Jump to content

virrma

+Sponsor
 • Posts

  1,002
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by virrma

 1. Ja, det håper jeg du lager! Hadde vært perfekt for ungdommen her i huset.
 2. virrma

  Lettvektstelt?

  Ser at min første-erfaring med Scarp2 har blitt hentet fram. Det var litt læringskurve med teltet, det er ganske anderledes enn Hilleberg Namatji som jeg hadde brukt mest på det tidspunktet. Jeg satte på noen ekstra barduner etter denne første helgen med teltet. Etter det har jeg brukt teltet mye i sommerhalvåret, alltid uten ekstrastengene. Jeg er veldig godt fornøyd.
 3. Så fine bilder! Kjenner at det frister med en ny tur til L-V, det er virkelig et av de flotteste stedene jeg har vært. Godt tips om skysstjeneste!
 4. Jeg ruller bare sammen teltet uten pose, har aldri savnet det.
 5. Takk for gode tips, alle er lagret til senere bruk. Denne gangen måtte vi utsette et par uker av ymse praktiske årsaker, men denne helga fikk vi til en liten tur i Stange almenningen. Lettvindt og fint!
 6. Spørs jo veldig på turen og årstiden. Hvis vi går hele dagen, baserer vi oss på snackspose og kort stopp med påfyll hver time, og noen ganger en lengre lunchstopp i tillegg. Hvis vi er ved leir eller på et turmål, blir det gjerne et mer ordentlig måltid. Typisk servering er pannebrød og/eller suppe. Grøt fungerer også. På kortere turer kan vi ha med egg (omelett/eggerøre/speilegg), pannekakemiks, brød/polarbrød/knekkebrød og frukt. På vinterturer med pulk pleier jeg å ha klare to termoser med supper: en matsuppe og en søtsuppe (fruktsuppe, blåbærsuppe, nypesuppe). Disse spise/drikker vi av ved hver pause.
 7. Den var flott! Må ha vært veldig spennende og gøy å padle den for første gang.
 8. Vi har lenge planlagt en tur i slutten av november sammen med noen venner. Dessverre har en av ungene som skal være med brukket foten. Han vil nettopp ha fått av gipsen når vi skal på tur, men forventes å ha veldig begrenset rekkevidde til fots. Vi har veldig lyst til å få gjennomført likevel, men tror at vi bør gå minst mulig (helst ikke noe) for å komme til leirplassen. Samtidig ønsker vi oss selvsagt et hyggelig sted, siden vi nødvendigivis også kommer til å tilbringe mye av tiden der. Er det noen som vet om et sted som kan fungere mellom Oslo og Lillehammer (sånn ca). Setter pris på alle forslag.
 9. Takk for alle gode tips. Vi har introdusert en oppmerksomhetslyd (forsterket med snaks) som nå fungerer godt i de aller fleste situasjoner. Vi er også mer oppmerksomme på å unngå konfrontasjoner ved f eks å snu eller ta en annen vei. I kombinasjon med bruk av lyd/snacks gjør dette at vi unngår de fleste konfrontasjoner. Det har rett og slett blitt triveligere å gå på tur med ham.
 10. Dette er muligens ikke helt innenfor fjellformums hovedtema, men det er mye flinke hundefolk her og problemet er størst på tur, så jeg prøver meg likevel: Vi har blitt et slags uformelt avlastningshjem for en 8 år gammel blandingshund, og har ham nesten 50% av tiden. Han veier rundt 35kg og stortrives både på telttur og her hjemme. Det er masse positivt å si om ham, men en skikkelig ulempe er at han er aggressiv mot andre hannhunder. Han bjeffer, knurrer og kaster seg mot den andre hunden. Det har aldri blitt noen direkte konfrontasjon, men særlig 13-åringen har utfordringer med å holde ham igjen. Jeg holder ham greit, men det er jo ikke en god situasjon. Dette blir jo fort mer utfordrende nå som det ikke er båndtvang. Vi har alltid lånehunden i bånd uansett, men det gjør jo ikke nødvendigvis alle andre som tar seg en tur i skogen. Er det noen som har gode tips? Jeg ønsker meg både forslag til hvordan vi håndterer situasjoner som oppstår der og da og tanker om hvordan vi kan trene for å redusere problemet. Eier forteller at han har hatt dette problemet siden hun overtok ham som unghund.
 11. Neste uke er det høstferie og vi har selvsagt tenkt oss på tur. Utgangspunktet er Oslo, og siden ungen har brukket armen og går med gips er det greit å holde seg i (nokså) lettgått terreng. Vil jo ikke risikere at hun faller og slår opp bruddet eller noe sånt. I utgangspunktet tenker jeg skog, og har vært fristet av Finnskogen, men så slo det meg at det vel er elgjakt på denne tiden, og da vet jeg ikke hvor hyggelig det er å være på tur der. Noen tanker? Eller gode alternativer? Vi har 5 dager til rådighet og jeg kan kjøre et godt stykke. Vi regner med å ha med oss hund.
 12. Jeg har hatt rammebrudd på 2 recon-sekker, og på den tredje løsnet skruene som beskrevet her på første tur. Har lett lenge etter et alternativ for tunge bører, men finner ikke noe som passer min kropp. Særdeles frustrerende!
 13. Takker for tips! For ordens skyld ville jeg jo aldri meldt i Forollhogna (NP) som stedsangivelse til nødetatene, på samme måte som jeg ikke ville meldt inn Rondane eller Jotunheimen. Men når jeg ba om tips var jeg interessert i hele området. Vi endte opp med å kjøre inn y-dalen og parkere ved bommen før naturreservatet. Hadde en super tur, med et nært møte med en flokk på 200+ reinsdyr som høydepunkt. Lettgått terreng, i alle fall når ma unngikk myrene.
 14. Det var ingen klager på det, men hun bar ikke veldig tungt heller. Vesentlig kraftigere enn Deuter Fox 30, mye spinklere enn min Recon. Mer sammenlignbart er vel min Gregory 55l Zulu. Det beltet er noe kraftigere/stivere enn Wanderer, men det ser ut til å ha samme utforming.
 15. Vi har hatt Deuter fox i 30 og 40l, og vært godt fornøyd med dem. 13-åringen nærmer seg nå 170cm, og det var klart behov for ny sekk. Prøvde noen voksensekker, men hoftebelte ble for store. Endte opp med en Gregory wanderer 70l. Rygglengden er stillbar og sekken komprimeres veldig bra til mindre volumer. Den skal holde opp mot 20kg, men det tror jeg uansett ikke står på planen. Vi har vært et par uker på tur med den i sommer, og erfaringen så langt er god.
 16. Etter at snø forkortet/forandret turplanene i nord, er vi nå på vei til Forolhogna. Jeg har et kart, men har knapt fått sett på det. Er det noen som kan tenke seg noen ideer til hvordan vi kan bruke en august-uke der?
 17. Fine bilder. Jeg har bare vært i området på vinteren, men ser at det absolutt fortjener en sommertur også.
 18. Takk Kjell Iver. Det er helt riktig kajakkene som gjør meg usikker, jeg hadde ellers ikke hatt noen motforestillinger mot å la min bilen min fra 2007 stå parkert hvor som helst i et par uker. Ser at autokorrekt gjorde det litt ekstra vanskelig å forstå reiseruta mi enn det skulle være: Holdeplassen heter Charlotta, og i følge det jeg har googlet var det en naturlig bussholdeplass å starte fra når man kommer fra Fauske. Godt mulig at det er er andre stopp som er bedre, i så fall tar jeg gjerne imot tips om det. Ulempen med å kjøre inn til fjellstua eller Charlotta før start, er først og fremst at bussene fra Bodø korresponderer ganske dårlig, så det fort blir noen timer venting eller evt en taxitur for å hente bilen. Godt mulig det er verdt det. Vi har jo noen timer i bil før vi kommer hjem, så vi er neppe så veldig motiverte for å henge rundt i Fauske i timesvis.
 19. Vi skal på kajakk og fjelltur denne sommeren også. Padlingen blir sannsynligvis nord på Helgeland, og deretter har vi tenkt å gå fra Sulis til Rago og videre ned til Sørfjord. Da blir logistikken enkel, buss fra Fauske til Charlotte og buss fra Sørfjord og tilbake til Fauske. Utfordringen er hvor jeg kan la bilen stå i to uker med kajakkene på taket, uten å bekymre meg for mye for at kajakkene er borte når jeg kommer tilbake. Er det noen som er kjent og har forslag?
 20. Jeg har gått Knutshøe med storsekk med alt utstyr til telt for meg og to unger. GIkk fint, det.
 21. Både jeg og datteren klarer oss fint med to soveposer, en 3-sesongs i dun og en sommerpose i syntet. Bruker begge på vinteren.
 22. Tja, det er vel litt avhengig av årstid og hva som er tilgjengelig. Vasker hendene før og etter etter beste evne (kaldt vann hvis tilgjengelig/gnir hendene i snø/våtservietter/ingenting), heller ut innholdet på samme type steder som jeg går på do, skyller i kaldt vann eller gnir av med papir hvis tilgjengelig, men kan sette inn uten å vaske/tørke hvis det ikke er mulighet for det akkurat der og da.
 23. Jeg pleier å dra på årlige turer på ca 2 uker uten mulighet til etterforsyninger med min datter. Utstyret/klær tar ikke særlig mer plass enn for kortere turer, men det blir mye mat og det blir tungt.Ungen bærer litt, jeg bærer mye, og sekken er veid et stykke over 40kg før avreise. Resten av året trenger jeg som regel ikke den ekstra plassen, men jeg har brukt den sekken en del pga komfort sammenlignet med andre sekker jeg har. Må også tillegge at jeg har ødelagt to Norrøna Recon pack. Begge røyk i sveisen i ryggen.
 24. Blir kanskje litt flere helgeturer framover, siden alle andre aktiviteter utgår. I ukene er det hjemmekontor som gjelder for meg (og det virker som skolen kommer til å ha et eller annet opplegg også), så da må vi holde oss et sted det er nett og strøm... Planen har vært å toge til Finse for å starte påsketuren der, men den må kanskje revurderes. Har ikke kommet så langt enda. Turisthytter og sånt bruker vi aldri uansett, og turer går stort sett godt utenfor allfarvei.
 25. Jeg har solgt Isbjørn sovepose, Meindl skistøvler og har en avtale om salg av kajakk. Har diverse liggende ute også, og noe som er sortert til loppis og leveres der neste uke. 2 stk Helsport Alta ble gitt bort forrige uke til noen som trengte dem langt mer enn meg. Og så har jeg kjøpt nye ski og støvler på Finn, ingen av delene brukt i noen grad, men det teller vel litt likevel.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy