Gå til innhold

Heriks

Moderator
 • Innholdsteller

  1 220
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  12

Heriks vant dagen sist April 22

Heriks hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Heriks

 • Bursdag 10. juni 1982

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Friluftsliv, Foto
 • Sted
  Nes, Akershus

Nylige profilbesøk

7 725 profilvisninger
 1. Jo, friluftsloven sier vel 150 meters avstand fra bebodd hus eller hytte, så kan vel hende det er litt større sannsynlighet for at det er folk man kan forstyrre på hyttene der oppe nå enn i Desember (vi møtte ikke en sjel). Er ikke kjent der så kan ikke anbefale noen mer konkret plass.
 2. Har du vært ved Røkebergtjerna? Det tror jeg krysser av det meste på lista di. Det var riktignok i Desember og et par år siden jeg var der, men riktig fint. Vi hadde med både telt og hengekøyer og vi ble kjørt mer eller mindre helt opp den gangen.
 3. Bortsett fra at rago superlight har t-comf -2 og ikke 2 ?
 4. Vanskelig å si hva som er den beste egentlig, alle årstider har noe fint ved seg, og alle årstider har noe ikke fullt så bra. Tror jeg må si at favoritten blir når vinteren slipper taket, sola begynner å varme, lyse kvelder, fuglene kvitrer og alt begynner å spire og gro. Det synes jeg er en fin tid. På plassen etter kommer nok overgangen fra sommer til høst, kalde klare høstmorgener, fantastiske farger både i fjellet og lavlandet og stjernehimmel! Oktober og november synes jeg som regel er litt trist, grått og (ikke minst) gjørmete så overgangen fra høst til vinter er kanskje den jeg ikke er så begeistret for. Hjelper jo ikke at man da har flere måneder med frysing foran seg, men joda .. er fine vinterdager også, når vinteren får grep.
 5. For nødpeilesendere (PBL) må man søke om tillatelse fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet til å ha denne og betale årlig sektoravgift. Årlig avgift reguleres, men ser ut for 2019 til å være på 450 kr. og det er vel fort et saksbehandlingsgebyr der i tillegg (for å få tillatelsen) + innkjøp av enheten. Merk at nødpeilesender og Inreach/Spot er 2 forskjellige ting og at man for sistnevnte ikke må søke tillatelse, men de krever abonnement. Hvis man skal se på hva som er rimeligst i lengden så er det kanskje en nødpeilesender? er jo ikke så mange måneders abonnement på inreach som skal til for å komme over de 450,- kr i årsgebyr. Men PBL gir ikke noen mulighet for toveiskommunikasjon da, så der sendes vel hele kavaleriet ut med en gang når man trykker på knappen. Har ikke funnet noen løsning som ikke krever betalt for tjenesten, men jeg vet nå ikke alt her i verden så skal da ikke si at det ikke eksisterer.
 6. Hadde jeg ikke hatt noe kokeutstyr fra før så hadde jeg vurdert å gå for gode gamle trangia stormkjøkken med gassbrenner, så har man jo alt man trenger (- kaffekjele) i et jafs Ellers hadde jeg gjort som Whistler sier og gått for et velkjent merke.
 7. Tja, nå har jeg ingen erfaring med 60 cx, jeg har en hauggammel Colorado 300 og den har bedre kart enn min inreach. Hvis jeg skulle ha GPS for navigasjon hadde jeg vurdert omtrent alt annet enn inreach og jeg hadde valgt noe jeg kunne legge inn kart på selv. Som sikkerhetsdings i tilfelle benbrudd på ukurante plasser og slikt er jeg glad i inreachen min, den er med på tur men da trenger man ikke nødvendigvis en explorer, SE versjonen eller mini funker sikkert like bra.
 8. Har ingen erfaring med Primus Omnifuel, men trenger du en bensinbrenner? Altså, jeg vet at denne kan brukes på både gass og bensin men har du planer om å fyre i teltet og kokkelere mye når gass ikke fungerer? (dvs. vinter). Hvis ikke så hadde jeg kjøpt meg en enkel gassbrenner i første omgang. Ser ingen grunn til å blåse et par tusen på multifuelbrenner før man vet at man trenger det, men har man lyst har man lov selvsagt.
 9. Med mindre de har gjort noen endringer på dem i senere tid så fungerer ikke Inreach med noe som helst annet kart enn det som ligger inne på enheten (open streetmap) og appen som kan sammenkoble til telefon, og den er ganske verdiløs til navigasjon. Så, til trass for at Inreach nå har fått Garmin navnet vil jeg mene at den faktisk ikke fungerer noe særlig som GPS. Eneste nytten jeg har funnet for den sånn sett er at man kan laste inn gpx. spor (administreres via en nettside) og slik få en idè om man er på sporet eller ei. Kartet ser slik ut
 10. Jeg tror dette er en bra start jeg Ingen grunn til å gjøre ting veldig komplisert i starten og for de enkle turene sommerstid er det ikke så veldig mye som skal til. Start med noen helgeturer, pakk det du mener å trenge så vil du ganske snart finne ut av hva du savner og hva du ikke trenger å ha med. Det baller fort på seg etterhvert som horisonten utvides (og når du trodde du hadde alt du trengte til tur så er det bare å begynne med vintertur .. på'n igjen) Jeg ville lagt til noe for å lage mat f.eks et stormkjøkken (med gassbrenner), litt førstehjelpsutstyr er alltid kjekt å ha, samt en eller annen lyskilde f.eks en enkel hodelykt.
 11. Vanskelig å si for det er helt individuelt, jeg er superfrossen av meg og bruker pose med t-comf -11 hele våren og høsten (til og med jeg har innsett at dette ikke funker om sommeren, så sommerposen min har t-comf 0) flere jeg kjenner holder på å dø av heteslag bare jeg nevner dette Jeg hadde lagt meg noen grader ned på minussiden (men tosifra er muligens for de ekstreme tilfellene altså), i alle fall hvis man skal være ute tidlig vår og sen høst og kanskje en tur eller to på fjellet. Mye enklere å lufte ut overskuddsvarme enn å bli varm i en pose som er for kald.
 12. Jeg har mountain hardwear poser i alle temperaturratinger og er godt fornøyd med disse. De får du på tilbud hos Fjellsport til ganske pen pris rett som det er (f.eks bursdagstilbud akkurat nå) Syntetposer, så ikke av de aller letteste men egentlig ikke så ille heller.
 13. Helgetur i Kongsvingertraktene denne helga også. Hengekøyenatt og et forsøk på å fange soloppgangen på Dronningens utsikt, ikke av de helt storslagne og litt småkjølig. Satt og så uværet komme, fasinerende men hadde liksom ikke helt bestilt snø og haggelbyger. Forflytting til Rafjellet (kommunetopp Kongsvinger 576 moh) og hytta på toppen får bli kveldens residens. Et par fine og ganske korte spaserturer, gode stier og uten fælt mange høydemeter å forsere ( @Sig Manhar ikke helt bestemt seg for om de teller som tur enda tror jeg) Fin helg
 14. https://www.oslosportslager.no/produkt/bridgedale-coolmax-liner-women-innersokk-dame-33556.aspx
 15. Har du prøvd å løse dette med å snøre skoene dine på en annen måte, ikke bare knyte dem strammere? Så bra!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.