisert. Særlig om man i tillegg til å lese selve forskriften kanskje må begynne å se i rundskriv eller kommentarer til lov/forskrift for å finne ut hvordan det er ment tolket. Skjønner godt at man kan bomme.
 2. Tøft gjort å dele video om både anmeldelse og dom. Alltid kjedelig å få bot, men jeg mener det er helt riktig at det blir gitt en reaksjon her og at det er, om enn ikke en veldig stor bot, så i alle fall en det er litt surt å få. Det hadde gitt en veldig veldig dårlig signaleffekt, og vært ganske nedslående for verneområdene våre om du hadde kunnet legge ut at du bare fikk ei lita (enda mindre) fislebot for brudd på regelverket.
 3. Blefjell er fint, men hvordan kommer du deg dit med offentlig transport? @Blaser har muligens noen kjentmannstips.
 4. Det skyldes mer humusrikt jordsmonn her enn i fjellbekkene på vestlandet, og gjør ikke vannet farlig å drikke. Når det er sagt så er jo ikke Budor det minst bebygde hytteområdet så greit å holde seg til forekomster over hyttene (høyde i terreng) med tanke på spredt avløp og avrenning og nå i disse harepesttider bør man vel være forsiktig med urenset/ukokt vann i de områdene hvor dette er påvist (Østfold, Hedmark, Oppland) kilde: http://www.klimakommune.no/drikkevann/Humus_og_farge_i_drikkevannskilder.shtml
 5. Ser jo forsåvidt den, veldig glad i downmat selv Har litt problemer med å se at for kort underlag kan medføre så stort problem, men de burde jo vite hva de snakker om de som har tenkt ut konseptet. Tenker som så at for kort underlag, det må jo være mulig å løse med litt kreativ tenking hvis man ikke vil bytte (men blir jo kanskje noe mer heft man må bære på for å ha noe å fylle opp plassen med) Og ja, jeg pleier å prise meg lykkelig for at det ikke er noen som filmer, for både inn og ut av køya kunne nok gått rett inn på "funniest home videos"
 6. Du må jo ikke kjøpe Downmat (med mindre det er vintertur du skal satse på), Amok har jo kommet med et eget "Fjøl" til en tusenlapp eller så får du vel Synmat til 13-1400 kr.
 7. Er ingen erfaren AMOK bruker, men det er nok snakk om teknikk. Jeg har en tendens til å havne litt for langt ned i enden av køya og da blir alt mye vanskeligere med en gang. Prøv å få tyngdepunktet lenger opp, bare ikke riktig så langt opp at du tipper andre veien (men nesten) I hvilken grad man kan "sparke fra" på et underlag som kan brettes og henger i løse lufta er vel diskutabelt, men skal man flytte seg lenger opp i køya funker det best (for meg i alle fall) å bruke ridgeline til å holde seg i og "sparke" underlaget nedover, snu seg fra side til side fungerer greit når man har tyngdepunktet riktig (selv om det kan føles som om du holder på å tippe mot hode-enden)
 8. Kommunetoppraid i Sør-Hedmark i helga med @Elisabethsk og @graham Søndre Fjellsjøhøgda (Stange) Årkjølen (Nord-Odal) Hornkjølberget (Eidskog) Rafjellet (Kongsvinger) og Elgklinten (Åsnes), overnatting i hytta på Rafjellet. Trivelig tur og godt selskap.
 9. Etter fjorårets ubetingede suksess med trekanten i Trollheimen fant vi ut at årets hytte til hytte tur fikk bli en annen trekant, denne gangen i Tafjordfjella. Værmeldingen antydet at det nok kunne være lurt å ha med regntrekk til sekken, og avreise fredag kveld etter jobb tilsa en overnatting på tur opp. Plukket opp turselskapet på Eidsvoll verk stasjon før vi vente nesa nordover, overnatting ble ved Muen. Ganske så våt natt, og lørdag morgen opprant relativt grått og overskyet så vi fant ut at svipptur opp på Muen var bortkastet tid og kjøre videre mot Reinheimen. Etter en passe lang grusvei, hvor vi fant ut at det var sabla kjekt at vi kjørte helt til enden fant vi parkeringsplassen på Tunga. Deretter litt omorganisering og pakking før vi la i vei innover mot Pyttbua langs den nedre stien. Fin tur i oppholdsvær inn til hytta, hvor vi møtte en hyttevert og 3 andre gjester. God plass med andre ord. På vei inn til Pyttbua Pyttbua i kveldssol Dagen etter var det strekningen Pyttbua – Reindalsseter som stod på planen, eller sær og folkesky som undertegnede er sikta vi oss inn på ubetjente Jacobselet. Så ikke et menneske hele dagen, eller kvelden for den del med unntak av 2 stykker som passerte på stien forbi hytta. Fin dag med noen meter oppover, og mange meter nedover, mest overskyet men både pause i lyngen og en regnskur fikk vi også i løpet av dagen. Turfølget hadde noen ca. 30 år gamle minner fra forrige besøk i Tafjordfjella om et skrekkelig bratt snøfelt med utlagt tau, var litt spent på den. Om vi skal skylde på klimaendringene eller årets store snøsmelting er noe uvisst men de taua var nå for så vidt kjekke å ha for å komme seg opp fjellet også Snøfeltet man har gruet seg til i flere timer Utsikten fra navnløs topp (1544 eller no) på vei fra Pyttbua til Jacobselet Jabobselet, ubetjent hytte Dagen etter var det Jacobselet til Veldalshytta som var målet og nå kom det regntrekket til nytte. Mulig det er fin utsikt der, ikke godt å si. Fotograferinga ble av typen «nærbilde» tåke og regn så å si hele dagen. Men vi la inn en tur bortom Fieldfarehytta på veien og kom da etter hvert frem til Veltdalshytta også. Helt greit å bli møtt av hyttevert og varm hytte der. Hadde en del å tørke kan man si. Ganske så grått og trist, så ble "nærfoto" som ble dagens tema ... Fieldfarehytta Fra Veldalshytta gikk turen tilbake til Pyttbua i regn og tåke via Radiovatnet og uendelige mengder stein. Litt mer mennesker (6) på Pyttbua når vi ankom denne gangen, men fortsatt god plass. Trivelig kveld. Stein, stein, stein .. så langt øyet kan se ... de stavene jeg gikk og dro på de første dagene kom nå godt med til slutt ... Siste etappe gikk fra Pyttbua ned til Tunga, denne gang over fjellet i nydelig vær (så vi faktisk endelig fikk se toppene vi må tilbake og besøke en annen gang)
 10. Svipptur i Børgefjell Nasjonalpark i dag, opp til Simskardhytta + litt .. fin liten tur, fint sted.
 11. Kommunetopptur til Vardøyfjellet i Herøy i dag sammen med @graham og @Kjell Iver Fant en trivelig lokal kar som gav oss båtskyss utover så vi fikk kryssa av denne fra lista. De andre fortsatte videre med Dønnmann som så vesentlig bedre ut nå på ettermiddagen enn når vi stod der tidligere i dag, men den får stå til en annen gang for min del. Kl. 10 Det er en kommunetopp opp i der .. kl. 14. (og fra andre siden) Ser så meget bedre ut Dønnmann på Dønna forøvrig. Toppbilde fra Vardøyfjellet. Dønnmann og de syv søstre sett fra Vardøyfjellet i Herøy
 12. Har gått den ruta, hadde en dags opphold på Hellevassbu. Det går greit det, jeg syntes distansen var lang nok da. Blir som nevnt over ikke mye annet enn å gå.
 13. Synes vel kanskje det var å dra den litt langt å si at man bør vurdere å ikke skaffe seg hund om man vil ha blandingshund. Er masse blandingshunder som blir helt supre hunder. Det er bare at man har ingen forutsetning for å vite noe om hvordan egenskaper hunden har ved kjøp som valp, man må bare krysse fingrene og håpe det går bra. Er man komfortabel med det så kan man fint kjøpe en hvilken som helst blandingshund på finn.no og gjøre noen antagelser om hvordan den blir ut i fra hva den er blanding av (er man da litt fornuftig så kjøper man ikke en blanding av raser som kræsjer helt totalt i bruksegenskaper. Utseende på en hund er tross alt ikke så viktig så lenge man holder seg innenfor noenlunde funksjonell, kræsjende bruksegenskaper derimot, det kan gi noen skikkelige utfordringer). Ønsker man seg blandingshund så får man lett tak i det. Jeg syntes likevel ikke man bør støtte planlagt blandingsavl som gjerne lover "litt" mer enn de bør til en ublu pris. Man ser jo også at blandingene etterhvert ønsker seg inn i det gode selskap som rasestandard gir (Cobberdog vs. Labradoodle) og det er jo for å få like egenskaper på individene. Jeg har hatt blandingshunder (omplassering) i mange år, veldig heldig med forrige. Den jeg har nå har "noen" mentale utfordringer, men jeg vet ikke om jeg skal skylde på arv eller miljø eller en uheldig kombinasjon. Jeg kan med hånda på hjerte si at hunder med mentale utfordringer det anbefaler jeg ikke for noen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.